Veterinär, systund och trasiga senor

Nu känner jag helt ärligt att jag borde fan få en paus. ALLT KAN FAN INTE FÅ HÄNDA MIG!
Seriöst?, allt som kan hända händer mig? Är det så? ska jag få all otur? är DET min lott i livet?

Bingó skadad igen, ganska rejält också.. Ropade lite i hagen och han kom gåendes glad med öronen framåt. Ser att det är lite blodigt på H-framhov, tror att han bara har rispat till benet lite så som han brukar. Men ser sen i stallgången, när jag lyfter bort all päls att såret är riktigt djupt, riktigt djupt..

Blir att ringa vet. som säger att han kommer direkt, har en restid på 1timme dock. Fick rengöra och linda om. Bingó fick ståi stallgången. Vet. kommer och kollar på såret och säger att en sena är av. Det jag direkt ser framför mig är operation och hur Bingó ligger på operationsbordet med benen rakt upp och får bo på klinik i en vecka. SOM TUR VAR (tur i oturen eller vad) så var det "tåböjarsenan" som var av, och inte den "djupaböjsenan". För hade det varit den djupaböjsenan hade vi fått ta bort Bingó, att dom blir fullt återhämtade efter en sådan skada är jätteliten. Nu var det som tur var bara tåböjarsenan som av sig självt kommer att läka ihop, eller ja, bilda en ärrvävnad som med töjning kommer att dra ihop senan och Bingó kommer att bli fullt återhämtad! Däremot fick han sy ihop såret. Både invändigt och utvändigt. Och jag ska få leka veterinär och ge pencillinspruta i halsen i 10dagar samt ge metacam i 6 dagar. Sen om 16dagar ska stygnen tas, vilket jag också får göra. Bingó kommer också att få stå på box eller i "buren" tills då stygnen tas, då kan han få gå i större hage och sen när allt är färdigläkt så får han gå ut med kompisarna igen. Ca 4veckor kommer allt att ta. OM han nu inte får problem med läkningen.

Juste, måste berätta att när vet. skulle klippa runt såret så blev Bingó orolig för jag var inte där, jag hade gått iväg för att stänga ena stalldörren i andra delen av stallet. Så Vet. sa att han ville ge Bingó lugnande innan han började klippa. Men så sa jag att Bingó inte alls är rädd för klippmaskningen och att det visst går att klippa utan lugnande. Och visst gick det att klippa. Bara matte var med hela tiden <3 Älskade älskade älskade hästpojke <3<3<3

Blir ju inga tävlingar i sommar som planerat. tyvärr, jag såg verkligen fram emot denna tävlings säsong. Jag blir också riktigt ledsen och besviken över att det alltid ska hända mig, eller oss kanske jag ska säga. Jag känner mig lurad på min tid med Bingó, men mest känner jag att det är orättvist. För det är just vad det är. ORÄTTVIST så in i tusan!


och ja, idag behöver jag pepp, snälla ord och lite till. :( jag orkar snart inte mer!

Sorry för känsliga läsare, men såhär såg såret ut INNAN veterinären sydde.
Bild på såret när det är sytt kommer imorgon, hann inte få någon bild idag!.


Set vita ni ser i mitten av såret, är senan...


Kommentarer
Postat av: Stephi

Men fy stackare, hoppas allt läker bra.



/ S

2009-04-27 @ 22:01:30
URL: http://telliban.blogg.se/
Postat av: Fia

vet fortfarande inte vad jag skall säga... :( Men får hålla tummarna för att det skall gå bra nu och inte något mer krångel varken på vägen eller efteråt! <3

2009-04-27 @ 23:39:16
URL: http://styrmir.blogg.se/
Postat av: Sofie

Nej,vad tråkigt!

Hoppas Bingó blir bra igen.

2009-04-28 @ 07:38:58
URL: http://svalurlover.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: