Ny vecka

Jag höll faktiskt riktigt nära nog skriva "Nu är det måndag" Men hejdade mig.. Vafan? de är ju Tisdag, eller ja snart onsdag faktiskt.. Vad hände med denna vecka?

I Måndags hade jag bestämt mig för ett härligt ridpass på banan med fokus på tölten! Trodde jag ja, Bingó hade lekt av sig H-framsko i hagen så det blev lite pyssel och ett samtal till Hovis, och som en ängel hon är kunde hon komma redan dagen efter (dvs idag) kl 14:45. Så där stod vi, kvart i 3 vinkade vi hej till Hovis, kl 3 vinkade vi hejdå. Hon är helt underbar MIN hovslagare (du skulle bara våga ta henne ifrån mig!!).. Sadlade på Bingó och tog en tur i sommarhagarna, träna traven i djupsnön och mumma på den idag, vilket steg, vilken form och vilken häst jag har <3. Tog en lite längre galoppsträcka i djupsnön och hästet förbryllar mig genom att välja svåra galoppen (höger). Glad som jag blev glömde jag bort att rida men det gick ändå :D Fin han är <3
Tölten är också helt otrolig just nu. Liiite elakt av mig att tvinga honom tölta i djupsnö (i spåret då såklart) men i form, sjukt trevlig bärighet och trevligt steg. Jag menar? Något måste han göra när han lyckas nocka mig med en flygandes stylta?

Tog sen min lilla medryttarponni Asta. Värmde upp på banan med skritt och trav samt lite tölt. Tog oss ut i sommarhagarna vi med och trava bombom trav, galopprejsa lite och den damen har krut hon. Inte på långa vägar som Bingó, men hon är på god väg! Den lilla damen är snabb i tassarna och blir så sjukt lycklig när man berömmer och klappar på halsen :D Sötnosen!
Får börja med hårdhandskarna i hanteringen med henne nu. För nu tydligen är man bekväm nog med mig att man kan börja veva med tassarna å ha sig när man står uppbunden. Men se det får man inte! Kan bli spännande å se vart detta slutar? Carro på gödselstacken kanske?

Ne nu folk! Dags att börja tänka på refrängen. Imorgon kommer Tandis ut till stallet! Det är en historia i sig det också!

Natti natti


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: