Veterinärbesöket

Herr veterinär hittade INGEN hälta i benen, dock en sjuhelvetes spänning över rygg, bäcken och bog. Bogarna var förskjutna frammåt och uppåt (försvårar aktionen fram, gör hästen mer snubblig). Största anledningen till spänningarna/ömheten är sadeln. Som herr veterinär konstaterade var sned.. Ganska rejält också för den delen. suck, kul när man köper en ny sadel för 8tusen+ och har haft den i 7månader. -.-
Bara att lämna in sadeln hos sadelmakare för att se om de är ett farbrikationsfel eller ett fel som tillkommit när man ridit i sadeln (att den har satt sig snett helt enkelt).

Bingó var rolig också när vi longerade och böjde samt bara sprang på rakt spår. Olika halt på olika ben beroende på vad vi gjorde (beror ju på spänningen och hur kroppen är böjd när rörelsen är igång) men de såg lite kul ut xD

Iaf, herr veterinär är utbildad i något som inte alla veterinärer sysslar med (namnet kan jag ej xD) men de går ut på att man försöker se över själv hältan och hitta en orksak till hältan (därmed oftast muskelspänningar)
Iaf han arbetar så att han löser knutor, flyttar muskelfästen och får muskeln att slappna av. Han höll på i drygt 2timmar från bäckenet till bogen. Bogen hade störst problem men mycket mycket kul att se när han släppte på en spänning. Hela hästen försvann in i en dimma, och där får hästen vara ifred tills dess att hjärnan bearbetat informationen (muskelspänning borta, muskel avslappnad osv). Fram tills dess att hästen gäspar/tuggar/suckar eller gör något liknande. Då fortsätter herr veterinär.

Longerade om efter "massagen" och Bingó är helt klockren i höger varv. Fortfarande lite kvar i vänster varv. Men man kunde tydligen inte få fatt på allt på en gång då det var så otroligt mycket som var spänt.
In i stallet igen och sen sätta akupunktur nålar. 4st blev det, 1 nål per ben fast på olika ställen. Ena nålen tog drygt 1timme efter de att veterinär åkt innan den ville falla av. Snacka spänning i muskeln??

Nu ska Bingó promeneras fram tills återbesöket (3veckor). Han ska gå på metacam 1vecka (bara för att musklerna ska slappna av och kunna arbeta på rätt sätt.)

Ska bli oerhört kul att se hur mycket av spänningarna som försvunnit nästa gång!


Kommentarer
Postat av: Carl

Hej!



Vill tipsa dig om en sida som kan komma till hjälp:



www.veterinaren.nu



Mvh,



Carl

2010-06-28 @ 10:38:47
URL: http://www.veterinaren.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: