Morning glory?

Upp å hoppa kvart i 7 imorse (frågan är om jag egentligen var helt okej att köra haha, men vafan!)
Iväg till stallet och mata hästarna som står inne nattetid! Bingó ser lika rolig ut varje gång de är jag som har morgontjänsten! Han ser både chockad och lycklig ut på samma gång. Som "MATTE, men.. Varför är du här nu?"
Så söt! <3

Efter ja släppt ut pållarna så blev de en barbacka tur i skogen på finaste, var ett tag sen då de regnat så mycket och skogen blir så lerig (lerig= halkigt = dåligt för senskada och spatt = tråkiga ridturer på grusvägen och ridbanan). Så lite vinglig var han när de vart mycket rötter att sätta fötterna runtom.
Men 30min i skogen var helt lagomt :P haha.

Släppte ut honom i hagen och hämtade Einrad, damen kom gåendes när jag ropade Ásta xD (skulle rida Ásta först hade ja tänkt, men när en pålle kommer så tar man den ;D).
Einrad blev riden på ridbanan, fokus fortsatt avslappning och ständigt ta med inner bakben och bära sig på det samtidigt mjukna i hals och nacke fint ner i bettet. Ruskigt duktig bitvis, sen var de jobbigt å då måste man "bråka" lite. Börja med traven med samma tänk. Bära sig på innerbak och mjuka fram till handen. Bitivis i höger varv släppte hon riktigt RIKTIGT fint, vänster var mycket svårare och stunderna där var kortare och färre. Men duktig tjej ändå!!
Sen tölta vi lite på 8volter, och vid varje övergång till ny volt red vi några steg i öppna. Duktig tjej!
Övergångar tölt-trav blev de några också och hon tog dom lika klockrent varje gång!
Trava av på 8volt också med fokus på att länga formen, duktig tjej när hon vågar lita på sin balans! :D

Ut med Einrad, hämta Ásta som gömde sig i skogen haha, hon måste verkligen hata mig xD jag bara sitter upp å kräver en jävla massa HELA TIDEN!. Men ridning på volten blev det. Damen måste verkligen börja ridas FRAMÅT! Annars ligger handbromsen i hela tiden och man får driva aset av sig. Så direkt när ja sitter upp ber jag henne att gå framåt SNABBT, lyssnar hon inte blir de lite "hus i helvetet" (dvs lite spö och smackning) och hon ska reagera fort fort framåt! Vilket betyder trav i damens värld. MEN, hon ska framåt inget mes!.
Några sånna övergångar där de är kvicka hjälper som gäller blev de allt. Sen tänkte hon mera framåt.
Dock känns de som att hon har tagit för vana att släpa bakbenen efter sig (var ett tag sen ja red henne nu).
Och bära sig via bakbenen fram till handen var no no i damens värld. Så vi fick bråka lite för att sedan bli supertrevlig! När hon väl BÄR sig ordentligt får hon en sådan otroligt trevlig gång!. Dock är hon lat och hittar andra vägar (lägga hela vikten i innerhanden, gå emot skänkeln osv). Men när hon väl släpper, åh man kan bara njuta!!
I tölten fick vi bråka lite mer, hon töltar.. Om än väääldigt energisnålt.. Så samma tänk som hos Einrad, bära sig innerbak tänka FRAMÅT och 8volter. Ah, så trötta vi var när vi var klara 40min senare haha, stackars litenbrun.

Men hon ser lika glad ut för de när hon får sitt "efter ridning godis" haha, sötnosen!



Gammal bild på mig och lillabruna (Ásta)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: