Lyckopiller

Började dagen på gymmet, 1timmes cykling :)
Sen vidare mot stallet, Kelda fick ett pass på ridbanan där hon var SÅHÄR full av energi och kunde trava typ ett halv varv innan hon rullade över till galopp :) Vi lullade runt några varv innan vi gick tillbaka till trav. Böt varv och fortsatte med trav och galopp.

Sen fick vi båda ett "meltdown" och vi fick traggla lite ytterhjälper med hjälp av skrölt (jag älskar skrölt av den anledningen, man får sån jävla koll på hjälperna!) sen avslutade vi med att trava på 8volt och tjejen var såhär duktig :D 45min flög iväg hehe, men de är kul att man kan rida "så pass" ändå utan att de känns som att man tjatar runt på volt. :)

Tjejen vart svettig och avspolad, sen fick hon fläng när jag släppte henne i hagen och hon försökte få igång Bingó i lek haha, Bingó tittade och kom fram till mig och sa, matte rädda mig. haha

Bingó fick bli myst och smörjd. Vi väntar på att kiropraktorn ska komma innan vi gör något mer än så!

Bingó var också lite dålig i magen här i slutet av förra veckan, eller ja lite och lite. Rikigt ordentligt lös i magen.
"mag och tarmbalans" funkar inte på honom, är som att slänga 500spänn ¨på gödelstacken och i gengäld få lite mindre "koblajjor". Googlade runt och läste om Linfrö. Så gav de en chans, kostar i princip ingenting (en påse, 10kr). Och jävlar vilken skillnad de har blivit! Små runda bollar en vecka senare (av typ 5 högar är en lite lite lösare). Kan verkligen rekomendera att man prövar iaf, Jag låter vatten koka upp i en kastrull (för att döda bakterier), tar 1dl linfrön och slår på ungefär lika  mycket vatten (du märker, de ska vara lite slemmigt men inte löst eller jättefast). Sen ställer jag in det i kylen för att de ska svalna. Min blandning räcker i 3dagar, och de bör inte stå längre än så eller av hygieniska skäl!. Sen får han 2matskedar om dagen! :) (Han väger ca 400kg)




Se, vart ett litet tips såhär också! :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: