Nice day!

Härlig fredag!
Jättehärligt väder! Strålande sol och 22grader (till en början iaf)
Pållarna fick vila, tog mig en längre sovmorgon ist ;) haha
De känns så skönt att kunna skippa Bingós smörjning en dag, för han ser så GALET bra ut i eksemet! :D nästan nästan så man skulle tro att han inte har eksem! Och det är helt otroligt! :D Jag är glad så länge det varar om man säger som så!
 
Åkte vidare mot Sickla köpcentrum där jag mötte upp Annica, vi båda köpte oss ett par nya ridbyxor och jag köpte mig en gelpad.
Egentligen går jag helt emot mina principer när jag köper en gelpad, då det egentligen inte är sådär superbra att ha mot hästens rygg, eftersom det ligger dikt an och ger ett väldigt konstant tryck mot ryggraden (även om sadeln har en bred kanal där ryggraden ska få gå fri så har inte gelpaden det, och trycket från sadelns bossor trycker ner paden över ryggraden. Om ni förstår vad jag menar!
Jag kommer dock ha min gelpad mellan schabrak och sadel, och där med hjälp av schabraket försöka skapa en kanal där ryggraden ska få gå fri.
 
Men ja, anledningen till att jag köper en gelpad är för att sadeln är litelitelite för bred, och jag tror hon har vuxit i den helt till hösten, därav att gelpaden får "bygga upp" sadeln lite.
 
Efter att vi varit på "the horse" åkte vi vidare mot Hellasgården för en mjukglass vid vattnet!
Supermysigt! :D


Kommentarer
Postat av: Frida

Svar: Ja, en del är ju lite väl nojiga över sånt, men självklart ska man vara försiktig. Om man skulle ta med sådan kraft att det gick av så får ju dessutom hästen nackremen i ögonen, och det var jag väldigt noga med att titta efter idag så att det inte gjorde det :) Jag höjde ett hål och släppte efter på kedjan, och det verkade fungera bra. Tänkte dock inte på om det tog i kindbenet, men han verkade inte besvärad av det, men ska kolla nästa gång jag använder det.

Det var på något sätt mycket smidigare att smörja in med tjärsalvan också. Fast på ett sett luktar det ju sommar av det hela och bio-skin som jag smörjer eksemen med är bra för ens händer också så då vill jag inte använda handskar :)

2012-06-29 @ 21:15:27
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: