Träningen

Är så nöjd över gårdagen. Kelda gick nästan typ på transporten utan större problem (lång lina och lite annat tjaffs)
Väl framme fick hon husera i en box innan de var dags för första passet. Vi fick lyxen att rida helt själva då tjejen som ja skulle ridit med aldrig kom iväg. Inte mig emot ;)
 
Kelda som varit passtaktig i tölten fick fokusera på det. Johan såg direkt problemet och att de kan vara så kul att en sån liten grejj som energi är de lilla som behövs. Vi flyttade mycket bakben på volt i skritt, och vi lösta passtakten i tölten på exakt samma sätt, dvs flytta bakben i tölt. Johan tyckte vi skulle lösa problemen i farten och inte "gå tillbaka" för problemlösning.
Genom första lektionen var de mycket energi och rackarns va fin hon var! Mycket fyrkanten på slutet med ökningar och damen var så fin!
 
Efter lunch och lite vila var det dags igen. Exakt samma tänk igen, mjuka upp på volt med bakbensflytt, hitta en fin skritt och upp i tölt, noga med böjning och högerbog på plats, samt att flytta in bakben när hon styvar sig.
Ut på fyrkanten, använda serpentiner, voltspår och "leka runt". De ska vara kul att tölta! :)
de sista vi gjorde var tempoväxlingar. samla upp på kortsidan för att trycka fram på långsidan. Damen har då ALDRIG varit så läcker! såååå stabil, taktren, formbar och lätt. Rackarns va kul det var!
Johan var mycket nöjd med resultatet och med hans ord om att problemlösa i farten, rida in mer energi (sluta fegrid) och framförallt inse att Kelda inte alls har något taktproblem alls :P haha
 
 
Fick fina ord om Kelda också. Mycket fint musklad, mycket fint riden, använder överlinjen korrekt, formbar, använder bukmusklerna rätt och framförallt ser hon nöjd, glad och tillsfred ut :) Värmer mattehjärtat!
Mycket visa ord fick ja ta till mig också. En lösgjord häst kan alltid öka tempot, med bibehållen takt, mjukhet och formbarhet. Vilket jag fick erfara.

Nej summan av de hela är att jag är väldigt nöjd med dagen. Nya redskap att arbeta med och ser fram till nästa gång jag kan vara med :)
 

Fina lilltjejen <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: