Äntligen fredag

Ja, äntligen fredag. Och de mest för att jag SNART ska få ha sovmorgon. En dag till bara, sen så på söndag ska jag få sova så länge jag vill! Då har jag vaknat äckligt tidigt i 8:a dagar..
Så en sovmorgon känns rätt tilltalande om man säger som så!
 
Idag fick Bingó ytterligare en promenad, och imorgon kommer hans kompis och pysslar :)
Kelda och jag promenerade till ridhuset där hon först fick dampa runt själv (väldigt mycket hopp och studs kan jag berätta), sen blev det longering med gummisnodden. Jättefin! Övergångar, skritt-galopp trav-skritt-trav trav-galopp osvosv.
Hon blir lätt ofokuserad och bara springer på. Svårt att få henne att sakta av och skritta, byta mellan trav och galopp är inga som helst problem däremot :)
Det funkade mot slutet skritten iaf!, när hon också blivit lite tröttare ;) efter det fick hon trava av utan snodden och sen promenerade vi hem igen :) Imorgon är det stalltjänst, morgon och lunch. Bara fortsätta tugga på, ingen vila ingen rast ingen ro. När kommer jag springa in i väggen tro?
 
 


Kommentarer
Postat av: Frida

Vad använder du mot Bingós eksem? Det är lika bra att börja planera tidigt! Han verkade klara sig rätt bra i sommar :) Guffi blir bara bättre och bättre, men bättre kan det bli, så funderar på om man ska prova något nytt.

Svar: Jag tror främsta anledningen till att Bingó var så otroligt fin i sitt eksem i fjol var att han inte åt gräs :) Utöver det smörjer jag med "AVS 14" samt Moskitoson, sen lägger jag alltid ett tjockt lager med "4ess(tjärsalva svart burk med vitt lock)" över skapet och sår på typ ben, ansikte osv, men inte på mule eller runt ögon. Sen använder jag mig av Zinksalva, barnängens på sår och skrovliga ytor som är lite mer utsatta och svårbehandlade. Helt klar en av mina favoritsalvor numera! Fet men inte jättefet som typ idomin, sitter kvar lite drygt ett dygn och har lugnande verkan.
I år ska jag prova Silverlotion (något liknande heter den), silverjoner som tydligen ska vara jättebra mot sårläkning och även ska den vara lugnande mot klådan :)
och ja, snart är den säsongen igång igen :( usch så tråkigt!
Carro

2013-03-08 @ 22:02:39
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se
Postat av: Frida

Zinksalvan tipsade du mig om i somras och den var super! Ska fortsätta använda den och brukar ha 4ess, körde lite blandat i somras som jag kände för. Jag brukar smörja man och svans med Leovet Bio-skin oil och det fungerar riktigt bra men är väldigt tidskrävande att göra det ordentligt. Har du provat Horsol? Börjar nämligen fundera på det men blanda med bio-skin och börja använda prob schampoo... svårt det här, man vill ju att det ska bli så bra som möjligt.

Svar: Jag körde också den där leovet ett tag.. Tyckte inte den var så bra, så vattnig i konsistensen liksom :P Märkte ingen skillnad på Bingós kliande eller. Horsol har jag aldrig testat, läste innehållsförteckningen och tyckte att det lät så starkt.. Och så är det så galet dyrt så har ingen lust att ens prova för att se om de är bra liksom.. :P Snål som jag är!

Prob schampot är jag inte eller så förtjust i.. eller prob oljan :P haha
Ska du tvätta en eksemhäst använd Hilton Herbs "Coal Tar, Neem & Tea Tree,". ÄLSKAR det schampot. De är så galet bra! Dödar både svamp partiklar (som lätt blir i manen när de är varmt och fuktigt under täcket), tar ner kliandet och sen lämnar det en svag tjärdoft som odjuren inte gillar!. Badar Bingó med detta varannan vecka och de blir så stor skillnad! Absolut värt att prova, sjukt drygt och billigt (man behöver liksom en droppe lika stor som en 50öring till ett bad!!). Finns att beställa här http://www.camix.se/Hem.html hon har inte på hemsidan men tar hem på beställning :)
Carro

2013-03-08 @ 22:18:26
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se
Postat av: Frida

Jag måste bara få säga, att det är väldigt svårt att läsa dina svar för textfärgen är väldigt lik bakgrundsfärgen :)

Bio-skin tycker jag fungerar, men sen har jag inte provat så mycket annat heller. Tycker inte Horsol verkar så dyrt om man jämför med Bio-skin, så tror jag ska testa det iaf.

Vad kostar schampoot och hur länge brukar en flaska räcka? Nu använder jag grönsåpa men känns som att det finns bättre och effektivare. Leovet har ju något shampoo med sån där tea tree också men har inte provat det.

Svar: Då måste jag säga att jag har ingen aning om hur man ändrar något på designen x) jag och koder är inte vänner och hon som hjälpte mig är inte i närheten längre haha.
Oj, jag köpte mitt för 2år sedan och de är mer än halva flaskan kvar, flaskan är typ på 300ml eller nått sånt :) Som sagt SJUKT drygt! har för mig att de inte var så dyrt, typ 200kr? Men minns inte helt säkert! Maila och fråga henne :)

Jag försöker använda så lite produkter som möjligt (eller så få produkter som möjligt) och väldigt milda produkter. Sen som sagt badar jag varannan vecka för att skölja bort smuts och gammal salva!. Byter täcke ofta och tvättar dom med parfymfria produkter osv.

jag provar nästan alltid något nytt för varje år haha :P förra året var de Leovet, iår blir de den där silverlotionet. Men avs14 har helt klart varit det som hängt med längst utöver 4ess salvan :) och jag har väl använt zinksalvan sen 09 eller nått och använder den även på vintern osv vid sår, skav eller liknande :)
Carro

2013-03-08 @ 22:45:44
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se
Postat av: Frida

Det brukar inte vara så svårt, under stilmallen brukar det finnas något liknande #comments och där lär det finns någon font color som bara är att ändra på :)

Då ska jag prova det schampoot i år :)

Bio-skin ska ju vara bara naturliga ämnen, det gillar jag. Hade horsol varit det också hade jag inte tvekat, men ja, jag vet inte. Bästa är ju att prova sig fram helt enkelt :) Jag måste bli bättre med duscharna, men eftersom de har egen brunn på gården vill jag inte göra slut på allt vatten för dom heller. Får ta med vatten hemifrån eller nåt :p

Förra året testade jag linfröolja och kiselgur i maten, och hestamix. Det ska jag fortsätta med. Sen har vi ju flyttat lite nu så det är svårt att säga om det är maten, smörjningen eller miljön som gjort störst skillnad :) Jag provade också probs deo i slutet på sommaren och jag kan säga att det är det första flugmedlet som faktiskt fungerat på Guffi. Har köpt ett sånt där halsband mot insekter också som jag ska prova. I somras kändes det som att han viftade på huvudet dygnet runt :/

Svar: Får kolla på det imorgon, när jag har lite tålamod hehe
Det tycker jag absolut! Jag är jättenöjd med det :)

Ja, jag vill också ha naturligt och skonsamt. Eksemhästar är ju överkänsliga från grunden, känns skumt att de skulle bli bättre av att slänga på kemikalier liksom!

haha, duscha bara där de behövs mest annars :) typ bara manen och svansen om det är mest där de kliar, och ta hela kroppen 1gg i månaden typ elle rliknande ^^ För ja lite snopet om allt vatten försvann för dom som bor där haha :P

Ja, vi böt ju också miljö, här är de mycket blåsigare och insekterna är lugnare här än i förra stallet, det hjälper ju också till såklart!
Mina går ju in på kvällen, sommaren är det kl 19 som gäller, tror även det gör sitt för Bingó, de är svalare inne och bromsarna osv håller sig ifrån boxarna :)
Jag kör inget insektmedel alls på Bingó faktiskt, Kelda får ha på sig. Men inte Bingó, han är faktiskt ganska "neutral" i insekternas värld, de är inte på honom om de finns en annan häst i närheten (Kelda liksom x))

Carro

2013-03-08 @ 23:07:51
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se
Postat av: Frida

Säg till om du behöver mer hjälp :)

Jag tror mycket handlar om vad de får i sig också, att stärka imunförsvaret och det går ju inte med kemikalier. I somras tror jag det bara blev en eller två duschar, men jag hoppas vi kan fixa någon längre vattenslang så går det fortare att skölja av också i sommar :) Dessutom får jag ju tvätta täckena för hand, skitjobbigt, men vill inte skita ner maskinerna i tvättstugan och lämna in dom hela tiden, blir dyrt i längden. Ska göra det nu innan säsongen börjar så är det rena då iaf.

Guffi klarar inte av att stå inne en hel natt, även om han var galet trött i somras ville han inte vara inne längre än några timmar. Har funderat på om man kan ta in dom i skymningen bara för att slippa det värsta, men det blir mycket åkande om det inte går att fixa på något annat sätt. Insekterna älskar Guffi lika mycket som dom älskar mig :(

Svar: Säger till! Hjälp mig..Jag vet inte vad jag har gjort men eh, allt försvann? suck :(

Och jag, de handlar absolut om vad de får i sig :) Bingó blev ju bättre utan gräs, så han är både socker och proteinkänslig under sommaren :)

Ja, de kan vara en idé att ha honom inne vid gryning och skymning om möjlighet finns :) kan man inte alla dagar kanske man iaf kan någon, allt hjälper ju :)
Carro

2013-03-08 @ 23:38:51
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: