Tävlingen

Ja okej då, bered er på långt inlägg ;) höhö
 
Kelda var en pärla dagen lång, gick in i transporten utan några problem. Min teknik funkar, den är kanske inte den snyggaste men så länge det funkar och hon går på är jag nöjd ;)
Framme på tävlingsbanan checkade vi in och ställde damen i den hyrda hagen, vi hade 2timmar på oss till start så kändes bra att hon kunde varva ned i hagen en dryg timme.
 
Första start var V5 och Kelda var på tårna, fanns ingen ro alls att skritta! Vi skröltade fram från de att vi lämnade transporten tills dess att jag valde att börja trava haha, but hey, är man tävlingshäst så är man ;)
Travade på riktigt läckert ute på framridningen och kändes sjukt ridbar. Efter traven gick det nästan att skritta så då fokuserade vi lite på öppna på voltspår innan vi tog tag i tölten. Hon kändes riktigt fin även där och bitvis riktigt flott. SÅ KUL!. Trava lite till och tog galopp något varv. Superfin även där, nej känslan var god inför starten!.
 
 
In i ridhuset och igång med tölten, stabil, trevlig och reslig! Belönades med 6,0. Allt gick finfint tills den jag delade bana med red om. DÄR vaknade Keldas tävlingsinstinkt igång lite väl och resten av ritten gick åt till att tyvärr vara alldeles för hård och tråkig. Övergången till trav satt fint men hon var som sagt extremt framåt, kröp därmed bakom hand och blev inte lika rörlig i bogarna och något markbunden, vi fick 5,5 där. Skritta gick då INTE, åh nej! JAG ska ikapp hästen framför matte! Bitvis vilade hon i steget men överlag överilad, 5,0 där. och galoppen sen, jag har sett videon och jävlar va kul de ser ut. hahaha, det gick fort kan vi väl lätt säga ;) 5,0 där och de kan ja nästan tycka var snällt. Hon var flack och fyrtaktig ;) Vi snittade 5,5 och låg på delad 3:e plats inför finalen. Kul! Målet med finalen var att få tillbaka henne i galoppen!
 
Ut och lägga på ett litet täcke och promenera, ca 30-40min till nästa start som var T7, så vi gick en promenad, svängde förbi transporten och körde vätskepåfyllning av ryttaren och Sen upp igen, red fram rätt lugnt, ca 20min med skritt och trav samt såklart tölt. Här var känslan något sämre i högervarv som under hela vintern varit hennes bästa varv, därav hade jag anmält mig att först rida in i höger. Annars har vi alltid startat i vänster, i både fyrången och tölten. MEN iaf, känslan i högervarv var att ja inte riktigt fick igenom henne. Blev lite styv och studsig ist för mjuk och följsam. Inne i collectingring bara fokuserade vi på att rida öppna på volt med bred tvärning. In på banan och känslan bara kom!. Kelda blev helt följsam, trevlig, mjuk och avslappnad med en "edge", 6,0 fick vi och varvbytet medförde att vi kom in i Keldas gamla bästa varv, som nu återgott till att vara hennes bästa haha, förvirrande? Åh yes!. Iaf, här kom hon upp sig bra, och kändes riktigt riktigt trevlig och SE DÄR, vi belönades med 6,5 och jag ville nästan gråta när jag läste domarkommentaren, "Harmoniskt ekipage" och ett "bra jobbat Carro". Åh lycka! Vi snittade 6,3 och vi ledde T7 uttagningen inför Finalen!
 
 
Ut i hagen med lunchhöet till Kelda och jag och Agnes tog oss en varsin korv i väntan på finalerna. Tittade lite på trailen innan de var dags att göra oss iordning för V5 finalen.
Här red jag fram lite för länge men Kelda kändes ändå pigg och glad, blev dock en lite för lång "väntan" mitt i allt men fick ändå till en bra ridkänsla och Kelda kändes som sagt pigg och spänstig. Titta bara på bilderna i traven :D Helt fantastiskt vad hon har utvecklats i sin styrka! Men nog om det!
Majoriteten ville rida vänster varv, lycka för mig ;) In på banan och vi var hela 7 ekipage där inne. Nu var Kelda dock mer med mig och fokuserade fint. Minns inte poängen helt men tror vi fick 5,5 i tölten, traven fick vi nog typ 5,0 eller 5,5 i, skritta kunde hon verkligen inte med så många där inne, så 4,5 fick vi där och galoppen fick vi 5,0 på tror ja. Däremot jävlar i mig fick jag tillbaka henne i galoppen den här gången, snacka om att hålla stadigt på yttern och bromsa med sätet haha. Vi hamnade på en andraplats med poängen 5,12 tror ja (??). Blå rosett och ett 4pack lindor blev vårat :)
 
Ut och in igen i princip, dags för T7!. Kelda var SÅHÄR taggad då hon stod stilla ett tag inne vid prisutdelningen (= UTTRÅKAD TILL MAX) så nu valde jag vänstervarv som första varv, Kelda kändes riktigt trevlig och bjöd på fin känsla hela programmet. Första varvet fick vi 6,0, varvbyte och här gick de nu att trycka på lite med bibehållen känsla. 6,5 och en fin förstaplacering. Nu kom vi ut med ett schabrak med tillhörande boots, samt klassen återbetalad :)
 


 
Jag är så fantastisk stolt och lycklig över att jag fick äran att köpa Kelda. Hon är en helt fantastisk individ och alltid så himla schysst!. Jag älskar att få behandla henne som den prinsessa hon är, hon har kommit att bli en riktigt riktigt fin kär vän och jag ser så fram emot att få spendera kommande år tillsammans med henne.
Efter den här tävlingen inser jag vilket guldkorn jag har köpt och jag tvekar inte en sekund på att vi kommer skörda många fina vinster ihop. Älskade lilltjejen <3
 
 


Kommentarer
Postat av: Frida

Jag tvivlar inte heller på er! Och även om jag inte är helt insatt i de nya domarhandledningarna så känns det som att dom verkligen gynnar er och det fina sätt du rider på :) Grattis!

Svar: Tack :) och ja, gynnar oss verkligen. Fick kommentaren "den nya domarhandledningen måste vara skapt för er" och de känns verkligen så :) ser verkligen fram emot den här tävlingssäsongen :) och tack igen! :D
Carro

2014-04-06 @ 19:56:24
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se
Postat av: Fia - islandshippolog in the making

Alltså, hon är ju bara såååå mumma på alla dessa bilder att jag inte kan välja ut någon favorit, nam nam! ♥ ♥ ♥

Svar: Ja :3 hon har blivit så läcker <3
Carro

2014-04-07 @ 01:02:15
URL: http://meistaraverk.blogg.se
Postat av: Yrsa - Wild Hoofbeats

Otroligt flott! :D

Svar: Tack så mycket :D
Carro

2014-04-08 @ 06:51:23
URL: http://wildhoofbeats.se
Postat av: Linda

Verkligen jättejättefin!

Svar: Tack! :D vad glad jag blir när även andra ser det! :D
Carro

2014-04-14 @ 21:32:36
URL: http://www.mittangsull.blogg.se
Postat av: Elinor

shir a iten du bliit och vad himla fin Kelda blivit :)

2014-04-14 @ 23:48:18
URL: http://raggsockornas.se
Postat av: Elinor

haha grekiska... mina tengenter strejkar. Shit vad liten du blivit och vad fin Kelda blivit :)

Svar: Åh tack :D ja hon har verkligen hittat ny styrka! :)
Carro

2014-04-14 @ 23:49:14
URL: http://raggsockornas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: