Kursdag

Igår var Kelda och jag iväg och red kurs för Johan Häggberg igen, underbara hästen bara flöt hela dagen.
Lastningen klarade vi av helt själva, ÄNTLIGEN!. De är en "speciell" stil vi kör, Kelda får gå upp på lämmen, sen lägger jag linan runt bommen i fram, för att sedan lägga den på Keldas utsida (hennes högra sida) och sen under rumpan, tjoffs så var hon inne!. Tror de kommer komma nu, min önskan är att jag ska kunna "skicka" in henne i transporten, men vi får väl se ;)
Urlastningen går kanonfint iaf :)
 
Första passet var hon kanonfin, bra energi, lyssnade fint, fick igenom henne riktigt bra i sidorna och bakbenen var med och tog  i jämnt och fint. SÅ KUL!. Johan tyckte vi skulle fortsätta på samma planering som tidigare, jag måste släppa ÄNNU mer på handbromsen, Det finns mer energi och vilja att samla i den kroppen och vi är på riktigt god väg!. Finaste kommentaren som gjorde mig så lycklig var när vi hade ridit runt lite själva. Vi töltade runt lite fyrkant, lite volt, lite serpentiner och Johan säger något i stil med att det är fin harmoni över oss som ekipage, de är skönt att vila ögonen på oss då de bara flyter, samt att Kelda är så välriden och mjuk så hon följer mina hjälper prickfritt.
DEN responsen var helt Amazing att få! Tänkt att jag har ridit fram detta ur henne, ur oss som ekipage! :D wow!
 
När första passet var över tyckte Johan att vi nu kunde sniffa lite på samling, fortsätta med mycket tempo som grund, men rida in energin i samling. Äntligen, de är just den delen jag tycker är roligast!
 
Pass 2 började i samma anda som tidigare, tölt på volt för att hitta överlinje, flyt och känsla. Ut på fyrkanten för att rida fram mer energi och därefter började vi smått på samling, korta sekvenser och tanken är att få henne att trampa mer uppåt än framåt. Gjorde lite övergångar mellan tölt-trav också och traven som kom fram där har jag aldrig fått på henne, ursäkta men jävlar va kul!. Jag studsade runt som ett popcorn men vilken pampig trav! :D
Det börjar släppa nu och det ÄR SÅ KUL. Vi red inte hela tiden ut då det inte var schysst mot Kelda. Efter 15min räckte det, hon hade kämpat på så rackarns fint hela tiden och den här hästen gör mig så lycklig.
 
Ännu en gång väcks hoppet om att vi faktiskt kan komma en ganska lång bit ihop, nu har vi en ny plattform att stå på och den styrkan vi har idag är så kul att få känna på. Nu är jag helt klart riktigt taggad på alla tävlingar (som jag ännu inte kollat upp men snart så haha) och jag vill bara rida fler kurser och utvecklas! Min fina Kelda <3
 
 

Bästaste lilltjejen <3
 


Kommentarer
Postat av: Fia - med islandshästen som passion

Åh, va kul! Låter super :D

Svar: Ja känns underbart! :D fina lilltjejen <3
Carro

2014-03-09 @ 22:17:15
URL: http://meistaraverk.blogg.se
Postat av: Frida

Vad roligt! Att höra att man har fin harmoni som ekipage är för mig större än allt annat och det är just det man ser mellan er :)

Svar: Ja, den kommentaren gjorde mig mycket glad :) och tack! :D
Carro

2014-03-10 @ 12:25:53
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: