Finslipat

Måste verkligen bli bättre på att rida på ridbanan med Kelda, men det är ju så fasligt kul och rogivande att rida ut! Men let's face it! Det är svårt att arbeta igenom sidorna på en rak grusväg. Visst går det, men inget slår voltarbete i den frågan! 

Skrittade fram ute idag innan vi gick in och red mjukgörande arbete på banan, slängde på de viktade bootsen och Kelda var PIGG! Vi hade en liten diskussion i höger varv om att innerskänkeln även i detta varv betyder "forma dig runt" och inte rusa framåt! Tillslut släppte det och tölten lossnade och blev riktig trevlig. Fin överlinje! Efter ett tag med lite övergångar och varvbyten, varvade vi med voltspår och fyrkanten. Bitvis fick vi ihop det bra på rakt spår med. Här behövs det att hon är betydligt mer lösgjord! Annars tappar vi mjukheten i rörelsen och Kelda styvar till sig i nacke och rygg, tappar gång, aktion och överlinje! 

Iaf, mot slutet släppte hon till långa sträckor och efter några övergångar i svåra högervarvet avslutade vi :) 

Imorgon blir det tömkörning! :) 


Pärlan <3


Kommentarer
Postat av: Frida

Vi tränar på precis samma sak med att skänkeln inte alltid betyder framåt och att man kan forma sig runt den :) Lite förvirrande tycker Guffi tror jag.

Svar: Kelda kan när vi tränar mycket, men nu var det länge sen vi tränade på banan, så mer regelbundenhet där så kommer det att lossna. Hoppas Guffi fattar galoppen snart :)
Carro

2014-05-13 @ 22:12:57
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: