=)

Kan ju säga att ja åkte till kliniken idag med ett svart moln över mig. Ville inte tro något som kan verka positivt. Så vi kommer in och får springa i gången fram och tillbaka. Sen blev det ridprov. Bingo gick jättefint i höger varv men hade det betydligt svårare i vänster, men helt chockad var jag ju inte då vänster är de svåra varvet. Veterinären ville även se hur man rörde sig vid longering så de blev att longera. Bingo var tydligen "frisk" vid longering. Visade inge tecken alls på hälta eller liknande.

Går in för att göra böjprov och ponnyn är (för att citera veterinären) "klockren vid böjprov".. Vart helt paff. Hon ville lägga en bedövning på glidleden för att se om traven uppsuttet i vänster varv blev bättre om man bedövade bort större delen av spatten. Så de vart att rida igen. Bingo travade på bra i båda varvev, slog upp i tölt i vänster varv men de var inte märkvärdigt tyckte veterinär.

Sen vart de röntgen för att se hur spatten hade artat sig. Den hade väl växt ihop lite mer men inget större direkt. Så den processen har nog avstannat lite just nu tror jag. Sen när vi står och tittar på röntgenbilderna säger veterinären att "Ja du kan sätta igång Bingó nu" ja vart helt paff. Vadå jag? rida min häst? nu?. Vart så jävla lycklig.

Så här ska skrittas för fulla muggar. 20 min de första 3 veckorna, sen ska de upp till en timme i ca 1 -  2 veckor, För att sedan börjas med trav. Återbesök om 2 månader. Och jag ska NJUTA varje gång ja sitter upp nu. Varenda minut är dyrbar <3

Tillsammans är vi oslagbara Bingó, har sagt de förut och säger de igen, Jag ÄLSKAR dig <3


Dagens vy! Från hästryggen för en gångs skull <3

Imorgon gäller det!

Ja är sådär sjukt nervös nu. Vet inte riktigt vad ja ska tro om morgondagen. Vet att Bingo är sämre i sitt högerfram, går och småsnubblar och har sig. Spatten tror ja att han liksom inte besväras av längre. Men ja vet inte vad ja ska göra åt de där jävla frambenet som bara envisas med att ha atrox (eller hur de stavas). Det går ju liksom inte att bota, bara att lindra =/.

Dagen spendrades iaf ute med Bingo, som fick massage på rumpan och blev av med massa vinterpäls. Sjukt att den helklippta ponnyn kan släppa så mycket =P. Bingo är så fin <3 älskade vännen verkligen njuter av att jag spenderar tid med honom, känns liksom lite häftigt att något så stort djur är så beroende av mig =)

HÅLL TUMMARNA NU ALLA!!!
Från kl 9 och några timmar framåt =)
Iaf kanske ni kan skänka en tanke? Om de nu är så att ni behöver era tummar till annat =P

Lång dag.

Dagen började som de flesta fredagar kommer att vara fram till studenten, gick upp vid 7 för att göra mig iordning och sätta mig på moppen i stormen för att åka till Kattvärnet. 10 i 8:a var ja där. Konstigt att de kan gå så fort ändå att åka moppe =P. Men inte var de en mysig tur inte. Solen sken ju iof. Iallafall, kissarna skulle ha mat och ja förstår inte HUR ja ska kunna se denna underbara Annabell bli bortadopterad. VILL HA!! Efter att kissarna fått mat ska man ju kela lite med dom, Ja satt nog närmare 40 min inne hos Annabell. Hon har adopterat mig säger dom andra ja "jobbar" med. Hon la beslag på mitt knä och där låg hon. I 40 min =)Snott en bild från kattvärnets hemsida, och hon är helt bedårande. Vill ta med hem. Ha begäret är STORT.


Sen efter 10 vart de att åka ut till Bingó, som ja tror hade vaknat på RÄTT sida för en gångs skull. Helt kelig och gnäggig var han, stackarn är ju helt ensam jämt </3 Vinterpälsen fälls, ehm host den lilla vinterpälsen den helklippta ponnyn har =P. Sen vart de massage över rumpan och promenad med Bett och kedjegrimskaft. Och jag fick den reaktionen ja ville ha, Bingo tygga nöjt på bettet och såg ut att ha en "uppgift". Knallade nog i ca 40 min, I blåsten. Trodde Bingo skulle flippa några gånger, men de var bara att skramla lite med kedjan så återgick han till att tugga nöjt på bettet. På tisdag är de återbesök på Stav och helgen efter åker han upp med kompisarna. Jag kan inte putta upp de längre. Det går liksom inte, men ja är så rädd att han ska skada sig, sträcka muskler osv =/. Ah fan de är väl bara att blunda å gå därifrån. USCH för att hästarna inte kan förstå att dom måste ta de lugnt...

Snart så

I Måndags var ja duktig tycker jag och longerad odjuret över bommar, Då enbart i skritt. De gick skitbra och han ser så ren ut nu, Ingen rörelsestörning alls. Skiter i bommarna ett tag å ville se traven, så ja hade ett humm om vad ja har att förvänta mig på tisdag. Hästen travar jättefint ett halvt varv, börjar sedan bocka och de är bara för mig att släppa taget, annars hade ja åkt omkull å följt efter som en vante. Bingo drar ner till andra kortsidan och stannar. Tittar på mig och moroten, och tittar på friheten, Den jäveln väljer friheten!!! Drar iväg i världens 4språngs galopp. Tar i som en ja vet inte vad och de dundrar på rätt bra, Han springer såklart då upp till killarnas hage och man hör mullret i hagen efter Bingo hade gnäggat. Sen var hela flocken uppe å hälsa på odjuret, Jag fick inte komma nära utan en stallkompis som Bingo lyckats skrämma livet ur fick komma och hjälpa till. Hon fick tag på honom och hjälpte mig med att LÅSA in mig på ridbanan (vi har ju inga grindar där utan ett jävla snöre bara)

Bingo fick springa lite till på ridbanan å han försökte igen men gav upp ganska fort =P. Iaf han travade skitfint men vill liksom inte riktigt gå bra i vänster varv. På måndag blir de till att låna värmekudde och massera som en jävla tok. För nu FAN ska han bli tillräckligt bra för lite skitt uppsuttet!!!...

Jag har för er som inte vet blivit volontär på Kattvärnet (http://www.kattvarnet.nu) Och ja kan inte mer än att säga. SKA DU KÖPA KATT?!?!. Välj en kisse från ett katthem. Dom är minst lika fina till utseendet men OJ vilken/vilka personligheter dom bär på. Och allt förstärks när man får veta vad dom små stackarns vart med om.

Nu ska ja ut till odjuret och ta en långprommenad. Funderar på att köpa ett kedjegrimmskaft. Men får se hur de blir med den saken.

Vad tar de åt mig?

Den 26:e är de återbesök på kliniken. de är exakt 1 vecka, 4 dagar, 6 timmar och 28 min kvar. Och jag kan knappt vänta. För jag hoppas SÅ mycket just nu på att få börja skritta odjuret igen. Jag längtar efter att se hur hans ögon glittrar till när ja kommer med sadeln, vill höra hans nöjda frustande under mig. Jag vill ha tillbaka allt de ja blev ifråntagen.

hade jag med facit i hand vetat allt de här. Så vet ja nog att ja inte hade valt att lära känna dig. Jag hade gått miste om så mycket. Så mycket glädje, så mycket framgång. Jag hade gått miste om en Bingó, en på miljonen, och de finns inget i världen som får mig att vilja missa den tiden. Jag är oerhört glad och tacksam över tiden vi hade, Vi har nog förhoppningsvis flera år kvar tillsammans, och jag har lovat mig själv att jag ska värdesätta alla stuner med dig högt!

Det finns mycket ja ångrar, men jag vet innerst inne att du alltid gillat tiden vi haft tillsammans, och jag hoppas att du älskar mig lika mycket som jag älskar dig. För de finns bara en Bingó och de finns bara en Carro. Och tillsammans är vi oslagbara.


MorgonUtsläpp

Idag var de stalltjänst, morgonutsläpp stod på schemat, så efter en god natts sömn, eeeh vänta här nu. ca 2,5 timmes dålig sömn var de dags att kliva upp vid halv 7 för att vara vid stallet kl 7. Vilket vi såklart INTE var pga chauffören som var lite försenad. Så vid halv 8 stod vi på stallplan å fick skynda oss in till de 13 JÄTTE hungriga islandshästarna. Pållarna fick hö och eventuell kraft å vi fick våra frukost mackor. De är någe visst med att äta ute i stallet. Jag som aldrig äter NÅGOT förrens efter ja varit vaken i minst 3 timmar äter nu helt plötsligt mackor kl 8 på morgonen =O

Hästarna äter klart än efter en och lotsas upp till respektive hage, Bingo får stå kvar ett tag i boxen för att sedan bli omhändertagen och longerad.. Han ser jätte fin ut i båda bak men vänster bak (spatten) har tagits ut över höger fram ist. Som liksom inte riktigt vill vara stark nog =/. Så lite småhoppig är han allt på fram. Känns så jävla jobbigt, kan vi inte vara klara med detta snart?. Iaf efter en kort longering med mycket skritt å typ totalt 1 varv trav så gick vi en vända i de fina fina vårvädret som infann sig idag. Bingo var pigg och kom fram i trav när han kom lite väl långt bak (jag går snabbt haha). Tog lite söta kort på rackarn idag som ja tänkte dela med mig av.

Älskar denna varelse så mycket så att de gör ont <3

 Du och jag, vi slår allt å alla <3

 Undra vad som pågår därinne, va för hemligheter har du? <3

Varför?

Usch, fick en gråtattack nu. Har nog gått å småfunderat på detta men. Ja, nu insåg ja nog de stora hela, Jag sitter "fast" med en spatthäst och kommer ingen vart. Det har kännts ok innan men nu vette fan. Inge mer tävling på flera år eller träning, något som jag VILL hålla på med. Jag kommer inte ha råd att köpa häst förrens om kanske 2 år (?). Och kommer JAG väl ha pengarna, finns tiden för 2 hästar?. Å har ja väl pengarna å tiden så kommer en extra häst betyda mera utgifter. dvs ja kommer typ inte kunna flytta hemifrån. Varför ska allt, eller de känns iaf som att allt händer mig. Ja fick min önskan uppfylld å fick en häst. En häst jag idag älskar mer än allt annat. Men till vilket pris?. Vet inte va ja ska ta mig till. Sitter med världens klump i halsen när ja tänker dessa tankar. För helst av allt vill ja ha en frisk Bingo. Men de kommer aldrig gå att ordna. Ingen som vill köpa en ny häst till mig?. Så ja kan fortsätta att utvecklas å tävla? snälla?

Snöoväder

Var som sagt ute och kollade på Öltölten på Fors. Usch vilket jävla väder de var då. Kall å blöt åkte vi därifrån efter någon timme. Stallkompisen kom inte långt men var supernöjd över hur hästen var överlag, tydligen lyssnat bra osv. Alltid kul då hästen har en benägenhet att dra iväg.

Jag hade tänkt att börja longera Bingó lite smått. Mest skritt då men även lite trav då ja har hört att hästen faktiskt galopperar, gör slidestops och fortsätter åt andra hållet i galopp. Så då tänkte ja att lite trav för att göra av med lite energi inte borde vara helt fel =P. Men idag gick de inte alls, styltorna var ett faktum, Bingó får inga snösulor iår. Ingen idé plus att de knappt blir någe snö, för stor risk för ja, vilken nytta när hästen ändå inte kan ridas. Men ser nu att snön är borta så imorgon lär ja nog kunna longera lite. Skulle vilja testa på tömmkörning, får se om stallkompisen kan hjälpa mig någongång =)

Ny vecka imorgon, suck suck..

Mitt i natten *gäsp*

Idag fick en kär stallkamrat springa lite med Bingó och nu sex dagar efter hans galopptur i skogen är han nästan helt ok i benen, vetefan va han gjorde för dumt när han sprang iväg. Men något gjorde han iaf. Imorgon är de Öltölt, vägtölt och speedpass ute på Fors, Stallkamrat ska vara med plus några kompisar. Ska dit å hejja =)

Blåst

Idag skulle tandis ha kommit ut till Bingó och några andra hästar i stallet. Vi hade första tiden och ja vänta och ja vänta. Tillslut när tandis var en halvtimme försenad ringde min mor och sa att tandis bil hade gått sönder i huddinge. Så de vart inställt -.- suck, visst vi får boka ny tid men ja såg fram emot att få Bingós tänder kollade igen, är ju ett år sen. Hade också tänkt att ta ut kiropraktorn igen sen innan ja eventuellt får sätta igång Bingó, bara för att vara säker på att hästen iaf är så clean som möjligt. Sen att jag själv skulle behöva genomgå en koll av en kiropraktor är en annan sak =P.
Jaja, nu väntar ett nytt avsnitt av Hjälp på mig och kompisen =D
Hoppas alla får en trevlig fredagskväll

RSS 2.0