Torsdag & Fredag

Torsdag:
Idag tog bästaste kamraten Studenten, Grattis! Carro missade utspringet (jag råkade visst somna om efter att jag varit i stallet, hoppsan) gick iaf över på kvällen och lämnade present och åt tårta =D, Inte långt kvar för mig nu eller. Härligt det ska bli!!




Fredag:
Var en sväng till stallet, varmt!!,. Bingó stod och sov i hagen tillsammans med alla andra som också sov. Störde lite när jag kom men det får dom ta ; ). Ännu har inte all sommarpäls tittat fram!. Glad över att Bingó iaf är klippt så att vinterpälsen är nästan lika kort som sommarpälsen, annars hade det fan aldrig gått i denna värme!. Red lite på ridbanan idag, utan stigbyglar. Efter skadan litar jag mer på Bingó och det känns underbart. Tidigare vågade jag inte rida utan stigbyglar bara för att han helt plötsligt kunde kasta sig ut från banan, han har inte den benägenheten längre. Vilket är så underbart <3. Skrittade på och tränade på halvhalter samt halter med sätet. Lyssnade underbart bra. Töltade även lite samt blev lite trav. Min fina fina häst <3. Hade snart tänkt att hoppa på någon lektion om det finns någon ledig tid som jag kan ta. Vi kan inte bara lalla runt som vi gjort. För jag vet att Bingó kommer att bli för jävlig om ett tag. Jag känner den där hästen haha.

Har diskuterat lite med föräldrarna (mest pappa då) hittar jag ett föl med intressanta föräldrar för ett bra pris. Så slår vi till =D. Inte för att ja letar extremt mycket för tillfället men det händer att ja tittar på annonser. Och det känns skönt att veta att om jag hittar något jag fastnar för så kan det lilla livet bli mitt. Men jag vet också att föräldrarna bara betalar hästen, resten får jag betala (lösdriften, hovslagare osv). Så jag hoppas på ett arbete snart. Samt att ett underbart litet föl ska hoppa fram och visa sig. Och ja, jag är ute efter en valack (hingst), med 5 gångsföräldrar (eftersom jag vill ha en till 5gångare), och helst helst ska det vara en till rödblack =D (kan ju säga såhär, jag kommer troligen aldrig äga en brun, vit eller svart häst!. Jag vet att man inte ska hänga upp sig på färger men finns det tråkigare färger på häst??). Så finns det någon därute som vet någon som ska sälja ett föl (max 3 år) eller själv ska sälja? Hör av er =D

Lördag imorgon, hela dagen är uppbokad. Skönt att de inte blir så superstressigt iaf. Hoppas på en härlig skogs tur med Annica och Múska imorgon!

Klänningen fixad

Hämtade nyss ut klänningen, nog för att den är lite trång över bysten, men annars är den skitsöt och jag är nöjd. Har inga höga krav på kläder överlag så. Det är ganska lätt att göra mig nöjd. Så nu hoppas vi på att de inte regnar eller är allmänt dåligt väder den 5:e, då blir jag nog lite ledsen i ögat!
Orkade inte ta någon bild på klänningen. Men för er som kommer för att fira mig får ju självklart se den ; )
Sen lär det nog hamna lite bilder här sen efter Studentfirandet =D.


8 Days to go

Bingó och killarna går numera i den underbaraste sommarhagen jag någonsin sätt! Verkligen älskar hagen och det gör hästarna också! Sjukt stor med en liten damm. Bättre än så kan de nog inte bli för hästarna. Tydligen hade dom rejsat runt som galningar när dom hade blivit utsläppta imorse. Kan nästan se alla glädjesprång framför mig <3. Och det märktes att hästarna hade busat. Bingó var trött och små snubblig vid ridningen men de ordnade upp sig när vi kom ut i skogen. Red samma slinga som vi ridit tidigare då vi var borta i närmare 3 timmar. Idag hittade vi inte runt alls. Eller visst hade vi hittat runt men då endast om vi hade ridit samma skumma väg som vi hittade på lite vartefter vi red. Men nu skulle vi rida en snitslad slinga som slutade mitt i ingenstans (?). Fan fan fan va sur man blir då! Vi orkade inte med våran hullerombuller väg så vi fick rida tillbaka hela långa vägen. Var iof "bara" borta i 2 timmar denna gången, samt att vi travade en massa (behöver jag säga att min häst är underbar med klockren takt och med underbart sväv? tror inte det va ; )), vart även ett litet skutt, eller ja Múska travade stocken, Bingó travade, gjorde ett litet skutt och sen tyckte han att man visst kunde galoppera, vilket han fick göra i 2 steg. haha.


Klänningen kom idag, har inte hunnit hämta ut den än bara, Jag vill veta NUNUNU om den passar eller inte. Men imorgon har jag svaret. Håll tummarna på att den sitter bra!


Countdown; 9 Days to go!

Idag tömkördes Bingó, dels för att dom satt tillbaka kabeltunnan som han vart så rädd för förut samt att vi ska iväg på en längre skogstur imorgon, så han skulle få vila men ändå röra på sig lite. Så vi knalla ner till Torstens gård och oj så läskigt det kan vara. Fick styra upp honom mot kabeltunnan. Jag lovar hade jag hostat till eller gjort något annat plötsligt ljud hade nog Bingó varit halvvägs tillbaka till island just nu. Fick honom iaf att lukta och ja vi överlevde. =D

Tittade in på Ellos hemsida och klänningen är skickad, ska anlända i skogås vid 15:00 imorgon Tisdag. Så håll tummarna nu för att den passar. Gör inget om den är förstor för den går att sy in. Men förliten, ja då har vi ett problem :O
Jag har nog inte riktigt fattat att de faktiskt bara är 9 dagar kvar. sen står jag där utan någonting. Arbetslös. usch va hemskt det känns. Ingen som har ett jobb till lilla mig??

Söndag

Det är härligt när stallkamrater tänker på en ibland. Idag var de mockat hos Bingó och både krubba och vattenkopp var skurade. Jävligt trevligt ska jag säga. Den där krubban har sett för hemsk ut den senaste månaden men jag har bara inte orkat ställa mig och tvätta den. Att man kan bli så glad över en sån grejj egentligen.

Bingó var fin idag som vanligt. Red en sväng i skogen och travade på vägen lite och jag har världens flottaste islandshäst <3<3<3. Så är det faktiskt ; ) haha, nej men en stallkamrat kom med bilen när vi travade vägen och när vi sakta av till skritt körde hon upp jämnsides och berättade att hon tyckte att Bingó hade fått riktigt flott steg med bra påskjut och sväv. Nu är de bara lite muskler som behövs!. Otroligt nog har han faktiskt kvar mycket muskler men det märks att det ändå försvunnit en del. Samt att konditionen inte är på topp. Bingó dör ju nästan efter 100 meter trav. Men i sommar ska vi bara ta de lugnt och leka fram det mesta. Konditionen kommer, det är jag övertygad om. Men jag måste påminna mig själv att Bingó faktiskt har stått i lite mer än 15 veckor, och endast blivit riden i 13 veckor, med ca 8 veckors skritt och ytterst lite trav. Så vafan han är sjukt fin för den korta tiden som gått!! Och jag är så stolt över mitt odjur <3.

Sa till mamms idag "Undrar om Bingó hade levt om E. hade sålt honom till någon annan och dom senare fått beskedet om spatten." Mamma trodde inte att han skulle ha gjort det. Förstå egentligen, Bingó kan bli mer eller mindre återställd och bara för att man kanske inte har ork, råd eller viljan att försöka så skulle en underbar liten pälsboll försvinna.

Nej ibland måste man ha lite is i magen för att klara av att hålla på med hästar. Jag vet att jag antagligen hade försökt i ett år med att behandla och se om det vill växa ihop. Men sen hade jag nog faktiskt låtit Bingó vandrat vidare. För det får inte gå till överdrift. Ibland funkar det helt enkelt inte. Men jag hade och har turen på min sida. Jag har en friskförklarad Bingó. Och det är jag sjukt glad över

För att allt är underbart

Fredag:
Papps skjutsade ut till stallet idag eftersom jag fortfarande är dålig, hostar, snorar och är hes. Iaf så red jag en liten stund på ridbanan och nu jävlar har jag en riktigt flott häst. Jag bara älskar mitt odjur. Förstå när de går så långt att stallkamrater stannar upp och tittar med stora ögon och kommenterar hur fint Bingó går och hur harmonisk han ser ut. Jag blir ju självklart skitglad för då vet jag att det går åt rätt håll och att jag inte bara sitter och tror en massa saker. Traven är så sjukt flott just nu med bra påskjut, helt ren takt (har vi inte haft på jag vet inte hur länge innan "skadan"), riktigt härligt sväv har han nu också. Och ja, det är nästan som att sitta på en travstark 4gångare =D. Skulle kunna sitta här i timmar och skriva om hur Bingó känns nu jämfört med tidigare och hur fin han är, men ska faktiskt vara lite snäll och släppa honom för tillfället ; ).

Senare på kvällen kom J. över och vi tittade massa film bla. Torsk på tallin (och J. kan alla repliker i den filmen). Låg och mös och det är underbart att känna sig uppskattad. Carro är kär =D and she likes it! Vi somnade inte förrens vid halv 5 ungefär, för tänka sig vad mycket det finns att prata om när man är trött. haha.


Lördag:
Vaknade av väckarklockan vid 12, låg visserligen kvar i sängen några timmar extra och titta på fler filmer och pratade. Sen vid 18 åkte J. iväg till jobbet, stackarn ska jobba 4:a nätter nu. Så när J. åkte passade jag på att dra till stallet där jag möts av en häst med ett trasigt exemtäcke och aj aj i ett bakben. Antagligen har täcket suttit snett på morgonen utan att dom rättat till det och då släppt ut Bingó i hagen, det första han gör är att lägga sig och rulla. Antar att täcket åkte ännu mera snett och att han fastnade med vänster bak i "bensnöret" på exemtäcket och i panik då drog sönder det spännet. Tack iaf för att spännet gick sönder för jag vill inte veta hur benet hade sett ut om spännet vore starkare. Som tur är så vart Bingó inte halt eller så men lite om i musklerna antagligen. Får se hur han känns imorgon och om jag ska strunta i att rida och låta honom vila.

Mamma och pappa åkte till Eskilstuna imorse så nu är Carro själv hemma. Fick grilla lite kött vilket är så sjukt gott såhär i början på sommaren =D, Sen har katten och jag tittat på Eurovision song contest (sorry för stavningen, jag är trött) Brukar inte titta på ESC men fy fan va vi hyllar oss själva varenda jävla år för att sedan komma bland dom sista varenda jävla år. Jag säger det igen "Det går INTE att tävla i musik"

Irriterad

Fan vad lack jag är just nu. Här beställer man en klänning och dom skriver att klänningen finns i lager och att den levereras tidigast Fredagen 23 maj, går in och kollar på sidan jag beställde klänningen för att "följa" mitt paket och se om de är på väg eller inte. Då ser jag att dom ÄNDRAT "statusen" på klänningen och att den inte ska anlända förrens den 10:e Juni! Hallå vad hände här? Vart ju bara att ta bort den beställninge. FAN FAN FAN FAN FAN FAN FAN!!!!!!!!! Jag som var så kär i den klänningen. Carro kan tydligen inte få ha tur hur länge som helst. Usch ja är både arg, ledsen och besviken. Sur som man är så titta jag runt på sidan igen och hittade en annan klänning. Som banne mig SKA komma innan nästa vecka är slut. Kostade 100 spänn mer men det SKITER jag i just nu. Klänningen jag hittade nu är iof betydligt sötare men jag ville ha min andra klänning =(


Nu hoppas jag att denna klänning faktiskt anländer i tid. Annars är detta fan sista gångne jag beställer något via nätet!!!

vid tangentbordet; En arg och besviken Carro som dessutom är sjuk!

Sjuk

Har legat sjuk nu i några dagar. Usch och fy. i Onsdags hade jag 39 graders feber, jag som aldrig har feber. Halsen är helt uppsvullen också och gör svinont. Nu är jag iaf på bättringsvägen vilket känns skönt. Riktigt skönt! Glad över att jag blev sjuk nu och inte lagom till Studenten. Klänningen har inte kommit ännu vilket gör mig mycket sur. Skickade faktiskt den "express" och nu har de gått mer än 48 timmar. Ja jag surar, och jag har all rätt till det också. Är man sjuk så är man!.

Bingó har vilat nu i två dagar, eller ja idag blev han longerad och han är så flott <3. Ska se om jag orkar rida imorgon eller om han får vila då också. Självklart har man åtagit sig en massa arbete i stallet och de är inget jag kan be någon annan att göra. Suck, så trots att man är så "dödsjuk" så måste man dra sig ut och mocka boxar och smörja hästar. Men allt går om man bara får lite hjälp.

Imorgon är det fredag och antingen blir det en kväll med kamraten som har varit ute i skogen i en vecka, eller så kommer J. över och myser. Vet inte om jag har någon större lust för något av dessa två val pga segheten när man faktiskt är sjuk. Men det blir nog bra tillslut. Blir nog kul vilket fall som helst.

Slänger in en bild på Bingó. Måste bara säga att han är helt otrolig att rida för tillfället. Allt känns så harmoniskt och positivt.


Studentklänning fixad!

Somnade gjorde jag runt halv 5, vaknade igen vid 11. Så nu jävlar, vaknade bara 2 ggr under den tiden så det vart nästan mycket sömn!. Mycket pengar som ska ut denna månad också har jag kommit fram till. bläää. hästen ska ha en massa mat; Korn, havsalger, glucosamin, foderkalk. Slutsumma på ca 800 spänn. JIPPI. Men de måste inhandlas, hur otroligt kul de än låter ; )

Idag beställde jag en klänning som då självklart ska bäras när jag tar studenten =D. Härligt med internet måste jag säga, jag som hatar att gå i affärer! Får hoppas den passar nu också! Gillar också att de gick att skicka efter den som "express vara" Så den kommer inom 48 timmar. 20 spänn extra men va är det? Bra att veta så fort som möjligt om den passar eller ej. vart riktigt glad också när de visa sig att klänningen gick på 98 kronor. Hur jävla ofta har man den turen? typ aldrig men allt som allt gick det på 209 kronor. helt ok summa tycker jag allt =D.

Slänger in en bild här på klänningen (halsterneck bandet går att ta bort)
 
Värt att skriva i dagboken. Carro som inte haft klänning sen hon gick i 2:an (?) ska ha klänning igen. haha, som jag sa till J. första och enda gången han får se mig i klänning. Så njut ; )

Misstag.

Vaknade vid halv 9 av väckarklockan, då hade ja fått sovit i 2 timmar. woohoo. Drog på mig stallkläderna och mamms skjutsa ut. Stallkamrat klippte till håret och nu är de kortare och fräschare, får se om jag slänger in någon bild imorgon eller så =). Red en stund på Bingó och han är lika fin som vanligt, trava lite på ovalbanan och dom små benen hade bråttom men gick att lugna ner och få fin trav i form. Mycket energi numera. Men de funkar.

Papps fyller år idag också. Grattis Grattis säger jag <3. Väckte honom imorse med frukost på sängen och han undrade varför vi väckte honom mitt i natten, haha. Så fick han öppna presenter och vid 3 kom resten av "familjen" över på fika och Carros goda tårta. Något gott kan man göra iaf.

Dagens största misstag var att slumra till i fotöljen innan middagen, som förövrigt åts på en grekisk Restaurang. Så nu får vi se om jag kan somna inatt. fan, blir sur på mig själv över att jag slumra till. Carro vill sova hela natten inatt. Får se hur de blir med den saken.

Jag tror på allt

Jag blir så trött. Sitter framför datorn och känner att ja nu jävlar är jag trött nu kan jag nog sova. Jo men tjena så fort jag lagt huvudet på kudden försvinner tröttheten och alla tankar kommer fram, börjar tänka på saker jag ångrar, personer jag sårat, en massa saker helt enkelt som INTE går att ändra på. Gjort är gjort men ändå kan jag inte acceptera vissa skitgrejjor som jag har gjort eller som andra gjort mot mig, Saker som hänt för säkert 10 år sedan som jag ligger och grubblar på nu. Och alltid undrar jag samma sak "om inte det där hade hänt hade jag varit den jag är nu?, hade jag haft mina vänner? hade jag haft Bingó? hade jag haft dessa ångestdrabbade tankar? Att jag inte bara kan släppa allt och låta hjärnan vila. Men de vill sig inte. Det går inte..

Jag är trött. min kropp utstrålar trötthet, jag kan inte tänka klart, jag svamlar när jag pratar och rörelserna jag gör känns fördröjda. Allt jag vill är egentligen bara att få sova. Drömmen just nu är att få somna runt 22 och vakna upp igen vid 10 UTVILAD utan att ha vaknat under natten, utan att snurra runt som en vilding. Bara lugnt och stilla få sova i 12 underbara timmar, (kan nöja mig med 8 underbar timmar men just nu känns det som att jag behöver ladda upp batterierna). Antagligen är det för mycket begärt, eftersom att detta inte går att genomföra.

Sen måste jag bara påpeka att jag varje natt går och lägger mig med inställningen "inatt kommer jag att somna fort och sova länge samt vakna upp utvilad" Den inställningen har jag i 2 timmar. Sen försvinner den sakta men säkert och ersätts med, inte en natt till, låt mig bara få somna så det blir några timmar iaf.

Carro får en massa konstiga idéer för sig när hon blir trött. Räknade nyss ut att jag har fått sova 1,5 timme i snitt per natt sen förra fredagen. Känns underbart måste jag säga.

Alla överlevde

J. kom idag som bestämt och allt gick bra. Så ja, ehm tydligen är vi pojk/flickvänn. Carro hade missat den lilla detaljen. haha, men får väl se hur de hela tar sig. Vet inte alls om det kommer funka men de är bara att satsa högt och skjuta lågt ; ) . Allt drog ut på tiden så de slutade med att jag inte hann rida idag. Iof gör de inget för Bingó har gått 2 dagar i rad men  han börjar få en liten (läs stor) gräsmage, så han behöver röra på sig lite. Får ta och rida imorgon ist. Ibland är de bra med stallkamrater har vi kommit fram till. Ena stallkamraten är hårfrisörska och ska klippa till min lugg imorgon, börjar bli sådär irriterande lång (för kort för att få fast bakom örat men för lång för att ha den "hängandes" för då irriterar den vid ögonen). Så får se hur luggen blir. Jag är sådär extremt petnoga med vem som ska klippa mitt hår, och min frisör som klippt mitt hår ett tag har bytt salong och de blir för långt att åka, vilket år så drygt. För hon var riktigt bra. Känner att ja gled ifrån ämnet som vanligt men, slutsats: Mamma och pappa var snälla mot J. och snart är de min tur att träffa hans föräldrar (som förövrigt är skilda vilket betyder att ja får uppleva hemskheten 2 ggr). Men det ska nog gå bra =P

Dagen

Blev ingen tur med hästen till den läskiga hästätande kabletunnan, för den hade dom flyttat på. Jaja red iaf en stund på ridbanan och fan va Bingó lever för dom få stunderna han får på ridbanan. Ingen häst i handen, gick i korrekt form i skritten, jätte trevlig i sidorna, bra skänkelvikningar och öppnor. Helt ok form i traven, något högre än önskvärt men de funkar. Töltade i form också. Min bebis. Känns lite hårt att vi antagligen inte kommer att kunna träna på den nivån som jag vet Bingó och jag skulle kunnat vara på. Ännu värre känns det när jag vet att Bingó knappt kommer att bli riden på ridbanan, kanske om ett tag eller så, men man ska inte hoppas eller tro för mycket. Har bestämt mig nu iaf att rida på ganska "rejält" jag vill veta vart gränsen går. Fast då endast i tölt och trav. Galoppen väntar vi på ett tag till.

imorgon kommer J. jag är nervös!!

Städning och läskiga monster

Idag har Carro varit duktig och storstädat *host host* jag har iaf dammsugit och torkat golven ; ) sen fick jag ett ryck och städade kylskåpet. Slängde lite gammal mat och nu luktar de fräscht där inne iaf. Städade altanen också en sväng. Dammit och skitigt men nu ser det bättre ut iaf. Imorgon hade jag tänkt att ja skulle städa alla "ytor" (bord, sidbord, tvbänk osv) Där familjen har en ovana att lägga en massa SKIT! Måste ju se lite ok ut när J. kommer ^^.

Mamms fick skjutsa ut till stallet idag igen. Jävla väder att aldrig ge med sig. Tog iaf en tur på Bingó idag och JÄVLAR vad fin han var. Ett tag iaf! Gick fin fint att böja igenom sidorna, form i skänkelvikningarna och form i traven hur lätt som helst. Ända tills vi kom ner till Torstens Gård. För tänka sig där stod det en jättestor jätteläskig hästätande Kabeltunna (sån där som ser ut som en stor sytrådsrulle). Kom ca 10 meter ifrån den när Bingó stegra och tvärvände i galopp. Jag satt kvar! Blir förbannad och vänder hästen för att rida förbi det stora farliga monstret. Kommer upp jämnsides med "monstret" när Bingó kör samma visa igen, stegra kasta sig om och galopp. Där fick jag ge mig för ja var påväg av hästen ofrivilligt ; ). Samtidigt som andra stegringen kom så kom en kär stallkamrat med sin bil så ja, ännu en anledning till att ge upp. Jag vet Bingó vann, men imorgon ska vi ner igen, dock ska jag leda i kedjegrimskaftet hade jag tänkt! För inte fan kommer han undan inte den jäveln! Töltade även idag då Bingó har problem med traven och tappar balansen om han blir för stressad, Men helt klockren i tölten. Gick i form och böjbar åt alla håll <3. Ibland kan han min bebis, men bara ibland ; )

Ute i luften

Idag hispade ja ur mig för mammsen och pappsen att J. finns i mitt liv numera. Fick inte riktigt den responsen jag trodde. Utan de gick förvånadsvärt bra! Allt går fort framåt och än hänger jag med rätt bra. Så på lördag är de bestämt att J. ska träffa mina föräldrar. Lite läskigt känns det ju självklart. Aldrig suttit i denna sits tidigare. Men jag litar på att J. vet vad han gör!

Regna har de gjort hela dagen också, jag och katten har legat i sängen och kollat på tv och slumrat till lite då och då. Mammsen fick äran att skjutsa ut mig till stallet för regn och kalla 7 grader har jag inte lust att fajtas med! Bingó fick bara ett byte av exemtäcke då de han hade på sig var så fint dyngsurt samt lerinpackat. Vet inte varför hästarna har en sådan förkärlek till lera.

3 timmar i sadeln

Idag är de tisdag. Dvs Annica rider, vilket då oftast betyder uteritt! Idag var vi pigga och glada och red ut en helt ny sväng som tydligen ska vara så bra och så lätt att hitta runt (märkt med färgade band), jo nog hitta vi runt slingan men hej å hå på vissa ställen haha, ja hem kom vi som sagt och tur var väl det. Bingó stackaren var helt slut. Inte ofta man rider i mer än 3 timmar på en och samma gång. Iof mest skritt så de var väl inte så farligt ändå. Bytte för någon dag sen nosgrimma från Remont till ett engelskt med aachem, Bingó går verkligen super numera. Går bra annars också men kul när man byter och testar något nytt och de funkar. Så får se hur länge ja rider med denna nosgrimma innan jag byter tillbaka =P

Bingó ska få en välförtjänad vila imorgon med lite massage på rumpan hade jag tänkt. Märks att dom rackarna går på gräs numera. Magen har kommit tillbaka. Känns bra att han står inne på nätterna så magen får vila lite. Han kommer antagligen att gå upp rätt rejält i sommar eftersom att jag inte kan rida så som jag gjort tidigare. Men jag hoppas på att han inte bli smällfet. Bara att ta den smällen iof. Men de vore ju rätt skönt om han höll sin normalvikt..

Inatt fick jag faktiskt sova lite lite mer, tror jag somnade runt halv 5. Vaknade vid 10 och då hade ja bara vaknat 2 ggr under den tiden. Så fingers crossed för att de är något som blåser över inom några dagar!

Satt och planerade inför Studenten och som de ser ut nu så ska de komma ca 30 pers. Det ska bli kul med lite folk. Bara dom närmaste kommer vilket känns bra. Ska bli så härligt att stå där med mössan på och bara vara lycklig ='). Nu är de faktiskt bara 22 dagar kvar!

Jobbig natt igen

Inatt fick jag faktiskt lite sömn. Men det var lite det! Tog mig 3 timmar innan jag "somnade" sen vaknade jag efter ca 1 timme och sen var de kört. Fan ja orkar inte vill ha min sömn! Har inte haft mina "svåra" sömproblem på ett bra tag för att ja kom på ett bra "Carro lugnar ner sig och somnar procedur" som ja kört nu i säkert 3 månader och de har funkat bra. Funnits några gånger som jag vaknat under nätterna eller haft svårt att somna men inget som ja har stört mig på. Men nu är det tydligen dags igen. Aja hoppas de hinner gå över innan man ska ut i stora världen, för just nu är jag ju ledig fram tills Studenten!

var en sväng ut till stallet. Bingó fick vila idag och tro det eller ej man han kom mot mig i hagen. Woohoo Carro slapp gå hela vägen genom gräshagen. haha. Bara borstade och smörjde manen, hittade ett litet sår som hade kunnat bli ett större om ja inte hade hittat det. Svårt med såren i manen =/.

Pratade lite med J. idag också. Ska träffas något i veckan förhoppningsvis. Har jag tur så kommer han när jag tar Studenten också =) Känns så jävla bra måste jag säga. Skit i sömnproblemen! haha jag kan överleva det. För Carro är glad =D

Gamla bilder

Hitta lite äldre bilder på Bingó och Några söta bilder på katten. Lägger in några godbitar =)

   

Minnen försvinner aldrig. Dom ersätts eller aldrig. Dem blir bara fler och fler.
Minnen med dessa två värdesätter jag högt!
Det är härligt. Med hjälp av dessa bilder minns jag situationen så detaljrikt. Hur jag kände, hur hästen/katten kände, om de var sol eller regn, vår/sommar/höst/vinter. Bilden från våran första tävling (bild nr 2 rad 2), Bingós bus (dom 3 löslongeringsbilderna)

Nej de är coolt när man tänker efter. Hur många minnen man bär på, och hur mycket vissa av dom verkligen betyder för mig. Jag har en egen liten pälsboll som gör mina minnen värda att minnas och återberättas <3

Lång natt, lång dag

Som ett litet brev på posten checkade mitt sömnproblem in igen. Jag ORKAR inte! Hela natten låg jag och snurrade och tänkte en massa, tankarna snurrade om Bingó, om J. om att jag snart tar Studentent och inte har något jobb, och då kom tankarna tillbaka på Bingó och hur ska jag klara av att betala allt för honom och så flög tankarna runt hela natten, Slutade med att vid 4:a gav jag helt enkelt upp. Efter att ha legat i ca 3 timmar och bara snurrat. Slog på tv:n och VH1 spelade gammal klassisk rock <3. Katten kom ner och la sig vid min sida och sådär låg jag fram till kl 6 då jag gick upp. För vid 7 var vi i stallet och hade utsläpp. Vart en snabbvisit i stallet för vid 9 var jag tvungen att vara hemma då pappa och jag skulle iväg på Mustang Klubbens Vårpicnick. Bingó longerades idag och jävlar vilken flott trav han har <3.

Kaffe är en riktigt riktigt bra uppfinning! Carro älskar koffeinruset ; )

Bränt mig har jag gjort också. Farligt värre att sitta i solen, ännu värre är det om man är trött och småslumrar lite till å från. Men dock inget som gjorde att jag blev piggare. Sjukt härligt väder har det varit idag iaf. Älskar dessa underbara sommardagarna (om man nu får kalla de sommardag eftersom de bara är Maj än så länge). Armar och bröst är helt knallrött och svider. Tack för hästliniment, alltid bra med kylbalsam!

Mustangen <3



Varit vaken i 36 timmar än så länge. Hoppas på sömn inatt. Iaf någon timme tack!


Fiskbebisar <3

Idag fick jag mig en överraskning som bara gjorde mig gladare (om det nu går?). Hitta en liten liten fiskbebis intill mina flytväxter. Hämtar håven för att fånga och ser då att de rör sig vid "vraket" å ser att de är ännu flera bebisar <3. Blev till att tappa ur allt vatten och fånga dom stora fiskarna först för att sedan med mycket tålamod fånga ca 15 st bebisar <3. Äntligen hann jag före dom jävla fiskarna som annars bara käkar upp mina bebisar. Nu ligger dom små i en bebisnätkorg (rätt benämning?) och jag hoppas att iaf några hade tänkt att överleva =D

Carro goes fishmama ; )

Lugn dag

Det är verkligen sommar i luften nu! Alla är på bra humör och de kan inte bli bättre. Bingó fick på sig sitt exemtäcke idag, Helt sönderbiten mellan frambenen, massa blodigt var det. Så där vart de till att tvätta. Sen hade han fått ett sår ca 10 cm framför skapet. From imorgon får Bingó gå på heldagsbete. Vill verkligen inte ha honom i vinterhagen längre. Och han är skitfin i magen också. Så nu blir de bara gräshagen fram till i höst. Vilket är en oändlig lättnad. Slippa den där tråkiga skithagen och bara ströva på grönt gräs hela dagarna ist. Låter underbart jag vill vara häst!

Fick ett litet samtal från en gammal stallkamrat som var i akut behov av en transport. Tänk vilken tur att just lilla jag har ett släp men inte använder det sådär jätteofta. Lycka till Imorgon nu! familjen Ahlberg håller tummarna =D

Sitter lite skumt till här för ja vill inget annat än berätta för mamma och pappa om J. men ja vågar inte riktigt. Är lite halvrädd för deras reaktion. Får klämma ur mig det fort och sen hoppa på moppen och åka iväg eller nått. Haha. Nej men ja får ta mod till mig nu. Ska nog berätta de för pappsen först tror jag. Låter säkrare!


Torsdag

Dagen har varit underbar. Bingó var helt underbar vid ridningen. Red för en gångs skull på ridbanan. Tränade lite smått på halvhalterna med sätet och skänkelvikningar på lång tyglar. Riktigt svårt att få till allt men Bingó gjorde allt rätt. Tvärade lite väl mycket men man kan inte begära allt för mycket eller. Red med Pessoa bettet idag och Bingó var som smör. Helt underbart, framåt, känslig och villig. Travade på bra men orken för kurvorna finns inte kvar. Rollar något så enormt men men. Red lite på våran ovalbana också och där blev traven riktigt fin, bra påskjut och helt ok form. Sen gjorde vi en fuling också (a), jag var bara tvungen det lockade för mycket. Vi har galopperat! Iof var de bara 4:a språng men fan va fin han var. Ner i form var de också <3. Direkt efter galoppen satt jag av och Bingó fick massa godis ^^. Jag är helt förälskad i denna varelse. ojojoj!

Snäll flicka har man varit idag också, direkt när jag kom hem drog jag fram gräsklipparen som faktiskt startade på 3:e försöket! Det är sjukt hur avkopplande det kan vara att bara gå fram och tillbaka på gräsmattan och tänka, svära lite på kottarna och bara vara. 1 timme tog de att klippa framsidan, har hela baksidan kvar också, nackdelen med stor tomt ; ). Men baksidan får ja ta i helgen tror jag.

Imorgon är de fredag. Härligt, trots att ja är ledig nu frams till Studenten så är de något speciellt med Fredagar. Härlig känsla bara. =)

Å vet ni? idag är de exakt 1 månad kvar till Studenten

Gårdagen och dagen.

Igår var ja helt slut, hade inte gjort något speciellt men de är sällan, RIKTIGT sällan Carro somnar vid halv 12! Men riktigt skönt var de faktiskt. Red en sväng med Annica och Muska igår och Bingó var duktig och försökte inte ens dra iväg vid dom vanliga galoppbackarna <3. Travade i form gjorde han också hela tiden.Han är för Bäst helt enkelt.

Ska bjuda på lite bilder som Annica har fotat! Creds till henne ^^

 En Bingó som tror att han ska få gå ut i gräshagen men ist blev utdragen på en ridtur ; )

 Bingó kör sin bock/galopp sträcka innan gräset lockar allt för mycket. Sötnöt <3



Dagen idag har varit lugn och skön. Lagade middag men ingen kom. Så den maten blev till matlådor ist. Mamma fick skjutsa ut i stallet idag för nu åkte exemtäckena ut och en massa täcken fick följa med hem. Nu är de snart dags att inviga dessa underbara exemtäcken. Grymt mycket mygg och annat skit i luften nu och Bingó var lagomt irriterad!. Var bara ute och sa hej i hagen och de svärmar över de solvarma hästarna. Bjöd även mamms på middag idag eftersom det ja lagade blev matlådor ist ^^.

Är de bra väder imorgon ska jag överraska familjen lite. Tänkte städa kylen för en gångs skull och är de BRA väder ska gräset klippas. OM jag får igång gräsklipparen vill säga. Den har ju inte gått på ett tag nu haha. Men vi hoppas på stor SOL så att man kan få en gratis bränna medans man utför den tråkiga gräsklippningen. =)

Och nu sitter jag här och är grymt lycklig. Allt går för en gångs skull MIN väg. Carros krokiga smala övervuxna stig har öppnat upp sig och börjar mer och mer likna E4:an. Vilket är så UNDERBART!

Hovis

Idag kom Hovis ut och Bingó blev så glad så. Älskar verkligen Hovis, vilker är så kul att se. Bingó har verkligen FINA fötter nu, vilket är såå skönt att höra! Nog för att de snart har tagit 1,5 år med en massa tappskor och specialskoningar. Men äntligen får man betalt för allt arbete! Känns underbart.

Tömkörde lite idag och gjorde en fuskis och använde gummisnodden, Bingo bjöd på bra och travade i form. Stolt matte <3. Börjat träna lite skänkelvikningar nu och Bingó fattar otroligt fort. Blev någon miss här och där men ja kan inte kräva för mycket, med tanke på att ja egentligen inte kan och Bingó har nog aldrig gjort den sortens övning förut! Han är så otroligt fin min häst, har jag någonsin sagt hur mycket jag älskar honom?? ; )

Idag påbörjades den riktiga betesträningen, hästarna slipper vinterhagen from kl 15 numera och får gå och beta gräs fram tills insläppet kl 20. Förra året blev Bingó riktigt dålig i magen men iår har vi tränat längre och än har han inte blivit dålig i magen. Plockade fram exemtäckena igår. Så nu står dom i hallen för en färd ut till stallet. Ska väl ta med mig alla vintertäckena hem hade ja tänkt. Vissa måste verkligen tvättas. Suck de blir ju en resa i sig! Och de ser ja inte fram emot.


Pollen

Nu börjar eländer, eller har hållt på ett tag men jävlar idag var de drygt som fan!. Tur att allergitabletterna och astma medicinen alltid bärs med. För nu är de inte kul inte! Och eländet har bara börjat! Björken jävlas som värst just nu men snart kommer boken, gråbon och när man tror allt är över slår gräset till på riktigt. Ännu en härlig sommar. Och värre ska de bli säger dom jävlarna.  Stackars mig =/


Dagen

Det här med rubriker alltså. Inte lätt att komma på något bra inte haha.

Dagen idag har varit lugn och skön. Tråk på vädret som hotade med regn men jag hade turen och slapp det iaf!. Idag kom alla "sommar grejjer" fram, så som flugmedel, fyra ess salvan å annat smått och gott. Bingo hade ett rätt så rejält sönderbitet skap redan nu =/, jävligt med Mygg i stallet redan. Drygt som fan men får se om jag kan vänta lite till innan exemtäcket åker på. Vill vänta så länge som möjligt. Fast risken finns att de måste åka på innan veckan är slut. Kliar sig i manen och svansen redan. Inte något överdrivet men han kliar. Manen har jag smörjt nu några veckor och bitvis ser den helt ok ut. Pälsen fäller som satan nu också. Aldrig lugn och ro.


Bingó är sjukt fin vid ridning också. Så kul att de går framåt hela tiden <3. Börjar dock bli stel i sidorna nu när vi inte får rida på böjda spår. Så nu arbetas det mycket med ställning och böjning på rakt spår. Samt skänkelvikningar och öppnor samt slutor. Lossnade tillslut i sidorna och gick i bra och stadig form. Han är dock lite avig till att ställa och böja sig till höger. Men hoppas på att de släpper om några ridpass!.


Imorgon får han nya skor igen och då ska vi även passa på att tömköra lite också tror jag nog =)


Drömmar

Glömde att skriva i förra inlägget att på väg till Lida så passerade vi Sadelmakartorp, stallet står tomt fortfarande och de smärtar lite. Iof vill ägaren av stallet hyra ut hela stallet med 6 boxar, men det är nog lite väl dyrt. Synd på ett sånt otroligt mysigt stall för övrigt! Carro saknar massa!. Hade det varit billigare så hade papps kanske tänkt hyra det <3. Prylgalen som han är ; ). Men visst fan vore de underbart med ett "eget" stall. Då skulle jag som han sa kunna ha en till häst och sen hyr ut resten av boxarna, som han själv sa "Hyr man ut 4:a boxar för ca 2500 kronor styck, och då ingår full service, så skulle man nog nästan ha allt betalt själv för sina egna 2 hästar". Någon som vill hyra stallet med mig? Eller inackordera era hästar iaf? ; ) 
Måste erkänna att ja saknar Sadelmakartorps alla mysiga ridstigar. Speciellt nu när Bingó och jag bara ska lalla i skogen!

Måste bara säga att jag hatar när folk inte kan svara på sms!

Nej nu börjar filmen ja ska se.
Tjing!

Dagen

Dagen startade redan kl 7 med magont. Suck, lyckades med att somna om men vid kvar över 9 ringde väckarklockan, så trots magknip så drog jag mig upp för nu var de dags för Fords Vårpicnick!. Pappa som pulat med Mustangen i flera veckor vart klar igår, så vi brumma iväg till Ica Maxi där vi skulle träffa gänget för gemensam åkning ut till Lida, vid avfarten från motorvägen börjar en liten fin röd lampa lysa, den varnade om att generatorn var trasig. Nej men JIPPI!, vart för familjen Ahlberg att åka tillbaka hem och hämta KIA:n ist, Absolut inte lika kul men de funkade det också. Tråkigt väder var de också, men vi slapp regnet.

Vid 1 var vi tvungna att lämna gänget för att åka till Stallet. För där var de stallmöte. Så där satt vi i ca 2 timmar och diskuterade, ehm ja du typ ingenting?, Hästarna ska iaf ut på bete ganska snart och ska börja med kvartdagsbete, släpps ut i gräshagen vid 15 ungefär. Sen berättade stallägarna att nya krubbor ska införskaffas i sommar, nya vattenkoppar  ska de också bli, samt nya saltstenshållare. Lite uppfräschning ska de bli också. Målning osv.

Bingo får stå inne i sommar tror jag. Lite beroende på väder och vind. Mycket knott, broms och annat skit så blir de att stå inne nattetid. Men vi får se som sagt. Klia i manen har han börjat med också, gräsets fel =P haha, så snart åker det extremt roliga exemtäcket på igen, men förra året gick undan smärtfritt och täcket hjälpte faktiskt. Så vi håller tummarna för samma visa iår igen.

Föräldrarna är bortbjudna på middag ikväll, så får se om J. kommer över eller om jag blir helt ensam.

RSS 2.0