De senaste dagarna!

En update då, har ridit min häst mycket nu här hemma, han har nog inte helt landat än och har nu fått en ofrivillig vila på några dagar, ponnybus tyckte att det skulle sitta fint med en sned baksko såhär till Nyår å så :) Har världens bästa hovis som lyckades klämma in oss på fredag (trots ledighet å röda dagar hit å dit). Tillsvidare får min ponny stå i bodenfållan ensam och begrunda sitt misstag!

Igår red jag litetbruntsto som är så liten å söt att man skulle kunna ha henne i fickan :D Ásta heter hon officiellt också då :) red även henne idag och jag är såld på traven ^^. OMG att ha en riktig trav att liksom driva i och fånga upp i utan att hästen faller i tölt! :D Mumma ^^. Hon får även till en sån där trevlig trav med bakbensaktivitet när man driver med sätet som fan också xD Inget kommer gratis men mumma på damen ^^.

Snart är det nyår och jag har ingenting planerat.. Pallar inte, orkar inte, vill inte.. Men de blir bra, jag och katten ;D vi kan ensamma sitta och titta på fyrverkerierna genom fönstret i värmen! :)

Men nu, en stund på spikmattan sen sängen.

Natti!

Stillestånd

Ne men seriöst, jag har typ inte pallat att sätta mig framför datorn.. Men julen har varit okej, firade den hos bror +familj och fick en del julklappar jag önskade mig, bla. en spikmatta <3, vetetofflor att värma i mikron, lite kläder, presentkort, guitar Hero osv..

Någon dag här ska jag sätta mig och föra över bilderna från kameran till datorn och ladda upp på bdb, kanske imorgon om jag orkar. Hoppas iaf att jag orkar ta mig tid innan det här året är över ;D men man ska aldrig vara helt säker när det gäller mig ;D

Men nu, ska jag ta min hyperpigga kattunge och g¨och lägga mig, natti!

Hemma igen

Har inte helt landat än känns det som, väskan ligger ouppackad och sakerna i stallet ligger huller om buller, Undrar om jag hinner få någon ordning på detta innan året är slut, skulle inte tro det ;D
Iaf Bingó skötte sig SUPERDUPER i transporten på vägen hem, trots jättehalt, moddigt och OPLOGAT (VAFAN PÅ STORA VÄGEN?? E18 var helt oplogad, SKANDAL) iaf transporten halkade till då och då men inte så farligt men Bingó stod blixtstilla även i kurvorna (där han vanligtvis kan dunsa runt lite), tror han kände av att det var lite halt ute ändå, men stod nöjt och tugga på hösilaget, när de är sånt underlag är jag jätteglad över att ha en transportkamera!

Utsläppet med kamraterna gick jättebra också, inget spring, inget skrik :) Bara ett "Jaså heeeej, är du tillbaka? Vi har saknat dig lite!" sen var det över :)

Igår red vi tillsammans med Åsa och Hera i sommarhagen, JÄTTEmycket snö och tungt var det sa Bingó :) Men trav och galopp blev det ändå! Och mer ska det bli, mumma på musklerna som blir av mycket trav i djupsnö! :'D

Nu ska jag och mammsen iväg för att inhandla den sista lilla julklappen, kan inte fatta att det är julafton imorgon? Vart tog hela december vägen?

Sista av allt!

Sista heldagen i Norrtälje nu då, längtar verkligen hem! Och det ska bli jätteskönt att komma hem faktiskt! :)
Bingó och jag tog oss en sista tur här, red till Busshållsplatsen och tillbaka, solen letade sig fram mellan molnen och Bingó frustade jättenöjt och små fina snöflingor föll till marken. Underlaget var helt perfekt och det bjöds på trav, tölt och galopp i massor! Bingó ville verkligen inget hellre än att galoppera, och det fick han mer än gärna :)
Känns tråkigt att lämna dessa fina ridvägar bakom oss och traska hem till våra skogsstigar i sthlm. Men men, man kan inte få allt!

Har varit snäll och smörjt sadlarna jag har använt här som tack för att jag fick äran och tilliten att vakta gården! Hoppas hon blir glad :)

Känns ändå som jag har gjort lite nytta här.

Lyfting går numera i form i skritt och tölt utan några som helst problem (iaf med mig!!)
Faxi har börjat fatta att skänklarna kan betyda sidförande och inte bara full gas framåt!
Brandur är lite mera framåt och har en mycket trevlig form i skritt och tölt. Traven är sjukt trevlig men formlös! Galoppen är sådär härligt 3taktig och rund :)
Litla har jag varit dålig på att rida, men hon har iaf fattat början till tölt utan spänningar och töltar drygt 1 kortsida utan problem. Hon har fått vila nu senaste veckorna (2veckor)..

Bingó har jag bara lekt med och jag gissar väl att kondisen har ökat :) Nu ska vi börja varva träning ute med att rida på banan och komma tillbaka till gamla spåren igen!

Nu ska jag dock äta lunch, för att sedan gå ut och lunchfodra hästarna i kylan :)

Tjing! <3

Åhhh

Va allt ska ta så mycket längre tid bara för att man sitter och väntar! Kycklingen är i ugnen och jag är JÄTTEHUNGRIG, riset håller på att koka klart och jag är JÄTTEHUNGRIG!! :o
Blev ingen ridning alls idag, trots så fint väder :( Jag känner mig dålig, jättetrött och hängig, vet inte om det beror på att jag så gärna vill hem nu eller om det är något annat. Iaf, sotarna kom (märk plural!!) varav den ena var jättesöt ^^. Dock var väl inte jag riktigt lika söt xD med hö överallt!! Men men, dom hittade nog antar jag för jag hade sällskap av den mindre söta sotaren i stallet där ena vedpannan finns. och han lyckades slutföra sitt jobb, den söta sotaren fick panik när katten hade sprungit förbi honom vid dörren, öhh, säg att det där var en utekatt, snälla? haha, ingen fara sa jag och han såg mycket lättad ut ;D

Men nu måste fan maten vara klar :o magen säger MAT MAT MAT MAT!!

Btw, imorgon kommer mamma å pappa, sen åker vi hem på söndag :D (som om ni inte visste det redan xD)

Chockad!

Känns som om jag är lite i chocktillstånd!
Det är drygt -13 grader ute, SOLEN SKINER och det känns sådär härligt friskt att vara ute! Det är liksom inte kallt utan lagomt. Åh sånna här vinterdagar kan det få vara jämt! Sådeså

Ska snart ut och släppa ut hästarna som förhoppningsvis ätit klart frukosten :) Sen ska det ridas hästar och inväntas sotare, som jag ber till gud vet vart han ska någonstans på gården, för jag, jag har faktiskt inte en endaste aning.. Finns skorstenar lite överallt!

Men nu, föna håret, och sen släppa ut hästar :)

Åh, vilken härlig dag detta kommer bli!!

Lite bilder :)

Imorgon ska jag rida samtliga hästar för sista gången, kommer bli tomt som satan att bara ha älskade Bingó att rida, nu när man liksom kommit in i vanan att rida MINST 2 hästar per dag.. Nu när man äntligen har kommit in i banan att rida andra hästar. Hitta andra knappar osv.
Skönt att komma hem också såklart, borta bra men hemma bäst! :)

Btw, här kommer några bilder från Agnes, på mig och Bingó :)
Fler finns att se på bilddagboken eller facebook!! :D













Finns nog ingen finare än dig <3

4:a dagar kvar!

Idag åkte Agnes hem, tomt igen men mamma och pappa kommer upp på lördag och så åker vi alla hem på söndag!
Igår tog vi oss en skrittur på vägen, gick knappt att rida för all snö som bara blev till styltor. Agnes fick rida Brandur :) Jag tog Bingó.. Sen badades det i bubbelpoolen ^^ MYS!!
Innan Agnes åkte hem var hon snäll nog att fota mig och Bingó lite i galopp i backen. Formen var sisådär men lite fräna bilder blev de iaf :D
Älskar min häst <3 världens vackraste!

Btw, ikväll ska min overall invigas! vid insläppet :P
Har också börjat packa diverse täcken osv för hemfärden!

I väntans tider!

Just nu faller snön väldigt tungt här i Norrtälje, verkar dock som att det aldrig ska sluta eller!
Har snöat i princip hela natten, småsnöade när jag morgonfodrade, storsnöade när jag hade utsläppet. Snöa så pass mycket att mina fotspår snöade igen när jag bara var inne i stallet i någon minut för att hämta en ny häst för utsläpp i hagen! OMG!
Bingó är btw arg på mig xD Han gillar snö när det liksom bara ligger på marken, no problemo. MEN när det fortfarande faller (precis som regn) är det värsta han vet! Skitargt tittade han på mig när jag hade släppt honom i hagen, precis som. VAFAN, är det tänkt att jag ska stå här HELA dagen? I snöovädret? Fan va jag hatar dig (typ xD)

Jag har tur iaf att jag slipper vara ensam. Snart kommer Agnes hit och håller mig sällskap :D Allt blir mycket roligare när man har någon här ^^.

Men nu, ska jag nog försöka trotsa snön och ta en promenad med hunden, som är helt överlycklig över snön (den enda här typ som gillar snön, katten är lagomt glad han med xD )

:)

Idag åkte Annica hem, under dessa dagar har vi hunnit med att rida på Banvallen, vara glada över att vi satt kvar på hästarna när dom tvärflippa över ett nedfallet träd. Käkat supergott varje kväll och hade det mys med att bada bubbelpool varje kväll också!

Blir dock inte ensam så länge! Agnes kommer reda imorgon ^^ Så underbart!
För jag har typ världens hemlängtan och nu kommer dagarna att fortsätta att gå snabbt :D
Ensam Torsdag och fredag dock, men sen kommer mamma å pappa på lördag och söndag ska jag hem hem hem :D Och ja, 5veckor hemifrån är fan några veckor för länge >.<

Happy Onsdag :D

Ska strax knalla ut och släppa ut hästarna och sen får vi som om jag hinner rida något. Annica kommer idag :D:D:D Happy happy happy! :D Får se vilken buss hon kommer med, men gissar att det blir den sena och då hinner jag rida lite innan ^^.
Men, nu ska jag dra på lite smink (som jag inte kan leva utan (A) usch va hemskt) och släppa ut hästar, hämta tidningen med Mindy och käka frukost (har ni hört? efter typ 15år utan frukost har jag börjat äta frukost, sen att jag då har varit vaken i 3 timmar spelar väl ingen roll? xD)
Men nu, smink sen hästar :)

Tjing

Tisdag

Mööp vilken tråkig dag, har inte pallat rida någon häst >.< all den lilla lust som kunde tänkas finnas i min kropp för ridning försvinner såfort man tittar ut genom fönstret och möts av, grått, grått, grått, grått och lite mer grått. SUCK
Städade iaf av här "hemma", damsög och torkade golven! DET NI! Pulade lite i stallet och lunchfodrade hästarna. Imorgon kommer Annica <3 :D Ska bli massa kul!!! :D Då blir det rida av iaf!
Fixat med poolerna också så allt är klart tills Annica kommer ^^.
Nu dock, ska jag sätta på tv:n å hoppas för allt i världen att något kul är på!

Tjingeling!

Monday

Fy fan i helvete va grått och trist det är alltså >.< kan säga att hästarna råkade komma ut lite väl sent idag! Somnade om efter morgonfodringen och sov lite väl länge :P Halv tio åkte dom ut iaf.
Red en sväng på Bingó som är grymt överpigg >.< tog sen Faxi, som är så jävla övertaggad så det knappt går att rida i skritt -.- bara taktar. Longerade honom efteråt för jag blev så trött på honom, trava och galoppera i kanske 10 min och hästen tvärflåsar efteråt. Dålig kondis? Nej nej xD
jaja, imorgon ska jag försöka hinna rida igenom alla hästarna, Bingó ska dock longeras tror jag... (Om det inte regnar..)

Nu ber jag till gudarna över att det blir FINT VÄDER!!! resten av tiden jag är här!!


Ensammer igen

Mamma och pappa var här över helgen, kom igår, åkte idag :P
Nästa gång dom kommer så åker vi hem allihopa :) "Bara" 2 veckor kvar!
På Onsdag kommer Annica <3 :D Ska bli riktigt skönt att någon i min ålder kommer, sen att de är självaste Annica gör ju inget de eller ;D
Igår rajdade jag en överpigg Faxi som inte alls ville skritta, (vilat i 3dagar) och så red jag Lyfting, underbara Lyfting!
Ingen ridning idag, dock kom det en medryttartjej och red Faxi (som tur va xD)
Imorgon ska jag rida Faxi och Bingó, kommer 2 medryttartjejer imorgon med, dom rider Lyfting och Brandur :)

Nu ska jag ut på nätet och leta efter recept på mackaronipudding :D mumma!


4:a år <3

Att det bara gått 4:a år känns helt sjukt, du har varit vid min sida så länge Bingó att det känns som en evighet!
Att jag ens började rida dig är ett mysterium, en tjock islandshäst som enbart presterade grisepass var ju inget för mig. Och nu är du allt för mig <3
Att det senare ledde till ett köp kan jag bara tackar mina underbar föräldrar för! Att dom såg och förstod hur mycket du betydde för mig är helt otroligt, jag hade inte varit den jag är idag om det inte vore för dig!
Vi har varit med om mycket och hela tiden adderas det till saker på listan, tiden går och vi blir klokare (iaf jag då, tror att min ponny inte fattar att han blir äldre)
På ett år har vi lyckats med ytterligare en skada, senskadan i våras, som resulterade i ca 3månaders vila innan jag kunde börja skritta på dig igen, nu är vi igång som vanligt och jag njuter av varje sekund! Jag hoppas dock att du inte har tagit för vana att fira varje år tillsammans med en ny skada, det blir dyrt för matte du vet du <3

Jag har sagt det förut och säger det igen, det finns INGET jag inte skulle göra för dig Bingó, om det så än betydde att jag skulle bli tvungen att simma över till Island och tillbaka bara för att du ska få känna doften av "hemma" igen <3

Jag hoppas så att du förstår hur jävla mycket du betyder för mig och min hälsa. Du är som balsom för själen och du läker alla sår.
Den dagen du inte står vid min sida, den dagen dör en bit av det som är jag, och jag kommer aldrig bli densamma igen.

Du har den finaste platsen i mitt hjärta, och den platsen kommer alltid att vara reserverad för just dig, ingen kan någonsin ersätta dig på ett eller annat sätt. You are my first love <3

Jag ska sluta skriva nu, men ska bara tillägga
Det finns ingen som du Bingó <3
och jag älskar att få vara den som stolt får säga "Det där är MIN häst"
Det finns inget bättre än att höra, "ni två hör ihop"

Du är helt enkelt en på miljonen och jag älskar dig något så enormt!

Du är världens finaste, kom ihåg det älskling. Världens finaste <3

Mitt frostiga vinterland på landet!

Det är helt otroligt va fint det kan bli ute när frosten ligger :)
Is på hela sjön nu också! Så sjukt vackert! Vill inte att det ska bli mörkt nu, för det är så grymt vackert (har jag sagt att det är grymt vackert?)
Iaf, red 2 ponnysar idag, Bingóbus och Brandur.
Tränade på skritt "hoo" halt, skritt halt trav osv osv, Bingó lyssnade bra tillslut men vill inte alls stanna ordentligt xD han står stilla i 2 sekunder sen tycker han att man kan få fortsätta springa. Brandur däremot tycker att man kan få stå stilla i 10min MINST!! xD fick igång honom riktigt bra mot slutet! Pigga nu när det är runt -7 grader :)
Dock har dom sagt att det ska bli plusgrader och regn sen :( Kan det inte bli riktig vinter nu ist? Så slipper vi tråkdelen av vintern (dvs slask, is, lera, mörker osv)

Nu ska jag ner och duscha iaf, sen blir det tv:n ^^. Slipper laga mat också, finns färdiga matlådor i hela frysen typ :D massa kärlek på det <3

Vinterland, med frost ist för snö ;D

Nu har mamma åkt, efter att ha varit här sen i fredags :( TOMT!!
Men på fredag kommer mamma och pappa upp igen och stannar till söndag, sen på onsdag kommer Annica <3 och stannar till söndag, å då är det bara en vecka kvar! OMG va tiden har gått fort?!?
Mamma var duktig och snäll och fotade mig igår när jag red alla hästarna. Samtliga reds på banan förutom Bingó som reds på olika stigar :) Äntligen fick jag bildbevis på att han går i form i galoppen <3 massa kärlek på bilderna som togs då! Han ser så krafft full ut!!!!

Btw, de var -8,8 grader imorse när jag gick för att fodra! Is ligger på sjön och det är frost överallt! Solen har lyst heeela dagen och nu tittar jag ut över solnedgången över stallet <3
Ingen häst blev riden idag, ingen häst har brodd och jag palla inte skruva i för det ska bli plusgrader resten av veckan :P

Nu däremot, ska jag nog ta å äta tidig middag :D sen slöa tills dess att hästarna ska in och tv:n börjar visa bra program :)

RSS 2.0