Titta, jag lever :D

Käns som om det var evigheter sen jag skrev här sist, och det kanske det var också?
Men livet är mer än att sitta framför datorn ;D

Det är total kaos på jobbet. Igår gick brandlarmet pga att någon duktig typ råkat köra sönder en av sprinklarna.. Stod och rakade ut vatten på gårdplan i 2 timmar efter >.< kul eller inte.. Har sån jävla träningsvärk idag så det finns inte..
Idag hade något annat smartskaft haft sönder 2 stora flaskor med olja i en av gångarna.. Utan att säga till oss att det fanns oljespill där.. Vilket kan resultera i ambulans för den stackaren som kunnat haft oturen att fjonga rakt in i väggen med sin truck.. Klantarslen >.<

onsdag onsdag onsdag.. Carros otursdag för den här veckan iaf. Tappat hur mycket som helst.. gjort illa mig.. osv osv. Bättre lycka imorgon :)

En dans på rosor?

Att jag nu om vardagarna inte har tid för annat än jobb och häst känns lite sådär. Nog för att jag aldrig aldrig aldrig skulle ge upp hästarna, men ack så trött man är när kl börjar bli runt 8 på kvällen. Inget jag är van vid. Det känns ändå rätt skönt att veta att det bara är för en period.. Men sen då? Det är såhär livet kommer att vara. Har ändå tur som slutar 4 om dagarna. Nog för att det är jobbigt som fan att kliva upp vid kvart i 6 men ändå. Kvällen blir inte så sen efter stallet.

Bingó bingo bingo bus är just det. Busig som FAN för tillfället.. Allt är läskigt, allt är farligt och ALLT precis ALLT kommer att äta upp honom! Faktiskt!. Lyckades med att skrämma livet ur honom igår när jag skulle hämta från hagen. Missade att haka i nedersta tråden så den flög tillbaka med en jävla smäll och la sig sen i gräset och ticka. Far åt helvete va högt Bingó hoppa xD Sen stod han och darra och andades väldigt snabbt ett braaa tag (a).. Carro är alltid jättesnäll ^^.


saknad trucknyckel och trasiga byglar

Veckan har ju inte börjat bra direkt.. Igår var vi utan plocktruck hela förmiddagen enbart för att något stjärnskott hade tagit våran trucknyckel >.<  Skitkul att åka med en liten jävla höglyftare med returer, går ju så jättesnabbt då.. NOT
Dom hitta en extranyckel lagomt till lunch, och sen så fick jag äran att försöka göra 8timmars jobb på 3 timmar. Kan säga att jag for i dom där gångarna som en blixt. Sen visste alla plockare att vi låg efter så dom typ kasta sig på sina truckar för att ge fri väg åt mig xD fy fan vilket stress. MEN jag hann!

Idag fick vi 8pallar med returer, alla pallar utan retursedel. Skitkul att sitta å kolla upp i datorn efter dom liksom >.< tar ju inte tid det eller.. Sen hade jag av min Bh-bygel idag också :( Så hela dagen har den jävla bygeln nypt mig i bröstet också -.- verkligen mysigt..

Men... imorgon är det onsdag.. bara 3 dagar kvar till helg!

Stolt <3

jag är stolt över min häst. jag ska inte skryta eller på något sätt visa att jag kan bäst. MEN jag måste inflika att min häst är den mest välridna hästen i mitt stall. Måste även inflika att han är mest trevlig att ha å göra med också. Därmed menar jag inte eller att jag kan och vet bäst. Men jag är stolt över honom och mitt arbete med honom. Jag vet att folket i stallet uppskattar att han är så lätt att ha å göra med från marken. Att han är snäll osv.

Men att rida är han inte lätt, men ack så jävla välriden för tillfället. Lite motstånd i högervarv men med lite volter och sidförande så släpper han skitfint och blir skittrevlig. Travar gör vi ju lite smått, hela tiden i form med trevligt påskjut och mjuk och avslappnat. Jag är stolt! Och jag har rätt att skryta med hur min häst är (ni som vet hur han var förut vet vad Jag pratar om).

Att man kan bli så glad av ett kort ridpass. Älskade hästar, ni ska bara veta hur mycket vi behöver er, hur mycket vi lever för er och hur mycket ni hjälper <3 Tacka gud för att ni finns <3<3

Men bara om min älskade väntar...
Just nu knarkas:

Om idag inte var en ändlös landsväg
och i natt en vild och krokig stig
om i morgon inte kändes så oändlig
Då är ensamhet ett ord som inte finnsMen bara om min älskade väntar
och om jag hör hennes hjärta sakta slå
Bara om hon låg här tätt intill mig
kan jag bli den jag var igårJag kan inte se min spegelbild i vattnet
Jag kan inte säga sorgelösa ord
Jag hör inte mitt eko slå mot gatan
Kan inte minnas vem jag var igår


Men bara om min älskade väntar
och om jag hör hennes hjärta sakta slå
Bara om hon låg här tätt intill mig
kan jag bli den jag var igårDet finns skönhet i flodens silversånger
Det finns skönhet i gryningssolens sken
Men då ser jag i min älskades öga
en skönhet större än allting som jag vet!Och bara om jag vet att hon väntar
och om jag hör hennes hjärta sakta slå
Bara om hon låg tätt intill mig
kan jag bli den jag var igår

Nybadad och nysprungen :)

Bingó blev badad idag igen.. Först hade jag enbart tänkt mig att tvätta manen och svansen.. Han har blivit så skorvlig och dann i manen och liksom extremt fettig också pga allt man smörjer honom med. Men det blev hela hästen tillslut :P Hade ju redan tagit fram allt så vafan :) Ren blev han iaf ^^ ett tag.. Dvs tills han kom ut i hagen och börja rulla sig xD

Efter tvätten tog vi och red i ca 30 min. Har travat också. I form :) Bingó känns så pass stabil, mogen och säker och har tillräckligt med muskler och stabilitet i benet för att klara av det med ryttare på ryggen. Sen så travade vi bara 2 långsidor ;D men sakta men säkert ska vi ta oss framåt. Kommer att använda mig av programmet jag fick när Bingó hade spatt. Dvs det kommer att ta tid att bygga upp allt igen och antagligen är årets tävlingssäsong över (sån jävla tur att jag inte köpte en ny tävlingslicens!!)

Bingó vart iaf överlycklig av att få springa lite. Sötnosen frustade pch frustade^^


Bjuder på några bilder. Resten finns att se på bdb :)

Blöt ^^Sötnosen <3 

Vadå?, jag åt inte alls från gödselstacken!!


Åh där, just precis där!

Sötnosen tycker jättemycket om att bli kliad ^^
Allra bäst är det när man får klia tillbaka på matte!
Men som ni ser, så duger luften lite bra xD

Knashäst <3Åh du underbara helg!

Äntligen helg. Äntligen!
Fick mitt tidsutdrag igår också. Blir härligt med pengar!!
Ny sadel här kommer vi!!! (om någon månad iaf xD Bingó kan ju gärna ta å bli liiite mer smal innan ny sadel passas in)
Har longerat en del i veckan och Bingó ser ok ut. Släpar vänsterbak lite lite men är inte varm eller halt, utan tar fina övertramp i skritten gungar igenom kroppen osv osv. Ska dock skritta lite idag :) Undrar när jag vågar lägga in trav uppsuttet :P om ett halvår eller nått xD Känns så tråkigt att hela tävlingssäsongen är helt förstörd. Speciellt nu när han också börjar lite liiite till åren. (sen är det ju egentligen inte åldern som spelar in utan hur dom är i sinnet). Men ändå, tar väl kanske emot lite att sen om några år fortfarande tävla en hästapållen som då blir över 20.. Tänk tänk om jag skulle få fast jobb här nu... Då skulle jag ha råd att köpa en till häst *drömma* Tänk så underbart de vore!

Men nu ska jag bege mig ut till min egna lilla tjocka ponnyhest och rida lite :) Får se hur pigg han är idag xD det blåser ju liiite ute ;D

Populär

För en gångs skull är man lite populär ;D det ni ^^

Kinkig

Nu är jag riktigt riktigt kinkig.
Föräldrarna har varit borta ett tag nu, lämna mig ensam hemma utan pengar att köpa ny mat för. "Det finns mat i frysen". Visst dom kommer hem idag, och de som finns i frysen är köttfärs (som jag inte äter), köttbullar (som jag inte är sugen på, ätit köttbullar med makaroner fan hur mycket som helst). Är jättesugen på makaronipudding, MEN har vi så jag kan göra det? Nej. Vill också göra en ost och skinkpaj, har vi ost hemma? Nej..

Visst dom kommer hem idag, men seeeent.. Så jag är skitarg just nu >.< För det värsta jag vet är att äta något jag inte vill ha eller är sugen på.. Imorgon blir det köttbullar till lunch. Som jag ätit hur jävla ofta som helst. Att de ska vara så jävla svårt >.<


Carro är på ett riktigt jävla grinhumör just nu. Fan ta allt!

Pollen, pållen och jag

Att pollenhalten hos gräs är myckethög för tillfället är inget som undgår mig. Veckan har varit skitjobbig och just gräset är det jobbigaste för mig. Trots att jag reagerar på björk,  hassel, al och alm men inte i samma utsträckning, utan just gräs och gråbo är det jobbigaste. 5st astma attacker har jag haft i veckan, varav 2 var riktigt jobbiga. Det är rätt skönt ändå att jobba under den här perioden. Dock hjälper det ju inte att man har häst och tvingas vistas i dammig miljö samt pyssla med hö. Men vad gör man inte?

Tränade lite markarbete innan jag satt upp och Bingó var pigg och duktig. Svårare från ryggen men det går absolut bättre och bättre! Ryggningarna är han skitbra på nu ^^. Behöver knappt ta något alls så ryggar han (sålänge jag kommer ihåg att öppna upp mitt bäcken bakåt ;D). Travade ca 5 meter idag också ^^. Absolut ingenting märktes. Dock kommer jag att vänta i några veckor till innan jag lägger in trav. Nu hade jag tänkt att vi skulle ut i skog och mark liiite mer iaf och bygga lite mer muskler och tänja på senan lite i backig och mjuk miljö. Dock märkte jag ett litet sår precis ovanför ballarna på högerbak... Mugg? får absolut hålla stenkoll och smörja!

Fast nu ska ja hoppa ner i min nybäddade säng (var nybäddad igår iaf xD).. Se lite tv sen sussa för dagen. Jobb imorgon! Upp kvart i 6. Yaaayy

Upplyftande och inspererande

Idag körde Bingó och jag markarbete, dvs jag knalla bredvid med tyglarna över halsen på Bingó och tränade halt och ryggning.

Tittade på ett program på 2:an för någon vecka sen (danskt program)
Där dom gick igenom hästens känslighet i bla. munnen, för vikter (lodräts sits ftw), och för skänklarna. Där gick dom tex igenom att alltför många hoppryttare hamnar för långt fram med överlivet och därmed stör balansen, hästen hamnar på bogarna osv osv. Sen också om hur man får säker sits och hur dressyr ryttarna överarbetar med tex. sporrar. Sjukt intressant! Sen fick vi se ett ekipage som tränat i 2år tillsammans, och där ska vi snacka mjuk ridning. Hon visade från marken hur lätt det är att få en häst att rygga med ett lätt lätt "tryck" i hästens mungipor (hon hade alltså INGET bett utan använde sina fingrar).

Iaf jag blev sjukt impad och sjukt inspererad :P Så ut for vi på ridbanan och ja, Bingó fatta nog allt fort! Han ryggade med det lättaste tygeltag jag fan någonsin tagit ^^. Gjorde halt jättefint och hängde inte alls i tygeln efteråt. Lyssnade verkligen superduper och jag kände hur han växte också i och med att han förstod att han gjorde rätt och att matte vart stolt :') Detta ska det tränas mer på! Drömmen vore ju att även Bingó (trots år av föredetta ryttare som dragit i munnen pga att han är så pigg och framåt och "stark", samt att han även är islandsinriden, vilket säger en hel del) ska klara av detta. Det vore så mycket skönare för oss båda!

Imorgon ska jag göra samma sak, för att sedan sitta upp och testa detta uppsuttet också i några minuter. För ja, jag har tröttnat på våra rutiner, och hur jag lätt hamnar i samma spår igen, dvs "dragkamp". Han smyghänger, jag smyghänger osv osv. Men nu, nytt oskrivet blad! :D
Jag vill även göra min tränare stolt över oss ^^. Visa att vi visst kan gå jättemjukt och avslappnat. (ett helt ridpass då xD inte bara korta stunder i skritt).

Kan fortsätta svamla om programmet och om hur det fick mig att få en AHA känsla. Jag vet att jag inte är en perfekt ryttare, men just det gör mig gott, att veta om fel och brister. Annars kommer man ingenstans. Nu har jag ett nytt mål att sträva efter (iaf i skritten då, eftersom vi inte än på ett tag får trava eller så). Förstå när detta funkar super i skritten och vi sen får börja trava. Woow vilken häst jag kommer att ha sen (om allt nu funkar som det ska xD)


Fredag, vilket slit å släng

åh herre gud, om jag säger såhär, från kl 7 på morgonen till halv 2 hade vi panik på jobbet. Först är det ca 32 grader på lagret och KVAVFT luftkonditioneringen funkar icke. Så fort man rör sig så blir man kladdig och svettig och äcklig >.< usch usch usch, börjar med att jag står där själv kl 7, kommer en snubbe från lagret med höglyftaren och säger hej hej, saknas ett kolli på denna halvpall, kan du fixa?. Jag typ ööh, jag tar fram plockplats och åker iväg och hämtar ett kolli. Bruuumm så brumma jag iväg, hitta rätt produkt (helvetes jävla premier vatten >.<)  ger till snubben och han åker iväg, sen ska jag försöka lotsa mig fram i datorn för att kunna saldojustera ner den varan. Hittar rätt och är skitstolt xD (får dessutom berömm över att jag tog ett eget initiativ :D:D).
Sen har vi från kl 8 fram till halv 2 plockat kross. 13 "bingar" (stora kärl som rymmer ca 600liter). Svettats, blivit informerade om ovädret utanför, sprang ut på kl10 rasten och stod ute i rökrutan i spöregnet och såg på åskan och blixtrarna. MYS

Sen rullade dagen på, fick sjukt mycket berömm över att vi hann med allt innan vi slutade. De tyckte även att det var positivt att jag hade "en högre växel" xD jag typ,, tack :P

For ut till stallet, rajdade på Bingó som var pigg pigg. Men helvete va broms och mygg det är i stallet >.< JAG DÖR.. man kan inte gå utan tjocktröjja (eller långärmat) för då blir du verkligen helt sönderbiten. Helt sjukt!!

Nu är kl 20 i 11 och jag är dyngtrött xD
så nu ska litenkatt och jag ner i sängen. (litenkatt har förövrigt bara liiiite problem med avståndsbedömningen idag xD ramlat ner från vardagsrums bordet, klättrat lite på diverse räcken och ramlat ner osv osv xD)

Men nu, sängen!

sen ursäkta för råddigt inlägg (A)

Kaos dag

ojojoj, det ENDA positiva med dagen var, SOVMORGON!!
fick sova en heeel timme extra. Sjukt härligt. Och vid 8:00 stod vi utanför Kolartorps djurklinik och vid 10 över 8:a var vi därifrån. Bosse in på kastrering. Stackarn hade panik hela vägen i bilen, trots att jag satt med honom i baksätet (Bosse i BUR då såklart). Iväg och jobba och bara allmänt kaos på jobbet. Chaufförer välter pallar, fel leveranser osv osv, fullt upp hela dagen, så fort vi andades ut hände något nytt. ojojoj...
For iväg direkt efter jobbet för att hämta litenkatt. Så nu lullar Bosse omkring här hemma, lite små groggy men inte alltför farligt iaf!

Får vi hoppas nu också att det inte blir någe problem med såren.


btw, påtal om sår, ni skulle bara se Bingós insida av vänstra låret. Häääärligt stort sår där.. Typ samma yta som en 500lapp >.< JÄVLA BAJS BROMSAR :(

Inget går som JAG vill

Jag är arg på min mobiltelefon, jättearg! Den är elak :(
Eller är jag kanske mer arg på Tele2comviq??

Snart kommer även litenkatt att vara arg, fast på mig då. Får inte äta från kl 20 fram tills vi åker till kliniken :) Imorgon åker kulorna bort (och de kommer att vara JÄTTE ovant att se honom utan dom =/, undra vem som kommer sakna dom mest xD)

Nu ska jag upp å se varför hemtelefonen inte funkar >.< kan något gå som JAG vill idag? Lägger till Telia på min hata lista för tillfället!

RSS 2.0