Monday Monday

Börjar bli lättare och lättare att jobba nu. Tar inte emot att kliva upp på morgonen och jag är inte alls lika trött på kvällarna längre. Dock lägger jag mig vid halv 10 varje kväll xD men ändå ^^.
Longerade Bingó idag och något har hänt med vänsterbak =/ syns endast i vänster varv också, när han måste skjuta in vänster bakben inunder sig. Inget syns i höger varv, då länger han bakbenet fint och arbetar klockrent i trav. Inget syns på rakt spår eller.. Vet knappt va jag ska göra med pållen längre >.< Ska longera en kortis imorgon också bara för att se så att det inte var en tillfällighet (sträckning eller liknande). Fast, jag gissar på samma resultat.


Måste bara slänga in bilder från igår :D

Agnes och Mach;Agnes och Mach;Jag och Mach (Första minutrarna xD jag är livrädd (A));Fast, jag kunde trava också :D det ni ^^ ;
Jag ska erkänna, det var lite kul ^^. (tänk om man hade råd med eget stall *drömma* då skulle jag absolut ha en "vanlig" tregångare också!!)

Lång söndag

For ut och klappade på Bingó vid 12, VAAARMT (men ack så trevligt ^^). Fastnade där i 2 timmar, jag som egentligen bara skulle mocka, mata och smörja Bingó i hagen (a), for sen hem, käkade lite lunch och for sen vidare mot Agnes och Mach :) Stoooora Mach var nästan större än va jag hade trott xD dock kändes han inte riktigt lika stor när man väl satt på. Vilket var en lättnad xD travade lite gjorde jag också (grymt stolt bara så ni vet). Vilken jätteskillnad mot Bingó xD Lovade Agnes att komma ut igen och rida den dagen hon lärt Mach galopp pirutter xD

Nu kan jag plussa på mitt cv ;D har nu ridit 3 st storhästar x'D fy fan, vet att ni är impade!!
fast, så att alla vet. Islandshästar FTW!! <3<3<3

Flyga fram, i två bemärkelser

Där kom helgen, och nu är den snart borta. Sjukt underbar väder det är också! :D Mao CARRO ÄR GLAD
älskade sommar <3

Men nu, lämnar vi det xD
Skulle ut på en mysig "lugn" skrittur i skogen (våran första sen igångsättningen), Bingó hade nog heeelt andra tankar. Far åt helvete säger jag bara. Hästen var ÖVERALLT och ingenstans. Bara takta, bara ligga på i handen, ingen lugn skritt någonstans. Sen blev jag trött på hans fasoner och började säga till på skarpen. Då avvek vi från stigen med bakdelen, började gå i riset, snubbla, göra skänkelvikningar osv osv. Grejjen är just att jag inte kan som många andra, bara länga på tyglarna och låta hästen gå framåt. (för att då lugna ned den och visa att titta, vi kan gå lugnt på långa tyglar va mysigt) gör jag det kan jag lika gärna hälsa hem (iaf när han är på hoppetossehumöret) för då sätter den jäveln av i tölt/trav/grisepass, snubblar över stenar osv osv. Med öronen framåt >.< Så det är liksom bara att bråka på ist.
Hem kom vi iaf, efter ca 40min skogsritt xD idag ska han vila tänkte jag. Ska ju ut och klappa på Mach och Agnes (eller ja Agnes klappar jag nog inte på). Dock ska ja ut en sväng och mocka, göra mat och smörja lite på honom i hagen :)


och imorgon är det måndag igen


Fredag, underbara fredag <3

Veckorna bara rullar iväg. Dagarna ser likadana ut och de är tröttsamt att aldrig orka med något mer än jobb och häst. Nu är det iaf helg igen! och ikväll ska vi in till sveavägen och cruisa lite och käka gott :)
Bingó är grymt överpigg och tycker att vi ska börja göra annat än skritta. Dock har vi bara varit igång i 3veckor. Några veckor till då sen kanske vi kan lägga in lite trav iaf :) Ska nog ut i SKOGEN till helgen faktiskt. Har ju bara ridit runt på ridbanan och på vägen. Dvs plant grusunderlag. Men nu i sommarvärmen så är det ju inte lerigt längre i skogen :D då kan vi skritta lite på det bra plana stigarna :) se lite annat liksom.

btw. Torsdag kl 8 ska jag infinna mig på handens djursjukhus. mohahhahhaa.

Tisdag, denna långa tisdag

Panikritt idag med älgmöte xD OMG säger jag bara, Bingó såg iof inte älgen först för jag skickade iväg Annica och Múska som "skrämde" iväg fjolårskalven.  Skrittade vidare men på vägen hem sen har älgjäveln flyttat ner till vägen igen. Wtf liksom xD vi "skrämde" ju iväg den därifrån. Då såg även Bingó älgen och fick panik. Sjukt lyckat ;D
Dock överlevde vi alla 4:a :D ganska stolt över det faktiskt..


Imorgon ska jag även ringa till djurkliniken. Kattjäveln ska SNÖPAS!!! och det snarast!!!

Att tänka på.

Anledningen till förgående inlägg är att jag har så svårt för människor som skyller allt på hästen, jag har svårt för hästar som visar så tydligt vad dom vill men ingen ser ut att lyssna. Dock var detta kanske inte anledningen till att jag skrev det förra inlägget. Utan den anledningen var att Jag brukar vara den man går till i stallet när man har problem med att lasta hästen sin. Jag vet att jag har den förmågan att behålla mitt lugn och även visa hästen att mig kan du lita på. Kom så går vi. Hästarna plockar upp detta på 2 sekunder och följer nästan alltid med mig rakt in i transporten, dock som regel brukar dom testa med att kasta sig bakåt en eller kanske två ggr. Dock även där är det befogat att behålla humöret och lugnet.

Vi har överlag väldigt snälla och trevliga hästar i stallet. Dock har vi hästar som liksom min egna har ett mycket starkt psyke. Att låta en sådan häst få övertaget är inte så lyckat. En sådan häst ska dagligen leva med principen. "ett steg framåt är likamed två steg bakåt". Dvs, tar hästen friheten i stallgången att ta ett helt onödigt steg framåt, ska detta "bestraffas" med 2 steg bakåt. Låter det hårt? låter det orättvist?. Om jag säger såhär då. En häst som alltid får sin vilja igenom från marken, tar tillslut till sig friheten att göra desamma även när du sitter på hästryggen. Det kan rentav bli farligt.

I enkelhet ska du utan problem kunna placera din häst varsomhelst, och gå därifrån. Utan att binda upp hästen så ska denna stå kvar tills du kommer tillbaka, eller ger ett kommando att det är OK att gå därifrån.

Tro nu inte att jag sitter här självgod och säger att alla är dåliga och att jag är bäst. Jag har själv gått igenom detta. Bingó var en "svårlastad" häst och jag var nybörjare. Dock insåg jag ganska fort att han hela tiden från marken i vardagen testade mig. Kan jag göra såhär utan att hon säger till?, titta det kunde jag.. Då kanske jag även kan göra såhär utan att hon säger till. Låter oskyldigt, kan bli farligt!. Att min häst numera följer mig vart jag en går och litar på mig till 150% har också tagit mig några år. Dock ska jag tillägga att en häst ALDRIG slutar att testa oss. Bingó försöker fortfarande med att smyga sig fram ett steg i stallgången, bara för att se om jag är vaken.

Tänk alltid på att de är stora och tunga djur vi har att göra med. Det går inte att tvinga dom, det går inte att diskutera och det går inte att be dom. Det vi kan göra är att visa vad vi vill, tydligt!. och sedan "bestraffa" det beteendet vi inte vill ha.


Skulle kunna sitta här i evigheter och skriva av mig. Men väljer att avsluta.. Fråga om ni undrar något (inte för att jag tror att någon skulle göra det men ändå).

Konsten att lasta en häst

Att lasta en häst är en konst som inte många behärskar. Man blir omedvetet uppstressad och uppjagad över det faktum att man ska iväg någonstans, tävling, träning, veterinär eller kanske till nytt stall. Dock utan att tänka på detta stressar man upp hästen, man gör rörelser som man aldrig gör annars. Drar upp axlarna, går annorlunda, andas annorlunda eller liknande. Hästen ser detta som främmande och blir avvaktande, kanske rentav orolig och rädd. Att själv bryta detta mönster är svårt, att bryta hästens mönster är lättare. Att själv bli medveten om sin egna kropp och dess signaler den sänder ut vid vissa tillfällen är avgörande. Att kontrollera sin energi och delge hästen god energi är svårt, men ack så viktigt. Hästen gör aldrig fel, det är människan bakom hästen som är den felande länken. Vid dessa tillfällen, när man själv är osäker så ber man oftast hästen om saker. Snälla du kan väl gå in?. Detta gör såklart hästen mer osäker och den börjar backa, fryser till vid lämmen, eller dansar fram och tillbaka. Det är en balansgång mellan att kräva och berätta för hästen, att detta VILL jag att du ska göra NU. Som alla vet kan man inte tvinga en häst att göra någonting, men man kan övertala. Men dock aldrig diskutera. Maktkampen börjar på riktigt när hästen absolut har bestämt sig att du som människa inte alls vet vad du vill och dig tänker jag inte lita på. Hur ska du då vinna tillbaka tron från hästen?.

Att lasta en häst är en konst. Som inte alla behärskar.
Jag beundrar er människor som vågar säga nej, det här klarar inte jag. Kan du hjälpa mig?
och jag tycker genuint synd om hästen som har en matte som inte kan kontrollera sin energi och anser att "jag kan själv".Varför jag skriver detta, är för att uppmärksamma konsten att lasta en häst rätt. Oftast är det bara ett missförstånd mellan häst och människa. Hästen kanske avviker från lämmen, ställer sig på sidan. Rentav vägrar att gå in i transporten framifrån. Kanske försöker den hästen berätta något då?. Tänk på detta, du kan aldrig få en häst att gå framåt genom att dra eller slita i grimskaftet framifrån, men genom en vändning får du hästen i rörelse. Hästen kanske rentav vill kliva in i transporten från sidan. Låt den då göra detta. Tills hästen känner sig trygg och ni kan ta steget att gå in "rätt", dvs rakt in.


Men kom ihåg, respekterar hästen inte dig från marken i vardagen. Hur kan du då tro att hästen utan bekymmer ska följa dig in i en mörk håla som dessutom luktar konstigt, gungar och låter?.

Lördag

Skritt är, för er som inte vet, en totalt jätte onödig gångart enligt Bingó då.. Han är så jävla ful att han utan förvarning smyger upp i tölt när vi är ute på våra skritturer. Det är så snyggt han gör det också. Skritta skitfint i form ledigt och fint, sen helt plötsligt så töltar hästjäveln xD reaktionsförmågan hos mig är inte den bästa just nu, förjävligt trött liksom så han hinner ju tölta en 10-15 meter innan ja får ner honom till skritt. Skithäst!
Positiva är väl att tölten är helt klockren med trevlig form xD men vafan, matte blir rädd ju när hästen springer iväg sådär :o akta lilla framtassen ju, eller frambenet kanske är mer lämpligt :P


Sen vill jag att de ska sluta regna så det torkar upp i skogen. Så jag kan börja rida lite där ist, och bygga lite andra muskler. Men vem vågar rida runt där när de är lerigt, då halkar dom bara runt dom små djuren och med Bingós tur så sliter han väl av senan då >.<

btw, 7veckor och 5dagar sen skadan. Fortfarande inge hår över själva skadan. Ser lite tråkigt ut. Sen kommer det antagligen växa ut vitt hår där :( det vill inte jag :(

Hej å hå

Farligt värre att vara ledig, hinner ju inte med något :o kroppen går på sparlåga och allt känns jättejobbigt xD
Skulle behöva tvätta det här akvariumet jag har bredvid mig.. Men känns som att det får vänta (a)
Har egentligen ingen större lust att åka till stallet eller, men det måste jag.. Som ni kanske ser hur positiv ja är?? :D känns som om jag egentligen bara vill ligga kvar i sängen och sova :o
en dags ledighet kvar sen jobba. Känns som om ja behöver ladda batterierna liiite till kanske.

Men nej, upp å föna håret, käka någonting kanske sen vidare ut till stallet.. Hoppas på att jag slipper åka i spöregn idag igen >.<

Midsommar

veckorna bara flyger förbi.. och nu helt plötsligt är det midsommar, föräldrarna går på 4:a veckors semester samt två arbetskamrater tar semester. Blir mer att göra på jobbet (som om vi inte hade fullt upp redan) men de är skönt, att ha å göra. Slippa sitta och räkna minutrarna. Igår dog datasystemet vid halv4 på morgonen. Så hela företaget stod stilla hela torsdagen. Vi hade dock fullt upp men kunde inte "följa statistiken" så det vi gjorde igår, är borta. Inget som företaget får pengar för.

Midsommar är det nu också, föräldrarna drog till dalarna igår. Jag stannade hemma i underbar sthlm med regnet :D tyckte ja var nödvändigt!


Btw så får jag bara en massa positiva kommentarer från folket på jobbet. Tydligen så lär jag mig fort och är en tillgång till "jobblaget". JÄVLIGT skönt att höra :D

Måndag

Ååååååhhh såååååå skönt med moppen!!

Klarade truckkortet btw så nu har jag all rätt å världen att köra truck av typen A ^^.
Har också kört en massa truck idag, så sjukt kul! Vill köra mer mer mer :D

Red Bingó på ridbanan i ca 30 min, tränade att korta och länga skritten, eller ja, länga och samla ihop skritten då :P kanske är mer rätt att säga så ^^.
Iaf Nu är Bingó sig själv igen. Härligt värre! Viljan är tillbaka till 120% och han gör och är precis som vanligt.. Han har varit lite "loj" eller va man ska säga nu ett tag, men nu jävlar :D

Men, nu ska ja upp å titta på tv.. Sen soooooova *snark*

Söndag

Söndag, sista dagen på helgen. Usch va ont det gör xD
Igår var det lördag och jag skrev truckprovet.. Tror att jag klarade mig ganska bra faktiskt! Om inte annat så har jag truckkortet iaf.. (elle ja, får reda på det imorgon, men inte fan hade ja mer än 1 fel iaf, fick ha max 3fel).

Ska rida idag hade jag tänkt.. Men tittar ut och ser att det spöregnar.. vilket de har gjort sisådär hela dagen då..
Moppen funkar nu, och går åt rätt håll xD jätteskönt för då kan ja sova till kvart i 6 iaf! Slippa kliva upp kl 5. Vilken lycka!

Nu hade ja tänkt att kliva upp å laga lite matlådor. För de är fan inget jag orkar med när jag väl landat här hemma xD

Veckan

ojdå, vad tiden går fort när man aldrig sitter ner i mer än 3sekunder xD
Dagarna på jobbet går bra, dock sjukt jättetrött när jag väl kommit hem. Att gå upp kl 5 och inte vara hemma förrens 19:30 - 20:00 är jättejobbigt. Ridit en del och Bingó är fin fin :)

Red lektion idag och fick till en skritt som hade givit mig 6,5 poäng på tävling :D vårat bästa i skritt ligger bara på en 5:a och det var skönt att ändå veta att han har den skritten.. Dock kommer den väl aldrig visas på tävling men ÄNDÅ!
Tränade öppnor och slutor! OCH MIN HÄST ÄR BÄST!!!

imorgon är det fredag.. skönt.. men dock är lördagen ingen vilodag.. Ska ta truckkort och ska vara på jobbet kl 9 iaf liiiite sovmorgon!


Nu ska jag sova.. och ja kl är 20 i 10 xD

juste ja, Malin blev jätte kär i min tatuering ^^.

Trööööööööööööööööööött

Imorse kunde jag ha mördat katten. kl 4:a!!!! Får dne jäveln för sig att det är helt okej att väcka matte. Sätter sig vid mitt huvud, JAMAR in i ÖRAT, slår på mattes kind med tassen och jamar om än möjligt ÄNNU HÖGRE. Carro tog tag i kattens nackskinn och kastade ut ur rummet, somnade om och fick sova i 1 timme. Sen ringde väckarklockan.. Upp å hoppa..

Dagen har varit okej, inte rolig, inte tråkig.. Jobbet kommer nog gå okej, men inte mer än så!
Jag är trött som ett as, har skitont i fötterna pga riktigt dåliga jobbarskor (som jag fick av företaget...)
jobba jobba fram tills 4:a promenera till stallet (tog 40!!!min >.<)
slängde ut Bingó till Prins och Stefnir, ett jävla liv och en massa galopp, korsgalopp, pass och fjong fjong trav samt en del bock och stegringar.

Senan kändes bra efteråt ändå! Lite varm över benet, men inte tjockare än vanligt eller öm!

MEN NU.. SÄNGEN.. vafan.. jobb imorgon igen xD (hur ska jag orka i typ 11 veckor xD)

Tidig natt, tidig morgon, och lååång måndag :o

herre gud... Blir en jääävligt tidigt morgon
MOPPE VAFAN, varför är du tvungen att gå baklänges?? :(

kl ringer 05:00 Carro ska då springa upp, käka något (Jag som ALDRIG äter frukost ska nu försöka för det blir lååångt tills lunch), sminka, klä på mig och springa till Bussen som går 05:48 (tur att busstationen är NÄRA, tar max 3min) åka buss till Handenterminalen och där byta pendeltåg åka 1station. Är i Jordbro 06:16 KUL *not* alltså jag är hela 45 min för tidig xD Nog för att de är en promenad dit, som jag hoppas kan ta sisådär 30min om man går långsamt.. Vilket jag typ inte kan göra (a).. Annars blir det liksom tajt med tid om jag tar pendeln som går senare.. (30min trafik sådär tidigt på morgonen >.<) då har jag bara en kvart på mig.. och de kommer aldrig att gå! Aldrig någonsin.. är för långt xD

NU natti natti alla där ute..
Jag är nervös och kommer antagligen inte att sova en blund x'D


juste, får fan inte glömma lunchlådan :o

The final countdown

åh herre min skapare :o
imorgon gäller det.. och det jag konstigt nog är mest nervös över.. De är att åka kommunalt dit. och sen kommer jag nog vara nervös fram tills dess att personen jag ska träffa kommer och hämtar mig :P Sen kommer jag nog vara nervös hela tiden fram till lunch xD sen kommer de släppa typ (hoppas ja)..


Red på Bingó idag igen, lite halvläskigt är det att rida i nedförsbackar med honom :P Iof så ska vi undvika nedförsbackar. Liksom så gott det går.. Men måste ner för en backe för att kunna rida någonstans ju.. Men iaf, skrittade på bra, pigg och öronen spetsade framåt. Letade saker att bli rädd för också. Den jäveln xD

Nu ska ja upp å föna håret.. Å se om de är något på dumburken eller om jag hamnar här igen om några minuter ;D

Lördag

jag är sjuk och sjukt grinig
Var såhär nära (visar mellan tumme och pekfinger) att klappa till stallkamrat idag. HELVETE va jag stör mig på den människan. ojojoj. Väldigt sällan jag stör mig så mycket, faktiskt. Men henne vill jag bara klappa till och säga välkommen tillbaka till jordlivet. Nu kanske du kan börja behandla din häst och människor som vanligt folk? YES??

*tre djupa andetag*

2dagar kvar nu btw. och jag är jättesjuk, snorar, nyser, hostar å låter som fan.. Lyckat, riktigt lyckat. Får se om det hinner lätta upp innan måndag. Vore ju faktiskt lite trevligt liksom :) Skulle nog göra min dag liiite lättare! haha.

Bingó fick vila idag, vi tog oss en promenad på ca 10 min, betade lite gräs å myste. Imorgon ska jag rida :) Roligt roligt! :D


Nu, slänga in kläder i tvättmaskinen.

btw så är jag helt ensam också :( föräldrarna försvann upp till dalarna. Kommer hem måndag kväll. Dålig stil... dåååålig stil!!

Nu är vi igång igen ;D

Ja, då var första ridturen avklarad då :)
Måste bara intala mig själv om att han inte kommer att gå sönder xD och att jag kanske själv ska slappna av lite :P
Men jag säger då det, just denna vy, den byter jag inte ut mot någonting!
Bingó vart helt stossig när jag la på sadeln på ryggen.
Är det verkligen sant. SKA VI RIDA NU *ögonen glittrar till tusen*
Att han lever för ridning (eller ja, ur hans synvinkel, lalla runt i skogen, träna på ridbanan och SPRINGA FORT med matte på ryggen/ i närheten) det märks. Den dagen vi inte kommer kunna fortsätta göra detta. Den dagen kommer Bingó att få somna in. (fast nu skulle vi ju inte diskutera detta då)

Här kommer iaf en bild på en Bingó, skitnöjd innan jag ska sitta upp ^^Mattes finaste <3<3

Hur glad kan man egentligen bli utav att titta på en bild ??


Blev en ridtur ner till Torstens Gård på ca 15-20min
Annica vände om vid galoppbacken på vägen hem och for en extra sväng för att trava lite. Själv fortsatte jag i skritt till stallet, där jag satt av innan sista nedförsbacken och knallade de sista 100-200metrarna till stallet :)

Första kommentaren när jag sitter upp är däremot "jävlar va tjock han har blivit" xD var som att sitta på en bred fjording :o (nog för att dom kan vara slimmade dom med, men ändå ;D) Min smäckra ponny är borta :o och fetare kommer han att bli xD den dagen han släpps på kraftigare bete :o aja, nu är ridningen igång iaf. Får be till någon högre makt om att vi får hålla oss hela nu. För faktiskt. NU måste väl ändå Bingó och jag fått våran livsdos av otur? Och om nu någon ska skada sig kan det väl iaf ta och vara jag?

Ojdå, hur gick detta till?

och utan att egentligen ha råd så beställde jag visst hem Sims 3 nyss :o
388kronor ^^. Carro får leva riktigt riktigt riktigt RIKTIGT fattigt fram till första lönen (a)
Tur att man är mocktant i stallet och får in någon hundralapp i månaden x'D

så jävla lyckat

Blir helt trött på kroppen ibland..
Har varit ledig i exakt ett år (tog studenten för EXAKT ett år sen, shit va läskigt!)
har varit sjuk 1 gång och det var då jag jobbade söndagsnätterna xD och nu.... när man ska börja jobba igen. Tror ni inte att man går och blir brak förskyld? Sitter och snorar, hostar, nyser, halsen river sådär skitskönt så fort man sväljer, känns som hela huvudet är stoppat med bomull. Lyckat.. SÅ JÄVLA LYCKAT

Kommer ju självklart att åka till jobbet på måndag. Vem fan kan vara sjuk första dagen på jobbet liksom xD Bara att proppa i sig alvedon och ta med nässpray och halstabletter och hoppas på att dagen går fort fort!

Men, orka liksom? Jag hatar min kropp :(


3:a dagar kvar :o IIIIIIIIIKKK

Och där växte djävulshornen ut!

För att väga upp det faktum att han var duktig igår, så var han en liten djävul idag. Eller ja, det var faktiskt inte bara Bingó som trippade på tårna (Alla hästarna i stallet var nervösa). Regn och blåst har en sådan inverkan på dom små djuren!
Började att tömköre och Bingó skulle bara springa framåt i 120. Göra halt gick inte alls för då snurrade han bara runt å hade sig. Slutade med att jag fick köra lite "back övningar" ála horsemanship.. Sen gick det bra, om jag efter varje halt klappade honom lite på rumpan så han stod stilla xD För annars dansade han runt. Trava däremot, det gjorde han. Skitfint på volt! och töltade ca 3varv runt 4kanten utan några problem alls..

Blir också bara renare och renare runt senan för var dag som går. Galligheten försvinner mer och mer och baksidan av senan känns nästan helt torr och fin :) Dock fortfarande svullen på framsida och över skadan då såklart. Men det går ner. Tvärtom mot va veterinär trodde när vi börja trava :) maha

Ridning imorgon.. Ser fram emot det! MEN hoppas på att han är något lugnare än va han var idag ;D

Miihiii :D

Har världens äckligaste halsbränna som vägrar att ge med sig.. Jag dör >.<
Bingó var supder duper jättefin idag <3 ÄLSKADE HÄSTPOJKE!
Tömkörde i skänkelvikningar, öppnor och på volter i skritt. Tog sen och fixade om tömmarna så jag kunde "dubbeltömslongera" (heter egentligen?) på volt och Bingó travade så jävla jättefint! Wrooom i form, ren bra takt med tydligt sväv och utan några som helst problem eller någon rörelsestörning :)

JAG SKA RIDA PÅ FREDAG :'D maha, ska bli så jävla underbart jättekul ^^. Äntligen!


Longering igen dock imorgon :) Men nu, nu ska jag fan inte ha mer motgångar. Tycket så jävla synd om Bingó när det händer saker hela tiden! Att han står ut med detta. Stor Guldstjärna till ponnyn <3

Aaaawww, bebisföl :')

Awwww ja vill också ha liten hästbebis!!

Min tränare har äntligen fått sitt lilla föl nu. Verkligen SUPERSÖT är han!

Bilder finns att se på hennes blogg


http://malinweb.se/blogg/

Nedräkning

5 dagar kvar! iiiiikk! :o

Hur jag ska orka det vet jag inte eller... Vaknade vid halv 10 idag.. klev inte upp förrens kl var kvart över 10 xD Så jävla härligt att bara ligga i sängen, dock störde ja mig något enormt på att någon jävel bestämt skitväder för dagen! JAG VILL HA SOL sista dagarna av min ledighet! Inget jävla regn. Kan börja regna på måndag och hela sommaren ;D no problemo ^^.
Somna om i fotöljen med Bosse i knät och sov från halv 1 till halv 3 typ xD Det var skönt. riktigt skönt ^^


Nu har jag däremot gjort lite sökningar på internet (me loves internet <3) och hittat ett annat litet forum om en annan snubbe som också fick moppen att gå bakåt xD Så nu ska vi pilla lite igen ikväll och se om vi får det att funka :) Hoppas hoppas hoppas ^^. Jag behöver min moppe :o

Ödets ironi?

Var ute och pillade på moppen..JO men tjena liksom.. Den funkar, motorn går. MEN moppen rullar bakåt ist för frammåt när vi gasar xD Något någonstans sitter fel. Vart vet vi inte och har ännu inte fått tag på snubben som fixade moppen :P Nytt försök imorgon. Men liksom, KAN JAG FÅ LITE JÄVLA TUR NÅGON GÅNG?
Eller är det helt förjävla mycket begärt?


Btw så har jag världens huvudvärk >.<

It's love <3

Ibland slår det mig, att jag äger den där hästen i hagen.. Den där hästen som går obekymrat och betar med svansen som svingar bort flugor. Den där hästen som lyfter upp huvudet och gnäggar när man ropar, den där hästen som släpper allt den höll på med enbart för att hälsa på matte och komma gåendes mot grinden.
DEN hästen äger jag.
Den hästen som gör allt för mig, den hästen som går dit jag vill.

Den hästen som obekymrat följer med mig vart jag än går. Som litar på mig i alla situationer. Som alltid vet om att godiset ligger i högra fickan på jackan. Som alltid vet att jag alltid kommer att älska honom.

Men där går hästen obekymrat i hagen och betar, och ibland tänker man inte på hur beroende av just mig den hästen är.
För just då, just då när hästen går i hagen är den självständig.

Tömkörning utan problem :D

Tömkörde idag igen, eller ja.. det var nog några dagar sen sist xD
Men Bingó är så sjukt duktig! Gör jättefina skänkelvikningar åt båda hållen. Dock är skänkelvikning undan höger lättare! Gjorde superfina öppnor också! Stallkamraterna var grymt impade över att vi gjorde detta med enbart tömmar :P Men Bingó är sjukt känslig (trots att man kanske inte kan tro det, ibland får man vara hård mot honom), MEN han vill alltid göra rätt. Och med berömm från mig så går allt mycket lättare! Travade och töltade ca 6varv på ridbanan. FAN va varmt och jobbigt det var från min sida sett xD Bingó hade nog kunnat fortsätta i sisådär 30varv till utan problem :P

MEN inget svullen, inget öm, inget varm.. Men jag smorde ändå in med kylliniment på båda fram, över knä, sena och kota. Så går det såhär så kommer jag absolut kunna rida till helgen typ :) Vilket jag ser fram emot!


Nedräkning pågår nu också.. Börjar jobba om 7 dagar :o
Herre min skapare vad nervös jag blev nu O.o

Veterinär samtal

Ringde veterinären för en timme sen typ, frågade om det var dags för igångsättning. Berättade att jag hade tömkört under en veckas tid men enbart i skritt. Men berättade att stallkamrat sprungit med honom i Lördags utan några problem alls. Vet, tyckte att vi skulle tömköra i en vecka till och lägga in trav. Sen skulle jag känna efter ordentligt över senan, känna efter; värme, svullnad (utöver det som är nu då, det benet kommer ALLTID vara tjockare) och ömhet.. Finns något av detta skulle jag strunta i traven någon dag (kan bero på bus i hagen innan jag kommit till stallet osv) och sen testa igen. Fortfarande något som är fel då, så skulle han komma ut och göra ett ultraljud över senan (senorna) och se om något mer är fel eller om det bara helt enkelt inte vuxit så som vi vill.

Dock vart han jätteglad när jag berätta att Bingó visar alla gångarter i hagen med lätthet, att Bingó är som sig själv vid hantering och rör sig jättefint i skritt på rakt spår och på böjt spår. Som ja sa till vet. Bingó har friskförklarat sig själv för ca 2 veckor sen xD då skratta han bara :P

Men förhoppningsvis ridning nästa vecka, ska höra av mig till vet igen i vilket fall så skulle vi lägga upp en plan för framtiden :)

Söndag

Fan, internet la av igårkväll.. Hann aldrig skriva något :P

Gårdagen bjöd på 30 grader i solen och ca 25 i skuggan. HÄRLIGT <3
Badade Bingó först som njöt som en tok, han älskar att tvättas! Han ÄLSKAR vatten den hästen (sjöhäst i sitt förra liv?) Sen fick han stå i solen och torka medans jag tog Prakkari (Bingó vart avundsjuk och förde en massa oväsen, och var påväg att gräva sig ner till Kina(?).. ) For sen runt i stallet ett tag så båda hästarna fick stå uppbundna i solen och torka ett tag, släppte ut Prakkari efter ca 30min och där försvann den renheten ;D


Prakkari ren


Prakkari skitig ;DBingó har ju oturen att ha exemtäcke ;D tur för mig iaf haha.
Såren börjar klarna upp nu och jag hoppas det lättar nu för ett tag framöver. Dock är det knott och mygg ÖVERALLT så nej, det kommer att bli värre inom någon vecka!


Världens finaste <3Världens finaste försöker bli skitig ;D

RSS 2.0