Lördag

Lååång dag
Upp vid 7. Göra mig iordning, fara iväg med Thunderbirden.. Stanna och tanka och pappa tror vi har fått punka, så vi tänkte fara hem och byta till mustangen (<3) men var tvungna att stanna på macken och fylla på däcket.. Pappa ser då att det inte var punka utan bara dåligt med luft (extremt dåligt med luft) så in med mera luft och sen vidare mot Hagsätra där gänget stod och väntade!

For sen iväg alla 5 bilarna mot Wärsta marknad.  Härligt härligt väder ca 28 grader i solen!! HÄRLIGT <3
hittade absolut ingenting på marknaden xD men så härligt att knalla runt, prata med folk, känna värmen och gemenskapen! Jag älskar denna "kultur".. Var väl där runt halv9 - 9 for därifrån vid halv4.. Stanna och käka på vägen (vid Globen typ) sen skiljdes vi åt alla vännerna och vi åkte direkt ut till stallet (insläppet).. Bingó såg ut som ett levande frågetäcken när jag klev ur DEN DÄR BILEN. Först upp med huvudet och spetsa öronen och se jätteförvånad ut när jag ropar på honom, ropar en gång till och han ser ut att tänka "Matte, DET ÄR VERKLIGEN DU!!! jag har saknat dig" gnäggeli gnägg, trava fram mot mig och se hyperglad ut xD

Mocka, fixa mat, släppa in alla hästar som ska in. och åka hem..
Kolla på Robinson finalen FEL person vann >.<

Nu ser jag ut som en röd tomat (trots solskyddskräm på), imorgon ska det badas hästar, 2 st närmare bestämt
Sen ska vi iväg till Norrköping och hälsa på min morbror och kusin..


Bingó är förövrigt klockren i trav (förutom de 2 första stegen då han inte fatta att han skulle springa framåt och vinglade till).. Igångsättning ska nu börja lite smått. Skritt i minst 1 månads tid dock.

Äntligen

Äntligen hade dom fått in luvan på Lillhästen, så vi brummade dit jättefort och köpte oss 2 luvor :)
Fick modifiera dom såkalrt eftersom att öronen itne kan vara instängda (jätte obehagligt säger Bingó då!)
och pannluggen kan inte eller vara instängd. Då ser han inget och drar av sig luvan på 2 min xD

Här bjuder jag på lite bilder :D




Hel luva innan jag tog fram saxen :)



Efter lite klipp klipp så satt luven mycket skönare ^^



Den bjuder jag på bara för att Bingó är så fin <3

Jag kan, jag vill

Bingó är för härlig :) Står längst bort i hagen, ropar lite och han tittar upp och drar sig lååångsamt mot mig.. Börja ropa lite "men skynda dig Bingó, skynda dig. Ja men skynda dig då" och hästen spetsar upp öronen, drar upp i tölt och kommer rultandes fram i tölt <3 Pannluggen står åt alla håll och kanter och benen är överallt och ingenstans xD Men fram kom han, i ren tölt ;D sötnos <3

Tömkörde på ridbanan, börjat med att stärka upp bakdelen nu med öppner, skänkelvikningar, samt att flytta in/bära upp sig med innerbakben på volt.. Räcker med att jag säker bakben när vi går på volt så skickar han in det under kroppen ^^. Han kan när han vill <3 (eller när han anser att det var kul för han fick berömm)

Moppen är förövrigt i 100delar xD fortfarande... Fått ihop en del men nu har vi fastnat i hur låset ska se ut till sits luckan :P Min uppgift att hitta något på nätet (lycka till)

Nu ska jag iaf till sängen, med en jättetrött kattunge ^^.

Svartarbetare <3

Man tackar älskade svartarbetande polacker <3<3<3
Inget är omöjligt, han drog av generatorn, kollade, sa att det där var fel. Försvann iväg till sitt jobb, letade runt på det lagret, hittade inte rätt generator, försvann till jobbets andra lokal, hittade en generator som skulle passa men var tvungen att modifiera några kablar. Kom tillbaka efter ca 2 timmar med en HEL generator, pillade på den och startade moppen. OCH MOPPEN FUNKAR... Sån stor sten som föll från mitt hjärta, herre gud vad detta kommer att underlätta för mig nu! Billig var han också.. 500 kronor ville han ha... Pappa gav honom 700 xD (en ny generator i affär kostar cirkus 2-3 tusen) Imorgon ska pappa och jag pilla ihop moppen då, alla plast bitar ska på plats :D Sen på fredag är det en premiär tur till stallet!!! :D:D:D:D

Och förövrigt hade dom inte luvan inne i rätt storlek på lillhästen.. Får in den imorgon förhoppningsvis! Bingó ser värre ut idag.. JAG BEHÖVER LUVAN!! *andas*

Moppen, får den nytt liv?? :o

Nu börjar det hända grejjer på moppe fronten! En snubbe var här idag och kollade lite på den och sa att generatorn inte får tillräckligt med ström, och han saknade avdragarverktyget som behövs för att se in i generatorn :) iaf han skulle komma tillbaka imorgon, med rätt verktyg och fler verktyg! Sen får vi hoppas att han hittar felet och att en ny generator inte är alltför dyr!

För fan va det skulle underlätta när jag börjar jobba. Slippa kliva upp kl 5 när man börjar kl 7. Utan man behöver "bara" kliva upp vid 6 ist  :) en hel timme som skiljer, de är fan mycket! Så håll tummarna nu för allt i världen!!



Blir moppen någonsin hel igen??

Exem exem exem, sommarens plåga!

Jag blir helt less på Bingó ibland, exemet som är nu är värre än NÅGONSIN (under de 4:a åren jag kännt honom). Sår i ansiktet på ganascherna, sår i svansen, sår under ögonen, sår på mulen, sönderbitet skap. Manen har än så länge klarat sig *peppar peppar ta i trä*. Inget jag smörjer med hjälper (eller lindrar).. Imorgon bär det av till lillhästen för att inhandla en annan typ av flugmask för denna "hjälper" så gärna till med såren, kliar han sig mot benet med hjälp av masken så "river" flugmasken upp såren.  Denna ska jag iaf inhandla imorgon (2st t.o.m) får däremot modifiera dom något, eftersom han HATAR att ha öronen instängda samt att ha lååånga pannluggen instängd. Då åker huvan av >.< Men iaf, denna då ska inhandlas ^^


Bild snodd från www.lillhastenistav.se

Iaf, mjukare tyg (spandex typ) så jag hoppas det hjälper något iaf!
Öronen får klippas bort samt öppna upp ett hål för luggen.

Tömkörning med überglad ponny :D

Idag har jag börjat med "igångsättningen" av Bingó, fel att säga igångsättning egentligen eftersom jag bara har utökat promenaderna ;D haha idag började jag också med att tömköra, mycket roligare för båda och Bingó får koncentrera sig mera än vad han gör på promenaderna! Skrittade runt på ridbanan i 10 min och satan i gatan vad han frustade nöjt ^^. Och så fort matte sa "duuktig Bingó, va duktig du är" eller något liknande så krökte han extra mycket på nacken och frustade och spetasade öronen ännu mera framåt (om nu möjligt för dom var spetsade som bara den från början xD)

Kul när man verkligen märker att han tycker att det är kul! Hann inte ens mer än visa tränset för honom så stoppa han in bettet i munnen alldeles själv (sen att sidostyckena vart helt fel osv de spelar ingen roll xD)

Snubblade en gång också :/ med ajaj benet.. Dock gick han på helt normalt efteråt!  Vilket han inte gjorde igår ju (inte ens i skritten vart han ren efter snubblingen).. Aja, får tömköra å ha mig till helgen sen får vi se vad som händer (å fötter)

Besvikelse

Idag har jag ridit :D fast inte Bingó då, utan stallkamratens Prakkari (som förövrigt betyder rackarunge ;D) Läääskigt som fan var det xD eller mera ovant. Inte ridit någon annan häst än Bingó på ca 2 år typ  :P Men det var härligt som fan att sitta i sadeln igen! Dock kommer det nog ta ett tag tills jag sitter i sadeln på Bingó. Som envisas med att bli halt >.< TROTS att hästjäveln springer som en idiot i klockren trav i hagen dagarna innan. Annica sprang med Bingó och han travar helt ok, sen snubblar han till och blir mer eller mindre jättehalt -.-
Benet är antagligen fortfarande väääldigt instabilt. Ska prata med veterinär imorgon om jag orkar ta mig i kragen och ringa. För jag vet ju att det bara handlar om att Senan ska växa ihop och klara påfrestningar. Men veterinär sa 4:a veckors ledighet.. Men ja vet inte de ja, Ska iaf börja typ tömköra Bingó i skitt då ;D mer promenader å så.

Men jag som hade hoppats så på att han inte var halt så han kunde få gå med kompisarna igen :( vill inte att liten hästpojke ska stå själv

SKIT





Den hästpojken red jag idag :)
Den mööörka ;D

Strandad

Fick skjuts ut av stallkamrat vid halv 8. Hon hade däremot ingen möjlighet att skjutsa hem mig, så vid 11 stod jag där mitt på stallplan och övervägde; Låååång promenad hem i regnet (tar säkert minst 1,5timme), 15min promenad i regnet till busshållplats, eller liite längre till pendeltåg (ca 30min), problemet med det var att mobilen knappt hade batterier, betalar med mobilen om jag skulle åka kommunalt.. Liiite pinsamt om mobilen dog under färden xD. eller så tänkte jag vänta tills en stallkamrat dök upp, vara sällskapsdam till henne och få åka hem vid halv4 typ. Och NEJ inget lät lockande.. Ringde en snabbis till mamma i dalarna och beklagade mig över min situation.. SÅ hon ringde brorsans mamma så kom hon och hämtade mig ^^. Maha, det tackar man för.. Hade kunnat gå den lååånga vägen hem OM det inte hade regnat så in i helvete.

Aja, pappsen får ta och fixa moppen nu innan jag klättrar på väggarna!

Imorgon ridning! (lånar stallkamrats häst) ut i skogen med Annica å Múska :) hoppas på bättre väder!
Ikväll, robinson ;D
nu, lekstund med litenkatt!

som förövrigt är helt förvirrad inne i tvättstugan. "vart försvann toffsen, vart försvann toffsen?? PANIK VART ÄR TOFFSEN!!"

Regn regn å så lite mer regn

Nu for dom, hääärligt. Bara jag och katten nu i helgen! Skönt som satan!
Var en snabbis i stallet och Bingó blev av med exemtäcket och fick på sig ett regntäcke ist. Vill inte att han ska gå med ett kallt och blött exemtäcke på över ryggen. Inte så trevligt mot musklerna!. Imorgon blir det stallet tiiidigt, åker med stallkamrat som har utsläppet (fan att moppen inte fungerar!!) men de är bara att bita ihop. suck

Nu ska jag ta å vara lite nördig och spela dataspel (hundra år sen sist!!)


btw, inlägg nr 600 :P det tar sig sa mordbrännaren ;D

Promenader och planer :)

Halvlång dag idag :P är lite trött i kroppen kan jag erkänna iaf!
Annica var ute å red på Múska och jag följde med på promenad i skogen *puh* vissa uppförsbackar dödar verkligen mina små vader!! Men man känner sig så jävla nyttig efteråt ^^.
Ska även få äran att rida stallkamrats häst på söndag, så då blir det uteritt med Annica å Múska då. Som vanligt fast utan Bingó. De är snart 2 år sen jag red någon annan häst än Bingó xD Kommer bli en sjukt äcklig upplevelse. MEN det ska nog gå bra ^^.  Sen på söndag ska Annica även få äran att springa lite med Bingó på ridbanan så jag kan se om han är halt eller inte.. Ser inte så ut när han springer i hagen ;D Sen ska det pratas med veterinär på måndag och ringa snubben som tatuerade mig för 2veckor sen. Tatueringen behövs fyllas i på några ställen. Hoppas han har tid samma vecka :)

Ensam blir jag i helgen också, föräldrarna drar till dalarna imorgon kväll. Ska bli skönt att få vara själv igen!.
eller själv å själv.. Katten är ju alltid med ;D


Slänger in en bild på hur Bingós sår såg ut igår. Visst ser det bra ut nu :D
bara lite mer hud som ska växa fram men sen så!



Nu är han lite skitig på självaste benet här då ;D rullat i leeera xD
Men såret pudras fortfarande med Stomahesied:et dagligen
Snart så, kommer det inte synas
(om jag inte har oturen med att det blir vitt hår där :o..)

Pratsjuka djur

Samtliga djur har idag varit väldigt pratiga av sig, eller ja. Litenkatt pratar jämt iof ;D men har varit väldigt pratig och sällskapssjuk. Bingó däremot bara stog och gnäggade efter mig i hagen när jag mockade. Brukar oftast bara gnägga någon enstaka gång efter det att vi har hälsat på varandra (jag skriker HEEEJJ BINGÓ, han gnäggar till svar xD)
Aja, travar skitfint iaf :D såret har liksom blivit mer rött nu än som de var förut, rosa.. Blödde lite också men helt rent å fint!
Hoppas för allt i världen över att det hinner dra ihop sig innan söndagen.. Annars blir de inga kompisar i helgen :( Och det vill vi ju att det ska bli! :D

Jag undrar verkligen hur Vet. vill att vi ska lägga upp igångsättningen.. För jag undrar lite om man skulle hinna göra sig klar inför en tävling i slutet på juni? (önskedröm) Aja, tävlingar till hösten borde vi ju klara av iaf :D Men jag är såååå tävlingssugen (och revansch sugen såklart ;D)

Trött

Shit va trött jag är :o
Blir att sussa kudden tidigt ikväll xD fattar inte hur jag ska orka jobba sen.. Jag kommer att vara helt död seriöst :o
Inte långt kvar eller >.<

Sen är jag lite sur också, måste iväg nästa vecka och fylla i tatueringen -.- Snubben har missat på några ställen. TROTS att han var jättenoga och gick tillbaka flera gånger för att vara helt säker på att han fyllt allt. Suck.. Aja det är gratis iaf ;D fast sååå jävla kul är det inte att tatuera sig xD iaf inte att fylla i en "gammal" tatuering. Göra en ny är en annan femma :P
Men men, bara att bita ihop.. Så ont gjorde det ju inte :D

Men nu ropar både katten och sängen på mig. Sooova, sköööönt :)

Älskar och saknar dig fortfarande <3


Tänk, idag skulle du ha blivit 15 år.
Försöker förneka men visst fan saknar man dig. Har sån jävla tur att jag har Bosse. Annars vette fan alltså.
Hoppas du har det BÄST där du är just nu <3<3




         

          


Ord kan inte beskriva <3

Du var och är världens finaste!
Tro inte att jag har glömt bort dig <3<3


Fjong fjong

Redan varit ute i stallet, de ni ;D var så illa tvungen att kliva upp vid 9 och åka ut.
Ska nog skita i att tvätta bort skorpan nu faktiskt. Bara tvätta rent såret men sen låta det vara. Ser så fint ut och bakterierna är ju döda sen flera dagar tillbaka. Bingó fick gå i "hundfållan" och käka gräs. När vi knallade ner så hörde man bara ett muller i vinterhagen där några killar fortfarande går, Ser sen att Bingós bästaste kamrat kom nerspringandes i 120 xD (i tölt ;D) Fick dom stå och prata med varandra ett litet tag tills jag släppte in Bingó i hundfållan.
Att skrika lite och vifta med frambenen det ingår enligt Bingó xD
Fjongade runt en stund i hundfållan, men sen lockade gräset.

Nu sitter jag här, ny duschad.. Ska snart hänga lite tvätt, slänga in mer tvätt i maskinen och sen upp å äta en sen lunch :)

Sen, har jag ju helt plötsligt hur många timmar över som helst.. Kanske göra något nyttigt?? (eller inte xD)

Mys måndag

Bingó var på ett riktigt mys humör idag, tror nog att en viss person triggade igång något igår ;D
Så av med blöta exemtäcket, pussa och krama lite. Putsa på såret och smörja manen. Sen kom en stallkamrat och började prata och det slutade med att hon stog i ca 20 min och kliade på Bingó på diverse ställen xD Tapirnäsan var framme och han var helt salig. Tuggade nöjt när hon slutade och gick in i den 2:a världen ^^. Sötnosen

Spännande det känns nu när det är lite av en nedräkning just nu :) en vecka kvar liksom sen om allt går som planerat så ska jag börja rida igen. Funderade lite på att slänga ner Bingó med kompisarna på söndag.. För så fort såret är ihopläkt så spelar det ingen roll om han står själv eller med kompisarna. Visst kommer han antagligen springa runt som en idiot första dagarna.. MEN har hört att han roar sig själv ganska bra även när han står själv i egen hage ;D

1 vecka kvar nu :D

Det slog mig här för någon timme sen, jag ska snart sätta igång min häst :D
Jag ska få rida igen :D Funderar dock på hur veterinär vill ha det.. Kanske släppa ut med kompisarna redan nästa måndag då det gått exakt 4:a veckor. Eller ja, jag kommer väl be någon stackare få springa med Bingó så hästen inte är halt såklart! För då får han gå ut med kompisarna igen! :D

Jag är också lite orolig över hur jag ska hantera frambenet nu.. Ska man linda? ska man använda senskydd? ska man inte ha någonting? Frågorna är många och vet. kommer antagligen få besvara dom :)
Något jag iaf vet, är att till nästa vinter kommer Bingó att få gå med senskydd i hagen (då det inte är snö iaf). Ca 400kronor är så mycket billigare än konvalens och en veterinär räkning på 5tusen! Sen får folk tycka och tänka som dom vill. Det skiter jag i.

Fast nu, är jag trött. Och ska sluta fundera på framtiden ;D

finbesök :)

Dagen började med dusch och skäll på katten ;D
sen kom en Sandra och hälsade på oss och följde med ut till Bingó :) som förövrigt adopterade Sandra ^^.
Hon var ju massa mys ju! Så på promenaden gick han väldigt nära Sandra medans lilla jag med grimskaftet gick på andra sidan vägen xD
Såret ser jättefint ut och blir egentligen bara finare och finare för var dag som går! Lyckliga jag ^^.

Stallägaren berättade att Bingó dragit runt som satan i hagen, och att han var "chockad" över hur pass rörlig och fin Bingó är trots att senan egentligen inte är till 100% ihopläkt. Tydligen ville han se mer stapplanden från Bingós sida ;D

Sen efter stallbesök samt taxi ut till huddinge för att lämna av Sandra for vi hem och förberedelserna kunde börja. Fixade lite med köttgrytan som vi ska käka ikväll, hjälpte mamma med diverse städ bestyr, gjorde tårtan och nu sitter jag här och andas.

Gästerna kommer om ca 50min.. Bör väl fixa iordning mig snart då.
Suck.. JAG är trött :o


Stallbesök x3

jag är helt slut. Varit i stallet 3 ggr idag xD och ja, Bingó undrade nog vafan jag sysslade med xD
Ut vid 12 ungefär , ena stallkamraten kom och lämnade bil på lagning hos pappa och följde med oss ut.
Tog in Bingó och fixade å hade mig, FAN va exemet är förjävligt :'(
Såret på benet har däremot gått ihop sig JÄTTEBRA! Vilket är skitskönt!

Sen efter ca 2 timmar åkte vi hem mamma och jag, for till Willys för att storhandla inför imorgon då vi ska fira pappsens födelsedag, sen ut till stallet igen för att lämna stallkamratens bil. For sen till Ica Maxi för att inhandla det Willys inte hade, hem och förbereda middagen och sen ut till stallet IGEN för att ta in hästar för natten.

Bingó vart typ lika förvirrad båda gångerna vi var ute xD men vafan, är du här IGEN?? :o "har du gooodis :D"
Lite ledsen i ögat blev han när jag hämtade ett litet sto i hagen bredvid och inte hämtade honom! Maaatte kom han gnäggandes i trav. Du glömde mig!! SÖTNOS<3


Världens rörigaste inlägg, sorry. Men är helt slut i kropp och själ xD

Trasig fossing, men hel hästpojke :D

Faaaaaaaaaaan, ajajajajajajaj :(
Här skulle man vara snäll och hjälpa mamma med att städa lite, drar fram damsugaren och börjar lite smått. SEN helt utan anledning ATTACKERADE den dumma damsugaren mig och min stackars vänsterfot :'o
Självaste slangen släppte ifrån den dära aluminium röret som landade rakt ner på min fot. Det låter inte så farligt, men jag kan säga att min fossing är uppsvullen och Carro haltar och har jätteont :(
Blå börjar den bli också :'( Aldrig att jag använder den dumma damsugaren igen!


Btw så travade Bingó extremt mycket idag i hagen, och JÄVLAR va flott han är <3
Inget syns, förutom att han har ett "tyngre" steg än vanligt. Dvs inga fjäderlätta arabskutt utan mera stora tunga shiresteg xD MEN inge halt alls! Jag blir och är chockad över ponnyhesten!!

förövrigt har han kommit på att när matte visslar lite kort och intensivt så kan man gnägga till svar :D skitsöt är han :'D

Truckkort!

Glömde ju att berätta igår att jag hade fått ett stoooort och tungt brev från Dagab (där jag ska börja jobba om dryga 3veckor). Tittar och ser att dom har skickat boken för Truckkort 1 :D ska alltså gå en utbildning som ger truckkort 1.. Däremot får jag nog inte kortet utan ett skrivet intyg om att jag har gått utbildningen. :) Men ändå! Alltid något att skriva i CV:et. Har ju en extra merit där! :D
Så nu ska jag plugga och ha mig fram tills dess att dom håller heldagskursen :) Som förövrigt är en Lördag och startar kl 7 (döööööd) Men men :D

Veterinär Carro till er tjänst!

Så underbart väder det har varit idag :D mee like
Samtliga stallkamrater som jag träffat idag tyckte att tatueringen var jättefin :) Älskar också frågan som ALLA ställer "gör det inte ont att göra den där?!?", svar Nej, underhudsfett = det gör inte ont.. Nära ben = det GÖR ONT xD

Bingó kom töltandes idag när jag ropa, sötnosen. Tog bort stygnet idag (märk att jag skrev stygnet, alla andra hade ju redan ramlat av). Gick superlätt, bara att klippa och dra så försvann det :) Bingó duktig som stod stilla!
Såret har redan dragit ihop sig jättemycket på några få dagar. Dock en stor yta kvar men ge det en vecka å det bör väl ha läkt ihop sig :D Sen fick ponnyn gå i "hundfållan" där det faktiskt finns lite gräs, hagen han står i nu är ju så grymt nerbetad.. Medans ponnyn gick där följde jag med Annica och Múska ut i skogen. Mina vader dog av uppförsbackarna xD men annars fan va skönt det är att vara ute å gå :D dock liiite problem med att tala (dålig kondis + pollen + astma = Mindre bra syreupptagning), Men det gick och jag lever :P
Sen tog vi med oss Bingó och gick en prommis på 10min så han också fick röra lite på sig :)

Får se, de är bara 1 vecka och 3dagar kvar tills det gått 4:a veckor.. Spännande å se om allt är ihopläkt redan då :o
Sen får vi se om vi måste tvinga ut herr veterinär en gång till eller om han vågar släppa oss fria?!?
Ska i varje fall ringa och prata om hur han tycker jag ska sätta igång Bingó osv.

Tiden går fort, snart sitter jag där igen på hästryggen :D snart så ^^

Bingó update

Bingó kom travandes idag.. Dock såg jag bara 4-5 steg men såg rent ut iaf.
Hästen har däremot kliat sig eller gjort något mot såret så det har blödigt men ny skorpa hade bildats iaf..
Men tvätta bort skorpan och sen pudra på med nytt puder. Trixa med all exemskit också. Skapet är helt sönderbiten >.< blir gaaaalen! Enda ställer man liksom inte kan täcka å ha sig.. På med helosan och tjärsalva och hoppas på det bästa iaf!!

Bingó är också nog en av världens sötaste ponnyhestar som finns :')
Den personligheten är en på miljonen. Carro älskar :D

Ny tatuering :D

haha, ni som är nyfikna. Här kommer svaret ;D



Lite omgjord.
Mer inspererad av Bingó
Och JAG ÄR SKITNÖJD!


Sitter på höger handled om ni undrar xD

...

Visar er kära läsare det här..
Sen säger jag INGE MER :D



Lindan borta :o

Ingen linda på nu, matte nervös över hur såret kommer se ut imorgon!
Hoppas ponnyn inte har rullat runt i leran utan att såret är rent fortfarande (önskedröm)
Pudrade på (nu har jag glömt bort va de hette) och hela såret täcktes och blev vitt iaf ^^
VIlket är bra. Bara hoppas att det går åt rätt håll..

Sen är Bingó världens sötaste.. MATTE ÄR DU HÄR NUUUU!!
springa mot matte, inte veta vilken gångart. Blir trav galopp grisepass sen bestämde sig ponnyn för ren tölt raka vägen mot matte och grimman, kliva in i grimman helt självmant och sen titta på matte med stooora ögon.
"jag har saknat dig"

sötnos <3

R.I.P

Juste, måste hedra världens bästa Bob Marley <3<3



11:e maj 1981 lämnade du oss.

allmänt utflippad?

Hej å hå säger jag bara. Bingó är allmänt WIOOHIOOHOIIOOOO
Travade fram till grinden, matte blundar xD
Pratade med veterinär som sa att jag skulle sluta linda såret nu utan ist använda mig av stomahesive som torkar ut såret och skapar en "skorpa". Eftersom vi har fått elaka bakterier nu som äter upp huden.. Så vi har ett område som är något större än en 5krona som är hudlös. Så iaf, skulle köpa på apoteket men var beställningsvara >.< kommer imorgon, så en dag till med linda då. suck

Ska sen släppa ut Bingó i hagen och hästjäveln kastar sig iväg trots att jag håller i grimskaftet! WTF liksom. Blev skitarg och började med att backa och flytta honom. Sen tog jag bort grimman när han stod stilla. Tog ett steg bakåt och FJONG iväg i galopp for han.. SUCK

Men det positiva är ju att han själv anser att han är frisk! Och det är inget som märks på honom sen, att han har sprungit runt och haft sig. För han skrittar skitfint som vanligt och är inte stel eller något. Tror nog min hästpojke mår ganska bra ;D faktiskt

blåbär <3

För att han är världens finaste trots exemtäcke






mitt blåbär <3<3

Sommarens roligaste! Exemtäcke! WOOOHOOO

Var nyss ute en sväng till stallet, Bingó gnäggade å hade sig sötnosen <3
Tog bort bandaget och la om med nytt bandage (fortfarande sprit bandage dock). Smörjde med lite fet salva över rådnaden. Får se om det hjälper. Måste liksom ha alsolspritsförbandet annars så kommer varet direkt.

Nu åkte exemtäcket på också, vet inte om jag har skrivit det här men han har kliat sår i svansen :( och på skap och lite under magen. Man ska börja täcka dom i tid. För bästa effekt :P
Men de är såååååå tråkigt och jobbigt med exemtäcken. VILL INTE

Kollade i bdb och såg att förra året satte jag på exemtäcket den 9:e maj xD vadå inbyggd klocka egentligen? :P

Glad häst läker sina sår

Usch usch usch usch, idag drog jag av hudflärpen som åkte lös för någon dag sen, hängde knappt kvar på benet men fick ändå "rycka till" för att den skulle åka av. Den var ju påväg av i vilket fall liksom :P Kom inge blod eller nått så biten var redan död. Iaf, mer var idag eftersom jag tänkte låta benet vila från alsolspriten eftersom det har uppkommit en rådnad. Aja, tvättade rent och på med spritbandaget igen. (Ska ut om några timmar igen och byta bandaget :P)

Släppte ut honom i "bodenfållan" en fålla som är typ 20x20 m stor eller nått sånt. WOOOHOOO sa Bingó och drog iväg i galopp. NEEEEEEEEJJJ skrek jag och ponnyn tvärstannade och tittade på mig och sa "Vadå? ingen galopp?" La sig ner och rullade 3ggr xD sen for han iväg i trav. Skriker NEJ igen och då stannar han å tittar på mig och säger "Vadå? ingen trav eller? TRÅKMÅNS" och började beta.

Tror inte han kommer fara runt i hagen. Såg att han tyckte att det var liiite obehagligt för det var stel och stappligt i samtliga gångarter (förutom skritten då som är sjukt fin och ren!)..

MEN jag anser också att hästen läker bättre om han är glad! En ledsen häst orkar inte läka sig lika bra som en glad och välmående häst!



Sen ett tips till Ämma :)
Klicka på månaden April och skrolla neråt så kommer du till inlägget du letar efter :)


Hittar inte felet på bloggen, den vill helt enkelt inte samarbeta? Skumt


Vad har hänt med bloggen?

Något skumt har hänt med min blogg. Och jag är för trött för att lista ut vad det är xD


Bingós sår var mycket mycket bättre idag! DOCK så hänger hudbiten kvar och ser allmänt äcklig ut O.o
Fick blöta upp bomullen ordentligt innan jag vågade ta av den, sätter sig ju fast i såret ju >.<
Nu satte jag däremot inte på alsolspritförband, pga rådnad som uppkommit. Benet får vila från det en dag iaf, tvättade och gjorde rent och satte på vanligt bandage med vanlig kompress. Så får vi se imorgon...
Ökat ut promenaderna nu, uppe i 10min.. Och jag är helt förundrad över Bingó... Hästen har alltså helt exakt likadant rörelsemönster med båda frambenen. Det syns liksom ingenting (om man nu inte tittar på bandaget), skulle liksom nästan kunna tro att jag är ute och promenerar med en fullt frisk häst. Så jag stannade mitt i vägen och kramade huvudet på Bingó. Som frustade nöjt <3<3<3
Sen var det jättespääääännande att promenera! Faktiskt! Enligt Bingó då ;D


Nu SÄNGEN! Tröööööött

Vill inte, men måste

Usch, har ångest inför att åka till stallet nu.
Vill inte veta hur såret ser ut, vill inte se min häst som är ledsen men ändå lyser upp som en glödlampa när matte kommer. Vill inte sticka honom i halsen en gång till, vill inte ha honom ensam utan kompisar. JAG VILL HELT ENKELT INTE!!

Men jag måste, jag måste göra allt det där plus lite till.. Jag måste ta ett djupt andetag och tänka på att det blir bra tillslut, jag måste för Bingós skull. JAG MÅSTE

Precis där dog en del av mig
Idag skulle jag bara vilja söva ner Bingó, hänga honom i en hängmatta i boxen och låta honom stå där tills benet är färdigläkt.. För nu är det inte kul längre. Jag känner mig jätteelak som inte kan hjälpa mitt älskade med smärtan <3

Tog bort bandaget idag och såg att bomullen sitter fast i såret, börjar med att försiktigt ta bort bomullen men Bingó rycker åt sig benet och vips, där for det nedre stygnet med bomullen samt att det lossnade en hudflik O.o
Fliken är väl ca 3-4mm bred och ca 4-5cm lång men sitter liksom kvar på benet. En stor del i mig dog.
Kastar mig på mobilen och försöker förjäves få tag på veterinären, som tydligen var på konferans fram tills på söndag :o
Ringer en annan vet. som efter mycket prat från min sida och goda råd och synpunkter från hans sida, får mig att inse och lugna ner mig själv. DET ÄR INTE SÅ FARLIGT SOM DET LÅTER. Stygnen som är innuti såret håller ihop allt där det yttre stygnet försvann. Och det var bara att linda på igen och hålla det borta från läskiga bakterier.

Men nu vill jag seriöst inge mer, Carro orkar inte.


Btw så har jag tröstshoppat på Börjes REA.
Precis vad JAG behövde, men det sista min plånbok behövde >.<

Gråta ut smärtan?

Usch jag vill bara gråta. Älskade älskade hästpojke <3
Va har du gjort för att förtjäna allt det här? Vad?....

Böt bandage och satte på alsolspritsförband ist. Bingó sa ajajajajajajajajajajaajjajjjjjj och slog med frambenet och hade sig.. Svider ju :( Fick linda på iaf och sen spruta penicillinet. Ut och beta lite och kände egentligen bara för att sätta mig ner och gråta. Där går, världens finaste hästpojke bland gräs och njuter av tillvaron.. Världens finaste hästpojke ska inte ha ont :( men det har han. Även fast han inte visar något utåt sett när vi är på promenad eller när han bara står och betar så ser jag att hela han utstrålar. Matte det gör ont där. Och det gör ont i mig, så sjukt ont.
Om jag kunde skulle jag bara vilja blåsa bort det onda, såsom man gör med småbarn som ramlat. Bara ett djupt andetag och sen blåsa, blåsa länge länge så länge att det onda släpper sitt tag och flyger iväg.

Men jag kan inte, och det gör så ont i min kropp när jag inser att jag inte kan.
Älskade älskade Bingó. Matte älskar dig <3<3

Veterinären ordinerar;

Ringde vet imorse. Som tyckte att det inte lät så bra med allt var. För ja, det varar en hel del. Samt att han var öm över.. Fick iaf order om att ha spritförband på (alsolsprit) och fortsätta med penicillinet tills det tar slut.. Har nog så det räcker i typ 3 dagar till eller nåt sånt.. Och jag som trodde att jag skulle slippa allt vad sprutor heter. Men nej nej. Bara att fortsätta :(

Tänkvärt det en tjej skrev till mig här. Slutade ju med Metacamet i (måndags har jag för mig) de är ju smärtstillande samt antiinflammatoriskt.. Vilket antagligen har ett finger med i spelet. Dock har han varit varig i benet sen i fredags, liiite svullen har han alltid varit (eller ja sen vet var här och sydde då), men blivit mer å mer svullen dom senaste dagarna, från måndag typ och framåt.. Så jävla svårt det här.. Vill ju inte att Bingó ska ha ont eller vara obekväm. Gör ju allt för honom "/
Nu får vi hoppas att allt var försvinner om några dagar med spritförbandet! köpte extra mycket alsolsprit, den jag hade var bara en skvätt kvar på botten. Nu har jag 2 oöppnade flaskor. Köpte även spritservetter, för att tvätta av händerna innan. Inte fan ska jag föra in mer bakterier där nu!! Nej nej!!

Mr.Pip

Sen måste jag bara lägga upp videon..
På Mr.pip (aka Bosse)

Nu är han dock ovanligt tyst xD
Men jag ska nog lyckas med att filma hans otroligt underbara skrik någon dag!

HÖJ LJUDET! ANNARS HÖR NI INTE NÄR HAN KNALLAR IFRÅN MIG xD




Katten går dock under namnen;
KvidNisse
Mr.Pip
Pip Larson
Skitkatt
Samt Bosse (när han är snäll och tyst xD)

Trädgårdskvinnan!

Idag har jag även efter sisådär 2trasiga spadar och en arg svettig Carro, lyckats med att städa upp i lådorna..
Nu får vi hoppas på att det hinner komma potatis INNAN midsommar xD vad tror vi? 6veckor dit :P
Bör väl hinna komma några små hoppas jag iaf! :D


Innan jag insåg vad jag hade gett mig in på




efter det att jag har haft sönder 2spadar och svurit över lådorna och dess inehåll xD

Värre idag :( hjärtat mitt <3

Bingós sår såg värre ut idag :(
Varade rätt mycket samt att han även är öm över såret. Matte får inte alls tvätta. Även fast jag tvingar honom att ställa ner benet så jag kan tvätta.. Imorgon ska jag ringa vet och fråga om det verkligen ska vara sååå pass att han faktiskt tycker de är obehagligt att man tar på det /gör ont när man tar på såret..
Imorgon är även sista dagen med Penicillinet.. Skönt! slippa med det tjafset.. Mamma fick gå med Bingó idag och hästjäveln går alltså helt normalt. INGENTING syns. Förutom när det går mycket nedför. Då ser man på frambenet att det inte är likadant i rörelsemönstret. Men på plan mark samt uppförsbacke så ser det helt normalt ut. Så sjukt! Han kotar inte över eller sysslar med något annat. Min hästpojke <3
Har även sjukt bra rörlighet i benet. Dom säger att hästen inte ska kunna lyfta benet helt normalt. Men det gör han iaf.. Än så länge hänger inte hoven med. Eftersom att den senan fortfarande är av. (förstå nu att när han lyfter benet alá högt benlyft i tölt. Så kröker in hoven in under benet, utan hänger ner mot marken. Eftersom att senan är av och inte kan böja tillbaka hoven. Därav namnet på senan "tåböjarsenan" Smart va ;D
Men det kommer tror jag, när senan läkt ihop!!


Och här BaraM kommer en bild på ett exemtäcke!
Den skyddar hästen mot insektsbett och hindrar hästen från att klia sönder sig.
Eftersom vissa hästar är överskänsliga mot vissa insekter samt att vissa är överskänsliga mot proteinet som gräset har så kan det börja klia "inne från kroppen".  Detta hindrar iaf att dom kliar sönder sig och får stora sår :)



Bild på Bingó när han är ett blåbär :D
Förstår du nu BaraM eller ska jag förklara mera ;D

Neeeeeeeeeeeej

Fan, jag hatar början på sommarsäsonen, när allt ska göras iordning. Jag pratar om Bingós exem >.<
Har ju smörjt honom i manen och i svansen nu i någon veckas tid. Snart dags för exemtäckena och idag tog jag mig tid och ork att sätta mig ner och sy dessa jävla hål (skulle då ha sytt exemtäckena under vintern. Men varför då? när man kan skjuta upp allt i sista stund?!?). Tog mig ca 2 timmar att få ihop alla jävla hålen i 2exemtäcken >.<
Nu är ett täcke tvättat och den 2:a ligger i maskinen och ska väl snart vara klart.. Måste ta mig i kragen och hosta upp lite pengar så jag kan köpa ett till exemtäcke... 2st räcker inte hela sommaren -.- Behöver ha minst ett till.. gärna fler ändå!

Får hoppas på att det blir en lugn sommar! *Hoppas, hoppas hoppas*

Inte igen matte!

Idag var det inge kul sa Bingó, jag är en elak matte och de är inge roligt alls med sprutorna. Så sa han faktiskt, medans han tog ett steg åt sidan när jag närmade mig. Lilla hästpojken <3 men det gick att spruta honom utan problem som tur är/var. Slapp Metacamet iaf och det var ju skönt xD bara 2 dagar kvar med penicillinet så det går nog fort och sen är det över också! Ute och betade i 40 min i regnet, fick dra på regntäcke på Bingó samt en regnjacka på mig.

Än har jag inte börjat sakna ridningen, men så har det bara gått 1vecka :P Men ja vet inte, känns inte som att jag kommer hinna börja sakna ridningen innan det är dags igen för igångsättning ;D Nu är det ju också lite mer än 1månad kvar (1månad och 3dagar för att vara exakt) innan jag börjar jobba *hjälp*
Känns lite som om all fokus ligger där just nu, hur ska jag orka? hur kommer det att gå? kommer jag att göra bort mig? Är jävligt nervös ska jag säga. HATAR att vara "den nya" och undrar hur lång tid det tar innan jag liksom kommer in i gänget! Sen vore det ju liiite trevligt om det finns lite snygga pojkar där också (a)

Aja, nervös är man ju, och förväntansfull. Pengar ska bli trevligt iaf! :D


Akvarium städning

Har dragit mig för detta i typ 3veckors tid (stackars fiskar). Men jag måste liksom känna för det annars blir det inte bra gjort. Dvs jag byter bara vatten och tvättar rutorna. Nu gjorde jag det ordentligt, tog ut alla fiskarna, tog ut alla sakerna, tvättade sanden, tvättade rutorna samt möblerade om lite. Nu är akvariet däremot lite "grumligt" tills allt har lagt sig, men ser redan nu riktigt fräscht ut. Hjälp får man också av litenkatt hela tiden, eller ja... hjälp å hjälp? sällskap kanske man ska säga xD han dödar vattnet (?), han dödar växterna, han bär iväg med akvariedekorationerna xD och är egentligen bara allmänt jobbig och ivägen xD

Skulle också om jag orkar, har lust, tid och pengar ta och köpa mig lite nya växter... Skulle vilja ha något storbladigt... Men får se.. pengar finns ju inte direkt >,<  Ska bli sååå skönt sen när jag sommarjobbar, få inte lite pengar!! Härligt !!

nej, nu är jag jättetrött efter den jobbiga ansträngningen med att städa akvariet xD litenkatt har redan gått och lagt sig (inte konstigt egentligen så som han har sprungit runt och haft sig).. Dags för sängen! God natt :D

Sista dagen med Metacam. Äntligen ;D

Sista dagen med Metacamet idag. Skönt sa både jag och Bingó. Inge kul att tvinga i honom äckelmedicinen. Men nu behövs det inte mer! Skönt skönt! Är en jävel på att spruta penicillinet nu om inte annat ;D wroom så är det klart. Sen att Bingó är jättehärlig och bara står stilla underlättar ju något enormt!
Regna har det gjort idag också till å från, vilket betyder att Bingó har fått stå inne i boxen. Myyycket att mocka men det funkar :)
Blev en kort betesträning idag på ca 20 min. Sen började det regna igen. Han går ju riktigt riktigt bra just nu. Vilket är jätteskönt! Sen är det jättegulligt av alla som undrar hur det går för oss hela tiden. Min gamla ridlärare tyckte så synd om oss förra måndagen och idag var hon så glad över att Bingó var bättre och tyckte att det bara måste gå framåt för oss nu och hon skulle hålla tummarna på att det inte kom något bakslag! Stallkamraterna stöttar dom med vilket är skönt!

Även fått ett erbjudande från stallkamrat idag, hennes svärmor har en egen liten gård med ca 6 hästar eller något sånt.. Så har jag inte fått något jobb i November kommer jag att flytta upp till hennes gård under 3veckor medans hon är ute och reser. Ska ta med Bingó upp och bara ha det skönt :) Ta hand om hästar å ha det kul. Nääästan så jag hoppas på att jag är arbetslös då ;D vore så sjukt underbart att få rymma från verkligheten!

Sjukstall

Blir hämtad av stallkamrat då föräldrarna drog till dalarna igår när dom "slapp" skjutsa till tävlingen. Stallkamrat berättar att stallkamrat2 häst var dålig och svullen över hela mulen, samt ögonen och bakbenen. Kommer till stallet precis när vet. hade åkt. Först trodde dom att hästen hade blivit huggormsbiten men dom hittade inget sår som tydde på det. Hästen fick däremot boxvila i 1veckas tid och får såsom Bingó sprutas med penicillin ett tag framöver. Usch va hemskt det är när hästarna blir dåliga!
Fick själv lite tårar i ögonen när man såg hur hästen såg ut, jag skojjar inte när jag säger att mulen var dubbelt så stor och man knappt såg in i näsborrarna! Ögonen var bättre men dock väldigt igensvullna dom med. Läskigt!

Bingó varar i såret, ska ringa vet imorgon bitti och höra, imorgon är sista dagen med äckel metacamet iaf! Tur det. Men spruta penicillin får jag göra tills på torsdag. Suck. Däremot verkar han obekymrad över benet och knallar på som vanligt. Dock händer det att han glömmer att lyfta på ondabenet och därmed snubblar till och ger matte en hjärtattack varje gång. Men fortsätter sen som om inget har hänt. Tror inte han har ont längre, får klämma och ha mig på såret. DÄREMOT spelar hästjäveln något så enormt. Kommer till stallet och ropar lite på honom och han gnäggar tillbaka. Lyfter på ondabenet och står med det upplyft och gnäggar igen, tittar på benet, tittar på mig. Gnäggar tar ner benet och tittar på mig igen. Vaaaddåååå dåligt samvete man fick där då? Söt är han iaf, världens sötaste <3<3

Lördag, med ändrade planer.

Utsläpp av hästar imorse, lugnt och skönt. Önskade ena stallkompisen lycka till på tävlingen. Som jag själv skulle ha vart med på om hästen hade varit frisk i alla benen. Men ist får jag äran att ha utsläpp och medicinera Bingó. JIPPI
Lite orolig nu faktiskt. Såret har börjat vätska helt plötsligt... Har varit torrt och fint i padden hela tiden men nu var det både blodigt och lite varigt. Iof kan han ju ha "råkad" släng in mulen i benet när han kliar å har sig, ELLER så beror det på att han har legat ner inatt.. Tror nog att de är det sistnämnda. Måste ju bli lite stelt över såret.. Jo så måste det vara *lugnar ner mig själv*

Men han är kall, tempen har legat på ca 36,4 nu i 2dagar... Hans temp har annars alltid legat runt 37,5-37,8
Nu får han iaf ha på sig sitt fleece under nätterna och idag får han ha på sig det en stund tills solen tittar fram över "buren" och börjar värma kall hästkropp. Stallkamrat är snäll nog att ta av täcket sen.

Går bra gör han iaf! Och det är skönt! jätteskönt. Men jag tycker så otroligt synd om honom när han får stå själv. Speciellt när de är boxvila/jättelitenhage. Annat är ju om det är en något större hage med gräs i.. Iaf liiite bättre än att stå i helt själv på grusunderlag :(

Nej usch nu ska jag sluta tänka på hur han har det för tillfället! TÄNK han hade lika gärna kunnat stå på hästklinik just nu med en nyopererad böjsena. Och aldrig blivit bra igen. Eller ännu värre :o (tänker inte ens skriva det här men ni fattar nog!!)

Han har det nog bra min lilla ponnyhäst <3 Så som jag fjompar å har mig ^^.

Rörigt inlägg

Känns konstigt att jag nu har tackar Nej till en intervju, för ett jobb. Eftersom jag faktiskt redan har ett (hejj det känns konstigt att säga att jag har ett jobb, men jag har det ju snart?!?).

Bingó var helt på tårna idag och tyckte att han visst var jättefrisk i alla benen och visste kunde takta och ha sig >.<
idag fick han stå halvdag i "buren" (som är typ lika stor som 2ponnyboxar). Stackarn vart så kall utav att stå i stallet så han skakade för att få upp värmen! Blir ju så kyligt i stallet fortfarande, trots värmen utanför. Bara solen som värmer än så länge!

Imorgon har vi utsläpp, sen far mamma och pappa till sommarstugan, kommer hem på söndagkväll. Annica kommer över imorgon ^^. Grilla lite, prata lite, dricka lite ^^. Så som det ska vara!

Nu bör jag däremot hoppa ner i sängen.. Ska ju upp snart igen och är fasligt trött!


Dagboken - Jag sökte dig och fann mitt hjärta

Har nyss sett, antagligen en av världens vackraste filmer. Och ja, jag grät. Som fan..
Det får mig att tänka, sånna filmer menar jag. Hur kommer mitt liv se ut? Träffar man någonsin den "rätta". Eller har man inte tid och "nöjer" sig med någon annan. Finns den rätta övh?

Filmen heter Dagboken - Jag sökte dig och fann mitt hjärta.
Antar att väldigt många redan sett eller hört talas om den. Har du inte sett den? SE DEN!
Yes, det är en massa kärlekstrams men ack så vacker berättelse. Jag vill också ha en man som gör så för mig varje dag! Även fast jag blivit gammal och senil! JAG vill ha det. Slutet fick mig att börja storböla. Men slutet ska jag inte förstöra för er som inte sätt filmen.

Men tänk, att träffa sin själsfrände. woow

Jag kommer somna med ett leende på läpparna inatt. Så ovant!

RSS 2.0