Mamma är här <3

Började att rida Faxi, han är riktigt rolig, dock måste man kompromissa med honom heeeela jävla tiden.. Ooom du kan tänka dig att göra en skänkelvikning nu så får du tölta lite? okej?? *BIG EYES* Frågar man inte utan "tvingar/bestämmer/tar över" Finns risken att man ligger på marken xD han var ju påväg här för någon dag sen att bocka av mig den jäveln :o hann dock ta ner till skritt innan fulla kraften inkom!

Sen red jag Lyfting! OMG va hon är rolig att rida! Lite bakgrund om damen, Född på island, inriden på island, 17år gammal, 5gångare, började trava i sommras, grisepassar enbart, har världens pass (vad jag hört) har aldrig gått i form eller blivit ordentligt riden på ridbana (böjja sig? va är det? :O varför skulle jag), och skänkel va är det?
Iaf, har börjat rida igenom henne med skänkeln,  mycket skänkelvikningar (OTROLIGT LÄTTLÄRD!!), och hästen går nu alltså i form i skritt!! Börjat smått under veckan att göra övergångar till skrölt och ner i skritt igen, idag red jag varv på varv i blandad form! Hon gick riktigt ruskigt bra bitvis! Mamma ska ta bilder sen <3 :D

Bingó reds ut runt slingan igen, var påväg att dra iväg med mig xD tyckte vi visste kunde galoppera ist för att trava! Pigg var han iaf! :)

Trodde du ja

Skrev ju i förra inlägget att jag skulle vila ifrån ridningen, haha eller hur, red Brandur på banan när ena medryttaren fick magknip, tölta och trava lite bara i typ 10-15 min. Fick goda ord från båda medryttarna som tyckte jag red riktigt bra och att Brandur gick riktigt fin (t.o.m det finaste dom sätt) ja man tackar man tackar! Dock börjar Brandur bli arg på mig för jag ställer för höga krav xD jag vill att han ska börja gå utanför sin trygghetszon.. Men det vill inte han xD dock börjar det gå bättre nu :) Han är rolig han!

Btw, min häst höll på att dö när jag tvingade in honom i dusch spiltan x'D Aldrig varit inne i en sån skulle jag tro :P

Ridledig

Idag blev det ingen ridning för mig, orkade inte trots att vädret är jättefint :P Men även jag behöver vila ;D
Dock kommer medryttarna ikväll.. Ska prata lite med dom om vad dom gjorde i måndags >.< måste våga säga ifrån nu >.<
Men nu, ska jag ut på en promenad med damphunden ;D

3hästar sen regn >.<

Nu börjar jag seriöst tröttna på vädret!! -.-
Hann rida 3hästar innan regnet började falla i stoooora tunga droppar.. Varför kan det aldrig vara vackert väder flera dagar i rad för? 1dag med sol på drygt 2 veckor är inte okej!

Började rida Bingó, red på banan mest bara för att rida igenom honom lite, lånade ett par boots (klockor) och töltade och travade lite, tog sen och la pass 3ggr på vägen ner till brevlådorna :) Gick sådär xD fick några steg i ren pass iaf :P Bör väl egentligen börja träna lite på läggningarna.. För de ser nog inte sådär jättesnygg ut xD meeen vafan :P

Tog sen Faxi och skrittade på banan, gjorde några tölt övergångar, börjar lugna ner sig nu iaf! :) Tar skänkeln som sidförande och inte bara gas raktfram!

Sen blev det Brandurs tur, tölt och trav samt lite galoppfattningar på banan, galoppfattning från både trav och skritt.. Tänkte, ska man ändå tävla honom sen så kan det vara grymt trevligt om hon kunde fatta galopp från skritt liksom :P

Sen började det regna som sagt >.< så hann inte rida Lyfting! Imorgon kommer medryttartjejerna igen, så då ska jag bara rida Faxi och Bingó, samt ta ett snack med tjejerna (tanterna kanske man ska säga?)


Fortfarande Tisdag!

De är när mörkret faller som man inser hur ensam man är :o de är inte så att jag tycker det är jätteobehagligt, har jag aldrig tyckt om mörkret. Dock känner man sig liten och utsatt.. Jag har svårt för att sitta i situationer där jag inte ser ordentligt (typ baksäten på bilar, inklämd på ett tåg utan att se fönster osv). Dock är det skönt här, sjukt bra belysning hela vägen från hagen till stallet, vilket är jätteskönt! Ännu skönare är det att Mindy är med också :) Hon är mina nattögon! Dock är inte kvällarna så långa för min del längre :P Somnar ju runt 22 varje kväll xD Men så är det när man kliver upp kl 7 varje morgon och är igång hela dagarna, brukar dock ta en tupplur mitt på dagen/eftermiddagen vilket är jätteskönt! :)

Men nu börjar desperate housewifes :)
Tjing!

Tisdag!

Äntligen tittade solen fram igen, trots att det regnade litet imorse vid fodringen! Tog och red Brandur till Busshållsplatsen. Tog ca 25min enkel resa.. Kommer ta tid med cykel xD Duktigt svettig var han efteråt iaf! Mycket tölt och några galopper :) Skönt att sitta på en häst som man slipper hålla igen hela tiden :P Han går aldrig snabbare än vad man ber honom om!

Red sen Lyfting på ridbanan, fortsatte att träna på skänkelvikningar och lösgörande arbete i skritt. Töltade lite grann och fick till en helt ok tölt. Måste sen någongång testa lägga pass på damen :P Har hört att hon har snabba små fossingar!

Tog sen Faxi och tränade på att skänkeln betyder mer än springa framåt! Funka helt ok :)

Bingó fick vila idag! Likaså Litla-Lif..
Imorgon ska jag försöka rida alla utom Litla då (måste fortfarande ha någon som håller i henne, annars står hon inte still och man kommer inte upp >.<)

Men nu, ska jag skala potatis :P och sen kanske ta en tupplur :D

ARG

Jag är arg, så sjukt jävla arg!
Jag blir arg av att några medryttartjejer (som rider på några hästar som jag vaktar) kommer och tror att dom kan göra lite vadsomhelst, bara för att Ägaren inte är här.. Jag menar, om man varit medryttare i sisådär 10år känner man väl till vad som brukar finnas i stallet och inte. Och tar sig då inte friheten att låna andras grejjer, i detta fall min bruna matbytta, SOM DOM DESSUTOM hade sönder, och kommer inte in och säger något?!? Skriver ingen lapp ingenting. Snor även morötter från min säck (hon som äger stället ger typ aldrig sina hästar morötter).. Sen för att spä ut det lite till så ger dom hästarna morgondagens lunchhö! (när kl är halv7 på kvällen) samt ger MIN HÄST mer hö i hagen. VEM ger dom rätten att ge min häst hö? Jag menar, Bingó kan ju av någon anledning kanske ha eget hö? eller något som dom inte vet om? Dessutom måste jag nu ställa mig och packa om morgondagens lunchhö och göra om en massa som ger mig extra arbete. Man kan väl iaf ta och fråga innan man gör något sådant? Speciellt med en häst dom ABSOLUT INTE KÄNNER!!!

Sen blir jag mest arg av, att jag kommer ut i stallet och möts av mina bruna mathink, i bitar lite fint upplagt på en av Bingós fodertunnor. SÅ JÄVLA RESPEKTLÖST!! FY FAN säger jag bara, fy fan!!

Dom kommer på torsdag igen.. Carro ska ta ett snack med dom.. För det här kommer dom fan inte undan med det säger jag bara! Så jävla lågt att inte ens komma in och säga hoppsan vi tänkte låna din bruna mathink men hästen/jag råkade ha sönder den. DÅ hade jag typ kanske sagt jaja, sånt händer.. MEN NU, nu jävlar ska dom få (och nej, jag ska inte vara jätteelak men tala om att mina grejjer, det rör man fan inte! Och min häst, rör man inte eller!!)

OMG JAG ÄR SÅ SJUKT ARG att det nästan är löjligt..

MEN seriöst, jag klarar inte av respektlösa människor, för de är just vad dom är!

Bättre väder tack!

Blev ändå en ridtur på Bingó idag, red slingan runt som tar en halvtimme, tölta på ordentligt och trava lite, samt några galopper.. Blir trött på Bingó som bara ska stressa iväg hela tiden, går knappt att lätta i handen när vi töltar utan att han ökar tempot >.< så vi bråkade lite idag om det, eftersom hästen anser att desto snabbare det går, desto roligare är det! suck... Skönt att rida när vi väl kom iväg iaf, ridning är terapi <3
dock är jag så förbannat jättejätteJÄTTE trött på detta skitväder >.< bara regnar, är mulet och grått.. Vart försvann den fina hösten? Den med sol och färg granna löv? och när kommer kalla vintern`? (nästa år eller?)

Ne, ge mig bättre väder!!! NU

blö!

jag har ingen som helst lust att gå ut och göra något i stallet, måste mocka och packa hö iaf >.< samt vattna hästarna i hagen å ge lunch. Orkar nog inte rida idag, ska nog kanske leka lite med Bingó på ridbanan, lös då alltså.. MEN får se, regnar det blir jag bara less och skiter i allt >.< eller ja, mockar å fixar bara, men inget pill med någon häst..

Men nu, ska jag nog själv käka lunch skulle jag tro.. Magen börjar kurra lite..

Btw, jag vill ha sällskap :( blev så otroligt ensamt när mamma å pappa åkte hem igår :(

2 år <3 vi klarar allt!

Var tvungen trots regnet att rida ut på Bingó idag, jag känner och tycker att det är viktigt att "fira" denna dagen med en ridtur, något som jag aldrig trodde var möjligt efter beskedet för 2år sen, tänk, för exakt 2 år sen satt jag och storgrät i soffan hemma. Jag blir fortfarande väldigt upprörd när jag tänker på att veterinären dömde ut min häst efter första besöket. Tycker de är moraliskt fel med tanke på att jag kanske hade valt att ta bort min häst pga att han skulle bli oridbar. Visst, veterinären ska inte inge falska förhoppningar heller men ska absolut inte krossa drömmar!

Dagens ridtur ledde ner till "stranden" där Bingó vart skiträdd för bryggorna som gungade i vågorna xD tölta lite och trava lite samt tog en kort galopp. Hade egentligen ingen lust att rida men har satt det som tradition att rida just det här datumet! Bara för att visa för alla att vi kan!


Sen blir jag så glad över hur mycket min häst visar att han tycker om mig, trots att han står i en angränsande hage till flera hästar så gnäggar han glatt och kommer travandes mot staketet när jag kommer gåendes med vovven på promenad. OMG jag älskar min häst <3 han är världens vackraste <3 (fick berömm idag av en medryttartjej på en av hästarna som jag vaktar, hon tyckte Bingó var jättefin :)..)
och vem kan inte mer än hålla med?

Du och jag Bingó <3 föralltid, förevigt tillsammans <3<3

Ensam

Nu precis åkte föräldrarna, blev det tyst och ensamt igen. Lite tråkigt faktiskt..
Men jag ska strax ut och rida en sväng på Bingó <3
De är faktiskt exakt 2 år sen vi var på kliniken och fick beskedet om spatt.. Tiden går fort!! Riktigt fort!!

Litla-Lif

Idag red jag Litla för första gången (sen jag kom hit, har ridit henne förut :D), hon är sådär härligt jobbig att någon måste hålla i henne annars kan man inte sitta upp >.< så mamma fick hålla :D red ca 10min och koncentrerade oss mycket på balansen i skritten, hon är enormt vinglig och obalanserad med ryttare på, men hon är även lätt att balansera upp om man själv bara sitter rakt upp och ner :) Tränade även på övergångar från skritt till tölt, gjorde några i svåra varvet (högra) gick över till lätta varvet (vänstra) och gjorde kanske 5st där och sista vart sådär toppenhärlig :D Mjukt och fint upp från skritt till tölt och lika mjukt och fint ner igen i form (bör nämnas att det handlar om 2 steg i tölt typ). Satt av direkt efteråt.. Hon är duktig den tjejen :D Koncentrerar sig sjukt bra när man rider, men blir valpig såfort ridningen är över :P Men, hon är bara 4:a :)

Upplägg!

Idag har jag ridit 3 hästar, Bingó samt Litla-Lif fick vila idag.
Red Brandur, Faxi och för första gången Lyfting.  Nu har jag även känt mig fram och har hittat hästarnas svagheter som jag ska arbeta upp under nästkommande veckor, hoppas på att hinna få resultat innan dom kommer hem från Thailand :D vore så kul om hon kände att jag gjort något vettigt liksom :)
Följande planer är

Faxi; Ska inse att skänklar inte bara betyder full fart framåt!. Mycket skänkelvikningar och arbeta på volt samt runda runt skänkeln i skritt, samt små övergångar till tölt där skänkel fortfarande bara är formande och inte drivande!

Brandur; ska tränas på övergångar mellan skritt-tölt och skritt-trav, behålla formen i övergångarna!

Lyfting; ska ridas igenom ordentligt i skritt och lära sig skänkelvikningar. Samt även förbättra tölten som är så passtaktig! Även träna upp traven som hon bara kan framföra på rakt spår i 120. Ska se om man kan ta och arbeta henne i traven på rakt spår och sen även ta ner tempot.

Litla-Lif; Eftersom hon bara är 4:a år är kraven inte så höga, ska försöka hjälpa henne med balansen samt se om jag lyckas med att få igång tölten på henne utan spänningar. Hon travar i form redan så :)

Bingó; ska enbart byggas kondis på samt ha kul, nästan inga pass på ridbanan är det tänkt :) Mest ut på vägarna och gasa på!


Hoppas som sagt att jag hinner få ihop det innan jag ska hem. Skulle höja mitt självförtroende enormt! Så satsa ska jag göra! :D Önska mig lycka till ;D


Bubbelbad :')

Vardagen här är ganska trevlig, upp vid 7 mata hästar och lägga sig i sängen tills halv 9, upp släppa ut hästar och gå och hämta tidningen med Mindy (vovve), sen rids det hästar fram till lunch, Idag blev det bara Bingó dock, huvudvärk >.< red en slinga som jag red när jag var här för 2(?) helger sen, lite stolt över att jag kom ihåg den iaf :D Lunchfodra hästar, hund och mig själv vid halv 2 och idag har jag provkört bubbelpoolen :'D OMG va jättejättejättejättejättejättejättejättejättejätte JÄTTE skönt det är :o Sjönk man ner lite halvt så masserade strålarna axlarna så sjukt skönt! Satt väl där i drygt 20min. Sååå skönt :'D

Nu ska jag bara softa fram tills det är dags att laga middag titta på tv:n och runt 9 släppa in hästarna :)

Underbara häst <3

Tänk om man hade haft en kamera eller filmkamera med sig idag när jag red ut på Bingó! Woow vilka bilder det hade kunnat bli, så jävla pigg och framåt och världens tölt med världens aktion! töltade säkert på drygt 1 mil (med korta skrittpauser här och där, men Bingó ville spriiinga). Jag som hade planerat att arbeta upp kondisen vilket tydligen inte behövs ;D haha. Nej men den kan alltid bli bättre såklart. Men han har ju viljan hästen iaf :P

Red även Brandur på förmiddagen, han har ju inte tempot men ack så trevlig att rida! Longerade även lilltjejen Litla (4;årigt sto) som brallade runt som fan! Sen vart hon rädd för mig xD knäpp tjej det där alltså..

Fixat med poolerna också, imorgon tror jag nog allt att jag ska ta ett premiär bad :D Då har nog träningsvärken kommit igång också xD

Här arbetar man på ordentligt

upp vid 7, ut ge hästarna mat, promenad med vovven till brevlådan in och ligga på soffan och halvsova en timme, ut klä på hästar och släppa ut i hagen, fixa krafften, vattna i hagarna. Börja rida Brandur på volten i ca 20min. Mycket trav och drivning och tempo för att få honom fram till bettet, byta häst och rida Faxi, tvärtom mot Brandur behöver man lugna ner, forma och vänta in signaler, byta till Bästaste Bingó (som hela tiden stått och gnäggat i hagen när jag gick iväg med annan häst, respektive kom gåendes med annan häst..)
Bingó blev riden på ridbanan, tränade trav och galoppfattningar. Imorgon blir det nog uteritt med en av medryttarna, får se om jag rider Bingó eller någon annan..
In och äta lunch och nu ska jag ut och ge hästarna lunch :D

Samt mocka och longera damerna också... Det ligger på ;D

Norrtälje

Nu har jag varit här i 1dag, dom for iväg till Arlanda vid kl 13 och sen dess har jag varit helt ensam, eller ensam och ensam, har Schäfern Mindy, katten Berra och alla 5hästar här ju :D
Bingó är förövrigt jävligt söt xD han kommer travandes såfort han hör mig.. "Maaatte ska jag vara här länge till?? :'o"

Tror nog han trivs ändå, slippa stå i skithagen hemma i sthlm. Idag har alla hästarna vilat, men imorgon ska jag rida några iaf och longera några :)
Kommer att ha fullt upp iaf och det känns skönt! Dock vette fan om jag kommer tycka att de är så kul att kliva upp kl 7 varje morgon i 5veckor xD
Meeen vafan, man får ta en tupplur mitt på dagen om man anser att det behövs.

Men nu, ska jag gå ut med vovven och leka lite!
Sen vid 21 ska hästarna in :) Myyysigt värre!

3, 2, 1, GO GO GO

Imorgon åker jag, kan nästan inte fatta det! Har packat nu i 2 dagar, sista ska packas imorgon, som tandborste mm. Allt packat till Bingó och transporten är just nu nästan överfull med foder och täcken!! Tänk va mycket de är när allt är samlat!

Ska bli så jävla spännande, läskigt och grymt KUL! att få testa på gårdslivet i 5 hela veckor! Sällskap kommer jag att få titt som tätt som tur är! Jag är också jävligt glad över att jag har schäfern Mindy där också. Annars finns nog risken att jag hade hittat fula gubbar i buskarna ;D Men med Mindy kommer det att gå galant!

Hoppas Bingó ska trivas också, får se om han får gå själv hela tiden eller om jag slänger in 1 kompis till honom. Får liksom se hur han beter sig där å så.

Men nu, sista natten i sängen (min sköna sköna säng!!) och sista natten med kissekattungen på 5 veckor! :o OMG kommer att sakna honom massor!

Vi hörs nog tidigast på måndag igen!

Ha det bra alla där ute! :D det ska jag ha iaf!! :D:D:D

Hovslagar yrket??

Bingó hade hovis ut idag, och vi diskuterade farorna med att vara hovslagare och diskuterade även alla krav som en hästägare ställer på sin hovslagare. Och jag menade på att man ska underlätta så mycket man kan för sin hovis. Dvs man ska ha en väluppfostrad häst som går att hantera av flertal personer utan att ägaren är i närheten. Hästen ska acceptera att man lyfter och rör på benen i olika vinklar samt dunkar och "sliter" i hovarna.
Hovis berättade om en kund hon hade efter oss och som hon sa "Jag har rakat benen idag, man vet aldrig om man åker in till akuten med ett avsparkat ben".. ÄR det rätt att utsätta en människa för detta när denna enbart försöker utföra sitt jobb på bästa möjliga sätt? HAR MAN INTE mer vett i skallen som hästägare att inse att hästen har ett problem som man behöver arbeta med? Hovis menade att just denna ägaren påstår att hästen är helt problemfri? Medans hovis själv fått uppleva sparkar samt att bli upptryckt mot väggen?

Att alla människor är helt olika är självklart. MEN alla har samma krav på sin hovslagare, snygga skoningar, bra form på hovarna samt att skorna ska sitta kvar (grundkraven hos en hovslagare). HUR ska en hovslagare klara av att utföra detta arbete när hon alltid måste vara på sin vakt hos vissa hästar. Hovis ska arbeta snabbt och effektivt men ändå korrekt utan att själv bli skadad..

Hovis berättade att hon gör saker med Bingó som hon aldrig gör med andra hästar (eller med fåtal hästar). Bingó rör inte en fena när hovis håller på, han är iof väldigt nöjd eftersom han får uppmärksamhet i dryga timmen men vet också att han inte FÅR röra sig och accepterar detta snällt genom att stå stilla, iaf hon sitter bokstavligt talat under Bingós mage när hon kollar bakfossingarnas utlägg på skorna och massa annat. Visst egentligen SKA man inte sitta under hästens mage. MEN man ska känna sig så trygg med hästen att det ska vara möjligt.

Sen är hästar självklart individer dom med och vissa accepterar mera och andra mindre. MEN grunden är densamma, den ska fan kunna stå stilla i dryga timmen medans hovslagaren utför sitt ack så enormt viktiga jobb.

Snälla hästmänniskor, vi måste ta hand om våra guldklimpar till hovslagare, dom har ett tungt och väldigt farligt jobb, men gör detta just för passionen för hästen och vill göra sitt bästa. Kan vi då inte hjälpa dom så gått vi kan?

Hovis menar att hon väljer sina kunder efter hur ägaren är som person och hur ägaren agerar vid skoning. Hovis har inga problem att sko problemhästar bara ägaren är medveten om problemet. Och aktivt arbetar mot detta för en bättre framtid.


Nej egentligen kan jag svamla mycket länge till om detta, och detta är verkligen något som rör mig. För jag blir genuint ARG när jag hör folk göra på detta sätt. Att ha en häst som inte i teorin går att sko och sen då ha mage till att kräva en korrekt skoning från hovslagaren och själv vägra inse att hästen har problem..
Men jag ska sluta här, men tänk efter? Hur skulle du vilja att hästen DU ska sko, ska vara?

Lite bilder på oss <3

Bara för att visa hur nöjda vi är med varandra kommer jag att lägga in dessa fina bilder på oss
Fotade av älskade Agnes! :D

Nöjd och uppmärksam häst i halt;




Trevlig arbetsform i tölten;




Och även vi kan busa till det lite och vem ser inte glädjen i hästens ögon? (samt i mina?);




Jag älskar den här hästen något så enormt, och jag lovar er. DET finns INGET jag inte skulle göra för honom!


Självförtroende boost!

Red lektion idag, sista gången för iår. Men jag tackar min kära instruktör för detta år och alla nya saker vi lärt oss!

Blev lite missar med lektionstiderna och det slutade med att Malin stod och borstade Bingó, medans jag sprang upp i hagen för att hämta Stallkamratens Kiljan. Började sadla Bingó, medans Malin gick över till att borsta Kiljan. Skrittade fram pratandes med Malin om just Bingó, och det värmer något så enormt när en person med så mycket erfarenheter som Malin säger så gott om min hästpojke <3
Först och främst håller hon med Gummi om att Bingó är välriden (ME LIKE ALOT!!)
sen håller hon med Gummi om att Bingó är långt ifrån en spatthäst (normen för spatthäst då menat, med stel gång och svårt för diverse skolor och bakbensaktivitet osv osv). Hon menar att Bingó är ovanligt mjuk och fin och bär sig väldigt fint osv för att vara spatthäst. Och för att citera "Man ser inget om man inget vet. Vet man om att han har spatt så ser man det lite lite i bakbenen när han går i fri skritt" :)

Sen sa hon att "du borde ju någongång hört att du är för stor för Bingó" och visst har jag det. Går liksom inte att undgå på något sätt. (Folk lägger sig i för mycket). Men Malin tyckte att jag inte alls är det på något sätt. För så välmusklad, och jämt musklad samt fint musklad och rund rygg som han har. Samt att han bär sig rätt och är posetiv och framåt är inte en häst som inte på något sätt trivs med sin ryttare. Hon menade på att Bingó hade sagt ifrån på annat sätt om han inte kände att han trivdes med vikten!. (som att vägra gå framåt, bli ojämt musklad, putta över mig åt något håll, inte arbeta i form osv).
Hon tycker även att jag har god balans och iom det stör Bingó minimalt.
De är värre för dom hästar som har en normalviktig ryttare (eller ryttare med några kilos övervikt) som sitter obalanserat och stör hela tiden. Den hästen kommer tillslut att sluta gå framåt och hitta andra utvägar för att slippa "schabraket uppepå"


Och som sagt, det värmer när Malin sa så, för jag vet att jag är stor, men jag vet också att min häst skulle säga ifrån om jag var för tung. Han är den fina fina hästen han är idag tack vare mig. Och skulle han inte trivas med mig som ryttare, hade han inte varit så fin som han är idag!

Tänk på det!

4:a dagar kvar

Fortfarande sjukt sjuk >.< eller ja, jag snorar, nyser, snorar lite till, hostar och nyser samtidigt (ett konststycke enbart jag kan utföra!) och kan knappt prata.. MEN jag överlever nog xD
Bingó och jag tog en tur runt höbalsslingan idag, började regna när vi kom hem så struntade i att rida på ovalbanan som jag först hade tänkt. Höbalsslingan är ju bara skritt i skogen ca 30min. Ville egentligen att Bingó skulle springa av sig lite i galopp men nej, jag vill inte rida i regn om jag inte tvingas till det :P

Imorgon ska vi rida lektion igen.. Första lektionen sen Gummikursen :o jag har liksom inte orkat engagera mig. Men nu, sista lektionen för iår. Ska se vad Malin säger imorgon men tanken är sen att Bingó ska få en lång vila (sisådär 5veckor ;D) från tölten och bara köra på skritt, trav och galopp :) Kondis är det som gäller i Norrtälje! :D

Men nu, sängen nästa! Jag är tröött och kan knappt andas genom näsan.. Nässpray FTW!! <3

Sjuk sjuk sjuk sjuk

Kul.. verkligen jättekul.. Pappa smittade mig >.<
snorig, känns som jag svalt ett rivjärn samt lite feber. OCH FOLKET, de är en vanlig jävla förkylning, helt otroligt att folk ska tro att man har svininfluensan (H1N1 som den faktiskt heter). Den vanliga höst förkylningen existerar fortfarande vet ni ;D

Nakenhäst :D

Nyklippt är hästapollen nu, sjukt va pälsen växer på den där... Lyckades fylla 3st 10liters hinkar med päls igen xD säkert växt en 2-3cm sen sist jag klippte :P Men nu, 3:e och sista gången för iår :) Nu blir det inget klippt förrens nästa höst! Så skönt också när han är klippt, blir inte samma trassel med pälsfällningen. Vilket är skönt :)
Imorgon ska Annica rida, blir skritt på vägen i mörkret. Älskar turerna nu på hösten, bara skritta, prata om allt och inget. Du är så sjukt värdefull för mig <3
Iaf, sen ska jag nog springa lite i tölt på ridbanan (läs Bingó springa, jag rida såklart ;D), har inte töltat på drygt 1 vecka nu :) Liten minivila fick Bingó från den, men på Torsdag ska det ridas lektion :D Antagligen sista lektionen iår för mig. Tråkigt men jag kommer ha kul i Norrtälje, jag och 5hästar i 5hela veckor.. Går nog ingen nöd på mig!!


Det är skönt att höra att du är på bättringsvägen, dock är det långt kvar innan du är ute i ljuset igen. FORTSÄTT att kämpa. Livet kommer inte bli desamma utan dig.

6dagar kvar!

Nedräkning pågår!

Btw så älskar jag min nya sadel! och min häst såklart :)
Trevlig ridtur i tråk höstvädret idag. Eller trevlig, ehm.. SNABB ridtur i tråkhöstvädret kanske man ska skriva ist?. OMG han är så pigg och framåt just nu så jag bara blir glad :D Jag älskar tempot! Jag älskar utmaningen!
Dock har han ingen kondis Bingó, samt behöver klippas om (blir nog imorgon). MEN viljan har han iaf. Det räcker långt, grymt långt!

Min älskade lilla kanonkula <3 :'D

bild på fina sadeln :D


Kanonkulan

eller flygande köttbullen kunde man kalla pållen idag, väldigt hajj på att longeras var han! :) Mycket roligt att arbeta med honom när han har lite tempo och vilja vid longeringen. Longerade i ca 20 min med säkert 10mins intensiv galopp! :D träna flåset utan ryttare och träna trav/galopp/trav övergångar utan ryttare. Mycket trevligt att se bärigheten på Bingó i galoppen. Han sätter sig verkligen och får mjuka språng med sjukt trevlig aktion! Likaså i traven. Vissa hästar kan ju bli långa vid longering (långa ryggar, tappar baken osv) Men Bingó sätter verkligen under sig, höjer ryggen och sänker nacken. Han går helt naturligt i form :) Min fina hästpojke <3
Som efter longeringen vart jättesvettig och var jätteflåsig ^^. Fick promenera runt stallet några varv för att få ner flåset :) Jobbigt men SUPERKUL att galoppa så mycket! Sötast var att så fort jag böjde mig lite framåt och sa skynda dig, så gasade Bingó som fan i galoppen ^^.

Aaaww han gör mitt liv värt att leva <3

Gammal

Och så mitt i allt blev man faster.
Grattis bror till bebisen! Glad för din skull (även som titeln Faster får mig att känna mig riktigt gammal!)

Andas

djupa andetag, andas in. Håller andan, andas sakta ut igen och börjar om från början. Tar tid på hur länge jag kan hålla andan bara för att känna att jag lever. Det smärtar när kroppen ber om luft men jag vet att jag kan hålla andan längre. Tvingas tillslut att pusta ut och inta nytt syre. Kroppen lever, det är bra..



Maktlöshet

Att stå å se på när någon i ens närhet försvinner så totalt, att se hur personen som älskar; försöka hålla upp huvudet på både sig själv och hos sin älskade. Att höra men inte förstå och att se utan att inse.

Livet är oträttvist, det har jag sagt tidigare.
Bli bättre, fort. För vi orkar snart inte se resultatet längre

Jag öppnar munnen men kan ej forma ord.

Jag var jättesugen att skriva om min helg, den har varit bra, jag hann rida 3 av hennes 4:a hästar samt åt god mat och bodde otroligt fint! Mer info finns att läsa på bilddagboken samt bilder såklart!

Men all min lust försvann efter ett grymt tråkigt samtal. Jag känner att jag inte är värd att vara lycklig.. För alltid ska det hända något! Jag ber till en högre makt att du snart ska må bättre och att dom hjälper dig. Många som tänker på dig just nu och många som vill ge dig det stöd du behöver.

Just nu känns mitt liv som en fjärt i rymden, jag som var så lycklig över min nyköpta fina sadel. En premiärtur i sadeln med tårar rinnande från ögonen. Nog trodde jag att den korta ridturen skulle vara lycklig. Inte ens det fick jag.. USCH på livet och på motgångar och allt. Ja helt enkelt. USCH PÅ LIVET !! Jag saknar ord...

RSS 2.0