Eksemtäcket av, nu är sommaren officiellt över
Jag gillar hur mycket vanemänniska man egentligen är.. Vet inte hur många gånger jag tittat ner på min vänstra arm för att se hur mycket kl är och möts av stillastående visare som pekar på kvart över nio (vilket kl nu visat i 2 dagar). Imorgon ska jag dock byta batterie på kl äntligen. Ni kanske undrar varför jag bara inte tar av mig kl så slipper jag kvart över nio tiden ständigt. Ja du, det känns naket utan klockan på armen :P Har setat på min arm dag som natt i 5 år nu xD den behövs där, måste vara där!

Bingó blev av med eksemtäcket idag, ska bli kallare och regna dom närmaste dagarna. Så nu är det hösttäcket på (ett regntäcke med fleecefoder). Mysigt värre att slippa de jobbiga eksemtäckena men känns jobbigt som fan för nu är sommaren officiellt över.. :(

Men men, ett halvår kvar till sommaren.. Det går fort (hoppas jag)

Hovis

Idag vart det äntligen dags för nya skor :) fint blev det också.. Dock har majoriteten av hästarna i stallet fått hovröta.. Och Bingó med.. Suck, dock pratade hovis om att många hovar tagit stryk under sommaren och att många hovar hade röta. Hon skar rent och tyckte att jag kunde någongång då och då ställa ner hovarna i ett vattenbad med jodopax.. Får göra det sen, någongång xD

Red sen för första gången sen i onsdags (?) Bingó pigg men fick igenom honom jättebra i tölten tillslut!
Red ne rpå ovalbanan och tränade trav och tölt samt galoppfattningar i trav i hörnorna. Bingó rullade JÄTTEFINT upp i galopp och BEHÖLL formen från traven! HELT otroligt :D satt och sken som en sol på hästryggen!

På måndag har jag bestämt mig för att raka om Bingó.. Vafan han har päls som en (vad ska jag jämföra med?? xD) mycket päls har han satt igen iaf. Nu ska den väck ännu en gång.. (Ja hejj jag HATAR vinterpäls >.<)

Måndag

Att Bingó har egna små djävular i huvudet det visste vi sen tidigare. Idag tittade dom fram igen..
Longerade i ca 20 min med mycket trav varvat på stor och liten volt. Bingó arbeta fin fint! Sen flög buset i honom och han körde lite små fjoll bockningar i ena hörnan. Rädd för att jag skulle ryta till att så får man inte göra. Så bock bock några steg galopp sen ner i trav. Söthästen <3
Skorna sitter otroligt nog xD MEN imorgon kommer hovis ut och då kan vi äntligen börja rida igen :D Ska rida igenom på ridbanan imorgon, mycket skritt sen övergångar skritt och tölt hade jag tänkt.

Men nu, ska jag lägga ifrån mig min rubikskub (som kom på posten idag, har nästan lyckats lösa den helt :D) och hoppa ner i sängen. Stallet tidigt imorgon!

God natt :)

Söndag, vilodag?

Fan jag älskar min nya fina klippmaskin. Klippte en stallkamrats valack idag mot betalning såklart.. Dock bara halsklippning, tråkigt nog.. Hade lätt lunna fortsätta klippa. Blir som en drog! Så sjukt kul när klippmaskinen skär som en varm kniv i mjukt smör! SÅ KUL!!! Fint blev resultatet också och stallkompis vart jätteglad. Alltid kul!

Bingó kliat STORT sår på kinden IGEN.. Jag tror jag dog lite innombord igen.. Hur orkar hästjäveln liksom.. Tar sommarens exemplåga ALDRIG SLUT?? Bara en massa knott och mygg ute, kliar överallt på hästen gör det och allt jag vill är att bara ta av exemtäcket så han kan gå naken en stund innan nästa täcke åker på.. Jaja, får se om man kan ta av täcket snart.. Ska ju bli kallare :/
Imorgon ska jag longera igen, han har inte rört på sig sen i fredags :) och på tisdag kommer äntligen hovis!

och vet ni... min häst har jättelång päls igen O.o undrar liksom ibland hur lång päls den där ponnyn kan producera xD tar liksom aldrig slut!

Sen efter stallet for vi iväg och hämtade min jacka som varit inne hos lillhästen på brodyr. BILD KOMMER!
Efter det, for pappa och jag till Biltema där jag inhandlade ett nytt batterie till moppen och ny 2taktsolja också till moppen :) Sen var jag så snäll så snäll och hjälpte till i trädgården. Klippte gräsmattan och plockade lite äpplen..

Nu sitter jag här med en konstig känsla.. Är nästan lite sugen på att gå ut och springa lite.. Tror nog jag har lite feber faktiskt xD


tadaa

Bingó har lite halv vila nu.. Longerade i Fredags och han såg såååå fräsch ut :D riktigt trevlig aktion i traven och arbetade igenom kroppen jättefint (trots longering i enbart grimma och longerlina, inga inspänningar).. Fick honom att böja igenom sig riktigt fint också på liten volt i traven. Jättehärligt!! Måste dock börja böja honom från marken innan jag sitter upp.. Ni vet, "kyssa stigbygeln".. Galoppa fint också gjorde han :)
Sen efter det fick jag leka lite hovslagare.. Ena sömmen hade tappat sitt fäste och pekade rakt ut (eller in på högerbak).. Blev till att knipsa bort den och nu får han nog helvila till Tisdag.. Kanske skrittar ut på honom imorgon om jag får trevligt sällskap. Skritt på en plan grusväg klarar skon lätt. Sitter ju fortfarande med 5söm så :) Sen på tisdag får jag nog rida lite lätt efter skoningen.. Annars sitter jag på en väääldigt pigg häst xD

Eventuellt blir det Gummikurs den 9-10 oktober! SKOJJ!! Får se om det finns platser kvar men jag hoppas :D

Dagen har däremot spenderats ute på Engsö slott, där vi fick en guidad tur runt slottet och fick höra berättelser om släktet som bodde på slottet. Spökar ska det göra där också.. Dock är jag en sån tråkig typ som inte tror på spöken ;D Men det var trevligt :)

Torsdag

Regnet öste ner precis när jag skulle ut till moppen och åka till stallet, blev att vända i dörren och vänta in mamma så hon fick skjutsa ut mig ist.. Dock orkade jag inte rida, småregna och hade sig.. Mös ist och smorde man och delar av kroppen :) Min häst är världens finaste (och har ett för stort ego). Iaf, imorgon ska jag rida lite på ridbanan, utan stigbyglar, med långa tyglar och bara böja honom runt innerskänkel. Ska skita helt fullständigt om han skjuter ut ytterbogen då och då, måste fan få honom mer elastisk i högervarvet.
Sen imorgonkväll ska vi in till Sveavägen och titta på årets sista fredagscruising, käka på the anchor och knalla sveavägen fram och tillbaka tills dess att det blir mörkt och för kallt :) ska bli mysigt.

Sen på Lördag ska vi iväg med "Fordklubben" till något slott någonstans och gå på "spökvandring".. Får se va det blir för något intressant.. Helgen är bokad och jag börjar känna mig relativt frisk och kry igen. Känns bra känns bra!

Btw, min sista lön imorgon.. OCH vilken lön sen!! OMG

Skritta? finns den växeln?

Eftersom min pålle har ådragit sig en lös sko (sitter jättelite löst men vill inte ha en tappsko) och hovis inte kan komma ut förrens på tisdag, hon kommer och slår på tappskon om det skulle hända något men antagligen händer det inget. MEN iaf, skritta kunde vi gott göra och måste nästan göras annars kommer Bingó fan aldrig gå ned i vikt. Iaf, skritt var det ja.. Undrar om det är en väldigt bortglömd gångart?? Har era hästar den gångarten? för själv tror jag att den är utdöd, är nästan helt säker på det faktiskt!
För att skritta lugnt på halvlånga tyglar och böja sig runt innerskänkeln är helt jävla omöjligt >.< bara upp i tölt hela tiden.. Fick ju sluta med att jag fick rida igenom honom ordentligt i tölten för att visa att det är mycket härligare och lättare för dig som häst att skritta ist för att tölta.. Gick sådär xD Men woow vilken tölt sen ^^
Tog även 2 korta galopper :P Skon satt som förr efteråt :) Dock SKA VI BARA skritta imorgon.. Och träna på det Malin bett oss träna på.. Dvs hålla koll på båda bogarna hela tiden och vi ska även kunna gå ställda åt höger i flera varv utan att skjuta ut den där jävla innerbogen!

Så, nu har jag skrivit av mig ^^. Känns bra nu xD

Btw så har jag världens häftigaste kattunge ^^


Igår och idag

Ridturen igår var riktigt härlig. Dock mörkt och blåsigt men Bingó fick lite halvt om halvt fria tyglar och han kändes ok. Pigg men ok :) Töltade som en klocka hela tiden också ^^. Och i tölten lyssnade han verkligen super! Kunde göra ordentliga förhållningar utan att han tappade takten! Idag hade jag tänkt att bara skritta lite på ridbanan, böja och ställa..

En sko har börjat glappa lite lite och som tur är så ska han ju skos på tisdag, men lite skritt tills tisdagen klarar han nog med den skon :) Han kan itne vila hur länge som helst eller om jag nu ska lyckas få ner honom i vikt så vi kan köpa ny sadel :P

Men nu ska jag upp å se om jag kan äta något (kanske 1skorpa och ett glas blåbärssoppa som vanligt) Jag är för feg för att testa att äta något ordentligt xD

Tisdag, och jag lever fortfarande!

Jag är i livet, dock trodde jag helt seriöst att jag skulle dö natten till söndagen.. Åkte på en riktigt härlig matförgiftning antagligen.. Satt på toa hela jävla natten och ja, jag har typ varit halft om halft borta tills idag :P Har typ iof inte käkat någonting på 3 dagar nu men det går över tillslut :)
Idag ska jag iaf rida på min hästpojke :D Skritta och tölta lite på vägen typ var tanken.. Dock ser vädret inte alltför trevligt ut!
Nu längtar jag efter min jacka som är inne på brodyr hos lillhästen. Tänk va trevligt att ha den nu ^^.

Juste ja, bilder på mig och Bingó från i Fredags finns på bdb och facebook :D bara att titta in där ;D
dock kommer någon/några bilder komma upp här i ett senare inlägg.. Orkar inte just nu (A)

Lördag

Lugn dag idag, vakna vid 11, for till stallet vid halv 1. Bara mocka och pussa på min lilla polle. Smörjde igenom manen (som såg förjävlig ut).. Syns direkt när det var ett tag sen man smörjde.. Han får inga sår såhär sent på säsongen i manen.. Dock blir han skorvlig fort. Sen matades det lite och gosades lite till ^^. Min ponny är världens bästa!

For sen till Willys där det var KNÖKFULLT med folk.. Är det barnbidragstider tro?? Köpte mitt och åkte hem..

måste bara säga att det är så grymt skönt att föräldrarna är borta nu över helgen. Så lungt, så tyst, SÅ SKÖNT!
Märker att vi bara kliver på varandra hela tiden.. Mitt humör blir bara sämre och sämre.. Mammas tålamod blir kortare och kortare.. Men har man råd att flytta hemifrån?? Nej såklart man inte har.. >.<

Storbesök av Agnes och Sandra :)

Vaknade vid 10, duscha och gjorde mig iordning för att åka till stallet för att mocka och fixa mat. For sen hem och pilla med smått och gott här hemma (vilket inte syns direkt >.<).. Sen for jag till stallet igen, men denna gång med Agnes och Sandra :) Red lite och Agnes fotade så snäll som hon är :D Bingó kändes sådär.. Fick rida honom som ett as för att han skulle gå bra.. Helt slut i min högra arm efteråt om man säger som så.. Ställa åt höger? vad är det?? :o

Sen fick Sandra rida. (Agnes stod över, ska vila sen hon lite dumt ramlade av sin pållehäst). Bingó vart inte alltför stressad som tur va! Han som brukar kunna bli grymt obekväm och nästan lite rädd. MEN desto mer "nybörjare" (dvs de som sitter upp och inte kräver något och som Bingó känner är lite "osäkra") desto snällare är ponnyn :) Men han försöker med små saker hela tiden.. Klassikern är just "Öhm, han springer" (dvs Bingó tar befälet och joggar på lite).. Söt är han iaf, mycket söt :D

Och har ni hört något så elakt!! Sandra när hon travar runt på Bingó "Känns som shettistrav" OCH VAD är det för stil?? :'o sitta på min otroligt högresta häst och säga något sådant!! xD hmmm..

Så nu väntar jag på bilder från Agnes :D sen får ni folket äran att se dom också såklart ^^.

Den som väntar på något gott....

Today

Ridtur blev det, i solen som dock inte värmde alltför mycket. Skrittade runt höbalslingan med en häst utan kondis.. Han vart trött :P Red ca 15 min på ridbanan, bara tölt på volt och mest i svåravarvet (dvs vänster) gick helt ok tillslut, svårt det ska vara då att ha in alla bogar och gå ställd liksom >.<
Trava lite på stora 8volter och skrittade sen av genom att rida till jordbrogrinden fram och tillbaka :)
Fick ett ryck och smörjde både sadel och träns.. Tror dock att lädret fick sig en rejäl chock! INTE ofta det blir smörjt direkt xD pinsamt nog händer det nog max 3ggr om året.. Måste dock bättre mig lite nu när regnet och snön kommer.. Det tär ju något enormt på lädret.

Imorgon ska vi leka, Agnes, Sandra och jag :D bildbomd på bilddagboken! :D

Men nu, sängen och boken (låt den rätte komma in)

Sen måste ni medge att jag börjar bli bra igen på att uppdatera ;D

Spännande ridtur i mörker!

Usch nu är verkligen hösten här :( gör så ont i mig!!! Jag hatar den här årstiden. HATAR HATAR.. De är bara mörkt, och kallt och regnigt.. BLÄ!!!

Iaf, for till Hööks idag och köpte mig en jacka på deras "rea" -20% sånt gillar vi!! For sen till lillhästen och lämnade in för brodyr :) kommer att bli fiiint som fan sen :D
Hem och slappa tills dess att Annica var redo, iväg till stallet, mocka fixa och sen ut i skog och mark.. Hann väl ca 50meter från stallplan sen låg Bingó och jag på marken xD sååå snyggt.. Han typ snubbla eller nått och helt plötsligt var det bara en lång hals framför mig, som pekade nedåt, valde som tur var att rulla av åt vänster! Snygg kullerbytta blev det tydligen xD
Men sen for vi iväg ut i skogen.. Och kom inte hem förrens det var helt jävla bäcksvart! Sjukt va fort det går när det väl börjat skymma.. OMG! Var livrädd sista kvarten innan vi var hemma.. Satt av och gick men usc för mörker i skogen :(

Imorgon ska vi skritta höbalsslingan hade jag tänkt och rida lite på ridbanan :) medans SOLEN värmer oss!..


Heldag med mammsen <3

mammas födelsedag var i söndags, dock hade jag inte köpt någon present, utan skrivit lite vackert på ett kort att hon fick en heldag med mig och fick själv välja en present/er för en symbolisk summa samt bli bjuden på lunch/fika. Heltrevlig dag i haninge centrum där jag totalt lyckades bränna runt tusenlappen. OJJ!! Själv kom jag hem med en supersöt kjol och en t-shirt. Kan ju iaf säga att kjolen var på rea! Halva priset ftw!! Mamma fick 2 tröjjor och en badrumsmatta i present nu då officiellt sett :) supertrevligt hade vi det iaf..
For en snabbis till foderboden och köpte hästmat och morötter sen vidare till stallet där vi bara klappade på ponnyn :) sen for vi hem och tittade en stund på tv, käka middag och sen vidare med pappa och mustangen till Lissma på träff :) myyycket mygg men trevligt folk och fina bilar!
Helt enkelt en grymt trevlig dag :)

Planer

jag vet, jag är dålig på att uppdatera.. Men jag har bloggtorka och ingen aptit på att blogga..
Bingó var mattes ängel igår.. Ridturen ute i skog med Annica och Múska var förvånandsvärt lugn! Red till Långa galoppbacken i Dåntorp och Bingó valde för ovanlighetens skull högergalopp (han fick välja helt själv och väljer typ alltid vänster) iaf, efter den galoppen var han bara sådär helt otroligt skittrevlig. Han fick väl sträcka ut någon muskel eller något liknande för hästen vart helt omvandlad. Bara småpill med fingrarna och han bjöd fint till bettet och hade trevligt steg i skritten och var liksom mjuk och fin överallt. :) härligt värre!

Idag tömkörde/dubbellongerade jag med inspänning, släppte fint i svåra varvet men ja vet inte :P är ju inte samma sak som att rida.. Får vila imorgon, Annica rider på onsdag så då blir det väl uteritt tillsammans, torsdag ska jag rida igenom på ridbanan och sen på fredag kommer Agnes och vad jag hört eventuellt Sandra :D bildbomd på bdb kommer det att bli iaf :) kul kul!

666

btw.. detta är inlägg 666
Måste ju bara dokumentera det x'D

Inse?

Det är lite jobbigt att behöva inse att min fd vältränade hästpojke är ett minne blott.. Att han har dålig kondis vet och förstår jag ju såklart, så lite som han har arbetat under det senaste året.. Skador hit och skador dit.. Men det gör ont i mig när jag inser att han aldrig kommer bli den vältränade hästen som han var innan spatten.. Jag vill ha min tävlingshäst tillbaka.. Jag vill vill vill ha honom tillbaka..
Vi ska hårdträna nu i höst/vinter.. Försöka komma tillbaka till det vi var..
Varför kan klockan inte skruvas tillbaka?? Jag vill inte att hästpojken ska bli äldre!
Dock har jag den turen att min häst är som 3 år i huvudet..
För idag.. Första gången på drygt ett år.. Stack han med mig i galoppen.. 2 ggr t.o.m! (eller ja, sista gången så var det enbart ett försök, fick tillbaka honom ganska snabbt).. Så lite djävlarinnamma finns det i honom allt.. Trots åldern!

Tisdagen förbi..

Nu är även tisdagen förbi och jag är fasligt trött på min nya vardag.. Jag är skapt för att jobba! Vill inte gå hemma och dra fötterna efter mig. Jag mår bra av att jobba och gillar pengarna man får (såklart ;D)
Visst är det liiiite skönt att sova igen efter att ha jobbat hela sommaren, men jag menar.. Behöver jobba och tjäna pengar.. Det går inte ihop sig annars :/

Bingó vart förövrigt masserad idag, lite hård på högra sidan om korset men tror jag fick upp knuten.. Ska kolla imorgon igen innan jag rider :)
Nu vill jag egentligen bara få ner Bingós vikt (ganska mycket *host*') så jag kan köpa ny sadel.. Usch va skönt det vore! Äntligen få sitta i en sadel som ger rätt stöd för mig så jag slipper hamna i stolsits. OMG va skönt det vore.. Men ett steg i taget.. Bingó måste nog iaf gå ner en 40 kilo innan det blir tal om ny sadel :P
Det måste jag också göra kom jag på.. Väga honom med måttbandet och se hur mycket han väger nu... Nu måste det visa över 400kilo... Inte kan han väga runt 350 som han vanligtvis gör?? INTE med den magen.. (och den stora centimetern in till revbenen, för nej de är inte flera cm, utan bara 1 som är väldigt lång!)

Nu ska jag nog mysa ner mig i sängen med litenkattunge.. som förövrigt fyllde 1 igår :D
Litenpanter blir snart storpanter :'o

Uppdatering, yeees

Kl är för mycket och jag undrar lite smått varför jag inte hamnat i sängen än?!?
Är nog lite för glad (får jag säga så??) för att sova.. Bingó känns verkligen sådär JÄTTEFIN just nu.. Om han bara slutade bita tag i höger på volt.. "/ men annars, WOOW vilken häst jag har. Matte älskar <3
Traven är jättefin när jag får igenom honom ordentligt. Vill gärna rolla vilket är förståeligt när han ännu inte riktigt har ork och balans än. Tölten är så grymt jättefin när jag får igenom honom och han liksom bara är där. Vilken känsla! Formen kommer mer och mer men jag har svårt som satan att rida ihop honom snyggt. Det går absolut men jag får arbeta som ett svin xD liiiite lättare kan det väl få vara iaf?? eller??

Nästa Fredag kommer kära Agnes ut och fotar oss igen :) underbara människa som ställer upp <3 tack tack ^^.
Den här gången hoppas jag på lite mysbilder också :)

Lite planer inför veckan också.. Imorgon är Bingó ledig, hade tänkt ta upp honom och bara mysa. På onsdag rider Annica på Múska och jag antar att vi rider ut :) torsdag är det lektion igen, fredag vila samt insläpp av hästar, lördag marknad i uppsala, söndag fyller mamsen år och sen är det ny vecka :) Finns att göra trots att man är arbetslös.. Påtal om arbetslös.. Det finns ju INGET lagerjobb att söka.. Där kriterierna (ursäkta stavning xD) inte är "du måste ha annan sysselsättning såsom skola" "du måste ha truckkort för skjutsstativs truck eller motviktstruck osvosv" blööö.. När jag äntligen har något att komma med så finns det inget jobb xD det är verkligen min tur (eller otur kanske man ska säga?)! suck suck suck


...

jag är hungrig och tjurig.. en jävligt bra slut på helgen... FAN ta föräldrar ibland alltså >.<

RosaPonnyn is back in town

Nu är min älskade häspojke lycklig igen!
Han blir 10ggr lättare och gladare när han slipper pälsen. Kan vara svårt att tro att en häst skulle vilja bli av med sin tjocka och varma vinterpäls. Men Bingó verkligen vantrivs i den pälsen, visst han klarar det osv men ska man rida är det inge kul någonstans. Han svettas jättefort och ingen av oss tycker det är kul. Bingó lyser upp något enormt när pälsen åker av. För nu vet han att vi kan arbeta på normalt utan att han behöver svettas som en tok och känna att det är tungt att andas osv.

Känslan precis efter klippning och vi är påväg ner till hagen är obeskrivlig. Bingó håller sig på mattan men hela hästen är helt redo på mitt kommando, dvs tar av grimman och säger varsågod. Samma visa VARJE gång han är nyklippt.. Han fjongar iväg i en serie med bocksprång, sen springer han in rakt i flocken och ställer sig i mitten och skriker lite. Sen travar dom från ena sidan hagen till nästa. Där resten av hästarna fortsätter att beta medans Bingó rullar sig lite några ggr ^^.

Samma visa, alltid lika underbart att se!

Fler bilder finns att se på bilddagboken!


Torsdag, sicken torsdag

Dagen började med mensvärk och slutade med en blöt moppetur från stallet och hem..
Red lektion idag också :) första gången sen senskadan. Malin tyckte att Bingó såg fint musklad ut och hade bra balans osv på volt i både trav och tölt.. Tyckte även att han bjöd framåt trevligt och att vi arbetat på bra. Speciellt i traven där han nu enbart går i form (även på volt i det svåra varvet :P och inte bara "böjer fint på nacken"). Sen i tölten går han bara längre och längre stunder i form. SÅ SJUKT UNDERBART!!

dock försvinner all jävla vinterpäls imorgon.. Hästen har sett att det är mycket rönnbär på träden iår ;D stackarn är helt dyngsvettig när man hämtar honom i hagen.. Nej ska bli skönt att få tillbaka en glad Bingó som orkar lite mer när han slipper tunga och tjocka pälsen.


Brööl??

Brööl va trött jag är på allt just nu..
Iof ganska skönt att vara ledig men hur länge blir det liksom??
Den 17:e november och ca 4:a veckor framåt vet jag iaf att jag ska bo på LYXGÅRD och ta hand om och rida 4 hästar, bada i bubbelpool, och ha det jävligt najs.. Det ser jag verkligen fram emot! MEN det är långt dit :(

RSS 2.0