1 år sedan

Skrev nyss ett långt inlägg men väljer att inte publicera det.

Allt jag har att säga är att de är 1år sedan senskadan.
För 1år sedan stod jag och funderade på om det var värt "besväret" skulle han bli ridbar igen?, skulle allt läka som det ska?, var det inte bättre att han fick somna in?. Jamenar, Bingó är en häst med mycket huvud. Han skulle aldrig någonsin kunna vara haghäst, det finns inte på kartan. Och på något sätt så klarar han av alla dessa "vilor" för jag tror, att han innerst inne vet att han blir bra igen och får göra allt det där han tycker är skoj. Skulle den dagen komma, då han blir skadad och prognosen för att han ska kunnas rida igen är minimal så får han somna in. Finns inte en sucke i hela vida världen att jag behåller honom under "tillfriskningstiden" (som kan vara allt från 1 månad till 1år) för att se om han går att rida lite på efteråt, och så visar det sig att det inte går. Så har jag varit självisk nog och låtit honom må psykiskt dåligt den tiden..

Nej, Bingó är mitt allt, och han ska ALLTID stå i första rummet. Det är ju han det handlar om.
Och jag ska inte vara självisk när den tiden väl är kommen. Just för att jag älskar honom så otroligt <3






Bilden på det fina "såret"
Det var tider det!


Nya friska tag, och vi klarar det.
Du och jag Bingó <3 du och jag

<3<3<3<3<3


Stallmöte

Som rubriken lyder, stallmöte idag.. ALLTID lika intressant och allt låter så bra osv men ändå känns det som att vi står och stampar (inget ont om stallägarna, men ändå)
TÄNK den dagen man äger ett eget stall (eller hyr) bestämma helt själv, göra helt själv osv osv.. UNDERBART I tell you!!

Bingó hade alldeles för mycket spring i benen idag.. Gick inte alls som planerat, trots 40min hårdträning på ridbanan så fick jag inte med honom till 100%. Bitvis gick det skitbra, bitvis skitdåligt och därimellan gick det bara fort! xD
Red ned till jordbrogrinden och tog några galopper och döm min förvåning, han tar högergaloppen.. Börjat ta den mer och mer när han själv får bestämma. Dock är den så otroligt galet obalanserad! Eller det går ganska bra sålänge jag bara sitter.. Ska vi ta ner till skritt blir det nästan alltid korsgalopp, tölt och sen skritt xD Så egentligen bör det ju vara läskigare ur Bingós synvinkel att välja den galoppen pga följderna. Men nej, han tar den galoppen ändå.. Fick göra 3fattningar för att han skulle ta vänster ist xD Han är bra söt min lilla pownie <3

Ska ut och galoppa lite mera nu hade jag tänkt, ovalen är ju nästan ridbar (lite vatten kvar i ena hörnet) men de går nog allt att träna fattningar där iaf :) och får ju börja om med min "galoppera i hörnerna terapin" suck.. Men men någongång så vågar jag låta honom galoppa genom hela kurvan igen. :P någongång!

Ojdå

Hoppsan, nu var det ett tag sen jag skrev ett litet inlägg.
Sorry!!

Jag har varit stel och mått lite halvtaskigt sen avramlingen förra fredagen.
Dock red jag lektion dagen efter och Bingó var så fin så fin :D när allt gick som de skulle och vi förstod varandra och gjorde rätt :) börjat träna lite mer på att "sätta" honom i tölten med bibehållen form (dock något högre form annars kväver han ju sig själv) och med bibehållen takt och mjukhet. Gick super mot slutet :D

Sen i onsdags kom kiropraktorn ut och kollade igenom Bingó, som för 3veckor sen fick en spark på bogen och inte kännts helt hundra egentligen sedan dess. En liten låsning i bäckenet (som alltid) och en liten låsning i vänster framknä. Inget i bogen vilket var skönt! :) Skrittat lite lugnt sen dess och idag red vi första passet på riktigt och han var sååååå galet fin!
Tog hacket och körde tölt och trav på ridbanan, träna på att behålla takten, formen och bärigheten även på rakt spår då vi ÄNTLIGEN kan rida runt på 4kanten (snöhögen är nästan helt borta!). Bingó var så galet duktig <3 och det gick verkligen att jobba igenom i tölten :)
Traven gick helt ok den med, märks ändå att vi inte travat något på banan sen i november typ pga snön.. Men han bjuder ändå på form! Dock slinker bogen ut lite då och då men just nu måste bara självförtroendet öka hos Bingó sen kan jag börja kräva lite mer i traven :) för att trava på ridbanan är läskigt säger Bingó ;D eller ja, om inte annat väldigt svårt för en 5gångs töltmaskin!

Spräckt hjälm och skadad Carro

Mööhh på ponnyn säger jag bara..
Satt och njöt av Bingó i fredags, han kändes sååå fin.. Enda fram tills dess han hitta ett spöke(?) i diket, sidsteppa lite i galoppen, kastar sig åt sidan och tvärstannar. Jag flyger över halsen, landar på höft och dunkar i skallen så pass att hjälmen spricker.. Ringer mamma medans jag ligger på marken och typ säger "jag tror jag har fått hjärnskakning kom och hämta mig" för ja, jag var ute på vägen och red. Kan meddela att vägen är HÅRD!.. Dum som jag är satt jag upp igen på hästen och red förbi läskiga stället x antal gånger, galoppa och tölta också..
Men galet ont i nacke och huvud samt haft illamående och huvudvärk.. Enligt stallkamrat en mild hjärnskakning men ja.. Idag är första dagen jag har kunnat röra huvudet lite i sidled så det går framåt. Dock krampade musklerna nu under kvällen runt nacken å så men nu känns det ändå ganska bra..


Red lektion i lördags (jag vet, alla tycker de var dumt gjort men vafan) Bingó kändes bra iaf! trevlig att rida och gick bra att tölta i kort kort tempo och behålla formen.. Träna mer på det så får vi upp steget också :) Så det blir snyggt också när vi rider ;D haha
och idag var jag och Annica ute på årets första skogstur! Vi överlevde otroligt nog, och vi startade året genom att irra runt en ny slinga i skogen. Men vi hitta hem som vanligt :D creds till oss!

Nu ska jag ut och gå kvällsprommisen med vovven, sen sängen. Är sååå otroligt trött numera.. Inte konstigt med tanke på all jävla pollen som far omkring >.<

Jaha

Bingó fick nya fina skor på sig idag, sommarskorna :D
blev även badad (så han skakade av kylan, förlåt mitt hjärta <3 men var faktiskt tvungen att få ut allt schampo trots att varmvattnet tagit slut!) fick massa fleecetäcken på, flätad man och svans och fick beta "gräs" i ca 30min :) La sig även ner och rullade 2ggr xD trots att jag höll i grimskaftet (vilket händer typ aldrig? han vågar egentligen inte rulla när han sitter fast).. Sen åkte flätorna ur och manen och svansen vart sååhäääär fina <3
Dock så skulle det hemska hemska eksemtäcket på.. Bara att ta ett djupt andetag och trä på.. Usch va ja tycker d eär hemskt tråkigt :( men han kliar sig ju redan och jag vill verkligne inte att de ska bli som förra året! Vill inte, vill inte, vill inte!. Därför åker det på nu, när symptomen är ytterst liten!

Men nu är jag trött, ska sova.. Natti! :D

Ridtur

Bingó har fått vila sen i torsdag då han fick en spark på bogen, svullen och halt vart han också.. (så galet trött på vissa situationer och att folk helt enkelt inte tänker ETT steg längre!)
tur i oturen iaf att det inte vart en spark på senan (som förövrigt numera har ett senskydd på sig dygnet runt)
Skrittade lite på honom idag iaf och han kändes sådär.. Trevlig form, öppnorna var super ohc skänkelvikningarna likaså.. Skrittade bara runt i typ 15 min för att känna lite.. Gör samma sak imorgon och lägger väl in lite trav och/eller tölt för att se.. Som sagt en spark som blev ett blåmärke, så egentligen inget farligt.. Bara en stel muskel. Kiropraktorn kommer ut nästa onsdag och kollar utifall att det blivit en låsning/förskjutning i bogen omårdet!

Red sen lillabruna en sväng, lite halvloj men trava fint och tölta fint :D tog även 2galoppfattningar i vardera varv.. En högergalopp fick vi iaf *woow* xD men hon är söt<3 :D och snart ska bebis planteras i magen på henne :D spännande!

Är hundvakt också, blev det i lördags och vovve stannar nog här i drygt 1vecka iaf, hon löper och ska få bebisar om hon nu släpper till åt pojkvännen som troget väntar hemma :)

Men nu sängen.. Jobbigt det här med tidiga morgonpromenader (jag morgonmänniska? åh nej!)

Galna pownie <3

Tog hacket idag och red en sväng på vägen tillsammans med Annica och Múska.
Bingó kändes bra i tölten, tog höger galopp (svåra galoppen) la sig sen i pass några steg och sen upp i korsgalopp xD SNYGGT! Tölta en bit, vände tillbaka och tog galoppen igen, la sig i pass dom första metrarna, gick sedan upp i vänster galopp.. Jag tror liksom min häst säger något till mig (a). Men just precis nu finns det inga ställen att lägga pass på >.< vägen ser ut som den gör (hååålig) och där stenvägrar jag att lägga pass på! Vi kommer dö!
Töltade sedan nere på ovalen, och ponnyn var så galet flott! Mycket framåt ville han men med hacket är det lätt att ta tillbaka utan att han blir stark. Han satte sig verkligen på rumpan och öppna upp bogen och vifta med frambenen! (ja okej, lyfte dom xD). Min flotta ponny som kan bara han vill <3

Nu ska han få vila i 2 dagar typ, behövs för han har varit så duktig <3 tänkte väl massera imorgon och kanske gå en promenad om det är fint väder :) Men får se!

Nu ska jag iaf ner i sängen. SÅÅÅÅÅ trött (känns som om jag är trött hela tiden just nu :( så jävla drygt!)

Natti på er :)

Finbesök :D

Har haft finbesök sen i måndags (åkte vidare på tisdag ef) av Fia :D
Blev stallet, rida båda hästarna, massa snack framför tv:n och en jävla massa bilder xD
ALLA bilde finns att se på bilddagboken (orkar helt enkelt inte ladda upp någon bild här!) finns även några bilder på FB också :)

Bingó skötte sig fint på måndagen när Fia red :) såg lugn ut bitvis vilket gör mig glad! Han blir ju så galet stressad när andra rider. Men Fia rider nog relativt likt mig så Bingó kände igen sig något iaf :)
Lillabruna var också duktig och fin :)
Vi hann även med stallet en snabbis på tisdagen där vi bara red Bingó :) Som var på ett springaframåt humör xD men det gick bra då med :) och det gick bättre för Fia också :)
Nu är det bara jag som någongång får dra mig att hälsa på henne :D (körkort först bara tack)


Stor heeest

Idag (trots vädret som sa Nej, stanna inne i sängen en stund till) så drog jag mig iväg till Agnes och Mach :)
Agera fotograf (med mina extrema skills, tur att de finns en bra kamera och någon som kan ställa in den åt mig så trycker jag bara på knappen en massa gånger så blir resultatet bra, JA :D)
Agnes red barbacka, hämtade sedan sadeln och galoppade lite. Sen fick jag rida *yaaay* och jag var inte lika rädd idag som förra gången xD men han är fortfarande stor den dära hästen!
Travade lite på ridbanan och Mach undrade nog vad jag höll på med ;)
Sen satt Agnes upp igen och travade med sadel :)

For sen hem, böt om och åkte ut till min påwnie <3 Annica var med och red Múska och vi gjorde ett tappert försök till att rida i skogen.. Gick en bit tills vi träffade på en översvämmad eller ETT översvämmat träsk (tänkte skriva å, men de var ju helt fel!) vi fick vända och rida hem igen :(
Blev lite tölt på ridbanan, sen skritt i djupavattnet på ovalen, blandat med galopp på de ställena som var ovan vatten!
Bingó pigg och verkar trivas på nya bettet :) Vilket gör mig lycklig för jag vågar inte hålla på att testa 73olika bett!

Imorgon blir det stallet tidigt, ska rida både Bingó och lillabruna (om inte mattes lillasyster ska rida, vilket jag såklart måste kolla upp först :D )

Men nu! SÄNGEN <3

RSS 2.0