Sista ridturen

Årets sista ridtur kunde egenlitgen inte varit bättre (eller jo klart som fan den hade kunnat vara det, men just idag var den ändå sådär perfekt!) skritta och trava lite i sommarhagarna för att sedan fortsätta på vägen, red med stallkamrat och hennes lilla sto. Bingó SUPERFLOTT i traven, verkligen helt jävla klockren! I form också! MUMMA! Arbeta bra bakifrån och tog i med ren takt och sväv! :D höll ett kort tempo också! Duktiga hästen!
Galoppa en del också, wrooom va kul tyckte hesten och växla mellan kors och ren galopp xD kändes ju inte sådär jättesnyggt kanske. DOCK lyssnade han på mig till 80% vilket jävlar i mig är bra för att vara Bingó!!
Min fina hästpojke <3

Nya tag för år 2011. Och jag bryter seriöst ihop om hästen skadar sig det året också! FAKTISKT!!!

Jaha

Ja, då har man arbetat sin sista schemalagda dag ute på lagret.. Får väl hoppas att de gör plats för mig i det nya schemat de ska skapa i början av januari.. Vore ju trevligt! Ska troligen få tid i kassan, men de är på lagret jag vill vara! Fan va jag trivs bra där!!!

Jobbade lång dag idag 9-20:30... Mamma tog Bingó idag och möttes i stallet av en traaaasig vattenkopp (woups), men jag saaaa faaaaktiskt till stallägaren att en PLAST vattenkopp INTE KOMMER LEVA LÄNGE om den ska sitta i Bingós box, för vattenkoppar är sååå mysiga att klia sig mot! Vattenkoppen levde dock längre än vad jag trodde (ca 1,5år faktiskt!), dock hade han ju sönder den redan efter 1månad (klia så de blev en spricka i kopplingen, så varje gång han trycker fram nytt vatten så droppar de lite från kopplingen), men inatt har han tydligen haft sönder den rejält! (bild finns att se på fb och bdb!)

Imorgon, lördag och söndag är jag ledig! Jobb i kassan måndag och tisdag!.. Sen får vi se hur de blir...
och på lördag ska jag äntligen få leka med Agnes igen :D yaaay, äntligen kommer hon en sväng till sweden! :D me längtar!

Men nu mot sängen!

Natti mina vänner <3

Hur underbart som helst!

ÅHH så galet skönt det var att sova ut idag! 10timmar sov jag *snark* underbart underbart underbart!!!!!
idag ska de ringas lite samtal, frisör och körlärare samt bokning av halkbanan! :D nu gäller det fan!
Sen ska det ridas både lillabruna (läääänge sen !!!!) och Bingó såklart <3 Ska bli skojsigt de med! :)
är lite fundersam över den här laptopen också, fattar inte varför internet INTE funkar om man inte har strömkabeln instoppad xC De är ju för fan ingen antenn i den ju? Varför funkar de inte utan strömkabeln för?
Åh jävla teknik!!!

Det är säkert, jag lever fortfarande!

Alltså, nu är jag helt jävla död, att börja kl 7 dagen efter jul (och jobba till halv 7 på kvällen) samt att sedan jobba 11timmars pass 3dagar på raken är fan jobbigt.. Att jobba 45timmar på 4:a dagar (när man vanligtvis jobbar 40timmar på 5dagar) är verkligen energi krävande. Dock ska det sägas att jag trivs JÄTTEbra, verkligen helt ruskigt bra! Vilket gör att man orkar med de långa dagarna! Jag kämpar på (trots att jag försov mig idag och kom 12min försent!), så ska de blir riktigt RIKTIGT skönt att sova ut imorgon!
Har en dag kvar schemalagt på lagret, de är på torsdag. Sen vet jag inte riktigt hur de blir, vilket känns tråkigt som fan! Pratade med personalchefen idag och ska gå utbildning den 3:e och 4:e jan i kassan för att ev då få typ 1-2 dagar i veckan schemalagt där, sen skulle han ändra om i schemat på lagret lite och försöka få in mig på 1-2 dagar schemalagt där också. Jag hoppas verkligen att det går! För jag vill så gärna.

Trivs så galet bra, verkligen gillar människorna jag jobbar med, gillar den här typen av arbete! Fysiskt och socialt! Känns så jävla bra att kunna HJÄLPA folk (även om vissa är mer glada än andra *vissel*) Men de känns jävligt häftigt att sitta på lite kunskap som kunderna förlitar sig på! Verkligen galet grymt!

Så jag hoppas, de är det enda jag kan göra just nu! Hoppas och fortsätta vara positiv!!!

Bingó den stackarn har fått ganska lite uppmärksamhet de här veckorna, har ju jobbat galet mycket och Bingó har fått lite "vinterledigt" jag har väl ridit 3-4dagar i veckan och ganska lugnt, men nu ska vi väl börja dra igång på riktigt igen :) Ska boka in lite ridlektioner nu i januari! :D

Hela januari ska jag också viga åt körkortet! Ska gå risk1:an den 11:e, köra halkbanan någon gång också (pappsen bokar imorgon) och sen ska det köras upp! Åh vad jag hoppas att de ska gå vägen första gången (önsketänkande I know!!)

Men nu mot sängen, gaah va trött jag är! SOVMORGON IMORGON!!!

Jag önskar eder alla...

först och främst ber jag så hemskt mycket om ursäkt för den dåliga uppladdningen!
MEN, jobbar man 10timmar om dagen, har en liten häst att ta hand om/rida samt ska försöka hålla ett umgänge med lite folk och fä. Så hinns det inte riktigt med med bloggen som jag själv vill!

Idag är jag iaf ledig, annars har jag jobbar varje dag (dvs även på min enda lediga dag var jag tvungen att hoppa in några timmar). Jag har hunnit med att köpa julklapparna, tack för att man iaf jobbar på Elgiganten där det mesta inom julklappsväg går att handla!

Jag ska njuta av ledigheten idag, och ska strax ut till stallet för en gemensam uteritt med stallkamrater + lite fika efteråt. Sen blir det julfirande hos bror med allt och alla!
Ska förtränga bort det faktum att jag börjar kl 7 imorgon (och på söndag). Och ist njuta av att vara ledig och spendera den tiden med det folk jag tycker om.

Slutligen önskar jag alla er läsare en riktigt fin och trevlig jul!

God Jul mina vänner!

PROSIT

åh fy fan, jag har typ inte gjort annat idag än nyst, och nyst och nyst lite till på det! SUCK
handlat lite julklappar har jag gjort också! Duktiga mig! :D
imorgon ska jag handla de sista klapparna! Fy fan. Jag är nästan klar i god tid!
Ska även jobba en sväng imorgon även fast jag är ledig. Men va gör man inte när de behöver hjälp? ;D

Bingó och jag tog oss en kravlös ridtur med trav och galopp i sommarhagarna! HÄRLIGT :D
galet jävla bra kondis han har också den där kusen! :D
Imorgon ska han få nya vinterskor också, härligt värre!

Nu mot sängen *gäsp*

Natti!

Tidig morgon

Ja, de här var ju trevligt väder att vakna upp till? *not*!!!!!!!!!!
och de var ännu mindre mysigt vid kl 7 kan jag berätta för er!, men bara ut och skotta fram bilen och åka ut till stallet för att morgonfodra och släppa ut 14 hungriga små hästar!. Snön yrde och hästarna var pigga och glada!
Bingó fick springa lite på volten i lina (pga helt oengagerad matte), fick lite spunk när stallägaren kom med traktorn. SUPERFARLIGT! och stallägaren bara skakade på huvudet åt Bingó :o haha

Bingó testade även på hur de är att ha bläs, visst vart han söt? :D










sen var de bara att skotta fram bilen ännu en gång!
och försöka rulla därifrån, vilket inte var de lättaste :P
bromsade hade fryst fast xD
blir ju så när de är massa snö på vägarna och bromsarna blir varma av körningen.
Då bildas is när de väl kyls ner. DUMT!
Men jag kom loss ^^. lukta lite bränt xD men vafan! jag orka inte pyssla med varmvatten och grejjer!


Snöigt

Att det orkar snöa så mycket som det gör? seriöst? :o tar det aldrig slut?

Åkte ut till stallet ganska sent och red en sväng (äntligen, 3dagar sen sist). Bingó var lite hispig och spänd. Gick relativt bra att arbeta ner honom till lugn. Red barbacka på ridbanan till att börja med men fick styltor så red en sväng i ena sommarhagen. Imorgon hoppas jag på att de går att rida på lite mer :) Är sådär SUPER sugen på att rida lektion nu, men ingen i stallet kan eller vill typ :( tråkigt!
Har även stalltjänst imorgon, utsläpp.. Så ingen sovmorgon här inte! Fick ju iaf sova ut idag :P

Men nu ska jag upp och titta lite på tv :)

tjing på er!

Tröttmössa

Usch va trött jag är. Jobbar och står i nästan varje dag.
10timmarspass är inte att leka med (speciellt inte när man dessutom nästan alltid jobbar över så de blir 11timmars pass ist :P)
På onsdag ska jag lära mig kassan.. Ser inte fram emot det men jag behöver alla tider jag kan få! Och pengar är alltid pengar!
Söker ju annat jobb fortfarande, en heltidstjänst.. Men lite pengar är bättre än inga pengar!
Känns så tråkigt bara att de inte blir så som jag ville (och blev lovad?!?!), kommer ju gå på sparlåga ist för att tuffa på ordentligt som man ska göra! Känns tråkigt!

Bingó har vilat i 3dagar nu (jag har helt enkelt inte hunnit rida pga allt jobbande). Imorgon ska vi rida en sväng barbacka har jag bestämt, struntar i vädret! Vi måste ut och röra oss! På söndag ska vi rida lite tempo med sadeln! :)

Måste fan ut imorgon och handla de sista julklapparna (dvs typ alla julklappar).. Suck och stön. Varför kommer julen alltid så hastigt för?

Känslor

Känner mig stundtals helt uppe i det blå, för att nu.. Bara sätta mig ner och gråta.
Varför kan de inte vara en rak linje för? Varför ska jag känna mig lurad för?
Inget går som JAG vill.. och detta VILL jag ju så gärna :'(

Uppe i det blå!

Jag känner mig galet lycklig, livet är härligt och jag trivs så jävla bra på jobbet (efter en vecka, I know. MEN FAN DE ÄR UNDERBART!!).
Bingó var helt galet underbar vid ridningen idag <3


och jag tror jag är kär...

Hinner inte

Mitt liv liksom flyter på och helt plötsligt är klockan sen och jag vill gå och lägga mig!
Kan säga att jag TRIVS SÅ SJUKT BRA på jobbet!. Underbara kollegor, och än så länge glatt folk i luckan! :)
Lär mig snabbare än beräknat och får massa beröm (me like!).

Nästa helg är det lite "after work" med lite planering inför mellandagarna. Ska bli trevligt att träffa folket utanför jobbet :)
´
Bingó hade tydligen varit en BUSIG pojke imorse och tillsammans med en hästbebis (4-åring) rajdad grinden och sprungit ut :o leddes in i hagen igen och drog igång riktigt ordentligt! Bjuder på bilder imorgon! Stallkamrat lyckades fota.
Det blev ju såklart lite sviter av detta lekandes, dvs ett rejält sår på halsen (med snuskig hudflik), samt ett höger bakben som inte är som det ska vara (antagligen bara en sträckning/överansträngning). Och all man på ena sidan är typ spårlöst försvunnet xD jävla HÄST (han har ju redan dåligt med man, MÅSTE man då gå och bli av med allt för att någon hästjävel SKA BITAS I MANKAMMEN). Aja, han såg ju ut att ha kul på bilderna iaf, de är väl huvudsaken <3 eller?

Det kommer bli lite torftigt med inlägg här, men knappar nog iaf in något minst varannan dag! :)
hoppas ni orkar följa med ändå! :)

Huvudvärk

Efter en stressig dag på jobbet (som tydligen bara kommer bli värre, åh gud :o!!!!) och ett snabbt stallbesök där mamma redan gjort allt, landade jag tillslut i soffan med katten i knät. Blev sen middag idag, helt själv hemma (ja, katten är ju också hemma såklart!). Är trött som ett as och ska faktiskt snart gå och lägga mig!
Ännu mera sovmorgon imorgon, börjar halv 11. SKÖNT! Ska försöka hinna med hästen också :P typ longera eller rida en sväng, min energi får tala för saken imorgon!

Ne, nu är reklampausen över, åter till tv tittandet!

Tjing mina vänner! :D

On my way!

Världens underbaraste mamma skjutsar mig till jobbet idag ^^. inte för att de är jobbigt på något sätt att ta sig till jobbet kommunalt, men de är ALLTID skönare att åka bil!

Jobb nu då från halv 10 - 16. Mamma fixar Bingó åt mig idag! Läskigt att vara stall ledig bara :o
Sen blir jag ensam hemma ikväll, päronen borta på 60års kalas!.

Så nu håller vi tummarna på att de blir en lugn lördag, annars blir jag rädd och nervös och stressad!!!!

Fredag

Jag fick iaf sova ut idag, vaknade runt 10! Halv 11 ringde de från jobbet och jag fick skynda mig dit för att ge en hjälpande hand! Inge större problem då de bara handlade om några timmar, men ändå väldigt trevligt att de behöver min hjälp :)

Åkte sen ut till stallet och sällskapade med en medryttare runt i sommarhagarna, blev lite tölt där runtom. Fortsatte sen med tölt på ridbanan och Bingó pinnade på riktigt riktigt bra! God takt, bra tempo. Litet stel men inget direkt att klaga på!. Övh var han väldigt trevlig att rida idag, med sadel och allt! :D

Nu är jag däremot skit-trött och ska hoppa ner i sängen.
Imorgon jobb, halv 10- 16! Några timmar iaf, tydligen ganska stressigt under helgen. Lär ju märka det imorgon haha :P

Så natti mina vänner!

Eskalerat runt klick/trickträning

Som alla vet så har jag bilddagboken, där numera regerar hästtjejer i antal och fler och fler av dessa tjejer (ofta väldigt unga 10-15) har nu börjat med att trickträna sina hästar. Det mest häftiga är ju såklart att hästen ska kunna stegra (att detta i många fall rent utav är farligt och att stegring (enligt mig) inte är något man ska lära sin häst, pga misstolk och tänk om det händer någon annan något när denne leder din häst till och från hage? osv osv). Men såklart är stegring det coolaste och ger högsta woow känslan och ger flest kommentarer och besökare.
Näst efter är såklart ligg, där man ofta ser folk lägga sina hästar ner via kompliment (dvs helt enkelt putta omkull hästen).
Vad hände med det vanliga förhållandet till hästen, absolut kan man utveckla ett förhållande som enbart tidigare baserat på ridning. MEN FÖR MIG, ur mitt perspektiv. Blir jag MER imponerad av folk som verkligen har en relation till sin häst, där man ser att hästen har tillit till ägaren, men utesluter trickträning.
Förstå mig rätt, ni får trickträna hur mycket ni vill och lära era hästar precis vad NI vill, jag klandrar er inte.
Dock är det inget jag strävar efter i min hästhållning!.
Jag strävar efter samförstånd både från mark och uppsuttet. Jag vill ha en häst som litar på mig, och väljer att respektera mig likväl som jag respekterar hästen och ger den tillit! Vart ligger respekten till hästen om man "tvingar" den att utföra diverse konster?.
Vad som berör mig är människor som har det där osynliga bandet med hästen, där hästen blir en spegel av människan. Där allt är harmoni och inge stress eller psykisk press. Där de är MÄNNISKAN som reagerar på signaler och inte hästen. Där människan helt enkelt rättar sig efter hästen och skapar ett harmoniskt förhållande.

Jag blir rentav ledsen när jag ser dessa flickor på bdb stressa sina hästar till stegring (dvs psykisk och fysisk press från olika håll där enda utvägen blir uppåt = stegring), eller när folk ganska rentav välter ner hästen i liggande position. Jag känner för hästen som antagligen inte har något annat val än att utföra det nu människan fått för sig att hästen ska utföra. Det värsta jag däremot sett är en video där en flicka VÄNTAR ut hästen, i 30min för att få respons. Hon helt enkelt STÅR BREDVID/SNETT FRAMIFRÅN och bara väntar. Hur fan ska hästen veta vad som förväntas av denne? Förstå vilken press. Flickan gjorde inget annat än korrigerade (rättade hästen då den tillslut tröttnade på att stå rakt upp och ner och ist försökte med att gå fram, åt sidan, bakåt osv.) För att tillslut lägga sig ner efter 30min..


Och nej. JAG DRAR INTE ALLA TRICKTRÄNARE över en kam. Det finns bra människor i den kategorin också, precis som de finns dåliga människor i "min" kategori.
Det finns dom som gör allt på hästens villkor, där hästen bestämmer takt och bjuder till nya "konster".
Men vad jag menar är att detta har blivit en stor trend bland unga hästflickor. Vilket jag ser som väldigt oroande.
Jag förstår inte vad ni som hästmänniskor får ut utav att eran häst kan dessa "konster". Vad är det som ger ER en woow känsla?.

Varför är det så prestigefullt att få sin häst att stegra/ligga/buga. Jag förstår inte?. Och varför är det så viktigt att just din häst ska kunna detta? Förklara detta för mig?

(förutsatt då att du ingår i kategorin av människa jag beskrivit ovan. Ung hästtjej 10-15år, som bara absolut måste ha en häst som kan stegra, ligga, buga. Kosta vad det kostar vill ungefär).

Och för att skydda mig ytterligare lite. JAG KLANDRAR ER INTE. JAG FÖRSTÅR BARA INTE!
Så enkelt är det, jag förstår inte det häftiga med att hästen ska kunna detta på kommando.
Jag förstår inte hur det kan få ett förhållande att gå framåt, vad ger det er som ekipage att hästen kan dessa "konster". Berätta gärna så kanske jag ändrar uppfattning.


Naken häst ^^.

Han är förjävla söt när han klipps ^^. Står och njuter och trycker sig mot klippmaskinen (kliar skööönt vet ni). De är verkligen supertrevligt att han är sån vid hantering från mark. Inget är direkt farligt (undantag tomtebloss tydligen xD). Så underbar <3
Så vi hann inte med något mer idag än klippningen, tänkte kanske att jag skulle hinna longera en liten stund och låta honom trava lite bommar, men tiden försvann (konstigt nog gör den det hela jävla tiden?!?!!).

Imorgon ska vi rida lite på volten för en gångs skull, träna traven och kanske ta några galopper i sommarhagen om det känns bra :)

Är sjukt irriterad på mina ögon btw, är helt torr i ögonen och varit de i några dagar. Blir ju självklart värre när man är trött men jag är det hela tiden i vågor.. Sjukt irriterande!

Bjuder på en gammal bild på en då nyklippt Bingó!! :)


Sötnosen 2007
innan alla klinikbesök för spatten.


Omklippning!

Yes, nu drar jag mot stallet för att klippa om Bingó, sista gången för iår och måste passa på nu när jag är ledig ^^. Han har ju säkert satt en 5cm sen sist jag klippte honom (jag lovar er, skulle jag inte klippa min totto så skulle han BADA i päls! Fan va han sätter vinterpäls >.< typ sisådär 12-14cm lång päls.. Kan bli en kall vinter vet ni ;D sen att jag har helrakat honom de senaste 3åren och täcker, de kan man tydligen inte bry sig om :P (ne jag vet, de slutar inte sätta vinterpäls bara för att man har helrakat dom i flera år, jag är inte dum i huvudet) dock vore det ju skönt om de kunde funka så. Att man kan säga till totton att "nu i vinter behöver du inte sätta någon vinterpäls, för vi kommer täcka dig när det blir kallt". Men de är tydligen helt omöjligt ;D

Men nu mot stallet för inhalering av Bingóhår!! (de är fan överallt när rakningen är klar!!)

Stadskörning

Åh well, de gick väl helt okej måste jag säga. Jag körde aldrig mot enkelriktat, jag fick bara ett motorstopp (som var vid fickparkering så no big deal!!), jag fickparkerade 3ggr varav 2st var toppenbra, den sista fick jag trixa lite lite med. Men öva öva öva! Körde lugnt och fint och framförde fordonet med säkerhet ^^. Me like!
Börjar känna mig redo för uppkörning! Så jag HOPPAS att jag får halkbanan i julklapp (för den är så dyr >.<) risk1:an kan jag betala själv (500kronor drygt), men halkbanan kostar ju typ 1700?!? någonstans där. DYRT!
Sen jävlar ska det köras upp! :D så i Januari/februari någongång! Plugga teori också, även om jag känner mig väldigt bekväm på den fronten också. Lite skyltar ska pluggas bara! :D men de kommer jag ordna utan problem!!

Nästa lektion någongång nästa vecka, sen uppehåll under jul/nyår för att sedan köra 2ggr till typ inför uppkörningen! Mohahaha, JAG SKA FIXA DETTA!!!

Onsdag

Åh, nu är jag ledig i 2dagar, sen jobb i helgen, men åh jag ska njuta nu ^^. även om jag bara jobbat 3dagar ska de bli skönt med lediget ^^. Idag hade jag dock en jävligt roliga dag på jobbet, känner mig väldigt bekväm med folket på avdelningen och allt flöt på riktigt bra !! :D tog även en del kunder själv! CREDS TILL MIG!

Nu ska jag äntligen orka ta mig till duschen, imorgon ska det köras med körskoleläraren inne i STHLMS CITY (omg omg omg) jag är lite nervös xD men de går väl bra?
Men nu mot duschen! :D

(och ja, jag var i stallet idag, red barbacka i alla sommarhagar samtidigt som jag och Annica satt och pratade skit, så underbart!!!)

Såå trött

Mina ögon känns galet torra just nu och jag är sååå trött, men ändå. Jag måste skriva :P haha så jävla illa!
Gick lugnare på jobbet idag, vilket var skönt! Fick en mer "utbildningsdag idag" så hjärncellerna fick jobba men kroppen fick ju iaf sitta stilla :P najs!

Bingó och jag skrittade runt i sommarhagarna med lite trav och något steg galopp (fy på hästen att bara börja galoppa sådär!! ;D), skrittade i djupsnön också! Så härligt att verkligen känns hur ryggen höjs upp! :) fina hästen!
Satt och sjöng på "På fyra ben går den som jag gillar allra mest..." (låten heter egentligen?). Iaf, kom inte ihåg alla verserna så jag satt och hittade på ist ^^. Skräddarsydde den kan man säga! haha, stackars häst :P

Men nu, ska jag förflytta mig mot sängen, först ett stop i badrummet för tandborstning!

Natti mina vänner! :)

Vänta nu..

Har ännu inte fått mina pengar från företaget som sålde min produkt för ett tag sen, skulle ha fått dom i mitten av förra veckan, har ännu inte fått pengarna..
Skickade ett mejl igårkväll men har ännu inte fått svar.. Humm, undrar när pengarna hade tänkt ramla in? Vore ganska trevligt om de nu kunde komma INNAN jul, tänk va de skulle hjälpa!
Men enligt vad jag hört ska man väl inte hoppas för mycket, stallkamrat fick tjata i 3veckor innan hon fick sina pengar.. Känns ju sådär? Ne jag hoppas verkligen jag har pengarna innan den här veckan är slut! Annars blir jag nog faktiskt lite arg, och ännu mer besviken på företaget..
De bevisar ju inte motsatsen direkt?. Försöka göra rätt för sig? Nej varför då?.

Nej, jag börjar tröttna och det riktigt jävla rejält!!!

Trötter!

Ja, jag känner mig sådär lagomt trött just nu, ska snart förflytta mig mot sängen för att se lite på tv och sen somna in lite sött! Arbetsdag imorgon också!

Dagen kändes helt okej, även om jag stod lite handlingsförlamad ibland.. Usch jag tycker INTE OM att vara ny! Alla for iväg ett tag för att vi hade så mycket att göra så jag typ stod där xD tills jag tog mig i kragen och flyttade lite pallar.. Men det blir nog bättre med tiden! Måste komma in i rutinerna å så. Dock väldigt "simpelt" arbete ändå. Tydligen ska datasystemet vara lite mer avancerat (hann aldrig kolla in det idag, ska få en "lektion" imorgon) Men man kan i stort sätt säga att jag har flyttat varor från en pall till en annan :P haha
Verkar vara ett trevligt gäng killar iaf så det blir nog bra tillslut :)

Kändes dock i fötterna efter att ha stått upp i 8,5 timme :P men men, man vänjer sig där med!
Bingó fick vila idag, åkte bara ut och mockade och tog in hästar!. Imorgon ska vi rida en sväng!!

Nu mot sängen och lite tv tittande! *gäsp*

Idag gäller det!

Yes, önska mig lycka till nu!!
Idag börjar mitt nya liv! :D tjohoo
och vilka planer jag har för mitt nya liv! Shit så spännande!!!
Hoppas jag inte gör bort mig bara..  :o

Böja och töja

Tänkte dela med mig av en supertrevlig övning som jag oftast rider dagen efter ett "hårt pass", som igår när vi red väldigt mycket tempo, galopp osv. Dagen efter brukar jag göra detta ridpass, idag blev det bara i skritt, går lika bra att även göra i trav också!.

Övningen går ut på att böja igenom hästen och få den mjuk och följsam. Ingen jättesvår ridning krävs, men de är däremot viktigt att hästen och ryttaren är avslappnade!.

Rider nästan alltid på en stor rund volt, där jag ber hästen följa voltspåret med mitt säte och skänkel, halvlånga tyglar där hästen ska länga överlinjen. Arbetar mycket med att ställa hästen inåt (överdriven ställning i hals och bog), samt att ställa hästen utåt på voltspåret. Arbetar mycket med fram och bakdelsvändningar samt att länga och korta skritten.

Bingó fick tex först börja skritta på volt med "normal" ställning inåt, halvlånga tyglar och här följer hästen sätet och innerskänkeln. Ställer honom utåt ett varv, för att sedan "överställa" inåt igen, varvar inåt och utåtställning några varv i båda varven, för att sedan börja lägga in bakdelsvändningar, viktigt att hästen trampar runt i vändningen! och korsar benen ordentligt! annars är övningen värdelös! Arbetar också med öppnor som alla vet är en samlande övning. Viktigt att ge lång tygel ibland även om hästen har halvlånga tyglar under övningarna så behöver den sträcka ut halsen ibland! Lägger också ofta in halter och ryggningar (fortfarande med halvlång tygel), samt skänkelvikningar!.
Övningen går lika bra att göra i trav (förutom fram/bakdelsvändningarna). Men viktigt att hästen hela tiden arbetar för ditt säte och skänkel! :)

Bingó gillar iaf den här enkla övningen och han blir otroligt mycket trevligare att rida när man fått igenom allt, övningen låter enkel, men det är oftast då det är som svårast! :)

Någon annan som har en bra böja och töja övning? :) Som man kan använda sig av dagen efter ett hårdare ridpass? :)

Rutigt

Ja vet inte vad ni tycker? men jag är jättesugen på att köpa någon av dessa 2 ridbyxor (eller kanske båda 2?!?). Har aldrig haft rutiga ridbyxor men tycker personligen att de är skitsnyggt! :D (på mig? de vet jag inte, har som sagt aldrig haft, eller ens provat!)

Så, vilken modell skulle ni välja av dessa 2? :D

             


Nervös!

Alltså shit, jag har blivit jättenervös! :o
imorgon vid den här tiden jobbar jag?!? och ska träffa hundra nya människor och lära mig tusen nya saker och få miljontals intryck... Va har jag gett mig in på?
Usch, jag trivs verkligen inte i den sitsen, jag HATAR att inte känna någon, jag hatar att vara "den nya", jag hatar att inte kunna arbeta fritt och löst som man gör när man arbetat ett tag..
Kan man inte sudda bort eller bättre upp! SNABBSPOLA den första månaden? typ?

Ska bli spännande å få se schemat och se hur mycket jag egentligen ska jobba :P Allt är så "nytt för mig".
Så visst, jag är nyfiken men fan jävligt rädd! Hur ska allt gå? (de kanske är jätte-elaka och bits :o eller inte ;D)

Gissar att jag kommer vara galet förvirrad nu i början (och antagligen inte ha tid för att blogga alltför mycket, vilket är synd, iom att jag tycker om min blogg).

Men måste intala mig själv att allt kommer gå bra, allt kommer gå så bra så!!!

Full fart framåt!

Idag har Bingó och jag busat gärnet ute i våra sommarhagar! :D först skrittade vi igenom alla hagar med stallkamrat som sällskap, hon lämnade oss och vi fortsätta med trav och galopp själva. Lät honom springa på i ganska friskt tempo, bromsträckan var lååååång xD haha, startsträckan däremot, den var kort och han accelererar ganska bra den där lilla skiten!. Tölta en del också, helt ren förutom när han själv tyckte att vi kunde ÖKA tempot lite, då blev de lite passtakt ^^. Underlaget är inte det bästa, lite guppigt osv.
Tog 2sista galopper i en liten "uppförsbacke" som finns i ena sommarhagen, bara ställde mig upp och gav klartecken och höll i mig. Jävlar vad han kan springa! Med helt spetsade öron <3 Sötnosen!
Och så svettig och flåsig han vart efteråt ^^. Stackars liten. Har ju inte galoppat så mycket iom att ja inte vill racer galoppa barbacka direkt :P Men nu blir de lite mer sånt iaf med sadeln :)

Svinigt kallt men jävlar va kul! :D min totto <3 (som förövrigt vart galet svettig, trots helrakning.. Måste raka om honom dock.. Ska göra det i veckan!).

Börjar bli lite nervös inför måndagen också. MEN, det kommer nog gå bra!! I hope! :o

5 under bara år <3

Tänk, idag fast för 5år sedan satte sig hela familjen i pappsens bil och åkte ut mot Sadelmakartorp och min förhoppningsvis framtida medryttarpålle. Jag minns hela händelseförloppet vilket är helt sjukt, men jag minns allt. Jag minns hur vi gick upp och hämtade honom i hagen med hans gröna trasiga grimma. Hur jag frågade om han var känslig vid borstning, hur vi pratade sadling. Att ägaren sa att han "hade svårt att stå still vid en pall", hur mycket snö det var (snöat aset under natten), hur härligt de kändes att rida en privathäst (som dock bara grisepassade men vilken framåtanda han hade!!), jag fick typ 3 travsteg. Jag minns så mycket!
Ägaren fattade tycke för mig och min ridning och jag "provred" även följande torsdag (den 3 dec 2005 var en lördag). Sen var Bingó MIN medryttarhäst. Min och bara min medryttarhäst. :') fattade mer och mer tycke för den där egensinniga men ack så underbara TJOCKA och HÅRIGA islandspojken. Sommaren 2006 var min bästa sommar någonsin, ständiga uteritter med stallkamrat, jag red nästintill VARJE dag (stackars Bingó haha, men ja, han vilade ibland såklart, men nästintill varje dag red vi) för ägaren var jättegravid med bebis och ville inte rida. Vilket sen slutade med att sensommaren 2006 berätta att hon tänkte sälja Bingó. Jag bönade och bad, och jag fick min efterlängtade häst <3 hösten 2006 blev han min och vi böt stall och resten mina vänner, vet ni nog :)
Tack min underara UNDERBARA föräldrar <3

Som trots hästrädsla (mamma) och total ovana av hästar, gick med på att ge sin dotter hennes största dröm någonsin. Den energin, tid och PENGAR mina älskade föräldrar lagt ner på mig och min häst är ofattbart <3 Ni ska bara veta hur mycket ni betyder för mig. Tack mamma och pappa, TACK <3 av hela mitt hjärta!






Dagsfärska bilder på mitt hjärta, mitt liv <3
Du ska bara veta hur jävla mycket du betyder för mig!


Klagar av mig lite

Sluta snöa.. Seriöst!?!?
Ska den här vintern bli lika illa som förra vintern (eller kanske värre?!?!?!)
då går jag och gräver ner mig :( och kommer fram till våren igen! Usch jag hatar vintern...
Och de snöar inte sådär mysigt, utan de fan öser ner.. ONÖDIGT >.<
och snöandet gör att jag inte hinner rida idag eller :( som planerat.. Hade ju tänkt rida skiten ur Bingó i sommarhagarna. Med mycket galopp liksom.. Låta honom sträcka ut ordentligt och ha kul..
Aja, får väl göra det imorgon ist.. Men jag var sugen på att rida idag :( Jag vill ha SOMMAR igen!! varför ska de vara så långt dit?

Städtant!

De är sorgligt, på riktigt.. Jag har dragit mig för att städa i mitt rum+hall+toa (dvs dammsuga och svabba golv) i typ flera dagar, för det är ju bara sååååå jobbigt och tråkigt att städa.. Så tog mig i kragen idag, och vad tog det? typ 15min xD och då har jag plockat undan allt jag använde när jag städade också (dammsugare och mopp), seriöst? Ska fan titta på det här inlägget varje gång jag "inte orkar städa", det tog bara 15min! xD
Men ja, nu är det städat ^^. Dammråttona is no more! och de luktar citron :D mums!

Btw, missekatten goes crazy på det hala golvet just nu xD snyggt med skitiga kattassar på mitt nystädade golv >.<
Men han är söt iaf ^^ och mongo <3

Då var man redo! :D

For iväg för att övningsköra ännu en gång :) massa massa berömm! Me like! :D fokusera på "infotitt" bara (dvs titta upp efter korsning för att se nya skyltar), jag är lite snabb ibland och vill iväg :P  Vilket inte är så bra om man letar skyltar ^^ haha, men han tyckte absolut att jag är redo för att köra upp! :D woow! efter typ 2månader bakom ratten ^^. Ska gå risk1:an i januari, första lediga tiden de hade, sen ska jag köra halkbanan också och när det är klart ska jag boka uppkörningstid :D ihhiii så kul, hoppas de går vägen på första försöket (vore liksom lite skönt om det gick). Nästa vecka ska vi köra stadskörning (omg, jag kommer dö?, jag hittar INTE i stan, hjälp?) och träna fickparkering.. det har jag aldrig provat på förut, så ja.. De kan bli spännande!!

Efter körlektionen hämtade mammsen upp mig och jag körde vidare mot stallet, red en mysig ridtur på hästapållen <3 barbacka ofc i den här kylan. Skritta lite i de plogade sommarhagarna, tränade tölten på ridbanan och skrittade av i en annan sommarhage. Galoppa några steg (typ 4 steg, han var för pigg :P) och var ganska glad över att de gått så bra under ridningen.. Sitter av och går runt hästen, halkar på en isfläck och ja.. Där ligger jag i snön xD MEN jag RAMLADE INTE AV!! :P mycket viktigt att poängtera!!

Imorgon blir det ridning igen :) ska nog slänga på sadeln och rida lite mer tempo i sommarhagarna!
Sen har jag fått beställa mat, och ÄNTLIGEN ska jag få äta Pizza (seriöst, de var säkert 2-3månader sen jag åt "köpe pizza" sist!) Åh ska bli så gott!!


Måste bara visa :D

Titta, lillabrunas fina! :D


Kall onsdag!

Kallt som satan idag! Dock fint väder :D soligt och fint!!
Åkte ut med Cassandra till stallet och red en tur barbacka på vägen medans hon promenerade med Globenstjärnan Ásta som nu står på vila efter jobbig vecka på just Globen! :)
Så härligt med sällskap i stallet ^^. Blir liksom lite roligare så!
Bingó kändes fin, så fin man nu kan kännas på en rak väg barbacka i skritt på hackamore ^^.
Han trodde dock att han satt fast i Cassandra och stannade när hon stannade, gick när hon gick osv (väldigt säker jag vet xD) men han är lite söt när han tror att han "sitter fast" i någon ^^ <3

Blev uppringd av herr körlärare också, inbokad körtid imorgon kl 13 :) Ska förövrigt åka kommunalt dit :o ehm, de var inte igår xD 

Hoppas verkligen jag får risk1 och halkbanan i julklapp! Då ska dessa avverkas i januari och sen ska det köras upp! Brumm brumm!! :D

RSS 2.0