Veterinärbesöket

Ja, va ska man säga?

Börja med att longera och Bingó var så jävla loj!
veterinär fick springa bakom och driva som ett as och då gick det bättre.
Bingó var galet trevlig rörelsemässigt och veterinär vart mycket glad.

Vi gick in i stallet för att lossa på några spänningar, och veterinär hitta en stor en som han fick lossa med akupunktur nålar. Muskeln vart avspänd efter 20min så ut och longer igen.

Bingós höger bakben hänger inte alls med och veterinär trodde att han kanske kunde tänkas ha en inflammation i bakknät. Dock ej svullen eller öm. Men in i stallet, lägga bedövning och vänta 40min (bör nämnas att kl var 20:15 när bedövningen lades).
Sen ut och longera igen, fick slänga på tränset för han stenvägra att bjuda framåt med grimman.
Fick bättre bjudning med bettet i mun och höger varv vart klockrent. Över i vänster varv och där vart det knackigt på vänster fram ist.
In och lägga bedövning på vänster bakknä. Vänta 40min igen.

Ut och longera en 3:e gång, vet. fick äran att longera då Bingó knappt gick framåt med mig bakom linan. Veterinär fick sig en springmarsch iaf! herre gud!
20min longering för att irritera lederna lite men Bingó vart egentligen bara bättre och bättre.
DOCK INGEN FRAMÅTBJUDNING, veterinär fick nästintill hela tiden driva. Förutom sista 5min när Bingó vart så jävla förbannad att han gasade järnet av ren ilska. Dock utan egen framåtdrivning så spänner han sig, dvs det tar emot inom honom att springa. och spänningarna ger en hälta efter ett tag.

Tänk er själva att ni är ute och springer mot er vilja, medans ni har en hurtig idiot bakom er som driver på er!?!
Man blir arg, spänner sig och vill egentligen bara stanna och slå ner jäveln.
Annat är om man springer av egen vilja. Du tar i på ett annat sätt, arbetar genom kroppen. Håller ett högre tempo och blir mjukare i steget. Logiskt eller hur?

Iaf, återbesök om 3veckor. Under den tiden ska JAG lyckas med att få upp Bingós framåtanda? xD ja lycka till Carro!

Har börjat ge havre nu iaf, eftersom han blir galen på havre xD Tänkte att han iaf kan börja tänka framåt med kroppen på det viset. Och förhoppningsvis vill han LEKA lite när man typ longerar, tömkör osv. (bocka, krumsprång osv)
Men men får väl se... känns liksom lite ja, som att man står vid en återvändsgata...

hemma vid 22 igår, helt jävla slut.. och ingen sömn fick man eller, helvetes jävla oväder!

2bruna hästar!

Fick äran att rida lillabruna (Ásta) idag igen, red henne igår tillsammans med Annica och Múska. Ásta hade ehm ja lite spring i benen, så söt <3

Iaf, idag fortsatte min rida utan stigbyglar träning! Går bättre men de är så jag får SKÄMMAS över hur dålig balans jag har :o
Ásta tuffar på i kort mjuk trav men jag ehm håller på att studsar av xD ja inte riktigt då, tar ner innan det blir alldeles för obalanserat! Men de är svårt. Jag har inte ridit barbacka på ÖVER 6år! och har faktiskt aldrig travat utan stigbyglar (bara töltat). Iaf litenbrun är bäst, typ världenssnällaste som stannar när hon där uppepå ber om det! Tölta lite också och damen är SÅÅÅÅÅ fin efter en låååång vila :D så kul!

For sen efter det ut till STORABRUNA, dvs Agnes lilla pålle. eller eh, stora pålle!
Även Sandra var med :)
Agnes red fram, sen fick jaag rida :D och red de gjorde ja (nästan så jag blev lite svettig i min tjocktröja, men bara nästan!)
och han har blivit så fin :D liiite ignorant mot min högerskänkel xD Fast så är jag svagare i den sidan övh. Men ändå! Men sen lossnade det och han blev ännu finare :D sen höll han på att trava mig ur sadeln ett antal gånger xD Jävlar va mycket bakben det kan bli på sånna där stora djur! :)

Men de var kul! Nu vill jag bara rida MIN häst också faktiskt :o
så är jag nöjd ^^. mer än nöjd!
Men Bingó fick springa bakom moppe idag igen, 2varv på vägen. och nästan ett varv ner i diket xD
men han är så jävla duktig ändå! Nu har jag fått in tekniken bättre, och kan nästan reglera tempot påvägen hem xD NÄSTAN! Imorgon ska ja ut på FM och massera lite för att sen åka ut igen mot kvällen.

FÖR

Håll tummarna imorgon från kl 16:30 och 3timmar framåt!

Djupa andetag

Är lite nervös inför onsdag. Jag försöker övertala mig själv om att sadeln passar om Bingó bara losar sisådär 70kg eller mer. Eftersom han verkligen är enormt stor just nu (ÅNGEST). Jag hoppas så innerligt att jag får sätta igång honom f.r.o.m onsdag. Ska köpa mig en barbackagjord med handtag och stigbyglar och rida med detta tills han gått ner i vikt och sadeln passar (DEN SKA PASSA).

Sen har jag svår ångest över att ingen, verkligen INGEN av alla de företag jag sökt jobb hos har svarat eller skickat ett bekräftelsemail om att dom fått min ansökan. ÅNGEST igen..
jaja, 1lön till iaf, bättre än inget. Men åh va ja vill ha ett fast jobb NUUU

Ja, men de var väl kul...

Fick tillbaka min sadel i fredags..
Omstoppad utan mitt godkännande. Kul!
Tydligen hittade herr sadelmakare inga som helst fel på bommen (själv vet jag inte vad ja ska tro då jag faktiskt TROR att bommen är sned). Och de skulle höra av sig när och om det blev tal om att stoppa om sadeln.. Men nehej, de gjorde dom inte.. Vafan liksom? vem säger att jag hade 1300spänn över bara sådär? Och hade ja inte betalat hade jag ju inte fått MIN sadel? Åh blir så jävla arg.. PLUS att jag ABSOLUT inte ville att dom skulle stoppa om min sadel.. utan jag ville att Peter Winslow skulle göra det!! (och samtidigt skulle han ta sig en titt på bommen!!).. SEN får man inte göra något sådant enligt lag! Blir det på något sett en kostnad för kunden (när de från början skulle vara gratis) är man TVUNGEN att höra av sig för att höra om det är OK med den kostnaden. HELVETES JÄVLA IDIOTER (ja hejj jag är verkligen superförbannad, KÖP FÖR FAN ALDRIG EN SADEL FRÅN GLOBUS) så då var de sagt!

Dock tror ja inte att sadeln passar nu.. När herr Veterinär nu lossat på musklerna runt rygg och bog.. Bingó har blivit bredare där.. Jag dör om jag ska behöva sälja min 6månader gamla sadel (FÖRLORA sisådär 2tusen kronor på sadeln + dom där 1300kronorna för omstoppningen) och sen KÖPA EN NY sadel >.< JAG HAR INTE RÅD VAFAN

Så jag hoppas ju liksom att den ska passa.. Men med min otroliga tur *HOST* så kommer den självklart inte göra det!!


Seriöst? jag orkar inte? Känns nästan som jag bara vill lägga ner allt just nu.. Varför kan de inte funka och gå min väg för? varför?

Change, I can change?

Åh, ja har fått rida idag :D lillabruna <3 ^^.
Skrittade i typ 15-20 min, damen sätts igång. Ska rida imorgon och på torsdag också :D iihhh så roligt :D
Vi tackar Cassandra för att hon låter mig rida liten! :)

Bingó blev lite "klickertränad" idag.. Egentligen hade han noll lust men lite blev det iaf.. lite :P

Dock undrar jag när jag ska få en lugn natt, eller ja.. En lugn och skön insomning.. Det existerar inte för tillfället (har inte gjort under sisådär 2månader nu).. För mycket tankar och känslor..
Allt känns så jävla långt bort! och min dröm är ouppnåelig. Vilket bara gör allt värre.
Tårar innan sömn är inget ovanligt, kanske merutav en rutin. När ska allt släppa för mig?
Har så god lust att bara skita i allt, men något litet i mig fortsätter tro, hoppas och drömma.
Jag vill ändra mitt liv radikalt. Men när chansen fanns, så var jag försen. Kommer en sådan chans igen? skulle inte tro det.
Jag vill att något ska hända NU, något som är ämnat för mig! och bara mig...

ojoj

Fick lite smått ångest igår när jag mätte Bingós vikt med viktbandet.. Varför gjorde jag det för? :(
från smäckra fina 339 (framme vid sadelgjordsläge) och 360 (buken) till förskräckliga!! 366 (framme) och 470!!!! (buken)

åh allt detta på 2 månadet >.< seriöst, jag har nog ALDRIG sett min häst såhär fet på alla 5åren vi har varit tillsammans, allså gud! Ångest ångest ångest ångest!!

Idag fick han springa på vid longering, med ett litet kryss mot slutet som hoppades 3ggr från båda hållen.
Imorgon blir det moppen igen, springa fort bränna lite fett! Sen blir de skogspromenader och på fredag igen en tur bakom moppen.. Sen är det återbesök och jag ber till gud att jag får börja rida honom då.. I vilken sadel har jag ingen aaaning om eftersom jag inte hört något från Globus, och min gamla sadel passar antagligen inte längre (nu när han släppt på musklerna runt ryggen har han ju också blivit bredare)
ÅHHH, ja vill ha min fina sadel tillbaka NUUUUU!

Ne, nu sängen.. Jobb imorgon *gäsp*

Havremoppe?

Ne, mer morotsmoppe kanske? :D
Idag tog vi oss en längre tur med moppen, och Bingó sprang på som aldrig förr bakom!
Så gudomligt duktig är vad han är! <3
Sjukt roligt att ha honom snett bakom sig (och ibland framför *host*) i trav, gudomligt så han slänger med frambenen numer! vi växlade mellan 15-20km/h och gick vi över 20km/h så blev det galopp, och han galoppa så lugnt och fint bredvid med fina galoppen :D Dock var de ju traven vi skulle träna på. Så galoppen blev inte långvarig!
Sen var vi påväg ner i ett dike en sväng också.. Han har en förmåga att trycka sig emot en ibland. Tur att ja satt på moppe å inte cyckel där iaf!


Lite svettig vart han när vi landa på stallplan. Men ett bra tempo i ca3km gör sånt i den här värmen :)
Nytt försök på tisdag hade jag tänkt! imorgon blir det en kort promenad i skogen med lite klättring, om vädret tillåter. Så galet med mygg och broms där ute nu, inge kul alls att försöka sig på skogen!

Fast nu, mot sängen. De är inte lätt att vara pigg när de är tidiga mornar som gäller!

Åh, paket :D

Nu har paketet landat på posten, mitt paket från ellos som jag beställde i fredags! dyyyrt men åh så FINT allt var!

liiiiite osäker på ett par jeans, mamma får hjälpa där, likadant med en skjorta, lite väl lång kanske?!?..
Men annars! 2par jeans satt som en smäck! Likadant ett jättesött gammelrosa linne :D och ett ljustbeige linne som hade sååå söt skärning :D Carro liiite happy nu. Detta behövdes i min lite tomma garderob :P
Det enda som saknas nu är en jeans kjol, samt ett par kortbyxor faktiskt!
Men där har jag alldeles för höga krav för att finna i en butik , suck. Men jag letar glatt vidare!

Titta så söta linnen :D

Dock är det vita linnet på bild gammelrosa (ljust då alltså)
supersöta :D


Åh svalare!

Så skönt att de har varit svalare ute idag! :)

Bingó och jag har pysslat lite med klickerträning nu sen han blev satt på ofrivillig vila.
Vi har mest liksom befästat att ett klick betyder att man gjort bra ifrån sig och får godis. Dvs vi har startat med lättaste spanska skritten.
Nu känner jag att han har fattat vad klicket betyder och prövade mig ist på att se om de gick att handhästa honom bakom moppen. Och alla som känner Bingó vet hur han är med motorer av alla dess slag.
Började försiktigt med att bara låta honom nosa på moppen (vilket han har gjort förut flera gånger, även när moppen varit igång). Startade upp moppen, han nosade å jag klickade. Testade spansk skritt framför och bredvid moppen när den var igång, för att visa att de går att arbeta runtomkring. Moppen är inte farlig!

Sen tog jag ned moppen från stödet, varvade lite och lät den åka för egen maskin framåt och jag följde med, med Bingó bakom. Därefter satte jag mig på moppen, varvade lite och började långsamt åka. Och Bingó följde med utan bekymmer! 2längor i skritt bakom stallet, 1länga i grisepass/tölt och 2längor i trav, för att avsluta med en kanonsträcka i trav!! Jätteduktig var han verkligen :D mattes älsk <3

Nu ska han få vila och smälta upplevelsen, för att sedan göra om detta på fredag och ev. åka en längre sträcka. Beroende på hur han verkar reagera med upplevelsen!

Han fick ju iaf något att tänka på kan man lugnt konstatera. Gick in i "dimman" när han blev ställd i stallgången sen. Mycket att fundera över!

Men duktig som satan var han, och stolt som en hönsmamma var jag :D
mattes finaste <3<3 :D TÄNK va han kan egentligen ^^.

Veterinärbesök IGEN

Jaha, återbesök om 2 veckor, den 28:e närmare bestämt.. Tror herr Veterinär gillar min häst! eller inte xD
Sen mobba han Bingó :o Bingó vände sig om för att klia på rumpan, då säger herr Veterinär. Men titta, han ser ju ut som ett dragspel xD
JA HAN ÄR TJOCK SOM FAN xD men han sa de inte bara 1gång direkt !! elakt :(

Iaf, nästan alla spänningar var borta, några som kommit tillbaka!
Bingó såg jättehalt ut i början av longeringen, men ju varmare i kroppen han blev, ju renare i gången vart han också!
Böjde igenom alla leder men fick ingen reaktion! Skönt!

In i stallet och börja med akupressur, och Bingó tyckte det var sååååååååå skönt! :)

Sen ut och longera igen, och hästen är en helt annan häst. Vilken GÅNG!
Traven verkligen travade han i, vilade i steget, sköt ifrån och fick trevligt sväv!
Sen i galoppen. WOOOW, vilken galopp! Seriöst, vi hade lätt fått en 7,5-8.0 på den alltså. Om det nu var så att vi höll den mer än 4:a språng xD
Men herr veterinär sa att Bingó måste omprogramera sina gångarter. Och lära sig att ta i bakifrån! och inte skyffla sig framåt med frambenen!

Nu ska vi ut mer på plan mark och springa och tänja och korta upp steget/ryggen/allt!
dvs, handhästa om möjlighet finns. Ska försöka få ut min cykel till stallet. och ska faktiskt göra ett försök med moppen redan imorgon.. Iaf starta upp moppen, sätta mig på den och "varva" lite. Eventuellt åka en liten sträcka så han får skritta med. Men vi får se hur han reagerar.. Vore ju ganska skönt om de funka med moppen!
Kan hålla ett högre tempo med honom vilket han behöver för att jobba igång bakdelen.


Sen byter vi ämne. ÅH DET KANSKE KANSKE SKA REGNA IMORGON. LYCKA!!

men nu, sängen *gäsp*

reaktion; vafan, de regnar?!?

Ja några små droppar då och då kom det ju iaf! Men tänk va härligt de vore med ett ordentligt åskoväder (gärna när jag inte behöver åka ut någe mer för dagen, sisådär efter kl15 kan de starta!)
Bingó blev tvättad idag igen, testar en ny taktik iår, dvs tvätta honom ofta och noga för att se om eksemet blir bättre då. Han är SÅÅÅÅ fin i manen just nu, likaså i svansen!! Ansiktet ser ut som det gör, likaså skapet. Men kroppen är fin iaf :D
Testa ett nytt schampo som luktade tjära! med återfuktande egenskaper å annat tjafs. Hoppas doften sitter i ett tag! Vore ju liksom ganska bra! Men ajajaj va de är broms ute i stallet :( biter både mig och hästen!

Får ångest också varje gång ja kollar på hästen, gud han är så jävla tjock >,<
Herr Veterinär kommer ut imorgon, åh jag hoppas jag får sätta igång honom.. Annars kommer jag ha en rullandes tunna om några veckor :o

Söndag.

Härliga söndag som bjöd på 35 grader i skuggan. Nej de är inte alltför ofta detta händer i sverige!
Jag bara NJUTER av värmen. ÅH JAG ÄLSKAR DETTA <3<3<3
Sen är de ju bara skönt när man inte behöver jobba. Så redan imorgon hoppas jag på lite mer humana temperaturer (mellan 24-28 grader kan de mer än gärna få vara!)
Bingó hade vilodag.. eller ja, han vilar ju nu helt å hållet (veterinär på tisdag, håll tummarna!) men idag böt jag bara eksemtäcke vid insläppet och smorde lite. Fick tillbaka såren på ganascherna ganska bra! Bara underhållssmörja nu så de inte blossar upp igen!!.

Var iväg en sväng med Mustangen idag, iväg och fika med lite trevligt folk!
Härligt med värme, men inte lika skönt att åka bil utan ac, med svart vinylklädsel. :P
Man blev ganska härligt fastklistrad mot stolen ;D haha!

Men nu måste jag hoppa ner i sängen, linda in mig i duntäcket och fara mot drömmarnas värld.
Uppe med tuppen imorgon 6.00 ringer klockan *gäsp*

WOUPS

Ja, får jag inte åka till SM (av olika anledningar)
så ska jag bränna pengar ändå :o sådeså! fast nu på MIG och inte hästen. Den ni, händer inte ofta!
Att internethandla är faaarligt men så häääärligt! Tänk vilket påhitt. Slippa trängas, leta rätt storlekar, stå i kö till provrum / kassa. osv osv. Bara klicka, hämta på posten. prova och ev skicka tillbaka (av alla gånger jag handlat så har jag skickat tillbaka 1gg!)

men, ehe.. 1800kronor fattigare :'o
men jag hoppas verkligen att allt passar å är lika sött som på bilden. FÖR då blir det en glad Carro :D
så, hoppas hoppas.. Om några dagar kommer paketet till miiiiigg ^^

Liten rädd häst <3

Bingó vart lite panikslagen idag. Kan börja med att berätta att han och hagkompisen (står ju enbart med herr Stefnir på sommaren, eksemhästar utan träd i hagen), de blev förflyttade i onsdags (?) och står nu i "bodenfållan" pga att andra hagen måste rensas från ogräs. Iaf, bodenfållan är så förknippad med ensamhet, icke ridning, skada osv för Bingó. Stått där några vändor ensam och ledsen. Så nu hade hagkompisen varit ute på ridtur och stod i box för att vila lite innan han skulle ut igen. Och varit borta från hage i ca3timmar.
Bingó sprang runt, gnäggandes osv när jag kom till stallet. GNÄGGADE jättehögt när matte kom "matte RÄDDA MIG" typ xD
hörde honom när jag stod i stallet och mockade. Inte alls nöjd med situationen. Sen att han faktiskt aldrig bryr sig annars om han är själv eller inte spelade tydligen ingen roll. För nu var de inge kul!!.
Går ut för att hämta in honom och han står längst bort i hagen, kommer farandes i ökad tölt (!!!!) och gnäggar samtidigt xD så jävla söt!
"matte, jag är sjäääääälv. Vet du hur otroligt hemskt de är? RÄDDA MIIIG" eller något liknande!

sötnosen <3

Nu har han äntligen börjat fatta vad klickern går ut på också! Kul!! Behöver bara vinka lite med pekfingret så lyfter han frambenen! efter 2ggr ^^. Snart måste vi börja röra oss framåt också, så vi inte fastnar i stillastående "spansk skritt" för ja, då blir de ju inte spansk skritt :P

Hoppas så att jag får sätta igång honom f.r.o.m tisdag. La på den gamla sadeln igår och Bingó såg såååå lycklig ut. Skulle bara kolla hur den låg, och den ligger helt ok när han är tjock xD de är när han blir smal som den börjar glida lite. Så jag hoppas min andra sadel blir fixad fooooort!
Bingó såg lite besviken ut sen när jag tog av sadeln och gick iväg igen.. Eh, vänta nu matte. Varför går du igen?

nu är jag sååå jävla trött..

Imorgon blir det en sväng med Mustangen i sommarvärmen! :) ska bli mys!!Thats soooo hot!

Jag har nyss insett att jag har världens fulaste bränna på benen!
Herre gud xD snyggt när man har gått med uppdragna mjukisar och kortstrumpor i gympaskor x'D
Knäna är helt kritvita. Likaså fötterna.. Så ja, nu vet ni vad jag sysslar med idag. Jämnar ut brännan!!

Har ju iof inte mycket till val när jag jobbar, kan inte direkt springa runt i kjol (kortbyxor skulle iof funka, men då måste jag köpa mig ett par först!!) och sandalet/flip flops eller liknande :P Bara att ta det onda med det goda.
Kommer ta ett tag bara att jämna ut skiten!! suck :P

jaja, nu upp. Käka lite lunch sen iväg till hästen en sväng och därefter jämna ut brännan ordentligt! haha

Ha en trevlig lördag alla :D

bortglömd, ledsen, utnyttjad

Så känner jag mig verkligen idag!. Eller har känt mig så den senaste tiden.
Jag fattar verkligen inte hur folk tänker?
Ne de är INGEN förutom Carro som skrivit upp sig till helgens stallpass (utsläpp lördag morgon, insläpp lördag (tog visst stallägarna), utsläpp söndag morgon och insläpp söndag kväll (jag skrivit upp migpå insläppet..)
MEN DET LÖSER SIG NOG!?!
hur fan i helvete tänker man där? seriöst?
Och jag är ju så in i helvetes dum i huvudet att jag flytta ALLA MINA HELGPLANER för att ta dessa pass?
Så hejdå SM för mig, HEJDÅ fina hästar som jag vill titta på, marknadsgata som jag vill gå på. Folk jag vill träffa.
*vink vink hej då*

Varför? varför är folk så inåthelvetes jävla själviska? VARFÖR TROR ALLA ATT "det löser sig? jag behöver inte bry mig"
Vafan. VI SITTER ALLA med en varsin häst (Vissa 2st) i detta stall.
Varför är det nästan alltid JAG som ställer upp och gör saker och ting.

Fan va jag hoppades på en utväg här, men det verkar skita sig. För jag har ingen lust eller. Jag har också ett liv utanför stallet faktiskt. Även om jag är där varje dag så har jag ett annat liv också. Jag vill också göra saker på mina helger. och framför allt vill jag SOVA UT (eftersom jag går upp kl 6varje jävla morgon)..

Jag känner mig så jävla kränkt, utnyttjad, bortkastad och utsliten. Har iof god lust att bara åka ut och fodra och släppa ut Bingó, men det kan jag såklart inte. Eftersom det inte är HÄSTARNAS fel att vi har införskaffat dom.


Just nu, behöver jag verkligne någon som kan ta bördan från mina axlar. Någon som kan säga att jag är bra. Någon som kan HJÄLPA mig, någon som ställer upp. Någon som bryr sig, någon som helt enkelt kan finnas för bara mig en stund?

Jag kan lova er att jag kommer inte ens få ett tack för det jag gör nu i helgen.
Förstå mig rätt, jag gillar mitt stall. Jag tycker om folket osv. Men jag är trött på att INGEN BRYR SIG.

De är bara "jag jag jag, mig mig mig"  -"men vadå? JAG har planer inför helgen. JAG KAN ABSOLUT INTE flytta på mina planer"
-"men jag hade ett pass förr förra helgen" eller WHATEVER som dom kommer med som motargument till varför dom inte kan.Åh gud, jag får häjda mig. Skulle kunna fortsätta med 1000ord till hur jag känner mig, men jag antar faktiskt att ni inte eller bryr er ett dugg.
För nej, ingen bryr sig om hur fan jag mår, eller vad jag tycker, eller vad jag har planerat.. Inte en jävel bryr sig.

Carro, bortglömt, ledsen och jävligt utnyttjad

FIN!

orkar inte skriva något.
Här är iaf Bingó i sitt nya fina träns!
och de "nya" fina back on tracket :D


Monday monday...

Usch måndagar!

Bingó har blivit BORTSKÄMD idag!
Mötte upp med en tjej i haninge och köpte ett beg. back on track. "ryggvärmare"
Invigde det senare i stallet. Hoppas de hjälper mot ryggen iaf! bortskämda hästkrake!
Sen efter lunchfodringen i Årsta, blev jag upphämtad hemma av Agnes och vi for till Hööks.
Alltid alltid farligt att gå där.
Kom hem med ett nytt träns (som jag knappt kan vänta på innan jag får passa in det på Bingó!!)
borste (nästan obligatoriskt att handla en "billig" borste, eller en hovkrats ;D)
täckesgjord.. Den jag har haft är spårlöst borta!
GODIS i form av små söta hjärtan <3 jag dog lite!

Bilder på allt utan BoT!
Förresten hörde jag från sadeln idag (inte personligen, sadeln har lite svårt att tala)
De ska sätta igång "utredningen" såsom imorgon. jag hoppas det går FORT.
För jag vill ha min sadel nu :o

Återbesök av herr veterinär på tisdag (13:e) hoppas sååå att jag kan få börja rida snart..


Underbara VÄRME <3

Jag bara njuter av denna underbara värme! Åh jag ÄLSKAR sommaren :D
Dock kan ju bromsen och myggen ta och försvinna någon annan stans!
Idag blev det en promenad ner till travbanan så Annica och Múska kunde få göra annat än skritta!
Bingó är sååååå tråkig att gå med för tillfället. Stannar å äter, bryr sig inte om tillrättavisningar osv. SUCK
Nästa gång vi promenerar ska jag slänga på tränset med kedjegrimskaftet bara för att han ska ha något att tugga på!
På vägen hem kände jag i snöret att Bingó blev stel som en pinne och var 2sekunder från att springa över mig. Och från ingenstans kommer det en hundjävel farandes och skällandes som en IDIOT. Tur att jag INTE satt på Bingó, för det är bland det värsta han vet. Lösa skällande hundar.
Är vi hemma i stallet är det helt OK med hundar, men inte vilt främmande hundar ute i skogen. Och jag håller mer honom där, man vet aldrig vad den hunden kan tänkas göra (springa runt benen, bita i ben/svans osv).
Allt gick bra och hunden vände hem efter ett tag när husse ropat sisådär 10min.. Men jag blir så arg, håll koll på din hund, annars håll den KOPPLAD!

Nu på eftermiddagen har jag stekt lite på altanen, så röd är jag för tillfället, men jag lär ju inte bli brun xD
blir fan aldrig brun!

Bjuder på 2bilder från idag :)


Sötaste Bingó i väntan på att Annica och Múska ska komma tillbaka från galopprundan!
och söta Annica och Múska :)Handhäst!

Idag fick Bingó gå som handhäst när bästaste Annica (uppsutten på Múska) var snäll nog (galen nog) att prova på. Bingó har med stor sannolikhet gott som handhäst på island, och visste trots att de var många år sedan, mycket väl vad som var i görningen. Múska däremot vart lite stressad men duktig dam som hon är så gick det bra :) Bingó fick trava på 2 sträckor och såg SÅHÄR glad ut när han kom springandes mot matte påvägen hem <3 Älskade hästen tyckte det var SÅ kul :D

Tänkte kanske att man skulle ta med en cykel ut till stallet och cykla lite med honom! Tror han skulle gilla det!
men vi får se efter återbesöket.. Kan jag inte rida då så tar jag nog ut en cykel så han kan få springa av sig lite mer energi!. (moppen skulle man ju kunna ta efter ett tag xD, men nja, vi börjar väl med cykel skulle jag tro ;D)


och alla håller tummarna nu de närmaste dagarna på att allt går som jag vill. Herre GUD vilken dröm detta vore! Åh vilken framtid. jagvilljagvilljagvilljagvill!! :')
snälla?!?

Woups

Sorry för dålig uppdatering (IGEN) men de är så mycket annat jag sysslar med :P Sen är det dåligt med kommentarer också måste jag säga!

Bingó har tråååkigt, hittar på dumheter, "fattar inte" när man tillrättarvisar osv osv.. Han är en ridhäst och inget annat, att "bara gå och skrota/gå på promenader" är inget hans psyke pallar med.. Det är något jag får äventyra ÄNNU en gång >.<
Min högra ankel är som en sladdrig banan också.. en liten liten sten och jag vrickar foten.. Ramlade ner på hårt hårt grus igår och ankeln är numera 2ggr så stor och även lite blålila. MYCKET snyggt! Trots att jag lindade den och hade på kylbalsam! suck..

Veckan har varit seg, lämnade in moppen på sjukhus i tisdags, han ville inte mera <3 :(
Kändes massa hemskt att lämna röda blixten ensam där!
Åkte buss till Årsta i 2dagar, galet intressant bussfärd iaf! Men nej, jag är verkligen inte en person som kan "rätta mig efter" en tidtabell. Gud NEJ!
Moppen blev iaf utskriven igår *JIPPI* och mår bättre än någonsin! Så galet jätteunderbart <3 :')

Mamma och pappa är i Dalarna nu och har skrivit försäljningskontrakt på gamla sommarstugan. SÅ skönt att den äntligen är såld! Även sålt av båten och caben här i veckan också. Rensning kallas det xD

Fick berömm här för någon dag sen om Bingós utseende. Själv tycker jag att han är galet FET, men så har han inte blivit riden på 2veckor och går på gott gräs om dagarna. Dock tyckte personen i fråga att Bingó var mycket fin trots omständigheterna! Fast själv får jag faktiskt bara ångest när jag tittar på honom.. Usch han är så tjock :'(

Här får ni bildbevis!
Nybadad är han också på bilden! (EKSEMET ÄR SÅÅÅ JÄVLA FINT!!!)


RSS 2.0