Kan knappt vänta!

Åh, jag vill börja jobba NU :D iihh ska bli så jävla spännande! Galet läskigt, men spännande!
Tänk att äntligen få göra något som liksom betyder något :D woow så häftigt ^^.
Och jag hoppas att jag "är bra" på detta också, så att de vill ha kvar mig :o för tänk om jag får sparken (okej, nu ska vi hålla de tankarna borta, men TÄNK OM, gaaah)..

Ne positiva Carro !! De kommer gå bra!! Bara tuta och köra :D

Isigt

Galet va halt de är på vägarna idag... Shit :o
Bingó fick vila idag, ska ridas på resten av veckan, för sen börjar jag jobba på måndag och vet inte alls hur mycket tid som kommer spenderas på jobbet den veckan.. Introduktion å allt.. Så de blir nog en lugn vecka för Bingó :P skulle jag tro! Ska bli galet spännande iaf :o lite nervös börjar jag bli också!! Ihhh :D men spännande nervös, inte oroligt nervös iaf! Vilket känns skönt! :)

Tog en 15min promenad med litettroll (som jag hjälper trasig matte med) lite bakbensflytt och rask promenad i sommarhagarna! :)

Handlat årets första julklapp också, tjohoo :P haha, barnklappar är fan lättast att handla! :P De enda positiva med barn *vissel*

Nu väntar jag på att Cassandra ska komma, så ska vi åka ut en sväng till stallet (en gång till för mig :P), jag ska vara sällskapsdam! Jag är ju för snäll! :)

Tjing mina vänner! Så hörs vi nog ikväll igen! :)

Kyligt men påpälsat

Klädd som en michelin gubbe vandrade jag runt i stallet idag med Annica, lite ridning blev det ju såklart i sommarhagarna som stallägaren nu plogat :) Härligt! Synd på mörkret och styltor (lite vatten på olika delar som gav is-styltor) Prat blev det iaf och det var tur att Annica var den enda som bevittnade min otroligt graciösa uppsittning.. Hej och hå va det var stelt med tjocka vinterbyxor xD otroligt smidig kände jag mig *host*.

Funderar på att antingen ge Bingó ledigt imorgon eller skritta/travarbeta honom barbacka på ridbanan lite lätt.. Får se vad de bjuder på för väder kanske ^^.

Shit, nästa måndag vid den här tiden har jag (förhoppningsvis) överlevt min första arbetsdag *gaaah* börjar bli nervös!!

och jag ska sluta svamla nu!

Tjing mina vänner!

Söndag

Söndagen startades ute på tomten, röjde snö för att övh komma ut till stallet.
Väl i stallet reds det barbacka med en stallkamrat runtomkring i våra sommarhagar. MYS! men jobbigt sa Bingó!
Sen direkt hem, byta om och vidare mot Globen som VIP (hur underbart som helst! MERA!!)
Skrek lite när lillabruna red in, fina lillabruna!
Sen blev det att vara assistent vid hemfärd av lillabruna och vi kom hem otroligt mycket tidigare än beräknat! Det tog säkerligen bara en 10-15min innan lillabruna gick in i transporten! :D DUKTIG!!
Väl hemma i stall blev det box med gottigt i och sen sova lugnt! :) Skönt att vara hemma med kompisarna igen! :D

Mer än så orkar jag inte skriva om söndagen.
För nu är det MÅNDAG (usch! EN vecka kvar :o!!!!)


My love <3

Åh, hade ett sådant härligt ridpass på Bingó idag! :D åh, det är de här stunderna som gör allt värt!
Red med sadeln för 3:e gången nu sen vi fick lov att rida med sadel. Funka superfint och idag gick allt verkligen BRA! Inge stress, arbeta fint på voltspåret, ställde igenom i båda sidorna och gav mig en trevlig låg form med längd överlinje! Finhästen!
Trava några varv på volt, fick även bra trav i svåra varvet! :D duktig! travade på med övergångar till skritt under ca10min. Sen red vi upp i tölt och arbetade med böjning. Tror detta är bland de få gångerna Bingó tickar igång DIREKT i ren tölt från skritt (brukar nästan alltid vara några 1-4steg i lite pass eller travtakt innan man hinner reglera, detta med sadel. Barbacka = ren takt direkt). Men nu, rätt upp i ren takt <3 damp ner i form ibland men fokusen just nu ligger på avslappning, egen bärighet, följsamhet och mjuk i sida och mun. Red på ganska intensivt i tölten med några få övergångar till skritt för varvbyten osv. Hästen blev t.o.m svettig (i -10grader och helrakad.. Förstå varför jag rakar min lurvboll??). Red på ordentligt i ca 45 min (fram och avskrittning inräknat). Och hela passet kändes sådär härligt! :) Tror tottohästen gillar sin nya sadel ändå. Även om matte är lite tveksam *vissel*.


Förövrigt har Bingó börjat matvägra igen >.< började för någon vecka sen ungefär. Så då drog jag ned nattmaten från 4kg till 3-3,5kg, men nu den senaste veckan har jag typ fårr slänga ut sisådär 2-3kg per dag. Så jag drog ner frukostmaten ett halvt kilo till 1kg. Men de hjälpte inte.. Natten till fredagen fick han lite under 3kg samt 1kg på fredag morgon.. Låg säkert 3kg kvar, uttrampat och nergrävt i torven.. Natten till idag lördag fick han 2kg och under 1kg på morgonen.. Låg säkert 1-2kg kvar ändå.. Alltså.. VARFÖR äter han inte för :( Det gör mig jätteledsen! Har kraftat upp honom nu så han inte faller ur enormt (och jag kanske ska berätta att han gör såhär ibland, men oftast på våren när han tycker att han ska få äta gräs ist, men aldrig såhär enormt.. samt att han inte ens nu innan han började "matvägra" gick på full ranson.. Han ska gå på 5-6kg kväll och 2kg morgon nu när vintern är som kallast (halm i hagen så där får han ju ingen energi bara "bukfylla")..

Så han underäter ju liksom enormt just nu >.< Veterinären kommer på måndag till en stallkamrat.. Men känns inte som om han kan göra något, då hästen liksom är som vanligt förövrigt, bra tarmljud, inge feber, pigg och alert osv osv..
Inatt fick han under 2kg och får under 1kg till morgonmat imorgon.. Så nu hoppas jag verkligen att hästen ätit upp maten! För det gör ont i mig när han lämnar så mycket mat :( dumma!!!

Körskola igen

Yes, idag kl 14 bar det av igen med herr körskolelärare.
Tyckte redan att jag blivit bra på 1,2,3 och idag tränade vi på av och påfart på motorväg/led och rondellkörning.
Han tycker jag har ett bra sätt att vara i bilen (dvs jag blir aldrig stressad utan mest, jaha. Det gick ju itne som planerat, vi gör såhär ist.. Ist för att bli panikslagen och stressad). Kändes bra idag också :) börjar känna in mig på bilen och förhoppningsvis slipper jag mina ehm kärringstopp (som är så jävla onödiga,, 2st på plan mark xD vafan liksom? inte i uppförsbacken eller något.. Utan helt plan mark.. suck) nästa gång!. Backade även runt hörn en gång vilket jag fick mycket väl godkänt på :) Najsigt!
Ne, det kändes bra helt enkelt och var behövligt idag eftersom dagen startade lite väl dåligt!
Ny tid nästa helg förhoppningsvis, han skulle ringa nästa vecka när han satt med bokningsboken i handen :)
Bara att liksom passa på och ge järnet nu så man kan ta körkortet till typ senast februari! (iaf ha uppkörningen i feb, sen om det går vägen första gången eller inte vet man ju aldrig :P)
Måste ju köra halkbana och gå risk1 också.. Suck.


Bingó fick förövrigt vila idag, ridas imorgon, på söndag och på måndag iaf. De är inplanerat! :)

Nu sängen!
Natti mina vänner!

Får man ens göra så?

Jag känner mig helt "alltså, får man verkligen göra SÅ" (med uppgiven blick)..
Seriöst? om jag som kund lämnar in en vara för försäljning hos ett välkänt företag (jag får pengarna när varan är såld, företaget tar en viss procent för att övh sälja varan, inget konstigt med det, jag fick inlämningskvitton osv också, så jag är "skyddad", de säger t.o.m till mig att DE HÖR AV SIG när varan är såld).
Men nu igårkväll var jag inne på företagets hemsida och såg att min produkt var bortagen från sidan.. Skickar ett mejl och frågar varför produkten är bortagen från sidan och om den t.o.m är såld. Får tillbaka ett mejl, "jajamensan den är såld, kan vi få ditt kontonr så vi kan sätta in pengarna"
Alltså? hur länge har min vara varit såld då kan man undra? HUR länge hade dom tänkt vänta innan dom hör av sig till mig för att berätta den goda nyheten?. Eller, skulle dom helt enkelt skita i det?.

MAN GÖR INTE SÅ, mot sina kunder, jag har handlat mycket saker från det företaget, jag är "känd" i det företaget pga olika orsaker. De vet mycket väl vem jag är! HUR kan man behandla en kund så?. Sen visst, produkten kanske såldes igår (men då var dom jävlarimig snabba med att ta bort den från hemsidan!!). Men ringer man inte kund direkt? De är ju ändå MIN vara fram tills dess att nya kunden betalat för den.. Sen är den ju inte min längre!

Jag har en produkt till hos de företaget, ska fanimig gå in på deras hemsida DAGLIGEN för att kolla om den är bortagen (och tas den bort, ska jag vänta i 2dagar innan jag skickar ett mejl frågandes samma fråga som tidigare, bara för att se om de faktiskt var så att de precis sålt produkten som igår, eller helt enkelt skiter i det och förväntar sig att kunden ska höra av sig!)

Nej, jag känner mig väldigt besviken, dock skulle jag aldrig skriva ut företagets namn här, men om någon frågar så har jag inga problem med att berätta. Absolut inte.. Kommer aldrig eller rekomendera detta företag till någon. Inte ens min värsta ovänn!

Nej, det känns som att man blir trampad på som kund i detta företag.. Som om man i slutändan inte egentligen är värd ett skit i deras ögon.. Dålig stil, mycket dålig stil!

Word travels fast! Just so you know

Tiden går alldeles för fort!

Gosh, jag tycker tiden går FÖR FORT just nu..
De är redan torsdag (och snart fredag och helg!) helt "fullbokad" är jag i helgen också, med start from imorgon!
Sen startar min sista vecka av ledighet på jag vet inte HUR LÄNGE?!? Omg, alltså. shit!! :o
när kommer jag få typ en ledig vecka sen? Känns verkligen superläskigt att inte veta sånt. Jag vet, livet går ut på att jobba osv, men jag kommer ju inte vara ledig över varken jul eller nyår (skulle jag tro, sist in liksom, precis börjat jobba så det är bara att jobba på och tacka ja till det som erbjuds). Antar att de blir detsamma sen över resten av alla helger som kommer. Gaah :o fast jag vet ju inte hur mycket jag kommer jobba ändå, skriven på 50% och ja.. de blir väl som det blir! Kommer ju jobba extra osv, som sagt. Bara att tacka å ta emot allt de erbjuder!

Men det känns läskigt att bli vuxen på det viset! Men ack så jävla kul! :D

ne nu ska jag sluta svamla här och ist gå och lägga mig i min underbara säng!

Tjing!!

Underbart!

Idag var jag duktig tjej-89 ;D jag vet.. Jag skäms själv över att ha skrivit så!
Men iaf, både Tömkört litettroll (aka Fáni) ca 10min på snöig volt. Duktig pålle!
Bingó blev ÄNTLIGEN riden (de var på tiden!). Tog t.o.m sadeln idag! Så på med sadel (satte t.o.m på fårskinns överdraget, MYS!!), ländtäcke och träns och ut på den snöiga volten! Inte styltor idag tjohoo för minusgrader! :D
Red mest runt 4kanten på halvlånga tyglar. Han vart så stel och stressad sist med sadeln så tog det "lugnt" idag. Tränade skritt och travövergångar. SUPERDUKTIG :D lyssnade bra på sätet och gjorde halt/en övergång till skritt precis där jag tänkt mig :D superfina pållehästen <3 Töltade 2långsidor men annars bara trav.
Ena långsidan var lite isig så vi travade bara kortsida-långsida-kortsida. Med övergångar på olika ställen men alltid skritt på ena långsidan då det som sagt var isigt därunder.
Trava på superflott i den "djupa" snön! Fina hästen! Ingen form dock men de var inte prio ett idag, mest bara att han skulle trava på, slappna av och framförallt LYSSNA. Red väl i 30min och Bingó var trött efteråt. Jobbigt ju att trava i snö! :) sötnosen, men nog hade han kunnat springa lite mer om han bara fick ;D

Det var iaf mycket härligt att bylsa på sig massa tjocka kläder och sätta sig på sin fina hästpojke!
Fårse om jag hinner rida imorgon, eller om jag tömkör!
Ska ju övningsköra kl 14 :) tjohoo!

Men nu, middag. Magen kurrar (mmm, nudlar idag igen, undrar när jag ska våga äta annat?)

Tjing mina vänner !!

Dålig dålig

Ojoj, känner mig som världens sämsta hästmatte just nu. Stackars hästpojke som inte får göra något kul alls längre :( Jag vill ha RIDHUS! (Imorgon SKA jag rida, ÄVEN OM DET snöar och har sig!!)

Lillabruna åkte in till Globen idag, var med som assisten/stöd/hjälpreda och allt däremellan.. Tog ett tag för damen att kliva på, inte som Bingó direkt *vissel* haha, men hon kom på tillslut :D duktig litenbrun!
Tjuvkika på första träningspasset för henne också. Så dussig så! Tänk om ändå Bingó kunde klara av allt det där, musiken, stressen (på arenan), applåderna.. Ja tänk om (min nästa häst ska fan klara av det! Träna träna träna!!)
Han skulle iaf tycka det var skitkul att komma till nytt ställe och se sig om där! No problemo!

Herr körskolelärare ringde idag och vi bokade in en tid på Fredag kl 14 :D najsigt! Hoppas de har hunnit ploga bort snön innan dess bara ;D så de inte är så moddigt på vägarna! Vore liksom ganska jätteskönt!!

Nu ska jag ta och halshugga min kattunge (oj, sa jag det där högt? Nejdå, jag ska bara krama honom till döds *visse*.. Men seriöst, han är jättejättejobbig just nu.. Fan ta honom att han är så söt!!!)

såå Tjing på er mina vänner!!

(Btw, jag blir så glad när jag ser nya läsare här. Varmt välkomna! Lämna gärna en rad så blir jag glad! Känns roligt att folk läser min blogg regelbundet! Tack! :D)

Världsbäst i 15min?

Skrämde livet ur hästen idag när jag kom upp i min "civila" vinterjacka med luvan uppfälld och skrek BINGÓÓÓ för glatta livet "what the fuck? Sitter matte fast i den där läskiga svarta saken med päls på". Helt skiträdd med värsta hingstnacken och uppspärrade näsborrar.. Jo han är modig min häst! Fick dra ner luvan så han såg att det faktiskt VAR jag, då vågade han komma fram. Fick stå inne i stallet medans jag mockade och fixade iordning. Sen böt jag från det vanliga vintertäcket till det med helhals iom att Bingó är världens fjolligast islandshäst (??). Jag var typ världsbäst i Bingós ögon just då, när han fick stå inne alltså, jag lovar er att han stod där i gången och tänkte "Åh, när hon har mockat klart och lagt in all mat ska jag äntligen få gå och ställa mig i mitt hem och äta och sova och slippa skitvädret utanför".. Men tji fick han, och det talade han om för mig ganska tydligt när jag lämnade i hagen (trots som sagt, inpacketerad häst). Han kan det där med att se oälskad ut..
"men, men... lämnar du mig här *hulkningar* alldeles ensam och kall och blöt" så går man en bit och vänder sig om och får den där "fine, jag hatar dig med" blicken.. Går in i stallet för att lämna grimman, och går ut för att sätta sig i bilen (som står parkerad vid vinterhagen) då får man "ÅH du ÅNGRADE DIG!!! MATTE JAG ÄLSKAR DIG TA IN MIG" blicken.. jo han kan sina knep! Han lever för fan enbart för sitt utseende och persolighet.. xD jävla häst!
Men ja, han fick stå ute resten av dagen, elaka hemska matte som jag är! (typ)

Född på islands vidder? jo pyttsan! Jävla häst som tror han är en porslinshäst! :P

Men ja som ni kanske såg, ingen ridning idag.. Vädret talade ett annat språk än mig och jag ville helst bara typ ligga kvar i sängen hela dagen? Men det går ju såklart inte när man har en liten hästpojke att ta hand om! :)

Nu går jag i ide!!!

Neeeej, jag vill inte... vill inte, vill inte, vill INTE!!! :(
Varför kan de inte snöa lite sådär fint, med stora flingor som dansar ner? :(
eller bäst av allt. SLUTA SNÖA FFS!! Och ge mig vår och sommar ist? ja?? :D

Lust att rida idag.. Negativt.
Lust att ens kliva ut från huset idag.. Negativt
Lust att ens kliva upp från sängen idag.. Negativt

suck

och Bingó som behöver ett litet ridpass idag med lite trav.. Åh jag hoppas på bättre väder imorgon!!!
(hoppas hoppas hoppas!!)

Wonderful news

Mycket bilkörande idag. Massa kul! :D åkte först ut till Hökarängen för att hämta upp mammas kompis, sen mot ikea (där jag visade folket vilket täcke jag önskar mig i julklapp, dvs duntäcke med värmegrad 6, varmaste täcket som finnes på ikea!! VILL HA!!), åkte sen och lämnade av kompisen, sen ut till stallet.
Red Bingó på parkeringen då ridbanan (det enda stället i stallet som fortfarande hade snö på sig, ironi? xD) hade snö och gav oss styltor. Red barbacka och tränade tölt på volt. Gick super och Bingó gick hela tiden i form. Har inte tränat sådär extremt mycket på form nu när jag ridit barbacka. Mest takt och tempo. Men formen sitter kvar vilket är trevligt! :D
Bingó var galet fundersam över valet av ridställe xD så söt, tog några varv innan han insåg att vi faktiskt skulle rida HÄR och inte någonannanstans :P Sötnosen <3

Insläpp av hästar efter det, sen hem och käka nudlar (Enda maten jag vågar äta just nu.. suck).
Har också kollat upp alla sändningar från globen, så nu har jag bokat tv:n här hemma! :P
Hästarna får komma in tidigt på lördag också btw, sändningarna startar kl 18 och slutar inte förrens 22. SÅ ja, de kommer få gå in innan 6 :P 2timmar förtidigt xD men de tror jag inte att dom dör utav ;D faktiskt!

Har också fått biljetter till Globen :D söndags showen. Bättre än inget och jag tackar för biljetterna!!
Ska bli skitkul, var ju inte där förra året (Var ju i Norrtälje).
Ska bli jävligt mysigt att gå omkring och kolla hästsaker i annexet (ska försöka hitta ett par nya senskydd med ludd eftersom Bingó bara har 1par som han har i hagen pga senskadan) och sen följer säkert något fint schabrak med hem eller liknande! :) Tur att pappabanken är så otroligt snäll och lånar ut pengar till mig <3


Hästtid i regn

Bingó blev riden idag, första gången på 3dagar (sen kiropraktorn var ute). Han var piiiigg men arbetade på bra.
Lite övertolkning av skänkeln när vi väl börjat tölta/trava. Tillslut vill han att alla skänklar betydde FULL FART FRAMÅT. Men han är ganska rolig ändå när han är så. Trava på bra idag i båda varven :D härligt!
Gick att rida ner tempot bra också i traven! Tjohoo för det liksom!!
Rider ju fortfarande barbacka.. Ska kanske rida med sadeln i veckan? Om jag orkar (och inte har sålt den då redan!)

Hungrig är jag också, efter att bara ha ätit ett paket nudlar på hela dagen.. Men idag är en sån dag då jag inte vågar äta mat >.< men aja..
Bättre lycka imorgon!

Körlektion

Jo, så var första körlektionen avklarad.
Fick mer beröm än kritik vilket känns bra. Nu gjorde vi inget "speciellt" utan han ville mest checka av vart jag låg någonstans och vad vi ska träna på de nästkommande gångerna.
Kändes bra iaf och fick med mig lite nya saker att tänka på. Jag gör rätt, men inte tydligt.. Suck :P Allt ska vara så övertydligt liksom! Men han skulle ringa i veckan och så bokar vi en ny tid till helgen :)

Så här ska tränas nu i veckan på att mer tydligt visa vad jag gör när jag kör (speciellt när jag tittar i speglarna).
But hey, I'm still learning liksom!

Julmarknad

Lång dag idag, var först ut en sväng imorse och fixade till pållehästen! Hälsade i hagen, hann inte med någon promenad idag eller.. Hmm, ledigt i 3dagar nu haha, men de kan nog vara skönt det också :)

Åkte hem, böt bil och åkte vidare mot huddinge för att möta upp lite folk och sen vidare mot Taxing Slott (aka Kakslottet). Köpte galet goda korvar, jersey-ko ost (OMG VA GOTT!!) samt en jävla massa godis! tjohoo.
Jag älskar julmarknader ^^.

Blev en sväng förbi "Röda Kafét" i södertälje på vägen hem då kön in till självaste kafet var milslång ute på Taxinge!.

Så, nu sitter jag här, mör om fötterna efter några timmar i högklackat, och alltförmånga timmar vaken!


Imorgon stallet halv 9 (tidigt igen!) sen övningsköra med bilskolelärare kl 12. (IIIHHH nervös!!!)
Läskigt som fan att ha någon som verkligen kan det där med körning som ska kritisera mig. (även om mamma kan en del så säger hon inte så mycket där bredvid, samt vet inte så mycket ändå. Även hon gör ju fel liksom..)
Spännande men galet läskigt! (fan värre än att rida lektion för någon ny tränare!!)

Tjing mina vänner!

SLUUUUTAAAAA >.<

bara:
16veckor nu med UNDER 5grader
5månader tills uteserveringarna öppnar
113 dagar kvar till våren
30 måndagar kvar till sommaren
19 veckor till vårdagsjämninge
16veckor mörker
210 dagar till sommaren
4:a månader med slask

nedräkning pågår

SLUTA FÖR FAN ATT SNÖA!! -.-

Jag är inte den som är den!

Mycket har hänt idag, eller inte Jättemycket.. Men en del!
Börjas känna av att de inte är långt kvar tills allvaret startar, ska jag klara det? :o
Bingó fick hagvila idag, hann inte med någon promenad. Ibland är man ist för snäll och mockar sisådär 3boxar mer än beräknat och det tar sin lilla extra tid.
Blir en skogspromenad imorgon (OM det inte snöar, för då mina vänner vill varken jag eller hästen ut i skogen, det kan jag lova er!)
Sen runt lunch ska vi iväg på årets första julmarknad. Jag verkligen ÄLSKAR julmarknaderna. Tycker det är så otroligt mysigt och fin stämning! Speciellt den ute på Taxinge Slott. Underbart vackert! :)
Det är ungefär det enda jag också gillar med julen, allt annat var roligare när man var liten (likaså presenterna!!).
SÅ jag ska njuta imorgon, blir nog inte några fler marknader iår. Brukar ALLTID krocka med något annat!
Men imorgon ska jag njuta :) absolut!

Och på söndag ska jag köra med en riktig bilskolelärare också! LÄSKIGT!!! Tänk om jag bara får en massa "bassning" av herrn? det vill jag inte :o

Men nu ska jag faktiskt förflytta mig mot sängen! Är jättetrött efter några dagar med dålig sömn och tidiga mornar!

Vi höres imorgon!

TJING mina vänner

De är ni värda <3

Åh, fick fin fin nyhet här ikväll.
SÅ glad för din skull Cassandra! DU är värd detta efter allt du kämpat med!
Tänk bara hur liten lillabruna kommer se ut där <3 tur hon inte är ensam! :D
Och du ska tamefan VINKA åt mig (även om jag inte är där, vinka mot kameran din jävel!).
För de är ju faktiskt MIN medryttarhäst du rider på ;D mohaha

fina lillabruna <3 :D


Bilderna

Here they come! :DHan är bra fin, min älskade hästpojke <3<3
:')


Kiropraktor besök

Ja, idag vart det äntligen dags, känns som om jag väntat i VECKOR på att kära kiropraktorn ska komma. Men är man duktig och väl uppbokad så är man!
Iaf, Bingó hade, som jag trodde. Problem med SI-leden på båda sidor. Inte så konstigt iom hur det gick till för oss i skogen där vi båda "skadade oss" (lindrigt iaf). Så nu blir det promenader i 2dagar och lätt ridning 1dag, sen är det bara att "köra igång" som vanligt!. Känns så skönt att ha det där uppkollat. Iom att jag också känt hur han tappat rumpan osv pga låsningen.
Hade en liten låsning i vänster knä och karled (typ). Men annars fin. Får alltid så fint beröm över hur välmusklad Bingó är osv. :) alltid lika kul! Min guldpojke <3

Bingó bjöd på den obligatoriska hagerullningen och en fin porträttbild, som ni får se här nere!

Har faktiskt handlat årets första julklappar. 2down, sooo many more to go >.<

Bilderna får ni i nästa blogginlägg.
Får jag RÅDAMPAR just nu på blogg.se's "skrivteknik" (Carro sitter och säger lite fula ord)


Kallt

De är kallt idag, eller egentligen är det inte kallt iom att de BARA är -1grad. Och kallare brukar det ju vara på vintern.. Men de är kallt och jag klagar ändå!

Bingó min fina älskade hästpojke kommer så glatt när man ropar i hagen, mitt fina som gör matte så glad <3 (nu väntar jag bara på gnäggningarna som det så vackert står om i alla hästböcker).
Blev tömkörning, dubbeltömslongering samt "vanlig" longering. Bingó var SUPERDUKTIG och mjuk å fin! Äntligen kunde jag TÖMKÖRA (dvs gå bakom hästarslet och göra skolor osv), han stressade inget alls! Så det gick faktiskt att arbeta honom! Dubbellongerade honom sen och han travade på fint! Ser att SI-leden inte är där den ska men den efterlängtade kiropraktorn kommer ju imorgon :D Bingó började smågaloppa på den lillavolten så jag spände om linan och lät honom löpa på i vanlig longering, och då bjöd han på ett bocksprång. Ett sånt där riktigt bocksprång där hela hästen blir jätteliten och skjuter ifrån med hela ryggen. SÅ SÖT! Min superseriösa arbetsnarkoman kan släppa på linan ibland och busa till det! Den ni!

Tömkörde lillabruna också, det gick ok, longerade också och den flygande köttbullen var i farten, hon bara wrooomar på så galet sött! :D

Men det blir sängen tidigt för mig idag *gäsp*. Är så GALET TRÖTT hela tiden.. Har börjat äta mina järntabletter igen. Får se om det hjälper.. Imorgon blir det stallet tidigt! :) sen blir det lugnt resten av dagen.. Kaanske ska låna mammaplånboken och handla en liten julklapp jag hittat.. Jag får liksom gå till mamma+pappabanken för att ha pengar till att köpa julklappar >.< så jävla illa! Men första lönen kommer ju i Januari i guess. Blir till att betala tillbaka direkt!

Men aja, nu leka lite med katten, annars kan jag glömma det där med att sova. Sen när katten är färdiglekt blir det sängen! Min underbara säng!

Men TJING på er mina vänner!

Tråååkigt

Åh ja, just idag känns allt sådär tråååkigt >.< de är disigt ute, jag är trött, hungrig och har huvudvärk.
Bingó blir nog tömkörd idag skulle jag tro. För de lär vara hårt och knöggligt på ridbanan och vill inte att han ska släpa runt på mig där och spänna sig. Bättre att han får gå själv!

Fick även lillabruna idag igen. Får se om jag rider damen eller kanske tömkör henne med? Kanske kommer in i värsta moodet och bara fortsätter av bara farten ;D haha (okej jag vet, jag var jättetråkig där)
Men nu ska jag nog förflytta mig upp i köket för att äta frukost/lunch! Tycker jag låter som en bra idé!

Tjing på er vänner!

Så det kan gå!

Just nu sitter jag och käkar glass *woups* till mitt försvar äter jag sällan glass (och godis å sånt). Men satan va gott det är! :D just nu iaf ^^.

Bingó blev riden en liten sväng på ridbanan, kravlöst barbacka i skritt och tölt. Imorgon får vi se vad underlaget bjuder på. Men antingen blir det rida barbacka, rida med sadeln eller tömköra. Sen på torsdag kommer världensbästakiropraktor ut och kollar Bingó och 2andra hästar i stallet.
Känns bra iom att han inte har känts helt hundra sen olyckan i skogen. (där mitt ben förövrigt fortfarande har en otroligt stor knöl som dessutom är öm och har en konstig avvikande färg från resten av benet)

Sen hade jag ju små funderingar på att vara med på Lucia tävlingen ute på Fors Gård, men måste skippa den.. Jag jobbar ju den helgen! Tråkigt nog.. Men men, vi får väl vänta tills våren och tävla då ist! eller nått..
Känns så otroligt jävla jättejobbigt att min älskade har börjat bli till åren <3 usch USCH verkligen! :(

Men nu ska jag ställa in resten av glassen, trodde jag ja.. woups allt tog visst slut *vissel*
Tur att de inte var sådär jättemycket glass från början men tillräckligt för att antagligen ge mig magont (jävla laktos). Men aja, gjort är gjort och gott var det på vägen ner!

Nu ska jag busa lite med kissekatten och lägga mig i sängen för att glo på tv!

Vi höres, TJING!

Farligt farligt!

Blev ju uppehåll mot kvällen, tacka gudarna för det!!!!!
Lillabruna (eller frustdamen som jag också kallar henne) blev riden på vägen tillsammans med Annica och Múska. Blev lite tölt, lite trav och lite galopp! Fortsatte sen på ridbanan med lite tölt och trav. Sen kom lillabrunas riktiga ägare till stallet med lite tomtebloss och lillabruna är värsta stjärnan som stod nästintill helt stilla. Modig dam!

Hämtade min så icke modiga hästpojke som var sekunder från att dö när de tände tomteblossen så han fick se!
Det var SÅÅÅÅ farligt och han blev snygga hingsten med krökt nacke, stora nästborrar och trippande små tass steg! Modiga hästen! Han vågade ju nosa när tomteblossen dött ut och då tyckte han allt att han var världens modigaste häst. Men såfort de tändes på ville han bara krypa ihop till en liten boll och bosätta sig i mattes ficka (han ställde sig iaf bakom matte, så snällt så, matte får ta smällen. Tack för den!)

Sen efter det var allt läskigt ^^. Annica var farlig när hon sopade i stallet (lät ju JÄTTELÄSKIGT!), höpåsarna var farliga, lillabrunas matte var farligt (hon lät konstigt iaf).. Ja, mycket är farligt när man bara är en islandspojke på 19år ;D

Jag säger då det, tur som fan att han är SNYGG den där pållehästen!

Bjuder på en bild från i sommras på snyggingen <3


Monday monday

Fy fan vilken jävla TRÅKMÅNDAG de är idag då >.< regn, regn, lite blåst och så lite mer regn på det!
Har stalltjänst ikväll också, har typ noll lust att åka ut till stallet övh! Vill INTE lämna mitt varma torra hus!
Ridas ska de göras också. Men bara lillabruna! Bingó ska få vila från ridning idag.

Pratade med veterinär också om ev. smärtstillande kur medans jag sätter igång med sadelträning, men han tyckte väl att jag skulle longera mer med sadeln på och få honom att acceptera den där. Sen rida i den efter att han longerats med sadeln några gånger.. Suck >.< JAG VET att han accepterar sadeln vid longering, han slappnar av osv osv. Iom att de bara är något som ligger där. Blir ju inget tryck iom att ingen sitter i sadeln.. Men men, får väl göra som vet sa, sen vet jag att de blir att ringa tillbaka för att få smärtstillande.. Att han ska vara så jobbig ibland :(

Funderar på att vara med på Fors Gårds Luciatävling som är den 12/12 (om jag inte minns helt fel). Men får se, jag kanske jobbar den helgen för det första, sen kanske det inte löser sig med sadeln eller! Only time can tell.

Blir snart att åka till stallet, bara vänta in Annica först! Sen blir det tjohoo roligt i stallet (typ)

Tjing!

Drömmer

Åååååhh, jag vill att tiden ska gå lite fortare nu!.
Så jag kan börja leva min dröm, göra det jag planerar att göra.
Jag vill nu! Verkligen NU!
Hur ska jag kunna vänta dryga året innan jag kan få det där enorma lyckoruset som jag är ute efter! :o
Då ett helt nytt kapitel i mitt liv kan starta?
jag har så stora planer numera, eller de är inte STORA stora, men de är livsviktiga för mig!
Jag önskar så att denna tid hade kunnat komma till mig lite tidigare, att jag t.o.m redan NU skulle kunna leva det livet jag vill. Bättre sent än aldrig absolut! Jag vill verkligen att nästa år går FORT (för förhoppningsvis kan min dröm bli sann våren 2012!) och jag ser fram emot resan dit också! (även om jag dock är otroligt otålig!)

Hur f*n ska man göra egentligen?

Usch, Bingó var INTE kul idag.. Red barbacka första 10min, red igenom och han var mjuk och fin. Slängde på sadeln och sen gick det utför.. Eller ja.. jag vet inte :( Jag kände mig låst (nu när man är så van att rida honom barbacka), fick inte riktigt igenom sidförande skänklarna (gick super barbacka). Han skulle bara springa på framåt så red upp i tölt, börjar bita i bettet, blir stressat och stelt.. Får kämpa som ett as för att få honom att släppa å ja, så gick typ hela ridpasset >.< tog en sväng på vägen med galopp, tänkte låta honom sträcka ut i galopp iom att vi knappt galoppat något, galoppen var visserligen uppskattad och han vart lite bättre efteråt.. Sen tog jag av sadeln och skrittade av barbacka, och DIREKT blir han supermjuk, gör halt för ingenting, flyttar undan skänkeln osv osv. gaaah.. Ska ringa veterinär imorgon och se om vi kanske ska sätta Bingó på en kur med smärtstillande.. Om de nu typ är smärtminnet som lever kvar? Vad vet jag.. Ringa kan man alltid göra!

Sen reds Ásta på vägen tillsammans med stallkamrat. Vi galopprejsade i backen och lillabruna är verkligen SÅHÄR söt <3 iihh sötaste damen som finnes kan jag lugnt säga! :D Tölta på bra idag också, travade liten bit med. Alltid lika fin! :D

Men Bingó är ju ett ständigt bekymmer.. suck

Otroligt lång lördag.

Stalltjänst imorse, bara att upp å hoppa kl 6 (var dum nog och lat igår så jag duschade aldrig, utan fick glatt göra det imorse ist.. Vilket jag ångrade bittert, hade ju kunnat sova sisådär 30min extra ju!)
Övningsköra till stallet, fodra hästar och sen själv äta frukost. Insåg att jag tappat min finaunderbarälskade ring under fodringen, letar i stallet men hittar inte :'( FAN FAN FAAAAN (det är jättetomt på fingret!, ringen har ju suttit där i typ 7-8år ju!!)

Red Ásta först, vi tog en sväng på vägen då ridbanan inte är ridbar (om man inte bara vill skritta). Vi töltade och galoppade bara, och lillabruna var en glad pålle som frustade och tickade på. Underbara häst! Så jävla söt när man ska galopprejsa i backarna. Wroooooooom (hon verkligen tar i bakifrån och blir låg och lång som ett streck, så jävla söt så man bara sitter och garvar). Tölta på mycket bra efter första galoppen också. Släppa lite spänningar! :D

Sen blev det Bingós tur, först körde jag lite markarbete (dvs gå bredvid vid manken och träna tygeltag, ställning, halter osv). Sen satt jag upp barbacka, red lite på ridbanan i skritt. Gick ner på ovalbanan i någon förhoppning om att de skulle vara isfritt där (tji fick jag).. Skritta ut på vägen ned till Jordbrogrinden. Satte sen på sadeln (HÖR OCH HÄPNA!), la på den och satt upp och red en sväng på ridbanan. Det kändes okej och jag ska nu börja använda sadeln igen.. Dock blir det försiktig invänjning! Men det blir nog bra.. Sen kommer jag att använda sadeln ganska sällan.. Tanken är att på 5ridpass använda sadel 2 och barbacka 3.
Sadeln ska väl främst användas på lektioner, tävlingar och diverse uteritter. Ska de bara tränas hemma kan jag lika gärna rida barbacka de flesta träningspassen!

Nu ska jag däremot försvinna mot sängen. Fy fan va trött jag är efter 2dagar med väldigt lite sömn!
så natti på er!

Imorgon blir de lillabruna ridning och Bingóridning! Hoppas ridbanan är ridbar (dvs, ishelvete du ska fan ha smält bort!!)

En evighet

Ja, så länge har jag varit vaken nu.. Sen 8:a >.< varför? VARFÖR? inte så jag hade något planerat.. Min kropp sa bara "orkar inte ligga kvar här, gör något nu!".. Så jag gick upp :( usch.. Till detta väder också?

Bingó får en välfötjänad vila idag (eller ja välförtjänad? han har knappt ansträngt sig under våra ridpass, har ju bara blivit skritt, men aja).

Är även vakt av lillabruna f.r.o.m idag till söndag ^^. Men hon får också vila idag!
Blir ridning av båda på lördag och söndag ist :D Tjoohoo!

och nej, jag har egentligen inget vettigt att säga.. Jag fördriver tiden bara..

Bjuder på den här härliga låten också.

Oh Laura -  Release Me


Lycklig pållehäst!

Han är för söt den där pållen alltså, så jävla stolt över sig själv över att han kommer när man ropar. ÄVEN fast han inte ser matte. De tar ett litet tag innan man hör att de rör sig nere på plan i vinterhagen, sen tillslut ser man 2 HYPERspetsade öron och 2 ögon som tittar fram bakom kullen. Sen kommer hästen glatt fram sista biten och tycker han är skittuff för att han kom. Vilket han såklart är <3 sötnosen!

Först tänkte jag tömköra.. Kände direkt att de inte skulle gå, han nästan släpade mig med sig, de går liksom lite väl fort för Bingó ibland ;D tog ist och ställde om tömmarna så det blev dubbeltömslongering (ja ni förstår va jag menar!).
Bingó verkligen superduktig och hur mjuk och följsam som helst, travade i form, gick att ställa igenom i hals/nacke och han var trevlig i munnen också! :D Mycket trevligt pass! Samt att han också fick chansen att springa av sig lite också! :) Imorgon blir det vila för honom, och på lördag har jag utsläpp :) vilket brukar resultera i tidigt ridpass. Kanske drar oss ut i skogen om det inte är snö eller lera på marken!

Men nu ska jag försöka mig på ett otroligt gammalt x-box spel jag hittade här omdagen! :)

Tjing på er mina vänner! :D

Sovit fööör länge

Nog för att det var skönt som fan att sova ut imorse (riktigt riktigt länge också), men chansen är stor att man vaknar upp med huvudvärk.. Vilket inte är lika skönt!
Men man får ta det goda med det onda ibland!

Känner mig helt oinspirerad vad gällande stall idag.. Kanske att jag orkar mig på att tömköra idag? eller en liten sväng ridning idag igen.. Ehm, de känns som att de beror helt på hur jag känner mig när jag kommer dit.. För i vilket fall kommer de blir lite "bråk" från rygg eller "bråk" från mark.. Min häst vill för mycket framåt ibland ;D
Men nu ska jag nog upp och käka frukost faktisk *vissel* FAAAST mot mitt försvar, jag gick upp för över 1,5 timme sen.. Frukostmagen kurrar inte direkt när jag vaknat!


Tjing!

Ja men se, fan vilket minne man har!

Jag gjorde ju inte bort mig totalt iaf *vissel* jag tyckte att han skulle heta Kalle, vilket han såkart gjorde också! TJOHOOO 1-0 till mig! :D Blev inget kontraktskrivande då de ej hade fixat klart det än.. Lämnade bara kontouppgifter samt klädstrl å sånt..

Åkte sen ut till stallet och red en sväng på Bingó!. ÄNTLIGEN kunde man göra annat än skritta på ridbanan, snön var sådär härligt isig så den inte klumpade sig och under var marken mjuk och trevlig, inte alls sådär knögglig som den varit tidigare i veckan!. Red mycket övergångar med lydnad som högsta prio. Dvs mycket halt-tölt-halt-skritt-tölt-skritt-halt-tölt-halt-tölt osv osv osv, Bingó duktig!
Dock blev han livrädd när vi red förbi garaget och han kastade upp en snökocka från hans ena tass upp på väggen så det lät lite sådär lagomt läskigt. Eller ja, tillräckligt läskigt för att hästen ska kasta sig in mot mitten och snurra ett halvt varv.. Men jag satt kvar, barbacka å allt :P Sen gjorde han ett sånt där "här skrittar jag på långa tyglar *visselvissel* OMG EN HÄST I HAGEN" (tvärstopp med ett 4fotahopp). Suck.. Han är modig min stora kille.. Myyycket modig! När ska han bli gammal och vis. Ja som alla typ skriver å säger hela tiden "när du rider ut med unghästen, ta gärna med dig en äldre häst som är lugn och vis som sällskap".. När ska han liksom bli den där hästen? Tycker fan han blir fegare och fegare :o
Men alltid lika söt <3

Segt

en mycket seg morgon hos mig.. Sitter i startgroparna för att springa in i duschen.. Mååååste bara röja vägen dit först.. Någon jävel som ställt upp bockar och lagt en jävla massa plank i vägen bara.. SUCK >.<
Men snart så, jag är påväg!

Jag kommer också göra bort mig lite senare idag när jag ska iväg och skriva kontrakt.. Jag har glömt bort namnet på han jag ska träffa (FAN), men jag och namn.. de går verkligen inte.. De liksom kommer in genom ena örat och ut genom andra.. suck :( kommer blir ett,, "eheeehhheee Heeej.... Öhhh, jag var här i måndags på arbetsintervju, och ska skriva kontrakt idag.. meeeen eeehheeeee.... jag kommer inte ihåg hos vem... vet du?"
känns ju bra xD men de går nog *vissel*

Sen ska jag ut till stallet och rida en sväng på min fina häst :D

men nu, make way to the dusch! Åh va jobbigt de lät >.< och jag kommer säkert få en planka på foten (eller värre, på min onda tå!)

SORRY

Trodde jag berättat här också? som jag gjort typ överallt?

De ringde idag från Elgiganten (där jag sökt jobb, var på intervju och idag, blev anställd ;D)
De erbjöd mig jobbet :D ska skriva kontrakt imorgon!
I'm on a roll folks! :D känns bra, nu kan mitt liv börja! UNDERBART! :D
kontraktskrivning imorgon! Start den 6dec!. :D så nu ska jag njuta av mina sista veckor av ledighet :D mohahaha!

Såå, nu hoppas vi att allt går bra när jag börjar arbeta och att jag snabbt kommer in i rutiner och att jag gör bra ifrån mig! :)

Snöstorm.. kul

Blev ingen ridning idag.. Vem vill rida i detta väder? inte kul någonstans ju ( OM MAN INTE MOT FÖRMODAN HAR RIDHUS.. Fan ta er som har ridhus!). Iaf, blev lite mockning som vanligt sen gick ja ut för att hämta SUR häst. Som idag bröt sin svit med att INTE komma när matte ropa.. "jag TÄNKER inte komma, jag är arg och sur på dig. Spelar ingen roll att du står där och lockar med morot, jag TÄNKER inte komma".. Kan ju säga att han fick komma in redan vid 17 (ist för vid 20), så fick han stå inne med massa hösilage och kraft ist ;D För nej, han är fan ingen lycklig ponny ute i snöyran! Det mina vänner kan jag lova er. Mycket skönare i box med torrt varmt stalltäcke och hööösilage som man kan gotta med :D

IMORGON SKA jag rida! Jag måste rida :o måste börja rida ur lite energi ur hesten! Så jag hoppas att de är mjukt på ridbanan så man kan trava.. Sådeså!

Nu ska jag gå och sussa med missekatten. Kommer nog sova mycket gott inatt! :D Underbar dag trots vädret.
Imorgon ska jag skriva kontrakt! Lillajag ska skriva ett anställningskontrakt :D woow ^^

men nu, sängen!
Natti <3

Psykbryt

Seriöst, det VÄRSTA JAG VET är oordning.. Vilket den här familjen fan STÄNDIGT har.. INGET och jag menar INGET står kvar där man lämnade det (tex nu, som mina uggskor, spårlöst borta). Vi har TVÅ!!!! garderober att ställa skor i.. Jag är så jävla 200% säker på att jag stoppade in dom i garderoben på övervåningen. Men finnes dom där? HAHAHAHAHAHAHA *tillåt mig att asgarva en stund* såklart som fan att dom inte finns där! För att någon i den här jävla familjen (nämner inga namn, men kan säga att de inte är jag) går och FLYTTAR på saker "för att dom står bättre här", men sen när man frågar vart sakerna är så får man svaret "Antagligen där du ställde som sist" JA, klart som fan att dom skulle stå där! OM INGEN JÄVEL FLYTTADE PÅ DOM.. Men nej nej, så är ju inte fallet här.. ÅH NEJ (seriöst, jag har vredesutbrottet ala Eyjafjallajökull just nu).
Men nej nej, jag med min SUPERGODA ekonomi kan ju hur lätt som helst knalla iväg och köpa ett par nya skor.. ABOSLUT (speciellt när jag inte ens har råd med att köpa ett paket tuggumi typ).. HELVETES JÄVLA SKIT @!!£@@€&£$£@!! (massa fula ord som en bör höras av någon)

Och nej, min puls har inte gått ner ännu, och lär inte göra det på ett bra tag.. Fan va arg jag är (och nej folket, de är INTE bara för att jag inte hittar mina Ugg, utan de är för att detta händer JÄMT! MINST 2ggr per vecka så hittar man inte det man letar efter). FAN TA detta. Seriöst..!!!

Talk

Precis avslutat ett halvtimmes långt samtal med stallkamraten, den där flickan som har lillabruna! :D
Annica red Múska idag och vi förberedde oss för att rida vägen. Kom en bit, sen tvärstannade båda hästarna vid en punkt och bara TVÄRGLODDE rakt ut över en av sommarhagarna. Hästarna står blixtstilla och andas knapp, då här man krasch krasch i frostgräset (tunga krasch krasch också). Dvs antagligen älgmamma med bebis. Vi vänder, eller ehm.. Annica och Múska vänder i skritt, Bingó gör en piruettvändning för att sedan springa iväg i tölt, formad som en banan tittandes åt hållet där den antagliga mammälgen stod..Var typ "SÅHÄR" nära att ramla av, men satt kvar som tur var!.. Vi fortsatte på ridbanan ist, med lite kadrilj i skritt :P
Synd på det mycket hårda underlaget som är just nu :( Går inte att göra annat än skritta :( dumma vinter!

Nu är jag galet trött och ska förflytta mig mot sängen. Och hoppas på att jag får ett bra besked på onsdag!.

Natti folket!

Då var det över...

Så hightek jag känner mig som mobilbloggar! Iaf de är alltid lika spännande att gå på intervju :P 30min av frågor och svar. Kändes bra! Dock var de inte heltid utan deltid, och de hade inte ens räknat ut hur många procent. Men de skulle tydligen vara lätt att få gå upp till heltid. Samt att man får chansen att jobba mycket extra. Därför är det sällan man jobbar sina procent, utan de blir nästan alltid mer! Vilket låter bra i mina öron! Men får svar på onsdag, så håll tummarna nu ett tag till! Jobb är fan så mycket bättre än plugg ;)

Nervös?

Iiihh, nu börjar jag bli redigt nervös! Blöööö, för jag HATAR att vara nervös >.<
men allt är färdigplockat till imorgon (dvs har plockat fram betyg och arbetsintyg), sen på med bästa leendet och "glada rösten" så ja, blir det nog bra!

Nu ska jag då försöka att sova lite.. Eller ja, de går nog bra att sova ;D haha, men sen börjar problemen! Men HÅLL TUMMARNA NU?! snälla folket :'o

De är alltid en jävel som jävlas!

Blev ingen ridning idag. Stod och skruvade i brodd på tassarna på Bingo.. Så duktig och snäll <3 tog en promenad runt på ovalbanan för att känna in broddarna. Börjar ju bli svinkallt nu också :( ne usch nu börjar den här jävla årstiden, vill inte :(

Känslan av att kunna drömma

Detta är första gången på säkerligen 4-5år som jag tänker och PLANERAR för framtiden. Åh jag vill så gärna att allt ska funka på måndag och att dom vill ha mig! Jag vet att jag är otroligt dum som låter min hjärna fladdra iväg, men jag vill så gärna. De är länge sedan jag har velat att framtiden ska hända NU.. Såfort jag tänkt på framtiden har jag känt klumpen i magen växa, blir det något av mig tillslut? kommer jag blir något?. Nu börjar det klarna och jag börjar få drömmar som så lätt kan bli till verkligehet om jag nu får jobbet vill säga. Jag vet precis hur jag vill ha mina närmsta år f.r.o.m nu, jag vet hur jag ska lägga upp mitt liv för att nå de där delmålen jag har innan jag har nått mitt stora mål. Jag har drömmar! Förstår ni hur stort de är för mig? Drömmar! alltså woow.
Från att ha levt dag för dag, kämpat igenom dagarna, känt hur de glider igenom mina fingrar utan att något har hänt (eller kommer att hända). Hur meningslöst mitt liv har känts.
Jag har mina planer nu, jag vet hur jag ska uppnå dessa OM jag får jobbet. Jag fattar dock inte hur jag vågar ha dessa drömmar om framtiden, de kommer att krossa mig om det blir en felsväng på vägen..
Så jag ber, och hoppas. För min framtids skull, och för mitt fortsatta drömmande.

jag hoppas verkligen så på detta, snälla, ge mig en anledning att finnas till!

Huuungrig och tjurig

Var ut till Bingó tidigt imorse, frostigt och kallt var det. Mysigt dock att rida barbacka med skritt-täcke på runt benen! Det var varmt och skönt :D Bingó kan det där med skrittövningar nu och böjer sig så fint så fint! Kunde efter ett tag trava lite längsmed ena långsidan som blivit mjuk av all skritt. Trava bra och i form! duktiga pojken
<3

Blir så lycklig när jag är i stallet, mitt hem, mitt liv, mitt hål i vardagen <3 Så underbart! Och att få dela den med Bingó, är obetalbart! Underbara hästpojke <3

For sen hem och vidare till bror m. familj för att fira att deras son fyller 1år. Lite kalas, med tårta och presenter!

Sen hem och vänta in gäster, ikväll blir det spelkväll. och jag känner mig jättekinkig och är hungrig som ett as.. Va kul de känns >.< får man lägga sig i sängen och gråta lite? (hejj å hå, början på lingonveckan.. TJIHOOO)

Ne, nu ska jag fortsätta tjura lite, snart är iaf maten klar.. Hoppas den piggar upp mig lite!

Härliga underbara

Idag fick Bingó röra lite på sig, longerade en liten sväng på ridbanan, lekte loss lite och hästen bjöd på lite bock (han är en sådan "allvarlig" häst att han inte bjuder på bockningar bara sådär). Galopperade GALET bra idag i BÅDA varven. Åh min fina hästpojke <3 det bara lös om honom, han är så fin, så fin <3<3

gjorde misstaget idag och såg paranormal activity, gör inte det >.< och jag ska ju se 2:a snart (den går på bio typ nu? jag ska se den hemma, med tända lampor och lågt ljud, SÅDESÅ). Jag har sådan jävla tur att jag har kissemissen med mig hela tiden, han lämnar mig ju verkligen inte ensam längre stunder, vilket är helt underbart! Ehm, men lampan är nog tänd inatt skulle jag tro *vissel*

Imorgon ska det ridas en sväng på Bingó, sen är det barnkalas då brorsans son fyller 1 . Sen blir det spelkväll :)
söndagen är nog lugn, och antagligen ska det snickras KLART på friggeboden! :)

nu, mot sängen (med katten och tv:n och lampan!)

Okej, here we go, here we go go go!

Bästa sättet att vakna upp? ah, via samtal! Speciellt om samtalet kommer från ett potentiellt arbete! :D
arbetsintervju på Måndag kl 11:30 :D iiiihhhh fan va jag är förväntansfull! :D tänk om det går vägen? :D:D:D:D:D
Jag kommer vara den lyckligaste flickan på jorden! :D seriöst!! Åhhh ja vill att de ska gå vägen (dels slipper jag skolan *vissel*, sen får jag PENGAR, ERFARENHET, NÅGOT ATT GÖRA OM DAGARNA, och antagligen jävligt kul, för de där människorna verkar vara trevliga!.

Så håll tummarna på Måndag kl 11:30 och en halvtimme framåt snälla? tack på förhand iaf <3

Min fredag kunde inte börja bättre! :D

Målning och fodersnack

Var iväg idag med pappsen och köpte färg till friggeboden (måla dörr, knutbrädor och foder osv). Snaaart är vi klara! tjoohoo!
Hann inte med att rida idag, hade lillabruna men hon fick bara en morot i hagen, likaså Bingóboj <3 Imorgon blir de lite longering, med travbommar. Och fan ta hästen om han börjar hoppa över bommarna! DE SKA TRAVAS ÖVER!.
Försöker också övertala hästen att man ska äta upp höet, och gör han inte det blir matte ledsen i ögat och hästen tunnar ur >.< och ja måste kraffta upp honom för att behålla vikten, och Bingó blir lite ehm, mer framåt xD jävla onda cirkel. Varför äter han bara inte? :( Tycker inte om när han bara går på 2,5kg på kvällen och 1kg på morgonen och han ÄNDÅ inte äter upp till hundra procent. Dumma häst :( (jag vill att han ska gå på 4,5-6kilo på kvällen nu, och 1,5-2kg på morgonen, de blir ju kallare liksom!)

Han faller alltid ur typ 2ggr om året, en gång på våren, och en gång på hösten..  DOCK brukar de alltid vara för att han då oftast äter hö (som han inte kan göra egentligen pga allergi, slemhosta osv). Men nu äter han gottigt hösilage :( varför äter han bara inte? :(

Du är det finaste jag vet <3

Jag blir så lycklig när pållen kommer spatserandes i hagen när man ropar, att han "hotar" bort de andra hästarna som är ivägen för att komma fram till SIN matte!. Älskade häst <3 ord kan inte beskriva vad du betyder för mig!

Blev en skritt-tur på vägen i mörkret tillsammans med Annica och Múska. Sen drillade jag dessa 2 på ridbanan en stund ;) Bingó var ganska nöjd med att bara behöva skritta idag, fast de kryper lite i kroppen på honom. Trooor jag ska longera imorgon och sen får han vila på fredag! Tycker det låter som en bra plan! :)

Orkar snart inte vänta längre på svaret från komvux. Sista ansökningsdagen är den 5:e, dvs på fredag. Sen tar de antagligen någon vecka innan man får veta om man kom in eller inte :(
ack denna väntan!Det finns ju en anledning till att du blev placerad där,
på handleden, synlig varje dag <3
Du ska bara veta, älskade älskade häst.
Vad du betyder för mig, och hur mycket du hjälpt mig!
Utan dig, min älskade vän!, hade jag bara varit ett tomt skal!


OMG en PANNLAMPA!

Sitter här och hör kissemissen kvällsdampa på övervåningen, helt enkelt en vanlig kväll hos familjen Ahlberg.

Iaf, Bingó blev genomskrittad idag igen och vi gjorde även lite övergånger till tölt.. Dock var tottapållen en väldigt liten islandspojke idag och precis allting, JA ALLTING var livsfarligt!. En stallkamrat gick och pysslade i hagen nedanför ridbanan, hon bar en pannlampa.. Behöver jag säga något mer? xD varje gång vi red förbi och pannlampan hade flyttat på sig (iom att hon stängslade en hage så ja, hon förflyttade sig xD) var det skitläskigt och man var tvungen att spänna sig som en fiolsträng och gå bananböjd åt det hållet. Rider ju utan "feghandtagen" iom att stallkamrat som äger dessa ska flytta i dec. bara att börja rida utan liksom! och jag känner mig då lite obalanserad (även fast jag aldrig använde handtagen mer än som stopp i nedsaktningar, så känns de läskigt att rida utan dom! hjärnan, jag säger då det.. Hur sjukt kan de vara?)
Får rida mycket "lyssna på ryttaren övningar" och de gick bra tillslut.. Men ja.. Världen är stor och läskig , speciellt när man är en väldigt liten islandspojke (typ)


tjohoo! fick t.o.m övningsköra hem idag, i mörkret ;D woow. mammsen börjar bli modig <3 och jag är fan bra bakom ratten! så woohoo till mig.. Vore kul om herr körskolelärare ville ringa upp typ snart å ge mig en körlektion! Liksom bah! de vore toppen!

aja, kvällsdampad katt från övervåningen flyttade precis ned en trappa. Vilket betyder att jag måste engagera mig om jag inte vill ha en katt som har ner en jävla massa saker.. Såååå

Tjing på er mina vänner! :D

Gäsp

åh, fick värsta slaget i huvudet nu, jävlar va trött jag blev. Blir ett snabbt inlägg!

Idag är det måndag, dvs Ásta dag :D red damen en sväng på ridbanan och hon var både pigg och arbetsvillig! Stutsa runt lite i trav/töltblandad skritt, så snyggt så på långa tyglar dessutom ;D innan jag hade hunnit få på vantarna och kunde få damen att landa lite! Lite trav, lite tölt och lite galopp :) ett trevligt och lugnt ridpass helt enkelt! :)

Bingó fick ett skrittpass på 30min idag, voltarbete med sidförflytt. Red utan handtagen t.o.m ;D men de var lite obehagligt :P  att allt ska sitta i huvudet. Men de är bara att fortsätta att traggla så sitter det utan de där jävla handtagen ;D

Insläpp av hästar också!, som varje måndag! :)

men nu ska jag hoppa ner mot sängen, natti på er!

I love you <3

Ja, jag fick bara ett. Åh ja älskar min fina hästpojke <3
ska strax ut och rida ett litet skritt pass på ridbanan med honom!
Bjuder på den här fina bilden som Agnes fotat (såklart, hon fotar allt!)


RSS 2.0