Spikat friggebod, hästat mig och kastat kottar.

Pappa väckte mig vid 9, bara upp och hopp, klä på sig och gå ut för att fortsätta att arbeta på friggeboden.. Måste ju bli klar liksom.. Blir stort som satan. 15kvm är STORT mina vänner, större än vad man tror!
Efter lite meck blev det iaf en halv långsida panelspikad av MIG, samt halva taket är lagt (av pappsen). Imorgon ska vi försöka få klart taket helt (på med sista brädlapparna, lägga på pappen samt korrigerade plåten). Och jag ska fortsätta spika panel. Försöka göra klart alla 4:a väggar.. Vilket jag bör hinna.. Om jag går upp i tid och min handled inte säger upp sig helt ;D
Katten var med, nästan hela tiden! Iaf 2timmar på FM, sen gick han in och sov i några timmar. För att sedan komma ut igen på EM, dragandes på kottar som man fick kasta bort så han kunde döda dom lite och komma tillbaka med dom, så man kunde kasta dom ännu en gång ;D haha .. ja fullt frisk katt!

Blev sena timmen i stallet, inte alls van att vara där i mörkret. Bortskämd med att vara där dagtid!
Iaf Bingó blev äntligen riden, har ju haft värsta softveckan, som började i lördags med vila, söndag vila, måndag lugn tur på vägen, tisdag vila, onsdag klippning och idag torsdag med voltridning. Tog hacket då mina armar är DÖDA sen timmar med hammare och spik!. Bingó var racerhäst men travade relativt bra iaf! Visst de var lite 4taktigt och lite väl nära tölt ibland (och ibland även tölt i kurvorna) MEN när han är SÅHÄR pigg GÅR det inte att hålla honom ordentligt i trav.. De där små benen trummar på lite väl fort vet ni ;D
Men jag börjar verkligen känna mig hemma där uppe barbacka. Ska ABSOLUT fortsätta med det även när sadeln kommer! Speciellt nu i början. Kommer knappt sitta i sadeln första 2 veckorna typ :P Jag har en plan med hur jag ska "vänja in honom" med sadeln igen. Ska ringa Veterinär såfort jag fått sadeln (och passat in den).
Så får vi se hur han ställer sig till min plan med sadelvänjning! Bör ju inte vara några problem. Då jag som sagt kommer ta det så jävla försiktigt! :)

Men nu, mot sängen och tv:n! :)


Då var det klart, nya sadeln är påväg imorgon! HJÄLP

Efter att ha lagt på stor smajlet är pengarna ordnade!
Sadeln skickas imorgon och kommer antagligen redan på fredag.. Jag är NERVÖS och lite rädd.
Har aldrig köpt sadel osedd förut, och ja ehm.. Men de blir bra, det MÅSTE bli bra..
Bör väl ringa veterinären också.. Han ville ju veta när man skaffat sadeln då Bingó kanske ska gå på lite smärtstillande när jag väl börjar rida i sadeln ( i syfte då att han inte ska vara "rädd" för smärtan som förra sadeln orsakade, iom att han inte vet om att nya sadeln inte gör ont)..

Så ja, ehm.. De blir nästa steg! Först tänkte jag se till att den passar ordentligen (dvs byta koppjärn osv beroende på hur den ligger nu). Och sen longera honom med sadeln halvt åtspänt (inte så löst att den glider runt men ändå inte så hårt som man spänner den när man rider).. Så ska jag fortsätta rida barbacka ett tag till, varvat med att longera i sadeln, samt tex. börja rid barbacka ett pass, under halva passet lägga på sadeln, för att sedan avsluta barbacka igen.. Ja ni förstår :) ska liksom ta det lugnt så han inte börjar spänna ryggen igen pga sadeln! :)

Men ja.. sadeln ska ju komma först! :)

btw, köp mina saker nu! Skor + skinnjacka på blocket.. Samt mina sadlar på lillhasten.se!!
KÖÖÖÖP

Ny sadel?

Alltså.. Jag har typ köpt en ny sadel nu.. För pengar jag egentligen inte har.. ILLA!
Ehm, ja.. Kontot ekar GALET tomt just nu.. Så snälla någon, köp mina 2 andra sadlar? sneeeella?

Jag har ångest över typ allt just nu.. Fan att man ska vara så beroende av några jävla papperslappar >.< hata!
Men ja, jag kan faktsikt inte rida barbacka i all oändlighet längre.. Det funkar inte!
Det blev dock ingen bomlös sadel.. Utan en med kolfiberbom och utbytbara koppjärn.. Vi får väl se vad de är för sadel.. Fick ett extremt bra pris. Så funkar det inte är det väl bara att sälja vidare (säljaren tar inte tillbaka sadlar som är utreade).

Skönt är iaf att denna sadel kommer att hållas hela Bingós ridtid, och kanske t.o.m nästa häst också! Då det som sagt är utbytbara koppjärn..

Men nu ska jag slå på smajlet (det stora söta) och fråga om jag kan få låna 3tusen av mamma å pappa (a)

och sen ska jag nog slänga ut lite andra saker på blocket också.. Har ju typ en skinnjacka som inte används längre.. Samt ett par dr martens kängor!
Vi börjar där.. Upp på blocket.. Upp upp!

suck, av lättnad?

Alltså, nu tror jag att jag hittat rätt!
Ju mer jag läste om dessa sadlar, ju fler bilder jag såg.. och desto längre mail jag skrev.
Ju säkrare blev jag. Detta är nog sadeln för mig! Jag hoppas bara att damen kan svara på mina frågor jag ställde i mailet. Och jag hoppas lite att den ena sadeln finns kvar!

Sen hoppas jag så att jag ska slippa hålla på med sadlar mer med Bingó iaf! Att denna sadel ska hållas resten av Bingós ridtid! Jag är så nervös nu inför mailsvaret jag antagligen (och förhoppningsvis) får imorgon..

Jag har fått ångest varje gång jag tänkt på bomsadel.. Ångest över att bommen på just den sadeln jag köper ska vara sned, eller att man provar ut fel sadel som ligger felfel och ger tryck på fel ställen och ger hälta! Att sadeln ska bli för trång, eller för stor. och ja, ni vet. Alla jävla problem en bomsadel kan ge!

Nu ska jag helt enkelt hoppa i säng och kasta mig på datorn imorgon för att kolla mailen! Det stod ju faktiskt att hon kollar mailen flera gånger per dag? Då måste hon ju ha läst mitt mail vid 10 och även svarat på det? eller hur :D

ÅH HÅLL TUMMARNA NU.. för jag har fått en bra känsla i mage/bröst.. Det känns lätt!
FUNKA NU, funka !!

Spyr ut mig lite igen... suck

Humm, humm, humm.. Usch så mycket att fundera på.. seriöst!
Jag blev SÅHÄR sugen för någon timme sen att försäkra ut Bingó, och köpa en till häst (inriden sådan med DOMHÄRA gångarterna..) men hur är de ens möjligt utan jobb? går ju inte att hålla den hästen >.< VARFÖR KAN JAG FÖR I HELVETE INTE FÅ ETT FÖRBANNAT ARBETE? ska de vara SÅ JÄVLA SVÅRT? GAAAAAH
jag har världens drömmar och visioner.. Men dom får tydligen gott vänta i några år till som det verkar nu..
Alltså, ett jobb? jag kan sitta i kassan på ica! jag kan städa toaletter på city terminalen.. VAD som helst som ger mig en inkomst så jag har råd att skaffa en till häst! :( vad som helst...


jaja, for ut till stallet idag igen som vanligt, lillabruna blev badad och blev så fin så fin :D
imorgon blir hon halvnakenhäst, och Bingó blir rakad för 2:a gången iår.. Suck va pälsen växer!
och nu har jag ingen lust alls att skriva någe mer här..
Så god natt folket!

Ont & sadeltankar, funkar bomlöst?

Vakna för typ 45min sen, har ont i ryggslutet, i huvudet och i nacken.. mmm så skönt!
Aja, bara att ta någon trevlig painkiller, upp å göra mig iordning och sen åka till stallet!
Satt hela kvällen igår och skickade mail till diverse sadelutprovare.. Nu börjar den skiten igen JAG ORKAR INTE..
Funderar starkt på att köpa en bomlös sadel faktiskt.. Finns ju de som ser ut som riktiga sadlar.. Men ja vet inte? känns som de ska vara sladdriga (dvs vika sig i bommen liksom, eller ja i bommen som inte existerar, men ni fattar?) eller som om de ska "glida ut". De som ser ut som riktiga sadlar har ju bossor liksom med tunnel å allt..
Men det känns som om bossorna ska bli uttryckta och sedan försvinner tunneln och man trycker på ryggraden.. Fattar ni hur jag tänker?
Och när jag tänker detta, ser jag det framför mig och blir jävligt orolig.. Undrar hur dom funkar egentligen?
De där bomlösa som ser ut som en sadel...
Någon där ute som har en sån? och kan berätta för mig? eller vet någon bra sida? så är jag tacksam för hjälp!
Ne, stallet var de ja... Upp å byta om!

Vi höres! :)

Jobb, anyone?

Jag har legat lågt nu ett par veckor med jobbletandet..
Men ja, inte som om de har haft någon betydelse. Samma gamla jobb som finns kvar sen förr.. Inget nytt och intressant under solen här inte.
Jag fattar inte att de ska vara så svårt?
Enda chansen till jobb är ju fan om man känner någon som söker.. Annars är det tamifan omöjligt!
Suck..
jag är tjurig, irriterad, ledsen och trött..
Ska fan gå och lägga mig

Lovely!

Idag har jag ridit både Bingó <3 och medryttarpownien Ásta<3 :D
började med Bingó, barbacka som alltid numera. Börja skritta på ridbanan. Kände att Nej, de här kommer inte gå bra. Vi tar vägen ist, så ut på vägen. Red också på hacket idag! Bingó lugn och galet trevlig trots stormen som råder! GUD så det kan blåsa!! Iaf, tog mig i kragen och bad Bingó komma fram i trav (UTE! BARBACKA!!) och jävlar va fin han var :D trava jättemjukt och försiktigt. Stannade utan problem och var jättetrevlig helt enkelt!
Trava flera gånger och längre och längre sträckor blev det också! :D Dels älskar jag hacket för det har verkligen en lugnande effekt på min pålle! Sen älskar jag ju såklart ponnyn också ;D som är så duktig! :D
Galoppa i uppförsbacken också! :D och hästen var SÅHÄR nöjd sen. Mattes fina <3

Sen vart det Ástas tur :D red ett töltpass på ridbanan. Och den damen är också SÅHÄR bäst :D
Tog ett tag att mjuka upp henne så pass att de blev ren tölt! Lite tölt-galopp övergångar sen satt takten nästan hela tiden! duktig tjej :D Märker också att hon vill mer än vad hon orkar! och hon förstår så väl vad man vill. Börjar bjuda ner till form igen (såsom hon gjorde innan vilan med betäckningen å allt). Men såfort hon slappnar av, sänker nosen så tappar hon takten. Styrkan är inte där helt än! MEN hon FÖRSÖKER! :D och de får hon massa berömm för!

De är såna här dagar de är så jävla KUL att pyssla med hästar! :D

Fortsatt bygge!

Idag har pappsen å jag inte gjort annat än byggt på friggeboden (förutom en kort sväng till stallet för mockning och klapp i hage, samt en sväng till byggmax för köp av stege).
De är så jävla galet kul att arbeta med händerna och se saker växa fram, stå och diskutera hur saker och ting ska sättas ihop, vad som är hållbart och inte samt massa annat som måste diskuteras fram för att få en bra lösning!
Att jag "hoppade" av (jag var ju knappt där i 3:an) skolan fattar jag egentligen inte när jag står och pysslar med sånt här. FÖR DET ÄR KUL. Men jag trivdes ju inte helt hundra med klassen eller egentligen. Kom aldrig riktigt "in" i gemenskapen. Helt enkelt för att jag hade mer hjärna än dom flesta. Ja, ni får tolka det HUR NI VILL. Men jag hade den högsta intagningspoängen (NÅGONSIN) för detta programval, och jag har otroligt lätt för mig i "de vanliga ämnena" (sålänge jag faktiskt bryr mig om att lära). Så ne, jag passade egentligen inte in. Hur snälla de egentligen var emot mig osv.
Men nog om det. Här kommer en bild på bygget!
Väggdelarna uppe, vi hann aldrig sätta upp takstolarna. Men de kommer nästa gång! :D
snart så ser det nog ut som en friggebod också ;D


uteritt, filmkväll, rea och friggebodar

Nu var de ett tag sen det blev ett inlägg här! :)
Men fredagen var en fullspäckad dag! Agnes kom över, vi åkte ut till stallet och red ut en sväng tillsammans med Cassandra! :) Jag på Bingó (chockad? xD), Agnes fick låna lillabruna <3 (Ásta) och Cassandra (som äger Ásta) red sin medryttarhäst Embla :)
Red iväg till Kolartorp och travbanan (där Ásta bodde innan), Bingó var galetgalet trevlig i tölten, och tydligen lyfte han bra på tassarna också enligt Cassandra :D roligt!
Träffade även på ÄntligenHemma Björn igen och han bjöd hästarna på lite pommes (gaaah så SNYGG HAN ÄR!!).
Trötta landade vi på stallplan och Cassandra skyndade sig hem och Agnes och jag fixade klart i stallet :)
Sen for vi iväg till Maxi för att inhandla lite godis och läsk inför filmkvällen :D

Nu idag Lördag var vi iväg en sväng till Lyckås som har REA nu under helgen (startade igår fredag och pågår till söndag). Köpte ett tunt regntäcke att ha på sommaren över eksemtäcket när vi har en av våra ja ni vet, fina somrar ;D köpte även en kombinerat halsduk/mössa (dragsko på toppen så går att ha som bådeoch), blir härlig i vinter :D Sen fanns de inte så mycket mer, eller ja.. Där ljög jag! Det fanns SÅHÄR mycket snygga saker,... Som typ 3galet snygga träns ja ville köpa (men behöver man verkligen 7träns? xD), samt snygga schabrak (men jag har ingen sadel så dumt att köpa, sen har jag typ redan 20st xD) och annat smått å gott liksom.. Men jagvar duktig! :) höll summan nere ;D

Sen åkte vi direkt ut till stallet, Bingó fick vila idag. Har gått sen i tisdags, dags för en dags vila! :) bara mockade å matade samt kollade i hagen :) med lite morötter ;D
Sen åkte vi hem och Agnes åkte vidare hem till sig :) Alltså en trevlig start på "helgen"!

Började hjälpa pappa med att bygga friggeboden också :) har ju haft en snubbe här som grävt och fixat till en platta, och i torsdags kom friggeboden hemlevererad :) Så nu är det bara att sätta igång och skruva :P haha
Men vi har ju morgondagen på oss också :)

Sen att jag känner mig helt tappad just nu och tycker att de är söndag är en annan femma xD

Men nu ska jag faktiskt förflytta mig mot sängen. Gaah så trött jag är!

och woups vilket långt inlägg xD men eh, de är ju för 2dagar ;D

Torsdag!

Blev hämtad av stallkamraten Cassandra idag vid typ 11, for iväg till foderboden och handlade lite hästmat! :) sen iväg till stallet, iväg på en skrittur på vägen där vovven Zappa var med, helt hypad iof men vilken miljöträning för Bingó! Var bara lite läskigt när vovve sprang bakom! tog en liten sväng i skogen också (helt barbacka för mig, jag brukar ju fuska med stigbyglar när de ska ridas i skog men inte idag, shit insida lår och höft! vadå spännde mig?)
Cassandra fota några bilder som ja kommer lägga upp här! :) fina hästen!
Blev även en liiiiten galopp i uppförsbacken igen :D t.o.m så att JAG fattade galoppen liksom? VAD har det tagit åt mig? Är jag lite självmordbenägen tro?!?

Sen har jag pillat lite här hemma. Städat rummet för en gångs skull (ja, jag blev nästan attackerad av en dammråtta häromdagen!!)

Nu ska jag faktiskt fara mot sängen, så galet trött! Var uppe halva natten pga magont >.< och fick inte sova ut när de väl släppte eller. kl 8 fick jag vara redo på att kvittera en leverans åt pappsen (stor jävla friggebod), men han kom ju inte såklart vid 8:a utan närmare bestämt halv 10 typ. Vi gillar när de säger mellan 8-18.. Men typ? ja, ska vi vara hemma hela dagen eller? suck.. Aja, de var ju tur att de vart på FM iaf, så hann jag ju med stallet vid en bra tidpunkt!

Här är bilderna jag lovade :D
Bingó tog sig en mumsbit!Bingó i det höga gräset (+en bit av Ástas man)Bingó på vägen hem :)


Jag måste säga att jag är bra?!

Ja, för att skryta lite sådär. Vilket man behöver ibland för att höja upp självförtroendet! :D
fan va bra ja är, trots att de var 5 (!!!!!)år sen jag började övningsköra, gjorde det ett litet tag, slutade och har inte kört på ja, 5år som sagt. Så har jag nu kört 3ggr och fan vilket flyt ja har i körninen :P Dock endast i 50km/h än så länge, men fan fortsätter det såhär kommer de att gå galant, (eller fram tills dess att någon har något att påpeka xD men vafan, nu lever jag i nuet och just nu går det BRA). och de är så galet kul att köra också!! Jag skulle kunna hålla på i timmar :D om det nu inte vore för att den där stackars handledaren tvingas åka med xD

But I love my mom and dad :D tänk så snällt liksom ändå ^^.

Galopp!

Vakna av ett sms vid 10, där de står VAKEN?
ehm ,ja nu är jag ju det? xD var stallkamraten Cassandra (som äger lillabruna, min fina medryttarponniii)
hon ville ha sällskap till stallet, och visst. De tackar man ju inte nej till! :D tråkigt att vara där själv jämt liksom!
Iaf, ut till stallet kom vi! och ridning blev det! Skrittade fram på vägen, skulle testa att tölta en bit också, men Bingó blev SÅHÄÄÄÄÄR stark och jag fick inte stopp på honom :'o barbacka liksom, nej inte kul!
Stopp blev det tillslut, åh gud va rädd ja var, eller inte rädd. men spänd xD
Sen skritta vi resten av vägen, tänkte trava i uppförbacken vilket går bra fram tills dess att Ásta tyckte att vi kunde galoppa och typ gör ett galoppsteg i ett "kan vi inte galoppera snälla?" steg. Bingó typ JA VI GALOPPERAR och börjar galoppera? MEd mig på ryggen? BARBACKA?!? jag som typ sagt att jag INTE ska galoppera barbacka iom att jag typ inte vill ramla av?
ehm, ja galopp blev det, några steg tills backen tog slut. Åh gud säger jag bara.. Jag vill itne göra om det :( läskigt!

Men vi överlevde! spännande xD

Ridtur och övningskörning!

Agnes hämtade mig vid 12, ut till Bingó och trixa lite innan de blev ridning :)
Kändes BRA uppepå ryggen idag, trots taktproblem som inte kändes så farliga uppepå (syns bättre på bild, traven förstod jag var 4taktig, men att tölten skulle vara så travtaktig trodde jag inte xD)
iaf, kändes balanserat, trevligt, tryggt men framförallt roligt att rida!
Travade flera varv utan några som helst problem i höger varv. Lite 4taktigt men de är fan nästan så Bingó är skapt xD
i höger varv har vi fått jättesvårt att trava ?!?, Lektion nästa vecka, jag tror liksom att de är jag som gör något fel. Eller de är jag som gör något fel, vad vet jag bara inte!

Tölten kändes bra, han var mjuk, följsam och lyssnade bra! Hade bra takt men man ser på vissa bilder då och då att de är lite travtakt. Men han är lite rolig att rida just nu, han växlar gångarter så det skriker om det xD visst de är INGET JAG EFTERSTRÄVAR, men en häst som har varit ganska enkelspårig av sig, så är de lite kul att han faktiskt VILL trava när vi töltar! :) de är framsteg mina vänner!.
Sen red Agnes och var lektant och galoppade lite på ridbanan och på ovalen! sötnosar på dom!
Bingó såg galet lycklig ut kan jag ju bara berätta xD Matte! MATTE, JAG SPRINGER JÄTTTEFORT! :'D

bjuder på några bilder här;Sen tog jag mammsen med mig ut och övningskörde lite!
Tekniken sitter ju inte hundra men vafan, nu känns inte 50 sådär jätteläskigt iaf! :D så det går ju framåt!
Snart så åker jag på dom riktiga vägarna också ;D snart så!


Fler bilder finns att se på bdb! :)

Redo

Sitter här, nyduschad och strax färdig för att möta upp Agnes (precis utanför min dörr, ah så smidigt!)
sen åka iväg till Bingó <3 och pilla lite :D
Kan säga att det INTE är härligt någonstans att vakna halv 9 av att de rullar in en STOR jävla lastbil och dumpar av sisådär 3ton grus PRECIS utanför fönstret.. Helvete va det dånade :o
Lyckligtvis är jag en sådan person som kan somna om ;D så när han åkte härifrån vid kvart i 9 tog det inte många min innan jag somnade om och sussade så sött fram till 10 ^^.

Men nu upp och fixa iordning det sista, kanske hinna slänga i mig en macka?!?
Vi höres senare! Med lite bilder också från dagen :D

Uttråkad!

Åh shit så uttråkad jag är! >.<
finns inget att se på tv:n, inge kul som händer på diverse siter på nätet.. Hade det varit sommar och varmt hade jag fan gått ut på en promenad! Men det lockar inte just nu, de är för kallt!
Så jag fortsätter att klaga på att jag har tråkigt...

shit vilket upphetsande inlägg eller hur?!? :o

Övningskörning för hela slanten

Ja, nu har vi äntligen dragit igång igen! Fick ju papprena i fredags, sen åkte föräldrarna bort under helgen men nu så :) Bra gick det också, inge stopp eller liknande! Brumma runt i lännas ind. område, spännande med alla lastbilar överallt, men de hade överseende! :)
Snart så vågar vi oss ut i riktiga världen också! bara några omgångar till i ind. området xD

Dagens ridning!

haha, jag måste bara berätta om mitt failande ridpass på Bingó xD
eller alltså, jag måste säga att det går framåt! Känner mig mer och mer säker uppepå hästrygg utan sadel. Känns som att "fusket" (dvs när jag red med stigbyglar) gav mig nya krafter, fick in känslan igen och idag kändes det BRA! Red på halvlånga tyglar hela ridpasset, skänkelvikningar, öppnor osv undan vikt och skänkelhjälper. Bingó var sååå duktig <3 :'D fina hästen!
Trava t.o.m flera varv på 4kanten varvat med några varv på en stor volt.
Varav vid ett tillfället vi fick lite komunikationsproblem *vissel*
Bingó är ju lärd så att ska han travas på volt så arbetas han enbart med innerskänkeln (formar och driver i takt med traven), ytterskänkeln är mest "där", gör absolut ingenting, börjar man fladdra med den samtidigt som man pillar med det andra så blir det tölt ;D. Iaf trava några varv på stor volt, sen helt plötsligt petar jag till med ytterskänkeln när vi kommer på den öppna delen av volten, Bingó tror på voltbyte och ställer/böjer om sig till vänster (vi red på en högervolt), och börjar att glida ut från volten (svårt att springa vänsterställd på en högervolt!) vilket resulterar i att jag inte "hinner med", har relativt svårt för att hänga med när han inte springer där jag tänkt att han ska springa :P och kramar då till med innerskänkeln och Bingó ställer om igen, då snudda ja med ytterskänkeln så han ställer om ännu en gång (blev så några gånger, vilket resulterade i att vi travade ut från banan, jag i typ den snyggaste sitsen ever, och får stopp på honom några steg utanför banan). MEN jag satt kvar xD och kunde fortsätta trava sen på ridbanan. Men jag var fan sekunder från att åka av. De är jävligt tur att han vet om att vi ALDRIG travar/töltar ut från ridbanan, så han blev osäker och lyssnade på mina hooanden xD
Resten av ridturen gick bra iaf :D

sen fick jag rida Ásta <3<3<3
Skritta vägen med några stallkamrater, trava liten bit också.
Körde sen på ridbanan några min och Ásta var PIGG! Trava helt idiotiskt trevligt :'D
galoppa flera varv i högergalopp med säkert steg, liksom bra takt osv (och fort gick det, wrooom)
Byter varv och galoppar i vänster och HON GÅR I FORM! <3<3 (gör det med matte men inte med mig för jag KAN INTE rida i galopp på ridbana!!) och liksom, fan va GLAD jag blev. Åh fina fina fina lillabruna <3
Fan va du kan göra mig glad :'D

Ja, de var det jag hade att säga! Dagens ridning var sådär galet perfekt, trots missen med Bingó, men känslan av att jag satt kvar var skön! :) Även om hjärtat satt i halsgropen ;D
Sen lillabruna på det :'D iihhh

Soffliggare

Yes, I am. Finns inte en chans att jag lallar iväg och röstar idag. Jag är helt enkelt en sådan person som inte tror på något parti. Jag känner inte att de finns något i deras politik som får mig att vilja rösta. Dels förstår jag inte mig på politik. Spelar ju ingne roll vad man röstar på? De är ju block? De samarbetar ju under hela mandatperioden?!?
Nej, rösta, de skiter jag blankt i att göra!Blött

var en kort sväng ut till stallet nu ikväll, stallkamrat Cassandra tog ju körkort igår och man tackar ju inte nej till skjuts i detta oväder! :D jag överlevde resan dit och hem ;D duktigt gjort av Cassandra bakom ratten!
Iaf, tog bara in Bingó (som förövrigt kom i FULL galopp när jag ropa, de har regnat han var blöt och hungrig och ville iiiiiiiin) , la på BoT-ryggtäcket och la på ett fleece då eksemtäcket var/är dyngsurt och har inget torrt i stallet, vill inte skita ner dom jag liksom redan har tvättat klart för iår, de är ju snart dags att plocka av eksemtäckena!.

Imorgon har jag utsläpp, suck :( sen på kvällen bär det iväg på födelsedagsmiddag! Sen alla kära läsare är det måndag. Inte för att de blir någon större skillnad i min vardag.. Ännu inte orkat söka några jobb. Det tar livet av mig :( men någongån så, om jag inte börjar plugga till våren?!?
jaja, får se..
Och ja, det blev ett flummigt inlägg, men jaja :P Känner att jag själv inte har en röd tråd idag, har inte gjort ett skit >.< jävla pissväder!

Nu ska jag upp å se om det finns något kul att se på tv.. Vilket jag hoppas!
Annars slänger jag på någon gammal film :)

Alltså, varför?

Seriöst, KAN det inte regna lite mer?
Tycker de är så otroligt jättehärligt med regn en lördag, så varför regnar det inte sådär JÄTTEMYCKET, ja ni vet, då mycket att de studsar upp igen när regndroppen landat på marken? För de är ju bara så jävla mysigt (obs folket, Carro är galet ironisk och vill bara döda vädergudarna)

De är tur att man får skjuts ut till stallet idag, av en viss Cassandra som tog ett visst körkort igår, Skitunge :P
Ja, moppen får vila idag, likaså Bingó ;D men har en viss box som måste mockas och höpåsar som ska packas och kraft som ska fixas ;D ja ni vet. Det där roliga som ingår när man har häst!
Imorgon har jag också utsläpp samt träckprovstagning av samtliga hästar. Tjoohooo!

Nej usch va jag känner mig omotiverad, varför ska hösten vara så jävla grå och trist för? :(

Nyklippt!

Ja, idag bar det av till frisören för färg och klipp :)
Började med att lägga i slingor i hela håret (blooonda), klippte och fönade. Insåg att jag blev FÖR blond xD och la in en askblonds liknande toning (för att få ner värmen i håret, blev lite brandgult typ, och för att få de lite mörkare). Toningen kommer att avta lite så jag blir ljusare än va det är för tillfället, men inte så ljus som ja var efter slingningen! Bild kommer senare! :)
Är iaf jättenöjd och trivs ganska bra i ljust hår, var ju galet platinablond en period i livet, dock blev det bara gulare och gulare ;D nu vill jag ha det naturligt! Dvs inte så varmt i färgen :)

Blev en sväng till Farsta sen där jag inhandlade en liten present :)
Hem, byta om och ut till stallet, där jag red Bingó en sväng på banan. Började SPÖ regna precis när jag satt upp. Men vafan, sitter man redan där kan man lika gärna sitta kvar!
Kändes GALET bra idag, balansmässigt! Dock måste Bingó lära sig att man kan fortsätta trava trots att Matte kanske tappa balansen för ett steg. Skulle liksom vara lättare för mig om han bara fortsatte trava så jag kunde hitta tillbaka till balansen, ist för att sakta av till grisepass (eller klockrentölt, vilket också händer) men han vill ner till skritt FORT när matte börjar bli obalanserad. (dels för att jag "lärt" honom det, så jag slipper ramla av och dels för att han faktiskt inte VILL att jag ska ramla av), iaf tillslut vågade han grisepassa några steg för att sedan lägga sig i trav igen, ist för att sakta av. Kände oss galet stolta efter det så vi slutade! Blöta och danna ;)

Men Bingó var måttligt road när vi började rida i regnet.. Jävla fjollponny, vafan.. Han är ju född på island xD Lite regn dödar honom inte!

Träningsvärk

Efter gårdagens långa och jobbiga dag tog jag mig ut till stallet lite senare än tänkt.. Mitt i resan bestämde sig min moppe för att gå som om man kastat in en näve grus i maskineriet.. In till verkstaden (som tur ändå ligger påvägen till stallet xD) lämna den där, där dom kollade runt och hittade tillslut att de var skit i förgasaren (gratis jobb också, iom att jag var där förra veckan och lämnade in trasig moppe!)
Iaf, Bingó och jag tog oss en barbacka skrittur (eller ja, allt sker ju barbacka numera men ja ehm, ni fattar) på vägen. Bingó kändes mjuk å fin och skrittade på bra med halvlånga tyglar. Blev typ några oerhört korta travsträckor, knappt något som räknas xD men ändå!
De är verkligen mysigt att sitta barbacka, de är något som gått upp för mig!
Dock önskar jag verkligen att jag kunde känna mig mer bekväm däruppe. Våga LITA på mig själv och min balans.. Det känns som att jag behöver "ramla av barbacka" bara så jag vet att de inte gör ondare än med sadel xD. Fy fan för hjärnan och dess komplicerade funktion!..

Nu ska jag däremot krypa ner i sängen! Imorgon ska jag upp relativt tidigt och fara iväg till Frisören :D bli liiite ljusare och klippa till luggen lite också :) spännande!

(juste angående rubriken, mina lår (insidan) jag fattar inte?!? Jag har sååå ont xD)

Utskrivna, friskförklarade och REDO!

TJOHOOO, äntligen ÄNTLIGEN efter en hel jävla sommar och 5besök av Veterinären ansåg han sig "klar"!
Bingó börjar använda kroppen RÄTT, musklerna arbetar mjukt och följsamt och ryggen är KANON! :D tjohoo!! ^^
Blev lite pill å pyssel, samt de vanliga longeringarna osv. Även Agnes fick sig en sväng uppepå hästryggen. Veterinär ville ju fortfarande se hur han rörde sig under ryttare (and no way att jag rider!) iaf, först longering med ryttare. Bingó galet skeptisk och såg lite rädd ut bitvis, släppte dock relativt bra men inte helt.
Sen fick Agnes rida själv (stor flicka!!) och de började se bättre ut, han ser ju inte alltid alltför bekväm ut med en annan ryttare på ryggen, men vågade trots detta slappna av några gånger i traven!
Blev även några steg galopp samt ett tvärstopp där Agnes gled av GALET SNYGGT och ja, stod på tassarna (vänd åt "fel" håll) och Bingó galet frågandes? vänta nu.. Satt inte hon där uppepå?

Sen in med lite nålar, tror vi var uppe i rekord idag! 6 eller 7st vart det totalt (minns inte helt hundra!)
Imorgon ska jag ta mig en tur på min friskförklarade pålle :D
nu ska det bara gås ner i vikt, samt därefter letas sadel (snälla, låt någon köpa mina gamla sadlar!!)

Efter Bingós långa pysslande (typ 4 timmar veterinär) blev det Ástas tur att bli ompysslad :D
Blev lite ridning på ridbanan och Agnes fotade! Kul att ha ridbilder på damen också, de händer ju inte alltför ofta!
Hon kändes bra idag, fick t.o.m respons på att de var rätt galopp också (även om det tog några försök!) Men damen duktig och Carro tyckaom! :D

Men nu är jag SÅÅÅ trött (efter en totalt 9timmars dag i stallet, utsläpp, veterinär, ridning)
Så SÄNGEN NÄSTA!

REA!

Alltså, jag älskar när man sitter på nätet och kollar hästgrejjer (vem tror att jag kollar på annat än hästtäcken, schabrak, glansspray och borstar liksom?!? då har ni FEL FEL FEL) och så kommer jag på att! Ah, ja ska köpa det där halstäcket nu till regntäcket (som jag köpte för 1,5år sen), klickar in och ser att halstäcket kostar 250kronor. Väljer rätt storlek, väljer rätt färg. Summa 69kronor. Vääänta nu?!? Bläddrar ner lite på sidan. "Nedsatt pris på utgående modell. Brun med blå paspoal, endast 1strl kvar" seriöst? HUR ofta händer det? eller ja alltför ofta och oftast är den där ENDA storleken kvar antingen strl litenponny ala shettis, eller strl xxful ala shire liskom! Men nu, nu var det strl M till min ponny med rätt färg på halsdelen å allt :D iihh så lycklig man kan bli för så lite xD
Köptes även gängtappar till broddhålen, nya skyddsboots i gummi (mina går sönder HELA tiden) och lite annat smått och gott, ni vet sånt som man bara MÅSTE ha.. typ...

Btw så har det regnat hela jävla dagen, jag gissar iof på att ni själv har märkt det också?!? ;D
Bingó var ledsen ponny när matte kom, eller ja, när matte kom blev han GLAD ponny! "MAAAAAATTEEEEEE, rädda mig!! Det REGNAR :o" sötnosen! Tråkiga är att eksemtäcket bara drar åt sig allt vatten när det regnar så jävla konstant (kommer det bara en liten skur rinner det mesta faktiskt av och Bingó brukar vara snustorr under), men nu vägde nog täcket sisådär 5-7kg.. Hääärligt! Blev lite massage på rumpa och rygg, samt värmedyna och BoT täcket på. Sen ett torrt eksemtäcke och ett regntäcke över det! Vill inte ha kall rygg när jag värmt och masserat där. Speciellt INTE när veterinär kommer imorgon (iiihhh, bli helt friskförklarad nu så vi slipper Kuben!!).

Blir tidig morgon också, då jag i ett svagt ögonblick erbjöd mig att ta utsläppet (iom att ja ändå skulle ut tidigt).. Jag kanske ångrar mig lite nu men vafan :P Bara UPP å HOPPA!

btw kommer Agnes ut och åker häst som veterinär ville att jag skulle göra sist! De är tur att man har modiga kamrater som ställer upp ;D och snälla kamrater såklart också! :)

låångt inlägg det blev woups :P

Söndag

Jag hann med att rida Bingó en sväng idag! Trodde inte det först men kliver man bara upp i god tid så hinner man allt ;D
Blev en liten skrittsväng runt höbalsslingan. Bingó kändes dock konstig? Vet inte om de är lite stressat i hagen (pga lite jakt och liknande i stallet och närområdet) men han kändes inte som Bingó, aja.. Rida gick det att göra iaf och han lyssnade ändå! Nu blir de "vila" imorgon, ska massera lite och kanske trickträna lite om jag orkar. Sen på tisdag kommer liksom herr Veterinär igen. SNÄLLA låt det vara den 5:e och sista gången nu >.< MEN han vill säkert komma tillbaka den dagen vi skaffat sadel.. Blir nog inte på ett tag känns det som.. Måste få mina andra sadlar sålda först! Som förresten finns på www.lillhastenistav.se (dock inte kommit upp på hemsidan än, men snart tydligen!) iaf, de måste booort först så jag får peeengar! Sen blir det att snabbt som ögat köpa en ny sadel. Och sen är vi igång igen :D tjiihoo! Dock kommer vi inte kunna vara med i några tävlingar i höst alls :( finns inte en chans att vi hinner få sadel innan dess.. Vilket suger helt enkelt!

Men man kan inte få allt, har jag fått höra så många gånger!


En lång dag!

Ja blir ett snabbt inlägg är så trött!

Blev att stiga upp kl 6 imorse, in i duschen och upp å iväg med Mustangen mot Uppsala!
Vandra runt på stort skjutfält med rader efter rader med marknadsgator fulla med skit! För ja de är tyvärr det de numera är. Sällan något vettigt för försäljning, men man åker ändå. Tradition!
Sen hem, stanna och käka middag längst vägen! Alltid lika lyxigt att äta på restaurang! :D
direkt hem efter det, snabbt byta om och iväg till stallet för att släppa in hästar.
Där stona inte alls ville in, men killarna kom i full galopp (Bingó enda fram till matte när han insåg att det var just MATTE som stod vid grinden, spetsade öron och galopp enda fram. Som för att säga; Men HEJ MATTE, är du här!)
Sen hem igen och 20:44 satt jag äntligen i min fotölj! Ah låång dag!
Kika runt lite på tv:n och sen togs det fram lite kräftor, måste passa på liksom, även fast säsongen är "över".

Nu har jag kikat runtlite på nätet, och ska hoppa ner i sängen. Nu går ögonen helt i kors!

Såå, Natti på er! :)

Ny header!

Efter lite pill fick jag ihop en ny header!
Agnes har tagit alla bilderna liksom ;D eller ja såklart hon har tagit bilderna ^^ världens bästa liksom <3
Vad tycks? :D
Jag saknar skills what so ever! liksom, men eftersom förra bilden försvann lite mystiskt (?!?!) så fick de bli detta!
Iof var de dags att uppdatera sig lite efter typ 3år med samma header xD And I do like the new one liksom!

Fast, ja skulle vilja byta bakgrundsfärg xD men de är fan för avancerat för mig! Så jag får väl hållas med denna bakgrundsfärg ett tag till xD

Buut, still. Vad tycks? :D

Sunny day

Bingó blev riden idag, första gången sen kiropraktorn kolla. Han vill mer än gärna framåt nu, men med mattes balans går det inte för sig. Tycker jag blir bättre och "modigare" men än är det långt kvar. Känns inte som att jag har en chans att sitta kvar om han hoppar åt sidan eller drar iväg. Så det går inte alltför snabbt på ridbanan ;D Bingó är snäll ändå och saktar av fint osv när matte ber om det! Vilket är tur!

Ásta blir man ju bara glad på! :D Hela hon ger mig en gläjde och lätthet just nu som är obeskrivbar! UNDERBAR flicka <3
Tänk va hon släpper på mina spärrar och hjälper mig! Så skönt att inte behöva hjälpa hästen utan själv bli hjälp ist! Underbar känsla och omväxling! :D Såklart försöker jag förbättra damen ;D men att galoppera på volt trodde jag aldrig jag skulle få prova på direkt, iom Bingós icke existerande galopp på ridbana! Sen skolor i trav?!? På en islandshäst?!? Utan att bryta av mot tölt!! WONDERFUL! Tack ännu en gång Cassandra! (känns som jag tjatar, men det betyder så mycket för mig <3 ^^)

Imorgon blir det uppsala, sen insläpp i stallet. Bingó får nog vila skulle jag tro!

galopp över travbommar?

Åkte ut till lillhastenistav.se och lämnade in båda sadlarna. Så snart ligger dom ute på deras hemsida. Jag gav upp försöket att sälja dom själv. Fick bara dumma svar eller inge svar alls ;D
Bingó blev tömkörd idag, tanken var att skritta och trava över några travbommar. Gick bra i skritten och typ 2ggr i traven, sen tog han sats och tog galopp och ja ehm, tog sig över utan att dö? xD han ville ju hooopppaaa..
Så tillslut gav jag upp, jag fick honom att trava en gång till över bommarna (genom att skritta fram och precis när han tar steget över första bommen fick han gå upp i trav, men direkt efter bommarna vart det galopp igen) xD

Satte upp ett hinder ist, alltså han verkligen ÄLSKAR det! Så kul att se! :D de är ju inga höjder precis (sockerbitshöjd) men det räcker till en tjock islandshäst med spatt och senskada ;D
Blev lite seriös tömkörning också med öppnor, skänkelvikningar och början till sluta :) han är duktig min pålle iaf <3
Imorgon ska jag rida :D om jag orkar! och hinner!!

Juste, moppen hemma från sjukhuset igen! :) härligt att ha rödablixten ståendes i garaget, där hon ska vara liksom!


en liten ponny med nya tassar!

eller ja, tassarna är ju inte nya, men nyverkade och med ny fin specialskoning! Nu hoppas vi bara att liksom skorna sitter kvar som dom ska xD men de gör dom nog!
Bingó fick vila idag också, han fick ju nya skor och jag hann inte med att ta honom på en promenad också, då lillabruna skulle ridas (TJOOHOO) och litettroll skulle tömköras (matte massa sjuk :( så jag hälper till!)
Blev 4:a timmar i stallet, jag klagar inte. De är där jag trivs bäst! Men ja, de skulle ju vara trevligt med ett jobb liksom..

suck, ne ja har inget vettigt att säga mer än det här. Sängen nästa, för fan va trött jag är!

Kiropraktorbesök!

Yes, idag en vecka innan återbesöket hos veterinären blev det ett besök av kiropraktor-Malin!
Bingó var kanonfin förutom en liten bit på ryggen (ca 15cm från manken, och 20cmbakåt var LITE stelt)
Vilket Malin lossade med lätthet, så duktig som hon är!
Ingen ridning idag, blev en kort promenad (pga behandlingen såklart!), imorgon likadant, en kort promenad, lite i skog om myggen håller sig BORTA!! Blir även nya skor för Bingó igen, är knappa 5veckor sen han skoddes, men HELVTE va de växte när allt regn kom xD men det blir ordnat imorgon! :D fina tassar igen!
Torsdag blir det lite tömkörning tänkte jag, över lite bommar å liknande. Kanske slänger ut en pressenning (stavning där? xD) om jag orkar. Sen blir de ridning på fredag! :D

Red även lillabruna idag, och MUMMA på henne alltså! Vi bara flöt (?!?!?!) fram idag, arbeta med att öka uppförbsbacken i traven, höja upp formen lite och hon var så duktig! Även lite skänkelvikningar i trav gick toppen! Körde lite övergångar trav-galopp, damen tog t.o.m HÖGER galopp 2-3gånger (lite osäker på första fattningen där.. Ganska säker på att de var rätt galopp xD), och vänster varvet gick galanant det med!
Tog oss ner på ovalen och töltade lite, och MUMMA på den tölten också! Den där damen kan konsten att lyfta på tassarna! :D fick även i lite tempo i henne utan att tappa takt eller bärighet. Lite galopp på ovalen också, lika duktig där! <3
Sen fick hon massa äpplen och morötter och höööö :D finalillabruna!

Tack Cassandra för att du låter mig rida lillabruna regelbundet! Betyder mycket för mig! Speciellt när hon är så fin och höjer mitt självförtroende så mycket :D

Bjuder på en gammal bild på mig och lillabruna (titta SNÖÖÖÖ usch >.<)

Men vi är söta iaf <3


Men vafan >.<

Upp och hoppa relativt tidigt imorse, dvs halv 9.
Göra mig iordning för att åka till stallet, där planen var att duscha Bingó, få honom att torka och sen helraka honom. Ja det gick enligt planerna absolut.. Men moppen hade en helt annan idé.. Tyckte att den tydligen kunde gå sönder utanför city gross rondellen.. suck >.< så på halv motor tog jag mig till stallet iaf.
Där jag som skrivet badade Bingó (lukta massa gott), flätade man och svans (snygging!!) och ställde i solen för att torka!
Mockade lite och körde sen lite trickträning på ridbanan, utan klickern den här gången dock! Funka lika bra det ;D Vilat ett tag från spanska skritten men idag fick han lyfta tassarna och han var jätteduktig!
Måste verkligen ta myrsteg med Bingó på den fronten, han stänger av såfort han inte fattar eller klarar av pressen. MEN nu börjar han ju fatta! Dock kan man inte "nöta" eller, då han stänger av då med..
Därefter blev det lite handbetning för Bingó (dvs beta tills han kissar xD) sen in i stallet och fram med klippmaskinen. OCH MIN HÄST ÄR EN PÄRLA <3 åh jag älskar honom sååå!! Helt jävla underbar är vad han är! :')
Har ju aldrig haft problem med att klippa honom, men han är bästaste ändå! Tycker de är helt underbart att han bara står där, rakt upp å ner och bara väntar på mina signaler (dvs flytta det benet, lyft det benet, titta framåt å allt som behövs för att komma åt med klippmaskinen överallt). Sen blir han sådär MEGASTOLT när jag stänger av klippmaskinen, ger honom ett äpple och typ säger "världens bästa hästpojke du är då" och klappar lite. Sötnosen <3

Fjonga iväg i galopp sen när jag släppte i hagen, hann knappt äta äpplet han fick ;D haha sötnosen <3

Ja, sen stod jag ju där, på stallplanen med en moppe som gick på halvfart.. Blev att köra den till sjukhuset igen :( där de PINSAMT nog kände igen mig >.< vadå? de är ju typ 1,5-2 månader sen jag var där xD
Iaf, får väl se när jag får tillbaka moppen. Hoppas så att den kommer typ på onsdag?!?

jaja, imorgon kommer Kiropraktorn ut, spännande! och på onsdag fröken hovslagare.. Blööö på pengar som försvinner. Men pållen förtjänar det bästa <3 världensbästa som han nu är :'D

Helg!

Igår var det lördag och jag å pappa tog Mustangen på en tur ut mot Gålö (typ) och åkte lite militärbåtar från typ förr? xD Ne men typ 50-80 talet är väl de ifrån skulle jag tro, nej jag är inte så insatt. Lite torpedbåtar å liknande. Anordnas 1gång år för att ja visa upp och använda båtarna, de är ju museumföremål!
Kallt var det iaf, tog fram tjocka underbar vinterjackan vilket var sååå jävla skönt!
Hade på kvällen sen insläpp i stallet och Bingó fick vila :)

Idag söndag har pappa å jag varit iväg och storhandlat hästmat (aaahh DYRT), sen tog vi oss en skogstur Bingó och jag! Träffade först ett gäng från stallet i skogen. Bingó såååå nyfiken tills han insåg att de "bara var dom från stallet" haha, sen träffades det ett par med 2hundar, gick fin fint att knata förbi :) sen fick vi guida en stor barnfamilj till Trylen (en sjö med grillplats). Sen var de några farliga människor som satt och hade picknick i skogen också!

Men ponny duktig och PIGG. De skulle enligt Bingó då vara full fart över stock och sten även om de var en liten smal stig med stenar på ;D
Men galet trevlig i galoppen är han nu, rund, bärig, mjuk å trevlig! Trava på bra i skogen också.. Så svårt dock att få en "naturtöltare" att trava xD Bingó typ, meeen vi töltar ist? *tickitickiticki*

Ja, snart blir det iaf att raka honom, måste iaf ske innan veterinär kommer ut igen :P Svettgris som han är!

Nästan en heldag med Agnes!

Yes de blev nästan en heldag med Agnes igår!
Blev hämtad kl 12, åkte ut till Berga och hälsade på Machen som tidigare varit halt, men nu tydligen inte visat något (jag blev den som fick springa med honom).
Efter en sväng till västerhaninge centrum åkte vi ut till Bingó! :)
Blev lite ridning och BILDER FINNS ATT SE på bilddagboken OCH Facebook.
Jag orkar inte lägga ut några bilder här, då det är segt och osmidigt!
Bingó var duktig och jag var duktig! :D
Vågade trava flera varv, den ni! Agnes red också, med mer fart xD
Snäll som hon är ska hon hjälpa till när veterinären kommer den 14:e, han vill ju ha någon som rider på Bingó medans han longerar så han får se hur han rör sig under ryttare! Agnes blev "offret" haha :D

But, Here you go. En bild kan jag bjuda på!

Mitt finaste <3


RSS 2.0