Otålig?

Gaah, ja är verkligen inte van vid dessa känslor.
Jag vill ha klara besked hela tiden, ja vill veta vad som kommer hända.
Vad som händer och varför?!
Jag vill veta vad folk tänker på och hatar att få skumma sms/samtal som är så krypterade att jag får ont i magen.
Prata klarspråk människor.
Jag är en osäker själ och blir så väldigt lätt påverkad och ledsen när jag inte vet vad som händer.
Och de känns jobbigt att det ibland kan vara så att jag framstår som värsta bitchen när jag ställer raka och ärliga frågor. Men jag vill bara veta.
Vad jag vet nu är mättande för stunden, men sen vet jag att de kommer fler stora frågor.
Hur hanterar man detta egentligen? Allt jag vill är att vara säker.


Förlåt lilla skata <3

Usch, verkligen usch. Körde på en liten skata idag påväg till stallet. Åh vilken ångest. Lillafågeln förlåt :(
Stod mitt på vägen och ja hade bilar bakom och kunde liksom inte tvärbromsa, och litenfågel han inte flyga iväg :(
Åh usch vilken ångest....

Väl i stallet fick Bingó en vilodag, red Ásta på vägen med Cassandra och Einrad och damen jävlar vilken tölt hon fick till! :) Fina lillabruna!
Ett kort men intensivt ridpass, så jäkla varmt trots att de börjar bli kväll. Men imorgon ska de ju tydligen spöregna och åska samt blixtra.. Underbart... Suck!

Mam å pap kommer hem imorgon från dalarna också, suck.. :P

En repris

Åh, ja titta bak lite på just detta inlägget!
Har ju fått en del nya läsare, och ja gissar att alla inte har tittat bakåt i bloggen.
Så här kommer min och Bingós alldeles egna historia;


Som många kanske vet så heter ju iaf jag Caroline Ahlberg och är en 21årig hästtjej, som äger en islandsvalack på 19år (fyller 20 iår, min fina gammelman <3).

Våran resa startade med att min ordinarie ridskolelärare tog ett "sabbatsår" från ridskolan och vi fick en vikarie ett år, som då under ett teori pass sa att "vill man utveckla sin ridning bör man rida mer än 1gg/vecka, tex via medryttarhäst" sagt och gjort, jag fick med mig mamma på den idén och letandet startade! Första hästen som provreds var Bingó, en TJOCK, HÅRIG och bortglömd lite islandsvalack på då 15år. Den 3:e december 2005 klev famlijen Ahlberg ut från bilen och satte sina tassar på Sadelmakartorp för första gången. De hade snöat aset under natten och ridbanan var översnöad. Där red jag Bingó för första gången, ren grisepass, 4steg trav men mest skritt. Helt olik de där ridskolehästarna jag var van vid, men så roligt det var!
Först skulle jag mest "hjälpa ägaren lite medans jag letade annan bättre medryttarhäst", men ja.. Så blev det ju inte.


Den där feta islandspojken tog mitt hjärta med storm och våren/sommaren 2006 var en av de bästa sommrarna i mitt liv. Han var min hela den tiden, varje dag var jag ute. Vilken tur jag hade som fick denna islandspojke med denna ägare (ägaren var gravid med barn nr2, därav all ridning och ansvar)

Fick sms av ägaren i augusti 2006 där det kort och gott stod "jag kommer att sälja Bingó, han ligger ute på internet nu, jag har hittat en annan häst. Bingó passar inte mig".
Min värld rasade samman, skulle nu denna underbar hästpojke slitas ifrån mig`? Hamna hos någon annan som inte förstod honom helt? Skulle han återgå till den där ensamma, osäkra tjocka islandspojken igen som "bara var galen".


Ack, jag gav mig inte! Med lite tjat och tårar, samt VÄRLDENS snällaste mamma (och pappa på ett hörn) blev han min i oktober 2006, november 2006 flyttade vi till Eriksbergs Gård där vi ännu står uppstallade.

Efter detta har våran resa fått så många törnar, nya stigar och nya band!

Under 2007 kände jag att något var fel, det tog dock alltför lång tid för mig att inse att klinik var nödvändigt, jag har försummat min häst så under det året, jag lyssnade inte på signaler som tydde på något så mycket större. Men vad visste jag? Jag hade aldrig haft häst förut? Bingó var ju aldrig halt!, han tuffade på som vanligt, min pansarhäst!
Efter spattresan som skedde från 22November 2007-slutet på mars 2008 har vi blivit så sammansvetsade, alla tårar jag grät i rädslan av att tvingas ta bort min fina vän gav oss ett sådant band och förståelse som ingen kan ta ifrån oss.

Resten av 2008 lunkade på lugnt och fint, våren 2009 hämtade jag en trasig häst i hagen, med ett stort sår på höger fram. Blev att ringa ut veterinär som konstaterade senskada, eller rättare sagt, ett senbrott på yttretåböjarsenan (eller tåsträckarsenan, samma sena, går under olika namn).
Här trodde jag seriöst att våran resa var över, att nu den här dagen kommer min häst att lämna mig. Bara sådär *puff* borta!. Men min häst är en otrolig varelse och vi överlevde detta också!
ca 5månaders rehabilitering sen var vi igång igen, om ännu mer sakta och försiktiga!

Köpte ny sadel vintern 2009 som sedan våren 2010 visade sig vara bomsned. Blev veterinärbesök igen pga skadad hästrygg, ca 3-4månader med massage, akupunktur, promenader och smärtstillande var vi redo för ridning IGEN. Barbacka denna gång och detta har skapat om än möjligt ett ÄNNU starkare band oss emellan!

Just nu, har jag en glad häst som kommer i trav/tölt när man ropar, han arbetar med mig på ett helt annat sätt och vi känner varandra in och ut som ingen annan gör. Det finns inte en dag jag inte tänker på vilken jävla tur jag har haft ändå! Hur allt trots olika "dödsdomar" har gått så otroligt bra!

Hur många fina vänner vi har träffat på under resans gång och hur stark JAG blivit sen Bingó kom in i mitt liv.
Troligen hade jag inte funnits idag om min underbara mamma inte hade köpt min pålle till mig.
Han har hjälpt mig på så många olika sätt som jag aldrig trodde var möjligt!

Trots alla fel jag gjort och fortfarande gör så förlåter min häst mig gång på gång, han har ett sådan stort och rent hjärta och har fått en sådan tillit till mig att han litar på mig oavsett vad som händer.
Jag tvivlar starkt på att de inte finns något den här hästen skulle göra för mig, och det finns inget jag inte skulle göra för honom.

Våran resa har varit helt sjuk, på alla sätt och vis! Men både jag och Bingó är två komplicerade varelser som aldrig aldrig tar den lätta vägen!


vi är 2 ensamma vilsna själar som har hittat varandra, 2själar från så olika bakgrunder men med gemensam kärlek som nämnare!
Ord kan inte beskriva, bilder kan inte beskriva.
Men med så få enkla ord som går,
jag älskar dig <3 min finafinafina hästpojke <3<3<3(en Edit till historien är ju "skadan" som uppkomi vintras, när han fick en blödning  mellan tåsträckaren och djupa böjsenan. Efter den skadan är han nu en pensionerad islandsvalack :) Vi luffar runt i skogen och har kul. Rider något litet ridpass på ridbanan, tar någon liten lektion då och då. Men mest njuter jag av att ja äran att äga dena fina varelse <3. Jag njuter av all tid vi har kvar tillsammans, för om ja känner Bingó rätt så kommer de hända något inom kort, som kommer betyda slutet. Min häst lever fullt ut, tänker aldrig på konsekvenserna och de är så han är!. Han lever i nuet, och gör de som han tycker är bäst just där och då. Men de är okej, sålänge jag vet att han är lycklig.)


Yaaay!

Idag ringde dom från StrömsbergsGård Och mitt schabrak/pad har kommit! :D yaaay på det liksom.
Verkligen sjukt bra service. Först gången jag beställt därifrån men ja tycker de är grymt att de faktiskt hellre ringer kunden än skickar mejl (dels om att varan var slut men hon kunde beställa hem, sen dels när varan kommit!) Grymt trevlig tjej i telefonen, sen tycker jag om när de själva säger att de gillar produkten. Känns liksom som att man har gjort ett bra val då! :) Så kul!

Ser verkligen fram emot paketet, och jag rekomenderar verkligen deras internetshop. Grymma priser, massa saker och bra service! Ja kommer absolut att handla därifrån igen! :D

Förhoppningsvis kommer de redan imorgon ^^.. Woohooo
Färgen är svart/röd på den ja beställt!Och så har jag beställd den blåa ^^.


(ja vet, men den kommer ju iaf kunna användas till hösten xD)


Mach söker fodervärd

Fina fina Machen söker ett litet hem under en liten period,

HELA annonsen finns att se HÄR

Och jag hoppas verkligen de löser sig för alla parter!
Och se vem som fick vara modell då ;D mohaha (kääändis!!)
Jag hade så gärna tagit honom på foder!
Men med en egen lite olycksfågel och inget jobb
(och får ja jobb så finns inte tiden för 2hästar).
Så funkar de inte.
hoppas verkligen han hamnar på ett bra ställe under tiden Sandra pluggar klart!


Vart går gränsen?

Seriöst, jag har egentligen inge problem med att "slänga" ut någon tusenlapp för en hjälm.
Om ja nu skulle finna någon som jag verkligen VERKLIGEN vill ha, men oftast ligger mina hjälmköp under tusenlappen,  Dyraste hjälmen ja har är den ja har just nu, den kostade mig 900kronor lite drygt,
Men detta är extremt..

VEM, och ja menar VEM?!?! Köper en ridhjälm för 16tusen? Seriöst?

Tror helt ärligt inte ens att "storyttarna" skulle köpa denna hjälm, varför då när de liksom blir sponsrade med bra pch schyssta hjälmar? Vem riktar sig denna hjälm till?

Stört enligt mig, verkligen helt stört...

Hjälmen finns att köpa på Lyckås Ridsport


Matglädje!

Bingó såg lagomt överlycklig ut när jag kom till stallet, helt själv i stora hagen med MYCKET gräs
"Matte, tiiiiitta!!! :D ALLT ÄR MITT!!!!!!" ehm ja, de var typ den responsen ja fick när ja ropa lite vid grinden, han kom mycket motvilligt tillslut när ja vifta med moroten ;D

Tycker själv att bakhoven börjar se bra ut, de har växt ner från kronranden, så de är liksom "plant" längst upp, men själva bulan är ju såklart kvar. Men förhoppningsvis så har jag lyckats med att hålla det under kontroll så de inte har spridit sig. (Note to self, köp fler klisterlindor!)

Bingó the king hade lyckats med att massakera hela sin flugluva också, tur att matte hade en i reserv, men de är också den enda ja har kvar av den typen. Ska iväg till Lyckås imorgon för att köpa fler klisterlindor, ska kolla om dom har någon schysst luva där nu.. Tidigare hade de bara den "vanliga" bucasmodellen som har öron å sånt :(

Iaf, Bingó fick stå kvar inne trots att kl bara var halv 7.. De var mycket mat i den magen kan ja lova! :P
Imorgon blir de ridning iaf, fröken Annica ska rida Múska :)

Finns en del ja vill berätta men ja vet inte när och om ja kan berätta något än eller.
Men just nu, känns livet ganska bra. Vi får hoppas att de fortsätter såhär :) För jag har en skön känsla i kroppen,
And I like it! :D

Så var de tisdag!

Nyss hemkommen från A, mysig kväll/natt.
Håller på att förbereda mig för en kortis till stallet, de är varmt och Bingó ska få vila.
Ska vara otroligt lat idag och köpa donken till middag :P Alla klagar på att ja inte äter något numera..
Men ja  har kommit in i en "matsvacka" om man nu kan ha en sån? Har jag tur kan ja äta 2dl yoghurt (frukost), och soppa till middag utan att må illa.. Vet inte alls va de beror på, helskumt.. (och lite lagomt halvjobbigt)..

Men snart mot stallet, tänkte åka ut vid halv 6 eller nått, så får Bingó stå inne sen när ja är klar med honom. De ska ha flyttats till ny hage med lite mer bete idag, så de är väl lika bra att han får gå in lite tidigare och vila magen ;D


Lugna måndag

Vakna upp "relativt" tidigt, dvs halv 10.
Drog mig upp och ut till stallet (via Willys en sväng) och väl i stallet blev det en skrittur på vägen med Cassandra och Elina :) Massa prat, härligt!

Ska strax mot duschen för att duscha bort stallet, sen om jag orkar tänkte ja dra iväg och handla lite.. Om ja orkar (tvivlar starkt på det)...

Lugn och skön måndag, med sol, värme och glädje! :D Tihi!

Bjuder på en bild på min fina <3
En varm sommardag förra sommaren, nere vid "travbanan"
<3


Kanske?
Perhaps, this is a new start?


Ah

Valde att inte skriva något igår, hade en ledig dag! :P

Kom hem vid 14 ungefär, åkte mot stallet och pyssla om Bingó, som fick vila idag också ^^.
Hämtade upp Annica och åkte iväg och handlade, sen hem och dra igång matfix. Grillspett med pommes och tzatziki :D Mumma!! Lökringar hade vi också (ännu mera mumma!!)
Körde hem fröken vid 1ungefär, sen direkt mot sängen och upp 5timmar senare. Typ :P

Utsläpp hade jag idag! Så jävla trött haha, men de blev en lugn barbackatur på vägen, Med lite tölt :)

Nu sitter jag här hemma och ska strax ner mot duschen, gaaah ja är så jävla trött.. Skulle vilja ligga i soffan och dega hela dagen/kvällen. Men aja!

Bjussar på en bild på mig och  Mach från i torsdags :) Fler bilder kommer när jag väl får dom ;Dja min tröjja åkte upp ibak, skit irriterande!
Mach sprang lite bakom lod haha, skitsvårt att känna men han är snygg ändå! :D


Mot Dalarna

När ni läser detta sitter jag antagligen i bilen påväg till Dalarna.
Tänkte fira denna midsommar med mamma å pappa faktiskt, de är ju typ 6år sen sist :P haha
Så åker upp idag och drar hem relativt tidigt imorgon igen :) Skönt som fan med körkort !!!
Men de ska bli lite mys faktiskt! Grilla, äta jordgubbar m glass och glo på lite tv.
Dalälven sett från tomten :)


Vila

Idag får Bingó vila, han har gått 3dagar på raken nu, en av de få gångerna han har gått så utan vila sen igångsättningen. Men senan såg ut att klara de helt okej ändå. Antagligen bara jag som är extremt fjollig, men vill helst att han bara ska gå 2dagar på raken, sen vila en dag osv. Helst rida varannan men de går ju inte jämt ;D

Iaf, vila idag. Blir bara pill med bakhoven. Blää är så jävla trött på de just nu.. Snart gått 3veckor sen skoningen då det hittades, nu är de "bara" 4:a veckor kvar av bakhovspyssel... Suck!

Aja, va gör man inte? Ja menar, att stå och borsta en "spricka" i en bakhov med en tandborste... Känns liksom inte så konstigt när de innefattar Bingó haha.. Lagomt tills att detta "är över" så kommer de väl något annat som kräver någon annan typ av specialvård. Spännande att äga Bingó kan jag lugnt berätta!!
Men man LÄR sig ju iaf något! hahaEn liten hovspricka! (uppklippt)


Jordgubbar

Åh, ja har gjort jättesöta naglar med jordgubbar på. Men kan inte visa er :(
Känns så jävla surt att min pappa har helt enkelt förlagt usb sladden till våran systemkamera.
Seriöst, den människan har fan inte koll på någonting och det gör mig så galet irriterad!
Hur svårt ska de vara att lägga tillbaka kabeln därifrån man tog den när man är klar med den?
Ne ist ska man lägga den någonannanstans (antagligen "ingenstans", dvs han la den väl på bordet när han var klar, sen har den väl flyttats runt iom att den HAR LEGAT IVÄGEN!! eftersom den har legat fel..)
Detta är något som gör mig så jävla irriterad och förekommer VÄLDIGT ofta i detta hem!.


Måste helt enkelt köpa mig en egen usb kabel till systemkameran som fan bara blir min! Som ingen annan får använda och som JAG SKA GÖMMA såfort ja inte använder den!

GAAAAH (seriöst ja är helt förstört arg just nu!!)

Andas, så tyvärr.. De blir ingen bild på naglarna.. som är ursöta!!! (för iphone kameran suger!!)Jag vill flytta härifrån typ nu!?!?!!!Stor och liten!

Blev om än försenat (Saaandra ;D) en heldag med Sandra :D först iväg till Mach, och woow vilken skillnad på honom nu, jämfört med bara några veckor sen när han stod på Berga. Lugn, sansad, fokuserad Mach satt jag på idag! jävlar va kul de var :D Han trava på riktigt bra och hade fint tempo och form. Så kul! :D

Sen iväg mot Bingó, som nu har kommit på hur kul de är att trava... haha, på ont och gott. Så de blev ganska mycket trav idag ändå. Men tölt också såklart! Man har ju inte islandshäst för att trava runt på ;D

Sandra fota lite så när ja fått bilderna från henne så ska de läggas upp här! :)


Vilket skitväder!

Sitter och väntar på att tiden ska gå, kl 13 blir de att krama på Sandra och Mach i (förhoppningsvis) regnfritt väder! De har nääääästan slutat regna nu, efter att smhi utfärdat klass1 varning i sthlm området pga kraftigt regn..
Åh så mysigt!!

Sen blir de Bingó en sväng också ^^.
Och då hoppas vi att de verkligen inte regnar, annars har vi en mycket sur hästpojke att leka med haha!
Regn är inte Bingós melodi direkt.Jag och Mach förra året! :D
Visst är vi söta! :D


Hagstorlek

Detta tycker jag själv är ett evigt debbaterande om, hur stor hagen ska vara för hästen, samt hur länge de ska få gå ute.
Bra dock är väl att de faktiskt har skaffat ett "minimum" mått, dock anser jag att hästen ska få ha de roligare än då, men nu har de ju iaf chansen att "röra sig fritt" i samtliga gångarter!.
Det är bättre än inget, eller vad tycker ni?
Tips?

Jag vill börja prenumerera på någon hästtidning/magasin.
Någon som kan rekomendera någon bra?, gärna med stor variation, allt från dressyr till island till "nh".
Gärna med tips för enkla ridövningar å liknande.

Och va finns de för utbud egentligen? :P
Hippson
Hästmagazinet
Hästfocus
LuckyRider
Equipage
Ridsport
Finns de några fler?

Ge mig tips! :D
Och de gör inget om de är en tidning med engelsk skrift! ;D

Videon uppe!

SÅ äntligen, verkligen!
Shit vilket arbete haha, men nästa gång vet ja hur ja ska göra och inte göra...

Men se här! Här är den
Keep in mind!

Han är 20år gammal, under igångsättning.
Rids sparsamt (dvs typ 3-4ggr i veckan)
rids mest ut i skog och mark.
Är extremt 4taktig i traven bitvis pga att vi ej travat något sen vi fick börja rida.
Just nu rids han för hållbarhet, dvs i form med fokus på bärighet.
Tempo är ovesentligt!

Men iaf, här är vi, och såhär ser de ut ett vanligt ridpass! :)


Havrepappa

En blogg ja tittar förbi regelbundet är just Havrepappans blogg.
Kanske vänder sig mot lite äldre läsare men jävlar va kul han är! Vilken synvinkel han har och vilken kreativitet med inläggen.

Helt klart värd en titt iafMycket ironi, mycket tankar!
Mycket kul! :D


Bilder

I väntan på filmen bjuder jag på printscreens!
Filmen kommer upp om dryga timmen. :D

Håll tillgodo! :)


Dagens ridtur

Bingó var "spooky" idag, dvs tittig, hoppig och pigg.
Övertolkade gärna signalerna och tyckte att fågelkvittret var livsfarlig!

Men efter lite stopp och start, så funkade de ganska bra! :) Han var rolig att rida med mycket egen energi.
Fokusen ligger just nu på tölten, vi travar i princip ingenting, däremot BJÖD han självmant över till trav, vilket är helt underbart! Min fina 5gångare som har "svårt" för traven valde själv att trava. Uppskattas enormt!

Men överlag lyssnade han bra, lite småmissar och ett litet missförstånd skedde. Men annars är jag nöjd över ridturen.

Jag filmade också så filmen kommer strax! :D Dock är den lite lång haha, typ 12min ;D
Men jag och "filmskaparen" på datorn lirar inte helt, ni slipper iaf den långa minuten i början innan jag "hinner rida in i bild" ;D den lyckades ja få bort haha!

Så håll tillgodo, filmen tittar väl upp under kvällen! :D

Hoppsan!

Bingó var sådär roligt pigg idag vid longeringen, ville INTE skritta fram utan när han såg bommarna där på marken tagga han till ordentligt och ville bara springa!! haha, min fina<3

Blev trav över bommar både med och utan inspänning (dvs gummisnodd), men han springer så fint  med väld nacke ändå utan gummisnodden haha, "visst är jag snygg nu matte!!"

Satte upp ett litet kryss också, som var kul att hoppa från ena hållet men läskigt från andra! Men efter lite övertalning gick de bra också!

Bjuder på fler bilder sen förra årets longering haha, men han är ju så vacker!


Imorgon hade jag tänkt försöka få till en film! :D
om de nu inte regnar haha :P


Planering

Känner mig nästan helt sjukt taggad inför stallet ikväll.
De är svalt, jag är pigg och Bingó är liksom Bingó <3 :D

De blir longering idag, har inte markarbetat ordentligt på typ 2-3veckor. Ridningen har varit så rolig och han har varit så duktig att jag liksom inte har velat avsätta tid för longeringen. Men idag blir det av!
Ska travas över bommar och kanske KANSKE skutta ett litet kryss. Vi får se!
Men trav över bommar behövs, och de älskar han också :)Bingó longeras förra sommaren!

Agnes is the fotograf <3


Baka baka liten kaka

Sådär, första bakningen "avklarad", vet inte om ja orkar baka syltkakor idag också, eller om ja tar de på onsdag kanske?!?

Iaf, här är mina berömda chokladdoppade vaniljdrömmar!!


Kakor :D


Ta er tid

Ta 8min av erat liv och kolla på denna video.

Jag vet med mig att jag ibland är hårdhänt mot min häst, men när jag ser detta blir jag rädd.
(och med hårdhänt menar jag INTE att ja sitter och rycker och sliter 24/7 liksom)
Den som inte blir berörd av detta måste verkligen tänka om!


Tagga inför bakning!Den här bilden är tagen för typ 3år sen? haha
MEN IAF

Tänkte baka imorgon, hinner jag blir de både

choklad-doppade drömmar

OCH

Syltkakor!

Prio ligger iaf på de choklad doppade drömmarna ^^.


Gummistövel

Ni ALLA som känner mig haha, vet att jag hatar, verkligen hatar gummistövlar.
Men även den bäste kan ändra uppfattning. Dessa var helt enkelt snygga!
Påminner om converse (kanske därför jag gillar dom så skarpt?)

Finns i färgerna
Marinblå
Ljusrosa
Mörk khaki brun

Dessa läggs till på min Önskelista! :DDessa finns att köpa här


Regn

Det regnar, det regnar jättemycket!!!
Strax ska vi åka mot hässelby till bror m famlij..
Göra en checkup på hur långt de kommit med renoveringen ;D

Bingó får en välförtjänad vila sen de underbara ridpasset igår.
Jag har däremot insläppet ikväll, och jag hoppas verkligen att de har slutat regna då, annars får pållar komma in tidigare och jag ska då tvinga ut min mamma som hjälp! De är ju så långt till sommarhagarna :( och ja kommer bli så blöt!

Ne, nu är övriga familjemedlemmar strax klara, och redo för avfärd!

Sensation Blueberry

Provade Marabou's "nya" smak på sensation kategorin.
Jag säger bara MUMMA!!, verkligen helt supergod.
Jag verkligen älskar blåbär och denna smakar riktig blåbär(i såsform), inte sådär plastig smak som det annars lätt kan blir när de ändå är konstgjorda smaker.

Rekomenderar verkligen denna! Mumma :D


Woow! :D

Jag är inte den som är den, men jag måste säga att de är riktigt kul att se hur besöks-statistiken har ökat.

VÄLKOMNA!! :D nya som gamla!

Jag hoppas ni vill fortsätta följa mitt äventyr och faktiskt får ut något av att läsa min blogg.
Att se statistiken ligga på en jämn nivå och även sakta öka är verkligen superkul!Bingó och jag tackar för alla läsare! :)
Superkul, verkligen! :D


Alg Börjes

Bingó har ätit dessa alger sen han kom till sthlm, förra ägaren gav honom dessa, jag har fortsatt.
Måste verkligen hylla detta "fodertillskott". Innehåller i princip ALLT hästen behöver (förutom Kalk, som får köpas separat, tex fodekalk).

Såhär skriver Producenten;
"Alg-Börjes fodertillskott till hästar. Fodertillskottet består av Makroalgen knöltång (Ascophyllum Nodosum) i mjölform, som skördas utanför Island. Knöltången innehåller alla kända former av mineraler och spårämnen, närmare ett tjugotal olika aminosyror samt alla vitaminer, fortfarande i balans. Algernas rikedom på näringsämnen och framförallt att djuren kan tillgodogöra sig dessa ämnen mycket bra, har gjort Alg-Börjes Fodertillskott till ett mycket populärt alternativ till syntetvitaminer och grusmineraler."


Inte vidare dyrt eller, jag betalar lite drygt 700kronor för en 25kilos säck SOM RÄCKER HELA ÅRET!!!
Förvarar man säcken svalt och mörkt förstörs inte innehållet och de räcker som sagt ett helt år!
Bingó som väger dryga 350-400kilo äter 0,5dl på sommaren (vid bete) och 1dl vinterhalvåret (utan bete).
Kompletteras med Foderkalk (som kostar drygt 150kronor för en 6kilos hink, som räcker 2-3månader)
Måste fylla på mitt egna förråd nu.
Jag köper det hos Foderboden


Dagens ridtur!

Verkligen njöt utav att sitta på min häst idag, inge stress, ingen dragkamp någonstans och han tölta i princip klockrent hela tiden! Han var t.om så mjuk och avslappnad att jag fick rida in lite "spänning" i kroppen på honom så han behöll tölten!! :D alltså woow!!

Träffa på 2ungar på en liten 4hjuling också, Bingó blev rädd för själva överaskningsmomentet, men de kunde passera utan att han flippa ur helt!! :D Woow ännu en gång!!

Så duktig häst <3, så kul att han själv har fattat att allt blir bättre om man bara lugnar ner sig, man behöver inte springa i 120km/h hela tiden och allt är eller inte farligt!! :) Då blir matte glad! :D

Sen var de ist en massa farliga saker i stallet (bilar som stog i ena sommarhagen, ett bord som helt plötsligt fått en bordskiva på sig osv), men vafan! Man kan inte få allt ;D haha

Tillägg?

Kanske ska göra ett tillägg till de förra inlägger;

11. Bingó HATAR REGN (och snö) hahahaha

Matte kom åkandes i bilen förbi hagen, Bingó tittade upp och såg helt överglad ut, tills ja liksom försvann runt kröken med bilen hahah, stackars liten!!
Hämtade in honom direkt då eksemtäcket var genomblött (och jag är rädd om hästens rygg), så fick han stå i stallgången med vetevärmaren på samt BoT ryggtäcket. Medans jag pysslade med allt (mocka, fixa hö, fixa kraft osv). Sen blev de mys med lite massage! :) Sååå skönt sa Bingó! :D

På sen med torrt eksemtäcke och tunt regntäcke på.

Så tyckte jag att de var dags att gå ut i hagen, Bingó TVÄRNITA vid stalldörren, tittade på mig, tittade in mot boxen och tittade på mig igen. "Matte, jag står hellre här inne faktiskt". Fick släpa hästen hela vägen till hagen haha, men han kommer över de ganska fort iaf ;D gräset är ju fortfarande gott och kompisarna i hagen är ju fortfarande ganska roliga att vara med!

Han har ju personlighet iaf den där ponnyn ;D


10 Saker ni inte visste om Bingó!


1. Han blev känd på Stavkliniken efter alla våra besök hösten/våren 07-08 som "islandshästen som inte går att bremsa". Positiv eller negativt, ja de vet ja inte hahah!

2. Våran första tid tillsammans bestod av skenturer i skogen innan han vågade lita på mig ordentligt (försökte skrämma upp mig för att se vad jag gjorde, men jag gjorde antingen ingenting, eller drev på. = en häst som kände sig trygg med mig där uppe på ryggen)

3. Bingó var svårlastad under en period, i brist på respekt för människan förstod han inte varför han skulle "tvingas" in i transporten. Efter att ha "väntat ut honom" (med grimskaftet ett varv runt frambommen som extra stöd för mig) i 2timmar så klev han in. Och har därefter alltid klivit rakt på transporten!

4. Bingó är född på island, har bott i dalarna och flyttade sedan till sthlm där han kommer få bo kvar :)

5. Bingó har ett mycket starkt psyke. Som krävts mycket arbete från min sida. Men med starka regler (som aldrig ändras) är han nu uppfostrad nog att han självmant ställer sig vid stenar i skogen så matte kan sitta upp, kan stå lös mitt på stallplan utan att gå iväg osv.

6. Är en riktig enmanshäst och får "panik" när andra rider honom. "paniken" kommer sig utav att han är extremt arbetsvillig och vill göra rätt. Men har svårt att lära sig att tolka andras signaler. Och de löser han genom att bli stark, styv och springig.

7. Är född 1991, och blir därför hela 20år iår! (min fina gammelman <3)

8. Älskar barn, (helst barn från typ 6-10år), Han kan stå i timmar medans barnen borstar, kryper under magen, kratsar hovar och pussar på honom

9. Är en av 3 registrerade Islandshästar vid namn Bingó. Som förövrigt betyder samma sak på Isländska som på svenska. Antagligen var han inte "väntad" då mamman är av okänd stam, men han har en "ganska" känd pappa (pappan har iaf ett 30tal avkommor)

10. Är en riktig tjejtjusare, stallägaren fick bekymmer när vi flyttade in i stallet, då hästarnas vinterhagar ligger precis bredvid varandra, och Bingó mer än GÄRNA hängde över eltråden och pussade på tjejerna! (stallägaren trodde Bingó skulle ha sönder staketet och rustade upp med extra tråd osv). Sen Bingós ankomst har killarnas intresse för tjejerna växt och de är inte ovanligt att hitta Bingó ståendes nere i vinterhagen med ett gäng tjejer på andra sidan staketet "pratandes".


Dagens ridtur.

Blev en uteritt tillsammans med Annica och Múska, mot hoppbanan blev det! (en hoppbana som knappt hade några hinder kvar xD haha fail!), men Bingó får inte hoppa ändå så de spelar ju mindre roll liksom :P

Lite tölt blev det och trav över ett litet nedfällt trav (typ bomhöjd), lycklig ponny!
Han är lite rolig, flippade ur totalt av en häst i en hage bredvid hoppslingan. Blev skiträdd när Múska försvann runt ett hörn (eller hamnade efter när vi red före). Sen när liksom bryr han sig om sånt? haha, blev att rida i rumpan på Musen ist så han höll sig "lugn".

Svettigt och jobbigt med mycker skogsklättring för tjock och otränad hästpojke! ;D
Imorgon blir de antingen vila, eller longering över småbommar!
Får se va vädret säger!

Skillnad? :D

Åh ja är så jävla glad över att se "normal" ut i ansiktet!
Det där fallet gör jag aldrig om! Dumt att ta emot sig med fejjan! ;D


Känner mig som en ny människa ;D haha

(har fortfarande en "knöl" i läppen, stor som en ärta. Den syns som tur är inte!)


Litenkattunge!

Berättade ja igår att ja och mamms åkte en sväng till Ikea?
Tror inte ja gjorde de va? :P
Blev iaf en ny kudde till mig (och min onda nacke/rygg) Jävlar va skön den va att sova i! :D
Bäddade om i sängen med nya fräscha lakan och min nya kudde såklart.
Gissa vem som var snabbast att lägga beslag på sängen?
Mr.Pip såklart! :D haha, matte fick ligga som en ostkrok runt honom medans vi glodde på tv.
Sen valde katten att gå sin nattlig sväng i huset (då kröp jag snabbt som attan ner under täcket)
Efter nattvandringen så återkommer han till sängen och lägger sig vid mina fötter för att sova.
Min fina kattunge <3

(som btw snart fyller 3år hahaha, men han är alltid min kattunge <3)Bosse <3 :'D


Nageldesign

Gjorde dessa i torsdags men har helt glömt bort att visa er dessa ^^.
Visst är de söta? Gjorda för Cassandras Studentfirande som var i fredags!
Fick många söta kommentarer för naglarna! :DGlittertippar med svarta stilrena blommor! :D


Horseware och Rambo

Wiiiee
Jag vill att detta paket ska landa i min brevlåda NU!!!Den blåa är beställd! :D
Denna i röd/svart! :D


Fan va snygga vi kommer bli!


Galoschen är på!!

Såhär blev det, jag måste säga att jag är lite missnöjd med passformen då den var enormt tajt runt kotbenet!
MEN, förövrigt är den helt okej! Tror dock inte att den håller hela 8:a veckor.. Men men, de blir ett annat bekymmer!

Såhär ser iaf hoven ut just nu, med "sprickan" å allt!Ur en annan vinkel;Med Virkons omslag, snygg grön linda på också ;D ;Galoschen kom på!
Lite trång och svår att få på, undrar om ja får av den imorgon ;DUr annan vinkel;Och Min "snygging" i hagen
(tur att han alltid är världensfinaste i mattes ögon <3)


I'm on my way

Halvtråkigt väder ute, 18 grader, blåser och ser ut att börja regna närsom.. Suck
Bingó ska vila idag, blir dock att dra på nyköpta galoschen (bilder kommer!! :D) och mysa lite i stallgången (dvs smörja allt eksem och pilla med bakfot!).

Just nu känner jag mig bara extremt seg och ovillig att klä på mig och gå utanför dörren! :P
Men om jag suckar och stönar när jag gör mig iordning sen så kommer allt kännas så mycket bättre ;D haha

Att falla av rätt

Intressant video, kanske dags att lära sig tekniken?
In med huvudet och "rulla" på axlarna! INTE ansiktet först ;D haha


Äntligen!

Finally så funkar internet, dumma bredbandsbolaget som är elaka och har sönder saker :(

Bingó vilade igår, mådde som sagt inte allt för bra!
Idag tog vi oss en skogstur, och sen när?!? är min häst flott ute i skogen liksom? :P
Arbeta jättefint bitivis! Kunde galoppa långsamt (vi galoppar ju liksom aldrig för ja är så jävla rädd om senan, och har galoppat 2ggr nu sen vi börja rida igen), trava fint och tölta klockrent :)
KUL!

Svettigt vart de iaf, varmt! :P


en gammal goding! :D


Opepp?!

Känner mig helt sänkt, setat i soffan nu i 2timmar, ja är nyduschad och har håret inlindad i en handduk.
MEN jag orkar inte resa på mig för att göra mig iordning för att åka till stallet. Bingó får vila idag, orkar inte rida..
Har ont i ryggen, har ont i nedre delen av magen, jag har ont :(
Ännu en pissdag, åh ja vill fylla den här dagen med något kul ju!

De är ju ändå ganska svalt, man kanske skulle ta en promenad mot kvällen? Om kroppen orkar vill säga...
Annars kanske man ska gå ut och dö på en solstol några timmar?

Nu vart jag hungrig också, woow så jag känner mig pepp!! :P

Söndag

Dagen började med mensvärk, man vet verkligen att dagen kommer gå käpprätt åt helvete när den börjar just så!

Ut till stallet, red en sväng i skogen med Annica och Múska. De var iaf en härlig tur!
Sen hem (via donken, frukost/lunch :P)
vidare mot hässelby igen (bror) för att byta deras ytterdörr, som tog sisådär 4:a timmar.. Suck
Hem för att inse att ne, mamma å pappa tänkte då inte äta någon middag, medans jag var svinhungrig :(
Fan va ledsen jag blir då, sjukt lågt blodsocker, mensvärk och värsta pms:et, började storböla.
Fan kan man itne säga till liksom? Fick dra iväg till Ica Maxi (enda som har öppet efter 21 vafan).
Jävla djupfrysta skitmiddag. Åhhh :(

Ne just nu tycker jag verkligen bara synd om mig själv!!! :( bläää


Flyttlasset går

Från halv 10 imorse har jag varit ute i hässelby och agerat flyttfirma i värmen.
Usch och fy så äckligt varmt de var! Blää, hade hellre legat under körsbärsträdet här hemma och solat och myst ist!!

Efter att allt var flyttat blev de att bygga lite ikeamöbler, woohoo (eller inte).
Tur att man tillslut kan ursäkta sig med att man måste ut till hästen och fixa ;D Tack Bingó <3

Nu är jag måttligt trött i kroppen kan jag berätta!
Men en halvliter energidryck senare så känner jag mig nästan som en människa igen! :D


Galoscher för häst.

Insåg idag, att de inte funkar med flexilindor (klisterlindor) runt hoven, ibland sitter de "okej" så lindan iaf sitter kvar över sprickan. Men oftast har allt åkt upp och frasat sig och haft sig..
De kommer även bli billigare att köpa en galosch (400kronor med frakt) än att gå igenom en 35kronors linda varannan dag, de blir liksom lite drygt 980kronor på 8:a veckor (en skoningsperiod), köper jag en galosch så blir de 400kronor för den och typ 100kronor för flexilindor (behöver inte lika mycker iom att galoschen skyddar, behöver nu bara så att jodopaxen / Virkson S dränkta bomullstussen sitter kvar)

Så en galosch är beställd, undrar hur mycket den här hästen egentligen får mig att spendera och hitta lösningar...

Såhär ser den ut, Bingó kommer bli snyggast i hagen....

Galoscherna finns att få tag på här
Kommer bild sen när Bingó har sin på!


Bingó är grön!

Åkte och böt schabraket till en strl mindre, åh så fin han blev! :D
Måste köpa mig en grön tröjja av något slag också! ;D så vi kan matcha när vi skogsmullar oss fram haha! :P
Ignorera hur fet min häst är också!!! (det finns liksom en anledning till det!)


Vi invigde våran nya "outfit" i skogen ensamma ;D
Tog några varv på ovalbanan med 2korta galopper!
Min fina <3


schabraket!

Blir ingen bild på schabraket, de var på tok för stort! Måste åka in imorgon och byta!
suck!

Idag red vi lektion, träna öppnor och slutor. Superduktig hästpojke <3
skrölta och tölta också. Han är så otroligt mjuk och trevlig just nu! Så kul att han kan bli så trots alla hans problem!
Sen är han en gud på hackamoret jämfört med bett! :)

Men ja lovar en bild på Bingó iklädd grönt imorgon!! :D

Studentpresent!

Nu ska jag dax iväg till farsta, inhandla studentpresent till en viss tjej som tar studenten imorgon ;D
Sen blir de stallet med ridlektion :D woohooo!! :D
De är så kul att rida lektion numera, när jag släppt alla krav på Bingó och rider för min skull.

Men nu först mot farsta, studentpresent it is.. Undra vad man ska köpa!!
Alltid samma problem! Något bra blir de nog. :)

Inhandlat!!! :D

Var "tvungen" (åh så ont de gjorde...) att åka in till Lyckås för att handla Virkon S och mer flexlindor till Bingós bakhov, blev lite mer haha :D eller ja inte så mycket mer!

Hittade ett grönt schabrak som jag TROR passar med färgen på skydden, jag hoppas!
Annars hoppas jag att de passar till mina gröna lindor (ja har ju iaf 2 livlinor!!), schabraket är Lyckås egna märke och kostade 179kronor, jag är "snål", om jag har två alternativ där jag tycker båda är lika snygga, så kan jag lika gärna ta de billiga alternativet! Faktiskt ;D

Och så handlade jag nya ridvantar också! :) Måste sätta mig och gå igenom mina gamla vantar och faktiskt slänga en hel del. De är lite trasiga :P:D
Lite missvisande bild då schabraket ser grön/grått ut.
MEN, ny bild kommer imorgon på pålle när han är grönklädd :D
Woohoo! :D


Stockholm och alla deras studentflak!

In mot staden bar de av idag!
Lillablåbilen och alla studentflak! haha, men in kom jag, utan att fastna i någon kö.
Abetsintervju vart de som avslutades med ett "du gör ett otroligt bra intryck". Så kul att höra! :D jag hoppas verkligen, de gör jag! Vore så kul :) Jag tror ja skulle ha passa in utan problem!
Så nu är de bara att vänta till slutet av Juli, så får vi se om de blir en andra intervju :P

Hem kom jag också, utan större problem! Värsta stadsköraren jag är! ;D


tidig morgon och regn!

Bingó tog ju av sig sin sko igår, sådär lagomt till 8:aveckors gränsen (8:a veckor imorgon), så hovis kom ut imorse och skodde om honom (har jag nämnt att jag har världens bästa hovis? Vem kan komma redan nästa dag liksom (lite drygt 16timmar efter att ja ringde, så stod hon och skodde)
Bingó har fått en dum hålvägg med svamp i :( Dumma!! Så har vi otroligt otur (som vi typ brukar ha!!) så finns risken att vi måste åka in till klinik och klippa upp hålväggen å gipsa.. Alltså gaaaah ja orkar inte!!!

Iaf, iom att hovis kom ut så tidigt (07:15) så erbjöd jag mig att ta utsläppet. :)

Blev ingen ridning idag, trots att jag hade tänkt att rida ut i skogen och klättre lite idag igen, men men.
Måste iväg och handla Virkon S också >.< suck, just nu står han med lindad tass med en tuss bomull med jodopax på. För att döda bakterier, dock tar inte jodopaxen svamp, så därav Virkon S.

Jag kanske kanske tar mig en ridtur eftermiddag/kväll, eftersom ja måste ut och kladda på Virkon S:et, men får se!
Om inte laddar vi inför ridlektionen imorgon :D

(juste, de verkligen spöregnar ute nu också! Åhhh så mysigt!!)
och bra för gräset!! :D
Sådär ser Bingós H-bak ut just nu
(gammal bild på när han hade broddtamp v-bak)


Grönt schabrak!

Jag har letat som EN GALNING, men seriöst..
Gröna schabrak existerar ju inte!!!!
Jag vill ha ett mörkgrönt / mossgrönt schabrak för att matcha benskydden.
Detta schabrak är det enda jag hittar som liksom matchar de jag vill ha!
Måste vara strl full och dressyrmodell.

Varför finns de inga gröna schabrak??Så detta ska beställas, om jag inte hittar något annat
Detta är ju liksom i sammet, känns inte så "smidigt" liksom.


Min (eller Bingós?!?) present! :D

Wiiie, idag hämtade jag ut fint paket på posten, hela låååånga vägen från England och från Agnes <3 :D
Satt som en smäck! Provred även de vinröda paret! Helt fantastiskt stöd! alltså woow!
Bingó snubbla inte en enda gång (ist klev han av sig sin framsko, men vafan!!), och trots att de var så stabila att de gav stöd, så var de ändå följsamma! :D
Me like big time!!

Jag fick i vinrött och i grönt!
Bingó fick inviga de vinröda idag! Jag måste köpa ett grönt schabrak som matchar de gröna skydden sen.
För även om de är tänkt att han ska ha dessa i hagen, så är man ibland för lat för att linda (eller har lite ont om tid), Då vill ja iaf att jag ska ha ett schabrak som matchar ^^Skydden på :DGröna skydden fortfarande i påse! :D


Planer!

Dagens planer är "många", iväg och hämta ut paket på posten, handla fodermorötter, hälsa på gamla jobbet för att få lite papper underskrivna, mot stallet för att rida tjock häst, och sen iväg till lissma med finbilen i finvädret!
Jo då, min dag kommer nog rulla på, segt bara att jag själv blir så himlans seg efter en dusch, tror jag satt rakt upp å ner i sängen i typ20min innan jag orkade börja klä på mig haha,

Lite nervös inför imorgon, eftersom det inte ser ut att vara en "vanlig" anställningsintervju direkt, herre gud, kommer lögndetektortest behövas tas också tro ;D haha ne men skämt å sido, 2st rekryterare ska intervjua mig (i 2omgångar) samt att jag ska ta ett personlighetstest (?!?!?!?!), aja, de blir nog bra det där.

Ne nu MÅSTE jag börja fixa mig, föna håret och allt annat tjaffs!

tjo på en stund!

Dagen

Helt underbar dag! :) strålande solsken och klarblåhimmel.
Jag älskar sommaren! <3

Började dagen på altanen (som tidigare skrivet), åkte sen ut mot stallet och red lillabruna tillsammans med Cassandra och Einrad, skogstur!.
Smorde Bingó i hagen och åkte ut mot Ösmo och målet där var att träffa en gammal stallkamrat som flydde Eriksbergs Gård efter typ 20(?)år, och nu då köpt sig en egen gård och en till pålle! :) så nyfikenheten tog över och vi tog oss en tripp dit för att uppdatera oss! :)
Härlig fikastund i solen!

Nu sitter jag på altanen, efter att ha ätit en härligt goood grillmiddag! :)

Till efterätt vankas de jordgubbar, glass och grädde! MUMS!!


Snyggt Hackamore

Jag har insett att Bingó verkligen passar bäst på hackamore, men seriöst, de är otroligt fult.
Klumpigt och "stort", inte alls min smak.

Men denna, denna vill jag ha! :D

Du hittar den här och 449kronor får man betala för denna skönhet.

Visst är den väl snygg???
Altanfrukost!

Blev väckt kvart i 9 av en väldigt liten men hödljudd kattunge.
Blev direkt inspirerad av min ridlärare som på fb titulerade glatt att hon åt en sk. ALTANfrukost.
JAG vill också tänkte jag, upp och fixa, koka kaffe, koka ägg, fixa te och oboy, ut med allt på altanen och väcka mamma och pappa (som förövrigt kom hem igår efter några dagar i dalarna).
Åh så mysigt de var :) Lagomt varmt och skönt också!

Jag älskar sommaren <3


Dagens Tips; Flughuva

De var någon som frågade mig vad jag hittade min flughuva någonstans.
Bor man i närheten av Hööks kan man handla den där (dyrare dock).
Men jag är verkligen ett fan av internethandel och handlar mina från Börjes

75kronor får man betala för denna luva, helt utan spännen och hårda kanter
(sök på artikelnr; 2225)

Klockren huva för tex eksemhästar.
Mjuk, följsam och heltäckande! Går från öra till näsborre! :D
Bingó får panik om öron och lugg är instoppade, så för hans del får jag klippa lite, bort med öron och klippa ett litet hål på typ 4cm där luggen kan sticka ut. (cch trots detta så håller luvan ihop! fransar sig ej!)

Jag älskar denna huva iom att den är så mjuk, Bingó som står och kliar huvudet mot allt! (i hage får han använda sina framben samt vattenhinken iom trädlös hage), men han lyckas ÄNDÅ få stora sår på ganscherna, under ögonen osv. En "vanlig" flughuva har ju så hårt nät, vilket bara spär på "kli" funktionen.

Denna huva är värd sin vikt i guld, faktiskt!Strl cob funkar utmärkt till islandshästar med normalstort - mot de stora hållet.
(Bingó som tex har full i grimmor och träns kan ha cob).
Har du ett nättare huvud på din häst ta ponny, annars kommer huvan "falla av"
Den ska sitta tajt! :)


Dagens Tips: Man och Pälsglans

Detta är om möjligt, världens bästa pälsglans!
Iom att Bingó går med eksemtäcke är en bra pälsglans A och O, manen trasslas så enormt annars!
Men detta är galet bra, och drygt!
Har man en häst som går naken (utan täcke på halsen), håller sprayen 1-2veckor.
Annars som på Bingó får man spraya varannan dag ungefär.
Manen blir lätt och fin och inte alls sådär fet som den annars kan bli av glansspray.

Helt godkänt pris också, 200kronor för 1liter!

Jag beställer härifrån . Bra service och snabb leverans!!Glad nyhet!

TITTA VEM SOM HAR EN KAMRAT <3Ensam sedan 7:e Februari!
Nu var de äntligen dags!
Min fina :')


Mot andra sidan djungeln!

Åh ja, i detta nu sitter jag i bilen, ensam påväg till andra sidan djungeln.. Eller hässelby som de heter för andra.
Ska lämpa av ett arbetsbord till brorsan samt en vinkelhake så han kan lägga sitt golv i nya villan!
Blir första gången jag ser deras nya hus!
Men ja, de är en jävla bit till hässelby, seriöst!
Tacka vet jag södra delen av sthlm, de är fan vackert här!Det kallas grillat!

Åh jo, när Annica kommer över är de inte "less is more", utan de är "MORE is more"
haha, kött för en hel familj, 3 grillsåser, potaits, sallad, champinjoner och majs! Mycket mat men fan va gott!!!
Efter maten blev de en liten promenad, hej magen måste "sätta sig" haha,
Sen deg i soffan där jag äntligen tittade på Twilight (ja hejj, jag är verkligen efter!!)
käka chips (gah, ja äter aldrig chips annars xD) och godis!! Men tro inte de slutar där! vi köpte glaserade munkar också xD Hej tjocka tjejer!! haha

Men de är alltid lika mysigt att träffa Annica ^^ faktiskt!

MUNKEN!!! :D


Dagens Tips; 4ess Tjärsalva

Denna salva räddar Bingós sommrar! Jag vet helt ärligt inte vad JAG hade gjort utan denna salva!
Och jag vill inte veta hur Bingó hade sett ut om inte denna salva existerat!
Den är bra mot ALLT!
Själv smörjer jag skapet med ett tjockt lager varje dag, samt mellan frambenen och på andra ställen där eksemtäcket inte "räcker till".
Läker även småsår på bara några dagar, samt att tjärdoften håller flugor borta!

Tror jag och Bingó går igenom 3-4st burkar per säsongen, men den är ju så bra!
(tips är att även smörja hovarna med denna salva, aldrig sett finare hovar kvalitétsmässigt under sommaren!), spricker ALDRIG, torkar aldrig och hovslagaren blir lika nöjd varje gång
(lättare att värka "mjuka" hovar än stenhårda och frasiga hovar).


Kostar mellan 100-150 kronor för en stor burk (á 500ml)

Underbara sommar!

Åkte till stallet "tidigt" (fast egentigen är de inte så tidigt, kl var 11 xD)
gjorde iordning allt och fick på köpet sällskap på min planerade uteritt! Slapp jag rida själv :D
Blir liksom lite roligare med sällskap!
En härlig sväng med ett litet läskigt stopp, hemska ungdomar som kom farandes på crossar, ingen vett hade de eller utan tröck sig förbi en TYDLIGT upprörd Bingó och GASADE även igång crossarna precis bredvid hästarna. Idioter! Usch!!!
De var ju en jävla tur att jag han kasta mig av Bingó innan de kom farandes! Va hände med vettet liksom? man stannar väl iaf crossen så vi med hästar kan få gå förbi, eller kanske rentav STÄNGER AV crossen. Men nejnej, vi gasar på när vi åker förbi ist utan att direkt sakta av... Suck människor!!

Resten av turen var mysig iaf, och hästarna njöt av varandras sällskap :)

Btw så har min iphone blivit jättekonstig!! Den liksom trycker runt av sig själv?!?!.. Låter man den vara i öppet läge går den in på internet och trycker runt å har sig, vet någon vad som kan ha hänt?
Har den fått värmeslag?? :( testat med att starta om samt hålla in "hemknappen" och avstängningsknappen i 10sek, men de hjälper inte. :(
Bingó och jag på ridtur för något år sen ^^


Sommarnaglar!

Tog  bort mina klassiska "fransk manikyr" naglar (som ja hade hottat upp genom att lägga ett laget glitter på tippen)

Nu har jag grönt härliga sommarnaglar! Sååå supersöta! :D

Och jag lovar er bättre bilder (såfort kameran kommit hem från dalarna!!)

Men "njut" av dessa sålänge!

Idé fick jag från frökennål 
sjukt duktig tjej! Verkligen värt att kolla in hennes blogg! :D


Syns lite dåligt på bilden men de är sneda tippar i grönt, och längsmed "kanten"
är det målat med glitter! :) supergulligt!!
Hade velat ha gröna stenar ist för rosa mitten
precis såsom Frökennål har på sina ^^


Uppsittning!

Idag valde jag att rida en sväng, tog en barbackatur på Bingó längst vägen, och nog fan knöt de till lite i magen när jag red förbi stället jag åkte av på. Så grymt obehagligt att falla i nedförsbacke, de vill jag inte göra om!
Bingó och jag mös bara av de härliga vädret och han är så tjock och go just nu så man sitter så bra så bra på honom nu ^^.

Blev även en vårstädning av honom, härligt som bara den att tvätta bort vinterns smuts! :D Nog för att han överlag hålls väldigt ren, täckad året runt stackarn :P Men de är ändå skönt att göra en djuprengörning! (vilket är ett måste att göra regelbundet på en eksemhäst)
Nytt eksemtäcke fick han på sig också! :D alldeles sprillans nytt! Så fin han blev! :D

Åkte hem en sväng, sen vidare mot Berga och fröken Sandra och Mach!, en liten ridtur på honom också! :) han gick bra bitvis. Men rolig herre de där ^^.

Var lat idag och svängde förbi Donken, härlig fredagsmiddag ;DBingó bybadad förra året! :D
Lika ren då som nu! :D


10 saker ni inte visste om mig

1. Jag har varit LIVRÄDD för hästar, och då menar jag livrädd!. Vågade inte rida på ponnyridning, blev livrädd om någon häst frustade och vågade knappt gå förbi hästar som gick i en hage (även om jag gick UTANFÖR hagen var jag rädd!), och jag erkänner att jag fortfarande kan bli rädd (eller kanske mer Vaksam än rädd) när jag är med stora hästar. Tacka vet jag mina små ulltottar <3

2.
Jag var väldigt tveksam till att börja rida Bingó från början. Han var ju så tjock och ful! (ja, de var faktiskt de jag tänkte när jag såg honom, seriöst, kolla bilden nedan! Ser han ut som den Bingó vi känner idag?)
3. Jag vaknar upp varje dag med tanken "vafan hänge egentligen" för även om jag inte kommer ihåg drömmen när jag vaknar, har jag en känsla av att något har hänt, och jag vet aldrig om det faktiskt HAR hänt eller om de bara var en dröm, sjukt jobbigt!!

4. Jag får väldigt ofta Deja vu känslor (och ja vet inte om de kommer från punken ovan eller inte), men vid vissa situationer kan jag nästan hela "scenen" i huvudet innan den har utspelat sig irl!

5. Jag har ett "fotografiskt" minne (fast ljudmässigt då, va kallas det då?), bara jag hör något en gång (tex, genomgång på en lektion i skolan) så kan jag det i princip utantill, detta hjälpte mig till alla mina fina mvg i 9:an, bara jag orkade lyssna på läraren så gick de bra i skolan! ;D

6. Jag är grymt osäker på mig själv och lämnar aldrig huset om jag känner mig obekväm, tex osminkad, i en ful t-shirt eller liknande. DOCK kan jag lämna huset i skitiga mjukisbyxor (hur nu detta hänger ihop?!?) men aldrig med ett par illasittande jeans, eller en ful tröjja!

7. Jag har en magisk förmåga att HELA TIDEN ha sönder byglarna i bh:n. En bh överlever sisådär max 3månader i mitt hem, för sen har jag av en bygel. Och jag fattar inte hur jag lyckas, för jag har rätt strl på bh:n. GRYMT irriterande är det iaf, kan jag lova!!

8. Jag har jättesvårt att prata med "snygga människor" (som då i mina ögon är snygga), det har blivit bättre men är långt ifrån bra. Jag blir inte blyg eller så, bara de att jag inte hittar något att prata om!.

9. Jag är jättedömande när folk rider, hur elakt de än låter ser jag oftast bara felen ryttaren gör och hur hästen reagerar på detta. Sen säger jag oftast inget, iom att folk vanligtvis inte vill ha dessa kommenterar, men folk som har "ridit lektion" för mig vet hur kritisk jag är. Men de är inte för att vara elak som jag hittar fel, utan jag vill hjälpa! Och jag önskar så att jag någondag har råd att utbilda mig till ridinstruktör!

10. Jag är grymt rädd för förändringar och får nästan panik när jag ser saker förändras framför mig, och med förändringar menar jag tex, nya möbler, nya bilar, nytt folk i stallet osv. De räcker iof bara att man flyttar på något, säg utemöblerna som ALLTID har stått på det här sättet, helt plötsligt står på ett annat sätt. ELLER att man tex har ställt fel ljustake i fel fönster (en sån där julljustake, elektrisk). Det ska vara så som det alltid har varit!!


Outfit??!!

Jag är sugen på att köpa en riktig outfit, sådär som alla aaandra har (Nej men skämt å sido), jag vill ha något lätt och genomtänkt som PASSAR BINGÒS FÄRG, Vad passar liksom en rödblack? seriöst?
Och de ska inte vara någon tråkfärg, typ svart :P eller vit ;D

Så, tipsa mig om färg till denna skönhet!och rödblackar passar i vadå för färg? :D


Cassandra och Einrad

Lugn dag idag, var en sväng till stallet och träffade fröken Cassandra, fota lite när hon red Einrad (förövrigt det stoet jag ridit en hel del nu :D ) Visst är dom fina? :)
Fler bilder finns att se på fb och bilddagboken!Bebishästen!! :D


Arbetsintervju?!?

I mitt skick? oj så otroligt spännande.... suck
Onsdag bär de iväg iaf, känns sådär kanske men aja! De kommer ju iaf minnas mig för mitt utseende jag hade då xD
Fan va ja hoppas svullnaden är borta och att såren kanske är så pass bra att man iaf kan sminka över lite (a)

Men med min vanliga (o)tur så kommer de fortfarande vara svullet och drygt. Blääää!

I'm still alive!

Svullnaden har vandrat lite och ligger just nu mest över läpp och under ögat, känns som att de kommer försvinna relativt fort iaf, men skrapsåren å det tar väl lite längre tid skulle ja väl tro!
Bingó fick bli longerad idag, sprang på bra i både trav och galopp. Kunde t.om bjuda på lite bus i galoppen :)
Min fina<3
Ásta kom fram i hagen och bad om förlåt också, först såg hon helt överlycklig ut över att jag kom och ropade på henne, sen kom hon fram med spetsande öron men med ett "tveksamt" steg, tills hon var framme å puttade mig på armen, sötan då :') Vi ska nog dundra fram på vägarna strax igen! :)

Har extremt svårt att äta, soppa gick inte alls i princip, potatismos gick bra! Lite fast men ändå jättemjukt! :P haha, känns så extremt konstigt att inte kunna göra som vanligt. Men om några dagar så! :)Visst är jag bra snygg? :D


RSS 2.0