Bilder från 23/2

Bättre sent än aldrig? right? ;)
 
Mycket har kommit i vägen, men här är iaf bilder från Keldas första möte med en ovalbana :)
Läcker är hon verkligen! och jag är så förväntansfull på HUR mycket mer hon har att ge!. 
Tvekar inte en sekund på att vi kan komma riktigt långt när vi väl byggt upp allt som ska till.
Men än är hon bara bebis och för iår är förväntningarna låga. Vi ska ut och samla rutin, erfarenhet, minnen och har man tur så kanske en liten rosett också :D 
 
Fina tjejen, här har vi koll på alla bogar iaf! :D
 
 
Visst är hon väl allt bra läcker? <3
 
Här har vi tappat lite bog, men fin ändå <3
 
 
 

Loppis

Ja, idag stod jag och sålde en del på Bäckhagens loppis (i det ridhuset jag rider i anordnas det loppis en gång om året :))
Blev av med lite grejjer, men tyvärr för lite ;) hade gärna sett att mer saker försvann!. Men men, får bli blocket eller typ tradera!
Köpte även ett nytt täcke till Kelda, dock ett vintertäcke haha, så man får vänta sig ett litet tag innan de kan användas! Blev iaf en del pengar i fickan så iaf ett nytt täcke kan inhandlas, ett 100grams regntäcke sökes i strl 125! ;)
 
Sen då, Bingó fick vila idag, och Kelda fick sig en uteritt. Vi lullade mest på ute, mest trav, lite galopp. Sen sicksackade vi runt träden i skogen. körde tölt på vägen hem, lite trav igen och en galopp där hon fick sträcka ut ordentligt. 
Känns riktigt bra att veta att kiropraktorn kommer på tisdag, nu är det verkligen dags då Kelda börjat tappa bakdelen vid princip varje ridpass (klassiskt för låsning i SI-leden) så det ska bli skönt att få det åtgärdat :)
Och Bingó blir genomkollad också, sen är hans långa semester över. Nu jävlar ska han igång (som den pensionär han är innebär det lullridning i området ;) Inte så mycket mer än så)
 
Ska bli skönt med en kortvecka också, jobba 1,5dag, vara ledig 1 och jobba 2. Helt okej ^^
Känner mig galet taggad inför helgen också! Tjoohoo! :D
 
 
Dagens pilotbild ^^

<3

sådär ja, en härlig eftermiddag i stallet blev det!
Kelda och jag tog oss till ridhuset, där vi red lite volspår, men sen hamnade vi på fyrkanten ändå haha
Skrittade iaf fram på voltspår, flyttade in och ut och varvade mellan att rida öppnor och slutor.
Samlade ihop henne lite i en sluta, rakställde och tröck fram i tölt = väldigt läcker tölt! 
Började på voltspår i båda varven innan vi gick ut på 4kanten. Och rackarns, körde lite övergångar både på raktspår och i kurvan, och tillslut kom hon ihop sig riktigt läckert och känslan när hon bara höjer sig är helt otrolig! :D
Och så nöjd hon vart sen då när hon fick sitt beröm haha :D sötnosen!
Körde lite trav också, med en galoppfattning i båda varven. Tog sen lite tölt igen där hon fortsatte med den underbara känslan och där avslutade vi.  Så nöjd! Vilken otrolig häst jag har! :D
 
Bingó och jag tog oss en promenad, mysigt det med! Numera är han ett litet lermonster, han njuter av att få gå naken om man säger som så ;) Hoppas jag kan vänta ett tag till med eksemtäcket! Vore så rackarns skönt!
 
 
Fina gammelman <3

Taggar lite

Igår fick jag startlistorna inför lördag (alltså nästa helg, 4/5) och jävlar vad jag känner mig taggad!
Jag behöver verkligen det här nu! Kelda har slappat i veckan iom min förkylning med feber.
Men nu blir de lite träning och finslipning!
Schemat nu ser ut som följande;
Lördag; Ridhus, fokus på voltspår. Trav och tölt. Övergångar tölt-trav och känns allt bra blir det lite galoppfattningsträning dvs, skritt-galopp-skritt!
Söndag; Uteritt troligen runt timmesrundan!
Måndag; Lina med inspänning
Tisdag; Vila (och kiropraktorn kommer till Bingó och Kelda)
Onsdag; skritta ut, hovslagaren kommer (inte helt optimalt med både kiropraktorn och hovis, men vad gör man inte när de aldrig faller sig bra annars?)
Torsdag; Uteritt, lite raktställning, övergångar skritt-tölt-trav-skritt-galopp osv (lite tanke mot fyrgångsprogram) men bara igångsättningar/övergångar, inga långa sträckor.
Fredag; kort litet intensivt pass i ridhuset, med böjda spår, varvat med rakriktning. Lite övergångar, inga längre sträckor i någon gångart. Mycket känsla. Sen blir det dusch och packning inför dagen D! :D
 
Och nu rackarns SKA jag lyckas få den fina känslan jag har att även visa sig poängsmässigt!.
Jag har fått lite fler nycklar och nu ska jag använda dom också!. Jag VET att VI KAN, ska bara få det att klaffa också!
Taggad är bara förnamnet, och det ska bli så rackarns kul att ÄNTLIGEN rida på en faktiskt helt jätteriktig tävling!
Officiell tävling på ovalbana!. Det var såå länge sen! Och åh vad jag längtar!
 
 
Taggar lite med en bild från min och Bingós 
helt klart bästa tävling ihop!
Älskade häst <3

Busfröna

Igår då, onsdag. Haft feber sen i måndag men ändå tagit mig till jobbet (vem har råd att vara hemma??)
Hästarna har då liksom fått vila, eller Bingó hade ju sin kompis ute i måndags, men Kelda har stått sen i söndags.
De roliga igår var helt klart när jag skulle ta in mina hästar, började med Bingó och tar hans grimma, öppnar grinden och tar ett steg åt sidan (JÄTTEPÖL precis vid igången) ser hur Bingó bara tar sats och kastar sig över pölen och försvinner upp mot stallet. Kvar står jag med grimma och grind i handen och ser chockad ut. SEN NÄR gör han sådär? haha, jävla häst! Och jävlar va nöjd han såg ut haha, visste ju helt klart att han gjort "fel" och skämdes och de hela var överstökat med lite backningar. Men, börjar han bli sådär gammal nu så han börjar hitta på bus och jävelskap? haha
 
Tömkörde honom iaf på banan, jättefin bitvis och galopperar så fint så fint på volt!. 
Lite bus fortsatte han med vid fattningarna och bockade gärna. Gammelman <3
 
Kelda sen då, jo hon gick fint genom grinden MED grimman på ;) haha
Sen fick hon också springa i lina, ska snart prova tömköra henne igen, gick ju inte så bra sist jag provade! 
Hon bockade runt men arbetade fint också med sin inspänning och hon kan trava den där tösen! Helt klart!
 
Idag fick Bingó vila, imorgon kommer hans kompis igen ^^
Kelda och jag red ut på grusvägarna, hon kändes lite loj och jag fick inte alls in någon direkt superwoowkänsla. Galoppen var fin, lugn med bra takt och sväv. Men de var väl det ungefär. 
Nya tag nästa gång bara, och de var väl långt ifrån jättedåligt, hon släppte fint en sväng i tölten, och traven var helt okej. Men hon kan absolut bättre ;)
 

Årsdagen

Ja, idag är det Keldas och min årsdag.
Idag för ett år sedan skrev jag kontraktet med YH och jag blev helt plötsligt ägare till 2hästar :)
Ångrar mig inte en sekund, underbarare häst får man leta länge efter!
 
Vi har kommit en bit på vårat lilla år ihop också, eller vad säger ni? :)
 
 
Exteriöra skillnader (bilen till höger är dock cac 2månader gammal!)
 
En liten "dåbild" i tölt kan jag bjuda på :)
 
och en bild från i februari :)
 
Jag hoppas att vi får många fina år ihop och att vi faktiskt även med några års slit kanske t.om kvalar till SM! Vore helt enkelt min största dröm! :) 

och så lite söndag

Stallet idag igen, morgon och lunch (jag vägrar erkänna att jag är så trött att jag skrev morgon och frukost först.. hehe)
Tanken var ridhuset idag igen med mer genomridning på böjda spår. Men de var en som red lektion där inne, vilket då betyder att jag måste visa hänsyn och flytta på mig, och nej då blir det ingen bra genomridning av Kelda.
Så vi vände och red ut ist. Tog oss runt Timmesrundan för första gången iår!. Geggigt på en del ställen, samt nedfallna träd. Men å va mysigt de var att rida där igen!
Jag njöt nog mer än Kelda iaf, kan tänkbart varit den elakaste matten någonsin som tvingade sin häst ner i vatten och lerpölar! haha
Men ja, de var rätt mysigt iaf :) 
 
Bingó fick besök av sin kompis idag, de hade det säkert jättemysigt de med i solen! :)
 
 
En liten pilotbild från dagens skogstur! :)
Helt klart en väldigt mysig vy ^^. 

Lördagen

Hade stallet på fm, dvs morgon och lunch!.
Kelda och jag tog oss till ridhuset, hade viktbootsen på och tanken var bara att hon skulle behålla framåtbjudning, takt, tempo, form och känsla även därinne. Ute är det sjukt lätt att klämma in det lilla extra och få henne att trampa mer uppåt än framåt, likadant med tempo, energi och kraftfullhet.
I ridhuset blir hon lätt fin, men inte flott (förstå mig rätt nu), hon blir riktigt ridbar och som en liten dressyrponny, men vill inte riktigt komma till "tävlingsfas", ännu en gång förstå mig rätt. Hon ska INTE ridas i tävlingsform hela tiden, utan grunden är just "dressyrponnyridning", MEN jag vill kunna plocka fram powern i henne närsomhelst, varsomhelst och hursomhelst. För att sen återgå till "dressyrponnyridning".

Iaf, hon var riktigt trevlig. Red faktiskt mest runt på fyrkanten, började med töltarbete utan stigbyglar och tyckte helt klart att jag började få in en mer "tävlingsflott" Kelda i henne. Varvade med lite travövergångar och rullade några varv i galopp. Sen tog jag och red ett fyrgångsprogram i båda varven där jag helt enkelt bara försökte få in mitt mantra inför tävlingen näst nästa helg. Måste tänka rakställning på rakt spår (jag fuskar genom att rida en svag öppna för att lättade ha kontroll på hennes kropp), tänka jämn bjudning framåt, jämt stöd för att sen lätt, smidigt och snabbt forma inför kurvan och sen rakrikta igen. De är en teknik som jag inte riktigt  behärskar helt ärligt, men Kelda är galet schysst och vet nästan vad det är jag planerar så resultatet blir än så länge faktiskt helt okej. Med mer rutin sen kommer det bara att klaffa mer och mer!
 I traven är hon lättare att hålla jämn och stabil, och i skritten måste jag rida FRAM henne mer, håller gärna ett undertempo och då gungar hon inte alls genom kroppen!. Så fram i skritten, och i galoppen är det mycket arbete kvar. Och de är "jag" som är den felande länken. Jag KAN inte rida i galopp. Men ack va mycket bättre det har blivit sen bara i höstas!. Så det kommer att komma, och jag kan vänta på det också :) TIllslut så!
Provade sen att köra ökad tölt efter galoppen, utmana oss lite. Hon studsar, rollar och har sig, men bitvis (typ 4-6steg) hittar vi rätt och då bjuder hon på något som kan komma att bli verklighet med mer träning!
Finns så OTROLIGT mycket att hämta ur den där hästen! Mattes fina tjej!
 
Filmade lite också, får se när och om den filmen kommer upp :)
 
Ja, Bingó då, han blev tömkörd!. Lite knackig första varven i traven, sen rackarns va vårbusig han är!. Galopperar mer än gärna, studsar glatt när man "stampar till lite" i marken och har allmänt hittat en ny glimt i ögat.
Finaste gammelman <3
 
 
Och så lite blåsippor på det! :D VÅREN ÄR HÄR!!

Ytterligare en till samlingen

Sjukt nöjd som alltid, jag älskar den!
Synd på mina leverfläckar annars hade den suttit högre upp. Men ändå, riktigt riktigt nöjd!
 
 
Tack för den julklappen bror med familj! :D

Spännande

Åh, imorgon sker det, sist det hände var våren 2009.
Kan knappt vänta tills det är klart och jag har ett resultat!
Så just nu är jag väldigt förväntansfull! :D
Vad det är/vad som sker får ni veta imorgon kväll! 
 
 
Förväntansfull tjej!

Longeringsdag

Igår då. Gråmulen förmiddag med regn och blåst. Sen när jag väl åkte från jobbet började solen titta fram! Kvällen i stallet vart liksom rätt trevlig med strålande sol från klarblå himmel!! :D

Bingo blev longerad med inspänning ist för promenad och lyckan var total när han insåg att idag var det okej att galoppera! Bockade t.om i varje fattning, sååå söt! :D

Kelda blev också longerad, passade på när allt var framtaget ;) hon studsade runt en hel del också med tillslut kom fokus och hon travade riktigt trevligt!! Min fina tjej!


Ninjan

Okej, dagen har rullat på rätt bra som alla mina dagar.
Även om jobbet i sig är oglamoröst, simpelt och allt det där är det ganska trevligt ändå.
Delas många skratt och framförallt går tiden FORT, helt sjukt vad tiden bara swischar förbi! 
 
Idag orkade jag inte en promenad med Bingó, han blev bara avborstad och avpälsad. Satan var han fäller!
Rätt mysigt ändå, just nu blir de lite, antingen borst (som tar typ minst 20min haha) eller ingen borst och ist promenad ;) Så imorgon blir det promenad och ingen borst :) vi får köra lite varannan ;)
 
Kelda och jag red ut en kortis. SUPERPIGG dam studsade fram de första metrarna innan hon typ kunde skritta i övertempo. ÄLSKAR att hon alltid är så glad och positiv!
Travade mest,med lite galoppfattningar. Töltade en kort sträcka men lät den vara, vi var inte på humör ;)
Sen på vägen hem så körde jag Ninjastyle! Kelda fick för sig att det var något som var läskigt så hon tvästannade från relativt högt arbetstempo trav. Hängde nog snyggt över halsen men kvar satt jag :D
Tur för mig att hon bara stannade och inte fick för sig att vända eller nått, för då hade jag legat där på marken! haha
Sen fick vi ha terapi och rida förbi, något såg hon, jag vet inte vad. Men tillslut kunde vi trava förbi utan att man kände hur hon tvekade!. 
Fin var hon iaf, kändes ihop och både trav och galopp höll bra kvalité genom hela ridturen :) 
 
Imorgon blir det ridhuset! :D

Det är tisdag

Ja, igår skulle jag ha ridit, men jag vart lat när regnet öste ner, leran var knähög och hästarna dyblöta trots täcken.
Så nej, de fick vila, stackars djur ;) haha
Idag så är det skoldag, så mamma har haft hästarna. Vilket då automatiskt betyder vila för pållarna :)
MEN imorgon har dom lovat uppehåll och sol! Då ska jag och Kelda rida ut, och Bingó ska få sig en promenad! :) 
 
Men just nu vill jag allra helst bara ha helg faktiskt! Även om de inte bli mycket sova då eller, iom att jag har morgon+lunch både lördag och söndag!. Men ändå sovmorgon jämfört med en vardag och jag erkänner att det är lättare att gå upp tidigt för att åka till stallet än att åka till jobbet ;)
 
 
Bjuder på en bild på mästerkatten i stövlarna :D
aka, kissekattungen, Mr. Pip, Bosse, kattungen, terror eller mattesfinastekattunge!
Kärt barn har många namn säger dom ;)

Ett år sen

Åh, det slog mig nu att idag är det ett helt år sen jag provred Kelda för första gången! :D
Tänk, jag som absolut inte skulle provrida ett sto ;) och absolut inte efter Mökkur!. Vilken tur att man kan ändra sig!
Har inte ångrat mitt köp en sekund, mer formbar, positiv och gosig häst får man leta länge efter.
Så galet genomsnäll och skulle aldrig göra något för att vara elak. Åh mattes finaste lilltjej!
Detta betyder ju att det inte är långt kvar tills jag har ägt henne i ett helt år eller :) 
Tiden går för fort alltså!
 
Bjuder på filmen från första gången jag satt på henne, visst har det väl skett lite sen dess? :D
 
 

Filmen

Här är filmen, lång blev den även fast jag säkert klippte bort 10min haha
Men som jag skrev tidigare, hon var ganska trött mot slutet. Hade inte samma schwung i steget som tidigare.
Samt att underlaget var nyvattnat (säkert kvällen innan) så det var rätt tungt och blött.
Hon rids med oviktade skyddsboots.
 
 
 
Vad tycker ni? ^^ 

Lite lördag

Så otroligt skönt med sovmorgon imorse! 
Vaknade strax före 10, segade lite hemma innan jag drog mig till stallet.
Jag och Kelda tog oss till ridhuset (film kommer!).
Lite lycka på att ha en (faktiskt en nästan bra) filmkamera i mobilen, så ställde upp den på sargen med tanke på att bara kombinera mitt "se om jag har fått rätt galopp" tittande stämmer. Så därför kommer filmen starta med galopp haha. 
Iaf, underlaget var tungt, ganska nyvattnat och lite blött på en del ställen. Samt att filmen är i slutet av passet = lite trött Kelda.
 
Men annars då, hon kändes fin, lite taktmissar mot slutet pga trolig mjölksyra. De roliga är att de ser ut som hon rusar gärnet i galoppen, fast de knappt känns när man sitter på haha, liten häst tar många steg ;)
Men hon kändes fin, bitvis lite ur takt och i tölten fick jag ingen bra känsla på voltspår. Tappade henne lite och hon rollade, lite synd då hon inte rollat på ett bra tag, men idag blev det så helt enkelt! Rakt spår var känslan fin, tog i jämt och hade bra takt. Traven var helt klart bäst, hade bra takt och stabil form, taktmissarna mot slutet var väl lite mitt fel för att ja hon blev trött men jag bad henne fortsätta för att få lite film ;) haha
 
Men, håll ut då, en alltför lång, ganska tråkig ridhusfilm kommer troligen imorgon! :P 
 
 
Liten printscreen från sist vi blev filmade på tävlingen i Enköping :)

when you hit the rock bottom

Känner väl att jag mått oförskämt bra ett tag, och nu har man tagit ner på jorden igen.
Egentligen inget stort eller så som hänt, men tillräckligt jobbigt för mig just nu. Så en svacka i livet, men det vänder väl snart!
Detta har gjort att pållarna har vilat sen i söndags. Och i tisdags hade jag matteprov, där jag faktiskt kände mig nöjd och rätt säker på ett bra betyg! Får veta det på tisdag, så några dagar kvar! Spännande!
 
Idag tog jag mig i kragen och mös en sväng med Bingó i stallet, där vi avpälsade honom lite. Snart är det varmt nog så jag vågar ta av täcket. Lite överfjollig är jag nog men jag är hellre det med en äldre häst än att jag står där sen med ett vrak!.
 
Kelda och jag red ut, slängde på viktbootsen (som flög av 2ggr, MÅSTE köpa de nya supersnygga Veredus Bootsen så fort pengar finns!).
Iaf, Kelda var helt otroligt läcker. Den där skugghästen som förföljde oss såg ju nästan ut som en SM-finalist ;) haha
Nej men skämt å sido, riktigt läcker, stampade mycket uppåt i tölten och satte fint under sig. Öppnade verkligen upp sig i bogarna och bjöd på mycket rörlighet! Superkul! Saker och ting bara faller på plats med henne nu, de är helt otroligt hur hon går från klarhet till klarhet! Den styrkan som finns nu är så rolig att rida på, och de bästa är att det bara kommer att bli bättre! ÅH MIN FINA!!
en galopp i båda galopperna fick vi igenom också, vänster är något starkare = tretakt, bra sväv och form. Höger är hon lite svagare i = tretakt, ok sväv men ingen form. Men hon tog den på första försöket! :) 
Traven var riktigt reglerbar idag och hon var så mellan hjälperna och hon har verkligen hajjat rakställningen nu!
Verkligen ett superbra ridpass, precis vad jag behövde!
 
 
Mina älskade hjärtegryn idag.
Att få avsluta dagen med detta är varför jag finns till
älskade ni vad ni betyder mycket för mig! <3
 

Och så var helgen över

Några timmar kvar av ledigheten, sen är det jobb igen. Slit och släp ingen vila här inte!
Hade stallet imorse, dvs utsläpp samt lunch. 
Bingó fick arbeta en kortis i repgrimman, skritta på volt och sätta in bakben under sig hela tiden. Lärde sig fort att dutt uppe på korset betydde "sätta in inner under sig". Sen lekte vi lite med spansk skritt och puss :)
Lagomt kravlöst men ändå lite träning :)
 
Kelda och jag red ut, vi kom t.om ut i skogen idag! Snön har sjunkit undan och stigen är iof fortfarande snöklädd men nertrampad så pass att det går att skritta där utan att bryta benen ^^ Och va mysigt det var sen! Kelda frustade och frustade och var såå nöjd över att få skritta i skogen :) såå mysigt!
På vägen till skogen körde vi trav, jätteduktig även idag, Nu idag gick det t.om att göra igångsättning till trav från rakriktning (annars har vi alltid varit lite ställda åt något håll i igångsättningen, för att därifrån smyga in i rakställning), men styrkan har defenitivt kommit nu och att ha henne rakställd i form i skritt, och bara be om trav med samma förutsättningar blev liksom en självklarhet idag. ÅÅÅ så glad jag blev! Älskade lilltjejen!
På vägen hem sen blev det tölt, samma visa här! Vilken lycka, vilken häst! :D 
Känns som att vi bara går från klarhet till klarhet, och alla steg framåt är ju i dagsläget "så stora" iom hennes utbildningsgrad. Men åh va kul det är ändå! Min fina tjej!
Vad jag hoppas att vi får fina kommentarer på tävlingen den 4:e Maj, för jävlar vad taggad jag är nu!
Jag ska bara tänka på att (ja först och främst ha rätt gångart) ha henne RAKSTÄLLD och rida henne kompakt så jag inte tappar henne till någon annan gångart. Resten sköter hon så bra själv. Så mantrat på tävlingsbanorna nu blir "rakställ, rakställ, driv, fånga upp, rakställ, fånga upp, driv" och det grejjar vi! SÅ GALET TAGGAD!
 
Ska bli så otroligt roligt att se vad hon har att erbjuda om några år, med mer styrka och erfarenhet.
Hon är ju bara bebis! och snart inne på sitt 2:a ridhästår (förstå att JAG snart ägt damen i 1år!, vart försvann den tiden?!?), det är såå mycket arbete kvar, hon fyller ju faktiskt bara 6år i sommar ^^ 
 
Älskade vännen! 

På 8:a ben går dom som jag gillar allra mest

Åh ja, härlig stund i stallet.
Bingó blev avpälsad (och alla i stallet blir fortfarande lika chockade över hur mycket päls det kan finnas på en sådan liten häst haha) och sen blev han tömkörd. Underlaget var inte det bästa, så det blev bara skritt med några igångsättningar i trav. Vi fokuserade idag mest på skritt på liten volt (typ 6metersvolt) där han fick flytta in innerbak hela tiden (dvs väldigt stärkande), superduktig verkligen!. Kort pass, knappt 10min långt. Men det räckte ^^.
 
Kelda och jag gick sen till ridhuset, först fick vi dela ridshuset, så vi började med skritt på volt med sidflytt. Mjukna lika fint som vanligt, gjorde några travövergångar på volten. Jättefin där med, lång och låg. Sen försvann de andra och vi kunde fortsätta "obehindrat", dvs blev det mycket fyrkanten med rakställning som fokus. Äntligen har de börjat släppa "på riktigt" och hon är så otroligt stabil och fin! JÄTTEKUL! 
Började med att samla i tölten, fick henne att trampa på fint, men hängde lite i handen så fick "rida bort" det lite. Efter det vart hon riktigt lätt och fin, trampa bra med takt och aktion. Rakställningen gick toppen och hon var fint ihop sig hela varvet runt 4kanten :D red några varv i tölt innan jag gjorde en övergång till trav (här MÅSTE jag vara nogrann med att inte ge henne mer tygel, hon kan visste trava med samma korta tyglar som i tölten!) och jävlar vad fin hon vart! Var jag stabil kunde vi behålla den "korta tygeln" och rätt gångart! SUPERKUL!. Rakställningen funkade lika bra här, i båda varven! I vänster gjorde vi en galoppfattning och det gick även här att behålla kontakten med kort tygel och ja, därmed en riktigt fin galopp!. Måste bara själv bli bättre på att SLUTA "feg/mesrida" hon kan ju! Efter galoppen gjorde vi en övergång till trav, samma fina trav. Tog en sista långsida som vart riktigt fin. Sen fick hon långa tyglar och vi skrittade hemåt! ÅH MIN FINA TJEJ!. Galet vad hon har börjat betyda för mig nu! Mattes hjärta!
 
 
Blev en bild på en nöjd Bingó i solen :)

Must be something in the air

Jag önskar så att dygnet typ kunde ha iaf 2timmar extra.. Vore ganska jätteskönt just nu!
Glad till tusen är jag över att vi har en soltimme extra på kvällen! Och nu äntligen börjar det bli lite vår här i sthlm också! Långt kvar tills det är snöfritt, men det är iaf på väg!
 
Sen i måndags då, hästarna vilade i tisdags, välförtjänat :)
I onsdags var Bingós kompis ute och lekte. Och Kelda fick springa med inspänning i lina.
Det vart mest en "rasta unghästen" pass.. Ska bli skönt att kunna komma igång med det arbetet igen när ridbanan återgår till det normala!. Kelda var glad iaf och studsa, pep och kasta med huvudet och ben ;)
Riktigt läcker är hon iaf, verkligen! Hon kan konsten att få spänst i steget men med avslappnad överlinje!
Mot slutet kunde jag även påverka från marken, så det blev lite skritt-trav övergångar där. Går nog bättre om några gånger haha, damen behöver leka av sig lite ;)
 
Idag då, Kelda och jag red ut en sväng (jag jättekissnödig=inte så bra, MEN) Kelda var riktigt riktigt fin!
Travade mest, några galopper och lite töltövergångar. Tänk va bra det kan bli när man planerar sin ridning lite. 
Jag valde att använda mig av skuggorna idag (från träden ner på grusvägen), vi töltade i skuggan och skrittade där solen låg. Dvs mer planerad ridning från min sida, fick "ojämnt" långa sträckor och Kelda lyssnade super. Nedtagningarna vart jättefina! Vi som har haft problem med dom, i tölten då! SÅ KUL!
Sen MÅSTE jag bli bättre på att rakställa henne när vi är ute. Rider så mycket med ställning, öppnor och slutor att jag liksom "glömmer bort" att rakställa mellan. Och det är ju inte bra. Man får inte rida ställd på tävlingen sen!
Så vi började rakställa i tölten = lite rollningar men blev bättre. Sen blev det rakställninge i traven = MYCKET LÄCKER TJEJ! ÅÅÅHH så nöjd jag vart :'D Skrittade av därifrån sen! :)
 
Sen, tänka sig! Så red jag Bingó ^^. Och att sitta upp på "hejj, jag är stel som bara den och att svänga mig är som att svänga en ladgårdsvägg" var lite ledsamt. Men, nog vart han lite mjukare mot slutet. Vi skrittade 10min på vägen. Mycket böjning, skänkelvikningar och öppnor för att mjuka upp. Antar att det kommer ligga mååånga timmars skritt framför mig nu, men vad gör det? Har jag tur kan jag snart slänga med honom som handhäst också!. Vore toppen verkligen.
 
 
Bingó, på självaste julafton och allt :)
 
 

Söndagskänsla på en måndag

Jaha, måndagen är här, men för en gångs skull har man ju ingen måndagsångest! haha
Skolledig imorgon dock, så har en vecka till på mig att plugga inför provet! Nu jävla ska jag ha ett B! 
 
Kelda och jag red till ridhuset på hackamoret. Vi ska nog inte rida på det haha, blev lite duster över så enkla saker att det helt enkelt inte var kul, eller värt det. Får bli ett "mysa ute i skogen" alternativs bett ist.  Annars var hon riktigt fin i galoppen, form hela tiden och fick äntligen in takt och sväv. Så, när jag rider på bettet nästa gång ska jag vara supernoga med att lätta av på inner. Troligen sitter jag väl och tjyvhåller där. 
Trava gjorde hon fint på 4kanten också, men mer än så var det inte som var sådär jättebra haha :p
Var påväg av 2ggr också, första var när vi galopperat en stund, några varv på en volt och något varv på 4kanten, sen när vi rider förbi A så hoppar kattfan upp på sargen, Kelda höll på att skita ner sig (likaså jag) och kastade sig in mot mitten. Tur var stannade hon jävligt snabbt, annars hade jag ju tuggat ridhussand ;) haha
Sen när vi skrittar av, helt långa tyglar och jag hade fötterna ur stigbyglarna, så rasade det snö från ridhustaket (såklart strax bakom oss också), studsade fram några hopp men stannade sen igen, till min lycka. Annars hade det blivit marken för mig haha :P 
 
Bingó blev tömkörd för 3:e dagen i rad nu, riktigt fin även idag! Gammelgubben!
Imorgon får båda hästarna vila, sen får vi se vad som händer på torsdag. Troligen liten promenad och en uteritt :)
Men nu, middag för mig :D Hungrig som en varg ^^
 
 
 
Mina sötnosar <3

RSS 2.0