Ändrade planer

Insåg just att tävlingen den 7/9 är uppdelad på två dagar. Uttagningarna ena dagen och finalerna den andra. Nej det lockar inte att antingen stryka sig eller åka dit två dagar. Det är en bit till Eskilstuna (sisådär 12-13mil typ) och den resan gör man inte i onödan då bensin inte är billigt ;)
Vi strök oss från den men hittade två andra ist. Så blir lite tävlingar ändå.
Men som det ser ut i livet just nu kan det tänkbart vara ganska skönt att låta tävlingarna ligga liiiite längre fram i planeringen! Vi taggar inför den 21/9 ist, dis ute på Ensta ovalbana! Närmare hem och allt på samma dag :) passar oss perfekt!


Med tanke på säkerheten?

Den här veckan har verkligen varit jobbig. På många olika sätt faktiskt.
Så otroligt mycket som pågår i mitt liv just nu och ingen del har liksom "fallit på plats" ännu. Stressande? ÅH JA!
Dock hoppas jag att vissa saker bara "löser sig" och blir bra.
Bingó då, han gör jag faktiskt ingenting med i princip, har sagt det förut och säger det väl igen. Han är ju halt. Inte på något sätt skadligt för honom och han har absolut inte ont (tro mig, den glädjen han visar i hagen är otrolig). Han och Kelda leker, hoppar över bäcken, rullar och busar dagarna i ändan :) Ibland händer det att jag tar en kort promenad, eller ett 10min skrittpass i töm på volten. Eller bara en 30min ryckt i stallgången. Däremot är hans eksem så sjukt (!!!) fint att jag faktiskt snart slänger av honom täcket så får han gå naken!. Det tror ja han skulle tycka om :)
 
Kelda och jag försöker tagga tävling och det går väl sådär. Men iväg ska vi, mamma ställer upp som nödlösning!
Tänkte dra igång och skaffa ridhuskort nu till september månad, komma igång lite mer ordentligt och börja finslipa lite lydnad igen, då damen HELT glömde bort bromsen vid dagens uteritt ;)
Vi har mest klättrat runt i skogen det senaste, hittat en ny favoritrunda med ca 15-20min skogsklättring och sen 15-20min grusväg hem igen. Asbra ridväg!. Mjuka upp över stock och sten samt backträning. För att sen lösgöra och gångartsträna på grusvägen hem :) Dock som sagt försvann bromsen på sista galoppsträckan hem.
Det blev ökad tölt och ingen nedtagning till skritt. Matte vart lite upprörd och fick rida tillbaka med lydnad, sen gick det jättebra att göra skritt-galopp 5-10steg-halt. Tänk va Kelda kan när matte säger till ;) haha Skithäst <3
 
Sen det där med avskrittning på Kelda, det framförs med säkerhet i åtanke! ALLTID! (eller inte)
Dvs, jag plockar av mig handskarna och håller handskar, spö och tygeländen i vänsterhanden, släpper fötterna ur stigbyglarna och pillar på mobilen med högerhanden. Dvs väääldigt uppmärksam på omgivningen  ;) haha
Jag vet, Kelda är en HÄST och hästar blir rädda. Men när inget har skrämt henne tidigare så tänker man inte så :D
Moppar, lastbilar, cyklar, andra hästar, hundar, gräsklippare, fyrhjulingar (ja ni fattar) har passerat utan att hon vinklat ett öra. Men idag råkade damen sparka till någon sten på en sån där stor grön soptunna. Ehe, det var riktigt nära där att jag skulle fått besöka herr mark ;) Jävlar vad hon skuttade framåt och åt sidan. Kändes jäääävligt snyggt från min sida också. MEN kvar satt jag! haha.
Sen red vi förbi tunnan några gånger och då var det inte farligt, trots att hon sparkade sten de gångerna också.
Och ja, vi fortsatte avskrittningen i samma anda som tidigare. Lära sig av sina misstag? Det är väl onödigt? :D
 
BILDBOMD från när Agnes var ute :D
 
 
 
 

Uppdatera var det ja!

Har legat lågt nu, jävlar vad vi har att göra på jobbet verkligen. Mindre panikattack igår natt, bättre nu inatt dock!

Kelda och jag har lufsat runt lite. Hon känns trevlig! Dock ser det mörkt ut inför de inbokade tävlingarna, 7/9 och 21/9. Ingen som kan följa med som det ser ut idag.. Jag skulle kunna åka själv om inte lastningen vore ett problem :/
Har jag tur kanske mamma ställer upp!
Allt är liksom betalt så det suger ju att inte använda de pengarna om man säger som så! But thats life!


Stalldag

Har haft stallet idag, så uppe med tuppen för att släppa ut pållarna.
Bingó fick sig ett kort skrittpass i töm, bara för att få göra något i princip. Mattes finaste <3
 
 
Kelda och jag red klätterrundan och körde lite trav, tölt och galopp på grusvägen hem. Skrittade fint och vi fortsatte att öva på att länga sig nedåt framåt. Även mitt inne i skogen kunde damen sänka nosen ner till backen. Synd att hon inte kan lära sig att kliva på transporten lika enkelt ;) haha
Travade på fint, men tölten var dagens bästa. Kortade och längde formen och Kelda lyssnade bra och kändes elastisk och flaschig efter önskemål :)
Sen mötte vi på en läskig kabeltrumma, så vi nästan studsade ner i diket när vi var jämte ;)
Kelda nosade tillslut på den och tog sig en liten tugga t.om
 
 
Nu ska jag dö i soffan, snart ska vi slå på en skräckis jag blivit rekommenderad, kan se fram emot några sömlösa nätter nu haha :P
 
 

Liten lektionsuppdatering

Idag var jag och Kelda iväg till Fröken ridlärare för drillning.
Kelda gick på transporten förvånansvärt enkelt på vägen bort, dessvärre inte så enkelt på hemvägen. Där blev det tillslut att lina in henne. Funderar helt ärligt på att ta hjälp med lastningen. Tycker jag gör allt rätt, berömmer vid rätt tidpunkt osv, men tydligen blir det fel någonstans ändå i kommunikationen.
 
Tillbaka till lektionen då, Kelda kändes pigg men trevlig. Vi är lite ringrostiga sen sommarens vila, och det är dags för mig att gå till Kiropraktorn (tid redan bokad som tur är!).
Vi tränade på att länga halsen framåt nedåt, och få in rätt känsla i skritten. Länga halsen i skrölt och i trav.
Fin fin trav bjöd Kelda på! Vilket var kul!. Hon har fått en ny styrka i traven och lägsta nivån där har höjt flera snäpp!. Kul!
 
Nu har jag fredagsmys! (en lördag jag vet, men ändå!) och jag moffar lösgodis, gaaah så gott! :D
Imorgon är det andra bullar, har stallet hela dagen så tidig morgon blir det :) Men men! Sånt man får ta!
 
Slänger in några bilder på Kelda från i Torsdags :)
 
 
Leendet på mittenbilden är ju helt klar en bra beskrivning på hur jävla (ursäkta språket) rolig hon är att rida!
 
 

Fröken Fluff

Kelda har verkligen vuxit ur sin valpstadie. Hon känns stabilare, och både formen och aktionen i henne känns kompaktare och mer "vuxen" (ja, ni som iaf ridit unghäst som vuxit upp förstår nog vad jag menar).
Vilan har gjort henne gott och hon känns verkligen som ett framtidshopp för mig :)
Den här pållan har ju bara tagit mer och mer av mitt hjärta också, finaste Fröken Fluff!
 
Bjuder på några bilder här med, fler kommer i andra inlägg sen. Den som spar han har :D
 
 

Älskade Hästpojke <3

Igår torsdag lurade jag med mig en fin vän ut till stallet, Fröken Agnes! :)
Som ni vet har jag börjat fundera på att låta Bingó gå vidare någon gång efter årsskiftet, och att få bilder på honom nu i sista "sommarskruden" är helt ovärderligt i mina ögon. Jag älskar den här hästen något så enormt och det smärtar att veta att det inte blir en sommar till med honom (jag erkänner, jag tänkte skriva "antagligen inte blir en till sommar med honom, för att lämna ett alternativ öppet.) 
Bilderna blev som vanligt helt fantastiska på honom, han är så fotogenisk! Alltid lika vacker och utstrålar sån trygghet och lugn. Mattes älskade älskade älskade hästpojke <3<3
 
Jag börjar med några bilder, det finns fler ;)
Och det kommer även komma en del Kelda ridbilder i andra inlägg också :) För hon fick sig en omgång med kameran hon med!
 
 

 
 

Omväxling förnöjer?

Vädret är så konstigt just nu, hemma sken solen och inget regn i sikte.
Över stallet hade det tydligen regnat och Kelda var blöt och kall och stod och skakade i hagen.. Tror hon har tittat för mycket på de där stora storhästarna ;) haha.
Bingó var kall också med sitt blöta eksemtäcke. Så han fick sig ett bad, och fick gå in i boxen. Medans Kelda fick stå i stallgången och mysa med ett fleecetäcke medans ja, Bingó badades och matte mockade boxarna.
Sen blev det en liten ridtur i solen som bestämde sig för att titta fram.
30min på ridbanan blev det och Kelda som har segat sig fram i skritten ett tag studsade glatt in på ridbanan.
Omväxling förnöjer? tror nog hon trivs rätt bra på ridbanan också!
Vi skrittade lite 8volter, red öppna längst ena halvan, böt om till någon slutliknande rörelse andra halvan.
Började sen jogga igång i trav, halva volter, för att sedan bara mjukt och smidigt rida trav runt hela 8volten.
Provade båda galopperna ett varv vardera på volt. För att sen återgå till skrittarbete innan tölten.
Överlag kändes Kelda trevlig, märks att det var några månader sen sist på bana :)
Men nu drar ju allt igång igen, träning på lördag sen är det inte långt kvar till första höststarten :)
 

Vackra <3

Fröken Fluff <3
Lite rund som önskat inför vintern :)
Men visst är hon väl fin? :)


Måndag

Efter en stressig helg var det skön att ha liksom nästan en ledig dag till :) Lurar man sig själv tillräckligt är ju mina helger nääästan 3dagar långa :D haha
Idag red jag och Kelda ut med en ny stallkamrat, visade lite ridvägar. Kelda kändes seg som sirap i skritten, antagligen för att hästen vi red med skrittade i slowmotion ;) haha, men i övrigt kändes hon rätt fin. Ville väldigt ogärna springa ifrån kamraten men bjöd rätt fint ändå.
 
Bingó och jag mös i stallgången, där jag fick bada av hans framben och klippa lite snyggt med en sax för att få bort all hovskägg igen. Lite småsår av skydden så nu får han gå barbent i några dagar, så får vi se hur senan klarar av det. Men vill inte slänga på skydd över de såren.  Så bara hålla tummarna nu då!
 
 

Överpigg

Ja, rubriken syftar inte på mig kan jag lugnt informera er. Den är riktad till en liten viss FrökenFluff som tyckte livet i skogarna kunde springa förbi idag. haha, skithäst!
Mycket dividera om tempot i traven. Och jävlar va arg jag blev en sväng när hon bara ökade, ökade och ökade. Tror aldrig jag varit så "hård" mot henne förut, röt till ordentligt med en kraftig halt, sen höll sig damen på matten med små fina hjälper ist. Behövdes nog tas ner på jorden lite ;)
Töltade dock som en gud men den energin hon hade. :)
Nästa helg ska vi förhoppningsvis iväg till Malin (länkad), för en liten drillning.
Kan nog behövas efter vilan och inför alla tävlingar som drar igång snart :)
 
 
 
 

Happy birthday

Well yes, it's my birthday
Och jag har ångest, panik och kräk känslor! Försöker intala mig om att det bara är en siffra, funkar ju sådär :P


Linad

Igår vilade pållarna. Jag var ute en snabbis och kollade till dom bara.
 
Idag blev Kelda tömkörd, vilket passade bra då matte är stel som en pinne!.
Försöker få henne lång, rund och låg vilket inte är det lättaste, hon kortar gärna upp sig i formen och tuffar på och ser läcker ut. Men jag vill nå rund och låg vid tömkörning i förebyggande syfte och i stretchande syfte också. Bitvis kom hon ner sig och arbetade fint med både över och underlinje. I galoppen är det lättare att påverka formen och hon länger sig rätt fint där. Det är jobbigt och hon blir lite flack bitvis. Men helt klart så kommer styrkan komma vartefter :)
 
Bingó blev pussad och så fick jag slipa lite på baktassarna då de hade spruckit lite på vänster bak, och tar man lite på den ena bak måste man ta lite på den andra bak också :)
 
 
 
Bjuder på en gammal bild på finingarna <3

Helgen

Ja, vi kan ju börja med att fredagen inte alls flöt på lugnt och stilla, eller egentligen gjorde den det i mitten av arbetspasset. Men sen kom chauffören med sista bilen strax efter 2, och lämnade oss vid halv 3. Vi slutar kl 3..
Kan ju säga att vi inte alls han med det som var tänkt och fick lämna ett litet kaos till kollegan. Som tur var är av den bra sorten :)
 
2 ynka timmars sömn blev det innan vi åkte ut mot Wheels, som nu ligger ute i Tumba numera. Det var dock bättre förr är de huserade ute på Barkarby Flygfält, där de numera bygger höghus. Synd nog!
Hästarna vilade på lördagen, Jag var där och pillade samt släppte in samtliga djur :)
Vidare mot ett par gemensamma familjevänner på middag och vidare mys, jag var både trött och nykter så kvällen blev inte långvarig.
 
Söndagen sen spenderades såklart i stallet. Kelda och jag provkörde de nya g-bootsen och jag var inte alls imponerad.. 2ggr flög skiten av, och de ska bli "spännande" å se om de sker igen eller om jag hade maximal otur!.
Vi provkörde även det nya raka bettet med fasta ringar som jag köpte samtidigt, Kelda var lite oimponerad och vi får nog prova bettet några gånger till innan vi bestämmer oss för om vi gillade eller ratade det :) Utöver det var Kelda trevlig. Töltade som en gudinna och bitvis släppte hon riktigt fint och böljade helt genom kroppen.
Jag kan tycka att hon blir lite stel över ryggen och därmed tappar aktion och lite takt. Men när hon släppte till så böljade hon fram så sjukt trevligt! :)
 
Idag då, Kelda och jag tog oss en tur runt "klätterrundan" och en sväng på grusvägen där vi fortsatte med tölten. Böt tillbaka till det 2delade och de märks ju klart att hon trivs bättre på det. Men tror nog att de raka kan bli ett bra komplement :) 
 
Bingó och jag mös en stund i stallgången, sen tömkörde vi lite i skritt, med 2korta travövergångar i både varven.
 
 
Fluffet <3
 
 
 

Fredagsmys? I don't think so

Jag fredagsmyser på jobbet i vanlig ordning, men vad gör det om hundra år? ;)
Väntar in bilen så vi kan lossa av och förhoppningsvis gå hem i ok tid :) men det lär märkas.

Fint väder är det iaf! Alltid något!! :)


<3

Känner egentligen inte för att säga så mycket mer än att livet är rätt fint :)


RSS 2.0