Liten uppdatering

Kelda har haft det lugnt i några dagar igen, har varit iväg på marknad och kalas i lördags, och igår hade jag sällskap i stallet så ridning uteblev. Idag blev hon tömkörd en kortis mest trav och galopp övergångar. Jättefin var hon iaf :)
 
Bingó strosar mest i hagen faktiskt, orken finns inte riktigt att göra något mer honom. Väldigt ledsamt och tankarna om honom far som fan. Jag vet helt ärligt inte hur länge jag ska orka eller hur länge jag vill hålla på eller :(
Helt ärligt så undviker jag tankarna och bara tuggar på, men visst är dom där och naggar mig i ryggen ibland!.
 
La in en beställning på G-boots idag, föll på dom ändå, köper kanske ett par verdusboots senare :) Gillar iaf att man kan byta remmen när och om de går sönder!. Beställde även en man och pälsborste (som är som en vanlig hårborste, sliter mindre på taglet). Samt en pälsskrapa, inför våren ;) haha Gäller att vara ute i god tid!
 
Just nu sitter jag också mest och väntar ut tiden så jag kan åka till jobbet :) 1timme kvar lite drygt, sen rullar silverpärlan mot åkeriet och några timmars jobb. Funkar förvånansvärt bra att jobba natt faktiskt :)
Klagar lite över sömnbrist då jag har svårt att sova efter 12 ungefär. Men det löser sig nog tillslut :)
 
 
Dessa är på väg hem till mig, vikt 240gram!. :) Lääängtar! :D
 
 
 

Tonårsutbrott

Igår vid slutet av ridturen fick Kelda ett ja, första riktiga tonårsutbrott. Det var nästan lite gulligt! Hon blev helg galet förbannad över att jag bad henne SKRITTA och inte takta fram ;) så vi tog en vägkorsning och skritta på volt, flytta bakben och hade oss. Tillslut gav hon sig, efter diverse försök att backa ner i diket, stanna, flaxa runt i 120 osv osv ;)

Men innan dess var hon riktigt riktigt fin! Och det slutade bra iaf :) så jag är nöjd, tror damen bara måste lära sig att man visst får berätta vad man vill, men kanske att man sen får lyssna på mig som ryttare ändå ;) sötan!


Dagarna rullar

Det är kul att vara "igång" igen, nog för att igångsättningen förra veckan mest bestod av vila, så är vi ändå igång. Kelda fick vila onsdag-fredag, därefter en longering på lördagen där damen var mer uppe i luften med sina fyra små tassar än nere på marken ;) Så söt så det är svårt att "bli arg" på henne.
Men hon fick jobba också, lite tempoväxlingar i trav, samt mycket varvbyten. Efter 10min var Kelda mycket nöjd och glad över att fått ha lite utlopp för överskottenergin ;)
 
Söndagen sen red vi våran sk "Bondgårdsrunda". Mest skritt men även lite trav och en galopp fick vi in :)
Igår då, då red vi lite på grusvägarna runtom och vi tränade tillslut galoppfattningar då damen "glömt bort" hur man fattar galopp utan att rusa in i den via trav ;)
Så mycket skritt, samla samla, ha mellan hjälperna och sen "pang" iväg i galopp. Supertrevlig de första sprången sen flackade hon ut, så fattning och några språng (ibland några för många när damen inte alls ville sakta ner ;)). Avslutade lite med tölt, mycket trevlig där med. Joggade av i trav sen där styrkan verkligen har kommit mer och mer!
 
Sen idag, en sväng runt "timmesrundan", mycket trav på stigarna där vi fokuserade på lågt tempo, mellan hjälperna och vi tog lite rötter som hjälp för svävet! Bitvis mycket fint, bitvis lite rusig och flack. Galopp längst en äng och lite galopp inne i skogen på stigarna fick vi med också. KUL sa Kelda och frustade mycket nöjt!
Körde lite tölt på gruvägen hem sen, där hon bitvis bjuder på vad som komma skall. Det finns mycket i henne att plocka ut, vilket är så jädrans roligt. Mer styrka, ålder och ridbarhet så kommer detta bli kanon. Icke att förglömma att damen faktiskt "bara" är 6år!. Mattes fina tjej <3
 
 
Jag är myyycket tävlingssugen nu faktiskt!

Träningsvärk

Okej, träningsvärk efter EN skrittur på 30min är ju inte helt okej.. Faktiskt nästan pinsamt! 3veckors uppehåll och man får träningsvärk.. Skrattretande :P

Idag red vi timmesrundan, med stallkamrat. Liten trav klämde vi in och Kelda kändes stabil och pigg. Tog fint stöd i handen den korta biten också!
Imorgon får hon vila tror jag allt! Men pigg är hon, helt otroligt pigg!
Vi hinner knappt ut från stallplan innan hon frustar nöjt :) så hon är nog glad över att vara igång igen :)


Tillbaka

Då var vardagen igång igen! Härligt!
Haft en underbar tid i Dalarna och vi har ätit gott, badat i älven och solat. Druckit vin och öl i mängder.
Ja haft det toppen helt klar!
Nu är som sagt vardagen här och Kelda klev just av sin 3veckors långa vila. Nu kan inte matte hålla sig längre! :D
 
Laddat kylskåp! :)
 
Fina Dalälven! :)
 
 
 
Kelda var riktigt pigg och studsade bitvis fram i skogen. Sällskap fick vi också, så det hjälpte nog piggheten en bit på vägen :) Men KUL att vara igång igen, nu ska här snart anmälas till en massa tävlingar så vi har något att sikta på i höst också! ;)
 
 
<3

Jag kan också ta upp ämnet

Överallt nu, kanske iom Islandshäst SM:et som gick av stapeln i veckan. Bloggas det nu fullt om hurvida ens egna häst fladdrar med frambenen eller ej.
Helt plötsligt är det ibland det enda som står, "ridpasset gick bra, jag såg i skuggan hur hen fladdrade/sprattlade med frambenen... "
Vart försvann den tanken om att rida fram en hållbar häst? Många lägger också numera upp bilder i "felsteg" i tölten och traven där hästen har ett "flashigt" steg, men i övrigt är starkt travtaktig, passtaktig eller 4taktig (trav då). Hästen är spänd och kort i hals och har sänkt manke samt tappat bakdel, men lyckats med konstycket att lyfta frambenet i en vinkel.
 
Jag är inte den som är den, Jag köpte Kelda av den anledning till att hon naturligt har en fin aktion. MEN hon rids inte med aktionen i fokus. Bärighet, takt och tempo prioriteras LÅNGT innan aktionen. Som hon bjuder på som bonus! Kelda är väl lite drygt töltad i 1,5år, och ännu är hon inte stark nog för den flashiga aktionen, som folk gärna klämmer fram i unga hästar. Varför ska vi ha så bråttom för?  
 
Jag blir både ledsen och rädd när vi premierar aktionen så starkt. Jag VET att tävlingsregelementet är skrivet så, och ska ändras som tur är. Men vad ser vi för glädje i att hästarna pressas, tävlas och tas av banan i ung ålder för att de antagligen inte håller längre än så?.
Jag tar långt hellre en välriden häst, med bra register i tempot, taktren och lättväxlad. Än vad jag tar en flashig men "knepig" häst. Missförstå mig inte, det FINNS välridna hästar med alla delar på plats, men jag hårddrar det hela lite.
 
Visst kan jag också vara en av de som tittar i skuggan och förundras över hur Kelda "viftar" med sina framben, men däremot kläms hon inte ihop, aktionen är inte framstressad. Utan kommer ifrån en välriden ung häst som tar i bakifrån, sätter sig på bakdelen, lättar upp i fram och öppnar upp bogen. Det är den hästen som är den roligaste att rida också, Varesig den viftar glatt med frambenen eller ej!
 
 
Bingó, välriden i balans, Inte så flashig eller hur? Men däremot helt underbart rolig att rida!
(och vad jag saknar att dansa fram med denna häst, även om det nu inte hör till den här texten)
 
 
 

Kelda, lite "flashigare", men i balans och ridbar.
Saknar grundstyrka för att orka med överlinjen helt. Men det kommer.
Ridbarhet går inte att stressa fram. Den kommer som belöning på hårt arbete!
 
En ridbar häst kan se ut på olika sätt. Denna bör lyftas fram mer än vad den gör, varesig den har brist på aktion eller ej. Vad som däremot gör mig glad, är domare som tar sig tiden att skriva en kort kommentar som "trevlig visning" / "välriden häst".
 
 
 
 
 
 

Lugn helg

Ja, lugn helg har det helt klart varit.
Lördagen spenderades till största delen i en solstol på altanen, lagomt mysigt :)
Sen blev det stallet och insläpp av pållar, Bingó ser jättefin ut i eksemet igen, sååå skönt!
Kelda börjar runda på sig fint, och snart är hon nästan faktiskt tjock ;) haha, en vecka kvar på hennes vila, sen drar vi igång igen!. Försöker hitta inspiration nu, känner att jag segat av mig nu när jag inte ridit på 2veckor.
 
Idag då, utsläpp av pållar, sen gick jag lös med krattan på stallplan och gjorde fiskbensmönster över stor del av planen. Hehe, manisk? inte jag inte! For runt med sopkvasten en hel del också, hej tjej med mycket energi!
Hämtade nycklar då jag ska vara hus och kattvakt en vecka, klappa lite på missen och fixa all mat där.
Vidare hem och där blev det solstolen, lyckades missa en bit på baksidan lår på båda benen med solskyddskrämen. FIN röd kant där kan jag säga, lika på båda benen dock, jämt och fint ;)
 
 
 
Kände mig somrig och fin i klänning och allt :)
 
 

Vad ska man välja?

Tänkta köpa nya boots till Kelda.
Mina jag har är i läder, alltså riktigt obra när det regnar då läder drar åt sig vatten och bootsen blir då för tunga!
 
Velar mellan vanliga G-boots på 240 gram, samt Veredus bootsen på 240gram (torra väger dom 228, blöta 244)
 
Det lutar åt G-bootsen. Dock gillar jag designen och det extra spänner runt karleden som Veredus bootsen har. Får för mig att bootsen sitter lite bättre då? samt ger mer skydd..
Priset varierar ju också, 1000kr för G-boots, och Veredus Bootsen går på 1300. Sen varierar väl priserna lite i olika affärer, men Veredus bootsen är iaf alltid dyrare haha :P
 
 
 
G-bootsen, den gamla klassiska trevliga modellen.
Eller den nya modellen från Veredus?
Beslutsångest.. Kommer säkert köpa båda.. hehe
 

Förändring fick jag

Haha, ja jag kan ju om jag vill!
Sökte 5jobb i tisdags, en ringer upp dagen efter, åker på intervjun senare på eftermiddagen, han säger att det låter lovande och vips idag vart jag med nytt jobb! Hejja mig!

Jag som ville ha en förändring innan årets slut. Haha ;)
Går upp bra i lön också, nattjobb. Kan bli spännande! Men jag fixar det! Precis som jag fixat allt annat! Det är inte för evigt! :)

Såhär såg det ut när jag kom till jobbet i tisdags.. Förstår ni att man tröttnar tillslut? :/


Behöver förändring

Ja, troligen har min hjärna och kropp fått för mycket vila och energi av att Kelda står på vila att jag nu bara känner att jag vill VIDARE, jag står och trampar på jobbet. Det GÅR inte att utvecklas, det gör verkligen inte det.
Och det lockar inte mig en sekund, det jag sysslar med idag vill jag inte syssla med om 1år, jag vill göra skillnad, jag vill nå framgång och jag vill definitivt INTE åka Essingeleden varje morgon ;)
 
Slipat lite på mitt CV, och skrivit om mitt personliga brev, skickat iväg några ansökningar och håller tummarna.
Vore helt klart riktigt kul om jag kunde få till en förändring på den fronten innan det här året är slut!. Det är helt klart ett mål!. Sen om det är att jag släpper för att börja plugga, eller för att jag fått ett nytt jobb spelar liksom ingen roll.
Det är lite förändringen jag är ute efter!.
Jag tvivlar inte en sekund på att jag inte kommer lyckas. Jag KOMMER lyckas! Så är det bara.
 
 
Jag är ämnad för så mycket mer!
 

RSS 2.0