Nu är det lugnt

Kelda gick på vila i tisdags, de föll sig så även om jag hade tänkt vänta till efter helgen. Men det blev en hel del saker inplanerade och ist för att pressa in "jag hinner nog rida en kortis" så får vilan helt enkelt starta nu! :)
Hon kommer igång igen den 15:e hade jag tänkt :) Dvs nästan (med en dag för kort) 3veckors vila!
 
Bingó är iaf fin i både eksemet och benen. Inte halt och ser fräsch och glad ut :)
Så jag riktar om lite fokus dit nu, så jag får pyssla lite häst. Kelda kollas bara över vid varje insläpp just nu, och nya skor och fötter fick de igår. Så nu är det fin fint på torpet! :)
 
 
 
Bingó i ett sprillans nytt och glansigt eksemtäcke! :)
Han invigde det idag ^^ finisen!
 

Andas

Jag tycker inte att jag är den som klagar! Jag brukar för det mesta bara bita ihop och tugga på, men nu är det för övermäktigt. Jag vet att det jobbigaste är över när den här dagen är över, men att inte ha någon semester att se fram emot, det tar emot!
Kelda går ju på vila nästa vecka. Ska bli lite skönt, men även jobbigt. Att sitta på hennes rygg har varit det som hållt mig uppe nu!

Skulle i princip kunna klaga på några rader till, men jobba var det ja! Suck :(


Söndag

Idag sa min kropp "AHA, är du ledig idag också? TACK" och jag sov till nästan kl 10. Helt otroligt underbart och det är flera flera veckor sen jag fick sova såhär länge, och det här är första helgen på typ 2månader som jag har haft "sovmorgon" varje dag (sen att jag har vaknat kl 8 både fredag och lördagen är en annan femma haha).
 
Hästarna då, Kelda fick ett pass i ridhuset, mest tölt och mycket ökningar där hon faktiskt börjar bli stabil!
man får fuska lite och ställa henne lite åt höger i vänstervarvet, men annars är hon fin!. Försöker få in lite elasticitet i henne, länge och korta om vartannat. Funkar bra! Bakdelsvändningarna blir bättre också :)
 
Ridning veckan ut sen vila för damen!, så imorgon ridhuset igen antar jag, sen vila tisdag, osndag uteritt, torsdag uteritt eller vila, rida sen lördag och söndag sen är det slut. För två veckor typ iaf :) längre än så kan ja nog inte hålla mig ^^ ska helt klart försöka hålla mig i 3veckor. Men inget jag kan lova alls :P
 
Bingó blev duschad, han njöt som vanligt knäpphästen! Och det är egentligen helt otroligt hur vi "dansar" när vi är ihop, behöver aldrig säga åt honom att flytta sig eller backa osv. Han bara vet och gör, magiska häst <3
Vi gick en kort promenad sen, så han torkade lite iaf!. Sen nytvättat eksemtäcke på och in i boxen :)
 
Nu taggar vi en arbetsvecka till (eller nått sånt!), sen är det helg igen :) hejja hejja!
 
 
Mattes pärla!
(de fläckarna ni ser på bakbenet är fd köttsår i princip, där satte sig ALL eksem efter metacambehandlingen!. Nu är det faktiskt ny päls där men det kliar fortfarande så vi smörjer och underhåller så gott vi kan :))
 
 

Svammel

 
 
Ah, äntligen bloggning från en laptop igen!
Underbart! Synd dock att allt försvann från den gamla datorn :( alla bilder, videor osv. surt!
 
Idag var halvdag på jobbet, sååå skönt!
Åkte till stallet efter datorköpet och Bingó har haft sin kompis ute, så det var bara Kelda på schemat idag.
Först var jag väldigt sugen på ett pass i ridhuset, sen insåg jag hur kvavt det var ute och tog en tur i skogen ist!
Kelda vart en sväng riktigt upprörd på alla mygg och gjorde en tvärvändning på stigen och sa "NU GÅR VI HEM MATTE", haha, så söt! Bara att vända tillbaka henne och fortsätta. Hon sätter emot så hårt den där damen ;) (eller inte, fisfia <3)
 
imorgon blir det en sväng till sommarstugan i Dalarna, åker hem redan på lördagen dock, men midsommar kommer firas där uppe :)
 
 
Jag vill tävla igen!
 
 

Pärlorna

Igår blev det en tömkörningsdag, kollade nu äntligen Bingos "mystiska" hälta. Den är borta, dock är problemet tillbaka med hans svaga vänsterbak (den han fastnade i staketet med) så man bör ju träna upp den igen.

Kelda var mjuk och fin, lite rusig i traven så tog ett tag att få ner henne i tempo så hon kunde börja vila lite i steget, och därmed få ett sväv ;)
Har börjat klicka in henne nu, började bra och tror hon fattar. Ska etablera detta ordentligt först, sen blir det ett försök med transporten! Hoppas det funkar!


Mina pärlor i motljus igår <3


Sommaravslutning

Ja, lite så faktiskt! I Lördags red jag och Kelda ett litet ridpass för Malin igen (AHA LÄNK!, för jag sitter vid en dator!). Den sista nu inför sommaren, för snart ska damen ha lite ledigt (Kelda alltså, även om Malin säkert också ska ha lite semester! ;))
 
Vi tränade på min sits igen, måste helt klart ändra kroppsuppfattning! Jag är inte lika stor nu som förut!
Utöver det får jag ju bara en massa skäll från Malin :O och ändå så återvänder jag? haha
Nejdå, Malin skäller med varma ord, sådeså!. Mycket peppning ligger nu i att JAG ska våga mig utanför "boxen" eller min "trygghetszon". Börja utmana Kelda lite med tempo, för hur ska hon annars kunna bli min Töltvinnare? ;)
Men sen så kan ju Malin kläcka ur sig så fina ord som att "Kelda är en väldigt välriden liten 6åring" och att andra fina ord som värmer ett mattehjärta!
 
Så lite övergångar galopp - "ökad tölt", samt lite "minälskadebekvämatempo i tölt" - öka tölten lite - "återgåtillmittälskadetempo tölt". Så typ haha ;)
Vi fick börja snusa på det tydligen "berömda Atli vändningarna" och där har vi något att jobba lite med till hösten :)
 
I söndags (alltså igår) blev det ett pass i ridhuset, för att lite befästa i MIN hjärna vad det var vi gjorde igår! haha
Vissa moment gick betydligt mycket bättre då mot dagen innan, och jag tror nog vi nästan susade fram i "ökad tölt" en eller två långsidor. Troligen satt jag som en groda, men vad gör det om hundra år? ;)
 
Idag är det Måndag, om någon nu skulle ha missat det! Och jag och Kelda red en liten sväng ute, där vi faktiskt fortsatte att peta på den ökade tölten. Damen ska få gå den här månaden ut, sen blir det vila. Tror det  blir asabra med allt nytt hon fått lära sig nu :)
Sen laddar vi om inför hösten och alla dess lättklasstävlingar! För tydligen får man inte tävla sånt längre nästa år (enligt en viss frökenridlärare!), fast, jag ska nog vara trotsig under våren och rida lättklass ändå! Hon är ju faktiskt bara bebis juuu! och alla andra är så gamla och världsvana, ooooch så är hennes matte inte så stabil i sin ridning än faktiskt! SÅDESÅ!
 
 
 
 
 

Tävlingsrapport, Bilder

Här kommer bilder från både uttagningen och A-finalen i T7!
I uttagningen går Kelda med viktboots på 230gram.
I finalen blev det tyvärr klockor på 190gram. Detta pga regnvädret som kom och mina viktboots drar åt sig vatten (= väger då för mycket än vad som är tillåtet)

Iaf, här är bilderna! :)
Fotade av Erica!


Tävlingsrapport

Okej, dagen igår bjöd på fint väder, ett himlans åsk/blixt oväder och sen uppehåll och sol! Lite allt liksom ;)

Började hemma med att Kelda INTE skulle in i transporten. Nu kliver hon snabbt och smidigt upp på lämmen, sen blir det tyvärr tvärstopp! Så sista biten blev att lina in. Suck!

Precis när vi rullat ut på stora vägen inser jag att hästpasset ligger kvar hemma på byrån. BRA DÄR! Så gasade gärnet hem. 110km/h med släp gick det med ;) höhö. Absolut INTE optimalt men med tyngd och vindstilla gick det bra :)
Vi han till incheckningen och sen blev det att direkt rida fram till T7. Kelda kändes trevlig och mellan hjälperna. Vi red in först på banan (lyx, för då hinner man tölta igång innan bedömningen startar) i höger varv kändes hon stabil och bitvis riktigt läcker! Vi belönades här med våran första 6:a i tölt!!! :D
Varvbyte där hon inte var lika stabil tyvärr. Dock 5-5,5 av de tre domarna. Poäng 5,3 5,8 och 5,3. Snitt 5,47 och en delad 5:e plats med fröken ridlärare! Och de poängen gav oss en plats i A-final!

En kort paus, sen dags för fyrgången. Ungefär här öppnade sig himlen och regnet fullkomligen öste ner! Dyblöt och kall, vilket resulterade i en krampande höftmuskel. Inge bra inför fyrgångsstarten! Fick genomgående kommentarer om styvhet. Annars någon. 5:a i tölten, traven och skritten. Galoppen var ja, haha nästan galopp iaf ;) fyrtaktig, lång och med "matte om jag springer jättefort kommer de aldrig ikapp oss" :P poängen 4,6 4,4 och 3,7. Hittills vårat sämsta resultat. Men helt klart bara mitt fel! :) vi skakade av oss det och siktade in oss på A-finalen ist!

Lagom till den första finalstarten sprack vädret upp och solen tittade fram! Lycka! Ridbyxorna började torka upp och allt kändes inte så värdelöst längre!

Kelda kändes "övermätt" men kämpade på fint ändå! 5,0 rakt igenom av alla tre domare i båda momenten är ändå helt godkänt!
Styrkan finns inte än för tre ritter, men väljer att lägga det såhär för att få så mycket tid som möjligt på ovalbanan. Jag pressar henne aldrig i någon final utan sitter mest med ett stort flin och berömmer henne. Det ska vara KUL att tävla!
Vi slutade på en 5:e plats och kom hem med ännu en grön fin rosett!

Nu är det lugnt med tävlandet fram till hösten. Kelda ska snart få en liten välförtjänt vila. Sen börjar allt om igen :)

Jag förtjänar inte en sån här fin häst!
Älskade lilltjejen! <3

(Bilder kommer att komma, Erica var där och fotade som tur var för mig! Och synd att man inte kan länka via mobilen för då hade det varit en länk här ;))


Förberedelser

Sitter på en sten i gräsets och tittar på en nybadad Kelda som betar. Supermysigt!

Vi har precis avslutat våran dagen innan tävlingsritt! Dvs en liten uteritt där vi bara jogga lite lätt i trav, tog två fattningar till galopp och några övergångar till tält. Skritta en liten sväng i skogen. Runt 30min allt som allt. Helt lagomt :)

Synd att de har hotat med regn imorgon, hoppas det uteblir! Jag skulle inte sakna det om man säger som så ;)
Nu är det snart dags för lite smörjning av sadel, träns och stövlar. Sen intag av hästar och jag kan åka hem :)


Tystheten råder

Ja. tystheten hägrar ju tyvärr här på bloggenn nu när laptopen är död (för vem ooorkar gå ner för en trappa och sätta sig vid den stationära som är seeeg som sirap?)
 
Iaf, Kelda har fått vila sen i söndags, eller var de lördag? hmm, nej söndag var de nog bestämt sist jag red.
Vi red en sväng med en stallkamrat, var nog ute i nästan 1,5timme, mest skritt men lite trav och galopp :) jättemysigt!
Sen har Kelda vilat måndag och tisdag, igår gick hon i lina i 15min, jättefin var hon då iaf, superstabil i formen i både trav och galopp :)
 
Idag var det ridlektion som en sista peppning inför söndag, jag måste lära mig att tro på mig själv och mina kunskaper samt inse att folk kanske inte alls går runt och tycker hon är för lite utvecklad i ridningen än vad hon är.
Prestationsångest kallas det tydligen, och jag är jätterädd att folk ska prata om Kelda bakom ryggen på mig. "se va lite muskler hon har", eller "varför är hon inte stabilare i tölten för?" eller "synd, Kelda hade kunnat bli så fin med rätt ridning". Självförtroende var det ja! ehe
 
Iaf, Malin peppade oss, gav lite tips och tog ner mig på jorden lite, Tack för det! haha
 
Förresten så missade jag Keldas 6årsdag igår, hemska matte! Tur att hon fick ledigt och beta lite gräs. Kanske iaf var som lite plåster på såren igår, även om hon aldrig fick en grattiskram och äpple! :)
 
Ja, Bingó då!. Han står mest, översåg honom i lina idag då hans kompis var ute. Han såg fin och ohalt ut iaf!
Eksemet läker på bra och sårena är nästan borta! Svullnaden i skapet har lagt sig också, som tur är!
Nu får vi bara se hur länge han håller sig. Och sorgligt nog kanske börja tänka på den tanken man egentligen inte vill tänka på, låta honom somna in. Mattes <3
 
 
Mina två pärlor i måndags <3

<3

Mina fina <3


Datordöd

Okej, min dator dog i onsdags och att blogga via mobilen är ju sådär måttligt roande!

Iaf, Kelda har vilat lite i veckan. Red ut i onsdag, mest jogg. Gick igenom alla gångarter och extra plus för traven och galoppen! :)

Torsdagen sen begav vi oss till ridhuset, och det ridpasset vill jag helst glömma. Ingen styrsel hos mig, en sväng ville jag bara sitta av och börja gråta i princip, usch vilken hemsk hemsk känsla! Och fina Kelda som får leva med värdelös matte :(

Sen fick hon vila i fredags och mamma hade hästarna, medans jag glassade på medis med några arbetskamrater! Jättemysigt :) sitta i solen, dricka öl och prata skit! Det var uppskattat! :)

Idag, lite bakis och seg. Men ville få en bättre känsla i ridningen, fortfarande helt nere sen torsdagen!
Idag var ridningen bättre, tölten fick vi någotsånär flyt i, traven nja och galoppen nja. Känner mig rätt otaggad inför tävlingen nästa helg!
Men har flörtat lite med fröken ridlärare och hoppas hon kan drilla mig en gång innan tävlingen.

Morgondagen ska bjuda på sol! Vilket då betyder uteritt och jag hoppas på att få njuta av min fina fina häst! (Dvs jag hoppas jag kan rida och sluta förstöra!)


RSS 2.0