Mina läckerbitar

Kelda och jag red ut en sväng på grusvägarna, töltade en hel del, ställde och böjde på rakt spår. Svårare åt vänster men det gick. Travade lite i en backe och sen blev det galoppträning, eller mer galoppfattningsträning på en mysig grusväg i skogen. Vi red lite fram och tillbaka och körde galopp-trav-skritt-galopp. 
Idag var det mycket svårt att fatta höger galopp, men det gick om man gjorde en riktig fulfattning! 
 
Bingó blev tömkörd idag igen, och busen ville leka och galoppera men underlaget håller inte. Vilket han kände och såg jättebesviken ut. Men maaaatteeee, jag vill ju leka :(
såå söt! Men snart så är väl ridbanan snöfri så man kan låta honom galoppa lite också!
 
 
Bara snön och isen förvinner kan jag nog börja rida igång Bingó lite också
Även om vi aldrig kommer susa fram såhär igen, så kan man strosa lite i skogen iaf! :)

Energikällor

Haft en helmysig dag idag, precis vad jag behövde!.
Kelda och jag red till ridhuset, idag gick började vi faktiskt med tölten. Något vi i princip aldrig gör då jag vill jogga henne lång och låg innan det samlas mot tölt. Men vi gick emot den principen och började med volt, sidflytt, samling och sen tölt. Jättefin i tölten, som vanligt lätt i handen och mycket formbar. Tänkte mycket själv på mina händer och "tyngden" i stigbygeln. Jag lägger mer tyngd i högra stigbygeln så idag var jag mer uppmärksam på jämn vikt i stigbygeln vilket helt klart gav resultat! Gjorde några övergångar mot trav där jag hade gratis samling från tölten och traven var helt klart fin och godkänd, men hon kan bättre ;) haha
Rullade lite galopp där formen faktiskt satt hela tiden men däremot sviktar styrkan och hon blir lite flack och fyrtaktig om jag inte stödjer upp jättemycket med en innerskänkel. Vilket är svårt ibland för mig då min höft låser sig. Men vi körde korta galopper där jag verkligen försökte ge henne allt stöd jag kunde. Och ja det blev riktigt bra ibland, och lite mindre bra ibland ^^ 
Travade av sen på stora 8volter där hon bara var helt underbar. Lätt att forma och forma om, mjuk, svävig och alldeles, alldeles underbar!. Avslutade där, efter typ 15min ridhusridning. 
 
Bingó slipade jag lite tassar på innan vi tömkörde en liten sväng och jag blir alltid så lycklig över den där hästen också. Fina underbara du <3. Travade jättefint, litade på underlaget (som ändå var lite snöslaskigt) och bjöd riktigt fint framåt, formade sig trevligt och var bara allmänt glad och mysig :) Älskade vännen!.
 
Tänk vilken energi dom här två djuren ger mig! Vad vore jag utan er, mina fina <3
 

Långledigt

Åh så skönt det ska bli att nu äntligen få vara lite ledig!
I onsdags red jag och Kelda ut en sväng, hon kändes pigg och glad och vi red en sväng vi inte ridit på ett tag, dvs väldigt tittig och yster liten ponnytjej. Joggade lite i trav där hon snabbt bjuder på lång och låg joggtrav. sen samling och töltarbete samt galopp. Lite svårare numera att fånga högergaloppen men är man helt övertydlig blir det faktiskt rätt. Som tur är! Jättefin var hon iaf! 
 
Bingó blev avpälsad om man säger som så, helvete vad han fäller! 
 
Igår, torsdag red vi ut igen Kelda och jag, vilket jag egentligen inte skulle ha gjort med den formen jag själv var i.
Sov galet konstigt under natten och ja, mina höfter tog stryk om man säger som så. Men Kelda var fin!
Fick till galopparbetet riktigt fint och hon gick i grymt trevlig galopp där jag fick ihop henne riktigt fint, samlade energin uppåt och formen bara var där. Så grymt kul! Därmellan var traven riktigt fin också, likaså tölten! Men galoppen var helt klart dagens bästa!
Bingo fick en kort promenad, skulle blivit längre men höfterna dödade mig om man säger som så!
 
Idag har pållarna vilat :) Mamma och jag hade en liten mysdag där vi båda fixade naglarna och strosade i butiker. Jättemysigt! :)
 
 
Såååå mycket päls >.<

Ibland slår det mig.

Påtal om ingenting idag kom jag att tänka på att jag trots allt mår "ganska bra" i dagsläget.
Det finns väl alltid något att förbättra i ens vardag, även om det ibland kan handla om små små petitesser (som tex, nya skor, bättre bil, mer sovtimmar osv, ni fattar!)
 
Tänkte när jag satt på jobbet om hur livet har sina vändningar och hur glad jag ändå är idag över att jag slutade jobba på Elgiganten, det gav mig chansen till mitt förra jobb på Net Access, där jag tog steget och köpte Kelda.
Att jag sen blev varslad var ju synd i sig, men det gav mig en spark i rumpan i att ta tag i studierna, och nu sitter jag med en framtidsplan och på det ett heltidsjobb, två underbara hästar och "spänning i vardagen". 
 
Ibland undrar jag vart jag hade varit om jag hade varit kvar på Elgiganten tex, hade jag ens köpt Kelda?
Hade jag stått kvar i gamla stallet med "bara" Bingó?, hade jag mått bättre då? Troligen inte faktiskt. 
Däremot hade jag nog fortsatt mått bra om jag hade fått stannat kvar på Net Access.
DÄREMOT ser jag nu möjligheterna i att "byta lite inriktning" arbetsmässigt och jag trivs faktiskt riktigt bra med att börja 06.30 och sluta 15.00. Jag trivs rätt bra med att ha extremt fasta rutter att följa, jag trivs rätt bra med att ha ett "enkelt" jobb. För nu. 
Jag försöker leva lite i nuet för en gångs skull. Tänka och ta tillvara på det jag har just precis nu.
Inte vad jag hade kunnat haft, eller vad jag hade saknat. 
Likadant som att jag känner att jag har utvecklats som person genom alla arbetsbyten.
Jag är mer öppen, säger min åsikt (framförallt HAR en åsikt), vågar mer och kan mer än tidigare!.
 
Min livsresa är bara påbörjad, men än så länge (iaf efter ett litet tag) har jag förstått hur alla mina vändningar, även om dom varit så otroligt jobbiga, hjärtskärande och helvetiska. Faktiskt gjort mig en förtjänst. Jag hade aldrig varit den jag är idag utan alla min motgångar och med dom framgångar!
 
Glaset är inte halvtomt längre, utan det är faktiskt halvfullt!. 
Och härifrån är det JAG som styr mitt liv!. 
 

That feeling of greatness

I lördags var det sovmorgon, hur mysigt som helst! 
Åkte ut och red Kelda en sväng i ridhuset. LÄCKER!, red in mycket energi i henne, töltade riktigt bra. Travade bra också! Men galoppen var något flack och fyrtaktig, synd på ett annat så bra pass!
Bingó blev tömkörd, hängde lite i linan och ville inte riktigt forma sig om inner. Däremot helt klockren i traven. Inget syntes alls! Så jävla underbart!
 
Söndagen sen då, började i stallet kl 07.00 gäsp, alltså ingen sovmorgon!
Bingó blev tömkörd igen, idag var han mycket trevligare i handen, böjde sig fint inåt och travade på lika fint men med mer energi mot gårdagen :) 
Kelda och jag red till ridhuset, där vi red med fokus på "sidflytt i trav". Dumt att kalla det något annat :P 
Vi flyttade alltså utåt från volten. RIKTIGT duktig, även om hon ibland tappade takten i traven så är det inte alls långt ifrån att hon kan utföra en "riktig skänkelvikning" med bibehållen takt i traven :D 
Min lilla dressyrponny! :D
Lite galoppfattningar, dock tyvärr ganska flack idag också. På volten då, rakt spår är det bra takt. 
Det är tur att Kiropraktorn kommer nästa fredag! Slipper jag mina hjärnspöken ;) 
Kvällen avslutades hemma hos P sen, och så var den helgen över liksom.
Det går för fort :(
 
Idag har jag studsat runt på jobbet med energi som heter duga!. De var rätt trevligt!
Hästarna fick vila, imorgon kommer Bingós kompis ut, och mamma har hand om hästarna för jag sitter i skolbänken :) Veckorna bara rullar på!. Känns nästan lite stressande faktiskt!
 

När livet inte hinner ikapp

Jag undrar när jag ska inse att det är dags att dra ner på tempot? 
Är helt utmattad men ändå tuggar jag bara på, svårt som fan att komma upp på morgonen, men i tid till jobbet kommer jag alltid iaf, som tur är. Sen tuggar jag på tills man stupar i sängen på kvällen. I helgen är det morgon och lunch på söndag, SEN mina vänner är det 3,5dags jobb och sen FYRA dagars ledighet! OMG, och jag har inget stall eller något! SÅ JAG HAR SOVMORGON i FYRA dagar :'D iihhh vad jag längtar!
 
Iaf, i onsdags vilade ponnyhästarna, de var ju snöstormäckelpäckel typ om jag minns rätt? (ännu en sak som visar på hur "jäktad" jag känner mig, förut kom jag ihåg saker och ting in i minsta detalj, just nu kommer jag knappt ihåg vad jag åt till middag igår..). Igår torsdag red jag och Kelda ut.
Satte på henne viktbootsen (230g) och SATAN va rolig hon var! Joggade lite i trav, jättefin! Lite tittig men fin.
Töltade sen igång, böjda och ställde samt flyttade. Fint flyt, mjuk och trevlig. Bar sig fint, gick att öka tempot i kortare sträckor. Måste själv bli bättre på att rida tempo, annars blir hon ju ingen töltmoppe med register ;)
Saknar SÅÅÅ Bingós ökade tölt, jävlar va han kunde tölta!. Ökad tölt medans sällskapet galopperade! Åh yes, det var grejjer det! Hoppas att Kelda kommer dit sen :) 
Sen tog vi lite galopp, eller en fattning i båda. Trevlig, tretaktig och svävig. Travade av lite hemåt, jättefin där med!
Sjukt sjukt kul ridpass! :D
 
Idag är det fredag och hästarna får vila igen!. Skönt som bara den att ha helg nu!. Och slippa lite av jobbstressen!
Pluggat mycket matte under lunchrasterna iaf. Känns skönt att kunna göra det!. Slipper jag plugga så jävla mycket hemma på kvällarna sen!
 
 
Slänger in en bild tagen på jobbet, sitter i trucken med hörselpropparna i (den ovala saken under hakan x))

With a smile on your face

Missade att skriva igår, men tror att ni överlevt? haha
Bingó hade sin kompis ute igår, som även var gullig och mockade åt honom. Så jag hade lite lyx som bara behövde mocka en box :D de har inte skett på evigheter ;)
 
Kelda och jag tog oss till ridhuset, där jag i princip log mig igenom hela ridturen.
Galoppen fick vi inte till, mer än fattningarna. Men kvalitén på galoppen var inte den bästa. MEN hon tog varenda förhållning och på det samlade sig mycket fint. Men takten och svävet var lite "sisådär".
Traven satt HELA tiden, red ihop henne i skritten bad om tölt "men ändrade mig" och i sista stund bad om trav, DÅ får man mycket bakben och sväv på den här donnan! SÅ roligt!
Gjorde sånna övergångar, blandat med lång och låg.
Tog några fattningar till galopp, som gick som jag skrev över.
Efter det lite skrittarbete igen, lossa lite bogar inför tölten. Töltade sen igång med lite skrölt, typ ett halvt varv.
Sen upp i tempo. Hitta ett lite "ökat medeltempo" och försöka finna balansen där. I vänster är det svårar att balansera upp henne. Det blir lite hoppigt och studsigt i framförallt kurvorna (nu pratar vi iof typ 1rollsteg i varje kurva, är inte så hon vimlar runt hela tiden), men jag fick svårt att balansera upp henne där helt klart. Men jättefin på raka spår och på volt! :)
Gick över till högervarv, och där gick hon som en klocka, form i ökat medeltempo, kurvtagningarna var perfekta och hon böljade igenom kroppen! LYCKA!
Tog något varv till i vänster och det flöt lite bättre än första gången! 
Travade sen av lång och låg (mycket låg), hon har blivit riktigt stabil där nu! KUL!
 
Så ja, ett ridpass där man i princip bara hade ett stort leende på läpparna och upprepade orden "duktig tjej, braaaa, rätt" osv :D
 
 

Stalldag

Har stallet  hela dagen idag, var där imorse (såklart) och släppte ut pållarna.
Efter det red jag ut med en stallkamrat, en timmes skrittsväng, med lite asfalt. Kelda var mycket nöjd över att få sällskap. Och tillslut gungade hon riktigt trevligt i skritten!. Även om den största hästen i stallet skrittar stort, hänger lilla Kelda med utan problem! Underbara häst va rolig hon är! :D
 
Bingó och jag tog en liten promenad, där han började takta en sväng och gick omkull på en isfläck :(
vadå att mattehjärta gick sönder tusen gånger om?!?. Iihhh va rädd jag blev när hela hästen försvann!. 
Verkade okej, men ska hålla vakande öga på hjärtat. Åh mattes finaste <3 DUMMA is :(
 
 
Jag önskar mig barmark igen så man slipper den där skitisen!! 

Äntligen sovmorgon

Sovmorgon, åh så skönt :')
vakna vid 10 och bara njöt av att inte behöva stressa någonstans! 
Drog ut till stallet vid halv 2.
Jag och Kelda tog oss en sväng runt Bondgårdsrundan, där vi mest skrittade. Fick sitta av en sväng när de låg ett nedfallet träd på våran stig. Sen är ju Kelda den snällaste ever när jag utan någon pall/sten eller så ska försöka klättra upp på henne. Att det liksom nu går att slänga upp mitt ben så högt är helt otroligt, (eller högt, men i den vinkeln har det aldrig gått förut iom min sjuka låsning i höften), sen iom de har jag noll teknik för att komma upp också haha. Men upp kom jag iaf och vi kunde rida vidare :) Blev galopp och lite trav hemåt.
Bingó fick en liten promenad bara. Sen på det hade jag insläppet så alla hästar kom in och jag kunde åka hem.
Lugnt och skönt, precis vad jag behövde idag!
Imorgon har jag stallet hela dagen däremot, men de är smällar man får ta!. De går ju iaf mot ljusare tider, och förhoppningsvis snart även varmare tider!
 
 

Torsdag

Ja okej, den här nacken är ju till salu. Vill inte alls ha den längre! TA BORT DEN NU!
Såfort jag böjer ner huvudet, som att plocka upp något från marken. Så gör det så ont att jag är sekunder från att spy.. Värst är när jag sträcker fram vänsterhanden för att plocka upp något samtidigt som jag böjer mig framåt..
Sååå mysigt!
Varför jag valde att rida vet jag inte, men de gjorde jag iaf!
 
Kelda och jag red ut på vägen och först var hon trevlig, mjuk och följsam. Satte igång med trav i en backe och sen någon övergång innan hon helt plötsligt fick för sig att hon inte skulle trava igång ställd åt vänster. Höger gick jättebra men inte åt vänster. Traggla som FAN innan det släppte  och jag kände hur tålamodet bara sipprade iväg!
TILLSLUT gav hon upp och travade igång med ställning åt vänster. Inget fint flyt i traven dock, utan lite kantig och stötig. Men iaf trav! Blev på köpet väldigt lättstäld och vi kunde variera rakställning med ställning åt vardera håll! :) De var kul iaf!
 
Stallmöte på det, likaså planering av helger. Skönt som FAN att det är helg snart! 
 
Nu ska jag dö i sängen, det är jag värd! :P
 
 

Lite vila

Ja, igår då. Tisdag. Då har hästarna ledigt från mig och stormatte åker ut för att mocka och mata.
Dvs, jag har matte och mamma är så supersnäll att hon fixar mina ponnyhästar! Vad vore jag utan min mamma? eller min pappa för den delen?!?
 
Igår hade vi även finbesök på jobbet, Kungen och Turkiets President var på besök och halva SU var avstängt och de var fullt med poliser samt civilare överallt!. Va är det med oss tjejer och män i uniform? Jag och en arbetskamrat satt och dregglade lite ;) haha
 
Matte sen på kvällen, där jag under tiden fick en spänning i nacken, som sen när jag satte mig i en kall bil och vände bak huvudet för att backa ut övergick till en hederlig nackspärr. ÅH YES vad lovely!

Så efter en natt med nackspärr kändes det lagomt piggt när kl ringde.. Usch!
Och efter en hel dags jobbande med nackspärr som gjorde(GÖR) så ont att man vill spy, så var jag inte alltför sugen att övh taget åka ut till hästarna, ännu mindre rida.. 
Men va gör man inte? hästarna fick iaf mockat och mat, men även en vila idag!
Hoppas på att nackspärren släpper under natten och morgondagen så ska jag se till att rida imorgon ist!.
 

Min åsikt, mina tankar och mitt val

Funderade på detta när jag red igår (herre vad jag har börjat fundera). 
Men, detta är MIN syn på klippning och användande av täcken. För mig finns det inget "rätt eller fel", sålänge hästen inte står med tjock vinterpäls och 3täcken och är överhettad, eller är helrakad och inte fått rätt täckesersättning så hästen fryser, så tror jag helt ärligt inte att hästarna tar skada av att vara klippta och gå med täcken!
 
Jag har valt att halvklippa Bingó, och helklippa Kelda. Bingó av anledning till eksem och att det "måste lufta" under manen för att annars får han värmeutslag som kliar under höst och vår.
Kelda blev helrakad av den anledning till att hon svettas som en tok under arbete.
 
Jag ser saken som såhär. För att dra paralleller.
När du går till jobbet, mellan hem-bil/buss/tunnelbana-jobb och det är -10grader, drar du på dig en dunjacka. Right? eftersom du inte vill frysa. Helt logiskt eller hur!
När du däremot ska ut och motionera i -10grader har du ju inte dunjackan på dig. Utan kör på kanske ett underställ under träningskläderna? ett underställ som andas och transporterar bort din svett. När du sedan motionerat klart tar du av dig dina fuktiga/blöta träningskläder, ställer dig i duschen och sätter sedan på dig torra och varma kläder. Under den proceduren har du troligen haft runt 20-25grader i rummet du varit i, inte sant?
Tänk då ist att du inte haft tillgång till det där varma rummet, eller torra kläder. Utan att efter din motionstrunda står du kvar, svettig ute i -10grader. Hur bra mår dina muskler, lungor och hjärta då? Troligen inte alltför bra, inte sant?
 
Det är så en påpälsad svettig häst får det efter ett motionspass. För inte hinner vi se till att hästen är helt torr innan vi släpper ut den i hagen igen?. Den släpps ut med sin fuktiga alternativt våta vinterpäls. Och igen, hur bra är det för muskler, lungor och hjärta?.
 
Därav anser jag att de är mer rätt att raka hästen, och ersätta med rätt typ av täcke.
Där man kan klä av hästen när det förväntas utföra ett arbete där de kommer utsöndra svett. Efter arbetet torkar hästen snabbt och man kan sedan lägga på ett varmt och torrt täcke. Precis som med oss och torra varma kläder efter duschen!. 
Sen kan jag själv känna, att visst, när det är -20grader hade hästarna gärna fått behålla sin vinterpäls. Men det är stunderna mellan den där extremkylan och sommarvärmen med sommarpäls som hästen behöver vara klippt. När det är +10 till -10 och vinterpälsen är för mycket och för tjock, varm och tät. 
 
Förstår ni hur jag tänker? Och jag säger det igen, det finns inget rätt eller fel. Hästar är individer, liksom vi människor. Och så länge inget går åt det extrema hållet får man göra precis hur man vill (iaf i min värld!). Det enda jag hoppas alla är noga med är att lyssna på sin häst. Den berättar så tydligt den kan om hur den vill ha det!
 
 
Halvklippt Bingó
 
 
Helklippt Kelda!
 

När livet känns rätt bra.

När jag sitter i bilen påväg från jobbet till stallet är jag oftast extremt uttråkad..
När jag är det börjar mina tankar vandra, och just idag insåg jag hur BRA jag mår av att få ha en "riktig" vardag.
Jag är verkligen en sån person som behöver rutiner som någon annan skapar åt mig. Dvs, jag kan inte kliva upp kl 07.00 när jag är arbetslös bara för att jag mår bra av rutiner, det skulle aldrig ske. Är alldels för lat för det ;) haha
Men att kliva upp strax efter 5 varje morgon, vara på  jobbet från 0630 till 1500, vara i stallet från 16-18/19 och sen ha min lugna stund på kvällen ger mig så mycket ro i kroppen. 
Insåg idag hur bra jag mår, hur glad jag känner mig och hur lätt jag ser på framtiden just nu.
Alla borde få ha ett jobb, det ger en så otroligt mycket. Både socialt sett, men de är så stimulerande!
 
För att sen hoppa lite så ställde jag mig på vågen efter stallet, gör det lite sporadiskt då och då för att bara kolla av så man inte rör sig uppåt igen. Men hör och häpna att de rasat ytterligare 2kg och idag har jag äntligen nått mitt första delmål -20kg. Vilken jävla boost!. Shit alltså! :D Jag har kommit halvvägs, nu jävlar alltså! :D
 
Till hästarna då, Bingó fick vila idag, bara pussade idag och stoppade in honom i lådan :)
Kelda och jag drog oss mot ridhuset där hon var piggelin!
Vi körde mycket övergångar, skritt-trav, trav-galopp-trav osv osv.
Volter, snett igenom, 4kanten och sniffade på skänkelvikning i trav också (funkar några steg utomhus men helt annorlunda i ett ridhus ju haha). Helt klart kändes hon trevlig och reslig! :) Så kul!
 
Imorgon är det vila för pållarna för jag ska till skolan, älskade mamma fixar som vanligt på tisdagarna! 
Finaste mamma <3
 
 
Egoboostar mig sjäv!

Let's talk about the weekend

Yes, nu är helgen snart över. Känner mig inte utvilad eller tyvärr. Sover så galet dåligt numera :(
 
Iaf, igår så hade jag stallet på fm, dvs utsläpp och lunch. Nästan så att jag grät när kl ringde kl 0600.. Iaf en timme senare än vanligt.. Men hade då inte haft sovmorgon på 7 dagar :( Det kändes kan jag tala om.
 Iaf alla hästarna kom ut och jag och Kelda tog oss till ridhuset, där hon var riktigt RIKTIGT trevlig!
SÅ kul :D vi gjorde mest skrittarbete, av de 30min vi var där skrittade vi runt 20, 
Samlade ihop henne i skritten med tanke tölt, men bad om trav, hon klickade direkt och kom fram i en riktigt härlig trav med sväv och shwung!. Travade halv volt och tog ned och gjorde om några gånger i båda varven. Läcker tjej och duktig tjej framförallt! Lite mer skrittarbete innan vi skröltade några steg för att sen gå upp i tölt på volt, och sen ge oss ut på 4kanten med fokus på rakriktning med bibehållen form och bärighet. Och yes, det funkade över förväntan och jag förvånas ständigt över vad den här hästen kan prestera. Min fina Kelda!.
Rullade sen i övergångar till galopp på volt, trav-galopp-trav osv, riktigt fina fattningar och jag hade henne väldigt "ihop" redan från start då hela ridpasset var fokuserat på samling och därmed blev galoppen väldigt rund och fin! LYCKA! :D
Säger då det, hon är kanske inte den "flottaste" hästen, men ack jävlar i mig den absolut roligaste häst jag har arbetat med. Finns inget stopp i henne, alltid positiv, alltid med på noterna och framförallt så galet snäll. Finns inget ont i den där hästen någonstans!. Älskade häst <3 (och nog är hon flott, men klart att de finns de som är flottare, men jag anser att ridbarheten går före stor aktion)
Bingó däremot igår, fick besök av sin kompis :) så han fick nog bra med uppmärksamhet ^^.
 
Idag då, sovmorgon för de första! vaknade strax efter 10 och kunde nog sovit 20timmar till. Men ja, vaknar mellan 3-5ggr per natt, skitjobbigt kan jag berätta! 
Hade lunchen idag, så de blev att åka ut och luncha. Först tänka jag hinna rida innan, sen orkade jag inte x)
Blev en snabbis efter lunchen, när jag hade mockat å packat alla höpåsarna :P
Kelda var überpigg! Hittade saker ÖVERALLT att titta lite extra på, hon som aldrig är tittig? haha
Tog några travövergångar i jogg, sen blev det att utnyttja piggheten och vi tränade tölten ute. Gick något sämre idag mot igår, men tillslut lossnade hon och fokuserade lite på mig också ;) Gjorde lite tölt-galopp-tölt övergångar på vägen bort, vände sen och travade en bit, fattade galopp och galoppade en längre sträcka, började samla henne för en nedtagning mot tölt, men nej Kelda galopperade långsammare och långsammare och långsammare. Har nog helt ärligt aldrig galopperat så långsamt förut x) Gick nästa i skrittfart, men med spetsade öron fortsatte hon så glatt. Vadå? du sa ju bara att vi skulle sakta ner ju, aldrig att vi skulle bryta av ;) haha, såå söt!
Bingó fick vila, han inte med honom mer än en kort mysstund i hagen. Hjärtat <3
 
 
Pilotbild! Helt klart en söt frökenfluff! <3

Underbara människa!

Yes, bloggen är tillbaka i ny tappning!
 
Med grym hjälp från Frida (LÄNK HÄR) funkar bloggen igen! 
Tusen tack för all hjälp!
 
Och för er som var lite uppmärksamma på hennes bloggnamn så kommer hennes söta Guffi från samma gård på Island som Bingó!. De är lite läckert! Verkar lika på många sätt, troligen baserat på hantering och inridningssättet på just den gården :) 
 
Och, en så tvärsnodd bild på stjärnorna i fråga! :D
Visst är dom fina?!?
 

...


Hjälp?

Okej, nu har min blogg fuckat ur helt..
Eller, de är väl jag som har fuckat upp den iof.. Men åh
JAG KAN INTE DETTA :( enda jag vill är att de ska vara en jävla bild på mig med hästarna som header..
Men jag vet inte hur man gör, och jag orkar inte.. Snart lägger jag ner allt.
 
Ingen som vet hur man kan göra? eller vill hjälpa mig? :( snäälla?
 
 
Såhär ledsna är vi över att de inte funkar som vi vill :(

Kanske den enda?

Hur lycklig blir man inte när man sadlar sin ponnyhäst och inser att man inte når in till samma hål som innan! Mikrovilan har nog gjort sitt, i samband med varmare väder och en jävla massa hö och kraft! ;)

Gammal bild på fintjejen! :)


Äntligen fredag

Ja, äntligen fredag. Och de mest för att jag SNART ska få ha sovmorgon. En dag till bara, sen så på söndag ska jag få sova så länge jag vill! Då har jag vaknat äckligt tidigt i 8:a dagar..
Så en sovmorgon känns rätt tilltalande om man säger som så!
 
Idag fick Bingó ytterligare en promenad, och imorgon kommer hans kompis och pysslar :)
Kelda och jag promenerade till ridhuset där hon först fick dampa runt själv (väldigt mycket hopp och studs kan jag berätta), sen blev det longering med gummisnodden. Jättefin! Övergångar, skritt-galopp trav-skritt-trav trav-galopp osvosv.
Hon blir lätt ofokuserad och bara springer på. Svårt att få henne att sakta av och skritta, byta mellan trav och galopp är inga som helst problem däremot :)
Det funkade mot slutet skritten iaf!, när hon också blivit lite tröttare ;) efter det fick hon trava av utan snodden och sen promenerade vi hem igen :) Imorgon är det stalltjänst, morgon och lunch. Bara fortsätta tugga på, ingen vila ingen rast ingen ro. När kommer jag springa in i väggen tro?
 
 

Vårkänslor

Äntligen börjar jag få vårkänslor, våra vägar runtom stallet börjar nu återgå till att vara grusvägar! Lycka!
Bingó och jag tog en snabb promenad på typ 15min, den vägen vi gick var självklart mest isig x) Men den svängen är så bra, annars får man gå så mycket "fram och tillbaka" på samma väg, innan man kan gå i en cirkel typ. 
Bingó var iaf pigg och när han väl fick känna på grusvägen blev han lite till sig och gjorde ett sött krumsprång (samtidigt som han sådär charmigt fes..) Sötnosen <3
SER SÅ FRAM EMOT när de är rena grusvägar överallt, DÅ ska jag försöka rida igång Bingó igen, och framförallt ska jag prova att ha honom som handhäst! 
Så, nu får gärna våren komma!
 
Kelda har förövrigt också vårkänslor. Så som hon far runt i hagen just nu behöver hon ingen motion x) 
Hon har förövrigt några dagars ledigt nu, på fredag blir det nog en liten longering, sen är "vilan" (eller pusthålet kanske man ska kalla det?) över :)
 
 
Typ lite såhär ser det ut i hagen numera x)

Tisdagskaos

Fasiken vad den här eftermiddag/kvällen INTE blev som planerat.
Mamma har hästarna på tisdagarna, men jag har förberett allting (dvs packat allt hö och fixar kraften), mamma behöver därmed bara mocka och ställa fram.. MEN, till saken då, på något vis hade några av Keldas påsar försvunnit (alltså har dom troligen tagit fel påsar) så hon saknade 2st.. Och detta behagade mamma berätta när hon var hemma.. Så, de var bara att för mig kasta mig in i duschen, föna håret jävligt snabbt och brassa ut till stallet för att packa de 2 påsarna som saknades.
På vägen hem sen ser jag hur en ung tjej springer (alltså verkligen SPRINTAR) till en av grannstallen, tänker lite att de var konstigt att man inte joggar eller PW sista biten av motionsrundan (då jag inte såg vad hon hade på sig), närmar mig gården och ser tusentals hovspår och får då bilden av att ja, troligen var de en ryttare vars häst lubbat hem utan matte. Rullar vidare hemåt och vid slutet av våran grusväg står ponnyn.. Precis vad jag behövde (not, jag var skitstressad). Bara att parkera bilen på mötesplatsen, fånga in en flåsande ponny och promenera tillbaka mot tjejen. Möter en bil på vägen, som frågar om hästen är min (då jag kommer gåendes i civila kläder haha). 
Han säger att tjejen står nere på gården och är jätteledsen, så jag promenerar vidare, precis när jag ser gården kör en bil ut därifrån, med tjejen och hennes mamma i.
Dom blev iaf jätteglada och var så tacksamma över att jag fångar in hästen :) Så dagens goda gärning! :)
 
Brassade hemåt och han faktiskt äta en snabbis innan det vart dags att dra mot skolan.
Där vi fick tillbaka våra prov :D Lite stolt är jag iaf över mig själv, har inte pluggat matte sen 1:an på gymnasiet (2005/2006) och lyckades skrapa ihop "Ett starkt C", var ett ynka poäng för att få B. Men vafan, nästa gång så ;) haha.
 
Nu mina vänner, ska jag DÖ i sängen, för imorgon ringer väckarklockan 0500, som vanligt alltså ;)
 

Markarbetssöndag

Ja okej, egentligen noll lust att övh åka ut till hästarna idag. Det har blåst storm hela natten och jag har vaknat 3ggr under natten pga blåsten. Hade dock stallet imorse samt lunchen, så de var bara att pallra sig upp och åka iväg.
Tur hade jag iaf när de kom 2stallkamrater och hjälpte mig med utsläppet! Så tacksamt när man känner "åh jag orkar inte idag". 
 
Bingó blev tömkörd idag, relativt bra och stabilt underlag på ridbanan (dvs hård snö, så han halkar inte). Vi skrittade och travade. Märks att de var länge sedan vi tömkörde, Bingó hängde lite i tömmarna och ville inte helt svänga runt mig på volt vissa stunder. Han var iaf klockren i traven (SÅÅÅÅ SKÖNT!) och släppte fint bitvis där han bar upp sig fint!. 
 
Kelda blev longerad med inspänning, henne kan jag inte tömköra än :P Försökte en gång i somras men det gick sådär, och tänkt att jag ska försöka igen, men lär behöve någon som hjälper till ;) om hon inte mirakulöst har fattat nu.
Iaf, hon han jag knappt släppa ut på volt innan hon fjongade iväg i galopp med bock och bus. Hon behöver verkligen linas typ 1gg i veckan, men blivit dåligt med det nu i vinter, då jag helt enkelt inte (för att jag är lat) orkar gå till ridhuset för att longera!, Men nu är snart ridbanan tillbaka å då kan man köra lina 1gg i veckan igen :)
Kul tyckte hon nog iaf att de var, sötnosen!
 
Åt frukost med stallkatterna, varav Edvin absolut ville ha ALLT ur min yoghurtburk ;)
 
 
Om jag trycker ner huvudet så långt det går? får jag tag på allt då?
 
 
Nehe, men om jag använder tassen då? Då borde jag få tag i allt!

Just an ordinary winter's day

Ja, blåsigt och kallt idag. Vad hände med vårvärmen vi hade under veckan? :(
Bingó hade sin kompis ute, så idag var det bara fokus på Kelda!
Vi gick till ridhuset där vi samsades med en annan häst, som var lite busig och bockade runt en del.
Älskade Keldas reaktion vid dens första bockning. Hon tvärstannade och liksom kändes som att hon sa "Men matte, sådär får man väl inte göra?" så jäkla söt <3

Vi fokuserade lång och låg i traven, funkade super trots vad den andra ponnyhästen pysslade med!
Blev lite tölt, några varv på volt, med övergång till trav och sen några fattningar i båda galopperna. 
Helt klart mer rusig i höger galopp, men tar den ändå fint :) 
 
 
Min fina tjej <3 

Rollin'

Ja, alltså livet rullar ju på här hemma.
Tycker de bara swischar till så är det helg igen!. Dagarna rullar på i 190, jobb, stall, mat och dö
Därmellan har jag försökt kolla i matteboken, men nej. Sportlov är sportlov trots allt ;) haha och vi börjar på nytt kapitel på tisdag, så nej. Jag orkar inte :P
 
Hästarna lever, Bingó får vila väldigt mycket. Vilket är så tråkigt, men det är isgata överallt, och ja. Då får han vila!.
Isen är väl borta om någon vecka skulle jag tro, speciellt om det fortsätter i detta tempo!
Kelda är jättetrevlig att rida, som vanligt! Vi har någon dust då och då som lätt blir lösta utan större problem.
Hon är bra på det viset. Räcker med att man bara säger nej och gör en "kraftig" halt, så släpper hon allt och lyssnar ännu bättre än förut :) Vill verkligen hela tiden göra rätt! 
 

RSS 2.0