Tävlingsdags!

Måste bara börja med att säga, åh så stolt jag är över min donna! Älskade vännen vad fin hon är!
Och så tacksam över att hon blev min <3
 
Dagen började rätt soft med sovmorgon till 7! Lite lyx haha
I stallet sen packade vi in allt och lastade på Kelda, idag provade vi med att inte lina in henne, utan körde lite "ponnyakuten" style, gick väl helt okej och hon var inne på mindre än 5min. Det kommer att komma, bara hon lär sig och får vanan!
Väl på plats sen blev de att göra iordning och rida fram inför V5 (fyrgång), Kelda kändes jättefin på framridningen, töltade på trevligt, hade bra takt och tempo. Fina övergångar till trav, där traven kändes jättefin! :) KUL!
 
Väl inne på banan var det tuuungt sa Kelda och hon kändes rollig, passtaktig och ur form. Men, vi fick ändå 5,5 med kommentar som trevliga rörelser, ok takt, enstaka rollningar, trevlig form.
Över till traven där jag tyckte hon kändes riktigt fin! Tänkte glatt att jag nog om jag har tur kanske får en 5,5:a. Men vi belönades med 6,0! :D våran första 6:a! SÅ KUL!. Med kommentarer som, bra övergång, ok takt o tempo. Sväv, bitvis något djup form. 
Skritt sen då, kändes överilad men blev belönad med 5,5. Med kommentarer som, ok takt, steglängd och form. Vilar ej helt i steget. 
Sen då, dags för galopp. Fulfattning haha, men den såg inte domaren ;) höhö fick iaf 5,0 där, med kommentarer som fyrtaktig, ngt svagt sväv ok form. Menja, här tog hon inte alls mina förhållningar, men nöjd ändå!
Med totalpoäng på 5,50
 
Känslan överlag var Okej i V5, kände och tyckte inte alls att de var någon finalprestation. Men tji fick jag. Final blev det och med en kort kort framridning (ca 10min) var de bara att gasa in och rida final.
Där kändes hon stabilare i tölten, och vi fick 5,5. Traven var okej, lite övertempo men med sväv, 5,5. Skritten existerade inte (vi hade inte tid ju!) 4,5 där, och galoppen ja haha, GASA sa Kelda och sprang med liv och lust, 4,5 där. Snittade 5,0 och kom 5.a på den poängen. Vi fick en grön rosett och en elektrisk grilltändare haha ;)
 
 
Barnsligt nöjd!
 
Sen var de lite lunch och trail innan det blev dags för T7, dvs tölt.
Skrittade ut en sväng, gjorde några övergångar i tölt och red sedan in. Ensam på banan fick vi vara också! Men rackarns va nöjd jag var över henne! SÅ ridbar. 
Nackdelen är fortfarande att jag inte känner när hon faller bakom hand, men jag tror absolut att de försvinner i takt med att hon själv får mer styrka!
Började i höger varv, där hon kändes jättefin! stabil, i form och trevlig! Bitvis även reslig! Här fick vi 5,5 med kommentarer som Ok takt o tempo, ok form, bitvis något djup. Trevliga rörelser.
Böt varv och här började hon blir lite trött och rollade lite i kurvorna, 5,0 fick vi och kommenterer som ok takt, ngt djup form, dippar bakom hand. 
Här kände jag iaf att hon försvann bakom hand, men hon var trött. Är iaf JÄTTENÖJD med henne. Bebishästen!
Vi fick snittet 5,4 och en till finalplats. Kruxet är att hon är för liten, är man bara 6år gammal får man bara rida 3starter per dag. Så vi fick snällt stryka oss men glatt åka hem med vetskapen om att det faktiskt vart en finalplats ändå :) Nästa år så ;) 
 
Nu ska vi landa en vecka, sen är det dags för Häringe den 9:e Juni! :) 

Fler bilder

Här bjuder jag på några bilder där frökenridlärare rider! :)
Visst är hon läcker? :D (Kelda alltså, även om frökenridlärare är rätt läcker hon med ;))
 
 
Imponerad var jag av frökenridlärares smarta färgval, matchar ju donnan och schabraket rätt bra ;)
 
Det börjar ta sig! :D
 
 
Hur söt får man inte vara då? :')
 
 
Läckerbiten!
 
 
Många bilder på galoppen blev det :)
 
 

Sådärja

Ja, idag stod ridhuset på schemat. Sista dagen att rida ett riktigt ridpass på damen innan tävlingen!.
Och vilken känsla vi fick till ibland! Bootsen på och traven kommer som ett brev på posten. De schwunget vill jag få till på tävling! Men nästa år så borde styrkan vara där mer! :)
Töltade på bra, drog sig upp ur formen och ville ila iväg, men fick tillbaka henne och när hon väl kom till arbete där var hon som vanligt riktigt fin!
Lite galopp, trevlig den med. Men där sen måste jag och frökenridlärare lägga lite energi (på mig alltså haha) jag MÅSTE lära mig rida galopp! Till nästa säsong vill jag ha en bättre galoppridning! Sådeså!
 
Imorgon blir det ist en uteritt :) Lite stigar i skogen, lyfta på fötterna och slappna av med lite jogg på grusvägarna.
Torsdag vila och på fredag är det "känna av" dagen. :) Är inte helt hundra taggad, men kul ska det bli ändå!
Så synd att de inte är en riktig tävling :P Men den 9:e är det på ovalbana och allt igen :)
 
Bingó då, fick besök av sin kompis idag, jag var bara där och kände på benet som fortfarande var något svampig baksida kota. Aja, bara vänta och se. Finns ju inte så mycket man kan göra tyvärr!
 
 
Min läckerbit! <3

Geblod.nu

Idag har jag äntligen tagit mig till blodbussen och anmält mig och mitt blod som frivilliga hjälpare!
Första gången ger man inget blod såklart. Det tas några rör med blod för vidare analys, då dom kollar så att man inte har någon blodsjukdom :)
 
Otroligt trevliga sköterskor, trevlig stämning och så lite gratis saft! haha
Blev stucken i båda armarna, då jag tydligen har små, fina och sköra ådror, var det svårt att tappa blod från mig.
Risken finns att det inte kommer "att gå" sen när de ska tappa på riktigt, då den nålen är större än den man tar proverna med. Men vi ger det ett försök iaf :) 
Funkar det inte så finns det inte mycket man kan göra. Jag har försökt iaf!
 
Men en liten uppmaning till er alla (friska) människor där ute. Ge blod!
De gör absolut inte ont, de tar knappt 20min av eran tid (3ggr om året för kvinnor! så 3x20min), det är det väl värt?.
Vi ger för lite blod!. 
 
Läs mer här!

En seg söndag

Idag hade jag stallet, morgon och lunch.
Jag och Kelda red ut en sväng, bråkade lite om vänsterskänkelns betydelse men när vi fick rätsida där blev hon faktiskt mycket fin ! :) Stövlarna på idag också, på en uteritt. Vad har det tagit åt mig? ;) haha
Vi körde både tölt och trav, vissa sträckor var faktiskt mer än okej!. Hon kan ju den där tjejen! :)
 
Bingó fick medicin och eksemsmörj, och idag åkte eksemtäcket på!
Skapet var helt svullet, likaså vänsta bakbenet. Där hade han kliat sig på 4:a ställen så huden var alldeles svullen (som elefanthud liksom) och på ett ställe hade det nästan blivit som ett "brännmärke", och detta bara under en natt!
Helt sjukt va fort det går!. Bingó såg iaf lättad ut när jag kom med eksemtäcket i hagen. Han lämnade höet och kom fram och stoppade huvudet i täcket. Mattes hjärta <3.
 
Svullen över kotans baksida, idag även puls. Vad är det han har gjort egentligen? :/
 
 
Bingó förra sommaren, i skruden ;)

Efter stallet sen vart det familjebesök. Pappa blev ett år äldre igår, och det firades idag :)
Nu är jag helt slut, och ska dra mig mot sängen!. Så natti mina vänner :)

På begäran

Här kommer några bilder på när jag rider Kelda på träningen som var den 12/5
Fokusen låg inte på formarbete, "det kan hon redan" (förstå mig rätt), här var det fokus på kontakt, bärighet och lite mer tempo. 
 
Bilderna kommer lite huller om buller. Men vafan ;)
Skrittar lite (framåtlutade och fina ;))
 
 
Skritt har hon iaf, även om jag sitter som en kratta!
 
Travar lite, med en Malin som förklarar något med hela kroppen :D
 
Framåtlutad var det ja!. Snyggt ;)
 
Lite mer tryck och bakben från damen! :)
 
Lite lång
 
 
Sötnosen!
 
Trampar på rätt bra :)
 
Fluff!
 
 
Såhär lycklig är man när man rider den här damen!
 
<3
 
 
 
Lite av de bilderna jag har kommit över.
Dessa har Erica fotat, så snällt! :)
Och jag tackar så ödmjukt över dessa bilder!
 

Stabilt

Idag var jag och pappa på lite utflykt.
Vi tog oss till Börjes i bro där jag skulle inhandla ett par stövlar, nya boots och ny eksemsalva (AVS 14).
Lite mysigt att spendera ensamtid med pappsen :) Som också förövrigt fyller år idag, så grattis på honom :D
 
Väl hemma svidade jag om och drog till stallet, Bingó såg mycket piggare ut (inte konstigt iom att de är smärtstillande han går på, men ändå!). Inge halt alls eller, och svullnaden hade gått ner en hel del runt kotan!
Lindade bara om, smorde lite på eksemet (och konstaterade att det snart faktiskt är dags för esksemtäcket!) och sen fick han gå in i boxen.
Plockade sen in alla hästarna då det var min uppgift ikväll :)
 
Sen blev Kelda iordninggjord för ett pass i ridhuset och jag invigde mina nya stövlar! 
Och vilken skillnad de var att sitta korrekt haha, inga fötter som kunde peka ut här inte! Stövlarna gjorde det helt fysiskt omöjligt!. Och va stabil jag vart i hela sitsen! Vilken otroligt skillnad!
Blev voltspår idag, med lite voltbyten (typ stor 8volt), rullade lite i galopp men fick inte till ridningen där helt. Kunde inte stödja upp med skänkeln, blir nog bättre sen när jag lärt mig rida i stövlar haha. Gick sen över i tölt där hon överträffade sig själv med att vara riktigt stabil i ett högre tempo. Jag kände mig stabil, fick ihop henne med lite stöd i handen (så mycket som jag vågar) och hon tickade på i bra form, med bra tempo och aktion. Läckra tjejen!
Helt klart ett trevligt och roligt ridpass!
 
 
 
Känner mig så seriös med stövlar ;)

Halt ponnyhäst :(

Ja, som rubriken lyder, nu är han halt igen. Eller ja, det var ju ett tag sen han var skadad, säkert hela 1,5år sen sist.. Men han har ju däremot inte gjort ett skvatt sen den skadan, kan nog räkna på alla mina fingrar hur många gånger jag har suttit på honom!.
Vad han har gjort vet jag inte alls, svampig "baksidan" av kotan på V-fram, halt redan i skritten :(
Fick Metacam utskrivet av vet, blir han inte bra efter det (7dagars dos) är nog tyvärr min ork slut.
Jag vill inte kämpa mer med honom, min högsta önskan vore bara helt klart att han kunde hålla sig hel i några år till som haghäst.  Men det ser mörkt ut.
 
Nu vet ni läget iaf, känns grymt tungt. Om 2veckor vet jag väl mer säkert, då har medicinen hunnit gå ur kroppen ordentligt också... 
 
 
älskade <3

Senaste dagarna

Har varit lite dött här igen, ursäktar de faktum att jag har panik över att det är nationella proven i matte på tisdag!
 
Igår tänkte jag rida en sväng i ridhuset, men de hade bevattningssystemet igång så det blev en uteritt.
Försökte verkligen tänka på att ha mer kontakt i tygeln, men supernoga med att vara mjuk och följam.
Kan helt ärligt säga att kontakten inte på långa vägar var så som jag blev visad, men den var iaf bättre än min halvöppna hand ;) haha
Kelda var fin iaf, vi red timmesrundan och travade och galopperade loss i skogen. Jättemysigt :)
 
Bingó har varit lite svullen i båda frambenen så han blev bara borstad, smord och avkyld om benen innan han fick gå in i boxen. 
 
Idag blev stora longeringsdagen där Bingó fortfarande visade stapplighet i fram, bättre i vänster dock.
Han fick mest skritta och flytta in bakben under siga / gå skänkelvikning. Svullnaden är påväg ner men han verkar inte helt bekymrad utan är pigg och glad. Men vi tar det lugnare än vanligt iaf!. 
 
Kelda blev tömkörd och var riktigt stabil och fin. Pigg, framåt, känslig och formbar. Riktigt kul :)
 
Imorgon är det fredag (för er som inte visste det ;)) och det känns alltid lika bra! :)
 
 
Drömmen vore helt klart att få genomföra ett sånt här pass på Bingó igen.
Men det hålls nog som enbart en dröm. Älskade du <3

Plötsligt händer det

Idag fick gammelmannen åka lite transport, hela vägen till kliniken där det blev 2 sprutor (vaccination) och sen direkt hem. Däremot har matte liten klump i magen då han var lite stapplig båda fram :/ jag orkar seriöst inte!
Hoppas de bara går över. Åker inte ut imorgon iom att jag har skola då. Så onsdag hoppas jag han har bättrat på sig!
 
När jag väl hade transporten med så valde jag att lastträna Kelda också, gick bra. Precis som förra gången vi lasttränade.. Men ja, funkar ju ändå inte när det är "skarpt läge". suck, aja hon gick på, fick lite godis, fick backa halvt ut och sen gå på igen. Sen räckte det. Får väl se hur de går näst nästa helg när vi ska åka igen ;)
 
 
Bingó måttligt road i transporten. Sluta fota matte och ge mig godis ist ;)

Träningen

Idag var jag och Kelda iväg till Malin (klickar länk!) för att drillas lite!.
Otroligt mycket känslor nu, för alltså. Jag är så jävla livrädd för att få en  stum och hård hästmun, alltså sitter jag med lite halvöppna händer och med väldigt väldigt lätt kontakt. Nästan så att det går att rida med sytråd ist för tyglar. Men, det är Kelda inte redo för, helt klart. Styrkan och balansen finns inte där.
Blev mycket mental träning för min del, att det ska vara så svårt egentligen?.
 
Tydligen var damen fin, men iom att jag gick "mot mig själv" i vad jag vill ha i handen osv, så kändes det lite halvkasst. Jag FÖRSTÅR tanken, men vill inte ha det så ändå :( Och de är klart att hon kryper bakom lod när hon inte har styrkan och jag inte ger henne något stöd med handen!. Skärpning!
Men jag blir så rädd för att få en stum och hård hästmun, min värsta farhåga. Likaså tycker jag inte om när hästarna går och gapar/klapprar tänder (Bingó gjorde det till en början). Och vill verkligen inte att Kelda ska göra det eller, någonsin!
 
Men iaf, ridpasset då. Vi fick träna på att vända för ytter, i både skritt och sen lite senare, i kort tempo tölt. 
Travade lite också, där jag helt klart iaf hajjade grejjen med överstrykningar och hon var mycket trevlig där :) 
 
Måste helt klart hitta en balans mellan det stödet man ska ha och det lilla stödet jag ger. För lite kan jag iaf bättra mig tror jag utan att behöva vara rädd för att ha känslan "nu bär jag runt hästen på ridbanan". 
 
Jag vet att det stod två tjejer och fotade lite också. Ska försöka se om jag kan ordna någon bild från dom också :) 
Bjuder på en tävlingsbild ist ;) bara för att hon är så läcker!
 

Lite finlir

Röd dag idag, väldigt skönt men tyvärr förlorar man ju pengar ist :( åh suck!
Bingó hade besök av sin kompis idag, så jag behövde bara bry mig om Kelda ;)
 
Vi tog oss till ridhuset iaf, där det var, eh ja.. Varmt!
Blev ca 30min där inne, bitvis var hon jättefin men har börjat "slå sig ifrån" min halvhalt i tölten i höger varv.
Vafan liksom? Det sker bara i tölten och på voltspår! Vad gör jag för fel? I traven funkar det, likaså i skritten (galoppen tog vi aldrig). Men just tölten i höger varv på volt så slår hon upp något ur formen?
Kvarstår problemet på söndag ska de bli spännande å se vad Malin har att säga, annars kanske de bara var något hon hade för sig idag?. Hästar, säger då det ;)
 
Idag fokuserade vi mest på tölt, lite övergångar och nedtagningar, samt övergång till trav. 
Bitvis jättefin, bitvis okej. Ska iaf bli kul att få lite ny inspiration på söndag! Var ju ändå ett tag sen det var träning sist!. Nästa månad ska jag försöka boka in någon till Johan träning! Om det går vill säga! 
 
Sen pysslade jag lite i stallet, mys att bara ta det lugnt och strosa runt! Jag trivs sååå bra i stallet just nu. Så stor skillnad mot förra stallet vi stod i. Tänk att de snart är ett helt år sen vi flyttade hit! Vad tiden går fort!
 
Stod sen i hagen och myste en stund, gick igenom Bingó i eksemsyfte och är så otroligt glad, lättad och lycklig över att han inte visar några eksemtendenser alls!. Manen såg jättefin ut, likaså svansen. Skapet är fint, "strängen under magen" är fin, armvecken är fina, ansiktet är fint, ja hela han ser "normal" ut. Och de största är väl att han fortfarande är naken! DET har inte hänt någonsin under alla år vi haft ihop. Det är ju helt klart att drömma för mycket att tro att han kan gå naken hela sommaren. Men iaf några veckor till borde han klara! Sålänge inte flygfäna drar igång ordentligt!. Men just nu njuter jag av att han får gå runt och vara "en vanlig" häst ett litet tag till iaf :)
 
 
Dock har han en massa vinterpäls kvar. 
Men hoppas att de vill släppa taget snart! Han har alltid varit väldigt sen
med att släppa vinterpälsen!. Men så har han ju varit helrakad och inte "lidit" av det eller..
Nu är han däremot väldigt varm i hagen :( stackarn!

Fler bilder

Kommit över fler bilder, dessa är fotade av Sofie och jag tackar och bockar över dessa! :)
 
Söt är hon onekligen! :)
 
Läckerbit <3
 
 
Traven är jag nöjd med, lite rusig första halvvarvet, som synes saknas lite bakben men det kommer! :)
 

 
Skritta kan hon, även om det här var lite energifattigt bitvis :) Men avslappnad och fin är hon allt! Trots första gången på banan :D Matte stooolt!
 
 
Söt även om hon blundar ;) haha
 
 
Lite lång och flack blev hon i galoppen på långsidorna, men när jag har lärt mig att rida i galoppen får jag nog ihop henne lika fint på långsidorna som jag faktiskt får ihop henne på kortsidorna! Men helt klart min svagaste länk i ridningen!
 
Nu taggar jag kurs på Söndag (12/5) för Malin (ja, frökenridlärare!), sen är det en "vilohelg", sen är det faktiskt tävling (25/5) ute på Stall Stadsberga i deras fina ridhus! :D efter det en "vilohelg" sen blir det ut till Härings Slott där Vallfari arrangerar tävling (9/6) :) Sen blir det nog tyvärr ett lååångs uppehåll (hela sommaren känns det som), innan de blir tävling igen i höst!. Har det alltid varit såhär dåligt med lättklasstävlingar, eller ÖVH tävlingar i sthlms området? 
Var ju trots allt ett bra tag sen jag tävlade sist..
 
Det får väl helt klart bli mer kurser ist då! Och i höst ser jag fram emot fler tävlingar! :D

Bilder från tävlingen

Här kommer ett lass bilder, dessa är enbart från tölten T8 :)
Och fotade av Malin (fortfarande även kallad, fröken ridlärare :D)
Och visst är hon väl fin, den lilla prinsessan? <3
 
 
 

 
 
 
 
 
 
Älskadelilltjejen <3
Ååååhh vad hon gör mig lycklig!. 

Så nöjd

Åh, gårdagen, tävlingsdagen. Kan man vara mer nöjd och stolt än vad jag var då?
Älskade lilltjejen vad hon levererar! Äntligen säger jag bara, detta har jag längtat sååå länge efter!
Resan dit gick smärtfritt och hon gick på transporten ganska enkelt, lite lina bakom rumpan och så var hon på.
 
Framridningen inför fyrgången kändes okej, eller faktiskt bra bitvis. Hon var helt fokuserad och gjorde allt jag bad henne om. Lite jobbigt tyckte hon att de var med alla hästarna på framridningsbanan (som gärna sprang förbi JÄTTEnära eller precis bakom rumpan, vad hände med hänsyn och säkerhetstänk?!?)
Lite övergångar till tölt och trav. Samt något varv i båda galopperna. Sen fick det räcka!. Hon kändes som ja skrev tidigare, bitvis riktigt fin! :)
 
In i collectingring och vänta en stund, sen upp på banan där första halvvarvet i tölt bara sprang iväg innan jag fick henne att fokusera, hon ville helt klart ikapp hästarna framför ;) Däremot, när vi väl kom till ridning så var hon faktiskt riktigt riktigt fin!, övergången till trav var fin, men sen sprang hon ifrån mig en bit innan vi kom till ridning igen och då kom takten och även bitvis ett svagt sväv, det kommer komma sen med mer styrka :)
Skritten ville hon inte riktigt fram i, försökte driva på men då gick hon upp i ett steg trav, så lät henne mest skritta på i de tempot hon ville, tydligen hade hon övertramp enligt en av domarens kommentarer :)
Galoppen sen, MIN första galopp på ovalbana sen den gången jag fick åka ambulans. och ACK så härligt det var!
Jättenöjd över henne, riktigt fin men lite lång, fick ihop henne i kurvorna men hon föll ur lite på långsidorna. Men jag är sååå nöjd!
Påväg ut från banan blev hon tvärrädd för flaggorna som vajade i vinden, vilket sedan gav lite problem inne i collectingringen.. hehe
 
Poängen blev dessa!
Tölt; 5, 4, 5. Med kommentarerna; ok takt, tempo, form, aktion men något litet steg.
Trav; 5, 5, 5,5. Med kommentarerna; Ok takt, litet sväv, ok form
Skritt; 5, 5, 5. Med kommentarerna; Trampar i framhovens spår, trampar över, ok form
Galopp; 4, 5, 5. Med kommentarerna; Ngt fyrtaktig, ok hållning, ok form, svagt sväv.
 
totalt; 4,8 4,8 5,1. Vilket gan 4.9 totalt och vi kom på 11:e plats (alltså precis utanför finalplats)
 
Något jag är mycket nöjd över. Jag vet nu vad jag ska tänka lite på till nästa gång och jag tror absolut att vi kan förbättra oss till nästa säsong :) Kul att ha lite mål att nå fram till / sikta mot!
 
Lät henne äta lite kraft efter att vi fått ned andningen lite, sen fick hon vila nästan 1timme tills det var dags igen. Denna gång tölt!.
Uppvärmningen här var skritt, skritt, skritt och mera skritt! Skrittade fram ute, bort på en grusväg och hem igen, 10min. Sen in på banan, flytta, voltspår, övergångar till tölt och något varv i joggtrav. Sen in i den SUPERläskiga collectingringen där hon i princip stod och skakade, var nära till att börja bocka, och när jag började "vända henne" bort från den tanken var stegringen nära. ALDRIG känt henne så, så det var lite tråkigt faktiskt.
MEN, väl inne på banan var hon kanonfin!. Här kom vi till ridning mycket snabbare än i fyrgången och jag tyckte jag fick en härlig känsla i ridningen. Hon kändes flott, stabil och "inom ramen". Jättekul verkligen! Jag njöt!
 
Poängen blev dessa!
Tölt vänstervarv; 5, 5,5 5. Med kommentarerna, Ok grundtakt, ok hållning, ok aktion, ok tempo
Tölt Högervarv; 5, 5,5 5,5 Med kommentarerna; Ok takt, ok tempo, ok aktion, bra takt, bra tempo, fin form.
 
Totalt; 5, 5,5 5,3. Vilket gav 5,27 och med det en delad tredje plats och därmed A-final! :D
 
Sååå otroligt nöjd, glad och stolt!!
 
Lång väntat vart det till final, damen fick äta kraft igen och lunchhöet. Medans vi åt mer godis, lite lunch och sen mer godis ;) haha
Tillslut vart det dags att rida fram för finalen, där vi i princip bara skrittade fram. Ut på vägen igen, långa tyglar och bara gunga fram. Kändes fin, men lite trött (helt förståeligt!). Vi töjde lite i skritt på volt, lite öppnor och något varv i tölt på volt. Sen räckte det!. Malin (även kallad, frökenridlärare) tittade förbi och gav lite tips! Skönt! :)
In i läskiga collectingring IGEN och hon var lika rädd/upprörd som tidigare, verkligen jättejobbigt :(
 
Sen in på banan då, damen gav gärnet i första varvet, sen tog energin slut och det kändes lite som att hon hade tuggummi under hovarna. MEN vad jag minns fick vi flertalet 5,5:or och någon 5,0:a och slutade femma på 5.25 :) Därmed en söt liten grön rosett och en liten  påse gott och blandat. Sååå väldigt nöjd matte!
Keldas första riktiga tävling och hon levererar detta! <3
 
 
Ser ut som en överlycklig liten flicka som precis ridit på sin älsklingshäst på ridskolan.
Men då får jag väl göra det!
Den här hästen ger mig så mycket glädje just nu så det är helt otroligt! Mattesfinastelilltjej <3
 
 

Underbart taggad

Känner mig helt klart så otroligt tacksam över att ha de hästar jag har.
Mina underbar vänner, vad vore jag utan er? 
 
Kelda och jag tog oss till ridhuset, vi red mest runt på 4kanten, la någon volt då och då. Annars var fokus bara på att få fram henne, hon har inget fel med framåtbjudningen men jag bromsar henne lite omedvetet ibland. Så idag var det liksom "rätt tempo framåt" och rackarns va läcker hon är!
Får jag bara in samma energi i henne på tävlingen sen så är jag riktigt nöjd! Läckert är det iaf att bara sitta och känna hur hästen arbetar genom kroppen och på det bjuder på jättefin aktion!. Är riktigt förväntansfull och vill ha lördag NU!. Vi travade lite, töltade och tog lite galopp. Jättefin verkligen! 
 
Bingó och jag skrittade barbacka på ridbanan i 10min, han frustade så nöjt så nöjt :) 
 
 

Kiropraktortisdag och hovslagaronsdag

Igår då, halvdag på jobbet SÅÅÅÅÅ skönt! 
Vid halv 12 kom KiropraktorMalin ut och kollade igenom båda hästarna!
Kelda var enligt Malin i perfekt hull (såå skönt att höra då hon varit så smal i omgångar!) men såklart ska mer muskler till, även om det faktiskt kommit en hel del sen jag tog hem henne! :) 
Låsning i SI-leden (väntat) och en låsning i höger framknä. Annars fin :)
Bingó sen då, också i bra hull, tappat en hel del muskler, vilket inte är så konstigt iom att han inte rids/rör sig som innan. Låsning SI-leden där också, annars fin :) Skönt att ha dom kollade! :)
 
Idag kom världensbästahovis ut och skodde Kelda och verkade Bingó. 
Kelda hade lite röta, så ska varva med mer spån i boxen som kan dra ut lite väta. Men Bingós (tidigare katastrofhovar) var däremot riktigt fina! :D 
 
Efter lunchen sen red jag och Kelda ut med en stallkamrat, skrittade nästan 1 timme, grusväg och asfalt. Supertrevligt med sällskap och Kelda var nöjd och frustade :)
 
Imorgon ändrar jag nog lite i min planering och drar nog till ridhuset ist för en uteritt!. Men vi får se!
Taggad är jag iaf! ;)
 
 
Bakade biskvier gjorde jag igen också hehe, me love! :D

RSS 2.0