Gammal kärlek rostar aldrig

Älskade <3 
Bara hans existens får mig att må så bra. Vad är jag utan dig? Finaste vännen <3 

Lycklig gammelman

Idag skrittades Kelda en sväng runt asfaltsrundan. Joggade en liten bit också. Nöjd tjej som frustade en del. 
Sen orkade jag inte rida Bingo, utan det blev tömkörning där jag första gången nu sen jag började skritta igång honom lät honom trava. Det är absolut inte samma fina trav som han haft innan, men ingen hälta! Dock fyrtaktig ;) haha 
Mitt i allt la han av en serie bocksprång och drog iväg i galopp, så jävla söt! 
Så glad och pigg är han helt klart. Sen behöver vi inte diskutera om de såg smidigt ut eller inte ;) haha 


Bingo tömkörningsklädd i våras :) 

Mörs Höstlätta

Ja igår då, bar det av till Fors Gård och deras Höstlätta. Kelda har verkligen inte haft några som helst krav på sig den senaste tiden. Vi har tränat grunder ute i skogen, dvs start, stopp och övergångar. Mest trav och galopp (förutom skritt då såklart) och knappt någon tölt.
Iaf, väl framme lastades pålle ur, jag checkade in och sen var de bara att klä på allt och skritta iväg till framridningsbanan. Kelda som var tillbaka "i gamla hemmet", hälsade glatt på typ alla hästar som stod i hagarna och kändes faktiskt väldigt trevlig på framridningsbanan. Vi skrittade, travade fram och gick ut på ovalbanan och körde lite tölt. Första start var just T7 (tölt).
Första varvet gick sisådär, Kelda rollade, skuttade och for runt. Troligen kändes det värre än vad det såg ut iom de fina poängen vi fick. När jag kom till ridning själv och balanserade upp på yttern så vart hon helt klart stabilare, Varvbyte och där tickade Kelda på som en klocka och vi belönades med en fin 6:a :D KUL!
Totalpoäng på 5,30 och det var jag väldigt nöjd med :)
 
Liten vila innan V5 (fyrgång), kortare framridning, bara checkade av övergångar och tog någon galoppfattning.
In på banan, var snabbare med att stabilisera upp Kelda och hon rollade inte fullt lika mycket. Vänster som varit vårat starka och stabila varv har svikit oss ;) haha, iaf sen i traven kändes hon stabil och fin fram tills dess att några red om, slog upp ur formen men hittade tillbaka fort ändå. Sen hände något, hon SKRITTADE i skritten, även om hon inte helt vilade i steget och ville upp i trav vid ena kortsidan så skrittade hon faktiskt :) STOLT matte! Galoppen sen gick "bra", bättre än tidigare men hon blir verkligen taggad och jag tappar henne lite. 4taktig och rusig. Men nöjd ändå!. Vi fick genomgående 5-5,5 i samtliga moment och slutade på 5,15 och en till A-final plats.
Kruxet är att damen är bebis, eller ja 6år och då får man bara göra 3starter. Så vi strök oss från fyrgångsfinalen. För mig lockade det inte att vara 5 ekipage inne på banan (litet ridhus på fors) och speciellt då i galoppmomentet.
 
Vi fick oss en lunchpaus och Kelda fick en liten promenad och massa beröm såklart :)
Sen var de dags för A-finalen i tölten och Kelda kändes trevlig på framridningen. Mest skritta och böja, några övergångar till tölt sen upp och fram till collectingring. Där tog Keldas tålamod slut, alternativ övertröttheten slog till och damen skulle inte stå still ;) haha, in på banan och vi började i höger varv. Kelda kändes läcker och stabil. Och vi fick 5,5 och en 6:a (tackar Malin! :D), varvbyte och Kelda kändes flott men efter ett tag slog mjölksyran in och Kelda började rolla lite mot slutet. 5,5 av båda domarna och vi slutade på 5,63 (Poängrekord!!) och vi slutade på 2:a plats, dock hade vi faktiskt samma poäng som 1:an :) Sådeså ;)
 
Däremot blev jag glatt överraskad när speakern meddelar att vi skulle få ytterligare ett pris!. Jag och Kelda blev tilldelade det sk. Feather prize, det delas ut till de ekipage som visat god ridning. Så otroligt stolt över Fröken Fluff!. Så där står vi med 2fina rosetter, ett läckert fleece där de såklart står att vi tilldelats Feather prize:et och ett presentkort på foder. ÅH så glad jag var (är!) :D
 
 
 

Älskade finaste lilltjejen <3
 
Lyckliga jag som får äran att äga den här underbara individen, och jag säger det igen. Tack Malin för att du förde oss samman!.

Bingó

Igår blev det en mysig skrittur på gammelman igen, aldrig har han varit så ren och fin i senan som han är just nu.
Undrar lite om klippningen över benen har gjort att senan nu kyls lite mer än innan och därmed hålls torrare? Kan det vara så tro? Det med att han står med BoT skydden nattetid gör iaf susen, och sålänge det funkar är jag nöjd! :)
 
Iaf, vi skrittade ut och Bingó var piggelin och ville mycket gärna springa i backarna. Jag hoppas på en mild vinter utan isgata så vi kan skritta runt även under den tiden av året också.
 
Gammelman <3<3<3

Dagen innan

Jahapp, liten tävling imorgon då. Kelda är typ riden idag, vi har iaf skrittat asfaltsrundan och typ travat en bit, töltat lite och tog en galopp. Väl förberedda för morgondagen ;)
Efter det blev det bad av Frökenfluff och snabb genomgång av allt som ska med. Sen får väl morgondagen gå som den går / bli som den blir. Vi har säkert kul ändå :) bara de inte är pissväder ^^.
 

Kelda igår <3

Lycka

Dagens leende kom som vanligt i stallet. Kelda blev tömkörd och var rysligt läcker! Gick att variera form och tempo utan större problem. Busade till det i galoppen gjorde hon ;) de är tur att hon inte gör sånt när jag sitter på! Medans Kelda studsade lite så får Bingo spel i hagen (han ser allt som sker på banan liksom) och fjongar iväg i en bockserie ner för backen, för att tvärvända och komma farandes tillbaka. Sötnosen! 
Blir så glad när mina pållar vill leka til det :) värmer liksom :) 


Bingo får stå för dagens bild :)
Fina killen <3

Huvudvärk

Gaah, haft ständig huvudvärk sen i typ onsdagsnatt. Den går i vågor, men är ständigt där. Trots värktabletter och migräntabletter.
Aja, iaf. Första natten för den här veckan är jobbad, snart dags för natt 2.
Fick jävligt tråkig kritik inatt, vilket bringar ner mitt humör. Blir så jävla less på att man på det här arbetet fan aldrig får höra att man gör bra ifrån sig utan det är ständigt små pikar. Suck och stön säger jag bara! Blir man mer taggad? eh nej!
 
Vänder mig mot stallet och hästarna ist, de är som sagt jävligt tur att jag har det tillhållet i livet. Annars vet jag inte hur jag skulle orka. Även om mycket är jobbigt så är det ändå mitt liv.
Idag fick Bingó en tur igen, vi töltade t.om en liten sträcka :) Pigg och glad och stegar på så fint i skritten så mattehjärtat blir helt rört :) Kelda fick vila och har en tömkörning att vänta sig imorgon :)
 
Print från filmen från Johan Kursen.
Snart ska vi rida för honom igen, ska bli kul :)

Lat söndag

Idag tog jag och katten sovmorgon, vi mös i sängen fram till 1 ungefär innan vi drog oss upp och åt frukost :)
Mös lite hemma innan jag drog mig mot stallet, först förbi foderboden för inköp av foder och strö. 400spänn, *poff* borta. Kul att äga häst :D
 
I stallet blev det en trevlig uteritt med stallkamrat. Lite offroad då de envisas med att sätta upp staket i skogen. Synd att folk tar sig de friheterna. Kelda däremot kändes pigg och glad över att ha kompis med sig :) Alltid roligare att springa när det finns en som springer med :D Kändes trevlig i traven men släppte bäst i tölten efter en bit.
 
Bingó då, ja han fick vila idag :) Tänkte dra en sväng med honom imorgon så ska Kelda vila ist :)
 
Nej, nu är det dags att tagga jobb igen. Tur att man har något att spendera sin tid på, så livet inte skulle vara sådär tråkigt och innehållslöst ;)
 
Bingó vintern 2005.
Bara för att vi pratade om honom under uteritten. Mattes fula fluffboll <3

Ledigt

Njuter av en helt ledig kväll i min ensamhet. Det är jag och tv:n på dejt ikväll och vi ska mysa med film och glass :) 

Idag blev båda pållarna nakna. Bingo fick en halvklippning som förra året, dock klippte jag hela frambenen. Serhelskumt ut men praktiskt med tanke på skydd och allt. Han fick svamp i somras och verkar även nu vara fortsatt känslig där. Så lättare att hålla torrt och rent utan päls :) 

Kelda blev nakenfis och jag klippte huvudet igen. Såååå läcker <3 
Vi tog oss en tur runt klätterrundan och lite trav och galopp med snygg nedtagning till tölt! :) pigg Kelda och hon kändes flott och trevlig.  


Ramlade över gammal tävlingsbild  på Bingo. Älskade gammelman <3


Breakeven

What am I supposed to do when the best part of me was always you
And what am I supposed to say when I'm all choked up and you're okay
And I'm falling to pieces
Yeah
I'm falling to pieces

They say bad things happen for a reason
But no wise word's gonna stop the bleeding
'Cause she's moved on while I'm still grieving
And when a heart breaks

The script - breakeven And here we go again

Jag har försökt blunda nu i några dagar för vissa situationer och känslor. Men jag är så jävla trasig just nu att så små små små saker som i vanliga fall går mig helt oberört förbi, numera raserar hela min värld. 

Jag har så mycket känslor i mig, jag är arg, besviken, ledsen, stressad och jag känner mig utnyttjad, bortglömd, oälskad och ensam. 


Känner inte igen tjejen i spegeln längre. Och det gör så ont i mig. Vart har jag tagit vägen? :( 

Lite lycka

Talar ju sällan om min viktnedgång. I siffror vågar jag inte säga hur mycket jag gått ner, för jag skäms över att folk ska höra vilken enorm övervikt jag haft (och fortfarande har tyvärr).
Däremot kan jag glatt säga att i byxstrl har jag minskat 4strl och i överdel 3strl.
Köpte en ny vinterjacka i söndags, 3strl mindre än den jag hade tidigare. Så jävla glad och nöjd.
Jag vet att jag har en bra bit kvar att vandra, men jag vet att det inte är helt jävla omöjligt!
 

Jackan, och jag belönade mig med mössan på bilden också. Kände att jag var värd den :)

Sötsug

Ge mig något gott typ nu! Sötsuget idag är inte att leka med, suck!
 
Annars då, fick mig en liten nytändning i ridningen efter helgens bravader. Bingó rids nu också om någon kanske missat det? Vi skrittar runt på gården och vi har nu även börjat lämna gården och ge oss ut på grusvägarna. Helt fasligt läskigt sa Bingó och fnös åt allt och alla ;) Idag gick det bättre att skritta vägen och han känns pigg och glad, men framförallt fräsch :) Kul!
 
Kelda har tagit de lugnt nu, vi skrittade en sväng i söndags, igår fick hon springa lite i lina och idag vila.
Imorgon blir det en uteritt hade jag tänkt :) Och Bingó får nog vila.
En liten lugn mellanvecka, nästa vecka blir det att ladda om och tagga tävlingen som sker söndagen den 20 okt.
Efter den är det inga mer tävlingar. Blev riktigt fattigt nu på den fronten, sjukt trist! Ska försöka få till lite träningar ist!.
 

Fin vy <3

Tävlingsdagen

Utan några som helst förhoppningar om något och på tok för lite sömn (nattjobbare ni vet) åkte vi mot Runsten. Först ut var T7, dvs "lätt tölt". 
Kelda var trevlig på framridningen, kändes liksom okej. Efter några små damputbrott ;) 
In på banan där hon var styv men flott. Genomgående 5:or, byta varv och där kändes hon bättre men blev trött och rollig, 5-5,5 där. Totalt 5,20 och en plats i A-final. Det var en överraskning! 

Efter en stunds vila blev det dags för V5. Här var hon INTE rolig på framridningen. Aja in på banan där tölten var okej, traven var bäst, skritten existerade inte och galoppen gick fort. Haha, vi fick väl okej poäng och snittade något på 4,60-80 isch, minns inte utan får kolla upp ;) 

Lång lunchpaus, sen förseningar gjorde att jag missade vart vi var i programmet och fick i princip bara sadla och trava fram till collecting ring. Tur att de var en liten väntan där så vi kunde skritta på volt och värma lite. In på banan och vi belönas med genomgående 5,5 i första varvet, andra varvet 5-5,5. Snittade 5,25 tror jag ? Och kom därmed 3:a. :) 
Liten goodie bag med presenter och fin gul rosett.

Och med tanke på våran förutsättning så är resultaten helt godkända! Även om jag vet att vi kan bättre :) 

Rymling

Efter att ha haft en faktiskt ganska bra vecka, eller iaf de senaste dagarna har varit rätt okej iaf. Så är jag dock helt otagga på tävlingen på lördag. Ser bara allt jobb framför mig och fattar inte hur jag ska orka. Det kommer säkert ändras och jag kommer säkerligen njuta på lördag. Men kan inte någon annan putsa all min utrustning?, tvätta Kelda och kliva upp tidigt lördag morgon och fixa allt? ;) haha

 

Idag då, Kelda hade först och främst klivit ur hagen. Bingó var mycket förtvivlad och gnäggade, sprang fram till grinden när han såg mig, gnägga lite till och var allmänt orolig. Jag fattade nada innan jag såg Kelda utanför hagen när jag stod och fyllde vatten. Jävla pissmärr  (enmassaandrafulaord). Bara hämta henne och ställa i stallgången. Pysslade klart allt (dvs packa hö och mocka) sen ut och kolla hagen. Som tada, va HELT HEL.. *morr*

Nu ska vi däremot kräma på något så grönjävligt i deras hage så kliver hon ut nu kommer jag bli GALEN!

 

Iaf, vi red ut en sväng och Kelda var pigg men riktigt formbar och trevlig. Skrittade i skogen och klättrade runt. Tog grusvägen hem och körde trav och galopp. LÄCKER! som sagt, riktigt formbar, stabil och taktmässigt trevlig. Det vägde upp hennes utflykt på egen hand ;)

 

Bingó då, vet inte om jag sagt något men har faktiskt ridit igång honom. Eller ja typ, ohalt är han, sjukt mjuk och trevlig i sidorna och bara allmänt pigg och glad. Undrar tro om spatten spökade en sväng i somras? Den kommer och går lite som den vill liksom... Vi skrittade iaf runt barbacka på volten, lite skolor i skritt och faktiskt några långsidor i tölt. Han som tidigare varit snubblig snubblar nu ingenting, skrittar på med ett sjukt gung genom hela kroppen och är faktiskt riktigt trevlig i tölten också. (kände jag nu :)). Det gör mig glad och han har verkligen ändrat beteende sen kylan kom och han fått börja röra på sig. Känns bra i mattehjärtat!

 

 Mattes bästaste <3

 


Bättre?

Igår hade jag en bra dag, när hände det sist?
Kelda och jag tränade på banan och hon var SÅHÄR fin, mjuk från start, travade riktigt bra med schwung med takt och tempo. Galoppe var sisådär, bitvis fin, bitvis nästan trav ;) haha tuuungt underlag i ena hörnan.
Tölten får hon en stor stjärna för! Jättefin, mjuk, bärig, formbar. Både på volt och rakt spår. Kändes så jävla kul!
Finaste Kelda!
 
Hade en förvånansvärt bra natt på jobbet också! Skaffade mig spotify premium (äntligen typ haha) och satte mig ner och gjorde en "feelgood" playlist och jag tror nog jag hade ett leende på läpparna hela natten faktiskt :) ja, bortsett från den sista timmen när jag höll på att förfrysa ;) Typ första riktiga frostnatten här i sthlm :)
 
Idag är jag däremot lite "likgiltig", känner mig schizo :P Hästarna vilade och jag har sovit (!!) hör och häpna, mer än 4:a timmar också! Den ni!
Strax iväg mot jobbet, inget 11:a timmarspass inatt som tur är! Och jag är ganska taggad, känns bra och vi klarar det. Lite förändringar och lite pekpinnar så har det nästan löst sig på den fronten och den stenen vägde några ton!
 
 
 
 

RSS 2.0