Torsdag

Ja okej, 2 dagar kvar till säsongens första tävling. Igår red vi ut Kelda och jag, gasade på i tölt "utan en direkt plan", jag planerar min ridning och tappar lite känsla, eller inte känsla utan liksom förmågan att improvisera fram lösningar i farten. Jag är en planerare ut i fingerspetsarna på många plan, gillar att veta hur allt ska "bli" det ger mig trygghet. 

Iaf ut och tölta, pigg! Och jävligt läcker. Försöker tänka på att inte stänga in henne för mycket och låta henne sköta lite av jobbet. Kul var det ich riktigt fina övergångar fick vi till :) lite galopp och trav blev det med. Sen nöjde vi oss. 

Idag är mamma hästvakt, jag ska fixa annat inför helgen, typ handla.. Hehe och imorgon blir det lite voltarbete och sen allt som ska fixas inför tävlingen, dvs tvätt och puts! :) tjoho! 


Fina Fröken fluff <3


Taggad

Ja, just precis nu känner jag mig otroligt nöjd med livet. Det är bara en tung sak som måste klaras av innan jag kan andas ut helt. Men min vardag just nu är <3 
Så nöjd med Kelda, älskar att få somna och sedan vakna upp bredvid min fina man och däremellan rullar jobbet på bra och livet känns hoppfullt liksom :) 

Kelda och jag red ut igår för att sträcka lite på oss efter Reynir lektionen, tog asfaltsrundan, Kelda kändes mer vaken än tidigare och väldigt med och på, fast på ett positivt sätt :) körde en sträcka tölt, lite trav och en jogg galopp i en liten backe. Väldigt nöjd häst och väldigt nöjd matte :) 

Efter det var det hagdag i stallet, kan säga att min rygg inte är nöjd idag alls, att spetta hål och slå stolp var inte det smartaste kanske.. Får vänta tills den 11:e september innan kiropraktorn får fixa till min rygg, hoppas tiden går fort.. 

Den här veckan blir nog avklarad rätt fort, vila idag för damen, tänkte tömköra imorgon, rida onsdag, vila torsdag och lättare genomkoll på fredag inför helgens tävlande :) hoppas på att få en fin känsla på banan, Kelda är inte helt förtjust i collectingringen ute på Enstas ovalbana. Men utöver det hoppas jag på två fina visningar :) men det bör vi klara av ;) 


Kelda och jag, dock ute på Örnäs :)

Reynir träning och en hel del skryt

Idag bar det iväg ut till stall små Dalarö för ett pass för Reynir. Första mötet för oss och vi stämde väl mest av, dock så nöjd! 
Börjar med att Reynir säger att Kelda lätt blir förstaklass sto exteriört! :D
Rider fram och visar lite skritt, trav, galopp och tölt. Reynir sitter upp och provar lite, sitter av och säger i princip "väldigt läcker häst, utan problem skulle hon bli förstaklass sto även ridmässigt" får flertalet gånger under passet höra hur fin hon är och att han tror starkt på henne. JAG måste däremot sluta "rida in henne" och ist börja "träna henne"
Jag är lite feg, även om det blivit bättre. 

Kelda är väldigt välriden men blir, liksom jag, lite bekväm i vårat "här går det bra" trygghetsområde och vi måste utmana oss. 

Nya verktyg och nytt tänk. Öppna upp lite mer från ramen och därefter långsamt plocka ihop ramen igen. Jag måste bara våga sluta vara en perfektionist. Hon måste gå "dåligt" för att kunna gå bra. Utmana oss lite varje ridpass och sen som Reynir sa, även ha ridpass där vi bara håller oss i komfortzonen så vi bygger självförtroende med :) 

Nej nu är jag taggad igen, behöver de här nu. Så tungt med så jävla mycket annat. Känner mig taggad inför tävlingarna med! Nu jävlar ska vi ge järnet och ev satsa på en visning! 


Mina fina idag :) 


Jag har alltid trott på Kelda, det ÄR ett fint sto, men aldrig tänkt 1:a klass. Verkligen aldrig tänkt den tanken. Men jag kan nog vänja mig med tanken på att ha ett förstaklass sto i min ägo ;) 


Oplanerat

När det inte riktigt går som planerat får man ändra om planerna lite. 

Red Kelda barbacka i måndags på banan, hon var skitfin tills dess att en fågel prassla till och flög upp från busken vid kortsidan, Kelda kastade sig och jag ramlade av :P. Spräckt hjälm och dumt nedslag på höften och ett dumt kast med nacken. Aja bara att bita ihop. Satt upp och red några varv till ;) kände av lättare illamående på kvällen och tisdagen var långt ifrån rolig men körde jobb iaf, mamma fixade stallet. I onsdags var det lite bättre och jag tömkörde Kelda en sväng, idag är det snäppet bättre även om snabba huvudrörelser eller ja, så stora rörelser är det inte iof men illamående blir jag och det kan svartna lite för ögonen. But hey, jag lever iaf ;) 
Idag tänkte jag rida en lugn sväng, så får vi se hur det känns :) 
Ålderskris

Hmm, ja. Lugnt här men min inspiration har varit nere på minus senaste veckorna! Kelda går på halvfart och intresset dalnar lite för tillfället. Så mycket bök med allt att jag i princip ledsnat. Hoppas kursen den 23:e räddar upp det hela, annars känner jag lite för att strunta i höstsäsongen och bara vara. 

Förövrigt då, jo igår kom dagen jag fasat över i ett helt år, dvs min födelsedag. Det räcker nu och jag vill inte bli äldre! 25år är gammalt nog och jag tror väl att den åldersångesten jag haft har påverkat  mitt mående överlag. Nu är det iaf över, och jag hoppas min ångest släpper. Har ju sen de senaste haft sånna dippar, framförallt på jobbet att jag fått svårt att andas och får panikkänslor. Jag hoppas verkligen att allt lättar lite nu och att livet rullar på med ett leende på läpparna. Vi får väl helt enkelt vänta och se. 

Födelsedagen firades iaf med mysfrukost på altan med föräldrar och pojkvän, fortsatte i stallet med barbackatur på Kelda på ridbanan. Mycket fin häst och mycket nöjd matte! Och senare på kvällen kom det folk över för att fira lilla mig. Fina presenter fick jag iaf och det kändes bra att vara omringad av folk jag tycker om. 

Nu är det söndag och snart dags för en till arbetsvecka.. Semester tack! 


Fina tårtan min underbara kusin gjorde <3 RSS 2.0