Sen sist

Ja, bloggandet ligger på is helt klart. Händer inte sååå mycket här. Kelda tränas inför tävlingssäsongen, ska få någon kort vila här i februari hade jag tänkt, annars går hon verkligen från klarhet till klarhet! Bjuder på många fina turer där mitt leende går från öra till öra! Helt ny tölt visar hon, mycket rörelser med ruskigt trevlig överlinje! Så kul! Traven lite sisådär, ena dagen sjukt stabil, sväv, schwung och bra överlinje. För stt andra dagen tappa en del av överlinjen och minska schwunget. Handlar väl om styrka såklart. Annars börjar hon se ruskigt bra ut i kroppen också! Äntligen har hon börjar runda på sig över ryggen! Och hon är överlag rund och fin i kroppen! Som vi kämpat! 

Ja Bingo då, han har vilat mycket nu iom hur jag jobbat, Kelda går i första hand, men för det är han inte bortglömd! Mycket viktigt! Han är mitt allt <3 men inte så mycket nytt där, vi pussas, trickar lite och skrittar lite barbacka. 


Trollet <3

Hjärtat <3


Finaste charmtrollet <3

Pärlan

Jobbar och står i. Jobbar hela veckan lång och att samla ork för stall krävs lite mental förberedelse. Har ca 30-35min till stallet från jobbet, bra tid stt peppa sig själv på! :) Kelda och jag tog banan idag igen, skrittade fram länge, mycket varvbyten, ställa och rakrikta för att sedan jogga igång i trav på 8volt. Tog sedan och red programmet igen, utan spö. Kände mig handikappad men Kelda gick precis lika bra (kanske t.om lite bättre) utan som med och hennes smidighet är lycka! Så mjuk i sina rörelser och reagerar direkt men utan stt de blir kantigt och stötigt! Från kort tempo tölt till ökad med mjukhet och smidighet, likadant med nedtagningarna! Reagerar direkt men de blir inte kantigt och stötigt. Hon är bra fin den där lilla damen :) och just idag kände jag ett "det här är resultatet av MITT jobb"!! Framsteg i min egna utveckling också! :) 


Finaste Kelda <3 

Smygtränar

Idag red vi på volten, oplogad så Kelda fick traska runt i 2dm djup pudersnö, först skrittade vi programmet för tölt in harmony nivå II, sen körde vi den i tölt två omgångar. Gick över förväntan och jag kommer nog definitivt pröva på stt tävla detta sen! :) Kelda är så otroligt smidig och lydig för skänklarna så att forma om för nytt voltspår och rakrikta är liksom inga problem. Superkul! Lite trött sista varvet, men travade av fint i lång och låg form. Fina lilltjejen! :) 


<3

Resume, tävlingsåret 2013

1.Första tävlingen 2013?
Vägtölten på Fors Gård, 3/2
.
2.Bästa tävlingen 2013?
Kelda har verkligen levererat och känslan har varit på topp på i princip samtliga tävlingar och resultaten har varit fina hela vägen också. Svårt att välja vilken tävling som står över, kanske är det Keldas allra första officiella tävling, Dis vår ute på Ensta, där vi fick våran första rosett? eller kanske den sista tävlingen, Mörs Höstlätta där vi blev tilldelade feather price? svårt. MEN jag är väldigt nöjd över säsongens samtliga resultat!.
 
3. Vilka hästar/ponnys tävlade du under 2013?
Kelda från Fors gård
 
4.Vad för klasser tävlade du?
V5, samt T7 och T8.
 
5.Hur många vinster?
Ingen (dock kom vi tvåa på samma poäng som ettan på Mörs Höstlätta)
 
6.Hur många placeringar?
 6 placeringar, 7 rosetter :)
 
7.Vann du något täcke?
Ja,
 
8.Vad hade du för mål 2013?
Keldas första tävlingssäsong och vi fokuserade på att HA KUL, samla erfarenhet och allt utöver det var och är en stor bonus!. Vi kom runt banorna, hade rätt gångarter och vi samarbetade.
 
9.Uppnådde du dem?
Åh ja, över förväntan!
 
10.Vad är målen för 2014?
2014 ska vi våga oss ut och rida några öppna klasser, vi ska bli mer stabila och förhoppningsvis börja plocka åt oss fler 6:or och såklart fler rosetter ;)
 
11.Bästa tävlingsarrangören 2013?
Tycker samtliga föreningar skötte sig bra iår. Brist på ljud och information kan tyckas på nästan samtliga tävlingar.
 
12. Varför?
---.
 
13.Något speciellt minne från 2013?
Klart Keldas första riktiga tävling är ett fint minne, med A-final plats i tölten med fin rosett som minne.
Även Keldas första 6:a var fin, för traven på stadsbergas tävling. Eller såklart Mörs höstlätta med flertalet 6:or för tölten och det fina feather pricet vi fick :)
 
14.Vilken klubb tävlade du för 2013?
Mörs
 
15.Vilken klubb kommer du tävla för 2014?
Mörs
 
16.Har du ridit i något lag 2013?
Nej
 
17.Ska du rida i något lag 2014?
Troligen inte
 
18.Vilken/vilka tränade du för 2013?
Överlag tränade vi lite iår, blev Johan Häggberg och Malin Schön :)
 
19.Ska du fortsätta med det 2014?
Ja
 
20.Första tävlingen 2014?
Ingen aning faktiskt, så långt har jag inte kommit än i mitt liv ;)
 
21.Vad har du för förväntningar på året 2014?
Jag hoppas att jag och Kelda kan fortsätta få fina framgångar på banorna.
Bli mer sammansvetsade, utvecklas mer och framförallt ha kul ihop. Drömmen vore om Kelda kunde bli så pass stabil att vi lämnar vårt 5,0 område som "sämsta" och klättrar uppåt mot att ligga runt 5,5 som "sämst" men såklart hoppas jag på att vi plockar fler 6.0:or och kanske t.om någon 6,5:a? Vore inte det läckert så säg!?!?
 
 
 

Ett litet axplock från några tävlingar :)
 

Stjärnan

Nu har det snöat, har väl kommit en 5-10cm typ. Äntligen! Dagen blir verkligen längre när snön hjälper till att lysa upp allt vid skymningen! 

Jag och Kelda tog oss just idag en ridtur i skymningen! Underlaget vart sådär mjukt och fint, och Kelda var pigg och glad för snön. Valde att ta tölten direkt idag, annars brukar vi trava fram en bit först. Men takten satt efter bara några metrar och vi dansade fram i solen sista strålar. Vilket leende jag satt med! Min underbara läckra tjej!!! 
Även lite trav blev det innan vi vände och töltade hemåt. Är så glad över att jag får ha dessa stunder! Fina lilltjejen <3 

Helt klart dags för nya bilder snart! :) 

Lugnt

Nu har vi de lite lugnt igen, Kelda fick en minivila på 4:a dagar och idag blev hon tömkörd en sväng.
Som alltid väldigt rolig från marken och jag älskar att kunna blanda in bus (på mina villkor) med arbete.
Kelda ÄLSKAR att få tillåtelse att krypa ihop och gasa iväg i några bocksprång med min tillåtelse, sen jobbar hon bara bättre och bättre. Jobbar mycket lång och låg i trav i töm, men idag ville ja ha upp formen och ha den lite mer öppen, efter en galoppövergång visade Kelda en trav jag aldrig sett henne ha från marken. Det steget, det svävet och de trycket. Läcker
 
Vi fick även ett roligt erbjudande av Malin att rida på deras domar examinering i Tölt in harmony.
Kunde bara inte tacka nej! Är så grymt nyfiken på den tävlingsmodellen och den här chansen vill jag ta vara på! Den 8:e februari åker vi till Mariefred och rider lite :) Sjukt taggad! Och som de ser ut får Kelda en kort vila strax efter den utflykten :) Sen är de omladdning inför tävlingssäsongen :) Kul kul kul :) Iår ska vi satsa lite mer, våga lite mer och förhoppningsvis lära oss mycket mer :)
 
 Finaste fröken fluff <3

Pärlorna

Just nu är livet lite stressande osäkert. MEN Kelda går så bra just nu så de gör inte så mycket egentligen!
Hon går verkligen från klarhet till klarhet nu och vi dansar fram stundtals.
Igår red vi på banan för första gången sen kursen hos Malin, och vi dansade! Skrittade fram på volt med skänkelvikningar, halter och korsande av bakben, ca 15min, kortade och längde formen under uppvärmningen och hon var så stabil och kul :)
Gick direkt över i tölt på volt, klockren från start, formade sig trevligt och behöll formen i övergången. Några övergångar innan varvbyte. Lydig för skänkel, förhållning och hand hela vägen, så rackarns kul!
Blev lite 8volt i tölt, innan vi skritta lite. Travade lite och tillslut kom schwunget och steget. Jättekul!
45min och jag bara ville rida mer! Så otroligt roligt :)
 
Även Bingó har rört mycket på sig på senaste tiden, vi har skrittat ute, promenerat och myst. Igår fick han tölta lite med mig på ryggen. SÅÅÅ nöjd kille! Mattes pärla :)
 

Mina fina pärlor <3

RSS 2.0