Det rullar på

Ja, här är det tyst. Men har haft mycket på jobbet med övertid och Kelda har haft en lugn förra vecka. Skogsturer under helgen och idag fnulade vi lite på banan. Pigg och väldigt på tårna. Arbeta med att ta tillbaka henne och körde lite skrölt och tölt. Trava runt på 8 volt och skrittade av ute. Imorgon blir det vila iaf, sen får man se vad resten av veckan har att erbjuda :) 


<3

Lilltjejen

Ååh va fin hon är min lilla donna, idag blev det barbacka igen på ridbanan. Jag bara älskar känslan när man kommer åt henne i tölten, för skit vilken bogfrihet den där hästen har. Riktigt kul och häftig känsla att känna hur hon öppnar upp och bogarna rör sig så pass att man "skuffas tillbaka" :) 

Idag hade jag även viktbootsen på, vilket hjälper oss en hel del. Kelda släpper loss betydligt lättare med vikt än utan. Och hör och häpna så travade vi en hel del med. Alltså, den där traven är fan inte att leka med när hon trycker ifrån ordentligt x) shit vad man får kämpa med att slappna av för att inte skutta av ;) <3 

Kelda

Jag har för en gångs skull mycket bilder på lager, Agnes kom ut i torsdags för att fota mig och Bingó, fler bilder och minnen <3 även Kelda fastnade på bild då jag nästan han rida färdigt innan hon kom. Så här kommer lite bilder på Kelda från ett lugnt joggpass på ridbanan barbacka. Fokus låg på böja och forma. Kelda har som alltid ett par lätta skyddsboots på sig :) 


Läcker <3

Den bästa

Jag låter bilderna tala för sig själva. Bästa Agnes var med ut och knäppte några bilder på oss. Min vackra vän. Slår mig lika hårt varje gång jag inser att han en dag inte kommer stå i hagen och gnägga när jag kommer. 
<3

Fler bilder

Matar på med de sisa bilderna nu, från V2:an :)
 

Sådärja, samtliga bilder har kommit upp baklänges haha, bra där ;) Men vafan, bara att börja nedifrån så har ni allt i rätt ordning!
 
Söt är hon iaf, det här lilla fluffet <3

Bilder Stormur

Här kommer ett gäng, har bara från  uttagningarna och inget från finalen tyvärr. Men sånt är livet :)
 
Börjar med ett gäng töltbilder från T5:an :)
Kommer kanske lite blandat men alla i höger varv är i kort/medeltempo (pga min miss haha) och alla i vänster är med steglängdsökning :)
 
Enjoy!
 
 
 
Lite tankar då, eller ja tankar och tankar. Saker jag måste bli bättre på är att få henne mer lösgjord innan vi rider in, lägga lite mer tid på att mjuka upp på volt i både trav och tölt. Även så blir hon mjukare efter lite galopp så de är värt att komma ihåg inför hösten senare :) Annars är jag mycket nöjd och stolt. Jag tycker att Kelda gör fina framsteg som rid och tävlingshäst och hon verkar trivas fint på banan!. Det ska ju vara svårare när man kliver upp i klass och nästa vår vill vi starta T3 och kvala upp oss i b-klass :)
 
Debut är alltid en debut och just den här debuten gick ju bra :) haha
 

Tävlingsrapport, Stormur 14-15 Juni

Ja okej, en vecka senare känner jag att jag kan ta mig tid och sätta mig ner för att berätta för er hur det gick och kändes på tävlingen. Vet att ni är otåliga ;)
 
Morgonen började inte så fasligt tidigt som tur var, iväg mot stallet strax efter 7 och lasta in allt, snälla fina Agnes var med hela lördagen och Kelda var lättlastad som hon nu är med våran egen påhittade teknik. But hey den funkar ;) höhö
 
Väl framme på Husbyöhn lastade vi ur och gick mot incheckning med veterinärbesiktning. Kelda var lite fundersam men travade snällt bredvid :)
 
Första start var T5 och Kelda var Pigg och glad, lite förseningar gjorde att vi red fram liiiite för länge, men hon kändes fräsch och iaf genomskrittad haha, töltade fint på vägarna och vi tog några varv på volt innan vi red in.
In i höger varv och Kelda kändes något styv men taktren och trevlig, här gjorde jag en miss och trodde vi hade valfritt tempo, men tji fick jag när jag läste domarkommentarerna haha, var ju arbetstempo. Bra där Carro ;)
Varvbyte och här ska det vara kort tempo på kortsidan med steglängdsökningar på långsidan. Kelda har inget tempo, men däremot ett riktigt stabilt kort tempo, så vi gled på det ;)
Dessa poäng fick vi, med lite kommentarer
 
Höger varv, Långsam Tölt; 5,5  5  5,5  5,5  5
Med kommentarer som; Ok takt, viss bärighet, ngt högt tempo, medelaktion, trevliga rörelser, okej form
 
Vänster varv, med steglängdsökning; 4,5  4  5  4,5  5
Med kommentarer som; Svag steglängd, saknar bjudning, Liten steglängdsökning, ok takt, försiktiga ökningar men fina mjuka övergångar, ok ökning, ok grundtakt, ok takt i ökning, något svagt tempot, bra takt o tempo kortsidan,
 
Vi snittade  5  4,5  5,3  5  5
 
Vi kom på 2:a plats inför A-finalen på poängen 5,0! SÅ stolt och nöjd! :) Jättefin debut!
 
Näst ut var V2, och här blev vi ensamma på banan pga strykning. Jag dog lite men vafan, in och köra!
 
Tölten kändes okej, likaså traven, skritta gjorde hon men galoppen nej, haha vi fick inte till det. Det var galopp, rätt sådan som alltid, där är hon jävligt schysst! Men 4taktig och lång. Och den såkallade ökade tölten var ju rollig och hoppig och inte så snabb, men tölt var det ju iaf ;)
 
Såhär blev poängen :)
 
Tölt; 5,5  5  5  5,5  5
ok takt, ok tempo, taktren, ngt på framdelen, ok takt tempo och form, ngt styv i korset, ok takt, ngt styv.
Trav; 5  5  5  5  5
ok takt, tempo, form, svagt sväv, tveksam bjudning, inte helt framme i handen, taktren, saknar lite energi.
Skritt; 5,5  5  5,5  5  5,5
Trampar över, vilar ok i steget,ok takt, ok steglängd, kunde ta ut steget lite mer, stadig form, jämn.
Galopp;4,5  4,5  4  3,5  4,5
fyrtakt, lång, svagt sväv, springig bak, ok tempo
Ökad tölt; 4  4,5  4  4  4,5
ok takt, svagt tempo, medelaktion, trevliga rörelser, rollar, lite obalanserad.
 
snitt; 4,9  4,8  4,7  4,6  4,9
6:eplacering precis utanför finalplats på totalten 4,8
 
Tycker domarna överlag var rättvisa och jag förstår helt klart mina poäng, KUL att de skriver lite mer i kommentarerna och nu vet jag vad vi måste jobba vidare på. Tex i traven hemma är hon jämn, har stöd och jobbar fint, på banan tappar hon lite, faller undan och tar inte stöd. Värt att tänka på liksom! Skritten är jag fasligt nöjd med iom att hon tidigare kunde skritta på allt från 4,0-5,0 och nu brukar vi om sämst ligga på 5,0. Framsteg!
Galoppen MÅSTE vi få ordning på, INTE okej att få 4:or! ajaj Carro!
Och den "ökade" tölten är ju under utveckling helt klart. Den ska bli kul att se vad hon får för mot hösten sen när vi hunnit bygga upp lite mer styrka och stabilitet :)
 
Tänkte köra ett bildlöst inlägg och köra bilderna i ett eget sen, blir så mastigt annars!
 
Vi åkte hem och for tillbaka även på söndagen för finalridning i T5:an, nu var det mammas tur att följa med och Kelda kändes faktiskt riktigt fräsch!
 
Red fram rätt kort, önskade att jag hade haft lite mer tid på voltspår men vafan! In och rid bara ;)
 
Känslan var bra hela finalen, Kelda kändes stabil, trevlig, reslig och framförallt pigg och glad.
Vet inte vad som hände med poängen men samtliga som red i finalen fick väldigt låga poäng.
Hon var stabilare i ökningarna och rollade inte ett steg, fina nedtagningar och jag tyckte hon lyssnade fint och vi hade en fin känsla programmet igenom.
Iaf, vi fick

4  5  4,5  4  4,5 i korta tempot samt

4,5  4  4,5  4,5  4 i steglängdsökningarna.

Vi slutade på en 5:e plats med poängen 4,33

Dessa poäng lägger jag ingen större vikt i, känslan däremot var fantastisk :) Roligast var nog i ärevarvet när de alla brassade iväg i ökad tölt och Kelda faktiskt sprang med och även då utan att rolla, inte ens i hörnet :D

 

Nej mer träning på att få upp tempot i tölten, mer och bättre bjudning i traven där hon tar sitt stöd så vi får vårat sväv!, bättre RIDNING i galoppen!! sen jävlar blir vi farliga ;) haha

 

Synd bara att min brist på ridning ska vara så avgörande, haha nej men förstå mig rätt. Kelda hade ju varit  betydligt finare och mer välriden om hon haft turen att bli riden av ett proffs, men vi kommer väl ikapp snart. Tar bara lite längre tid för mig som glad amatör ;)

 

JAG är iaf glad över att Kelda hamnade hos mig och jag är också väldigt glad över att folk känner igen/kommer ihåg oss från andra tävlingar och faktiskt säger mycket snällt och fint om oss som ekipge. Eloge till er! Nästan det bästa på hela dagen när folk kommer fram och berömmer oss med så fina ord :)

 


Alltså

Min häst <3Min fantastiska häst! 


Trött

Jag är helt slut efter 2 dagar på tävlingsplatsen. Kelda, älskade Kelda briljerade i T5:an och vi låg 2:a inför finalen. I V3:an fick vi rida själva och vi låg på våra vanliga poäng i allt, men den "ökade tölten" drog ned. Precis utanför finalplats men jag är mycket nöjd!

Återkommer med bilder och bättre uppdatering när jag fått poängen från finalen :) 


Min pärla <3 
Åh vad jag tycker om dig! 

Kavaj


Ja, blev en kavajbeställning. 
Dock lång leveranstid men till höstens alla tävlingar har jag den iaf ;) fucka ur över att INGEN hästaffär i Sthlm hade den inne i rätt strl, iaf ingen i min närhet! 
Aja, hoppas den passar ;) körde två strl och så får man skicka tillbaka den som inte passar. ;) 


Startlistorna uppe

Idag kom startlistorna upp inför lördagen. Jag har panik. Det är nu det gäller. Jag VET att de inte kan gå superbra eller ens bra första gången vi kastar oss ut i större klasser, men jag vet också att det är fr.o.m. nu det gäller!
Det är nu det kan bära eller brista. Min dröm om SM. Håller Kelda inte måttet vet jag inte vad jag kommer göra! 

Förstå mig rätt, t.om jag fattar att hon inte kommer gå för kvalpoäng på lördag, inte ens iår eller året efter det. Men säsongen 2016 (om inget oanat har hänt som skador osv) måste vi nästan vara uppe och sniffa på kvalpoängen.. Och det är där min ångest ligger. Tänk om vi inte är bra nog? Vad gör jag då? Jag vet att det är där jag vill vara tillslut. 

Låter kanske ytligt och dumt. Men jag har inte häst för att de är kul att skutta runt i skogen. Jag vill tävla och det är inte schysst mot Kelda om hon inte går för det jag siktar på. But hey! Nu går jag händelserna i förväg! Som den svensk man är! Det kanske går rätt okej och vi kanske når mitt mål ihop? Tiden får utvisa. Men den riktiga vägen startar på lördag! Och jag är så sjukt nervös! Iihh!!!

Lilla Kelda i ett stort sammanhang! Jo jag VILL ta mig till SM med henne! Tror hon platsar där! Håll tummarna för oss att våran debut i stora klasser (iaf större än V5 och t8:a ;)) 


Pluttan <3

Örnäs Lätt

Ja, i lördags åkte vi iväg för en tävlingsdag ute på Örnäs. Kelda har blivit en ängel att lasta och bara det känns som en vinst i sig!. Fyrgången kändes sådär, tölten var njae, bra takt, försökte rida henne i ett "övertempo" (ist för så samlat som vi brukar, mer tankte på våran V2 start nästa helg ville ja se hur hon skulle reagera med att få springa liiite snabbare), i traven tog det stopp helt. Jag får inte FRAM henne, jättefin form, stabil, taktren med sväv, men hon liksom rör sig inte framåt. "svag energi" var kommentarerna. MEN jag vet inte vad jag ska göra. Smackar och driver men dressyrponnyn rör sig inte framåt ändå. suck!. Hoppas de går bättre nästa helg iaf. Skritta gjorde hon, för 5,5 t.om! Så det tar sig!. Galoppen var ett skämt! Nej vi glömmer helst den ritten prestationsmässigt och tar med oss kommentarerna till nästa helg!
Vi fick iaf;
 
Tölt; 5,5  5  5,5 Ok takt, ngt bunden
Trav; 5  5  5 Försiktigt tempo, ok takt, ok sväv
Skritt; 5  5,5  5,5 Ok takt, ok steglängd
Galopp 4,5 rakt igenom. Ngt fyrtaktig, svagt sväv
 
Totalt på 5,03 och en 9:e placering. Egentligen "ok" poäng men känslan, och småsaker gjorde ritten mindre bra. Men bara att skaka av sig, göra om och göra bättre nästa gång!
 
T8:an då, här red jag henne mer helt enkelt. Och det visar sig direkt på poängen. Har inte så mycket att säga mer än att hon kändes stabil och hemma!.
 
Höger varv; 5,5  5  5,5 Ok takt, ngt styv, bra takt, trevlig form, bra tempo, saknar lite energi
Vänster varv; 6  5,5  6 Ok takt, trevligt uttryck, mjukare i kroppen, mjuk och trevlig ridning.
 
Totalt 5,63 och jag var nöjd. Nytt poängrekord för oss och Kelda kändes mer hemma nu och vi njöt ihop inne på banan. Hon är fantastisk den där damen!
 
Ladda om och in för finalridning och vi började i vänster varv. Kändes som tidigare, stabil och gick att påverka. Vi talade mer med varandra. Varvbyte och högervarvet kändes lika bra det. Poängen blev dessa.
 
Vänster varv; 5,5  5,5  6,0
Höger varv 6,0  5,5  6,0
 
Snitt på 5,75 och YTTERLIGARE ett poängrekord (nu pratar jag rekord i ett officiellt sammanhang, vi har ju fått 6,3 i totalen på Västergårdens Inofficiella tävling) . Vi red upp oss fint och Kelda kändes fräsch rakt igenom.
Det som gör mig mest stolt är att även när vi rider i kort tempo tölt, och det gasar förbi 5st i ökat tempo så frågar Kelda lite försiktigt om vi ska springa efter, en liten halvhalt från min sida där jag säger "nej vi håller oss här" och Kelda accepterar utan vidare problem. Jag berömmer med röst och nöjdare häst går knappast att finna. Hon är så himlans schysst där! Och det gör mig så varm i kroppen. JAG älskar att kunna visa upp min fina häst genom så mjuk och fin ridning som vi ändå kan genomföra. JAG älskar att få se på domarkommentarerna "+ för fin ridning, bra ritt, harmoniskt ekipage". OCH jag ÄLSKAR när domarna vid hovbeslagskontrollen berättar att de tycker att jag har "en fantastiskt fin häst". Keldas förra ägare var där och dömde och kom även hon fram och berömde mig över ett fint arbete, att Kelda såg fin ut, var bra musklad och "det är kul att se henne på banorna".
 
Ja, sånt värmer och gör mitt slit värt varenda sekund.
Nu laddar vi om och åker iväg även nästa helg på tävling. Vi ska ta oss an en utmaning genom att rida V2 och T5, här tror jag knappast på att vi åker hem med en rosett. MEN jag hoppas däremot att vi blir en erfarenhet rikare och jag hoppas att Kelda fortsätter sin schyssta stil så att jag trots allt kan få göra två fina ritter på min fantastiska häst! Det är hon värd, tusen gånger om <3
 
 
 
 

Kelda <3

Igår blev Kelda 7år. Min fantastiska lilltjej <3 
Tänk vad hon har kommit att betyda så mycket för mig! Lite mer än 2år har vi haft ihop nu och även om vårat band är långt ifrån lika starkt som mitt och Bingós är hon allt bra nära!. 

Kelda är fantastisk, på så många sätt! Den glädjen hon ger mig är ovärderlig i stunder som dessa. 

Imorgon är det tävling igen, troligtvis sista lättklassen, nästa vecka ska vi upp och tävla öppen klass och jag är sjukt nervös och förväntansfull inför det! Den "ökade" tölten börjar sitta och är mestadels stabil! Så ska bli kul å se om det ens går på banan ;) ute funkar det ibland :) haha


Min fina frökenfluff <3

Jobbigt

Ja, när man väntar på ett beslut, som sen visar sig vara lååångt ifrån klart blir man rätt uppgiven och ledsen. Mer energi måste läggas på det jobbiga och helst vill jag att allt ska vara över så jag kan fokusera om. På gott och ont. 

Kelda gick iaf som en klocka idag! Har gått ganska lugnt i veckan, tömkörning i lördags, uteritt i söndags, longering måndag, vila tisdag och ett pass på ridbanan idag! Och nu mina vänner märks det att jag lagt ner tid, energi och ett jävlarinamma på skritten! Kul!!

Red mest igenom henne idag, lite överilad i traven i början, men efter att vi joggat igång längst fyrkanten och lite voltspår började vi jobba med tölten där en ny spärr bara släppt! LYCKA! Ett helt nytt driv, bra tempo och så lättreglerad! Vilket pass! Kollade av traven igen och ny travade hon genom kroppen och tuffade på riktigt bra! Så stabil när man kommer dit! Taktfast och bra form. Hon fullkomligen tuffar på som tåget själv! Lycka! 

Ett riktigt fint och trevligt ridpass, vilket var uppskattat efter det jobbiga beskedet! Imorgon är det vila då de är aw på jobbet, sen rider vi lite lätt på fredag och på lördag är det tävling igen :) troligtvis våran sista start i T8:a och V5! Nästa helg är det dags för T5 och V2 (hör och häpna! Två klasser med ökad tölt! Vad har jag gett mig in på?) 


Min otroligt läckra tjej på västergårdens i våras! 
Min fina <3

RSS 2.0