Mammadag

Idag har vi haft en mor och dotter dag min mamma och jag, började hos frisören där jag färga bort min fula utväxt och klippte topparna, medans mamma klippte sig. Vidare for vi mot Kungens Kurva så jag kunde hoppa in på Hoppla ridsport och köpa nya lackade boots till Kelda ;) och vidare sen mo Hööks, där det inte blev någon Kavaj då den inte satt alltför smickrande tyvärr. Vet inte alls vart jag ska vända mig för att hitta en schysst billigare kavaj :/ Vill inte riktigt lägga 2-3tusen på något som (förhoppningvis) kommer vara för stor inom kort ändå.. BLÄ!
Kom iaf hem med två par ridbyxor och två par ridvantar. Alltid något ;)
 
Sen fick mamma bestämma sin morsdagspresent, blev en söt liten sommartröja :) Även jag hittade lite nytt ;)
 
Lunch på ett mysigt fik innan vi bar oss av hemåt, invigde ett par av de inköpta ridbyxorna i stallet och Kelda blev longerad, börjar helt klart få bättre skritt med numera en hovs övertramp. Hennes svaghet där är att hon hellre kortar bakbensteget och samlar sig, än att hon länger ut steget och sträcker ut sig. Dvs får en bra skritt.
Vi jobbar på det men de tar tid!. Hoppas att det bara kan ge de resultat jag är ute efter om ett tag. Bara att kämpa vidare! Även min dam ska kunna skritta för 7:or (minst ;) haha).
 

Myslunch :)

Det gick fort

Jaha, så var den helgen över. Vad hände? 
Lördagen spenderades med sovmorgon, så länge man nu kan sova när grannen skaffat tupp... Idioter! Men iaf, sovmorgon, mysfrukost innan jag begav mig mot nagelsalongen och blev fin om händerna igen :) efter det shoppades det nya kortbyxor, de gamla har blivit på tok för stora! Två par kom jag hem med, och två t-shirtar :) nöjd tjej! Vidare mot stallet där de blev en liten uteritt runt klätterbacken och en sväng på ridbanan då Kelda tyckte att det gick finfint att spåra på tre spår ute. Fick till det direkt på ridbanan som tur var, behövde bara några varv :) 

Idag söndag då, jo då var det min tur att ha stalldag, upp innan tuppen (jag skämtar, han var vaken redan 03:30..) och ut till pållarna, alla kom ut och jag bestämde mig i värmen för att halvt stöda ur ena skåpet. Hur jag ska få in alla mina saker i ett skåp blir för mig ett mysterium, men det går nog tillslut, hoppas jag haha. Sen red Kelda och jag till tornberget igen, tredje helgen i rad. Min tanke där är backträning, både i galopp och trav, en gång i veckan de veckor vi inte åker på tävling :) tar lite för lång tid att rida dit en vardagskväll kan jag tycka :) iaf två svängar upp tog vi, med trav och galopp varvat. Backen i sig går i 4:a etapper, ständig lutning uppåt men bryter av med svagare lutning så de totalt blir 4:a brantare backar. Iaf travade på de svagt lutande och rullade i galopp i de brantare. Jättebra träning för Kelda i både muskler och kondition. Förstå att de tar ca 7-8 min att skritta ned för backarna, förstår ni hur lååånga dom är :D 

Efter ridturen fick hästarna lunch, jag åkte iväg och fixade en morsdag present och tvättade även av min och mammas bil här hemma, innan det blev dags att åka tillbaka till stallet för att släppa in alla troll. Kvällningen slapp jag iaf, snäll stallkamrat som ändå var där skulle ta den :) 

Det var liksom min helg, hmm.. En dag till tack? 


Keldaöron i skogen :) Kelda var svettig och blev avspolad.
Som tack rullade hon och såg sedan ut såhär. Kul ;) 

Helgens upptåg

Åh herre, redan måndag? vart försvann den här helgen?
 
Lördagen gick i ett, fullt ös från 8:a på morgonen med stall, städning hemma och tårtfix, sen ramla det in gäster från höger och vänster och den sista själen lämnade oss vid halv 2. Vad vi firade då? Jo min älskade pappa som blivit hela 60år gammal!.
 
 
Pappa och jag <3
Och katten måste ju vara med på ett hörn ;)
 
 
Tårtorna jag hann få ihop.
 
Söndagen började med en liten sovmorgon och en lugn förmiddag hemma. Efter lunch åkte jag mot stallet. Jag och Kelda red en riktigt härlig långtur med en stallkamrat och var ute i hela 2,5timme. Mest skritt men en del trav och galopp blev det med :) Vi var borta och red på vägarna runt Bingós gamla gamla stall, Sadelmakartorp. Vilka minnen och vad annorlunda skogarna ser ut idag, mot för 8-9år sedan!.
 
Och ja, nu är det redan måndag och en hel veckas jobb framför oss. Tur att veckorna går rätt fort ändå, även om jag tycker helgerna kunde vara en dag längre faktiskt ;)
 
 

Övning ger färdighet

Lycka är nysladdad ridbana, har någon sjuk fetisch för just nysladdade ridbanor! Så lyckan var enorm när jag såg att den var just det ikväll! Och jag som planerat in ett till böja och töja pass på banan!! Iihhh  :D 

Barbacka blev det idag, med fokus på böjning och mjukgörande arbete. Mycket övergångar skritt-tölt och tölt på 8volt. Väldigt nöjd med dagens pass! Styrkan finns där, går att plocka fram en bra samling och be om bra tramp så hon lättar i fram. Så kul! 

Orörd ridbana <3 


Min fina <3


Släppa taget

Så tungt, nu är brevet postat.. Inom kort kommer försäkringsbolaget ringa mig och hur som haver med eller utan livförsäkringen så är det snart dags. 

Att stå vid brevlådan och hålla i brevet och knappt vilja släppa var tungt, sjukt tungt. 


Finslipat

Måste verkligen bli bättre på att rida på ridbanan med Kelda, men det är ju så fasligt kul och rogivande att rida ut! Men let's face it! Det är svårt att arbeta igenom sidorna på en rak grusväg. Visst går det, men inget slår voltarbete i den frågan! 

Skrittade fram ute idag innan vi gick in och red mjukgörande arbete på banan, slängde på de viktade bootsen och Kelda var PIGG! Vi hade en liten diskussion i höger varv om att innerskänkeln även i detta varv betyder "forma dig runt" och inte rusa framåt! Tillslut släppte det och tölten lossnade och blev riktig trevlig. Fin överlinje! Efter ett tag med lite övergångar och varvbyten, varvade vi med voltspår och fyrkanten. Bitvis fick vi ihop det bra på rakt spår med. Här behövs det att hon är betydligt mer lösgjord! Annars tappar vi mjukheten i rörelsen och Kelda styvar till sig i nacke och rygg, tappar gång, aktion och överlinje! 

Iaf, mot slutet släppte hon till långa sträckor och efter några övergångar i svåra högervarvet avslutade vi :) 

Imorgon blir det tömkörning! :) 


Pärlan <3

Tungt

Det är sjukt tungt just nu, gråten sitter i halsen 24timmar om dygnet och ångesten är så grymt stor. Jag förtränger så stark tanken på att det hemska inom kort kommer att ske men det hänger ändå över mig som en stor tung filt. Det tär på mig och jag känner mig håglös, trött och aptitlös. 

Fan att man ska behöva gå igenom det här.. Det är nu man undrar varför man inte började med en ren materialsport, typ fotboll. Jag menar, hur jobbigt är det att slänga ett par uttjänta fotbollsskor? 
Piggelin

Sådär, Keldas microvila är över. Det firade vi med att rida ut en sväng och jogga lite. Blev mycket "rött ljus/grönt ljus" träning idag, pigg och ville inte gärna stå still ;) att hålla sig till gångart var okej, tempot gick att behålla också. Men när matte tyckte vi skulle stå stilla. Fnys vilket påhitt ;) 


Min fina pärla förra fredagen :) 


Mitt hjärta

Ingen kommer ta den plats du kommer lämna efter dig. Mattes älskade speciella knäppa Goa underbara hästpojke <3 


<3<3<3

Inget nytt under solen

Ne, här är det lugnet själv som råder. Kelda står på en "microvila" går in på dag 5 imorgon. Vill ge henne det här som tack för två rätt intensiva veckor med tävlingar. Kelda ska hålla för många många år framöver och även behålla sin glädje. Mer vila åt hästarna! 

Det är väldigt viktigt för mig att hästen jag rider alltid ska vara pigg på mer. Det ska inte ligga någon tvekan bakom en förfrågan om att tex öka tempot, samla sig eller bara något enkelt som stt skritta aktivt framåt. Det är jätteviktigt att Kelda framförallt känns alert och ständigt frågar efter ny info! "Vad ska vi göra härnäst" är den bästa frågan jag kan få. Och jag är väldigt noga med att aldrig tråka ut Kelda med samma övningar, alternativt att överrida henne i andra sammanhang. 

Mej nu ska jag inte tjata vidare om det. Bingó har ist fått lite mer tid nu när Kelda vilar. Idag sprang han en kortis i linan. Fäller som en tok gör han också! 


Mattes prins <3 


<3

Kärlek

Jag liksom typ älskar er <3 


Mina vackra vänner <3 

Långt tävlingsutlägg

Igår då, första maj och 1grad varmt och snöfall. Mmmm, hääärligt att sätta sig i bilen med hästen i lådan kl 7 på morgonen. Eller inte! Men iväg åkte vi i hopp om att solen tillslut skulle titta fram och graderna sakta stiga uppåt. Blåste gjorde det också, i massor!
 
Väl framme på Ensta fick Kelda mot sin vilja husera en 40min i transporten (snöfall och storm) och jag och mammsen satt kvar i bilen och åt lite frukost innan det blev dags att göra sig iordning för första starten, V5.
På framridningen var Kelda PIGG men det hade iaf slutat regna/snöblaska. Blåste gjordet det som sagt dagen igenom, så de kan jag väl sluta tjata om ;). Pigg var hon och det tog ett tag innan hon kunde skritta någorlunda, trava fram på volt, la några språng galopp och växlade mellan volt och fyrkanten. Lite skritt innan uppvärmning i tölt, kändes flott och trevlig. Räckte där och vi skittade fram till collectingring. Väl inne på banan försvann delar av Keldas mjukhet och det gick inte riktigt att påverka henne i tölten, tölten i sig var okej, vi tappade dock överlinjen iom att jag inte riktigt kunde påverka henne. Traven sen tyckte jag var kanon, hon hade tempo, energi, sväv och stabil form, skritta gjorde hon också, riktigt bra för att vara Kelda i en tävlingssituation ;) och galoppen var bra!
Vi fick dessa poäng;
Tölt; 4,5 5,5 5,5 (helt okej och över förväntan)
Trav; 5 5,5 5,5 (här hade jag hoppats på liiite till)
Tydligen svag energi/energifattig och svagt sväv/ok sväv
Skritt; 5 5,5 5 (poängrekord på 5,5, det var kul!)
Galopp; 5 5,5 5 (poänrekord igen med 5,5)
Totalt; 4,9 5,5 5,3 och ett snitt på 5,23

Det gav mig en 6:e placering och jag låg då i B-final, en strykning skickade dock upp mig i A-final!
 
Vi skrittade lite och sen in för T8:a uttagningen.
Här kändes hon okej igen, lite svår att påverka och jag fick inte in känslan. SÅ TRÅKIGT. Vet inte om de var kylan, blåsten eller något annat. Men känslan infann sig inte riktigt. Rollig i vänster varv i kurvorna, bättre i höger, något mjukare och stabilare
 
Tölt Vänster Varv; ,5,5 5 5,5
Tölt Höger Varv; 5,5 5,5 5,5
Totalt; 5,5 5,3 5,5 och ett snitt på 5,43
 
Här gav dessa poäng mig en plats i B-finalen.
 
Liten lunch och vila innan det blev dags för B-final i T8:an.
 
Red fram 10min typ, mest skritt och några övergångar upp till tölt.
 
Kelda kändes pigg och fräsch när vi red in på banan och töltade på rätt bra,
Vänster varv belönades med 5,5 5 5,5
Höger varv belönades med; 5 5 5,5
Totalt slutade vi på 5,25 och det blev en 8:e plats.
 
I hovbeslagskontrollen kommenterade ena domaren att Kelda var något röd i munnen på höger sida. Blir helt klart att diskutera detta med en veterinär för det känns inte bra i magen!
 
Kort vila innan det var dags för A-final i V5
 
Här vågade jag knappt hålla i Kelda alls, inte för att jag har någon typ av "hård" kontakt med henne i vanliga fall (tvärtom, vet inte hur många som skriker på mig att jag måste sluta glappa, haha)
I tölten kändes Kelda allmänt tråkig, alltså förstå mig rätt, hon var mjuk och framåt, hade bra takt och bra tempo. MEN hon kändes lång och "ur form", traven kändes bra, lite trött, skritten helt okej och galoppen katastrof ;) haha
Poängen blev dessa;
Tölt, 6,5 5 5,5 (Vi fick en 6,5!! Bästa än så länge! Långt ifrån vad min känsla sa mig!)
Trav; 5 5 5,5 (som väntat)
Skritt; 5 rakt igenom
Galopp; 4,5 4,5 4 (låååång, låg och flack)
Totalt 5,04 och en delad andra plats!
 
Jag är väldigt nöjd med Kelda, hon var som en ängel rakt igenom. Små saker som att hon inte försöker beta trots att hon står på en äng med gräs och grimskaftet hänger löst. För hon VET att hon inte får och att det är lönlöst att försöka. Likväl var hon riktigt bra i collectingringen, där kan hon flippa lite. Taggad ;)
 
Nej, jag är nöjd, poängmässigt låg hon över det hon brukar ligga på tävling, men det var bra ekipage där och Kelda är trotts allt BARA 7år! Icke att förglömma!. Jag vet att med mer styrka så kommer hon att hävda sig mycket bra. Hon gör det redan nu!. Men det räcker inte när träningstimmarna är få jämfört med hästar i högre ålder!. Ge oss några säsonger så kommer vi nog att visa vad vi går för tillslut!.
 
Nu kommer Kelda få en minivila, idag skrittades hon ut barbacka och imorgon får hon nya skor. Sen blir det vila hela veckan troligtvis. Iaf minst till onsdag :)
 
Och juste, träffade på så otroligt fina människor på tävlingsplatsen. JAG ÄLSKAR stämningen på våra tävlingar. Åh kärlek på oss underbara Islandsmänniskor!
Så fina kommentarer från många söta tjejer, så kul att höra att andra tycker Kelda är "mycket läcker", "riktigt fin", "otroligt söt" och allt fint vi fick höra!. Gulle er!
 
Och är det någon som har bilder på oss från gårdagen? Jag vore evigt tacksam om jag kan få se dessa!
Kan betala en symbolisk summa om det är som så :)

RSS 2.0