10 saker ni inte visste om mig

1. Jag har varit LIVRÄDD för hästar, och då menar jag livrädd!. Vågade inte rida på ponnyridning, blev livrädd om någon häst frustade och vågade knappt gå förbi hästar som gick i en hage (även om jag gick UTANFÖR hagen var jag rädd!), och jag erkänner att jag fortfarande kan bli rädd (eller kanske mer Vaksam än rädd) när jag är med stora hästar. Tacka vet jag mina små ulltottar <3

2.
Jag var väldigt tveksam till att börja rida Bingó från början. Han var ju så tjock och ful! (ja, de var faktiskt de jag tänkte när jag såg honom, seriöst, kolla bilden nedan! Ser han ut som den Bingó vi känner idag?)




3. Jag vaknar upp varje dag med tanken "vafan hänge egentligen" för även om jag inte kommer ihåg drömmen när jag vaknar, har jag en känsla av att något har hänt, och jag vet aldrig om det faktiskt HAR hänt eller om de bara var en dröm, sjukt jobbigt!!

4. Jag får väldigt ofta Deja vu känslor (och ja vet inte om de kommer från punken ovan eller inte), men vid vissa situationer kan jag nästan hela "scenen" i huvudet innan den har utspelat sig irl!

5. Jag har ett "fotografiskt" minne (fast ljudmässigt då, va kallas det då?), bara jag hör något en gång (tex, genomgång på en lektion i skolan) så kan jag det i princip utantill, detta hjälpte mig till alla mina fina mvg i 9:an, bara jag orkade lyssna på läraren så gick de bra i skolan! ;D

6. Jag är grymt osäker på mig själv och lämnar aldrig huset om jag känner mig obekväm, tex osminkad, i en ful t-shirt eller liknande. DOCK kan jag lämna huset i skitiga mjukisbyxor (hur nu detta hänger ihop?!?) men aldrig med ett par illasittande jeans, eller en ful tröjja!

7. Jag har en magisk förmåga att HELA TIDEN ha sönder byglarna i bh:n. En bh överlever sisådär max 3månader i mitt hem, för sen har jag av en bygel. Och jag fattar inte hur jag lyckas, för jag har rätt strl på bh:n. GRYMT irriterande är det iaf, kan jag lova!!

8. Jag har jättesvårt att prata med "snygga människor" (som då i mina ögon är snygga), det har blivit bättre men är långt ifrån bra. Jag blir inte blyg eller så, bara de att jag inte hittar något att prata om!.

9. Jag är jättedömande när folk rider, hur elakt de än låter ser jag oftast bara felen ryttaren gör och hur hästen reagerar på detta. Sen säger jag oftast inget, iom att folk vanligtvis inte vill ha dessa kommenterar, men folk som har "ridit lektion" för mig vet hur kritisk jag är. Men de är inte för att vara elak som jag hittar fel, utan jag vill hjälpa! Och jag önskar så att jag någondag har råd att utbilda mig till ridinstruktör!

10. Jag är grymt rädd för förändringar och får nästan panik när jag ser saker förändras framför mig, och med förändringar menar jag tex, nya möbler, nya bilar, nytt folk i stallet osv. De räcker iof bara att man flyttar på något, säg utemöblerna som ALLTID har stått på det här sättet, helt plötsligt står på ett annat sätt. ELLER att man tex har ställt fel ljustake i fel fönster (en sån där julljustake, elektrisk). Det ska vara så som det alltid har varit!!



Kommentarer
Postat av: Anna - guldponnsiarna

Gud så fin häst på headern! :D Är det din häst?

2011-06-03 @ 13:48:14
URL: http://guldponnisarna.blogg.se/
Postat av: Agnes - Hästskötare i England

Sv: Såååg det :(

2011-06-03 @ 19:54:48
URL: http://nikonian.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: