Och nu då?

Jag är seg på att blogga nuförtiden, jag vet! Men vafan :P
Bingó har bara blivit bättre och bättre sen Malin var ute och kollade igenom honom. Knutan under ganaschen blir mindre och mindre och jag har t.o.m ökat på höet lite och han äter upp det också :D Då blir man happy!
Skrittat mycket rakt fram nu i några dagar men sedan tagit tillbaka oss på volten där han är riktigt fin nu bitvis. Visst han har svårt att acceptera varför han måste ha med innerbakben i tölten, men det är helt enkelt så Bingó är, han är frågvis, bestämd och sjukligt speciell.

Idag tog jag och slängde på viktbootsen för första gången sedan senskadan. Har varit lite nervös över just det pga skadan och rädslan över att senan inte ska orka med extra vikt.. Hur fjolligt det än låter med tanke på att det "bara" är 225 gram. Men idag åkte dom på, och det kändes riktigt bra faktiskt. Riktigt fin bitvis på ridbanan, dock lite jobbigare att hålla sig i form när benen vägde lite mer än vanligt ;D
Tog även en sväng på vägen och där var han också taktren men dock formlös.. Svårt att hålla formen på honom när vägen är spikrak, lättare på banan/ovalbana där man lättare har en ytter och en innersida :)

Dock tror jag att det kommer att gå helt OK på "tävlingen" den 13:e Mars :)
Lite kul också att min tränare är domare. Eller kul och kul, stackarn kommer få skämmas ;D men dock bra då jag förhoppningsvis kan fråga henne på lektionen efter tävlingen vad det var vi gjorde som var fel/bra :) Jag har ju en förmåga att bara typ säga, okej Bingó, nu är vi inne på banan. Du klarar det här själv va? så åker jag med bara!
Dvs, ja glömmer helt enkelt bort att rida, och Bingó är ju verkligne mycket häst att rida också. Vilket såklart gör allt liiiite svårare.
Dock ska jag fan sitta hela jävla tiden och putta in innerbakben i tölten. Varesig det behövs eller inte xD för då rider jag iaf. Och lämnar inte Bingó helt ensam!

Kiropraktor besök i stallet :)

Idag kom kiropraktorn ut, har ju varit lite orolig för Bingós aptit och det visade sig vara en liten låsning i käken, samt en muskelknuta under ganaschen (som nu ska masseras i 1veckas tid, blir det inte bättre så måste tandis komma ut igen och kolla i munnen, för då är det något som irriterar honom där). Kollade såklart igenom resten av kroppen och lite småskavansker här och där, tydligen hade SI leden hoppat lite snett och en liten låsning i vänster framknä. Men inget annat direkt :) Fick även höra här att Bingó var mycket fin i kroppen, muskulärt och viktmässigt sätt!. Sällan hon ser såhär vältränade islandshästar hos "hobbyryttare". Man tackar :)
Nu ska vi skritta lite raktfram några dagar sen är det bara att börja rida igen :) Skulle även börja med bettet eftersom de är där problemet ligger. Usch, orkar jag verkligen den kampen?. Ska iaf ta bettet imorgon, och skritta ut på halvlånga tyglar.. Lär väl inte vara en sån stor risk att han börjar bråka i munnen? Tänkte mest att han kunde ha bettet i utan att jag fibblar med det.. Utan han får ha det i munnen och vara ifred! Lär märkas hur det går!

Imorgon kommer också Hovis ut :) Världens bästa hovis för er info (känns som jag sagt det tidigare?? ;D)
och så ska jag rida medryttarhästen igen, red henne idag och aaww hon är så söt :D jättesvettig blev hon men så duktig! :D Tack för den boosten Ásta <3 :D

Denna kalla måndag!

Fick äntligen sova ut efter helgen! Shit alltså, chockade till tusen vart vi då dopet vi var på slutade med bröllop!
Sen på kvällen vart det bio med Annica <3 och vi såg på Snabba Cash, som enligt mig som INTE läst boken, var mycket bra! :) dock lite skum bitvis, men vafan! De är ju en svensk film ;D
Söndagen var vigd åt stallet, hade utsläpp i kylan och red en sväng på Bingó också, tillsammans med stallkamrat. Bingó är ju så grymt fin och trevlig på hacket <3 MÅSTE tävla honom på det i sommar (typ en öppen tävling bara för att!).

och idag, har jag äntligen sovit ut som skrivet. Hade insläppet ikväll och red en sväng på Bingó. Tror nog vi red i 1timme om inte mer, ville helt ärligt aldrig sitta av hästen <3 såå jävla underbar ridtur. Att han är mer bekväm på hacket märks så tydligt då hästen gör allt man ber om. Det är däremot skumt att han fattar att innerskänkeln i tölt på volt flyttar in innerbakben när man rider på hack.. Rider jag på bett, ja då betyder det bara; ÖÖÖKAAAA >.< men som sagt, jääävligt fin idag, min fina VM ponny <3

Imorgon kommer Kiropraktorn ut, lite nervös faktiskt.. För jag vill så gärna att hon hittar en liten låsning i käken som är svaret på varför han är så konstig just nu.. Hittar hon inget får jag ringa till tandis och dividera och antagligen tvinga ut henne för en koll.. För som sagt, något är inte helt hundra!

Men nu ska jag faktiskt ta kattungen och dra mig till sängen. Har det btw grymt kallt i mitt rum :( går inte att värma upp nu när det är så kallt ute! SUGER!!

Bara för att jag blev lycklig idag!

Ett helt inlägg bara för att min häst har ätit upp sitt hö inatt och imorse. FY FAN va lycklig jag blev
Han har ju bara fått ca 3kilo på kvällen och drygt 1,5 på morgonen. Men har nog lämnat ca 2-3 kilo varje kväll/morgon.. Dvs hästen har ju verkligen inte ätit. Och jag har varit superorolig och är väl det fortfarande till viss del! För nu hoppas jag att jag möts av en hösilage tom box imorgon igen! Då blir jag lycklig till max!
Har ju fått kraftat upp Bingó något enormt för att han inte ska tappa hur mycket som helst.. För han har inte ätit ordentligen sen vi kom hem från Norrtälje! Och de var den 22:a Dec. Vi kom upp i 6kilo där ett tag, men de varade i typ 1vecka? Sen slutade han äta igen, eller ja.. Han åt 4:a kilo totalt.. Men nu under typ en månads tid har han alltså ätit kanske 2 max 3kilo hösilage om dagen. Visst, de har fri tillgång till HALM dagtid, men de ger ju ingen som helst näring, bara ett "hålla igång magen" mat.
Och såklart jag blir orolig då liksom! :( hästjävel å göra så mot mig egentligen!

Men som skrivet, idag hade han ätit, hoppas på samma visa imorgon.. Så kaaaaanske jag kan börja höja högivan lite? *snälla*

Tack <3

Tack ni alla underbar som på olika håll har hållit mitt huvud uppe trots det som hände igår.
Ni får mig att inse att han är inget att lyssna på, men ändå tar jag åt mig (tyvärr).
Tack för att ni står på min sida och kan försäkra mig om att Bingó inte lider i min vård.
Tack <3

Arg, nära tårar!

Fan ta dig, helt enkelt!
Att stå och titta mig i ögonen och säga att en häst är ingen häst, samt UPPREPADE gånger påstå att "du har ingen erfarenhet". MY ASS jag har erfarenhet!

Okej, jag ska ta det från början utan att spåra ur (försöka iaf)

Frågar min stallägaren om Bingó lämnat mycket kvällshö kvar eller om det är morgonhöt som ligger kvar i boxen.
Och han svarar att de är kvällshöt som ligger kvar, varpå han frågar varför jag undrar. Berättar då att Bingó har ätit väldigt dåligt den senaste tiden och har BÖRJAT GÅ NER I VIKT (lägg märke på detta nu!, Börjat, inte att han är underviktig!!). Han går då in till min häst, drar av täcket och känner över revbenen och påpekar då att om Bingó skulle gå till slakt idag skulle han märkas som FET. My ass han skulle? Man känner revbenen mycket tydligt på honom. Och som han är just precis nu, så är han enligt mig perfekt. MEN han äter inte, så han kommer ju fortsätta att gå ner i vikt. Får då till följd höra att "en häst är ingen häst" och stallägaren vill då att jag ska börja känna på alla hästar i stallet (är detta relevant? Nej). Jag säger då att alla hästar är olika men jag har märkt att något är "fel" hos Bingó eftersom han aldrig (förutom på sommarnätterna) matvägrar. Han fortsätter då att säga att min häst är fet, samt att jag ska ta bort nästan all mat så han "får gå hungrig". För enligt honom så blir hästen "trött på maten" om den serveras mycket mat hela tiden... Dock har Bingó tidigare vintrar käkat uppemot 8kilo hösilage där han även har ridits mindre (pga underlaget) Den här vintern har Bingó gått väldigt mycket och hårt just för snöns skull. För han påstod då att Bingó inte gjorde av med energi och behövde då inte äta lika mycket.

Sen fortsätter människan att ta upp själva grejjen att jag inte har någon erfarenhet, att "en häst är ingen häst" och han får det seriöst sätt att låta som om jag plågar min häst. Jag känner Bingó utan och innan, och jag ser på honom när han är "mätt så att han inte vill ha mer" eller om de är "jag mår inte riktigt bra så jag vill inte äta".. På sommrarna när Bingó står inne får han typ ett halvt kilo hö, bara för att.. Det ligger nästan alltid orört just pga "jag är för mätt från all gräs". Nu är det inte den typen av matvägran. Just för att höet ligger i hela boxen och inte orört, sen så äter han när man tex tagit in efter ridningen och slänger in tuss, de gör han inte på sommaren när han är mätt.

Jag blev så jävla förbannad att jag tillslut tog min rycktlåda och stegade ut ur stallet, medans stallägaren stod inne hos en annan häst och påpekade dess hull. Han tror så jävla mycket på det han säger att han skulle kunna utan tvekan berätta för turister att han är sveriges kung!.

Seriöst, tar människan upp detta nästa gång jag ser honom kan jag inte lova en lugn Carro. För i helvete heller att han ska få stå och säga sådana saker.. Är så jävla arg att tårarna är nära, samt att adrenalinet och RÖSTEN höjdes under hela samtalet från min sida. Fattade han vinken? Nej!

På tisdag kommer iaf kiropraktorn ut! Så får se om det är en låsning i käken, vilket skapar ett obehag när han ska tugga.. Annars vet jag inte vad jag gör!..

Problem?

Tror blogg.se har stora störningar just nu, har försökt i flera dagar att logga in, men icke! Nu hade jag väl turen på min sida och kom in iaf, lär ju märkas om inlägget publiceras eller inte!

Iaf, Bingó är lite konstigt just nu, eller inte konstig eller.. Men inte sig själv! Blir jätteorolig nu när han inte äter mer än drygt 4:a kilo hösilage (PÅTOK FÖR LITE!!!) han försvinner ju! T.o.m så att jag nästan måste göra fler hål i stropparna på sadeln eller köpa kortare sadelgjord :(
Rider man honom på hacket är han mjuk, trevlig, bärig och taktren. Slänger man in bettet är han allt förutom just det! suck :( Igår fick jag rida honom aktivt i tölten i dryga halvtimmen INNAN han släppte till och blev mjuk och fin :(

Idag red jag lektion, som gick sådär.. Tur iaf är att på tisdag blir han kollad av kiropraktorn. Min instruktör trodde på att han kunde ha en låsning i käken eftersom han inte släpper efter ordentligt och tuggar så frenetiskt på bettet hela tiden. vad jag mest hoppas på är att aptiten ska komma igång igen! Blir ju massa orolig i magen!

imorgon ska jag iaf rida medryttarponnyn Ásta och longera Bingó! Nu ska jag däremot hoppa ner i sängen med katten och glo på tv!

Hundvakt

Är sen igår kväll hundvakt åt 2små pälsbollar. Dom fick förövrigt följa med ut till stallet idag :D och även mamma fick äran att vara kvar där ute, promenad, ridning och tömkörning. Bingó är grymt tjaffsig i käften just nu på bettet när vi rider ute. På ridbanan är hästjäveln mjuk som smör i munnen. SUCK!
LitetTroll (Fáni) tömkördes några varv på ovalen, mycket pigg och framåt herre på 22år :D Sånt är kul att se!

Men nu är jag grymt trött, så ni får inte veta mer än såhär, ;D

Natti!

2horses, same road, different way!

Började med att rida Bingó idag, som vart så överlycklig över att slippa knata i djupsnön utan fick springa på plogad grusväg :D Hur man gör en häst lycklig xD haha, dock så red jag med bettet idag, första gången på.. evigheter? (eller iaf 3veckor skulle ja tro). Gick sådär, han bet tag, blev passtaktig i tölten osv, red igenom efteråt på ridbanan, gick mycket bättre! Får börja rida mer med bettet nu så vi inte tappar det! För jag vill att Bingó ska kunna gå bra och ledigt på bett också! sådeså!

Sen blev det medryttarhästens tur! Ásta var glad iaf och pinnade på i tölten så fint så fint :D
Dock ville hon hellre galoppera än tölta så det blev lite hoppigt och studsigt ibland ;D Men hon är duktig ändå :D

Ska faktiskt bjuda på lite bilder också! :)
Så här kommer dom ;D


ÁstaBingó <3


Måndag; Tolkning. Tisdag; Träningsvärk!

Skulle ju skriva här igår, men tydligen ville blogg.se något helt annat. Jag kom helt enkelt inte in >.< shit va störande sådant kan vara!

Skitkul hade jag det igår iaf! Bingó var en pärla och jätteduktigt! Agnes fick äran att åka pulka först och jag red! Kan säga att Agnes mer liknade en snögumma efter första åkturen! Efter en sväng i sommarhagarna blev det min rut att åka. OCH JÄVLAR VA KUL DET ÄR!!!! Ramla 1gång i första åket, sen red jag och Agnes åkte och sen avslutades det med att Agnes red och jag åkte pulka :) Trött som ett AS i armarna men fan va kul det är! Bingó sådär lagomt flåsig också och faktiskt svettig! Men ojoj så kul :'D
Sen på vägen hem lyckades Agnes med att fastna i en snödriva ;D fick ringa stallägaren som fick komma med traktorn xD också sådär lagomt snyggt!!

Idag har jag träningvärk i armarna xD vilket då resulterade i att när jag skulle rida lillabruna så gick det inte så bra att arbeta henne i form. Dock så tränade vi bara tölten idag, få upp balansen och tillslut kräva lite form. Hon slår så dant med huvudet i början, men jag satt med sjukt stilla och mjuka händer, och efter något varv vågade hon suga lite i bettet och ta stöd! Framsteg! :D 40min skritt-tölt-skritt blev det, och sista tölten vart så sjukt härlig :) Duktig tös <3
Bingó fick en välförtjänad vila <3<3 och massage, dock var han inte stel någonstans! Var helt bombsäker på att han skulle ha träningsvärk, men nej nej! bara Matte som fick ;D

Nu bjuder jag på lite bilder från gårdagen, Samtliga är fotade av Agnes :)

Bingó sett uppifrån!Jag i Pulkan!;
Agnes bil i en snödriva :D och jag satt fast i bilen :(


Helgen

Lördagen spenderades mestadels i stallet, hade utsläppet och red även en sväng tillsammans med Annica och Múska. Trav och galopp i djupsnön i sommarhagarna! HÄRLIGT!! Skönt är också att Bingó väljer att inte ligga på i handen, han är pigg och framåt absolut, men inte tung i handen. And me like alot!
Sen städades det här hemma, folk över på kvällen (lite mycket att dricka och sent blev det men vafan)

Söndagens förmiddag spenderades i stallet med Annica igen, lite trött och mådde lite lätt dåligt ett tag, men gick över såfort jag sprang runt utan jackan på. Kyla är fan bäst för illamående! Red ytterligare en sväng i sommarhagarna, dock inte lika länge som igår! Men Bingó lika pigg ändå och glad ^^.

Nu ska jag dock försvinna ner i min mjuka härliga säng. Trööööttt

Imorgon blir det tolkning efter Bingó med Agnes :D Kul kul! (hoppas Bingó är lika lugn som förra året vi tolkade :P)

Trött!!

BLÄ för att det har kommit ytterligare 10-15cm snö igår och under natten.
BLÄ för att våren känns så jävla avlägsen!
BLÄ för att det är styltväder!
BLÄ för att samtalet jag väntat på i 2veckor ÄNNU INTE HAR KOMMIT!

Enda mysiga var ridturen, så sjukt mycket snö så jag släpade mina tassar i den bitvis när jag satt på Bingó! Bra träning för dom små djuren iaf, men vafan. VÅÅÅÅÅREN?? </3

Tandläkarbesök i stallet

Idag hade vi finbesök i stallet, lilla kära tandläkaren var på besök. Dock fick hon väl inte den bästa starten då hon körde fast i diket med sin bil ;D Myyyycket snö ute nu! Herre gud kommer det någonsin sluta falla?
Iaf Bingóbus var helt OK i munnen, någon vass kant där och någon vass kant här. Men inget farligt. Dock rök 900 spänn på 20min >.< meeen. Vad gör man inte för dom små djuren. Tur att jag splittar räkningen med mammsen :)

Tog en tur på Bingó och min medis Asta innan tandläkaren kom. Bingó reds på hacket, (imorgon ska jag orka slänga in bettet xD), töltade som en gud på ridbanan, trava super ute i djupsnön och galoppa lugnt och sansat (iaf för att vara Bingó).. Tog sedan Àsta och trava samt galoppa i sommarhagarna :) Mycket spring i damen som gärna ville galoppera ist för att trava!! Jag var i vilket fall helt slut efter att ha ridit båda hästarna i snöovädret!


Ny vecka

Jag höll faktiskt riktigt nära nog skriva "Nu är det måndag" Men hejdade mig.. Vafan? de är ju Tisdag, eller ja snart onsdag faktiskt.. Vad hände med denna vecka?

I Måndags hade jag bestämt mig för ett härligt ridpass på banan med fokus på tölten! Trodde jag ja, Bingó hade lekt av sig H-framsko i hagen så det blev lite pyssel och ett samtal till Hovis, och som en ängel hon är kunde hon komma redan dagen efter (dvs idag) kl 14:45. Så där stod vi, kvart i 3 vinkade vi hej till Hovis, kl 3 vinkade vi hejdå. Hon är helt underbar MIN hovslagare (du skulle bara våga ta henne ifrån mig!!).. Sadlade på Bingó och tog en tur i sommarhagarna, träna traven i djupsnön och mumma på den idag, vilket steg, vilken form och vilken häst jag har <3. Tog en lite längre galoppsträcka i djupsnön och hästet förbryllar mig genom att välja svåra galoppen (höger). Glad som jag blev glömde jag bort att rida men det gick ändå :D Fin han är <3
Tölten är också helt otrolig just nu. Liiite elakt av mig att tvinga honom tölta i djupsnö (i spåret då såklart) men i form, sjukt trevlig bärighet och trevligt steg. Jag menar? Något måste han göra när han lyckas nocka mig med en flygandes stylta?

Tog sen min lilla medryttarponni Asta. Värmde upp på banan med skritt och trav samt lite tölt. Tog oss ut i sommarhagarna vi med och trava bombom trav, galopprejsa lite och den damen har krut hon. Inte på långa vägar som Bingó, men hon är på god väg! Den lilla damen är snabb i tassarna och blir så sjukt lycklig när man berömmer och klappar på halsen :D Sötnosen!
Får börja med hårdhandskarna i hanteringen med henne nu. För nu tydligen är man bekväm nog med mig att man kan börja veva med tassarna å ha sig när man står uppbunden. Men se det får man inte! Kan bli spännande å se vart detta slutar? Carro på gödselstacken kanske?

Ne nu folk! Dags att börja tänka på refrängen. Imorgon kommer Tandis ut till stallet! Det är en historia i sig det också!

Natti natti

RSS 2.0