Lördag

Bingó och jag knallar på, igår var vi ute och gick höbalsslingan och jag besökte marken. Så jävla smidig så det finns inte! Men ja, kan jag inte falla av en häst så tar jag det näst bästa och sätter krokben på mig själv. (eller *host* de var en rot som attackerade mig underifrån, eller hur Bingó?!?)
Tur var de påvägen hem och jag haltade sista minutrarna till stallet.

Idag tog vi oss en längre tur på 45min. Bingó börjar bli fundersam och stannade till på ställen jag brukar sitta upp på, tittade på stenen, tittade på mig, tittade på stenen, tittade på sin rygg. Som att berätta att sitt upp nu då! Inte ska du gå hela tiden, så upp på ryggen så springer vi iväg sen :D
sötnosen <3
Men promenader blir det nu, varje dag i 3veckor.
jaja, bara att göra som farbror doktorn ordinerade! medicinen är fortfarande blöö (som om Bingó skulle byta åsikt där?)

och ja, min häst är groteskt fet just nu >.< ska fan ta bilder bara för att dokumentera att ´Bingó också kan bli fet xD
och jag vill höra från sadelmakarn NUNUNU (ja jag vet att de är helg men vafan ändå :P senast onsdag sen ringer jag herrn!!)

Ehm, ja det var väl det jag kände att jag hade å säga. Galet spännande va? ;D

Glad häst!

Möttes av en mycket glad häst i hagen idag, som kom knallandes när man ropade.. Undra tro om han önskade att Herr Veterinär stod i stallet för ännu en sån där skön behandling ;D
Mysten en liten stund, kasta in äckelmedicin i munnen (där hatar han mig för en kort sekund) och sedan på med repgrimman och knalla ut i skogen över stock och sten.. Helst inte ens på stigar utan verkligen rakt ut i skogen.
20min orkade vi i värmen. Skrämde slag på hästarna på långängen också då vi brakade i skogen ovanför hagen ;D

Första lönen idag också, kändes skönt nu när veterinären var tvungen att komma ut och kosta mig en massa pengar!

Hoppas jag får svar från herr sadelmakare inom kort också, annars slår jag honom en signal!
tur i oturen har jag ju inte fått min gamla sadel såld än.. Den sitter ju OK på Bingó, men jag for ju runt som en snorloska tyvärr.. Åhh, jag som älskade min sadel :( helvete!

Veterinärbesöket

Herr veterinär hittade INGEN hälta i benen, dock en sjuhelvetes spänning över rygg, bäcken och bog. Bogarna var förskjutna frammåt och uppåt (försvårar aktionen fram, gör hästen mer snubblig). Största anledningen till spänningarna/ömheten är sadeln. Som herr veterinär konstaterade var sned.. Ganska rejält också för den delen. suck, kul när man köper en ny sadel för 8tusen+ och har haft den i 7månader. -.-
Bara att lämna in sadeln hos sadelmakare för att se om de är ett farbrikationsfel eller ett fel som tillkommit när man ridit i sadeln (att den har satt sig snett helt enkelt).

Bingó var rolig också när vi longerade och böjde samt bara sprang på rakt spår. Olika halt på olika ben beroende på vad vi gjorde (beror ju på spänningen och hur kroppen är böjd när rörelsen är igång) men de såg lite kul ut xD

Iaf, herr veterinär är utbildad i något som inte alla veterinärer sysslar med (namnet kan jag ej xD) men de går ut på att man försöker se över själv hältan och hitta en orksak till hältan (därmed oftast muskelspänningar)
Iaf han arbetar så att han löser knutor, flyttar muskelfästen och får muskeln att slappna av. Han höll på i drygt 2timmar från bäckenet till bogen. Bogen hade störst problem men mycket mycket kul att se när han släppte på en spänning. Hela hästen försvann in i en dimma, och där får hästen vara ifred tills dess att hjärnan bearbetat informationen (muskelspänning borta, muskel avslappnad osv). Fram tills dess att hästen gäspar/tuggar/suckar eller gör något liknande. Då fortsätter herr veterinär.

Longerade om efter "massagen" och Bingó är helt klockren i höger varv. Fortfarande lite kvar i vänster varv. Men man kunde tydligen inte få fatt på allt på en gång då det var så otroligt mycket som var spänt.
In i stallet igen och sen sätta akupunktur nålar. 4st blev det, 1 nål per ben fast på olika ställen. Ena nålen tog drygt 1timme efter de att veterinär åkt innan den ville falla av. Snacka spänning i muskeln??

Nu ska Bingó promeneras fram tills återbesöket (3veckor). Han ska gå på metacam 1vecka (bara för att musklerna ska slappna av och kunna arbeta på rätt sätt.)

Ska bli oerhört kul att se hur mycket av spänningarna som försvunnit nästa gång!

Imorgon gäller det

Imorgon kl 10:30 kommer herr Veterinär. Samma underbara veterinär som sydde senskadan förra året!
Hoppas så innerligt på något "enkelt" och "snabb"fixat. Jag orkar inte med lång konvalens.. Tror inte Bingó orkar de eller om ja ska vara ärlig!

Usch, ja är nervös och ledsen :(

...

åh ja vet inte vad ja ska skriva...
Kan berätta att jag är nästna 100% säker på att de är vänster fram.. och nästan 80%säker på att de är kotledsinflammation..
Longerade idag och Bingó snubbla till och gick nästan ner på knä. (vilket jag bara kan koppla ihop med när han hade spatten och då även kotledsinflammation och snubblade oerhört mycket och även gick omkull 2-3ggr vid longering)

Jag hoppas så att herr veterinär inte har så mycket uppbokat å kan komma i veckan.. Jag hoppas verkligen det :(

Och jag ser INTE fram emot flera veckor i buren, med medicin och skit.. För att sedan sätta igång honom den där långa jobbiga vägen.. JAG VILL INTE! :'(

KAN inte min jävla otur vara över någon gång?
Känns som om allt bara går emot mig hela jävla tiden. Är så trött på att inget funkar.. Och funkar det så är det ju bara förihelvete för någon dag.. KAN DET VÄNDA NÅGONGÅNG!

suck

Nu var de ett tag sen jag skrev något här. Men just nu är jag nere :(

´Bingó kändes farligt konstig igår när jag red och jag är så rädd så jävla rädd att de ska ha något med spatten och/eller senskadan att göra. Han får inte göra så mot mig igen, han får inte!
Alla jävla tårar, alla pengar, all tid och all kärlek har jag lagt ner på den här hästen. HAN FÅR INTE vara halt igen..
Han får helt enkelt inte :(

Känner bara hur allt rinner mellan fingrarna på mig och jag försöker greppa tag om något som är verkligt!


Idag blir det lite massage, en kort promenad för att sedan longera bara för att kolla en gång till. Jag vill så gärna att de ska vara en sträckning, stukning, ömhet i sula.. Ja vad som helst förutom just en underliggande hälta.
Jag vill verkligen inte in på fler klinikbesök. Jag orkar inte med den pressen, den psykiska pressen.. Rädslan att allt är över igen. Jag vill faktiskt inte..

Tisdag

Lördagens stallfest vart lyckad trots riktigt tråkigt väder, som bjöd på spöregn och även tidvis sol. Kallt var det iaf men Bingó var SUPER duktig <3 1:a i Trailen där vi var dom enda som faktiskt klarade banan felfritt!
Bingó var galet frågande över allt vi gjorde men gjorde allt jag bad om. Hela han var typ "men matte? såhär brukar inte vi rida?"
Sen kom vi 3:a i Öltölten :) Våran första öltölt någonsin, får träna upp min förmåga att vara stötdämpande i armen :P Så de inte skvätter så mycket ;D

Sen red pappa öltölt också :D jag sprang bredvid och pappa satt som en hösäck uppepå ;D "spring inte så fort, det skumpar" xD ja han klarade det iaf! kom 10:a typ av 14 startande eller nått xD

Söndagen red jag ut med Annica och Múska, red runt Kolartorp och hälsade lite nonchalant på Björn ifrån Äntligen hemma (snygga snygga snygga människa!), Bingó skötte sig exemplariskt<3 Kunde galoppa utan stress, tölta utan stress. och han blev bara lite rädd när vi red förbi en man som precis startade sin högtryckstvätt :) Sedär, min rädda hästpojke KAN ^^.

Igår fick han vila ponnyn, jag har mått lite halvtaskigt sen lördagskväll, söndagen var ok men fick feber på kvällen som höll i sig under måndagen och så även idag. Ledig från "jobbet" idag och imorgon, sen får vi se. Försvinner nog snart ska vi se :) Bingó fick vila idag också.. Imorgon tror jag att jag longerar honom lite :P
Han är SÅHÄR svullen just nu (bukig) pga betesflytt. Överlycklig häst iaf som går på massa gräs ^^.
Tur att han inte blir tjock utan bara vattenfylld och bukig som sagt :)

Sådär ja!

Var ett tag sen nu, har inte orkat eller haft lust att skriva!
Bingó har mått bra den senaste tiden och är verkligen JÄTTEFIN i sitt eksem (håll, håll, håll!!!)
och vädret har ju varit jättebra också, underbara svenska sommar! :)

Igår var jag på studentuppvak, grattis igen Frida :D minns själv hur skönt de var att vara klar med den delen av livet. Dock har man ju inte åstakommit något på 2år nu, men jag hoppas de vänder och mitt liv äntligen kan börja med jobb och framtidsplaner :)

Idag är det stallfest i stallet, ska strax åka ut :) blir lite "tävlingar" öltölt, trail och något mer antagligen. Sen efter det blir det grillning med samtliga. Mys men TRÅKVÄDER! Sooolen var är du? har ju varit så jäkla bra väder hitills å allt. :( bara för att man har planerat något KUL så ändrar sig vädret.
Jaja, ett bra humör lyfter väl det hela får man hoppas :) Just smile and wave boys! ;D


Gummibett!

Fick ett rakt gummibett (svart med lösa ringar) av en kompis :)
Idag vågade jag prova det på ridbanan!
Bingó tyckte det var lääääskigt med stort L när bettet hamnade i munnen, fibbla en bra stund med tungan innan han valde att bara suga på det ist :)
Valde att gå bredvid några varv på banan först och kolla stopp och sväng funktionen och det funka toppen.
Satt sedan upp och det var länge sen jag fick ett sådan trevligt "sug" tillbaka i handen från Bingó.
Det händer absolut med de vanliga 3delade också. Men med detta hände det ganska snabbt! :) KUL!
Tölta och trava och Bingó sög mestadels på bettet och klapprade nästan ingenting alls ^^.
Jag kommer aldrig våga rida ut på detta bett :P Då får de bli de 3delade D-rings bettet som han verkligen gillar också! :)

Men ett bra "byta med då och då bett" är det absolut! Dock är bettet minst 1strl förlitet (10,5) men inget som skadar då bettet är rakt och inte ska användas som vardagsbett! :)
Men de var kul att känna att han även kan funka på ett sådant bett också. Men jag kommer inte våga rida på det alltför ofta då det var rörliga ringar och de går inte på Bingó, bara nyper/skaver i mungipan :(

ne nu ska jag mot sängen. "arbetsdag" imorgon, samt hovis! :D

Bye bye :)

Sköna fredag!

Lugn fredag, dock blåsig!
Pigga och studsiga hästar leddes ut i hagarna, samt en ovillig häst leddes in i transport..
Humm va stora dom där 170+ hästarna är när dom inte vill, upp med huvudet och lite studs på det. HJÄLP!
Tur höll jag bara i linan bakom rumpan och tillslut klev hästen på.. :)
Tacka vet jag liten tumvante som man nästintill kan bära in om de skulle vara som så ;D

Bingó fick vila idag, härligt när de blåser så ute! Myggen och knotten far all världens väg :)

Trött är jag, efter en lång dag. Imorgon ber vi för trevligt väder iaf, hörde någon som hotade med regn över sthlm?? (WHY??) får hoppas att dom har fel fel fel!

Nu sängen, med trött missekatt som är STOR och MODIG (han går ute själv på tomten i koppel utan att skrika efter matte!)

Onsdag!

Lugn onsdag, började dagen ute på Årsta Säteri där den numera alltid startar :) for sedan till Bingó som gnäggade högt i stallet när matte kom, dom hade inte släppt ut dom än och Bingó ville uuuut, så ja släppte ut min prins ;D
Käka frukost i stall är UNDERBART, sen mockades det och reds skritt med stallkamrat :)

Sen tillbaka till Årsta Säteri för lunchfodring och sen hem! Somnade på altanen i solen och sov i dryga timmen med katten liggandes i knät en stund :) Mys mys!

Sen åkte mamms och jag till bauhaus för att inhandla lite blommor som vi sedan planterade.
Ja, de var min sköna onsdag de! :)

Nu är jag trött, trots slapp dag! Så sängen nästa.
Natti :D


Första dagen!

Ja, första dagen avklarad. Och nej de är verkligen inget jättejobbigt jobb xD
Ska morgonfodra och släppa ut 8:a hästar (kan bli fler hästar, dvs mer pengar :D)
sen är det lunchfodring som gäller också.. Så, typ jobbigare än så är det inte :) men pengar ger det och även en erfarenhet och lite rutin i min vardag. Skönt att göra något som har betydelse för några!.

Bingó och jag tog oss en promenad i skogen på cs 40min. Skulle hitta en ny skogsslinga *vissel* sluta med att jag hamna mellan ett nedfallet träd (som var för högt för att kunna gå över för Bingó), ett stort jävla berg och sankmarken jag precis kom ifrån xD Utvägen var att klämma oss igenom 2 stora träd och utrymmet där emellan var så Bingó precis kom igenom typ :P Tur att han är smal ändå !!! och inte så hög (a)
Men hem kom vi och de är mysigt som fan att knalla i skogen.
I like när pulsen går upp och de känns sådär jättejobbigt i typ 1min, sen släpper det och de känns som att man kan springa flera mil :D Man ska bara orka hålla ut den minuten då det känns alldeles för jobbigt och fortsätta knata på med raska steg! :D Ja, jag är stolt över mig själv ;D

Mer promenader för mig och Bingó :) Minst 1gång i veckan (vilket jag har lyckats hålla nu i 3veckor :P se där!)

Ne nu mot sängen. Upp med tuppen imorgon :)

Natti :D

RSS 2.0