Frökenfluff

Mattes pärla  <3 

Nybadad och fin inför morgondagen :) 
Bildbomb på fluffet <3 
Sötare än socker! Mattes gull <3

Omladdning

Igår skrittades Kelda ut barbacka för att sträcka lite på sig efter tävlingen i vanlig ordning :) och idag är det vila som gäller. 
Imorgon ska vi mjukrida lite på ridbanan inför torsdagens tävling på Ensta, efter den tävlingen blir det sedvanlig barbacka skritt sen kommer Kelda få några dagars vila som det ser ut nu. 4-5 dagar för att få landa lite och få en chans att reparera sig själv också :) 
Så ser iaf planen ut den närmaste veckan. 


Finaste pärlan <3

Nöjd

Åh, nöjd nöjd nöjd!!! 

Min finaste älskade frökenfluff! <3 
Detaljer kommer när jag orkar ;) 
Men nu börjar saker ramla på plats!

Tagga

Sådär, hästen är genomriden, badad, allt är packat och jag sitter hemma i soffan med fina Agnes och en stor godispåse. NU är vi redo för morgondagens tävling! 
Tagga!!! :D 


Nu kör vi så det ryker! :D

När de blåser lite medvind

När det känns  som att man står med en motvind så stark att man kan luta sig mot den är det förjävla skönt att det slutar blåsa för en kort stund och jag kan stå med egna ben.
Jag är inte den som piper i onödan, jag är van att bita ihop. Men det har varit och är väl rätt tungt fortfarande i många aspekter.

Idag fick jag däremot ett glädjande samtal som jag har väntat på. Äntligen har vinden vänt lite och jag har blivit erbjuden arbete, heltid och tillsvidare. Åh det känns såååå skönt! Som att man släppt ett ton från axlarna!.
Det är fortfarande en del som tynger, men ovissheten med all ekonomi har varit tyngst, helt klart!
Att veta att jag nu kommer ha min fasta månadslön, (och jag kommer kämpa livet ur mig för att visa min chef att han gjort ett bra val av ny medarbetare!) den tryggheten är helt klart den bästa som finns!
 
Nu kan inte ens kräksjukan jag åkte på i onsdagsnatt få mig att känna mig nere! Jag är fan bra! Hejja mig!
 
Nu ska jag njuta av min helg, imorgon är det lugnt med genomridning av Kelda inför tävlingen på söndag! :)

Det blir bra det här, lite lugnare i kroppen känner jag mig nu iaf!
 
 

Finaste frökenfluff idag <3
 

För mycket

Just nu är det lite för mycket som pågår, jobbiga beslut bl.a. samt lång väntan på vissa beslut. Försöker lägga fokus på att Kelda ska tränas, annars skulle jag balla ut. 

Vi fokuserar på tävlingen på söndag, hon känns fräsch och trevlig så det går nog bra! Hon är bra att ha den lilla! Så okomplicerad och genomsnäll, mjuk och behaglig i allt. Frökenfluff är lite det jag behöver just nu! Tur jag har henne <3 

Från barbackaritten här i veckan <3

<3

Bästaste fluffet <3 
(Med dom skitiga bootsen)
Lördag

Alltså, jag är helt dagvild, ingen aning om vilken dag de är längre.
Helt förvirrande när folk är lediga på dagar de inte ska vara just lediga. Idag är det iaf lördag, det säger min Iphone och jag litar på den!
 
Kelda och jag slipade lite på övergångar och tölt idag på ridbanan. 240g bootsen åkte på och damen arbetade på riktigt trevligt. Varmt och skönt i solen och Kelda blev rätt svettig. Fortfarande med bra energi och vilja! Bra kondis kan man lugnt säga ;)
Tölten var bra, styrkan finns och hon sjunker inte undan längre i formen utan hittar ett stadigt stöd och håller sig där. Jag har kontakt hela vägen! Trava gör hon riktigt bra jämt så där är det inget nytt under solen. Lite fyrtaktig och kaninhoppig i galoppen till en början. Men redde upp sig där med!. Körde övergångar såsom i ett V5 program, töltade tills hon kändes bra, övergång till trav och trava tills hon kändes bra, skritta tills hon skritta och galoppera till bra känsla. I båda varven. Lite sugen är jag på att bryta vårat vänstervarv och köra höger. Men feg som jag är gör jag det inte, väntar på att jag får rida en final utan att ha något var och därmed blir tvungen att rida höger ;) haha
 
Hem sen och käka lite lunch, tvättade av stora grå iom att de inte ska regna något ;) kan man ju hoppas! ;)
Storstäda här hemma, slängde in en tvätt, hängde den och har nu slängt in en till, som är redo att hängas. Får bli lite senare!.
Ja, en rätt härlig lördag i solen fick jag iaf :) Imorgon ska vi rida ut Kelda och jag, barbacka tror jag bestämt! :)
 
Kelda för någon dag sedan.
Min fina frökenfluff <3

Gullnosarna

Igår gick Kelda i lina. Vi tömkörde en stund på ridbanan och hon var pigg och glad.
Svårt ibland att få henne att tagga ned, sluta flascha runt och ist länga överlinjen och jobba genom ryggen.
Tränade lite trav-galopp-trav övergångar med fokus på att göra bra fattningar. Vilket hon gör 99 av 100ggr :) Väluppfostrad dressyrponny ;)
Bingó fick pussar och kramar i hagen, tiden rann iväg.
 
Idag red jag och Kelda hennes favoritrunda, dvs klätterrundan. Superpigg och glad spatserade hon fram i skogen med spetsade öron :) Efter den blev det lite tölt på grusvägarna och nu börjar hon hitta en helt annan styrka och bärighet där. Vi "lullade" mest idag och töltade kravlöst. Eller krav har jag, alltid taktrent med det tempo jag väljer, utöver det ska hon alltid arbeta korrekt genom kroppen. Med kravlöst i mina ögon behöver hon inte gå samlat, utan det är okej om hon bli lite lång i formen, likväl som det är okej att hon kommer upp lite ur formen också, så länge hon inte blir styv i nacke hals eller rygg. Supernöjda landade vi på stallplan :)
 
Bingó blev borstad och friserad. Klippte lite hovskägg och mös en stund innan lunchen :)
 

Finaste FrökenFluff <3
 
 

Litet lugn

Igår fick hästarna en varsin promenad. Mamma följde med ut och promenerade med Bingó, medans jag tog Kelda. Härligt väder och fint sällskap :) 


Jag och mina älskade troll <3 


Mamma och Bingó <3 

Idag fick Bingó vila, pillade på den gamla senskadan, som reagerade efter vårat galopprejs på grusvägen (läs toksken..) 
Kelda och jag red bondgårdsrundan barbacka och njöt av solen och blåsten. Töltade på riktigt bra idag :) trava gjorde vi lite med, men där förstör jag mer när ja sitter barbacka :P hon är långt ifrån lika mjuk som Bingó där, eller rättare sagt, hon har för bra trav för mig ;) stort stamp med sväv. Inte lätt för en taskig barbackaryttare ;) mysig tur iaf och Kelda frustade nöjt :) 

Imorgon blir det tömkörning av damen! :) och Bingó ska jag känna på en snabbis på ridbanan. :) 
Adrenalinkick

Lång stalldag idag. Började med utsläpp av 12 hungriga kusar, lite mock och fix innan Bingó fick sig en vad jag trodde och hoppades på, mysig skrittur, iof var den väl mysig fram tills dess att vi mötte en lastbil på vägen hem. Han vinka till lastbilen att den skulle stanna. Vilket den gjorde, så jag gjorde mig redo att sitta av. Och där tvärvänder Bingó och skenar iväg. Där sitter jag barbacka och undrar hur, var och när jag kommer kraschlanda i gruset och typ dö. Jävar va rädd jag var kan jag lugnt meddela samtliga! Full jävla fräs lyckades jag få honom att svänga in på en grusväg som leder till en vägbom. Där kunde jag nog få stopp. Men innan vägbomen stod en tjej och skulle släppa ut ett par hästar. Och Bingó saktar ner till ja speedad grisepass, jag hamnar på sniskan och kastar mig över halsen och skriker i lite panik "nu får du fan stanna Bingó" och tur för mig lyssnade han. Shit! Jag hade suttit kvar! Så impad av mig själv x) 

Däremot svullnade Bingós gamla senskada upp rätt rejält, kylde ner den men han ömmade rätt bra fortfarande vid insläppet 6timmar senare :/ jävla skit alltså! Aja bara att se hur den ter sig. Inte mycket att göra liksom! 

Dagen fortsatte med hagdag i stallet, lunchade hästarna, åt lunch själv och fikade lite. Sen ut i skogen med Kelda och stallkamrat, lugnare tur och det tackar väl jag för! 

Lite insläpp av hästar sen hemåt. Snart dags att åka ut igen, kvällsmat ska dom ha de små liven också! Blir att kolla senan och ta några varv på volten så musklerna inte stelnar för mycket på gammelmannen <3 


Mitt hjärta <3

Tillbaka på banan

Kelda har haft en lugn vecka, varannandag ridning har de blivit och de är lite så jag brukar lägga upp veckan efter en prestation (tävling eller träning/kurs). Hon ska hålla för framtiden min fina tjej!
Idag blev det ett pass på ridbanan, måste börja vara där lite mer nu ;) En gång i månaden känns lite för lite haha, men iaf, Piggelin var hon och det tog ett tag innan jag fick in den fina känslan vi brukar ha i traven, hon var lite överilad och tappar då svävet och trippar på ist för att stampa ifrån. En liten harkling (och jag skämtar inte, en harkling är det som behövs) så började hon koncentrera sig och traven kom igång bra.
 
Övergick till töltarbete där takten sitter från start, som ni kanske minns hade vi stora problem ett tag med att Kelda gärna blev passtaktig, men det är nu försvunnet som tur är!. Däremot släpper hon inte till, till hundra procent. Efter ett tag gör hon det såklart men nja, känslan ni vet. Riktigt fin blev hon efter några övergångar och vi som ska tävla T5 snart tränade lite på att korta och öka tempot i tölten. Ska bara komma ihåg att byta varv!. (och så var det gjort!.)
Övergångarna från tölt till trav sitter riktigt fint och hon kommer snabbt ner och upp i sin trevliga trav, som jag SÅ hoppas vi kan få visa på tävling snart!. För hon kan trava den där lilla damen, riktigt bra också, så länge hon inte ska springa ikapp hästen framför, haha :P Galopp i båda varven och mycket tempo där, fick tillbaka henne några stunder bitvis haha, Kan ju inget annat än skratta åt henne när hon ilar iväg. De är KUL att springa ;)
 
 
 

Inget fel på hennes bakben direkt ;)
 

Målarmästaren

Åh yes, ni kan nu titulera mig som Målarmästare ;) Skämt o sido, nu är transporten färdigmålad.
Känner mig riktigt nöjd och det blev faktiskt riktigt bra också!. Lite nytt spån ska in sen åker FrökenFluff som den prinsessa hon är! Ska faktiskt bli rätt kul att se hennes reaktion nästa gång haha :)
2ggr grundmålat och 3ggr med färg, kan säga att handleden strejkar lite nu :P Men det var det värt!
Nu ska bara fönstergallret upp och NYA sommardäcken ska på (fy fan, 600spänn styck, jag dog!). Sen kommer den rulla så fint så! :)
 

Skulle ju hemskt gärna renovera mera,
men då krävs de lite mer kunskap haha, Måla kan ju trots allt alla ;)
 
 

Måla

Min transport är en älskvärd pryl. Dock har jag alltid tyckt att de är synd att den är så mörk invändigt. Bingo brydde sig inte märkbart, dock är han av mentaliteten att säger matte att det är okej, så är det okej. Han skulle gå igenom eld om jag bad honom. 
Men andra hästar reagerar lite på att de är mörkt och mest tror jag Kelda reagerar. Hon kliver ju på utan problem så, men jag upplever de lite som att hon inte riktigt känner sig inbjuden i mörkret. 

Nu har jag iaf påbörjat ommålning av insidan. Har tänkt på det ett tag men har ju inte kunnat måla under vintern direkt ;) och sen har de varit lite för kallt. 
Igår tvättade jag av släpet både ut och invändigt samt så fick bilen sig en tvätt. Igår han jag även måla grundfärgen och idag har jag lagt första lagret av troligen 3. Blir riktigt bra! :) hoppas Kelda visar sin uppskattning sen ;) haha 


Before


And after

Som sagt är det troligen 2strykningar till som behövs. Är rätt flammigt iom att grunden är så mörk. Men visst ser det betydligt mycket större ut? :) 

Tävlingen

Ja okej då, bered er på långt inlägg ;) höhö
 
Kelda var en pärla dagen lång, gick in i transporten utan några problem. Min teknik funkar, den är kanske inte den snyggaste men så länge det funkar och hon går på är jag nöjd ;)
Framme på tävlingsbanan checkade vi in och ställde damen i den hyrda hagen, vi hade 2timmar på oss till start så kändes bra att hon kunde varva ned i hagen en dryg timme.
 
Första start var V5 och Kelda var på tårna, fanns ingen ro alls att skritta! Vi skröltade fram från de att vi lämnade transporten tills dess att jag valde att börja trava haha, but hey, är man tävlingshäst så är man ;)
Travade på riktigt läckert ute på framridningen och kändes sjukt ridbar. Efter traven gick det nästan att skritta så då fokuserade vi lite på öppna på voltspår innan vi tog tag i tölten. Hon kändes riktigt fin även där och bitvis riktigt flott. SÅ KUL!. Trava lite till och tog galopp något varv. Superfin även där, nej känslan var god inför starten!.
 
 
In i ridhuset och igång med tölten, stabil, trevlig och reslig! Belönades med 6,0. Allt gick finfint tills den jag delade bana med red om. DÄR vaknade Keldas tävlingsinstinkt igång lite väl och resten av ritten gick åt till att tyvärr vara alldeles för hård och tråkig. Övergången till trav satt fint men hon var som sagt extremt framåt, kröp därmed bakom hand och blev inte lika rörlig i bogarna och något markbunden, vi fick 5,5 där. Skritta gick då INTE, åh nej! JAG ska ikapp hästen framför matte! Bitvis vilade hon i steget men överlag överilad, 5,0 där. och galoppen sen, jag har sett videon och jävlar va kul de ser ut. hahaha, det gick fort kan vi väl lätt säga ;) 5,0 där och de kan ja nästan tycka var snällt. Hon var flack och fyrtaktig ;) Vi snittade 5,5 och låg på delad 3:e plats inför finalen. Kul! Målet med finalen var att få tillbaka henne i galoppen!
 
Ut och lägga på ett litet täcke och promenera, ca 30-40min till nästa start som var T7, så vi gick en promenad, svängde förbi transporten och körde vätskepåfyllning av ryttaren och Sen upp igen, red fram rätt lugnt, ca 20min med skritt och trav samt såklart tölt. Här var känslan något sämre i högervarv som under hela vintern varit hennes bästa varv, därav hade jag anmält mig att först rida in i höger. Annars har vi alltid startat i vänster, i både fyrången och tölten. MEN iaf, känslan i högervarv var att ja inte riktigt fick igenom henne. Blev lite styv och studsig ist för mjuk och följsam. Inne i collectingring bara fokuserade vi på att rida öppna på volt med bred tvärning. In på banan och känslan bara kom!. Kelda blev helt följsam, trevlig, mjuk och avslappnad med en "edge", 6,0 fick vi och varvbytet medförde att vi kom in i Keldas gamla bästa varv, som nu återgott till att vara hennes bästa haha, förvirrande? Åh yes!. Iaf, här kom hon upp sig bra, och kändes riktigt riktigt trevlig och SE DÄR, vi belönades med 6,5 och jag ville nästan gråta när jag läste domarkommentaren, "Harmoniskt ekipage" och ett "bra jobbat Carro". Åh lycka! Vi snittade 6,3 och vi ledde T7 uttagningen inför Finalen!
 
 
Ut i hagen med lunchhöet till Kelda och jag och Agnes tog oss en varsin korv i väntan på finalerna. Tittade lite på trailen innan de var dags att göra oss iordning för V5 finalen.
Här red jag fram lite för länge men Kelda kändes ändå pigg och glad, blev dock en lite för lång "väntan" mitt i allt men fick ändå till en bra ridkänsla och Kelda kändes som sagt pigg och spänstig. Titta bara på bilderna i traven :D Helt fantastiskt vad hon har utvecklats i sin styrka! Men nog om det!
Majoriteten ville rida vänster varv, lycka för mig ;) In på banan och vi var hela 7 ekipage där inne. Nu var Kelda dock mer med mig och fokuserade fint. Minns inte poängen helt men tror vi fick 5,5 i tölten, traven fick vi nog typ 5,0 eller 5,5 i, skritta kunde hon verkligen inte med så många där inne, så 4,5 fick vi där och galoppen fick vi 5,0 på tror ja. Däremot jävlar i mig fick jag tillbaka henne i galoppen den här gången, snacka om att hålla stadigt på yttern och bromsa med sätet haha. Vi hamnade på en andraplats med poängen 5,12 tror ja (??). Blå rosett och ett 4pack lindor blev vårat :)
 
Ut och in igen i princip, dags för T7!. Kelda var SÅHÄR taggad då hon stod stilla ett tag inne vid prisutdelningen (= UTTRÅKAD TILL MAX) så nu valde jag vänstervarv som första varv, Kelda kändes riktigt trevlig och bjöd på fin känsla hela programmet. Första varvet fick vi 6,0, varvbyte och här gick de nu att trycka på lite med bibehållen känsla. 6,5 och en fin förstaplacering. Nu kom vi ut med ett schabrak med tillhörande boots, samt klassen återbetalad :)
 


 
Jag är så fantastisk stolt och lycklig över att jag fick äran att köpa Kelda. Hon är en helt fantastisk individ och alltid så himla schysst!. Jag älskar att få behandla henne som den prinsessa hon är, hon har kommit att bli en riktigt riktigt fin kär vän och jag ser så fram emot att få spendera kommande år tillsammans med henne.
Efter den här tävlingen inser jag vilket guldkorn jag har köpt och jag tvekar inte en sekund på att vi kommer skörda många fina vinster ihop. Älskade lilltjejen <3
 
 

Gårdagen

Utförligare inlägg kommer, men är hon inte vacker? <3En förstaplats i T7 och en andraplacering i V5 resulterade i fina vinster :) 

Pyssel och mys

Idag tog jag det väldigt piano i stallet. Bingo skrittades ut en sväng, fäller som en tok gör han och att rida barbacka utan något att sitta på. Var ju osmart av mig ;) höhö 

Kelda fick mys, pyssel och massage. Samt en promenad på det :) laddar inför lördagen ;) 


Kelda på promenad <3

När tilliten försvinner helt...

Känner mig egentligen lite onödigt ledsen och uppgiven just nu. Bestämde mig för att ta tag i sparkskadan Kelda orsakade i början på november, då skadan i sig inte är helt läkt. Jag har stora svårigheter med att tex greppa ett glas, bära en kasse, krama om tygeln, sträcka ut fingrarna och slår jag i handen på något sätt så vill jag helst sätta mig ner och gråta av smärta. Alltså inte riktigt okej efter så lång tid. Läkarna på akuten vid skadetillfället kunde absolut inte se någon typ av spricka eller annan skelettskada och skickade hem mig med en liten linda och orden "svullnaden går ner om 1-2veckor och då kan du börja använda handen normalt igen". Kan ju meddela att handen fortfarande var svullen 2månader efter skadan.. Med noll funktion..
 
Ringde iaf vårdcentralen igår och fick en tid idag, snabbt och smidigt där iaf. Läkaren klämde och kände, och konstaterade väl mest de jag redan vet, nedsatt funktion. Han tyckte vi skulle röntga igen för att se om de verkligen inte har varit en skelettskada alternativt om man kunde se någon felställning osv.
Iväg till röntgen bar det och två bilder togs och hem åkte jag. Efter en timme ringer läkaren och berättar att jag har en knogfraktur samt en spricka i ett ben som går från knogen till handleden. Ja men den var väl kul?
Han beklagade och "skällde" väl lite på akuten att de kunde missa en sådan skada och att jag troligtvis hade haft mindre problem med min hand idag om man faktiskt hade behandlat den skada jag hade.
Idag kan man tyvärr inte göra mer än försöka stärka handens senor/muskler med hjälp av en sjukgymnast. Så tid kommer bokas. Vad som däremot gör mest ont i mig är vetskapen om att jag föralltid kommer ha nedsatt funktion i min vänstra hand till någon grad. :(
 
Så känslan just nu är uppgiven och nedstämd. Detta har påverkat min vardag sen skadetillfället och som handen funkar idag är långt ifrån vad som är acceptabelt i mitt liv så att säga. Påverkar mig både i arbetet (ja, när jag hade ett arbete då), privatlivet och när jag utövar min passion, dvs ridningen. Jag blir ledsen över att jag själv inte sökte återkoppling snabbare men man vet ju om att mjukdelsskador tar tid!. Senor, muskelfästen osv har lång rehabiliteringstid och jag har ju i mitt stilla sinne tänkt att de är just det som varit problemet. Varför jag väljer att kolla upp det igen övh taget är för min försäkring och just för att få remiss till en bra sjukgymnast. Och jag ångrar att jag inte kollade upp det redan i januari när handen fortfarande var sjukt svullen och obrukbar. Men dum som man är tuffar man bara på. Hästtjej ut i fingerspetsarna liksom. Gör de bara lite ont går de att leva med, ja typ så.
 
Nej, nu blir de att ringa försäkringsbolaget och meddela det nya. Suck :(
 
 

RSS 2.0