From me to you

Gott nytt år mina fina läsare!

Känna skönt att börja 2012 med nya friska tag och därefter också fortsätta mina äventyr!

Hoppas ni ser fram emot 2012 precis lika mycket som jag! :)


My heart beats for you


<3


Run away

Ytterliggare en vecka ligger framför mig, igår var de måndag och röd dag, vilket betydde ledighet!
SÅÅÅÅÅ skönt med en extra ledig dag, åh!
Spinning kl 11 stod dock på schemat. Körde på i 45min, så skönt!
Bingó blev tömkörd i ca20min. Saxar fint i skänkelvikningarna och bär sig bra på bakbenen.
Tycker hela tiden att benet blir bättre och bättre. Åh så jag hoppas att jag iaf kan få rida lite på honom i skritt snart!!!

Storma gjorde de också, natten till måndagen.. Och storastora träder föll utanför fönstret.
Som tur var så träffade det ingenting!. Lite delar på taket föll av också. Dumma storm!!

Idag är de tisdag och ingen röd dag, så de var dags att jobba igen och på tisdagar är de också spinning som gäller, så grymt synd att de inte är längre än 30min bara. Ja vill köra 1timme minst!!
Så otroligt kul och idag pressade jag mig ännu mera. KULKUL!!Trädet!


Complete

Åh :')


I'll do it my way

Haft en skön och lugn dag på jobbet, de har rullat på men i lugn och fin takt.
Och de känns skönt och bra. Jag hinner andas lite och jag trivs så bra. De är jag och "gubbarna" och aldrig har de varit så enkelt att framföra åsikter och jobba ihop.

Stannade till på CityGross innan stallet för att köpa nässpray, och ser då min fina Kusin komma gåendes med sin man. Hoppade fram lite och skrämde henne ^^. Var så länge sen vi sågs och de var så mysigt att få prata med henne igen. Vi ska dejta i början av januari sen :) har vi bestämt!

Åkte vidare mot stallet, där Bingó helt konstigt nog blivit "bra" i bakbenet.. Jättekonstigt är de, men nu lyfter han bakbenet "som man ska", han är nog fortfarande halt i traven, vill inte se eller begära trav nu på något sätt. Han ser bra ut i skritten iaf, och kanske om man har tur så blir de bra om någon månad?
Vi tömkörde iaf 15min på ridbanan, Bingó var jättefin bitvis och knata på bra. Känns kul att äntligen få börja göra lite saker med honom. Men vi skyndar långsamt!

Imorgon är de iaf fredag och 3härliga dagars ledighet står framför mig sen! Så skönt :)
Jag är inte så sugen på julen, mer på att få ha lediga dagar att bara "vara" på!. Ska bli så galet galet skönt!Vi invigde också våran fina julklapp som vi fått från fina Agnes :)
Passar utmärkt till nakenponny under skritt-tömkörningarna! :D


Belive

I belive in you <3

Tillsammans klarar vi allt!


Time is all we got

Talade med herr distrikare för någon dag sen, får inte tag på "min" veterinär och får ja inte tag på honom innan jul får de vara. För som distrikaren sa (utan att ha sett hästen) så kommer de antligen inte göra varken till eller från att ha kollat upp honom. Just för att är de en senskada, läker de ut (men de tar tid) är de en nervskada kanske de aldrig läker ut / alternativt kan bli bra. De finns inget en veterinär kan göra för att göra de bättre. Om ja nu inte väljer att ta bort Bingó.

I vilket fall får vi iaf tömköra lite då och då, för sålänge Bingó inte visar obehag så är de ok att sysselsätta honom i skritt sisådär 5-10 min 2-3 dagar i veckan. Man kanske KANSKE rentav kan reta igång nerven (om de nu är en nervskada).
Jag har iaf bestämt mig, att om inte veterinären helt plötsligt svarar när jag ringer, så får Bingó iaf till sommaren att bli bra, för om alla mina planer går i lås, så kommer allt bli så galet bra!

Överlag, jag jobbar, stallar mig lite och gymmar. Livet rullar på helt enkelt och jag känner ibland kanske att tiden för bloggen är lite knapp. Men ibland får ni er ett litet inlägg!

Ska försöka här någongång inom kort faktiskt filma Bingó när han visar spansk skritt, för ja ^^ Nu kan han det! :D


Så kan de gå

Hehe lite halt i backen på jobbet ^^


speechlessDet gör så ont i mig.


Fokus på att leva

Kiropraktorn var ute imorse..
Känns verkligen jättejobbigt nu igen, då de troligen är en senskada ändå (på tåsträckaren, en blödning eller en förkortning) eller ännu värre, en nervskada.
Har försökt att få tag på veterinären under dagen, och får fortsätta försöka imorgon.
Vi får ta det ett steg i taget. Först utesluta (eller hitta) en senskada via ultraljud. Sen får vi se vad som händer efter det.Kommer jag aldrig få flyta fram i tölt på dig igen?


Jag säger det igen.

Väljer att publicera detta inlägg igen.
Var god, läs och fundera!

Skenbensmåttet ger, tillsammans med andra exteriöra riktmärken som ländens och korsets utformning, vinklarna i benen, hästens egenvikt och mankhöjden(!), en riktvärde för hur mycket vikt hästens skelett kan bära utan risk för hållbarhetsproblem.

Ett riktvärde är att ett skenbensmått på
20 cm betyder att hästen "håller" för 454 kg i egenvikt.

En häst som väger mer är 660 kg är inte designad att bära någon vikt utöver sin egen utan att riskera hållbarhetsproblem. Hästar över 167,62 cm kan också ha problem att ha tillräckligt starkt skelett för att klara den extra vikt som ryttare och utrustning innebär att bära.

Ju lägre hästens egen tyngdpunkt ligger desto mer vikt kan den bära.
En häst som är 147,32 cm, väger 454 kg, har ett skenbensmått på 20 cm, har en kort, stark ländrygg och bra vinklar i benen kan bära upp till 30-35% av sin egen vikt (136-158 kg) utan hållbarhetsproblem.Det förklarar varför islandshästar kan klara av att bära fullvuxna män som garanterat väger närmare 80 än 60 kg.

Saxat från inlägg som finnes att läsa HÄR


Sen får vi inte glömma bort att kondition och ålder spelar in, men ja. Läs och begrunda innan ni slänger ur er kommentarer om "tunga ryttare på små islandshästar".
Har ni något att säga om texten, är jag villig att diskutera på en VUXEN nivå. Går ni ner på dagisnivå och drar med osanning så varsågoda, ni blir inte publicerade här ändå.

Dream

Är man konstig om man är kär i sin nyköpta foundation? För isf är jag konstig! :D hehe


The sound of silence

Idag blev familjen med julgran, tack vare stallkamratens mammsi! :D tackar! :)
Mamma och jag for som ja skrev igår, iväg för att handla julklappar. Jag är, hör och häpna!! klar!
Förutom en rackars liten julklapp som ja bara ska hinna svänga förbi affären och handla :)
Fan och usch va dyrt de är :( Hoppas ja får fina julklappar tillbaka bara! Jag köper nästan alltid "för fina" julklappar mot va ja brukar få tillbaka, så går nästan alltid på minus, men ja.. Jag har svårt att ge bort billiga saker. Så får väl skylla mig själv!

Stalltjänst nu på kvällen, Bingó fick mysa lite i stallgången med vetekudden. Lerig från topp till tå var han också. och täcket har någongång i tiden varit svart hehe :PHoppas att jag snart får sitta på din rygg igen <3
älskadehästpojke


Busy Bee

Lördag idag, och ack så skönt att sova ut! :')
Började dagen på gymmet, blev en kortis men hann med ca 50min på crossen och sisådär 10-15min styrka.
Dumma människor som ska använda crossen just när ja behöver den :(

Vidare för att häma upp Annica vid busshållsplatsen, vi tog Max på våran väg mot stallet (där försvann alla mina träningstimmar...), lunchade i stallet och hade de allmänt mys :)
Bingó fick faktiskt hör och häpna, följa med på våran promenad idag. Hagen han går i är helt otroligt vattenfylld :( Så han står precis vid grinden och har de allmänt tråkigt...

Åkte sen vidare hemåt, lämnade av Annica och följde med mammsen till mataffären. Köpte mig en massa bakingredienser, för direkt när jag kom hem blev de bak av knäck, fudgebrownies och pepparkakshus :)Årets pepparkakshus :) Litet å sött!!Och fudge brownies
(gammal bild)

Imorgon ska de handlas julklappar..
och jag hoppas jag hittar allt nu, pallar inte med en sväng till >.<


Its like this

Årets första snö har landat... Och smällt bort..

Skruvade på broddarna på Bingo här för någon dag sen, usch :( och så snäll som han är så var det inget tjafsa alls! Trots de trasiga benet. Min fina prins <3

Nästa onsdag kommer kiropraktor Malin ut och kollar på pålle. Hoppas han är bra nog för att sättas igång lite lätt. Om inte så kommer han att få stå tills dess att mitt liv ordnat upp sig så som jag vill! De är bara 3 månader dit om jag har tur!


Men de är bara, regn hos mig

Just nu mår jag verkligen inte bra, nere i en sån där jävla svacka igen..
allt brast i bilen påväg hem från stallet, just nu vill jag ingenting och tårarna bara rinner.
Allt känns så grymt jävla hopplöst och så otroligt långt ifrån :(
Så många småsaker som blir så stora i min värld just nu, och jag överreagerar de vet jag. Men de går inte att förneka längre. Jag försöker borsta av mig allt men tillslut blir de för mycket.

Jag vill just nu vara varsomhelst men inte här. Ångesten trycket på så jävla hårt och jag finner inget sätt att lätta på trycket :(De är illa när inte ens hästen kan få mig att må bra :'(


Please be mine!

Högst upp på önskelistan inför jul!


You're with me with every heartbeat

Idag firar jag och finaste ponnyn 6 år tillsammans.
Jag önskar så att de blir minst lika många till, drömmen vore verkligen att ha möjlighet att ha honom kvar. Som en älskad gammal herre i hagen, där han bara får vara och någongång då och då få följa med på promenad eller, lära bebishästarna lite vett och etikett i hagen.
Men jag vet att de aldrig kommer gå, men jag önskar ändå. 

Ett väldigt litet axplock av alla fina bilder jag har på min älskade vän <3
Man hinner samla på sig en del bilder under 6 långa år
Och fler ska de bli!


RSS 2.0