Hoppsan

Ojdå, de var visst några dagar sen vi hördes av, bloggen och jag.. :P
I fredags blev Bingó skodd och klippt ^^. Härligt sa hästen som älskar uppmärksamheten! :D underbara häst <3 han är bara SÅ duktig <3 :'D
Sen på kvällen kom Annica över och vi kollade superdåliga skräckisar och hade det mysigt ^^.

Lördagen blev lite biltittande och provkörande för mamms del, blir nog en ny bil där snart skulle jag tro!. Hann inte rida tyvärr, bara ut och mocka och klappa i hagen :) sen på kvällen vart de middag och trevligheter fram till sena timmar. Läskigt som fan att åka taxi xD har inte gjort det på år och dar!

Idag blev det en ridtur runt Kolartorp med Annica och Múska. Bingó var trevlig och duktig :) lite passtaktig i tölten men vafan :P trava riktigt bra iaf, vilket är kul :D
Tråkigt dock att travbanan har börjat byggas på nu.. Det visste vi ju om sen tidigare men har typ egentligen bara väntat på att de ska börja.. Vilket de har gjort nu :( så nu försvinner den fina travbanan!
Men men.. de ska ju byggas hela tiden överallt.. Vilket är så tråkigt, speciellt när de försvinner så mycket skog och ängar!

Någon gång SKA jag flytta ut mot landet (fast fortfarande nära sthlm, typ bara ut mot nynäshamn eller åt kanske norrtälje hållet... Någon gång!

Bruuuuuumm, bruuuumm

Alltså jag fattar inte, jag är STÄNDIGT trött numera >.< ååhh vår och sommar? vill ni inte komma tillbaka redan nu? aja, jag får väl överleva den här vintern också, även om det känns motigt och trööökigt!

Övningskörde till Hornbach idag (som ligger i södertälje ^^) dvs lååång resa :D massa kul! Fan jag älskar att köra bil, det är sooo much fun :D Mamma köpte äntligen nya fiskar till sitt akvarium :P (och jag skulle behöva göra rent mitt akvarium påtal om ingenting *vissel*)
Sen åkte jag ut till stallet för att rida en sväng och pållehästen var SÅÅ duktig idag :D
slappna av direkt, arbeta trevligt i lång och låg form, så idag fick han belöning! Vi gick ner på ovalbanan och travade och galoppade ^^. Kuuul sa hästet och ville springa MERA! skritta sen av på vägen tillsammans med stallkamrat och Bingó tyckte det var sååå tråkigt (tills vi träffa på älgko med kalv, så vart pållarna rädda :P)
Svettig blev han också, Bingóboj..Riktigt svettig :P vadå att han TAR I, i galoppen?

Imorgon blir det iaf hovis på morgonen, och klippning efteråt :) dvs långdag i stallet! Men det blir najsigt :)

nu ska jag faktiskt strax krypa ner i sängen med kissekatten. För jag är som skrivet sååå trött! :o

Tjing på er mina vänner :)

There he goes

NU, mina vänner. Har poletten ramlat ner, hissan har lämnat bottenvåningen, lampan är tänd! Bingó insåg att det var skönare att bara slappna av och följa mattes anvisningar ist för att käma emot. Se, Det ska vara LÄTT att göra RÄTT.. Men min häst tycker om när det är svårt.. Envisa hästfan <3
Krävdes bara "normal" framskrittning med vanligt lösgörande arbete för att få honom mjuk och fin :D NAJSIGT!
Töltade på mer idag, mycket på serpentinbågar, krama upp i kurvan, hålla kurvan och ta ner på rakt spår. Böja om och krama upp i tölt i kruvan osv osv. Bingó gillar den övningen :D de märks att han "hinner med" han blir lätt ganska virrig om man gör för mycket samtidigt, att arbeta på volt är egentligen det som funkar bäst för honom. Han får problem med balans och takt/tempo när man byter om som man gör när man arbetar med serpentinbågar. Det blir ju bättre såklart ju mer man arbetar med det, han KAN men man måste förbereda honom :P
MEN jag minns när jag inte ens kunde tölta på volt :P de var ren grisepass bara för att han inte visste HUR man skulle hålla sig på volt. 4Kanten var mest hans grej. Lätt att veta vart man ska springa, samt att man har stöd av staketet :) Men nog om det, det går framåt igen iaf.

Böt bett för några dagar sen, till ett rakt gummibett, han trivs på det ganska bra ändå! Måste dock köpa ett i större storlek och med fasta ringar.. Blir nästa projekt!
Peeeeengar, när vill ni infinna er? :(

Nu ska jag och missekatten försvinna ner mot sängen. Tröööötta båda två *gäsp*

natti <3

Get it for free?

blev stallet relativt sent igen, jag fattar inte att min mamma orkar med det jobbet hon har, jag hade brytit ihop för lääänge sen!
Iaf, övningskörde dit och hem. (pappa har även ringt herrbilskolelärare som skulle ringa såfort han hade en tid över).
Bingó fick vila idag, har gått 3dagar på raken nu. Hade däremot stormock i stallet, 5boxar stod på schemat. Så högt tempo hade jag "mock mock mock" sen var de klart :P 50min i stallet, måste säga att jag ändå är ganska snabb av mig, de ska ju mockas 5boxar, fixas mat, slängas in mat, vattnas och hälsa häst i hage :)

Imorgon ska jag rajda ytterligare ett pass på ridbanan, jag GER mig inte förrens han förtjänar ett pass ute i skogen! SÅDESÅ.. Fredag blir det pysseldag om inte annat, skoning + klippning hade jag tänkt hinna med :) fattar inte pälsen på den där hästen alltså.. De var inte länge sen jag klippte honom och nu försvinner mina fingrar in i pälsen (blir 3gg nu på fredag jag klipper xD)

jaja, luddigare inlägg får ni leta efter, jag orkar helt enkelt inte engagera mig faktiskt...

sååå
tjing på er!

Långtråkigt

Blööö för hur långtråkiga dagarna börjar bli nu alltså.. :( inget spännande händer förutom övningskörning och stall. Sen om de är så jävla upphetsande varje dag vettefan :P
usch, ja är jättestressad över hur pengarna ska räcka till numera :( kan inte någon av mina sadlar bli sålda någon gång? :( eller, bättre upp. Kan inte någon anställa mig? eller iaf svara på mina ansökningar >.< era jävlar!
jaja, de där ligger ju tyvärr utanför mina händer och jag kan inget göra förutom att väääänta (skrev ja inte det i något inlägg tidigare, att mitt liv består av väntan?)

helt enkelt, jag är så jävla less på allt just nu >.< varför kan det inte vända för min del? :(

We are moving forward

Åh woow, de tog "bara" 30min idag för Bingó att gå avslappnat och mjukt i skritten, alltså  mjukt i sidorna. Böt bett idag också till ett rakt gummibett, som tyvärr egentligen är förlitet (1strl ungefär) måste köpa mig ett, de här har jag fått av en kompis vars häst inte kunde ha bettet då de var för stort.. Men jag vill ha ett med fasta ringar (om jag hittar ett, humm!)
Iaf, efter 30min skritt börja jag med serpentinbågar, 3st och i varje "sväng" kramade jag upp honom i tölt, för att skritta på rakt spår och ställa om inför nästa "sväng". Gick okej, lite stelt och stressigt blev det tillslut, då han "KAN SJÄLV" (enligt honom då) så då måste man byta övning.. Släppte faktiskt riktigt fint i svåra varvet ett halv varv på volt. Lätta varvet var lite stelare idag, har ju fokuserat så på svåra varvet.. Iaf gick han väl ok där också.

Lillabruna däremot är alltid värsta fröjden att rida :D jättepigg var hon! Ville springa FOOOOORT :D trava i sin fina bombom trav, dvs med riktigt ordentligt sväv och hon tar verkligen i med bakbenen ^^. Fina lillabruna!
Töltarbete på volt sen, bjöd trevligt ned nosen bitvis, styrkan börja komma där nu :D Helt ren takt hela tiden också. Kan man bli annat än glad? :D är så glad över att få rida henne :') min fina lilla medryttarpownie <3

Time is all you have?

så var det måndag igen.. Inte för att de än rör mig i ryggen direkt. Fortfarande hemma å drar mig typ.. Hoppas väl snart på att få höra om jag kom in eller inte.. mitten av november, de är några veckor dit.
Har inte hört ett skit från alla de 5jobb jag sökt (inte ens ett, HEJ tack för din ansökan, vi hör av oss när ansökningstiden gått ut) så ja, de känns ju skitkul, NOT.

sitter här och surfar runt, önskedrömmer lite om stora hästgårdar (varför är jag inne på de sidorna för? antagligen för att strö salt i såren!), väntar på att min hovis ska ringa om en ny skoningstid på torsdag eller fredag.
Väntar på att mamma ska sluta jobba så vi kan övningsköra iväg och storhandla och sen åka ut till stallet.
Mjo, just nu går väl mitt liv ut på att vänta.. Så roligt så (eller inte)

Ska iaf rida både Bingóbus och lillabruna idag :) vilket är najsigt! Sen ska jag plocka in hästar från hagar, mer än så är det inte som faktiskt står skrivet i papper :P gud vilket händelserikt liv jag har! De är iaf en jävla tur att jag har hästarna som intresse, de är iaf lite tidskrävande, och just nu är det bara det jag har över, TID.

Men jaja, nu ska jag väl fortsätta titta på herrgårdar med stora fina stallar och vackra marker.. Suck
När kommer han, Mr Handsome/rich och räddar mig ifrån mitt liv?

Port 73

Ja, då har man varit och kollat in nya "port 73", lite klädaffärer, skoaffärer och pappas favorit Jula ;D haha
ska väl dit igen och kolla lite nogrannare, vi hade suckpelle med oss.. Sitter nu iaf och knappar på ett nytt härligt tangentbord! Me like very much!

Övningskörde till stallet sen på kvällen, stalltjänst i regnet.
Passade på att rida Bingó idag också för att typ färska upp minnet från igår, red ca 40min bara skritt, stressa bitvis, slappna av fint ibland för att nästa sekund styva sig. Han tappar bakdelen endel också, måste fan ta ut kiropraktor även om plånboken säger NEJ (verkligen, den skriker NEJNEJNEJNEJ), blev bra efter ca 35min skritt, så finåker ca 5min innan jag bestämmer mig för att ta upp honom i tölt i lätta varvet, de var ju ett misstag.. Får gå tillbaka till skritten där han stressa som en idiot och göra om försöket... Går bättre och är ganska nöjd, byter till svåra varvet (som vi även skrittade mest i iom att de är där han är stel), glider över i tölt och han går halvbra, arbetar med innerskänkel och efter ca 10min skrölt/tölt mjuknade han, bjöd till form och släppte relativt bra i inner. Bara tacka å ta emot den och ge långa tyglar å sluta!
Får göra den här resan några gånger känns det som, innan jag har tillbaka min pownie. För just nu är han ju någon annan häst.. Förbytt :P

Imorgon måste jag dock komma ihåg att ringa hovis! Kom ihåglapp är uppsatt på hallspegeln! haha, annars glömmer jag det bara :P

Imorgon är det måndag, och jag har förhoppningsvis lillabruna också :D ska bara dubbelkolla med matten först ;D

men nu, ska den här katten lekas med.. annars gör han dumheter!

Tjing!

gårdagens ridlektion + firande av stallkamrat!

Jaha, snön hade ju INTE försvunnit från ridbanan, eller ja halva ridbanan var snöfri, jag skottade lite på ena sidan men gav upp.. De gick att rida lite trots styltor.
Red fram Bingó nere på ovalen, trava, tölta och galoppa lite, för där var det minsann snötomt! (förutom ena hörnan+kortsida). Bingó har varit så stressad senaste tiden på ridbanan, har inte velat slappna av, gå igenom kroppen i skritten osv. Så vi tränade på att länga överlinjen och böja/ställa. Liksom bara skritt förutom lite tölt på slutet. Malin fick ta en bild på hur vi såg ut då jag hela tiden klagade på att han kändes lång, oengagerad och på bogarna. Är själv så van att rida ihop Bingó så mycket i skritten, ha honom högre i formen och mer satt.
Bilden övertalade mig inte helt ändå, även om man ser att han är avslappnad! Men han är lång och låg :P dock med näsan i lodplan å så. Ni får se bilden lite längre ner sen :)
Lite mjukare vart han mot slutet, och jag måste lära mig att släppa på kraven! Bingó kan inte gå som bäst jämt. Även fast jag tycker att han kan göra det *vissel*

Sen blev det att snabbt åka hem efter lektionen, snabbdusch, äta och fixa iordning sig för att sedan åka iväg till stallkamrat, för att fira annan stallkamrat som nyss fyllt jämt. Kan bara säga såhär, även om jag är näst yngst, och den som är närmast min ålder är sisådär 16år äldre, så trivs jag verkligen i det här gänget. Jag trivs med "äldre" människor, jag tycker om att höra historier från när de var unga osv :) Och även om ålderskillnaden är stor, så känner jag mig välkommen. Och vi har som sagt det jävligt bra i stallet, då vi alla kommer överens (visst klickar man mer med vissa och mindre med andra, men överlag är det en bra stämning i stallet). I LIKE! :)

Här kommer bilden på mig och Bingó, fotad av ridlärar Malin;


och ja, vanan sitter i från Agnes alla fototillfällen!
LE PÅ BILD xD


Jaha, de sög ju?

Gick ju inte alls att rida idag ju? Vafan.. och imorgon ska jag rida lektion xD
och jag har ridit på ridbanan typ 3ggr den här månaden :P känns bra.. Jaja, jag viskade till Bingó idag att han får ta och vara mjuk imorgon. Vila sig i form? yes?..
Och så hoppas vi att snön försvunnit på ridbanan imorgon (de boooorde den faktiskt, ska ju inte rida förrens vid 17, och de ska vara 6grader och sol imorgon!!).

Iaf, kan berätta att de inte var sådär jättespännande att köra med sommardäck idag xD MEN det gick och jag höll mig på vägen! :) och jag verkligen älskar att köra bil, de är sååå.... fridfullt? :')
kan knappt vänta tills jag får ta mitt körkort (eller får å får, är REDO för att ta mitt körkort!)
kanske dags att ta upp teori boken och börja läsa igen? :)

Seriöst?

Jag är en sån här människa som ALDRIG tyckt om snön (okej någon enstaka gång när jag var liiiiten) men överlag har jag alltid tyckt att vintern är en jobbig period, de är kallt, snöigt (eller slaskigt), mörkt och kämpigt. Jag gillar inte vintern, jag gör verkligen inte det.
Har god lust att egentligen bara sätta mig ner och gråta, men vad hjälper det egentligen? :(
jag lever på hoppet om att denna vintern inte blir lik den förra.. För seriöst, den var FÖRJÄVLIG! :'(

och jag kan inte åka med mamma ut till stallet idag, no vinterdäck. Pappa har iof inga vinterdäck på han eller, men han har däremot 4hjulsdrift!. Soo, 4hjulsdrift It will be!
(om nu inte snön är booorta kl 15).

Nu ska jag sätta mig ner och titta på sommarbilder, jag bjuder på en mysig sommarbild också!
Är det inte ljuvligt?



Nu håller vi tummarna!

Nu jävlar :o efter att ha blivit utskickad från blogg.se's framsida typ sådär hundra gånger så hoppas jag att jag får hållas kvar!

Börjar seriöst tröttna på blogg.se också, tycker alltid de är en jävla massa problem på sajten?!?

iaf, Bingó blev riden idag, har haft en liten halvsoft vecka ändå med en del ledighet, men nu idag så red vi ett pass på ridbanan, men imorgon får jag nog tänka om och köra väääldigt mycket skritt och böj övningar.. För ehm, sååå stel var han *vissel*, märks att vi mest ridit ut på vägen och travat samt galopperat. Så JA, det är MITT FEL att han är stel, men jag tycker faktiskt att han kan hållas mjuk ändå? Men aja, börja om från början.
Vilket bådar gott inför lördagens lektion (inte...). Jaja, får väl hoppas att han kanske hade en liten dålig dag också haha :P Och att han är mjukare imorgon när jag rider! ;D

btw, så säljer jag snart min kattunge, eller seriöst.. Ni får honom gratis! >.< jävla terrorist och han VÄXER ALDRIG UPP! Han är jättesöt osv osv, men hjärnceller, de saknar han fan många!

Onsdag

De har verkligen inte hänt ett skit idag *vissel*
förutom att jag övningskört till och från stallet, mockat lite, hälsat på ledsen häst i hage som inte alls vill stå i tråkvinterhage utan vill gå på grönbete åretom!
sen mina vänner har det inte hänt ett skit ^^. underbar dag! eller inte..
Nu sitter jag iaf och svarar på annonsvar, och hoppas att sadeln blir såld någongång! suck
aja, ska nog t.o.m försvinna ner i sängen såfort ja har svarat på mailen.
Min säng är underbar för er som inte visste det ^^.

Tjing!

Ordinary day

Känner mig helt sänkt! Tror de är dags för en förkylningstid hos mig, med kanske lite feber och annat skojj? JIPPI, jag kan knäppt vänta :o när kommer den? kommer den nu? är den här snart?

ne, nu ska jag vara lite seriöst!
Övningskörde ut till stallet, gick tipptopp! Red vägen med Annica och Múska, Bingó fick ha ländtäcke på så jag kunde sitta med mina ben under täcket också ^^ MYS! De var det enda positiva med dagens ridning.. För helvete va det blåste, regnade och var kallt :( Bingó var stissig och hoppig och ville helst bara springa SÅHÄR FORT, men iom att jag satt barbacka så nej tack. Jag har fått bättre balans, men jag ska vara ärlig, varför utmana ödet? Vi vet ju alla hur det brukar gå?!?
Fortsatte på ridbanan med lite tölt övergångar och så fint han gick sen tillslut :D red på hacket också, och ja, de blir lite svårare med signalerna mellan tölt och trav. Iaf för Bingó och mig. För såfort jag lättar i handen i tölten vill han falla över i trav. ÄVEN om jag sitter emot i sätet och fortsätter "rida tölt" med kroppen.. Jaja, en lite högre innerhand så löser det sig men ändå, störigt !!

Jag red aldrig Ásta idag, regnet gjorde att jag stod över, så Cassandra om du läser detta så mådde prinsessan bra ute i hagen! Blöt men hon mådde bra :D (och jag läste på din blogg om ev.flytt till fors. MEN HALLÅ?!? Du kan ju inte bara ta lillabruna och flytta? :o tänk på mig :( faktiskt!)

Men nu ska jag ta och ehm, stänga in katten i duschen? (nej då, jag är inte så elak) men de vore skönt.. För han är FÖRJÄVLIG just nu!. Ni vet, kvällsdampar som bara kattungar på 2år kan göra.. suck.. Om jag leker lite kanske han slutar? (önskedröm)

Natti på er där ute :) jag hoppas att morgondagen INTE ERBJUDER SNÖ som den där jävla metrologen på tv4 jiddra om.. åh gud..

blåst, regn och kyla. Jamen välkommen hösten. SUCK

Att vakna upp till detta väder är fan inte kul någonstans >.<
att sen veta att man ska rida 2hästar i detta väder är eller inte kul någonstans..
It was bound to happen I know.. De har varit en fin höst än så länge liksom.. Men ja nu vände det :(

Så jag ska fortsätta tjura framför tv:n med en filt och förhoppningsvis en katt i knät (om han nu finner ro att ligga ner ett tag). Blir övningskörning idag igen ut till stallet. Lovely! :D

Come on, feel the power!

Premiärkörde till Stallet idag :D inte för att de var någon större skillnad på 50 och 70km/h men ja, nu är de gjort också då :P De gick ju bra ^^.

Bingó fick vila idag och jag red Ásta ist :D red på vägen tillsammans med Annica och Múska och vi galopprejsade lite, töltade i värsta jättetölten! (fina lillabruna var SÅHÄR fin i tölten!) och travade. Ásta var typ sjukt nöjd med sig själv också haha, sötnosen. Hon låg som ett sträck när vi skulle galoppa ikapp Múska xD så jävla söt så jag dog lite! haha <3 Fina lillabruna :D tänk va säker man känner sig uppepå hennes rygg ^^.

Släppte sen in alla hästarna för kvällen och Bingó kom farandes i trav mot grinden. MATTE MATTE, glöm inte mig! Han blev också sjukt förnärmad när jag tog honom tillsammans med Strakur!. MIN MATTE tycktes han säga, sötnosen ^^.

Imorgon ska pappsen boka en körlektion till mig, och det mina vänner kan bli spännande xD 90min lektion med en vilt främmande människa, nejnej jag lär ju inte alls bli nervös och köra som ett as xD aja, han är där för att lära, typ *vissel*

nu ska jag dra mig mot min nybäddade säng för att glo lite på tv ^^.
Tjing på er mina vänner!

(och de är kul att antalet besökare ökar för var dag, välkomna hit alla nya! :D)


TJING!

Mohahaha, jag känner mig jätte-elak när jag som övningskörare sitter och skriker på övningsföraren framför mig *vissel*, men seriöst. Man kan ju faktiskt hålla tillåten hastighet? Minst iaf! (eller ja, såklart man ska hålla hastigheten, men man fåååår ligge liiiite över), inte 10km UNDER >.< gaaahh

och jag börjar verkligen känna mig bekväm bakom ratten, mer och mer kommer körningen automatiskt och det är så förbannat kul :D Jag verkligen älskar känslan av att styra något så kraftfullt som en bil! :D Känner mig lite vuxen också ;D haha *vissel*

Men iaf, snart blir det premiärtur till stallet också, mamma är lite feeeg och vill inte att jag ska köra 70km/h första gången på oupplyst mörk slingrig väg. Så, jag får snällt vänta till på lördag :D men jag kan hålla mig ;D jag får köra 50 än så länge iaf ^^. Och än räcker de ganska väl, för ja. Jag blir helt lyrisk! FAN VA KUL :D
jag borde typ bli taxichaffis eller liknande :o

men nu ska jag förflytta mig till sängen och glo på tv ^^.
Nice!

Tjing!

(och som ni kanske märkt är Tjing mitt nya avslutningsord xD fint va :P)

Under my thumb

Var i stallet "tidigt" idag, dvs runt halv 11 :P Kallt som FAN är det numera :( inte tycka om!
red iväg med Annica och Múska idag igen, nu bar det av mot hoppslingan i eliseberg. Bingó känns lite loj just nu, undrar tro varför?.. Ska iaf testa med att höja upp kraften (han går på onormalt låg kraftgiva just nu av någon konstig anledning? xD ne jag har typ inte höjt upp den iom att han är lite tjock fortfarande, men kanske är dags att höja upp den ändå, han brukar inte bli tjockare av kraften :P) red barbacka som vaanligt :P Har även "hoppat" barbacka, eller ja, vi kom i trav och Bingó gjorde ett "större" galoppsprång över ett nedfallet träd :P (litet sådant också, trädet alltså). Men jag är stolt över mig själv ^^. Sådeså!
Dock finns de inte en chans att jag hoppar något större (inte ens med sadel), Bingó har för många "skador" för det, och jag är inte helt hundra på att han klarar det. Men med en annan häst (typ storhäst som hoppar snällt över allt) så skulle jag nog kunna hoppa högre (med sadel xD typ inte barbacka för då dör jag!!)

Jag varit duktig här hemma också, ÄNTLIGEN kommit ihåg att ställa in mitt olivträd i garaget :P Så nu står den frostfritt och "varmt", ska kanske kolla upp hur många gånger den ska vattnas under vintervilan? :P de vore väl en idé.

Nu väntar jag på att mamma å pappa ska komma hem från dalarna så vi kan övningsköra en sväng ikväll när vi åker iväg för att handla ^^. Mucho fun!

Nu ska jag förflytta mig till soffan med vetevärmaren, fleecefilten och katten för att glo på tv :) Härligt!

Tjing på er :D

Thats just, love!

Red skrittslingan idag med Annica och Múska, alltid lika mysigt att rida med dessa 2 ^^.
Bingó kändes lite väl försiktig till en början innan han började skritta genom kroppen och blev därmed stabilare att sitta på. Älskar den här skogsturen, lite upp, lite ner, stenigt på vissa ställen och slingrigt, men man kan släppa allt! De är bara skritt som gäller i 2mil. Så underbart :D tar ca 1,5timme att rida, men så underbar väg. Har jag sagt att den är underbar? ;D haha

Frusna var vi iaf när vi landade på stallplanen! Trots barbacka fruser man numera om tårna och ovansida lår när man rider :( förbannade årstid att vara så kall!!
Imorgon går min pållehäst upp med stora gänget! NU får allt kli vara över sådeså! Trädhage here we come! :P
Sen håller vi tummar och tår över att Bingó inte börjar hosta aset över att de får hö ute nu! DUMMA hö :(

Nu ska jag upp och fixa mig iordning. Fröken Annica kommer snart över och då blir de middag (gud vad jag är HUNGRIG) tacos blir det! MUMMA :D

Tjing!

Älska innan det är försent!

Hade svåra problem att somna igårkväll och kom osökt in på far och morföräldrar..
Jag har inga kvar i livet, vilket är så jävla sorgligt.
Jag har alltid avundas min klasskamrater/kamrater när de berättat att de besökt sina mor/farföräldrar, vad de fick i julklapp från mor/farföräldrarna osv. Jag vill också ha dom i livet. Jag vill också sitta hos min morfar när han berättar historier från när han växte upp. Jag vill också äta mormors goda hembakade bullar, eller sitta med farmor och lösa korsord, eller vara ute på en promenad med farfar.
Jag önskar så innerligt att mina föräldrar lever så pass länge att de kan ge ett stående intryck hos mina barn. Att mina barn kan berätta vad sin mormor och morfar gjorde under sin livstid!

Min mormor hann jag aldrig träffa, hon dog sorligt nog i bröstcancer innan jag föddes. Jag skulle ha blivit hennes första barnbarn. Morfar hann finnas i 2år, jag minns inget av honom. Jag var hans första barnbarn också. Vilket mamma berätta att han var så stolt över, och hade så stora planer för. Men det blev just bara planer. Han dog av en bristning i hjärnan.
Farmor minns jag lite mer av, dock inte alltför mycket då hon var extremt dålig sista tiden. Jag har iaf fler bilder tagna med oss tillsammans och faktiskt pratat med henne. Även om det var för ca 15år sen vi kunde ha en "konversation" tillsammans, hon dog 2001 av ålder och underliggande sjukdom. Jag ska väl säga att jag ändå inte minns henne som den person hon antagligen var. Sista tiden låg hon bara i en sjuksäng och levde i sin egna lilla värld.
Farfar minns jag inte eller alltför väl. Minns att jag alltid fick en liten slant av honom såfort man kom på besök, så jag kunde gå ner till kiosken för att köpa godis/glass. Minns att han hade många tatueringar från när han låg i flottan. Och jag önskar att jag hade fått kunna höra fler historier därifrån. Farfar dog 2004 efter att ha bott i dalarna i 3år (han flyttade strax efter att farmor dog). Sista åren hade vi noll kontakt, han levde sitt liv på sitt sätt.

De är synd att jag som skrivet inte har större minnen av mina mor/farföräldrar. De är ändå de som är grunden till mina föräldrar! Jag hade så gärna velat sitta och leta olikheter och likheter mellan far och son, mor och dotter. Men jag fick inte den chansen.

ta tillvara på era mor/farföräldrar. Njut av visdomen dom utstrålar. Le åt deras berättelser, ställ dina frågor, titta på gamla fotografier. Men framförallt, älska era mor/farföräldrar, man vet aldrig när dom tas ifrån en!

Bye my lover, god bye my friend.

Ja, så åkte mobilen in på sjukhus idag då :'( ME SAD!
4:a veckor kommer de antagligen ta också, ännu mera SAD. Hur ska jag klara mig utan min bebis? :o
Har min supergamla Sony Ericsson som är en trotjänare men han börjar falla isär :(

De positiva idag var iaf att jag och Bingó skrittade höbalslingan, sen red vi lite på ovalen i både trav och galopp :)
sen fick jag rida Ásta också :D vilket alltid är roligt, men vi hade lite odelade meningar om att trava eller ej ;D Men det gick tillslut! :D

Övningskörde idag också! Både till elgiganten där mobilen lämnades in, och till Willys ^^.
Alltså, de är verkligen SÅ KUL att köra bil! Jag vill köra MERA MERA MERA.. (dock tror ja inte att mammsen vill åka bil i timmar bara för att jag tycker de är kul xD) men ändå!

Sen håller mitt ben på att säga upp sig helt.. Fan va ont de gör idag!! :( dumma ben!
Undrar dock när de ska sluta göra ont? Såfort man kommer åt benet vill jag bara slå till den jäveln :o likadant om byxorna sitter för hårt, eller om man har lösa byxor som fladdrar i vinden.. Alltså, PAIN..
Jaja, någongång lär de väl sluta göra ont kan man väl hoppas :P

Föräldrarna åkte till sommarstugan idag för att stänga ner för säsongen. Jag njuter av att vara själv hemma nu. Så skönt! Imorgon kommer Annica över och vi käkar middag och ser på någon film :). Men de är verkligen skönt att vara solo. (Iaf om man alltid har folk omkring sig!), nu ska jag förflytta mitt njutande till sängen, förhoppningsvis finns det något trevlig program att titta på eller någon bra film :)


Tjing!

Alltså, världens bästa! :D

Jag har många gånger sagt att jag har världens bästa instruktör, och de har jag verkligen! :) Jag har alltid lyckats "hitta rätt" i den kategorin, aldrig har jag ridit för någon som jag inte trivts med! (förutom någon enstaka, ridlektion på fors när ordinare varit sjuk/bortrest eller liknande. Men de är ju inte regelbundet). Jag har haft tur här, iom att de också är en stor djungel! Aldrig har jag behövt ifrågasätta en träningsmetod iom att jag själv alltid har fattat varför och hur man utvecklas därifrån. Inga konstiga metoder utan alltid sunt förnuft!

Nu när jag är lite (ehm, läs mycket) pank så erbjuder sig min underbara Malin (ja, hon är MIN, inte din ;D) att ändå ha lektion för mig och så betalar jag tillbaka såfort jag fått pengar :D isnt that lovely?
Nu ska dom här rackarns sadlarna bli sålda! Sådeså! (och jag ska få betalt av pappsen för att jag hjälpt till med friggeboden^^)

Nu ska jag iaf glad som jag är, moppa mig ut till stallet för att rida en liten sväng på pållen min :D

Tjoho och Tjing på er mina vänner!

Together we fall

Körde på en lugn morgon idag, inget målande eller tjaffsande ;D
bara gjorde mig iordning och åkte ut till stallet för att rida min prins!
Det blåste halv storm och Bingó var SÅHÄR stissig!. Allt var farligt, fåglarna i buskarna, löven som prassla under hovarna, hans egen fjärt, träden mot jackan.. Ja ni hör själva ;D
Skritta en liten sväng på vägen och in på förbjudet område *vissel*.
Tror dock jag får lugna mig lite med pälsglansen xD måste ha "rasat" ner på ryggen när jag höll på igår för HELVETE va hal han var xD så, ska hålla mig lite lugn med pälsglansen (a)

Väl hemma fixades det mat och sen for mammsen och jag iväg för att övningsköra lite igen ^^.
Idag gick de ju betydligt bättre än igår :D och fan va kul de är att köra bil.. Jag kommer absolut bli en sån där människa som kan sätta mig och köra bil en timme eller två när jag har lite "långtråkigt" (den dagen jag har körtkort då!). Har även parkerat på Ica Maxis parkering ;D haha längst bort så jag kunde parkera i körriktningen, allt för att slippa backa nu i början *vissel*.


Nu har min älskade älskade HTC sagt upp sig helt :'( kommer lämnas in på sjukhus imorgon. HUR ska jag klara mig utan min fina älskade Touch mobil?..
Insåg också att man måste använda knappsatsen på den gamla mobilen.. De gick inge bra när man tröck på skärmen, de hände liksom inget xD
Jaja, hoppas de inte tar alltför lång tid nu bara innan jag får tillbaka min älskling!

"Nej, vrid på spaken. Nej slå på spaken. STÄNG AV LYSET"

Jao, övningskörde nu på kvällen då. Mamma chockade mig och typ, ja kör nu hemifrån! Jag typ, eh.. Ska vi inte åka till industriområdet ? xD Men nehe, ut på stora vägarna bar det! Hela vägen till jordbro för att tanka och hem igen :D mohaha NU blir vägarna farliga! För jag är lite farlig xD Stackars lilla mamma <3 helt panikslagen när jag typ kastade mig ut i en rondell "I CAN DO IT".. Med mamma utan att andas "det kommer en bil där" .. Stackars mamma<3 ^^. Men jag var faktiskt duktig, förutom den "incidenten" :P Vi överlevde ju ;)

och så rubriken.. Jag kom åt hellyset utan att veta hur man stänger av det *vissel*, det skapade panik hos mamma xD jag däremot fattade inte varför vi hade panik? De är ju bara ett par lampor? :P som ja, stängdes av så fort vi slutade svänga i rondellen xD

Nu ska jag spela lite wiiii igen :D var länge sen nu, har haft lite ont i benet ;D haha illa!

Imorgon ska vi köra en sväng till, öva på rondellkörning.. Min älskade mamma <3 kommer att bli ett nervrak! xD

and so it goes!

Bingó är numera friskförklarad av mig ;D haha ne men de måste bara ha varit en jättesträckning/muskelspänning. Trava som en GUD idag på lina.. Det här skulle herr Veterinär ha sett! :D haha tror aldrig han har travat så bra? woow :'D
Sen kom stallkamrat ut och fick hjälpa mig med att motivera min pålle till att galoppera (jag kan liksom inte småskutta bredvid än, min vad dödar mig om jag gör annat än går). WROOOOM sa Bingó och tyckte det var SKITKUL med någon som "jagade" honom xD galet snygg galopp också :D verkligen rund och fin :D

Så imorgon ska jag ta mig en liten skrittur på honom längst vägen :) sen är de nog bara att rulla igång igen. Lite lugnt första dagarna bara!

Nu ska jag upp å käka middag, sen blir det övningskörning. :D

Färdigmålat!

Ja, nu har jag EN YNKA sida kvar :( färgen tog slut.. faaaaan va irriterande! aja, den sidan är iaf grundmålad samt inte riktigt färdigbygd då den ska ha en dörr å sånt på :P Förhoppningsvis blir de klart innan första snön kommer ;D haha

Känner att min rygg gör oooont, samt mina armar :( dumma tunga färgburk!

Nu ska jag däremot upp och käka lunch, sen ska jag åka till stallet på rödablixten ;D och se om hästapållen fortfarande är halt eller inte! Har ju inte kollat sen i söndags, ändå 3dagar sen.. Och är de bara en sträckning/muskel åkomma så bör han vara bra idag. Jag har ju nästan inte ont i benet längre :D
Vill ju rida på min pålle <3 Men, skynda långsamt! Right?

Tjing!



Fääärdig!
Nu ska bara knutbrädorna på, samt taket ska bli helt klart och få färg och vindbrädor
och allt som hör därtill! :)


Tjoho

Just nu har jag rådamp på min dator.. Jag hatar den!! Verkligen, de finns inget annat jag hatar i världen än just SEGA datorer.. Och vi alla känner väl igen det här? "startar upp datorn, låter den tänka ett tag (men inte helt klart), klickar på internetfönster, datorn börjar tänka jättehögt och allt segas ner, internetfönstret kommer inte upp, Klickar på msn ikonen, datorn segas ner ännu mera, klickar på spotify. Datorn LAGGAR TOTALT, och man skriker lite"
händer inte detta i varenda hem i sverige? seriöst?

Iaf, efter att ha målat friggeboden (som ja skrev i förra inlägget, trorja?) så fick jag skjuts ut av mammsen till stallet <3, fixade iordning i stallet och tog mig sen en ridtur på finalillaälskadebruna <3 Vet inte hur många gånger jag kommer säga detta ^^. Men TACK Cassandra för att du låter mig rida din prinsessa! :) Hon är underbar! :D
Damen är en töltmaskin och vi arbetade idag på traven. Formen var lite sisådär men hon kom tillbaka tillslu! Najs.
Sen frågade stallkamrat om jag kunde handhästa hennes sto (har lovat henne att göra det med Bingó, dock är Bingó fortfarande (???) halt, ska kolla igen imorgon om han är bättre) körde några varv på ridbanan först. Tog oss sen ner på ovalbanan. och jag måste säga, ännu en gång! LILLABRUNA är så BÄST <3 :'D
Man kan känna sig så galet trygg på henne, för hon är helt enkelt genomsnäll!! Trava på jättelugnt och fint med stoet på sidan av, galoppa t.o.m och Ásta lyssna så bra :D alltså, hon är en fröjd att rida!

Och de är så skönt att kunna sitta på en häst igen och inte känna några begränsningar! (förstå mig rätt, jag älskar Bingó, men han är ett specialcase!!).

Summan av de hela, lillabruna är bästa stoet ever :D sådeså ;D
och ja är jätteglad över att ja får rida henne ^^. faktiskt!

Nu ska jag ta mig till sängen, och gissa?!? kattungen följer med. Gud så ovanligt *not*

sååå
Tjing på er :D

Carro som spindelkvinnan?

haha, eller inte..! Men nu är iaf friggeboden grundmålad.. Gråååå blir den :) blir nog bra det där!
Har ont i benen efter all jävla klättring på stegen! ajaj!! :( hängde lite i stakstolarna för att slippa gå ner och flytta stegen i onödan :P haha var lite livsfarligt vissa stunder men jag överlevde!
Nu är liksom det roligaste gjort! Imorgon ska vi (varför skriver jag vi för? de är fan bara jag som målar xD) JAG täckmåla. Vilket är sååå tråkigt iom att de inte blir en "synlig skillnad" på att man målat. Men måste göras.

Nu ska jag orka dra mig ut till stallet. *gäsp*
måste åka långa vägen också, iom att de är älgjakt i stallet idag.. Suck :( blir en lång sträcka med moppen, kallt lär de vara också.. Aja, lika bra att byta om och åka nu då. De blir ju inte bättre ju längre man väntar!

Så tjing på er mina vänner! :) vi hörs antagligen ikväll igen :D

Yrkesvux?

Jao, då har man sökt in till yrkesvux idag då.. elutbildningen närmare bestämt.. Bara vänta å se om man kommer in då.. Suck, jag vill ju verkligen inte sätta mig i skolbänken igen! Men jag har ju inget val? Detta ger mig iaf runt 2tusen i månaden.. Just nu får jag ju ingenting?!? Bättre än inget å har jag tur får jag väl en praktikplats efter avslutat utbildning och efter 1års tid på praktikplats har jag ju mitt el certifikat.. Alltid något! Så ja.. Detta är bättre än inget, kanske t.o.m de bästa  jag kan erbjudas just nu?

Har bakat en jävla massa kakor idag! Syltkakor och ökensand! :D MUMMA! :D
sen for jag ut till stallet på kvällen, då mina måndagskvällar börjar nu iom att Bingó ska ha täckesbyten :)
Bingó blev masserad och tyckte det var SÅÅÅÅ SKÖNT :D kom åt en punkt som var rena rama himmelriket!
Lillabruna blev longerad en stund, lite trav och galopp övergångar och nu tar hon ju högergaloppen galant i linan :D Tycker ju hon blivit bättre uppsuttet och det har hon ju verkligen iom att hon tar den fint i linan nu :D SÅ jävla söt är hon också. WROOOOMMM värsta räser hästen (ja vet, racer men de är sötare att skriva så! okej?)

Ne nu ska jag vara snäll matte för engångskull och faktiskt  leka engagerat med min kattunge!

Tjing! :)

Jaha

Sitter här och väntar på att tiden ska gå..
Kul.....

Halt

Började dagen med att ligga och dra mig i sängen. Vilket var SÅHÄR skönt. Ont i höften och i vaden som fan.. Men men! Runt 12 åkte vi iväg (på antagligen den sista turen med Mustangen för iår) till Taxinge slott (eller kakslottet som det också kallas). Käkade goood chokladtårta samt en räkmacka. Åkte hem och for vidare till stallet.

Sadeltränade Bingó idag, longerade och insåg att han var halt båda bak... Fan va han måste ha slagit i haserna i fredags... Men antar att han har ont lika länge som jag har ont. Blir ingen ridning nu fram tills min smärta har gått över. Blir lite promenader med och utan sadel. Kanske någon tömkörning om jag orkar. Vi tar en kravlös vecka nu Bingó och jag. Skulle behöva ta ut kiropraktorn, men helt ärligt.. Jag har inte råd :( Måste få mina 2sadlar sålda först, såfort någon sadel blivit såld ska jag ta ut kiropraktorn!

Har sån ångest i stallet nu också, vet inte om och när vi börjar på gemensam hösilage (Bingó har eget hösilage på småbal just nu, men de är så dyrt iom att höet ingår i stallhyran och jag nu köper eget).. Samt att hästarna går på fri tillgång av HÖ (alltså, torrhö) i hagarna. Än går inte Bingó i den hagen pga eksemkli.. Men sen så kommer jag ha sån svår ångest och panik över att hostan ska starta igen.. Kämpade hela sommaren med eget hösilage så han slapp höet. Å så nu ska dom ha fri tillgång till just de där jävla höet (iom att de inte finns någon halm att få tag på iår)..

Jag vet inte hur jag ska göra.. Jag får problem om de först och främst inte blir någon gemensam hösilage i stallet.. Då måste jag diskutera med stallägarna om nedsatt stallhyra.. Sen om Bingó nu hostar aset (han verkligen slemhostar med STORA slemklumpar som flyger) av att gå på fri tillgång till hö så måste han helt enkelt gå i annan hage, utan hö.. Vilket betyder att han måste stå själv?.. Alltså JAG VILL INTE :(

Skulle så gärna vilja att stallägarna tog bort höet och valde att lunchfodra i vinter ist.. Men de vill ju inte det pga stressen som medföljer.. Men just nu känns det bättre än att de har fri tillgång till hö.. Iaf ur min och Bingós synpunkt..

Ne, jag grubblar just nu för mycket och har lite ångest över hur allt ska arta sig.. De kanske går bra, vad vet jag? (iom att Bingó bara ätit torrhö på sommaren tidigare pga för få innehästar för hösilage, och de kanske triggar hostan då sommaren är torr och varm?!? med eksemet å allt? eh inte vet jag). Bara tiden kan utvisa.. Men det känns jobbigt ändå.. Jag behöver och VILL INTE HA en häst med bronkit också..

De räcker med spatt, senskada, atrox och eksem.. Jag behöver inte lägga till bronkit på listan också..


Nine lives?

haha, de är kul när man skrämmer skiten ur stallkamrater.. Blev själv refererad till en katt "Men Carro, du måste ju ha 9liv!" och jag kan nog bara hålla med.. Tror dock att mina 9liv börjar sina nu.. Vilket är illa! Undrar om man kan fylla på dom på något sätt?!? Refillkort som köpes på pressbyrån? inte?!?

Iaf, for iväg till foderboden (reklam, reklam ;D) och köpte 2balar hösilage och lite morötter till pållen! Hoppas snart att Herr stallägare öppnar en hösilagebal så Bingó slipper stå på hö inne också (räcker med att han snart ska upp i hagen där de är fri tillgång till hö. Min häst kommer få bronkit, kul >.<)
Bingó fick vila idag, av ganska synliga själ? :P Var bara ute och hälsade i hagen :) myspållen kom direkt och la huvudet i min famn <3 åh jag älskar den här hästen!

Imorgon ska vi sadelträna lite :) longering med sadel på rygg hade jag tänkt mig :) tror inte min kropp orkar med ridning imorgon xD men på måndag får jag allt ta mig upp på hästryggen igen :) Lillabruna och finaBingó ska ridas :)

Nu ska jag och mitt ondavänstraben förflytta oss till sängen.. Hoppas lite att de finns någon bra film att se! :)

Natti på er :)

ont, det gör ont

Ja, jag refererade till LenaPh. ILLA jag vet >.<

Men de är ren fakta, jag har så jävla ont idag också.. :( tyck synd om mig nu då!
Dock inget blåmärke?!? 0.o så jävla skumt. Jag som alltid får blåmärken!
Nu känner jag av musklerna runt höften samt nacken också.. Gjorde inte ont där igår men nu känns dom.
Men de är inte så farligt, de gör bara svinont nere på vaden (mot ankeln), de är nästan så man vill gråta när man kommer åt benet :'o

Ne, nu ska jag gå upp å jämra mig lite för mamma å pappa, sen åka iväg till foderboden för att köpa hösilage och morötter! :)

"De var som att se Titanic sjunka"

Ja, de började bra med en mysig skogstur tillsammans med Annica och Múska.
Red barbacka som vanligt tog inte ens stigbyglarna idag. Rider samma sväng vi ridit hundra gånger men idag var de nog lite väl halt.
De är en liten bergskant man måste klättra över (max 1m hög, det GÅR att kliva över då den sluttar lite, vi har ridit där förr som tidigare skrivet), men idag var de lite halt och Bingó missa med ena frambenet och går ner på knä (frambenet på den "nya" höjden, bakbenen på den gamla höjden). Känner hur han funderar på hur han ska ta sig därifrån och bestämmer sig för att försöka få upp det andra benet på den nya höjden. Det går sådär (härifrån gick allt ändå relativt snabbt men ändå i slow motion). Han glider tydligen med bakbenen sen (Annica som stod bakom såg allt). och jag glider av bakåt (då han nästan står i en "stegra"). Jag landar mjuk men ser hur Bingó SÄTTER sig på min vänstra vad (som såklart landat på en sten, så sten-vad-hästarsle) men välter undan åt vänster (jag ligger åt höger) jag hinner ställa mig upp sen ställer sig Bingó upp och ser verkligen jätteledsen ut. Han skämms något så enormt när jag ramlar av. Och detta är det "värsta" vi har gjort (de mest dramatiska kanske man ska säga). Han verkade dock ganska oskadad (känndes dock som om SI-leden kanske hoppat snett igen) men jag hade inget annat val än att sitta upp på närmaste sten då det helt enkelt gjorde för ONT att gå på benet och vi var en bit hemifrån.

Vi hade tur, eller jag hade tur. Hade jag haft sadel hade Bingó med stor sannolikhet slagit över ist (iom att jag inte kunde glida av som man gör när man sitter barbacka) och jag hade då fått ryggen på den där stenen+sadeln+hästen. Och ändå nu hade jag tur att Bingó hade sådan pass bra KOLL PÅ VART JAG VAR, så han inte ramlade över till höger, utan drog sig till vänster.

Ja, ibland ska man ha tur. Dock undrar jag hur min vad kommer se ut imorgon. Då det gör måttligt ont just nu (dvs de verkligen DUNKAR och det gör galet ont att stödja på benet) inget är ju brutet iom att jag kan röra allt samt jag KAN stå på benet utan att jag svimmar av smärta. Men de gör fruktansvärt ont!

Jaja, jag lever, likaså hästen!

seeeg fredagsmorgon..

alltså, jag hatar min matsmältning? ibland går den helt crazy, som halv 7 imorse.. Umm så mysigt..
Men nog om det, ni vill nog inte ha mer info än så ;D haha (illa förlåt, ni ville nog helst inte veta något alls!!)

Iaf, kom tillbaka till underbara sängen lite senare och låg och mös med missen. Missar är bra att ha ibland :D eller ja väldigt ofta  ^^ väldigt mysigt sovsällskap om inte annat :D
Ska strax göra mig iordning för att åka till hästen. Hör och häpna! ANNICA ska rida idag (de var inte igår). Så de blir nog äntligen en härlig uteritt :D var ett tag sen jag red i skog och mark liksom, mest ridit vägen å så. Vore nästna lite mysigt att rida andra sidan jordbroleden.. För DET var INTE IGÅR! :o (typ vårast jag var där sist xD)

Nu ska jag upp å käka en knäckebrödsmacka.. För att få igång den där magen ni inte vill veta något om ;D
sen göra mig iordning och vänta en liten stund på Annica :) sen blir det som sagt stallet på moppe

(gud va det känns som att jag upprepar mig själv xD)

sååå

Tjing! :D

Bildbevis :D

Idag for Agnes med ut till Bingó.
Alltid lika trevligt och jag kommer sakna fröken när hon nu ska åka bort LÄNGE! Först på semester, sen för att jobba i England!! Vem gör något sånt mot mig ;D haha nejdå. HA SÅ JÄVLA KUL AGNES :D VI kommer att sakna dig ^^.

Iaf, red en sväng på ridbanan. Har inte ridit där på någon vecka nu. Mest ridit rakt fram på vägen i trav för att bygga upp takten igen. Som har blivit mycket bättre absolut, men fortfarande en bit kvar!
Iaf, formen orkade jag inte pyssla med idag. Jag vet förlåt :P Bilderna blir kanske intelika roliga men Bingó är fin ändå!
Tölten däremot har han utvecklat enormt. Steget är ett faktum numera, vilket är så skojj :D takten sitter också sålänge jag inte "åker häst" (för då blir det travtakt).

Red en sväng på ovalbanan där jag galoppade :D och Agnes fotade! Kul att ha de på bild :P alltså att jag galoppar barbacka ;D
Sen red lektanten Agnes på ovalen och bara galoppade varv på varv. haha sötnosar :D

Böt bort eksemtäcket idag och la på regntäcke med hals ist. Hoppas Bingó klarar av det. Men de tror ja :)
Bilden när jag galoppar kommer sen, när Agnes har redigerat den. Så haha på rubriken ;D ni blev lurade *vissel*

Men bilder finns att se på bdb (och snart på fb!).

Återkommer med en galoppbild här senare!

Tjing :D

Snabbt

Blir ett snabbt inlägg, ska upp å fixa mig för snart kommer Agnes
och ni gissar rätt, idag blir det Bingós tur :D igår Mach, idag Bingó :D
Jag måste passa på å träffa min Agnes innan hon far ut på stora äventyr!
Men snabbt inlägg, jag hoppas bara att vi inte blåser bort idag!
Och Bingó blir nog av med eksemtäcket idag och får på sig regntäcke ist!

Men nu, föna håret (eller vinden utanför kanske kan göra detåt mig?

Tjing!

Ridtur på världens finaste Mach :D

Var med Agnes ut till Berga idag :) hälsade även på Sandra en sväng som dumt nog ramlade av den brune springaren igår och fixat sig en hjärnskakning.. Onödigt Sandra! Håll dig PÅ hästen. Vi är rädda om dig ju :o

Iaf, vi gjorde iordning Mach, Agnes och jag. eller ja Agnes mocka och ja borsta ;D
Sen tassade vi iväg till den STORA ridbanan och red lite, Agnes började som vanligt. Machen var piiiigg men tillslut så började den där stor lyssna :)
Sen fick jag rida, och Mach var PIGG xD omg, de där var nog en galoppskänkel (något konstigt hoppsteg). Men han är så jävla kul att rida! :D De känns ju skillnad på honom nu och från när han stod på förra stället. Men de gick att få tillbaka honom ändå, han kan ju bara han vill!

Sen for vi iväg till Maxi och Agnes var vuxen och köpte mat medans jag bara köpte en påse godis (a)
Men vi syns redan imorgon igen :D sen blir de ju typ inge mer förrens Agnes åker till England för att jobba i stora stallet :o

Bilder finns att se på bdb (Agnes då, jag har inte orkat sno bilderna än för att lägga upp på min bdb, men det kommer. Antagligen kommer någon bild hit också :D)

och jag är redan SÅHÄR trött på hösten :'( jag vill inte!!

Funderingar

Jag ger upp alltså? Jag fattar inte. SKA INGET PASSA MIN FÖRBANNADEPONNYHÄST (förlåt Bingó, men jag blir så ledsen)... Sadeln låg bra, men ändå inte.. Något såg konstigt ut enligt veterinären och han undrade hur sadeln skulle se ut i smalare alternativt bredar bomvidd.. Har ju bara ett smalare koppjärn så ska testa å sätta i det på fredag å se om sadeln förändras något i läge eller nått.. Annars funderar jag på att bända ut det bredare koppjärnet.. Men ja vet inte.. Har mailat försäljaren å frågat om man kan göra så utan att garantin försvinner :( annars ger jag upp. Har kvar sadeln å rider i den lite sporadiskt men mest barbacka.. De ska han fan klara för den ligger inte helt åt helvete faktiskt! Har bara en jävligt petig veterinär som vill att alla hästar ska ha en specialsydd sadeln efter just hästen och dess förutsättningar.. Och visst. Jag kommer skaffa mig en sådan sadel till min nya häst. Bingó är tyvärr för gammal för att jag ska lägga ut 30tusen på en sadel. Sorry liksom men det finns begränsningar!

Ja, nu kan jag bara vänta på svar från försäljaren samt prova byta till det smalare å se hur sadeln formar om sig..
SUCK

Fan, har du för mycket pengar, fritid och älskar att lösa problem
SKAFFA DIG EN HÄST

annars, låt bli!


Åååhhh

Åhhh min kväll har varit såhär bra :D
först lite övningskörning med mammsen! Lika kul som alltid. Kört min första rondell idag xD den ni!

Sen bjuder ju den här veckan på säsongstarter på typ ALLA serier :D JAG DÖR!
Både desperate housewifes OCH cougar town :D och imorgon grey anatomy!! yaaay
Blir nog en liten sväng övningskörning imorgon också :) de är tur att mamma är så snäll ^^.

Men nu ska jag fortsätta busa med den här terroristen till kattunge.. suck :P

Lillabruna

Ville inte kasta in ridningen av lillabruna i förra inlägget. Så det kommer här nu! :)
Lillabruna var liiite trött idag, så fick väcka damen lite med tölt-galopp övergångar. SEN kom tassarna igång och takten i tölten vart ren nästan direkt!
Många övergångar från skritt-tölt-skritt blev det idag, samt lite tempoväxlingar. Ásta kändes fräsch och trevlig som vanligt egentligen :D Hon gör mig så glad den där damen! :D fina hästen <3

Bjuder på en bild som Agnes fotade för någon vecka sen! :D


Min fina lillabruna medryttarhäst :D


Info om min nya sadel :D

Yes, nu har jag provlagt den på Bingó. Kommer inte att kunna rida i den på ett tag då han måste programmeras om typ angående sadlar. Dvs lära sig att sadlar inte gör ont osv.
Kommer alltså att först promenera med sadeln på ryggen, både på ridbana och i skog och mark. Kommer även att longera med sadeln på, samt löshoppa med sadeln på.
Detta kommer att ske under typ en period på 3veckor (vilodagar emellan där jag rider barbacka fortfarande).
Sen kommer jag att börja med att tex rida barbacka, sitta av och lägga på sadeln, rida några min med sadeln på, för att sedan sitta av och rida en stund till barbacka. (så jag kan värma upp utan spänningar, och skritta av utan spänningar i rygg, bog och länd). Sen kan man börja rida med sadeln och avsluta barbacka.
Detta under typ en period på några veckor (beroende på hur han svarar för sadeln) blandat med helt barbackaridning. (dvs 2dagar barbacka, sen sadelträning, vila, 3dagar barbacka, sadelvänjning osv). Ni förstår ;D

Kommer även trots att jag sedan kan rida ett helt pass med sadeln rida väldigt mycket barbacka. Dela för att själv inte tappa detta när jag äntligen lärt mig :P och dels för att vila ryggen.
Tror detta upplägg kommer bli bra. Bättre att ta det extremt långsamt och försiktigt än att bara kasta på sadeln och sen få problem igen!.

Iaf här kommer några bilder på sadeln :)














Om vi bortser från att Bingó är fet som en gris så ligger sadeln bra enligt mig.
Ska bli spännande å se vad veterinären säger imorgon då han skulle ut till en stallkamrat
för återbesök. Och kunde kolla på hur den låg när han ändå var där :)
Idag var vi ute på en promenad jag och Bingó bara, med sadeln på ryggen! Han verkade inte alltför obekväm! iaf!

Morgonutsläpp och så kom nya sadeln!

Yes, halv 7 ringde kl. Panik hos mig och mina fötter slog visst till missen i huvudet. oups! Inte meningen litenkatt <3
Upp å hopp, klä på sig och dra sig mot stallet. Där de var lite lätt kaos, då vissa tydligen inte ger sina hästar något hö då dom har fri tillgång i hagarna (sen att dom står utan hela natten är det visst ingen som bryr sig om.). Konstigt måste jag säga, då höet har sämre näringsvärde än gräset. Men där fick dom allt ha "fri tillgång" (bete dygnet runt).. Ne de är ett konstigt tänk från den sidan folk. Och jag skulle bli orolig över hästens mage samt psyke. Kul att stå i en box en hel natt utan hö? Medans grannhästen nöjt står och tuggar?.. Elakt tycker jag faktiskt att det är. Och jag är glad över att Bingó får sin mat som vanligt haha :P Skulle aldrig ställa in honom i sin box över natten utan mat! Usch vilket dåligt samvete ja skulle få!

Jaja, nog om detta. Ut kom hästarna, trots att samtliga hästar som inte får morgonhö (bara 4st som får, varav Bingó är den ena), stod och bankade i boxvägga/dörrar samt gnäggade å hade sig.. De som ska vara mysigt att ha morgonfodring, när alla hästar nöjt står och tuggar hö och äter krafft!. Jag hoppas de blir lite ändring faktiskt!

Iaf, tog Bingó på en tur längst vägen och en liten sväng i skogen. Gick att ha hacket då det gick fritt från "såret" ovanför mungipan. Helt slut var jag, och frös som fan. Så med dubbla fleecetröjjor samt vinterjacka gick det bra att skritta och trava barbacka! :) galopp också ;D i uppförsbacken! :D

Sen blev det Ástas tur :D damen har blivit töltränad av matte tidagare dagar och wrooom sa Ásta och kastade sig iväg i tölt. "Jag vet va jag ska göra!" haha sötnosen :D efter lite uppvärmning och galopp övergångar kom takten igång ordentligt också. Dock smet travtakten in ibland men övervägande bra takt mot slutet!
De är svårt att arbeta bort travtakt, speciellt när man själv är van att sitta och arbeta bort passtakt xD Men de är KUL och spännande att få arbeta med annan typ av taktfel! :)

Sen hem, vänta in larmsnubben som skulle kolla hur larmet funka (gaaaah va SNYGG han var då!).

Var också upp till skogås för att hämta ut min nya sadel. Lämnade av den i stallet sen på kvällen och imorgon ska jag provlägga den på Bingós rygg, samt ta en bild så ni får se :)
Verkar va en bra sadel. Hoppas bara mitt arsle får plats ;D haha.

Har ett upplägg om hur ja ska göra med sadeln"invänjningen".
Vilket jag kommer skriva om i nästa inlägg imorgon. Blir så jävla långt detta inlägg annars xD

Men nu ska jag nog spela lite wiiii igen :D

Tjing!

Wii

Ja, jag kom på bara sådär att ÅH, JAG VILL SPELA WIIII FIT. Sagt och gjort..
Skapade t.o.m en ny profil då de var hundra år sen (nu ljuger jag, men iaf snart 1år sen ja spela wii fit)
hihi, spela tydligen i dryga timmen enligt den lilla spargrisen (eller vafan dom nu kallar den, ni vet, grisen som ser ut som en brödrost som samlar tiden du spenderar i olika övningar)
aja skit samma. Kul var det iaf :D man kanske ska göra det lite oftare?, fan min kropp älskar yoga! Sträcka ut ryggen ordentligt och stretcha musklerna runt höfterna.. SKÖNT!

Men nu ska jag förflytta mig mot sängen, så galet trött.. och så ska man upp tidigt imorgon också!
Utsläpp i stallet (som ja skrev tidigare, stallägarna är för en gångs skull bortresta :P)

Så nu tar jag och kissekatten några steg in i rummet och ner i sängen. Skönt :D
natti på er! :D

How sick is that?

Orkade inte rida en sväng idag, så det blev tömkörning.
Så klockren i öppnorna från mark nu, även påbörjat sluta nu igen (inte pysslat med den sen innan ryggskadan, då vi typ påbörjade slutan då det har varit för mycket för Bingó tidigare, för svårt helt enkelt). Iaf, har ju börjat introducera den i ridningen och nu även i tömkörningen, superduktig var han :D nu ska vi bara få in ställningen ordentligt så sitter den nästan som den ska! :)
Longerade en sväng också och han travar på bra. Släpar vänster bak lite väl i början men det ordnar upp sig så fort han har travat igång några varv. Något han alltid kommer ha problem med, spelar ingen roll hur mycket man behandlar. Bingó måste bli varm i kläderna innan han kan prestera!. Sen tömkörde jag lite till och töltade lite på töm. Lite väl stark, men bar sig relativt fint. Vill mer framåt dock än uppåt. Vilket jag vill träna på. Att han ska söka sig uppåt från töm och inte framåt då alltså ;D
Duktig var han iaf :) den lillehästpojken! :D

Han har ju fått sådant nasty sår precis ovanför mungipan (inte i mungipan folket, utan typ 1-2cm ovanför). Ser ut som han stått och kliat mot tex boxdörren eller liknande.. De var inte så lyckas iof att ha bettet då jag såg att de blev ett litet sår ändå, trots att bettet "går fritt".. Suck.. Ska se hur hacket ser ut att sitta, om det kan tänkas störa. Skänklarna då alltså. Annars ska ja se hur de ser ut med en vanlig grimma.. Om den kan gå fri. Och gör den det ska det bli jävligt spännande å se hur det går xD alltså att rida i grimma ;D

jaja, nog med funderingar och svammel..
Förresten kom jag på mig själv häromdagen att fundera på vafan de är jag går och tänker på när jag är själv.. Blir nästan lite orolig över hur mina tankar bara vandrar vidare på så sjuka vägar xD Blir fan nästan lite rädd för mig själv?

Trötter

Jao, fan va trött jag är! suck..
Trots att jag faktiskt har fått sovit helt ostörd inatt. Stängde dörren redan innan jag gick och la mig (dvs Mr.pip fick sova någon annanstans, och därmed terrorisera någon annan vid halv 4:a på morgonen *MOHAHAHA*)
Så det var skönt att sova ostört!

Nu är jag iaf så pass klar att de strax är dags att åka iväg till ponnyn och rida en sväng :D
Min privat chaufför Cassandra kommer och hämtar mig! Tjoohooo, vafan, ja behöver inte skaffa körkort ;D
typ..

Lugna lördagen!

Jao, började dagen med en tripp till hööks. Mamma köpte nya ridbyxor till mig ^^. Mina var ehm, lite utslitna i skoningen xD men ja, använda typ varje dag i lite mer än 1års tid :P Så inte så konstigt ;D
Gråa blev det denna gång, :) måste ju variera sig lite!

Blev en premiär tur i nya byxorna på en ponnyhest som var rädd för lite allt möjligt! Träffade på en familj med barnvagn och det gick ganska bra att pasera dom. Men ni vet, buskar i skogen är de riktiga farorna! suck.. Jag satt kvar ändå :P trots snygg skänkelvikning i trav från hästens sida :P
Blev lite galopp också! Vilken galen galopp han har fått :) jätte3taktig och rund! Me like!

Sen for ja hem, och bakade kakor :D och väntade in Annica som kom över en sväng :) vi grillade lite (antagligen årets sista grillning) och pratade skit ^^. Alltid lika härligt!

I vilket fall är jag trött, trots en lugn lördag. Så nu mot sängen!

Natti folket!

Ont lite överallt!

Ja en sida blev helt klar på friggeboden, sen tog takpanelen slut så vi har lite kvar på taket, men har iaf börjat på den andra långsidan. Så ja, den blir nog klar tillslut. Men ack vilket slit det är! Fan va ont i armarna man får samt handleden! AJ!

Hade insläppet ikväll i stallet då stallägarna för en gångs skull åkt bort (första gången dom åkt bort sen jag flyttade hit för typ 4:a år sen xD) hade tur och fick hjälp av snällaCassandra (SE JAG SKREV SNÄLLT OM DIG!!) och hennes kompanjoner, gick lite fortare då haha. Men iaf, red Bingó en sväng på ridbanan.. Humm, vi har börjat få problem med traven igen! ILLA! Måste rida mer ut på rakt spår så han hittar tillbaka till takten igen, han bara 4taktar och sladdar runt på volten :P Med typ 2steg klockren trav per varv xD Men ja, ut på vägen blir det! Redan imorgon tror jag allt. Blir de lite galopp också vet ni folket! men endast i uppförsbacken ;D haha, annars dör jag!

Men nu ska jag iaf krypa ner i sängen.. GÄSP

RSS 2.0