Vackert väder :D

Bingó fick vila idag, han har ju faktiskt gått 4:a dagar på raken. Väääldigt sällan de händer sen spatten (har väl hänt 2ggr och detta vart väl 3:e :P) Välförtjänt vila också eftersom han gick så sjukt bra igår <3 bästaste ponnyn ^^.
Tog ner honom från hagen iaf och mamma fick sy lite på täcket igen.. Medans ja kolla hovar och spraya med pälsglans i man, lugg å svans :) Vääldigt "saftey in the stable" när mamma sydde, täcket satt kvar på Bingó :P är man för lat så är man ;D Tur att han är en duktig ponny och står blixt stilla medans man pillar :D
Släppte upp i hagen och då blev det lite bus med S och K :) Sååå underbart att se när hästarna verkligen lever! Man blir glad i hela kroppen, verkligen!.

Underbara underbara du <3

Åkte ut till stallet sent och Annica var med och red Muska, tog oss en genomkörare på ridbanan och woow vilken häst jag har ^^. Tränade på voltarbetet som Malin gav oss och jävlar va bra det går när man faktiskt vet hur man ska göra! Bingó arbeta fin fint och sen blev det lite tölt på volt också, alltid haft problem och det började med passtakt (pigg häst som vill springa+matte som säger nej=spänd häst som vill springa fortare) Fick iaf ner tempot och fick igenom innerskänkeln tillslut och då kom även den rena underbara takten!! Dök ner i form några steg då och då också eftersom jag faktiskt arbetade på rätt bra xD jääävlar va trött jag var i benen tillslut!! Men ojoj så fint han gick <3.. Tog några varv tölt och trav längst 4kanten samt några galopper längsmed ena långsidan, vet ni?? Han gick ner i FORM I GALOPPEN!! :D har han inte gjort sen ja satte igång honom och körde första galoppen då han helt plötsligt gick i form. Men jag har nog koll på allt nu faktiskt, det känns så iaf. Kommer att gå bra på Ylvakursen sen.. Däremot ska Malin komma ut en gång till är det tänkt.

Ännu mera bye bye money :'(

Faaaan va pengarna försvinner FORT, och de är lååångt kvar till nästa löning *gråta*
Iof drar jag av 250 kronor på pappas skuld, så nu är jag "bara" skyldig 350 kronor xD dom får han nästa månad :P Skyldig mamma 200 kronor också >.< blir nästa månad det med, tillsammans med hästtandläkaren nästa månad och jag kommer säkert hitta något mer att köpa då också >.<

Nu ska jag däremot hålla i den lilla pengen jag har kvar.. Måste köpa krafft och korn snart och antagligen ny glykosamin >.< Jävla skönt att nästa lön innerhåller betydligt mer pengar än dom jag fått än så länge. Eftersom nu får jag betalt för 4 söndagar ist för 2 :P som de senaste lönen utbetalade sig för.. Måste också ta mig i kragen för att börja leta ett till jobb.. Går ju inte att bara ha detta jobbet.. Men än har jag liksom inte orkat kika på ams hemsida... Det finns ju aldrig något jag kan söka ändå >.<

Nej usch inge mer negativt nu.. Positiv energi, positiv energi.. *andas*

Bara för de kom ja på att snart är de dags för kiropraktorn, Lillkattens kastrering+vaccination, samt min tatuering >.<
weeeiii för tatueringen, men gråta floder för att pengarna försvinner lika fort som dom kommer in xD

Bye bye money

Blev inge spel, utan det blev att beställa från Börjes ^^.
Har nu äntligen beställt ett regntäcke med fleecefoder, har ett grönt som är sååå trasigt och jag behöver ha 2 st när det regnar å har sig. Sen beställde ja lite godis, nosludd (fårskinn) och sen var de nog inte mer :P Iaf betydligt billigare än hööks. Och lillhästen :P Ska bara köpa en pullarnosgrimma också :) Men den ska köpas på eko ^^.
Nu ska ja slå på 2:an och titta på Jean-Marc :) se va de är för något då en stallkamrat tjatat på mig att titta ;D

Magknip >.<

Magknip på hög nivå >.< antagligen något jag ätit... Får inte behålla någon mat eller >.<
Var till stallet nyss och red höbalsslingan, en kort skrittslinga som tar 30min. Helt lagomt för idag, fick skjuts ut av en stallkamrat då föräldrarna är i Dalarna på begravning!. Nu ska jag nog antingen dra igång något hästspel på datorn ;D eller lägga mig och titta på tv.. Vet inte vad som lockar mest, antagligen datorn en stund och sen tv:n :)

Underbara ponnyhäst <3

Tog och red vägen nu med en stallkamrat och fortsatte sedan på ridbanan, det går att trava nu lite när isen är så porös och jääävlar i min lilla låda va fint han gick :') <3 Han kan trava riktigt fint när energin är helt rätt. Nu fick vi världens påskjut eftersom han har så mycket samlad energi. Tölten gick också bra, nååågot låg form men den kommer väl den med. Tölten har ju aldrig haft någon vidare form direkt utan han har alltid haft ett ganska trevlig huvudställning. Men jag vill ha det där lilla extra ^^. Iaf pigg ponny!!
Ser verkligen fram emot Ylva kursen den 22:a Feb. Ska bli kul att rida ordentligt och 2 pass samma dag också.. Hoppas vi lär oss något nytt och nyttigt bara :D vilket vi antagligen kommer att göra ;D


Mest använda ord på bloggen :)

Mina mest använda ord på bloggen ;D
Hitta länken på Agnes blogg!



Konstigt att Bingó var med va?? x'D

Tandläkarbesök.

Idag var det dags för tandläkaren, över 2 år sen jag var där sist, som dom sa då "du har bra tänder och behöver inte komma förrens det året du fyller 19". Dvs ja skulle ha kommit i oktober/november -08 men jag ramla ur systemet och det hade varit min sista gång som gratiskund. Men eftersom dom tappade bort mig blev denna gång gratis ist, som kompensation. Man tackar ^^.
Har iaf inga hål och som tandhygienisten sa "Skulle alla människor ha tänder som dina skulle vi vara utan jobb" haha!

Jag har alltid haft bra tänder, alltid. Hon hittade inge tandsten eller :) Fick däremot en riktig rengörning av tänderna samt att hon polerade mina tänder ännu vitare "som ett tack för att du har så bra tänder så polerar jag upp dom lite så dom blir extra vita". Jo man tackar :)


var en snabbis ute i stallet imorse och skrittade lite på ridbanan och red samma övning som Malin gav mig i söndags på lektionen. IS ÖVERALLT så det går inte att göra annat än skritta... skitväder >.<

Jobb, sömn och stall

Jobba hela natten som vanligt.. Systemet låg nere en stund.. Drygt som FAN, men de hoppa igång och vi kunde fortsätta att scanna in pallarna. Var hemma vid kvart över 7, fick gå tidigare. Vi hann allt även fast vi stod i ca 1 timme utan att ha något att göra :) Det är bra gjort tycker jag!
Var tvungen att slå på datorn direkt när ja kom hem enbart för att ladda ipoden.. Suck att den måste laddas via usb kabeln! Somnade iaf runt 8:a med lillkatten sovandes över benen. Mys!!
Vakna upp vid halv 4, bara att knata upp och göra iordning middagen för föräldrarna, mata katterna för att sedan åka ut till stallet.. Fick ta en sväng via Eko också eftersom hårsprayen tog slut igår.. Och de blev såklart liiite mer än bara hårspray. Hittade ÄNTLIGEN världens bästa styling"medel" Osis Dust It <3 Fanns på Eko fast det enbart ska finnas hos frisören xD. Sen blev det hårinpackning också.. Mockade och matade bara åt Bingó och 2 andra hästar idag, ingen ork att rida på måndagar längre. Blir för konstigt med att jobba natt å så. Måndagar har blivit vilodagar ^^

Och nu har jag flummat alldeles för mycket men vafan ;D det var iaf min natt och måndag!

Ridlektionen ^^

Det var ren glansis på ridbanan, men vi red ändå. Enbart skritt då såklart och ingen av hästarna halkade runt som tur var. Broddar is the shit ^^. Iaf skrittade på volt och HÖLL KOLL PÅ BOGARNA!! Helvete, "nu hänger han i munnen, va har du missat då?" innerskänkeln såklart >.< men jag vart ju sååå trött i den tillslut x'D Men nog fick vi fason på bogarna tillslut!
jag fick inte ha stigbyglar xD för jag måste lära mig att "vända om benet" dvs tån FRAMÅT... inte ut åt sidorna (a)
Bingó lyssna super och tillslut funka allt super :D Vad glad man blir då!!. Nästa lektion om 2 veckor ca, har inte bestämt datum än men bara att skicka ett litet mejl ^^.

Här kommer några bilder. Bara skitt tyvärr men nästa gång är det tölt som gäller ^^..

            

Han bar sig riktigt fint mot slutet!
Papps som tagit bilderna, lite problem med inställningarna men vafan ;D
Det var även disigt som fan! Så jag är nöjd över bilderna ändå!!

Lööördag

Ut till stallet en snabbis idag. Bara mocka och mata samt byta täcken på Bingó och mocka å mata en stallkamrats ponny. Bingó jätteledsen i ögat över att han blev uttvingad i hagen igen. Ja det regna!..

Direkt vidare till maxi för att köpa grillad kyckling, som dom förövrigt inte har nu under 2 veckor för att deras fläktar gått sönder >.<. Fick åka till Coop... Där jag ÄNTLIGEN hittade broddar (duvet, tantbroddar som man sätter på skorna xD). Nu slipper ja halka i stallet. Hittade kyckligen och åkte hem. Papps hade gjort brunch till oss. Mums med äggröra, bacon och prinskorvar samt fattigariddare ^^. Ner i duscha och sen snabbt in i bilen för att åka hem till bror Jimmy och fira födelsedag. Han blev jätteglad över tröjjan han fick av mig ^^.

Sen hem, middagsgäster. Laga maten, käka, kolla film (King Kong.) och nu sitter jag här. Jag andas fortfarande trots att jag knappt hunnit andas ut idag xD. Fan inte suttit stilla länge (förutom när vi tittade film, som är 3 timmar lång ;D)

Ska snart ner i sängen.. Lektion imorgon för M och det ska bli spännande!! Ser verkligen fram emot det :D

Sorry för stavfel men jag ORKAR inte korrekturläsa. LEV MED FELEN xD

Jobb; Yes. Ridning; Yes. Kamera; Yes

Fan va mycket positivt som hänt idag. Känns helt ovant haha. Sällan allt brukar gå MIN väg men idag var det tydligen dags. Ringde till jobbet och tillslut fick jag prata med min nya handläggare. Jag får fortsätta jobba. Han skickar mig ett nytt kontrakt senast på tisdag, bara att skriva under och skicka tillbaka. YES, då kan jag ha alla mina planer och drömmar kvar. För det är lite pengar som ska ut, men jag ska ändå ha råd med min tatuering i slutet av april!! yes yes yes

Ridningen idag var skön den med. Annica var ute och red på Múska så vi gav oss iväg och red skrittslingan (som förövrigt är 16,7km lång och tar 1,5 timme att rida ;D) Trötta ponnysar och trötta ryttarinnor anlände på en kolsvart stallplan efter ridturen. Hjälp säger jag bara, spände mig som ett as eftersom vi halka runt lite grann i nedförsbackarna eftersom Bingó fick lite styltor då och då. Men ridturen var mys och vi prata en massa. Bingó får vila från ridning imorgon. Tänkte att vi skulle ta oss en liten promenad om vädret inte säger något annat!

Kommer hem efter stallet och ser att papps har köpt en systemkamera ^^. Han har tänkt köpa en ett tag och nu med alla reor så blev det en Sony a200. Ingen värsting kamera men funkar fin fint för det vi kommer att fota!. Ska bli kul att se hur bra pappa och kameran samarbetar på söndag, då det blir han som fotar ;D Har själv lekt med kameran lite ikväll och blev några söta bilder på stor och lillkatt, speciellt på lillkatt som busa runt!!



Passhästen Bingó ;D

Idag, trots snön som föll(!!) blev ridningen en riktig fröjd! Slängde på ett par lätta klockar (ca100g) bara för att se vad som hände med tölten eftersom han själv nu har börjat svaja och stödjer jag på ytter så svajjar han inåt stödjer jag på båda så blir han passtaktig as hell >.< iaf tölten var super och helt plötsligt känner jag bara att det blev väldigt stora rörelser, kikar lite lätt ner och ser små tassar flyga hööögt! Iiihh ^^. Sen har han också fått för sig att en skänkel, vare sig den är drivande, sidförande eller så, är absolut en GALOPP skänkel xD jävla ponny. Fick iaf köra lite halt-galopp tölt-galopp skritt-galopp övergångar och jävla fin han var då! Galoppa riktigt lugnt och fint fast ändå med energi. Var påväg att sakta ner men drev jag till lite med sätet så fortsatte han att galoppa lugnt och fint. Bästaste ponnyn <3
Sen tyckte han absolut att det var dags att busa lite och "maaaaaaatte, viiiisst kan viii.. Springa jäääättejääätte fort i pass" *vrooom* haha. Fort gick det iaf :P Blev lite galopprollningar när ja ville springa fortare och han for upp i galopp en gång men vi sprang på i nästan 300 m och Bingó har nog inte riiiiktigt orken. Men jävlar va kul det var :')
Min lilla ponny kan. Världens bästaste ponny <3


Nu är jag även anmäld till Ylvas Kurs den 22:a Februari. Vad har jag gett mig in på?? :o

Skogstur

Jääävla blank-is ÖVERALLT just nu. Gled till hagen, gled till stallet (halvt hängandes i Bingós grimma eftersom han var så snäll och lät mig hänga i den), gled in till boden och gled upp på hästryggen. Går inte att rida på ridbanan. Det är som en skridskorink. Så vi red höbalsslingan och på ovalbanan. För på ovalen gick det absolut att rida. Mycket trav, lite tölt och lite galopp blev det och Bingó var pigg pigg ^^.
Precis skickat iväg ett mejl till M och nu väntar jag på att få en tid till söndagslektionen :D

Imorgon ska jag ringa bror Jimmy som fyller år och gratta lite via telefonen. Sen ska jag ringa jobbet och höra om jag får fortsatt anställning eller inte.. Ska bli spännande å se vem ja ska få prata med. För min handledare har bytt arbetsuppgift och den nya har jag iiingen aaaning om vem det är. En snubbe iaf mer än så vet jag inte. Kommer iaf be att få prata med min gamla handledare så får vi väl se om hon skickar vidare mig till den nya eller inte.. Blir spännande det där...

Snöblask

Idag skulle jag ju rida, men seriöst. Vem vill rida i detta hemska väder?? Men imorgon mååååste jag rida vafan. Ska höra av mig till M också om tider för Söndagslektionen ^^. Yaaay ja är så jävla hyper just nu. FAN va kul det ska bli. Och dom varnar med regn men det skiter jag i. Jag ska rida lektion ^^. Tänk, bara tänk om vi får fason på formen i tölten nu. Fan va farliga vi lär bli på tävlingsbanorna då! Vore såå underbart om vi fick en rosett till jag och Bingó. Jag är superstolt över den rosetten vi har tillsamman absolut. Men tänk en till? en till efter spattbeskedet. Fan va underbart det vore!
Blir det ridning imorgon blir det även bilder! Tänkte att det är dags nu att uppdatera lite om våra framsteg samt att jag måste få se hur allt ser ut haha, känns ju toppen men vette fan hur det hela ser ut xD Fast vi är snyggast ändå ;D

Today

Snöat har det gjort idag, började vid 4:a på morgonen ungefär och slutade för någon timme sen. Det har kommit en del regn också så det är sådär jättehärlig blötsnö som ger hästarna sånna hääärliga styltor! Får se om det går att rida imorgon. Lär ju visa sig.. Bingó var jätteglad när jag kom (det snöa som sagt) men jätteledsen när jag gick xD Titta på mig precis som "fan va elak du är, släppa ut mig i SNÖOVÄDRET. Elaka människa" Ja han hatar snö och regn!!

Tyvärr så fick inte Rolf-Göran Jerringpriset men du är vinnare i hästfolkets hjärta <3 (sen fick du ju massa fina priser på Ryttargalan)

Hundens Vs Kattens dag ;D

 HUNDENS DAGBOK:
 07.00 - Tjohoo, en promenad. Det är det bästa som finns!
 08.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
 09.00 - Tjohoo, ungarna är uppe. Det är det bästa som finns!
 12.00 - Tjohoo, leka i trädgården. Det är det bästa som finns!
 14.00 - Tjohoo, åka bilen. Det är det bästa som finns!
 15.00 - Tjohoo, ungarna kommer hem. Det är det bästa som finns!
 16.00 - Tjohoo, leka med en boll. Det är det bästa som finns!
 17.00 - Tjohoo, matte och husse kommer hem. Det är det bästa som finns!
 18.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
 20.00 - Tjohoo, bli kliad på magen i soffan. Det är det bästa som finns!
 22.00 - Tjohoo, sova i mattes och husses säng. Det är det bästa som finns!





 KATTENS DAGBOK:
783:e dagen i fångenskap...
Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker.
De frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat.
Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag ska lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna.
Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt.
Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp.
Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna. I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll i deras favoritfåtölj. Kom ihåg: lägg en på deras säng.
Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de ska gå runt i ständig skräck.
Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är.
Saker och ting går inte som planerat.
På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst.
Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottstycken från deras kriminella planer.
Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som ‘allergi'.
Jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.
De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar.
Hunden släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven.
Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör.
Han pratar med våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar.
Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet.
Men jag kan vänta.
Det är bara en tidsfråga innan mina planer infrias...

Dagarna som gått

Lördagen bjöd på städning och diverse gardinbyten här hemma. Myyyycket skojj ;D Sen hade vi kvällsinsläppet och vi åkte ut lite tidigare för att jag skulle hinna rida, får ett sms av stallkamrat som vi skulle ha insläppet med "är på akuten, klarar ni er själva?" Och det gör vi ju, så ensamma blev vi men det gick ju bra såklart ;D Bingó var ett litet as och var rädd för allt men töltade jääävligt bra i hörnerna!! (vi tränade hörnpassering i tölt eftersom hörnorna var de enda ställena man kunde tölta på, jävla knaggelridbana >.<). Sen hem å käka och efter det kom Annica över ^^. Spelade lite xbox och hade oss till 2 ungefär. Alltid lika kul att skrika lite av rädsla när man är påväg att dö ;D haha


Söndagen bjöd på sovmorgon eftersom det är jobb inatt för mig, drog mig ut till stallet och hade egentligen ingen direkt lust att rida, trök väder och hårt underlag. Tog oss iaf ner till sågen och tillbaka och jävla häst att vara så galet pigg och framåt så allt bara blev grisepass >.< trava det kunde vi men tölta rent. Vadå är det nödvändigt?? :o
Fick iaf honom någorlunda mjuk i sidorna så det blev ren takt i sisådär 100m, det fick avsluta det ridpasset..
Nu ska jag upp och torka igenom håret och sen blir det nog någon film.. Ska se om jag hinner sova en stund innan jobbet också..

Men hoppas ni där ute får en härlig kväll/natt :)

Arg arg arg!

Va arg jag blir när saker och ting inte funkar, köpte ett nytt pc-spel idag (iof är spelet från 2002, men ändå) och det GÅR INTE att installera, så sjukt jävla jätteirriterande.. Och jag fattar inte vad jag gör för fel eller. jag har allt spelet vill ha.. Förutom DirectX 8.1 eftersom jag har DirectX 10.0 ... Men tydligen är det väl så att man måste ha 8.1 och det GÅR inte att få den som valda directX spelare >.< Jag har ju verkligen inte tålamod för detta. Trots att jag nu suttit i 1,5 timme och får det fortfarande inte att funka.... JAG BLIR ARG.. Får se om kamraten kan få det att funka imorgon.. Annars blir jag riktigt jävla besviken och kanske t.o.m tar och ringer "support" för detta spel!!


Tränaren kommer ut på Lördag den 24 btw ^^. Ska bara kolla hur många i stallet som är intresserade, sen bokar vi ett klockslag också :) yaaay va roligt ^^

Yaaay

Nu fick jag ett litet svar från instruktören jag tog och skicka ett mejl till igårkväll.. Hon kunde komma! YES!!
Nu fan börjar allvaret Bingó xD nu jävlar ska vi få fart på oss igen. Eventuellt redan nästa helg (24 eller 25) kommer hon ut. Va bra det känns nu. Riktigt bra! Iår blir vi farliga på tävlingsbanan ;D haha

Dags för träning?? :D

Nu har jag skickat iväg ett litet mejl till en instruktör här i området. Hoppas hon har tid att komma ut till våra små ponnysar, för hon behövs!! Ska ändå anmäla mig till Ylvas kurs och förhoppningsvis kommer vi någonstans nu Bingó och jag i våran träning. För just nu står det STILL och jag hatar när det står still. Okej att det står still ett tag, men ett halvår är väl att ta i?? Dags att det händer något nu och nu VILL jag att formen i tölten SKA sitta. Annars kan vi inte avancera oss i tävlingssammanhang eller (och jag vet att jag har en spatthäst men bättre än 5,5 - 6 poäng för tölten kan han iaf få! Sådeså)

men nu hoppas vi på svar fort fort så vi kan boka in något :D Vore så jävla skönt

Fjoll häst

Nu börjar jag seriöst bli liiite trött på min ponny, fläkten kan fan inte vara läskig fortfarande, står i ett hörn, är helt tyst och har stått i det hörnet ett bra tag nu och har varit lika tyst hela tiden. Men ändå ska man kasta sig förbi fläkten... Fick lukta på den idag igen, la även en morotsbit på den som han tog. Kunde stå och småslå på fläkten utan att han kasta sig bakåt. Men nog fan skaka han i hela kroppen igen... Seriöst?!?.. Blev ingen ridning idag eller, jävla buckel och kyla >.<
Skulle släppa ut sen efter borstning + lätt massage och precis när ja sitter på huk för att få tag på ena bensnöret så ringer stalltelefonen (som förövrigt har en JÄVLIGT gäll ringsignal) Bingó nästan sätter sig ner och jag får kasta mig bakåt xD 2:a gången telefonen ringer när vi står uppbundna, lika rädd nu som första gången xD
Fast nu tyckte faktiskt nästan hela stallet synd om Bingó xD för dom såg hur han reagerade, jag såg bara en hästrumpa eftersom ja satt på huk :P Men se, han lever fortfarande!! haha

Allt löser sig!

Jag har alltid haft den inställningen, allt löser sig. Men grejjen är, orkar man vänta?? Är man för otålig?? Vill man ha resultat så kan det ibland vara en idé att vänta. Men för det behöver det inte menas med att man lägger sig på rygg och väntar utan att göra något. Jag har väntat, men även lagt ut krokar till folk. Tänka sig att det faktiskt lönar sig i slutändan. Dels så har jag ju mitt nattjobb, sen inom en snar framtid kommer jag även att ha ett stalljobb. Visst kommer det också kanske bara bli 1 gång i veckan. Men alla bäckar små leder tillslut till ett stort hav. Här gäller det också att ha tålamod. 1 dag i veckan kan snabbt bli 2 eller fler. Jag ser på framtiden positivt numera. Jag vet att jag med min utbildning aldrig kommer få ett 8-17 jobb utan att ha arbetat mig fram dit. Inget kommer gratis! Men man måste börja någonstans!! Och jag känner att jag är påväg, jag är på rätt väg som leder mig mot en bättre framtid. Vägen må vara lång, krokig, ha ställen där lamporna är trasiga och även ställen där marken är våt och hal vilket kan göra allt mycket jobbigt. MEN det är rätt väg, rätt väg för mig. Det känns riktigt bra, faktiskt så gör det de.

Allt löser sig tillslut, allt blir okej. Våga tro det också!

Knöggel

Stenhårt i marken idag. Trööök. Men vi red ändå och gick igenom grunderna, träna lite halter, skänkelvikningar, öppnor, slutor och mycket voltträning med bakdelsflyttningar ut ifrån voltspåret. Bingó var jätteduktigt men FAN va svårt det ska vara att själv påminna sig om att HÅLLA på ytter, jag ska släppa ytter hela jävla tiden. Så sjukt irriterande, tillslut bad jag en stallkamrat på skojj att hon skulle stå i mitten och skrika håll på ytter xD Tillslut fick jag till det där iaf men hej å hå...
Imorgon får vi se vad det blir för något.. Kanske jag tar mig ut i mörkret och rider längst vägen, där kan man iaf tölta.. Men får se

Försäkring och annat smått och gott

Idag kom äntligen bekräftelsen från IF om Lillkattens försäkring, 205 kronor i halvåret är det absolut värt! Men då kom ju nästa problem, jag har ingen internetdosa :P Så det har jag nu lyckats med att skicka efter. Kommer om några dagar så det blir super :)
Måste också här någondag ta mig i kragen och rengöra akvariet... Suck det är ju sååå tråkigt. Men lite duktig är jag iaf, är inne på min 3:e maskin med smutstvätt nu :) Bingó får lite rent, jag får lite rent. Superduper!


Vårkänslor?

Ge mig en liten tränare som vill komma ut å ge mig välbehövda lektioner!!!
Fan måste verkligen anmäla mig till Ylvas kurs här den 22:a februari (har jag för mig att den va iaf). Nog för att jag fick Bingó att varva ner på ovalbanan och trava långsamt och kunde göra skritt-trav övningar på ridbanan utan tjaffs, och trav-galopp-skritt övergångar på ovalen utan att han blev hetsigare än nödvändigt. Han var verkligen supderduktig. Men jag fuskar, och jag vet om det >.< men ändå blir det liksom inte "rätt" gjort bara för att ingen står där och säger åt en... Fan..
Vart riktigt lerigt efteråt. Fick ställa mig och torka av samt tvätta av sadelgjorden, sen blev Bingó tvättad om mage och bakben, helvete va lerigt >.< Kan ju inte gå med leran eller, skaver ju av täcket då.. Suck, hoppas ridbanan hinner torka upp nu iaf lite mer..

Var precis ute med Bosse på vår dagliga tur i våran "skog", såg knoppar på några träd.. Fan va naturen blir fuckad av dessa sjuka temperaturväxlingar!. Global uppvärmning, nej då!

Blåååååsigt

Jävla blåsigt det varit idag då, helvete. Hatar blåst, verkligen bland det värsta som finns! Bingó gillade inte eller blåsten då han nästan kom travandes (lite ökad skritt, typ grisepass xD) när jag ropade efter honom i hagen. Han fick komma in lite tidigare idag och stå inne å käka kvällkrafft och hö ist för att stå ute i snålblåsten.

Skulle vilja skriva något om "nya" Batman filmen The Dark Night. Men jag kan säga såhär. En liten tår rann ner från ögat när jag såg underbara Heath Ledger <3 herre gud ge människan en oscar (vilket han troligen kommer att få) R.I.P <3

God Morgon!

Relativt nyvaken och natten var en pärs! Grymt många bilar och grymt mycket i bilarna ;D haha men vi hade iaf något att göra och de är jag glad över! Värre att bara stå rakt upp å ner å inte gör ett skit! Natten gick iaf relativt fort som det brukar göra och fick även skjuts hela vägen hem! Så jävla underbart! Det var tur i oturen att pendeln precis lämna stationen för tanken var bara att ja skulle få skjuts till jordbro station. Men arbetskamrat tyckte synd om mig och körde mig hela vägen hem ist :)

Litenkatt blev väldans glad över att sovsällskapet kommit hem och från halv 8 tills nu har vi legat i sängen och sussat jääävligt gott! Men nu är det dags att klä på sig och göra sig iordning för stallet. Blir ingen ridning men däremot har jag några boxar att mocka! Det tråkigaste med måndagarna nu är att man aldrig hinner se något dagsljus =/ men men man kan inte få allt!

Dags för jobb! *gäsp*

Stallet på morgonen, mysigt såklart som vanligt men ALLTID lika jobbigt att dra sig upp från en varm skön säng för att åka till ett kallt stall. Tog oss en tur Bingó och jag på vägen eftersom snöstyltor var ett faktum när vi red på ridbanan. Gick faktiskt superduper. Jättepigg men fullt kontrollerbar! Trava en massa gick fort fort tills jag hitta bromsen och då kom även formen. Tölta relativt lite, funderar på att lägga tölten på hyllan ett litet tag.. Måste fokusera på traven. Massa galopp och trots att ponnyn faktiskt var lite trött på slutet så hade jag kunnat rida vägen ytterligare några gånger. Men själv tyckte jag att 2 ggr räcker (dvs 6km).

Knalla runt med far på elgiganten, onoff och expert. Leta systemkamera men ingen hade just de vi ville ha på lager. Får åka iväg igen i slutet av januari så skulle det finnas inne.

Men nu har jag inte tid att sitta här längre. Dax att klä på sig och åka till jobbet.

God Natt alla :)

Lördag

Lördag lördag, dagen började som vanligt i stallet (någon förvånad?) Annica var med ut och red Múska. Men +grader och snö = snöstyltor så vi kunde tyvärr bara rida på vägen fram och tillbaka. Men det går ju det med :) Bingó var pigg men lydig vilket va skönt, blev lite misstänksam mot en stor jordhög som låg längsmed vägen. Ni vet jordhögar som bara dyker upp från ingenstans kan ju överfalla små hästpojkar så det är bäst att vara väldigt misstänksam och springa förbi fort som bara den ;D

Direkt hem efter stallet, duscha käka lunch och dra över till bror m. familj för att käka middag och titta på lite bilder från deras resa till egypten. Fick en sjukt härlig palestinasjal och en liten pyramid i glas som innehöll en liten pyramid. Svårt att förklara men superfin ^^.

Snart är det sängen för min del, har utsläpp imorgon (JIPPI) och jobba natt.. Får ta mig en tupplur mitt på dagen kan ja gissa annars kommer jag ju att dö någongång under natten till måndagen.

Underara ponny

Ibland men bara ibland blir jag ARG riktigt ARG på blogg.se.. Vägra lägga upp detta inlägg som ja nu laddar upp.. Inlägget handlar om Fredagen!!!

Idag var Bingó underbar! Vi har ju kämpat nu i några dagar om vem det faktiskt är som bestämmer. Inga större grejjer men han har småtestat mig lite för att se om jag verkligen är så stark som jag varit (dvs ALLTID varit), men idag visade han sig undergiven vilket var grymt trevligt. Nu hoppas jag också att det förblir så. Jag måste verkligen vara supertydlig nu några dagar med vem det faktiskt är som bestämmer och att jag inte tollererar en massa småtjafs (så som att takta när jag leder, inte ta halvhalt osv). Idag kom han även fast han stod långt bort i hagen och måste gå förbi ett antal hästar (varav 2 st är i högrerang) och han kom hela vägen. Sen longerade vi lite på ridbanan och han var verkligen super! Jätteflott trav och vet ni?!?.. GALOPP varv på varv på varv på relativt liten volt! Så kul att se också att han börjar hitta sin egna balans! Och kan galoppa på volt utan att han ser ut att tippa innåt och gå omkull. Utan han gick väldigt samlat och fint. Det är för dessa tillfällen man lever för <3 Sen att vi även kunde göra trav-galopp övergångar var ju bara för underbart!

Nya skor för den lille ponnyn

Idag kom hovis ut och satte på nya skor :) Bingó njöt för fullt som vanlig och blev så fin så med nyverkade hovar : )
Bland det bästa jag vet är nyverkade hovar, det ser så fräscht ut men tyvärr håller det bara i någon dag :( Blev ingen promenad som tänkt eftersom det började snöa när hovis var klar.. Bingó får vila helt enkelt. Imorgon har jag funderingar på att gå i sommarhagarna samt även longera i ena sommarhagen.. Bättre underlag där helt enkelt. Men allt beror på om det ska bli plusgrader nu (dvs kramsnö och då blir det styltor) eller om det ska hålla sig på minus sidan. Som sagt får se vart det bär..

Bör nämnas att jag har träningsverk as hell.. Men de är fan sådär skönt ont :D Blir lite lättare träning för lilla mig ikväll :P

Onsdag

Sen blev det Bingós tur, idag blev det promenad längst med alla sommarhagar. Bingó har ju börjat med dumheter när vi rider i långängen (hagen med sjön) och gjorde även det när vi promenerade. Försökte leta saker att bli rädd för och var allmänt hoppig och tossig. Fick köra lite NH träning nere på långängen med lite spanskskritt, buga och några allmäna backövningar. Tillslut lugna han ner sig men sen drog det igång igen när vi kommit en bit, han kasta sig åt sidan och ja tappa mobilen i snön (men den överlevde som tur var) jag hängde med som en vante men fick stop på honom och fick köra lite mer NH övningar. Tillslut gav han med sig och blev relativt lugn igen...
Tror nog fan de är dags för mig och Bingó att rida lite lektion igen. Man blir ju lite slapp efter ett tag och utan att man märker det så tar hästen över lite mer för varje gång. Skärpning nu Carro.!!.. Ingen som vet någon islandskurs i Sthlms området?? *blink blink*


Min vackra springare <3


      

Bosses upptäcksfärd

Känns som att jag på något sätt har hunnit med mycket idag fast jag egentligen inte gjort ett skit. Knalla upp vid 11, satte mig på träningscykeln ett tag. Duschade och käkade frukost. Ridgrynsgröt är mums när snön äntligen ligger på backen!
Tog med mig Bosse ut på "promenad" i vårat skogsområde på tomten. Han gillar att vara där ^^. Blev kallt om tassarna efter ett tag och då klättrade han upp i ett träd ist.


Bosse klättrar lite :)


Snöig tisdag

Åkte till centrum idag för att hämta ut paketet, kollade bara en snabbis på kläderna innan vi åkte vidare till stallet. Annica red Múska idag så vi tog svängen till hoppbanan, nog för att de är för hårt i marken för att hoppa men man kan trava mellan hindrena. Tror en viss liten musblack hade för mycket energi så det blev mest skritt. Bingó däremot var jätteduktig och lyssnade super. Blev nästan lite chockad över att han lyssna så bra hela tiden. Sen när vi åkte hem från stallet kom snön, och nu har det nog kommit uppemot 1 dm snö :) Vore kul om det kom lite till så att stallägaren kan ploga i sommarhagarna!! Vågar ju inte rida där med Bingó när de är snöfritt. Han flippar runt som fan, med plogad väg brukar de gå bättre ;D

Testade kläderna och jeansen är något för små. Men dom ska fan passa till våren! Det är bara att sätta igång igen, gick ju jävligt bra förra vintern då jag tappa nästan 20kg ^^ *Stolt som fan*. Nu när jag varken ska käka godis eller dricka läsk så borde det gå ännu bättre! Bara dags att börja träna lite på cykeln som står här bredvid mig :P Lite mer promenader med Bingó blir det också. Så det ska nog gå. Absolut!

Experten ;D

Glömde ju att berätta att jag nog börjar bli riktigt bra på det där med avmaskning! Nog för att jag kör feg taktiken och använder mig av pasta ist för tablett ;D men Bosse är jätteduktig, bara liiite äckligt men gör inget motstånd direkt. Storkatten har varit med förlänge. Så där är det lite jobbigare men det går!. Sen är lillkatten jättefjollig när man ska klippa klorna. Men alltid när man kommer till sista tassen (som alltid är högerbak) så börjar han kurra xD sen kan man sitta och klappa honom när allt är klart och han fortsätter att kurra.. Men vi visste väl redan iof att lillkatten är ganska konstig!

Feeeeg ponny

Tydligen hade stallägarna ställt in fläkten i stallet igår någongång mitt på dagen pga kylan då såklart. Och idag skulle vi gå förbi den hästätandefläkten som nu var igång (dom stänger av den lagomt till insläppet, sen värmer ju hästarna upp stallet), och jääävlar va rädd han var, fick Bingó att gå fram och nästan nosa, bara typ 1,5 meter mellan mule och fläkt xD men när han står så, säger en stallkamrat att hela bakdelen på Bingó skakar, ja kollar efter och han är så jävla feg den där hästen, bakbenen skaka och hade jag hostat till hade nog Bingó kastat sig bakåt och sprungit ut genom stalldörr nr2 och upp till hagen xD. Men det gick inte att slappna av vid fläkten, så han fick gå in i boxen sen iaf och käka hö för att vänja sig lite vid fläktljudet. Men när han kommer in i boxen står hela han och skakar. Sötnosen <3 Käka höet gjorde han, men snabbt ner med huvudet ta en tugga, upp med huvudet, titta surt på fläkten osv osv :P Det är farligt att vara häst ute på Eriksbergs Gård!! Ni ska bara veta!

Innan stallet tog vi en sväng till västerhaninge för att gå på apoteket, skulle köpa avmaskningsmedel till katterna och nässpray. Missade salvan totalt, dom hade den inte :( men de gör inte lika ont som igår men vet att de kommer göra ont ett bra tag till tyvärr...Sen efter stallet drog vi till EKO, skulle köpa fodermorötter men de var slut, blev däremot glykosamin (dyyyyrt sa plånboken) och lite kattungetorrfoder.. Mitt paket från ellos kom idag också, ska hämta ut det imorgon var de tänkt, ska bli jävligt spännande å se om jag kan ha kläderna. Optimisten har tagit en storlek mindre än vanligt ;D Men de ska nog gå! Annars jävlar har jag en morot!


Inflammerad muskel, aj?!?

De är synd om mig, faktiskt lite iaf!. Har haft lite småont i muskeln som går från rumpan ner till knävecket (och den muskeln heter? ja de kommer jag nog på en annan dag), på vänster sida. Iaf idag bröt det ut. Den är inflammerad igen, jippi. Det gör ju så galet ont att göra något och inga tabletter hjälper. Ska till apoteket imorgon för att köpa maskmedel till lillkatten, nässpray och förhoppningsvis någon trevlig salva om dom nu har den där som jag brukar köpa som jag bara vet hur den ser ut men minns aldrig namnet xD. Jag är jävligt bra på namn om ni nu inte redan märkt det ;D
Sen måste jag komma ihåg att ringa hovis imorgon!! Skulle behöva köpa några nya broddar också men jag hoppas att några han har nu går att rädda och använda igen, sen har jag några broddar liggande.. Ekonomin säger SPARA och ÅTERANVÄND så det är det jag får göra ;D

Kylan har kommit till Sthlm!

Nog har de varit kallt här i Sthlm några veckor nu, men idag var de inge kul att kliva ut genom dörren. Jag hatar kyla för er som inte vet det och när termometern hemma visar -9.7 grader så är de fan inge kul (måste alltid plusa på 1.5 grader på termometern, lite gammal ;D så egentligen var det -10.3) I stallet var de hela -12 grader och de var inte att leka med!! Bläää. Men nog är de mysigt att komma till stallet och alla hästarna hummar välkomnande och sen när dom väl får sitt hösilage så frustas det och tuggas, sen när krafften kommer så smaskas det och dricks ur vattenkoppar. Det ÄR mys! trots kylan!
Bingó och jag tog oss en genomkörare och testade lite nya övingar som går ut på att balansera upp hästen, så det var mycket serpentiner och "bågar" från 4kanten, "bågarna" gjordes i tölt för att se så att man kan rida utan stödet från staketet. Bingó var superduktig men när vi skulle testa på att rida snett igenom hela tiden (dvs du rider i formen av ett timglas) i trav vart det lite svårare, ingen form men helt ok trav tillslut! Formen tittade till då och då när lilla jag gjorde rätt (a). Men de är svårt, man är ju själv ganska lat och tar själv staketet som ett självklart stöd ist för att ha ytterhjälperna på rätt plats ;D men men man är inte mer än mänsklig haha.

Nej nu ska ja upp å käka lunch och göra mig iordning, kl 3 kommer folket! :)



Härligt varmt kl halv 7 på morgonen!

Tömkörning med bushäst!

Idag är jag trött, riktigt trött faktiskt. Var uppe relativt tidigt! Åkte ut till stallet och tömkörde Bingó ner till Torstens Gård och tillbaka, tölta en kortis och helt klockren : ) sånt är lite kul tycker jag! Sen att Bingó var ett levande monster är en annan femma, mycket energi i den ponnyn nuförtiden. Sen åkte vi hem för att byta om och dra iväg och bowla! Fan de är typ ett år sen sist! Jag förlorade inte som tur var utan kom på 3:e plats av 5 spelande xD men så skyller vi på att pappa är gammal tävlingsbowlare och fick 5 strike på första serien ;D jag lyckades med 3 st strikes på 2,5 serie.  Inte så många missar och mest spärrar så vafan ; )

Imorgon har vi stalltjänst, ett utsläpp står på schemat och jag ska väl egentligen dra mig till sängen snart men men, sen direkt efter stallet blir det hem och panikstäda för sen kommer kusin m. familj och vi ska ha lite julklappsbyten + fika : ) Så jag har nog att göra imorgon med. Tur det för de är så tråkigt att vara rastlös!!

Kylig fredag

Årets första snö faller ner just nu. Eller gjorde iaf har ingen aning om det snöar fortfarande. Men de känns lite mysigt : ) kanske snön är här för att stanna? Idag var det kallt, riktigt kallt! Så kallt att Bingó faktiskt skakade när vi gjorde ett litet stopp i början av ridningen. Men han sluta frysa sen när han kom igång. Keep in mind, han har ingen päls alls! :P Är de lika kallt imorgon får jag köra dubbla ländtäcken, har ju ett som går fram runt bogen (egensytt) så de värmer ju lite mer ^^

Känns lite sådär att jag inte ska jobba på söndag eller =/, inte förrens nästa söndag är det dags igen (den 11:e) och snart går mitt kontrakt ut också.... Får se om dom ringer eller om jag ska ringa upp dom innan det går ut. För tanken är ju att det ska förnyas.. Detta var ju bara lite sådär "provanställningsliknanade" så jag hoppas ju att det blir förnyat, annars kommer jag nog att börja gråta :o

Årets första dag

Första dagen på det nya året, och dagen har varit hur lugn som helst. Var enbart ute och mockade och matade Bingó och Múska. Ingen ork för att göra något direkt. Iof vet jag itne ens varför jag skriver eftersom jag inte har något att berätta. Måste iaf säga att jag är jättestolt över lillkatten som inte alls var rädd för fyrverkerierna :') Storkatt har och kommer alltid att vara rädd med Bosse brydde sig knappt. Annat kan man säga om Bingós natt, jävlar va allt låg överallt. Han har nog vart lite stissig under natten.

Men god fortsättning gott folk, än har året bara börjat : )

RSS 2.0