Lördags ridning =D

Idag var de bara upp i sadeln igen, har gått 2 veckor sen jag åkte av på tävlingen och nu kan man inte gå runt och pjoska sig någe mer! Hästen blir olydig (dvs för mycket energi) och tjock =P. Så de vart på med sadeln och tränset och sitta upp.

Nervös som få, vet faktiskt inte riktigt varför men men =). När jag väl ska sitta upp inser jag hur pass mycket man använder höger arm vid uppsittning och hur pass ont de gör i axeln då -.-
Kom iaf upp och får sitta och pusta lite på hästryggen då axeln bara värkte. Det blåste som FAN och något slog emot något så de "dunsa" till, själv sket jag ner mig för jag tänkte typ "nu hoppar Bingo till och jag fllyger". Men Bingo stod helt stilla och bara vände huvudet åt det hållet det lät. Sen stod han lugnt och stilla tills jag var redo att börja gå <3.

Trycker lite försiktigt med skänklarna och Bingo rör sig sakta sakta sakta framåt, och i varje steg känns de som om han frågar om han går lugnt och sansat nog. Han lyssnade till 150% och satt jag till och tog lite i tygeln så stannade han <3. Men inte för fort för då kanske jag inte hinner med =P.

Red iaf vägen med Annica och Múska och de var skönt att slippa vara själv. Prata med någon om någonting så man kunde slappna av lite, tanken för mig var bara skritt vägen fram å tillbaka men självklart ska man möta en bil och Bingo som ibland kan vara lite sådär tveksam mot bilar!. Jag vågade inte riktigt riskera något utan det blev trav till närmaste "avfart". Tänkte först att jag skulle tölta men inser efter 2 steg att jag inte kan hålla honom utan går över i trav, i form i typ 5 steg xD. Sen orkar jag inte "rida" utan ville bara åka lite i traven fram till avfarten. Men Bingo höll sig på mattan och en lycklig Carro satt av sin ädle springare efter ca 30 min och svävade på moln ett bra tag <3.

Imorgon får vi se om jag kanske vågar trava och tölta lite på ridbanan också =P. Att allt ska sitta i psyket på mig, det släpper nog efter ett tag men jag kommer nog ärligt aldirg våga tävla 4gång någe mer. Tyvärr men personen i fråga som inte hade koll på sin häst i galoppen har nog gjort mig för rädd för att våga. Kanske om jag kommer i en grupp där jag vet att de andr faktiskt har koll på sina hästar. Men man ska inte lova för mycket. Kämpar och Kämpar för att iaf vara redo för den där prova på tävlingen ute på Häringe som eventuellt blir senare i höst! Tölten vågar jag nog mig på iaf!

jaja, Önska mig lycka till nu så får vi se hur pass lång tid de tar innan jag vågar galoppera igen "/. Ska försöka skynda långsamt, men jag vet tyvärr hur jag är... Lär göra allt för fort och så skiter det sig i slutändan..

Hej då


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: