Ridbilder :)

In till staden för att möta min nya handledare, han hade väl inte nytt att komma med direkt och just nu känns det bara verkligen jättejobbigt... Verkligen skitjobbig.. Usch

Åka vidare till stallet där jag fick ställa mig och skotta upp volten igen, men det var det värt. Mamma var med ut och fotade. Inga toppenbilder men jag fick det jag ville ha med på kort, början på en bättre bärighet och trevligare form i tölten. Supernöjd över Bingó som bara under ca 1 månad har utvecklats enormt och sista putten fick vi nu på Ylvakursen!. Det är väldigt sällan Bingó slår upp huvudet i tölten, däremot är formen väldigt djup fortfarande, men ett steg i taget ;D
Travade däremot väldigt fint på volten faktiskt :) Men jag måste bara komma ihåg att driva (vilket jag inte riktigt vågade göra idag, rädd för att komma utanför det jag skottat) Men det tar sig sa mordbrännaren ;P

Slänger inte lite bilder :D


Bättre form, dock vill jag ha ner nosen lite till :)


Travar fint iaf :)



Mitt odjur och jag <3 :D

Fler bilder finns att se på bilddagboken :)

Slaaaask

Lagomt kul att så fort vi får snö.. Så försvinner det på några dagar, varför ska det vara plusgrader för?? Gick inte att rida ut för det klumpar sig bara (har man inte snösulor så har man inte) och likadant på ridbanan. Men däremot fick jag ett ryck och skottade upp en stor volt på ridbanan. Där vi töltade och travade! Tränade på Ylvas tips och fan va bra han går nu!. Dags att ta med kameran ut så får ni se hur fint han går i tölten numera :D Fortfarande ganska låg form men det blir bättre. Absolut! Trava på i båda varven i form. Däremot var jag lite rädd för att Bingó skulle kliva utanför det uppskottade och däreigenom få styltor och gå omkull :P Jag är feeeg jag vet :)  Var även så pass varmt när vi red idag så jag red bara i fleecejackan och Bingó fick vara utan ländtäcke (första gången denna vinter typ :P)

Imorgon kl 13:00 ska jag iväg till min handledare för att prata om eventuellt annat arbete samt diverse annat mindre kul... Lovade att jag skulle ha med mig ett cv.. Men har ingen skrivare så han får klara sig utan det.. Dock är mitt cv skitdåligt, faktiskt pinsamt dåligt.. Måste sätta mig ner å skriva ett nytt.. Och bara det känns skitjobbigt.. Jag hatar att sälja mig själv, för det är något jag inte kan göra! usch...

Gråt, människans bästa försvar?

blää på allt just nu, seriöst.. Jag börjar gråta för ingenting och storbölar så fort jag tänker på att på söndag är det inge jobb. Jag vet, jag jobbade 1 dag i veckan. Men den dagen betydde mycket för mig. Jag kände mig vuxen, jag hade ett jobb. Jag fick in pengar och jag gjorde något som hade en betydelse. Nu gör jag ingenting igen.. Jag trodde verkligen att detta kanske  kunde vara en väg ut i arbetslivet, om än en gropig väg. Det var iaf något!. Nu står jag här på noll igen och känner att allt bara går emot mig..
Var riktigt nära på att sätta mig ner och storböla i hagen idag. Det enbart pga att Bingó är så beroende av mig. Jag vet att han skulle bli helt förstörd om jag en dag inte kom ut någe mer. Nu är dock inte min tanke att ta livet av mig, det är jag nog inte tillräckligt stark för.. Nog för jag har haft tanken många gånger under de senaste åren. Även varit relativt nära.. Men det känns som att det är Bingó som håller mig kvar. För jag kan inte ens tänka tanken att någon annan skulle äga MIN Bingó! Rida på MIN Bingó och jag tror helt ärligt att Bingó inte vill det eller!..

Jag har mycket svammel kvar i kroppen, för jag har för tillfället för mycket känslor som jag inte orkar med. Imorgon ska jag ta mig en ridtur och jag gissar att jag kommer att gråta. För på något sätt känns det som att det jag gråter här hemma inte riktigt räcker.. Jag behöver gråta mer..

Nu ska jag nog däremot hoppa ner i sängen med litenkatt, kolla film och gråta..

Tandläkarbesök, guldet är värt allt <3

Jag har iaf världens bästa hästpojke <3.

Idag var det tandläkarbesök, Bingó är jättefin i tänderna nu, knappt något vasst alls! Superhärligt att höra. Duktig var han också och stod blixtstilla när tanttandläkare tittade och raspade den lilla lilla kant som fanns!
Däremot ville han inte bli hämtad i hagen, när jag knalla upp för backen ser jag bara ett blått täcke som står på bakbenen, visslar lite och ropar Bingó. Då stannar han upp, tittar på mig med spetsade öron och manen flyger. Och ser ut att tänka. "Heejj matte, kan du komma tillbaka om en stund, jag håller på att leka här just nu" Men han fick komma ändå, vilket han ändå gjorde så glatt när jag ropade en gång till och pillade lite i godisfickan. mitt finaste <3 Däremot såg lekkamraten lite vissen ut när Bingó försvann ;D haha




Bjuder på en härlig bild på en busig Bingó :)

Nu ger jag upp hoppet....

Jag vet seriöst inte hur jag ska börja. Jag vill bara lägga mig ner i sängen och gråta i flera timmar och käka mitt godis som jag köpt (jag som aldrig äter godis annars, kan du fatta att det hänt något grymt jobbigt?!?).. Jag är numera arbetslös igen, allt känns grymt jävla hopplöst och jag fattar inte varför eller. Visst att företaget inte behövde oss alla. Men att säga att "Carro scannar bara, kör inte så mycket truck" tycker jag är elakt. Eftersom jag bara gör det dom säger åt mig att göra. Varje söndag kl 00:00 sträcker någon fram en scanner och en penna. Här, scannar du?!. Javisst säger jag. Eftersom jag gör det jag blir tillsagd, sen att få höra detta. OCH DÄRIGENOM bli av med jobbet gör mig ASFÖRBANNAD! Och ledsen, Hur kan man göra så?. Sen att det står i kontraktet att jag har 1 månads uppsägningstid. Det gäller visst inte? Jag fattar seriöst ingenting. Enda jag vet är att jag mår skitdåligt, inte ser ljuset längre och orkar inte dividera med företaget... Jag har blivit orättvist behandlad men jag vet inte hur jag ska lösa det.. Och det gör att jag mår ännu sämre. När jag väl vågat andas ut och tro att allt löser sig. Varför kan jag aldrig få andas ut för? Varför kan jag aldrig få behålla känslan av att allt löser sig och JAG sitter säkert? Är det såhär livet ska vara vill jag faktiskt inte vara med längre. Jag har ingen framtidsplan. Jag vet inte hur jag ska leva i framtiden.. Jag kan bara ta en dag i taget och aldrig planera för framtiden. Bara det känns skitjobbigt.

Carro mår piss, helt ärligt orkar jag inte mer. Allt jag vill är att ha en stabil tillvaro, det om något har jag inte nu. Jag har aldrig mått så dåligt som jag har gjort de senaste åren. För jag har aldrig kunnat andas ut och haft känslan över fan va bra jag har det. Det guldet jag har i tillvaron är väl det som gör att jag fortfarande kan sitta här och knappa på tangenterna. Annars hade jag med stor sannolikhet legat i en grav här på skogskyrkogården. Och jag vet inte vad som är bäst, att jag sitter här och mår piss, men har min familj och min underbaraste vän och mina djur? eller avslutat mitt liv för något år sen?

Underbara natt :)

Helt underbar jobbnatt. Har nog inte haft så jävla kul på länge. Sen att "han" var där gör ju inte saken sämre direkt :D omg omg omg :D Vill berätta men vågar inte haha xD Skjuts hela vägen hem iaf, och det var mycket uppskattat! Jävlar va trött jag var. Direkt in och ner i sängen. Vakna vid 15 och åkte ut till stallet, mocka mata samt sy täcke.

Såg att stallägaren höll på med att ploga i hagarna idag. Imorgon är det ridning i samtliga sommarhagar! Jävlar va kul :D springa fort fort ska vi göra också. Galopprejs med Annica och Múska ;D yaaay.. Ska förövrigt leta fram en pulka också. Dags att se om Bingó går att tolka efter ;D (och Agnes DITT FEL! Flippar Bingó kommer jag upp och lånar Mach!)

Snöoväder

Snöovädret hade jag kunnat vara utan. Utan att tveka en sekund! Jag vill ha sommar, ge mig sommar!
Vaknade vid 6 utan litenkatt. Orkade inte dividera med honom så jag slog på tv och drog mig sakta men säkert upp. ca 1 dm snö hade hunnit komma under natten. Så i halv snöstorm far vi iväg till stallet och lastade på Bingó för att fara till Fors. Framme vid kvar över 9 och lektionen började kl 10. Bingó var pigg pigg när vi knalla till stallet och första lektionen gick super. Tölta på volt och fick till det riktigt bra med form i flera varv :D Kom bara ihåg en stilla innerhand vid knäet ungefär :), sen körde vi lite trav på volt. Osäkert till en början men sen lossnade det. Dock ingen direkt form i vänster varvet. Men vi avslutade där. Lektion nr2 började vi direkt med trav i höger varv. Och där gick han varv på varv i form :D med ett superhärligt schwung och jag verkligen kände ryggen och bakbensaktiviteten! Första gången på volt som vi går i form :)

Sen körde vi en liten övning i tölt och Bingó höll på att skita ner sig när vi kommer i ökad tölt längst långsidan och han får syn på sig själv i spegelbilden. Han typ VAFAN, det springer en häst RAKT EMOT MIG!! *kasta sig in mot mitten* Och då hör man Ylva "Innerskänkeln Carro" haha xD Men vi fick nog till det tillslut också :)

En väldans glad Bingó rullade sig en massa när vi väl landade hemma och släpptes ut i hagen :) mysponnyn :D

Nu ska ja upp å föna håret, sen sova lite. Sen Jobb! Sjukt trött. Men det ska nog gå det där tillslut :) "han" jobbar iaf heeela långa natten ^^. Iiiiihhh så underbart :D

Sorry för stavlfel men jag orkar inte korrekturläsa!

Jag är redo, eller vänta. Nej nu är jag redo!

Red en kortis på ridbanan, börjar verkligen få in balansen nu på volt i tölt. Lätt som satan att flytta honom utåt! Vilket är skönt :) Tölta runt 4kanten några varv och gjorde en övergång till trav. Och jag har ALDRIG känt Bingó ta i så som han gjorde i traven idag. Helvete :O, massa massa rumpa och massa rygg och världens sväv! vart en långsida i den underbara underbara traven. Sen skritta vi vägen en bit på långa tyglar och massa massa klappar :D Så underbart när han hela tiden överraskar mig! Vilken pärla jag har <3.
Även sprungit runt som en idiot och packat grejjer inför imorgon. Och när man väl tror att man är färdig, då kom man på att "Juste, den där ska också med" . Men nu har jag allt. Tror ja xD eller nejdå, allt det viktiga kommer med, jag, hästen, ridgrejjer samt "efter ridning maten" :) Det räcker ;D

Snöar gör det, och kommer antagligen fortsätta ett bra tag till. Dvs heeela söndagen ska det snöa. Men bara att ta det superlugnt med transporten så går det nog bra tillslut :)

Aja nu sängen, ska iaf upp relativt tidigt imorgon :) kl 7 ska klockan ringa.
Tråkigt nog kommer det nog inte bli några bilder eller :( men men

Nattsvammel ;D

Jag vet att de är mitt i natten och jag borde sova. Men jag är påväg till sängen, jag lovar (a)
Annica har precis gått hem, eller nu ljög jag, hon gick vid kvart i 4:a :P
Spelat lite xbox under kvällen/natten. Skrikit lite som vanligt, samt snackat skit! Så underbart, va skulle ja göra utan dig?? <3

Bingó fick springa lite på ridbanan utan mig idag, dvs ja longerade ;D trava på fint efter ett tag, lite stel till en början. Testa att galoppa men bakbenen gled till ordentligt en gång så det vart endast trav. Imorgon ska jag nog rida höbalsslingan för att sedan fortsätta en stund på ridbanan och kolla igenom lite grejjer. På söndag är det ju Ylva kurs :D Shit så kul det ska bli! Hoppas verkligen vi kan ta ett steg till i tölten. Det vore ju verkligen något! Just nu väntar ja på ett bakslag haha, men jag hoppas att när den väl kommer. Så går den att lösa relativt enkelt. Han har ju blivit lite mindre okomplicerad. Men fortfarande tillräckligt komplicerad för att inte vara enkel. (ursäkta värdlens svammel xD) Sen ska allt göras iordning inför söndagen. Och ja, det känns nästan liiiite som att ja ska iväg och tävla. iiihh :D Snart är det nog dags för tävlingarna också, måste kolla upp när ryttarlicensen går ut :)

Aja, slut på svammel, dödstrött är jag, så SÄNGEN nästa. Litenkatt vill nog ha sällskap, han ligger och jamar just nu xD

Cancer, alltför vanligt?!? Right?!?

Inatt har jag sovit 2 timmar typ. Tänkte hela jävla natten på bröstcancer. Var iväg idag med mamma på mammografi. Bara tanken på att mormor hade bröstcancer, opererades men att det sedan spred sig till skelettcancer gör mig livrädd. Jag vill inte att min mamma ska ha cancer och jag kommer att gå som på nålar i 2 veckor framåt nu. Att det ska ta sån tid att få ett "nej du har inte cancer kom tillbaka nästa år för ny koll" Eller ett "tyvärr du har cancer, nu ska vi göra såhär" Herre gud säger jag bara!. Sen finns ju alltid rädslan och tanken på att det kan skippa en generation. Dvs JAG kan få bröstcancer. Är jag tillräckligt stark för att klara av något sådant som cancer?!?. Herre gud. Dagens folksjukdom, cancer. Helt sjukt hur pass vanligt det är. Titta er runt hos era nära. Antagligen har någon av dom haft eller har cancer, eller känner någon som har cancer. Det finns runtom oss, och bara det är läskigt. Grymt jävla läskigt!
Men jag ska glömma bort ordet cancer nu i 2 veckor. För att sedan få panik när brevet dimper ner i brevlådan. Hur ska jag klara av detta? Shit!

Guldet 3

Fan va trött jag är om dagarna, sover i snitt nuförtiden 12 timmar. Och ni ska veta att bara det är helt underbart! Längesen ja sov så länge. Men iaf, jag är som ett trött gammalt ök om dagarna sen ändå.. Gäspar å har mig.. Liite lätt drygt faktiskt. Jag vill vara pigg pigg =/. Iaf nyvaken vid halv2 upp å duscha sen ut till stallet. Tog oss en tur i töltens namn idag, red vägen fram å tillbaka och töltade på bra på vissa ställen där snön låg över isen. Vågade inte tölta när man såg blankisen :P Fortsatte sedan med tölt/galopp i en av sommarhagarna nere hos grannen, min fina fina ponny. Jävlar va han gick bra i tölten i det halvhöga gräset med snö på.!!. Vilket steg :D Sen galoppa han jätte lugnt och fint. Precis som jag bad honom. Tog varenda förhållning, mitt guld <3
Tog sen några varv på ridbanan, tränade tölt på volt och takten kommer mer och mer, vi blir mer balanserade och vi tar fan stora steg framåt! Formen kommer mer och mer och under längre och längre stunder :D TACK M för hjälpen! Känns så härligt att på 2 lektioner kommit så långt. Tänk va mycket man kan när någon bara påpekar något. Och vad hästen kan sen :D woow!

Sen lär jag släppte ut honom i hagen, och han ser på en med sina vackra ögon. Det är då man känner att det är värt allt slit. Mitt guld går i den hagen om dagarna och väntar på att jag ska komma. Mitt guld gör det jag ber honom. Min guldhäst med spatt bajsar guldklimpar! Så är det bara!

Today

Härliga sol som tittade fram idag, underbart! Fick njuta av en solig men kall uteritt tillsammans med Annica och Múska.
Nu börjar jag däremot bli lite nervös inför söndag *iihh* Bara hon inte säger elakt om Bingó så ska det gå bra!. Har lagt upp ett litet "schema" nu innan söndagen så vi har lite koll på saker och ting innan vi åker iväg :)

Grymt trött är jag också så det blir ett kort inlägg idag :P

juste ja, Bingó har lyckats med ännu ett hål i det andra vintertäcket, det syddes däremot på plats i stallet... (trasigt täcke varje dag i 1 veckas tid, omg så roligt!!)


Jobb, systund och filmtajm.

Riktigt kul att jobba.. eller inte.... Dataproblem så jag satt sysslolös från kl 00 fram till kvar över 3. Då hoppa allt igång. Och blev asigt stressigt  >.< kul att försöka hinna med 7 bilar på 4:a timmar (ist för 7timmar). Hejj å hå vilket tempo. MEN vi klarade det! Vilket kändes enormt skönt! Vi kan bara vi vill :)

Hem och sova, sen ut till stallet vid 2. Bara mocka och mata och hälsa häst i hagen, riktigt underbart att komma ut till honom och se att täcket sitter snett som satan, samt ena maggjorden inte sitter fast. Ser sen att maggjordsfästet är trasigt.. Kul som fan >.< (tur att pappa gillar att svetsa å ha sig, nu är det lagat iaf) Men det var inte det enda. 4:a härligt STORA hål i täcket också. Men OJ så roligt! har tagit mig 3 timmar att sy skiten. (not to self; kasta täcket nästa gång) Jag hatar helt ärligt att sy.. Det värsta som finns.. Men nu är det sytt och klart och redo för Bingós nästa äventyr..

Just nu väntar en påse popcorn samt en film på mig. Vad för film de vet jag inte. Får se va jag hittar :) Men popcornen lär smaka bra ikväll. :)

Söndag

Vaknade sent, eller ja runt halv 2 klev jag upp ur sängen. Bara att klä på sig ridkläderna och åka ut till hästen :) Tog oss en liten skritt tur runt höbalsslingan, sådär härligt lugnt. Fick sitta av och peta bort en stor iskocka som satt fast i vänsterbak. Pilla lite med en pinne så försvann den ^^. Sen höll ja på att åka av när ja skulle sitta upp igen xD men vafan ;D ja satt kvar!. Fortsatte sen på ridbanan, vara bara tvungen att kolla dom där bogarna och ja, dom satt ^^. Tölta även lite på volten och formen kom (trots att ja inte hade värmt upp alltför mycket). Lite mer uppvärmning så kommer det nog gå bättre :)

For hem och in i duschen och sen upp å käka middag :) Ska snart upp och föna håret och slå mig ner i soffan för att titta på tv. Sen får vi se om jag kan sova något innan jobbet inatt. Vore ju skönt men får se.. Annars får kaffe hålla mig vaken som vanligt ;D

Men nu, upp å föna håret :)

Alla hjärtans dag, so what?

Ja, ingen sol var det direkt. Red iaf iväg längs fyrhjulsspåren, trava lite på vissa ställen. Tog några svängar in i skogen och Bingó var pigg pigg, någongång då och då tittade solen fram och då vart det mys :) Börjar tröttna lite på underlaget som är just nu! Får se hur jag ska lägga upp nästa veckas träning, kurs snart ju :D Vill absolut hinna med något/några ridpass på banan för att se hur bogarna samt tölten beteer sig nu efter lektionen! Jag hoppas såklart på att båda två hunnit smälta allt som M kom med i torsdags och att vi iaf slipper få kommentarer om dom sakerna iaf :) Nu vill ja ha något nytt att bita i ;D

Söndag imorgon, vilket betyder jobb. Får se hur länge ja orkar vara vaken inatt, ska se om det finns något att se på tv:n senare. Hoppas på någon bra film :)

Btw, alla hjärtans dag idag, Singel som vanligt då och ja, än har denna dagen ingen direkt betydelse för mig. De personer jag älskar, vet om det :) Inget jag behöver påminna om just idag, de får veta det lite titt som tätt ändå :)

fortfarande fredag den 13:e

Faktiskt inga större händelser. Vilket känns skönt :) Stanna på eko innan stallet och inhandla lite mer glykosamin. usch så dyrt det är.. 235 kronor för 1 månads glykosamin.. MEN det är det värt..Han är mjukare i lederna å så sen vi började (för över 1 år sen) började samma dag vi fick spattbeskedet :) Sen for vi ut till stallet. Mocka och mata samt hälsa häst i hagen, som hälsade mig välkommen med ett trasigt täcke. Bara att vända tillbaka till boden för att hämta täcke nr2 och byta i hagen, nu är iaf det trasiga täcket lagat. Mitt kvällsnöjje ;D

Imorgon varnar dom för vackert väder! Minusgrader och sol!! Jag är beredd, vi ska ut på en härlig skogstur jag och Bingó! Ska bli grymt härligt! Får se vart vi rider, men jag antar att det blir riktigt härligt tillslut ändå :)

Fredagen den 13:e

Dagen har börjat ok. Och jag som brukar vara lite extra försiktig när det är just fredagen den 13:e! Än har inga större missönden skett. Förutom att storkatten har spytt i mitt rum 2 ggr. Varav den 2:a gången var under sängen, så det vart att dra fram sängen en bra bit... Glada nyheter är däremot att storkatten väger HELA 3,5 kilo :D:D (mot för ca 2månader sen då han vägde 1,5 nästan 2 kilo) Sånt blir man riktigt glad över!. Det går åt rätt håll och min gammelkatt kanske kan få bli några år till ändå :D Man hoppas ju alltid!
Litenkatt vägde däremot 2,5 kilo. Har ingen aning om det är normalt för en kattunge på lite mer än 5 månader (5månader och 2veckor).. Tror de borde vara normalt.. Det är ju en massa muskler. Bara han inte kliver över  4 sträcket så borde det lösa sig :)  Litenkatt har däremot fått tillbaka sin rundmask (eller om det var bandmask de kommer ja inte ihåg). Tur i oturen så har jag en förpackning här hemma iaf. Så det blir att köra igång nu med avmaskning i 3 dagar :)

Ska väl åka ut till stallet om någon timme, bara mocka och mata samt hälsa på hästen i hagen. Han får vila idag eftersom han gick så JÄVLA bra igår <3. I helgen blir det uteritter tror ja nog allt :) Om jag inte kan få med pappa ut till stallet för att fota lite :D Vore kul att ha bilder på tölten när han går i form.. Än är det en väldigt djup form. Men med lite mer styrka i hans bakben/rumpa så kommer ja kunna begära en högre och trevligare form :)

Ridlektion :)

Dagen började vid halv 11 ungefär.. Prata lite med bror som var över för att byta bromsklossar på en av stallkamraternas bil. Fick agera sjuksköterska då han kom in skadad efter att ha bytt ena klossen ;D slog upp skruvmejseln i hakan.. Väldigt smidigt! Var ute en sväng med Bosse som skulle klättra i alla träd han kunde hitta.

Sen vid halv 5 bar det av till stallet. Dags för ridlektion för M. :D Fortsatte med samma skrittövningar som sist, hålla koll på bogarna samt mina händer och tår.. Tårna kom tillslut, händerna är ja fortfarande lite gungeligung på dom (a), men bogarna satt ;D För det har vi tränat på ^^. Sen fortsatte vi med tölt på volt och ponnyhesten förbluffar mig genom att gå varv på varv i form i tölten :D Helt underbart.. Men ja måste komma ihåg innerskänkeln och yttertygeln även när vi töltar xD Mycket att hålla reda på. Helt otroligt egentligen. Men de är väl tjusningen med ridning och hästar. Man är aldrig fullärd! Man kan bara lite mer ;D
Känner mig mer och mer bekväm med tanken att rida inför Ylva. Kommer nog att gå bra om jag bara tänker på mina händer nu!. Annars kommer Bingó sköta sig bra.

Pigg pigg ponnyhest :D

Red en överpigg ponny idag, han har vilat sen i lördags, inte haft ork eller lust att rida.. Vi har ju däremot promenerat både i måndags och tisdags :) Så liiite har han rört sig, iaf.. Jättepigg och ville springa fort fort, men ja är lite sådär över underlaget på ridbanan, det är is under snön. Så det är med stor sannolikhet ganska halt i kurvorna.. Tölta och trava iaf längstmed ena långsidan och han släppte fint i tölten till en början, sen sket sig allt i och med att han blev piggare och hetare. Men vi gick faktiskt i form i tölten första gångerna! Sen tog vi trav ist ;D
Gick igenom det M visade oss på lektionen. Imorgon är det lektion igen :D yaaay ^^. Förhoppningsvis lite mer än bara skritt. Jag hoppas de snöar liiite till bara!. Iof lär de säkert snöa när vi rider, och då blir det snöstyltor >.< men heejj, nu ska vi vara positiva. Snart Ylva kurs ^^ yaaay igen xD


Och ni har säkert inte aaaalls märkt att ja är övertrött (a)

Dagens funderingar

Ut till stallet ganska sent idag, min kropp har fått för sig att efter typ 8 år med mens börja med först riktigt trevlig pms, för att sen ge mig mensverkar på hög nivå >.< vafan, jag som alltid har haft en smärtfri mens upplevelse ... Verkar vara slut på det nu, tyvärr...  Stallet iaf, Annica var med ut men idag vart det bara promenad med hästarna. Hela vägen ner till sågen och tillbaka, tar väl ca 40 min att gå. Jävligt skönt att röra på sig för smärtan är inte riktigt lika hög. Sen får ju alltid hästarna en att må bättre ^^.


Tog förresten viktmåttbandet och kollade Bingós vikt igår. Ca 370 kilo väger han.. Inte så farligt eftersom han vägde 350 när han var i toppkondis. Så efter spattvilan då han stod i nästan 4:a månader, då han efter 2 månader gick ner massa i vikt, var nog nere på en 320 eller nått.. Han mådde ju väldigt dåligt psykiskt. Sen knata han upp i vikt igen när ja öka på krafften (gick ju på 10 kilo häsilage om dagen) och var nog uppe i sina 350 kilon igen (dock inte riktigt lika mycket muskler så vikten satt ju på lite olika ställen), sen under sommaren knata han upp ännu mera i vikt. Igångsättning under sommaren var ingen höjdare direkt. Men ändå, totalt sett så har han bara knatat upp ca 20 kilo i vikt, de är ju för fan ingenting egentligen?? Musklerna sitter lite olika och han skulle ju egentligen behöva kliva ner lite mer i vikt. Mest för hans eget bästa. Vet att han mådde jäävligt bra och orkade mer när han vägde sina 350.. Men han är en glad ponny nu med så ^^. Får se hur det blir i sommar sen. Gräset brukar ju ge en liten viktuppgång ;D haha, liten var väl att ta i.. :P

Islandshästarna gick igenom isen

Usch ja grät floder när jag såg detta. Trots att ALLA hästar och ryttare klarade sig utan större skador. Jag tänker bara på alla hästar som går igenom isen och inte klarar sig. Tur i oturen att de inte var så djupt och att det fanns många på plats.

Här kommer iaf videon, från aftonbladet.se


Grinig dag

Fan va vi har haft mycket inatt. Skönt iof eftersom tiden gick jääävligt fort! Sånt är skönt!.. *han* var där idag också ^^. Va glad jag blir varje gång :D Snöat har de gjort inatt också, typ2 cm xD jävla is överallt också.. Riktigt superkul... eller inte
Orkade inte rida idag, men tog oss en promenad med Annica och Múska längst med vägen.. Jävlar vad månen lyser upp <3 det är helt underbart!  Har varit på lite halvtaskigt humör sen ja vaknade.. Vet inte om de beror på att jag har sovit lite halvdåligt eller att de bara är för att ja är allmänt trött på vardagen och vill att något ska hända NU.

Iaf så hoppas ja på en bättre dag imorgon iaf. För nu är ja riktigt trött och grinig igen. Men det hjälper ganska bra att kika lite nedåt mot tangentbordet och se litenkatt ligga och sova mellan mina armar <3. Någongång ska jag också vara en liten kattunge, som bara får en massa kärlek och mys :'D gud så underbart!

Lördagkväll och dagen

Lördagkvällen bjöd på främmande (varför man nu säger så eftersom man faktiskt känner folket.. ) Iaf så vart det öl och ostbricka ^^. Mumsigt värre! Somna med Bosseliten vid 3 halv4:a och vakna väl vid halv 2 ungefär :) Bara att åka iväg till stallet där jag var klar på 1 timme.. Ingen skjuts förrens efter ytterliggare 1,5 timme >.< kul, riktigt kul!
Stanna och handla massa mat, även kallad storhandla.. Hem, käka, duscha och nu ska ja se om de finns någe bra på tv.. Jobba natt som vanligt så får väl se om jag hinner och kan sova en stund innan jag måste iväg. Kallt är de också, kommer säkerligen frysa inatt >.< Men jag får ju jobba med "han" inatt iaf :D
Nej, nu upp å föna håret, sen tv :)

Stalltjänst med pms ston

Ja, på något sett är det ganska mysigt ändå att vakna tidigt. Man får en väldigt lång dag framför sig ;D
Litenkatt undrade med stora ögon varför jag var uppe halv7. Väckte honom t.o.m ;D låg och sussa över mina ben och ögonen gick i kors på honom när ja började leta kläder osv. Men han vakna till han med tillslut :)
Ut till stallet, mata hästar och börja släppa ut. Det VÄRSTA jag vet är ouppfostrade hästar. Och ja, min häst är väl inte världens gentleman, men han skulle ALDRIG få för sig att kasta sig ut ur boxen, kliva över någon i hagen eller liknande. Fan ta er horhästar (ja ursäkta mig men ston är helt förjävliga). Och jag orkar helt ärligt inte hålla på och uppfostra någonannans häst.. Vafan de är INTE mitt jobb >.<
Sluta med att jag fick hålla på 5min extra med ett jävla sto som promt skulle rusa ut ur boxen, tillslut när jag öppnade boxen så förstod hon att hon skulle vända sig bort.. Usch usch usch!

Bingó och jag tog och red vägen iaf. Rätt ok underlag, trava och tölta en del.. Pigg pigg :) Orkade inte med något avancerat direkt :P

Känns konstigt att ja nu innan 12 hunnit med stall och städning.. Hmm, va ska man göra resten av dagen?? haha, länge sen jag stod handfallen över att ja inte direkt har något att göra. Men något hittar man väl på kan jag tänka mig :)

Nu anser ja att jag har svamlat klart.
Ha en trevlig dag alla :D

Hagmys

Samtliga hästar förutom min egna tror dom heter Bingó ;D Speciellt lilla Kiljan haha, kommer fram och ska mysa när man ropar. Följer även med mig när ja går till Bingó, idag stanna ja en bit ifrån eftersom Bingó ska komma till mig, inte tvärtom. Iaf, då börjar Kiljan snusa runt i håret, peta fram mulen framför näsan på mig, Så att jag kan pussa på mulen, för det är det bästa han vet ^^. Sen fortsatte han med att snusa runt i håret. Sötnöt :D
Bingó kom tillslut och där blev det till att massera höger bak. Drog ju runt som bambi på hal is igår när vi red ut. Benen fan for åt alla håll och kanter. Liten lättare sträckning kan jag tänka mig att det blev iaf.  Imorgon har jag utsläpp.. sååå underbart >.< iof det är mysigt när man väl är där.. Men vette fan om de är så mysigt att knalla ut i kylan en lördagmorgon, då det är såå mycket mysigare att ligga kvar i sängen...

Snöoväder :(

Jahapp.. Då snöade det igen då... Och för mig betyder det ingen ridning på några dagar. Har ju inga snösulor. Fick iaf för mig att rida idag, men det gick ju som det gick. Fick oss iaf en sväng i skogen på totalt 20 min. Det duger för mig. Får se om det blir kallare snart så att det inte blir en massa styltor.. Eller iof kan jag alltid rida vägen, i däckspåren blir det perfekt underlag när snön bli nerplattad.. Så ja, jag kan ju rida iof när jag tänker efter ^^. Nästa Torsdag (den 12:e) är det M lektion igen, som jag längtar ^^. Sen om 2 helger (den 22:a) är det Ylva kurs. Som jag längtar ÄNNU mera!!

Precis hemkommen från bror och hans sambo.. Var över på fika samt att titta på deras nya akvarium. Fick mig att inse att det kanske är dags att fylla på mitt akvarium med lite fler fiskar.. Fick ju något fint virusliknande och endast 3platys överlevde (alla 3 är egenuppfödda) samt min siamesiska algätare. Han klarar allt ;D Grymt intresserad av att köpa några vita platys.. Men det blir ett senare bekymmer ;D just nu ska jag hålla i pengarna, och det HÅRT!!

Bus i sommarhagen :D

Bingó släpptes lös i sommarhagen idag, busade runt ett tag. Men absolut itne lika mycket som förra gången då jag filmade :) (finns här på bloggen och på youtube). Idag tog ja med nya systemkameran för att testa lite olika inställningar och få förhoppningsvis lite fina bilder :) Några bra bilder blev det nog allt tillslut :D
Här bjuder jag på några bilder, fler finns att se på bilddagboken :)

             

Ikea, hööks och avåkning ;D

Idag har jag hunnit med mycket, var en sväng med mamma till Ikea *SUCK* självklart ställer man sig i heeelt fel kassa och fick vänta i sisådär 10 min innan kunden innan oss kunde betala "du har inte kredit nog på detta kort" men vafan liksom, kollar man inte upp sånt INNAN man knallar iväg och handlar saker för 4459kronor?? IDIOT
For sedan till Hööks och köpte mig en pullarnosgrimma, typ världens sämsta kvalité, men va får man egentligen för 149kronor?. Måste ju testa först å se om Bingó känns ok med det innan något dyrare införskaffas, och även om lädret spricker så funkar ju nosgrimman fortfarande iaf!

Red lite på ridbanan idag, tränade på volterna som M lärt mig och det gick sådär, jag är egentligen för trött i kroppen för att orka rida igenom Bingó ordentligt, men det gick ok. Tölta lite på stora mittvolten, takten är 100% hela tiden. UNDERBART! Fortsatte runt 4kanten några varv, böt varv och fortsatte i tölt, sen helt plötsligt låg vi på marken*. Wtf?!? va hände?? xD Både Bingó och jag såg grymt chockade ut.. Va gör vi här nere i snön??. Bingó låg ner väääldigt länge och såg allmänt förvirrad ut. Tillslut reste han sig och nej, ingen skadade sig :) Blev till att fortsätta rida runt där ett tag men just där vi tittade lite närmare på marken, var det jäätteläskigt ;D kunde ju hända igen :o

Förövrigt så finns det hästätande rådjur samt hästätande husvagnar runt vårat stall!! De ni, inget ni visste om va ;D


Vi hamna på marken pga Bingós högra fram (atrox), kan ibland hända att han inte hinner låsa det knät innan han lägger all tyngd på det. Händer inte ofta men det händer. Något jag får leva med, risken finns alltid när vi töltar att om han springer på liiite för fort innan eller efter en kurva så kan knät ge vika. Aldrig hänt på rakt spår utan endast före eller efter kurva.

Nattensjobb, dagens äventyr ;D

Jobb igår natt, inte mycket att göra. Fick fel bil från tyskland, den skulle gbg haft och den vi skulle ha var, ja ni gissa rätt, nere i gbg... Så en bil mindre, dvs ca 1 timme utan syssla.. Hittade däremot en kortlek så jag spela lite kort i min ensamhet ;D Hem direkt efter jobbet för att soooova! Kallt var de också, -6 grader >.< Somna som en stock men fick inge sällskap av litenkatt :o han som aaaalltid ska ligga vid mina ben hela natten.. Men han hade väl bättre saker för sig ;D

Åkte ut till stallet, bara mocka å mata åt Bingó och 2 andra hästar. Tog in ponnyn för att kolla hovar och pussa lite på. Ser då att någon har smakad på min ponny :O bitit av en bit på mulen :( skinnflärpen hängde kvar också >.< snuuusk, tvättade iaf. Iof var det redan relativt rent men ändå ;D sen kladda ja på lite aloe vera och lät det sjunka in innan ja kladda på helosansalva <3 Ut i hagen igen, så får vi se hur det ser ut imorgon. Han såg inte ut att lida iaf ;D

Fick nyss ett mejl från Börjes ^^. Mitt paket är påväg, med täcke å annat skojj ^^. Är väl här på onsdag eller torsdag kan ja tänka mig :) Inte för att de är bråttom, eftersom täcket är ett fleecefodrat regntäcke ;D men ändå kul å se om de passar å är snyggt :D

Stall

For ut och red runt Kolartorp med Annica och Múska :) pigga hästar men helt kontrollerbara :) sånt tycker man om! Var väl ute i 1,5 timme ungefär, kaallt vart det om benen efter all snö som ramla ner när vi skritta igenom skogen. For runt sen lite efter stallet, handla bla. krafft och kornkross.. Kattmat blev det också :) for sen ut till stallet igen för att släppa in dom små hästarna. Förövrigt var det 3 st i stallet idag som gick omkull med sina hästar :o det är haaaalt på vissa ställen, man får komma ihåg att det är is under snön! Ingen som skadade sig som tur var!!

Nu ska ja upp å föna håret sen är det kanal5 som gäller kl 21:00 :) Sen ska vi se om ja hinner somna något, innan jag åker iväg till jobbet. :)

Nattsudd

Drygt det ä såhär dagen innan söndagen, vet att jag måste vara vaken ett bra tag till, tidigast knalla till sängs vid halv 4:a annars är ja heeelt död imorgon natt.. Sen måste ja sova till typ 12 eller nått, för att kunna sova en stund på kvällen, ska iof testa att sova medans föräldrarna tittar på Beck som går imorgon :P Aldrig gillat beck så då kan jag nog sova om ja har tur ^^. Men imorgon ska Annica rida ^^. Får se vart vi rider, hoppas på att vi kan rida till lååånga galoppbacken, vore underbart härligt :D men allt beror på väder och vind :)

Men ja måste ta mig i kragen nu och se till att börja söka lite jobb nu.. För att de funkar inte att bara ha detta, även fast det är hundra gånger bättre än inget!! Men usch och fy på att söka jobb >.< man känner sig sååå jävla utsatt -.-

RSS 2.0