Att dansa i regnet

Åhå, de har släppt! Nu är hon den där roliga, samarbetsvilliga, lätta, formbara töltmoppen igen! Kärlek och lycka på det! Blev en tur i ösregnet och hon var så fin! Busade gärnet i en galopp och jävlar va hon kan springa! Sen tölt i litet nedförslut! Läcker! Vidare med galopp och tillbaka i tölt. Fortfarande läcker! Lång skrittpaus på långa tyglar och sen lite tölt igen. För att avsluta med jogg i en liten backe! Satt med största leendet på läpparna. Vilken häst jag har! 
Sen när sitter jag upp frivilligt i regn för att rida? Åh längtar tills imorgon! Sen får hon vila på måndag :) 

Taggad som bara den just nu! Ridhuskort nu inför januari blir de också! :) träna och utvecklas står på schemat! Blandat med bus på vägarna såklart! :D 

Fina fluffet förra vintern <3 


Äntligen

Sådärja! Efter en tråkig och relativt lång svacka är vi äntligen på väg ur den! 
Vi har bråkat lite om avslappning, bogar och därmed takt i tölten. 
Men med hjälp av massage, vetekudden innan och efter ridning och nya padden har de släppt. 

Takten har under de senaste veckorna rätt upp sig efter en stund in i passet. Idag rollade hon lite i början, för att sedan göra övergångar mellan skritt-tölt-skritt utan någon som helst taktfel! Och tillslut släppte hon även till i nacke och hals och bjöd framåt mot en trevligare arbetsform! Vilken lycka! Nedtagning, lång tygel och massa klapp. Provade igen och nu satt formen från start, liksom takten! Åh lycka!!! :D 


Finaste tjejen! <3

Julmys

Granen är klädd och skinkan står i ugnen. Alla julklapparna är inslagna och julstämningen kryper sakta på. Det blir ju en jul här också, även om vi saknar snö och kyla! 


En liten gran iår :)

Biskvier

Har man inget bättre för sig så bakar man. 
Receptet finns sen tidigare här på bloggen under kategorin bakning :) 
Taktiskt

Sen tur till stallet ledde till en uteritt i skymning. Jag kan nog räkna på en hand hur många gånger jag ridit i mörkret med Kelda. Varit bortskämd med möjlighet att rida i dagsljus året om! 

Iaf, ut bar det! Kelda är pigg men som tur är snäll. Står som ett tänt ljus vid uppsittning, ända tills man ber henne röra sig framåt, wroom säger hon och töltar iväg några meter ;) hmm haha 

Ut på grusvägarna och trava fram. Vill inte rida henne lång och låg där längre utan kortar upp henne relativt snabbt och ber henne jobba. En kort galopp i backe innan vi svängde av och fortsatte med galopp-tölt övergång. Och hon ticka fram klockrent direkt. Inte en uns av styvhet eller taktfel! GLAD matte! :) sista biten hem blev tölt-galopp-tölt i busens tecken. Högt tempo men hon höll det hela vägen :) så rackarns kul! :D 
Vill rida mer ;) 


Dags för nya bilder snart :) 

Regntur

Jag trotsade regnet idag och tog en kort sväng på grusvägarna runt stallet :)Kelda var pigg och glad. Travade fram i bra tempo, gränsen är så vag från de att hon går med tempo, takt, sväv och schwung till att tappa allt. Men idag lyckades vi hålla oss hela vägen :) på hemvägen körde vi tölt som just nu blir bättre och bättre ute :) kul! Galopp med fokus på att kunna öka och samla tempot. Riktigt lyhörd :) sen avskrittning hem. 

Efter stallet nu har de varit lite pyssel. Bak av biskvier och knäck :) nu dags att dö i soffan hos en vän :) härliga lördag! 


Knäcken ^^ 
Med smak av lime :)

Linad

Jag har bestämt mig lite, i mars/april kommer tråkigheter ske. Bingo kommer dömmas ut :'( och när jag "ändå är hos veterinären" kommer Kelda bli genomgången. Kolla tänder och göra en allmän hälsocheck är tanken där. 

Visst svider det något enormt att skriva men de funkar inte längre. Är inte försvarbart att ha honom kvar. Mattes älskling <3 vad som sker där efter får jag ta då. Är trots allt ett par månader dit! 

För att vända till något roligare då. Kelda och jag tränade på banan igår. Gick både bra och dåligt. Rider jag tölt så är den fin och inte en uns av passtakt i vänster varv. Ridbar, mjuk och kul. Byter jag till höger smyger passtakten på. Däremot om jag rider henne "mot trav" men bromsar upp med säte rullar hon på fint. Men de går inte att "rida tölten" hmm. Aja en sak i taget! 

Idag då, ute sent så damen fick bli tömkörd. Riktigt rolig är hon där faktiskt. Lättlärd och så ridbar från marken. Korta och länga traven,  ställa in och ut. Galoppfattningar där vi också kortar och länger steget. Och allmänt bus och skoj :) hon gungar fint genom kroppen iaf och är riktigt läcker att se på! :) fina lilltjejen! 


Kelda vid ett annat tillfälle :) 

Bääättre

Okej, långsökt rubrik men jag kan inte sluta skratta xD 

Kelda trivs verkligen med fårskinnspadden (fatta ni rubriken nu? :D)
Mycket fin i galoppen. Tölten släppte snabbt, såklart styv fortfarande speciellt i ställning åt vänster men de släpper nog fort nu! Traven är bra den med! 

Har nu också börjar med att värma vetekudden och lägger den över länden där man ser att musklerna är lite spända. Hon ömmar inte som tur är! Men iaf,kör vetekudden 5-10min innan ridning och smörjer med arnika. Kör samma sen efter ridning samt strechar. Första gången ja la på kudden hann den knappt landa på länden innan hon börja gäspa och tugga. Njutning? :) 

Jag hoppas iaf att det här är en bra lösning så ja kan börja spara och titta på ny sadel sen. Lite en sak i taget i livet just nu. 


Gjorde pepparkakshuset igår ^^ 


Fårskinn

Fick tag på en sån där "mattes fårskinnspad"
Keldas sadel ligger ju sådär, med handen på hjärtat. Men just precis nu finns inte möjligheten ekonomiskt sätt att byta. Sorgligt men sant. 
Dock tror jag padden kan vara en bra tillfällig lösning. Sadeln låg mycket bättre, Kelda kändes nöjd och galoppen ändrade sig :) 

Svårt dock att se och känna något konkret på ett ridpass ut i skog och mark. Men de blir nog bra. Får ju ge det några pass såklart :) 


Ullig och gullig är den iaf :) 

Gårdagens kursande

Ja, Kelda var fin och klev på transporten rätt smärtfritt. Linan behöver vi bara lägga lite lätt vid rumpan så går hon på. Har jag tur slipper vi den inom kort :) 

Väl på plats fick Kelda boa lite i en Box innan de var dags för första passet. Kelda var PIGG men rolig. Tölten katastrof bitvis. Utöver de tränade vi galoppfattningar, pärla där och vi fick till några fina fattningar! Plus för traven, fick fint sväv och trevligt schwung. 

Pass 2 gick ju sådär. Fortfarande stort plus för traven! 

Nya tankar, nya känslor och med lite envishet så går de nog! Bara att träna vidare nu under vintern, lägga lite krut på lösgjordheten och få ihop konceptet! 


Pärlan :) 

Dags för mer kursande

Ja, imorgon åker Kelda och jag iväg för årets sista kurs. Blivit lite av det iår övh men bättring för år 2014! 
Det bär av till Malin imorgon och då vill jag jobba trav :) gärna fattningar mot galopp också. Men får väl se vad fröken säger om det :) 

Idag fick Kelda vila, har gått sen söndagens kurs så det var välbehövligt :) hoppas bara lastningen för henne lossnar snart. Gick rätt smärtfritt sist så nu kan man ju hoppas att de löser sig fort :) 
Men men, dags för fredagsmys ^^ tjohej! 


En liten pilotbild från dagen då första snön föll här i Sthlm :) 

Lugnt

Kelda har skrittats i två dagar nu. Sträcka ut från den träningsvärk hon troligen haft. Idag red vi på en kortis ute, skritt i ca 30min med sällskap, sen vart det tölt, galopp och några steg trav. Tölten är svårare ute, men får jag fatt på henne och helst efter en liten sträcka, så blir hon fin. Sista sträckan efter två galopper var ju helt klart bäst :) sen tänkte jag trava upp för en halvbrant ganska lång backe, Kelda fattade galopp ifrån skritt och lullade iväg. Hade inte mage att sakta av för de var (dels jävligt kul) men så snyggt! Den fattningen!! Och den galoppen!! Bara att berömma och galoppa på ^^ sen skritt hem.

Älskar underlaget nu också, 5plus ute och vägarna är så mjuka och fina :) 
Imorgon blir det något liknande och vila på fredag :) lördag är det kurs igen! För Malin den här gången :) kul kul!! 


Snoffsan <3

Julbök

Ja, i brist på annat blir de julstök och bök här hemma. Två olika sorters praliner är gjorda :) en med smak av citron och vanilj (den med vit choklad) och en med nougatfyllning :) 
Och såklart vanliga lussekatter :D Mums!! :D

Träningen

Är så nöjd över gårdagen. Kelda gick nästan typ på transporten utan större problem (lång lina och lite annat tjaffs)
Väl framme fick hon husera i en box innan de var dags för första passet. Vi fick lyxen att rida helt själva då tjejen som ja skulle ridit med aldrig kom iväg. Inte mig emot ;)
 
Kelda som varit passtaktig i tölten fick fokusera på det. Johan såg direkt problemet och att de kan vara så kul att en sån liten grejj som energi är de lilla som behövs. Vi flyttade mycket bakben på volt i skritt, och vi lösta passtakten i tölten på exakt samma sätt, dvs flytta bakben i tölt. Johan tyckte vi skulle lösa problemen i farten och inte "gå tillbaka" för problemlösning.
Genom första lektionen var de mycket energi och rackarns va fin hon var! Mycket fyrkanten på slutet med ökningar och damen var så fin!
 
Efter lunch och lite vila var det dags igen. Exakt samma tänk igen, mjuka upp på volt med bakbensflytt, hitta en fin skritt och upp i tölt, noga med böjning och högerbog på plats, samt att flytta in bakben när hon styvar sig.
Ut på fyrkanten, använda serpentiner, voltspår och "leka runt". De ska vara kul att tölta! :)
de sista vi gjorde var tempoväxlingar. samla upp på kortsidan för att trycka fram på långsidan. Damen har då ALDRIG varit så läcker! såååå stabil, taktren, formbar och lätt. Rackarns va kul det var!
Johan var mycket nöjd med resultatet och med hans ord om att problemlösa i farten, rida in mer energi (sluta fegrid) och framförallt inse att Kelda inte alls har något taktproblem alls :P haha
 
 
Fick fina ord om Kelda också. Mycket fint musklad, mycket fint riden, använder överlinjen korrekt, formbar, använder bukmusklerna rätt och framförallt ser hon nöjd, glad och tillsfred ut :) Värmer mattehjärtat!
Mycket visa ord fick ja ta till mig också. En lösgjord häst kan alltid öka tempot, med bibehållen takt, mjukhet och formbarhet. Vilket jag fick erfara.

Nej summan av de hela är att jag är väldigt nöjd med dagen. Nya redskap att arbeta med och ser fram till nästa gång jag kan vara med :)
 

Fina lilltjejen <3

Träningsdags

Sådär, den här gången hade fröken inga små händer ivägen och nu jävlar ska det ridas och läras! Kallt som satan bara men det blir nog bra efter första passet  ;) 


Gammal tävlingsbild som pepp i kylan! 

Näste man till rakning

Idag gick jag igenom båda pållarna med klippmaskinen. Bingo fick samma halvklippning och blev genast lite gladare :) även om han rids sporadiskt och bara i skritt så svettas han och blir loj och tråkig. Så halvklippning får han :) 

Kelda blev nakenfis igen som vanligt. Inte satt så mycket päls men fin blev hon iaf ^^. 
Blev en kort skritt och tölttur och hon går från passtakten snabbare och snabbare nu. Matte får bara jobba livet ur sig numera haha :P 

Utöver det är det dags för mig att bege mig mot kiropraktorn. Inga större problem som ja har nu, så jag hoppas hon går snällt på mig idag ;) Juste ja, snöade idag så Kelda invigde sitt härliga helhalstäcke :) 


Bingo fick låna Keldas ena täcke sen. 
Vet inte vars ja lagt hans "mellan" täcken :P 

Töltdonnan

Åh yes, haha så var de problemet löst. Eller inte riktigt då. Tog ridbanan igår och körde uppvärmingen i skritt som vanligt. Böja, töja, rakställa, flytta och skrölta igång, paaaasstakt till en början. Sen släppte det mer och mer och inom loppet av bara några minutrar egentligen, så var takten ren, tempot reglerbart och formen okej. Öka upp mot riktig tölt och takten satt, tempot var fint och resningen kom som ett brev på posten! Fina lilltjejen! 

Några varv galopp i båda varven och lite tölt igen. Snabbt pass på 20min aktiv ridning, 10min av och framskrittning. Superduktig tjej och nöjd nöjd matte! 
Tagga kurs nu på söndag också! Tjoho :) 


Bebiskelda <3

Piggelin

Kelda och jag har bestämt oss, mest jag då kanske. Att lägga traven på hyllan en tid. Tölten har verkligen försämrats och jag får magont när jag tänker på det. Fokus nu ligger på lösgjordhet, skrölt och övergångar skritt-tölt och galopp-tölt. Inte ett enda travsteg under dagens ridpass, dock mycket tråkig tölt bitvis. Visst var hon läcker stundtals men de ska absolut inte vara såhär "illa". Skärpning och en spark i röven!! Vi kan ju faktiskt! 

Bingo fick en liten skrittur och var på väg att dö när stor lastbil skulle köra förbi. Inte okej sa han och gjorde sig redo för att springa hem :o men vi höll oss ifrån det som tur var! 

Imorgon, ridtur av båda och julklappshandel! Tjoho :) Den här läckerbiten är varmt välkommen tillbaka!  

Broddbråk

Det värsta med vintern, och jag menar det värsta! Är att skruva i de förbaskade broddarna för första gången! Rensa hålen och snurra med gängtapp och bråka med broddar som ändå inte tar sig och helvete. Gaaah !! 
Tur att Kelda är snäll ;) 

Efter de pysslet fick Kelda bli tömkörd en stund på banan för att gå in vinterskorna ;) 


Läcker är hon, utan tvekan! <3 

Sen tog Bingo och jag en skrittur på vägen, pigg och glad herre :) Bild tagen av Fia för 3 vintrar sen. 
Världensvackraste <3

 

RSS 2.0