Positiv energi!

Haha, älskar att mina arbetskamrater inte trodde jag var på jobbet bara för att jag tog mammas bil idag :P Passar på nu när mamma och pappa är i Prag, hennes bil drar typ hälften av vad min bil drar xD
Och ja, de tackar man ju inte nej till? :)

Bingó fick vila idag, bara mös i stallgången. Borsta och smörjde. Såret på sidan av mulen är nästan påväg bort!. Ser att de börjar komma lite päls därunder så förhoppningsvis har jag fått koll på det!

Kelda fick en tur ut i skogen, vi sällskapa med en stallkamrat. Kelda har en helt skön attityd, allt är liksom KUL i hennes värld! :D Även när man säger "nej vi ska inte trava, vi ska skritta" så säger hela hon Okej! De är kul de med! :D

Vi virrade runt i en skog idag, och de var också kul sa hon. Men man märkte att hon blev trött :) Men hela tiden med spetsade öron! Sen får hon problem när vi ska gå i nedförsbackar med sten i. Hon liksom stannar upp och känns helt förvirrad och man känner hur hon tänker på hur hon ska lösa "problemet" haha, sen går de inte alltid så bra och hon kliver på alla stenar ist för att gå förbi/över dem. Men vafan, alla sätt är bra utom de dåliga!

Imorgon är det äntligen fredag! Åh så skönt!!!Bingó och Kelda dricker ur bäcken!
Bild tagen i söndags :)


Just today

Dagarna rullar på bra hos mig just nu, att dö i soffan någon enstaka timme på kvällen är rena rama lyxen numera :P haha

Idag skrittade jag och Bingó ut en sväng, inte lika läskigt idag utan han var mest nyfiken men aktsam! :)
Kliar gör de på honom också, lite sår i ansiktet nu :/ INGET kul alls! Hoppas att jag får de under kontroll, smörjer som satan men ibland hjälper inte det ändå :( Lillahjärtat!

Kelda då, hon blev av med "lite" päls.. Alltså, jag tycker hon har väldigt lite päls kvar, men ÄNDÅ kan man dra av typ en fotbolls stor boll av päls! VART kommer de ifrån liksom?
Lite mer naken fick hon springa i lina på volten. Vi hade lite olika åsikter om hur vi skulle göra, men det gick bra tillslut! Lite mycket eld i tassarna på henne ibland :P

Bör nämnas också att jag har en sjuk träningsvärk.. Ben, mage, rumpa och armar. Hela köret alltså!Stand on mountains

Idag följde mamma med ut till stallet!. Satte kameran i handen på henne och fick typ 20 bilder i gengäld haha
varav typ 15 är i skritt, 5st i okej kvalité och typ 2 bilder i traven. Inget i tölten dock och där kändes hon jättefin bitvis när hon själv gick ihop sig lite mer.

Idag var vi så pigga att vi inte ens kunde skritta på långa tyglar utan att smyga upp i tölt. Och när hon blir så pigg blir de lätt lite "ryckigt" när vi ökar till trav/tölt. Svårt att hitta en jämn och fin rytm i det vi ska göra. Då hon skuttar fram för skänkeln men är så känslig att hon stannar upp när man råkar ta lite för mycket i henne.
Vi hittade dock en härlig rytm då och då och ju mer vi red ju tröttare blev hon såklart och ju bättre kändes det!

Svårt att inte ställa så höga krav nu när man har varit så van att rida en "välskolad häst" (Ja, eh, Bingó då haha), där har jag vetat att han kan och kan därmed ställa högre krav på både mig och han.
Det sitter liksom kvar i mig, när jag rider Kelda. Förstå mig rätt. Jag ber henne inte utföra mirakel. Dock så är känslan bra när jag rider henne, men jag vill hela tiden ha henne bättre och glömmer bort att hon bara är bebis och liksom långt ifrån mogen i kroppen och psyket att gå så samlat som jag liksom är van att be om.
JÄTTELUDDIGT förklarat, jag inser det. haha, MEN jag är nöjd över henne idag ändå!.
Vi har t.om bokat in våran första lektion, 4/6 är de dags! :)

Bjuder på några bilder på damen iaf!
Hon är jävligt kul att rida, genomsnäll men ändå med power!Vilodag!

Idag har pållarna vilat, förutom Bingó som fick en promenad i området. Eller ja, vi kom inte så långt innan han fick för sig att allt var läskigt och liver som islandspojke var livsfarligt! Att de kan vara så olika! Bingó 21år gammal är liksom väldigt "på tårna" hittar lite saker att bli rädd för och är lite "orolig" och tittig!
Kelda 4,5år går med stadiga hovar framåt, tittar inte ens på kossorna mer än ett "titta kosssor!".

Tror jag ryckte bort sisådär 1kg päls från Kelda också haha, shit va hon fäller!

Men även om hästarna vilade så vilade inte jag. Idag var de spinning på Sats!. Superskönt att komma igång igen.Hestarna<3<3Kelda! :D


It's me, not you

Jag visar sällan dessa typer av bilder på bloggen. Då den främst är en HÄSTblogg! Dock så var jag hos frisören idag och fixade till håret. Jag är nöjd som vanligt och måste såklart visa er några bilder :)

Och de här med självförtroende, ja ni vet. De hade ju kunnat vara bättre!!

Blond tjej!


Torsdag

Det är helt otroligt vilket litet knippe av enerig den där lilla Kelda är! :'D
Tänkte ju longera/tömköra idag, men lektioner på ridbanan satte lite stopp på det (nog för att de nästan var klara så jag hade kunnat, men då hade jag liksom redan bestämt mig för att rida ut). Och så skulle 3kamrater ut å rida, så jag fick mer än gärna hänga på :) Blev en lite väl lång tur för Kelda egentligen, dock var de 95% skritt så hon dog nog inte ;) Men imorgon är det nog träningsvärk i damens kropp. Så hon ska få springa lite i linan imorgon och sen ha ledigt på lördag!
IAF, vi skrittade iväg och Kelda var SÅHÄR pigg och ville hänga med storhästen som hade typ 3ggr så stora steg haha, men vi hängde på ;) Grusvägar och jättemysig skogslinga! Kommer vara ännu mysigare att rida på sen när hon har bättre kondis :)

Bingó skulle få sig en ridtur han med, men när ridturen på Kelda drog över tiden så vart det omplanering. Han vart myst med och smord. Imorgon och i helgen ska han få all tid jag kan ge honom <3 Mattesfinaste <3

Älskar värmen som kommit, älskar ljuset vi har just nu! Inget känns jobbigt nu när solen lyser och värmen är här! JAG ÄLSKAR SOMMAREN! Thats it liksom!
It's a spark

Fått en sån ny "gnista" i mitt liv nu! Shit va kul allt är! :D
Idag red vi ut, Kelda och jag! Tillsammans med en Fjording i stallet.
Vi red förbi kossor, grävmaskin och läskiga soptunnor. Men de gick finfint med en stabil Fjording som sällskap! :D Donnan skötte sig sååå bra!
Vi töltade lite också, och ja, hon kommer bli riktigt bra! Trava en kortis i en backe. Och galoppa på en mjuk sandstig. Jag är helt lyrisk över ridvägarna (jag har nu liksom ridit EN väg, av typ 30!! IIIHHHH, va jag har längtat efter denna typ av ridväg!!)
Imorgon ska hon få vila och på torsdag springa i linan :) Gissar att hon kommer ha träningsvärk imorgon, så de blir bara borst och liten promenad :)

Så jäkla kul att känna denna nya nytändning!!

Bingó fick vila, bara kollar igenom all eksem. Vad jag önskar att han slapp detta :(


Pilotbilder!

Jag kunde inte hålla mig längre än till idag, tog fram sadeln för att kolla om den även passade på Kelda. Den är litet förstor men med tanke på att jag kan byta ut koppjärnen så är detta ingen svår match att vinna! Så detta ska göras såfort jag kommer ihåg att ta med mig sadeln hem (eller ta med mig en skruvmejsel ut).
Däremot ligger den inte skadligt nu på något sätt, speciellt inte om jag tar ett lite tjockare schabrak. Så tro inte nu att hon tar skada av sadeln!! Jag är alltid rädd om mina hästar! ;)
Tog fram "hennes" träns (än så länge har hon ett begagnat Bingó träns) och med lite omställning av detta så passade även det. Och hennes lilla mun kunde ha Bingó gamla bett i strl 9,5. SÖT OCH LITEN! :D haha

Sen bar de av, eller upp :) Skritta lite på ridbanan, start och stopp och sväng. Lät henne rulla upp i trav och trava på voltspår några varv åt båda hållen. Hon var jätteduktig och lyssnade fint! Liiite mycket spring i benen haha. Hon är nu också lite obalanserad och slog upp i galopp några gånger när hon titta till på något :P
Hon kommer bli sjukt bra med mer träning! Ska bli så kul att bygga upp henne! :D
Vi red väl ca 10min med mest skritt.

Bingó fick också en tur på banan, barbacka med hackamoret. Också runt 10min. Vilken skillnad att sitta på en välbalanserad äldre herre! :) Han är och kommer alltid vara nr1 <3Pilotbild från Kelda! :DVärldens bästa vy <3


Movingday

Åh, ja orkade och hann inte skriva något igår.
Dagen började halv 10 ute på Eriksberg, packa in de sista i transport och bil, in med Bingó och iväg det bar.
Gick hur fint som helst att stalla in Bingó i boxen. Packa in allt i alla skåp och på loftet.
Sen vidare till Fors för att hämta Kelda. Hon gick bara rakt in! Duktig häst!
Var lite orolig där över att hon kanske skulle konstra litet, men nej då. Rakt in! :)
Kände i transporten att hon inte var en van åkare haha, fick smyga i kurvorna och ändå hade hon svårt att hänga med. Snuttan!
Däremot blev jag helt ställd när vi skulle lasta av. Damen skulle verkligen INTE backa ut! Oj va vi fick trixa.
Var superläskigt att backa ut sa hon!. Här blir de nog att träna på att backa lite mer, och gärna i nedförsbacke så hon lär sig att marken inte försvinner utan bara är lite längre ned! :) Sen blir de nog bättre också när vi lärt känna varandra, så att hon vet att när jag säger att de är okej att backa så är det okej! :)
Sen fick hon stallas in på box och hon var ju såklart lite mer "hispig" än vad Bingó var men ändå helt okej.
Båda fick en tuss hö att tugga på sen var de dags att åka därifrån. Allt var klappat och klart vid 15 ungefär. Så det var skönt! :)

Idag däremot började jag dagen ute på Kvarnhagen vid 9. Tre djupa andetag och stöd av en ny stallkamrat så var de dags att släppa ut busarna i hagen! Likblek och kallsvettig ser jag hur Bingó fjongar iväg i galopp med Kelda tätt efter. Sen bjöds det på bocksprång från båda, Bingó visade en helt sjuk trav, jävlar va flott han var! Medans Kelda bara galoppade på!. Sen hägrade det lilla gräset som fanns i hagen och de slöt upp tätt ihop och sen var de över. Inge skrik, inge tjuvnyp. De var liksom klart!

Det LÖS om Bingó, ÄNTLIGEN Matte! ÄNTLIGEN har jag fått en kompis tyckte han säga!

De fick bekanta sig lite mer i hagen och varandra, och jag började mocka och packa hö.
Valde sen att ta in Bingó, borsta av och longera lite (mest för att kolla så han inte gjort något när han galoppa runt). Under tiden stod Kelda vid grinden och gnäggade och betade om vartannat! Sötan!
Likadant när jag tog in Kelda och Bingó fick vara ute i hagen, då stod han och gnäggade!! haha.
Och Kelda fick springa i lina en sväng. Lilltjejen var helt oseriös och bara lekte. Så söt!En bit av hagen, Bingó nere på "plan" och Kelda står i bäcken heheKelda och Bingó! :)Kelda och Bingó !!
Kelda i transporten! :DOch världensfinasteBingó <3


Memories

Jag snubbla in på min fina vän Agnes bilddagbok (eller dayviews men jag kommer aldrig kalla det för de!)
Och hittade bilder från en tävling som ligger mig så otroligt OTROLIGT varmt om hjärtat!
Jag blev alldeles tårögd när jag såg bilderna därifrån.
Kärleken och glädjen över den här hästen går verkligen inte att beskriva, han är mitt allt <3
Livet kommer aldrig aldrig bli densamma när han inte finns med mig längre. Min fina älskade vän <3
Denna är visad här tidigare, men kärlek på den bilden!Det finns verkligen ingen som du.

Och det gör ont i hela mig när jag vet att det aldrig kan bli vi två på tävlingsbanorna igen!
Du är och kommer alltid att vara det bästa som hänt mig, min bästa vän <3

13/3-10


It's Friday

Den här dagen har varit lång, och nu är jag helt sjukt trött! *gäsp*
Började dagen med panik då ena blinkersen på transporten VÄGRADE att fungera? Grattis liksom, åkte iväg till Besiktningen ändå, med andan i halsen! Usch!
Hade sån jävla otur att postionslamporna slocka lagom tills dess att vi skulle in. Vafan liksom? De funka HELA vägen dit (och funkade när jag åkte därifrån, men inte under besiktningen.. jävla skit!) Så fick "nedslag" på det.
Fick också nedslag på påskjutsbromsen, den tog lite väl sent. Bara att justera enligt pojkarna där. Så får väl göra det då! Återbesök inom 1månad då. Får väl boka en tid på måndag! De är tur att man iaf får köra med den under tiden ;) hehe

Vidare mot stallet sen, idag var stora vaccinationsdagen i stallet och i väntan på veterinär så var jag duktig och tvättade av boxen! Den var skitig kan jag tala om! Efter vet, besöket tog jag och flyttstädade Bingó. Han tyckte väl det var kul i sisådär en kvart haha, sen ville han inte mer! Men ren blev han och gott luktade han! :)
Efter det tog jag tag i allt läder och tvättade och smorde. Gjorde iordning ett träns till Kelda också! (hoppas hon kan ha Bingós ena bett som är typ 9,5cm). Hon ska SÅKLART få ett eget träns också, ja vet bara inte VAD jag vill ha till henne :D Men jag lär nog hitta något snyggt till henne också! Ge mig lite tid bara ;)
Smorde igenom sadeln också en sväng, ska bli intressant å se om Kelda kan ha den, eller om jag måste byta ner till ett mindre koppjärn.. Och om hon kan ha den då ist :P De lär vi märka sen!

Hemma var jag inte förrens efter 17, gäsp! Till middag blev det en skål yoghurt med flingor! Fint va? :DEn färsk bild på en nybadad Bingó! :D


Fullpackad

Nu är jag megatrött, och huvudvärken börjar komma krypandes!. USCH va dålig jag är på att dricka vatten om dagarna :(

Började dagen i gamla stallet, lassa på mina torvbalar på släpkärran, börja packa ner de mesta i IKEA kassarna och in i bilen. Lunchade Bingó och åkte vidare mot Nya stallet.
Väl där torvade jag upp boxarna, och lassade in de jag hade med mig i skåp och på loftet. Blir nog bra det här! När jag väl kommit in i nya stallets rutiner!
Tillbaka till Gamla stallet, mocka klart och smorde igenom Bingó i hagen!
Hem och lämna släpkärran, vidare mot Skogås Centrum för att hämta ut Keldas pass. Sen mot City Gross för lite handling av mat och lite annat gott.

Nu hemma och mätt i magen. Imorgon blir väl en nästan lika fullspäckad dag, som dock börjar på bilbesiktningen!. Sen är det bara att städa, städa och städa lite mer ute i stallet!.
Men just nu känns det iaf som att jag har koll på läget!.You know, it's for you i'm doing this


Hits you when you're down

Då var onsdagens arbete avklarat! SÅ JÄVLA SKÖNT att vi stänger kl 14 dag innan röd dag ^^ Me love!
Och ännu grymmare är att jag är ledig nu i 4:a dagar! :D Eller ledig och ledig, känns som att jag ska göra allt och ingenting under dessa dagar! Men de ska ändå bli skönt att slippa åka till jobbet hehe :P

Imorgon ska ja försöka få iväg ett litet lass med saker till nya stallet. Dra med mig några torvbalar och bädda upp i boxarna! Sen på fredag blir de att besikta släpet (hoppas att de går igenom, de är mitt stora orosmoment just nu!). Efter det är det vaccinationsdag i stallet, och jag ska packa klart de allra sista, göra rent i boxen så det går snabbt på lördagen samt BADA Bingó (om vädret tillåter!). Sen är de liksom lördag och flytt.. Gaaah så nervöst!!! Planen där är att vara i stallet vid 9. Plocka in de sista i bil/transport, tvätta av de sista i boxen, ta ur bädden och packa in Bingó. Lämna av allt i Kvarnhagen, luncha någonstans (då jag såklart måste tacka min finaälskadevän som hjälper mig) sen hämta Kelda (gärna innan 14), sen stalla in henna i nya boxen! :D Sen är dom liksom där, MINA två hästar. Jag har nog inte fattat de än! De är helt sjukt!
Att jag liksom snart har en helt annan typ av vardag att se fram emot! Så jävla underbart det ska bli!

Bingó och Kelda ska inte släppas ihop förrens på Söndagen!. Då har jag planerat att vara i stallet länge och väl. Vill INTE att samma sak ska hända Bingó som förra gången han släpptes med ett sto. MEN den här gången är de iaf lite andra förutsättningar! De är ett nytt ställe så ingen av pållarna "äger hagen". Och min plan för ihopsläppet är lite annorlunda också. Och jävlar i mig om inte detta funkar nu... Då tror jag att jag skjuter mig själv! gaah!

Snart står dom där, min nya vän och min gamlaälskadevän

Kan knappt vänta!


Sjörövar Fabbe..

Har haft en riktigt flummig dag, bara lallat runt och skrattat och sjungit om vartannat!
Men lugn, jag har JOBBAT också, trots allt ;) haha
Men de är tur att man kan ha så KUL på jobbet! :D

Bingó fick röra på sig idag också, skritt barbacka med 2 stallkamrater, passa på innan vi åker liksom :(
Känns lite konstigt att de hela Eriksbergslivet snart är över. Åh va jag hoppas att de blir bra med flytten!!!
Korna var lika konstiga idag med, på håll! :P Vi ska icke gå nära! haha kommer sluta illa då!

Och påtal om rubriken.. Jag hade sångstund i stallet, bjöd på just Sjörövar Fabbe, blåsippan ute i backarna står och Jag vill ha blommig falukorv till lunch. Alltid lika seriös! Jag vet! ;)Matteshjärtegryn <3


Tjuuusigt!

Söndagen har rullat på, som vanligt!
Började dagen i stallet, barbackaritt i skritt tillsammans med Annica och Múska.
Sen hem, tvätta av storagrå och hästtransporten. Pilla lite med transporten inför besiktningen på fredag!
Tog en sväng för att känna efter hur allt kändes, då transporten har stått stilla i snart 2år.
Men den rulla på fint, så nu håller vi tummarna på att den rullar igenom utan anmärkningar :)
Börjar dra ihop sig nu och jag känner stressen komma. Hur ska jag hinna allt? :o känns helt sjukt!Och jag måste nog vara född till att köra släpvagn!
Både rakt fram och backning! Så jävla kul! :D


it is a lifelong decision

Jag älskar verkligen hur en tatuering kan fylla en med så mycket värme och känslor!
3år sedan jag fick äran att bära denna på min handled.
13 Maj 2009. I samband med senskadan och jag trodde väl lite att de var slutet av våran tid.
Nu har ju Bingó visat hur jävla bra han är´. Och jag älskar att ha honom så nära <3
Får glädje av att se ner på handleden och älskar när folk frågar om min tatuering.Så enkel, men ändå så Bingó <3


Flying away

Det slog mig att de är inte långt kvar nu (jag vet, jag tjatar lite). Men de ska bli så jäkla kul att byta miljö och få en "nytändning" i ridningen.
Jag har stått stilla så länge nu ridmässigt, "underhållit min ridning" med hjälv av Fina Lillabruna och Fina Einrad, men ändå. Så långt ifrån att rida sin egna häst och utvecklas! Ska bli så kul att liksom äntligen få göra MIN häst så som jag vill ha den! Och dra iväg på kurser (sitter redan och planerar kurser för våren 2013 liksom!!) dra iväg på en helgkurs, typ fre-söndag! :D IIHHH SÅÅ JÄVLA KUL!
Och sen tävla igen :'D alltså wooow, var sååå länge sedan nu!
Känns så kul att veta att jag har tid att lära känna min nya stjärna innan de är dags för tävling, de känns så skönt att veta att hon är så ung så att jag har "all tid i världen" på mig med henne! :DBjuder på 2 HÄRLIGA bilder från en sådan HÄRLIG tävlingsdag!
Det här minnet byter jag inte bort mot NÅGOT <3

Foto: Agnes Billberg


It's like a tsunami

Haft en KAOS dag på jobbet, verkligen helt kaotisk!! ÅH så skönt att den är över!
Och bättre upp än de är att allt är borta imorgon (eller ja, nästan iaf!). Vi jobbar ju så jävla bra :D

Men iaf, trots kaos lyckades jag och arbetskamrat ta vårat truckkort! Vi hade uppkörning idag, och ja hehe, de är ju i princip omöjligt att kugga! MEN ÄNDÅ!
Sen fortsatte dagen i de kaotiska tecknet! suck!

Har också skickat in Keldas pass nu :D snart SNART snart står de MITT namn där som ägare :'D iihhh!!
(Höll även på att bli överkörd av en idiot på parkeringen i skogås... Jag säger då det...)

Hem, byta om och direkt iväg till gymmet, tisdag och spinning! Så nu är de gjort också!

Nu sitter jag, halvdöd i soffan och helt redo för en lång natts sömn! Skööönt!Kelda i Söndags ^^


Kelda!

Lite bilder på Kelda! :D
Hon fick beta lite och springa på volten igår. Sötnosen! :)
Hon vill mer än gärna vara såååhär nära. :) kärleksfull tjej!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/247623/images/2012/pic_201600375.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/247623/images/2012/pic_201600375.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/247623/images/2012/pic_201600375.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/247623/images/2012/pic_201600375.jpg" class="image">


She is taking on

Började dagen slöandes i soffan, härlig start!
Vidare mot gymmet och 1 timmes spinning, som vanligt på lördagar (vi börjar kunna det här nu va?)
Stallet direkt efter det, Bingó fick springa i lina idag, vilket han gjorde med glädje! Lite bock och bus.
Sen fick han vara coool och visa spansk skritt. Hans favvo just nu! haha

Tog mig ut till Fors också, hälsa på söta Kelda! Hon fick beta en liten stund, och sen springa i rundkorallen.
Bara röra av sig lite energi. :) Skönt också när hon verkligen är en mer "oförstörd" version av Bingó.
Jag känner igen så mycket i henne som är Bingó. Även fast hon är hon liksom! :) De känns liksom "hemma" med Kelda! :)
Ska ut en sväng imorgon också, hinner liksom inte på vardagarna när man har heltidsjobb och häst i annat stall :(

MEN de är inte långt kvar nu! :) bara 2 veckor sen är de dagen med stort D! Spännande värre!!Kelda! :)


Coconuts

Haft en sådan skön dag idag, vakna utvilad vid 10, åt lite frukost och gick sedan ut i trädgården och pysslade för min odling! :D Nu bor mina små blomkålsplantor utomhus! Lösdrift ;) hehe
Hoppas de överlever, nu när jag gjort så fint med ny jord och gödsling!! De har t.om ett täcke på också!! ;)

Satte mig sedan i solen i nästan 2 timmar, bara slappa och försöka få bort likblekheten man fått från vintern haha :P Lite röd blev jag iaf, får hoppas på att de lägger sig så ja som sagt slipper blända andra ;D

Bingó fick mys i hagen idag, vi klappa, borstade och smörjde lite :) Hoppas HOPPAS att eksemet är lite lugnare iår! Nu hemma har jag duschat, pillat lite. Bakat kladdkaka ^^ och målat naglarna!

Känner mig taggad inför resten av veckan, bara 3dagar kvar :D sen helg igen! Kan inte alla veckor se ut såhär? :D


RSS 2.0