Ill be strong but I wish I was someone else, anyone but me, tonight.


Stalldag

Stallet hela dagen idag. Är ännu inte klar, ska ut vid 21 och kvälla.. Gäsp! (sen har jag morgonen imorgon också... ännu mera gäsp!).
Åkte ut imorse och släppte ut odjuren (hehe, hästarna då ^^) och sen åkte jag hem igen, låg ju någon i min säng som jag hellre ville spendera tid med!
Efter en sen men god frukost var de dags för lunchfodring.
Bingó och jag tog en långpromenad, eller rättare sagt, en pw på cirkus 1timme. Jättehärligt promenad. Bingó var pigg och glad, småsprang bredvid bitvis men annars gick han på fint. Vid promenad ömmar han inte alls, så försöker trycka ut honom i gruset då och då så strålen får arbeta lite! (varvat med att gå på släta grusvägen också då såklart). Var mycket att titta på, vi gick en ny sväng för Bingó :)  
 
 
 
Kelda och jag tog på oss den seriösa rollen idag!, tog t.om de viktade klockorna (190gram), har bara ridit med dessa 1gång tidigare, och de var väl för någon månad sen. Idag kändes hon mer redo för dessa, jättefin i skritten. Travade igång i en uppförsbacka och i början av backen vågade hon verkligen länga ut formen, sen vart de lite jobbigt, men de är styrkan vi jobbar på och den kommer mer och mer!. 
Sen tog vi tölten, och hon har varit lite rollig men idag var den stabil, hon arbetade på fint och bitvis kom även en önskvärd form. Vilket kändes jättekul!. En fin övergång till skritt som kändes sådär perfekt! :D 
Kort och fin galopp, även idag hade jag en härlig galoppkänsla (dvs jag kunde typ faktiskt RIDA galoppen!)
Lättväxlad i både tempo och gångarter. Travade på riktigt bra, vågar hålla formen och ORKAR hålla formen!. Trots bootsen! :D 
Sista traven påväg hemåt var riktigt underbar. Hon travar igenom kroppen på ett helt annat sätt när hon blir lite tröttare. Och hur konstigt de än låter så får hon ett sådan schwung i traven då! :D Och de är så kul att rida den traven!. Ja hoppas att den traven kan börja smyga sig in i början av ridpassen sen!. Eller att hon iaf får mer styrka så man kan få rida i den härliga traven lite längre än vad hon orkar nu! :)
 
Överlag är jag jättenöjd med henne idag!. Så kul när man kan få dessa ridpass (och ja tycker ändå att de kommer ganska tätt med den här damen!). 
 

Kelda

Kelda i sitt nya täcke :D

Tror någon behöver gå en kurs hos Bingo i hur man poserar på en bild :P haha


Lyckås rea!

Var iväg på rean med någon förhoppning på att hitta några täcken till Kelda.. Hittade 1ensamt täcke i strl 115.. De tog jag! Utan att fundera! 500kr när de tidigare kostat 1200, så lite nöjd är jag allt ^^

Hittade ett par sjukt härliga ridhandskar! Hv polo 200kr :P kommer bli mina nya favoriter! Utan tvekan! Sitter som ett andra skinn! :D

Kelda ska prova täcket ikväll! Så blir bilder då ;) hoppas de passar!


Don't stop the music

Mjo, jag sysselsätter mig. På alla sätt och vis.
Vill inte tänka, vill inte veta, vill inte förstå.. 
Gråter fortfarande i perioder. Stenen i hjärtat är såhär stor, klumpen i magen har tagit bort min hunger..
De är torsdag, och jag förstår inte hur jag ska lösa detta.. 
 
Lägger min energi, fokus och tid på hästarna. Försöker att inte tänka.
Bingó får massor med tid, promenader, barbackaturer och massa mys, gos och rykt. 
Kelda tränas, blir starkare för varje ridpass. Börjar få för sig att hon kan ställa krav tillbaka ;) ston, säger då det!.
Stallet är min lugna zon, och jag är så glad över att jag har det, speciellt vid dessa tillfällen.
 
Idag var de stora "städa undan sommarendagen". ÄLSKAR att jag inte behöver laga ett endaste eksemtäcke :')
och ännu mera älskar jag att Bingó har gått utan eksemtäcke sen början av typ september! Jag kan knappt förstå hur BRA han har varit den här sommaren!. Knappt några sår alls, något litet i svansen en sväng, lite på skapet, annars inget. Manen är helt orörd :') Förutom att täcket har skavt lite vid öronen och vid manken, men de priset betalar jag gärna!. 
Men nu är iaf alla eksemtäcken hemma, det sista ligger i tvättmaskinen sen är sommaren undanstädat (imorgon då, när de torkat klart!). 
Plockat fram vintertäckena nu, hittade faktiskt 2täcken som jag vet är "lite små" på Bingó. och jag hoppas SÅHÄR mycket på att Kelda kan ha dessa!, det ena läcker lite, men med lite mer inpregneringsspray borde de hålla! 
Ska förövrigt förbi Lyckås imorgon, de har sin årliga höstrea! Hoppas jag kan hitta något bra regntäcke då damen hade sönder sitt ena idag.. Såfort de blir liiite för stort för henne så har hon sönder täcket. Måste sitta helt slimmat.. Riktigt irriterande faktiskt!. Så jag hoppas de har lite billiga täcken i strl 115!. 
 
 
Donnan i sitt röda täcke (som än så länge är helt!)

I'll break down, then I'll stand up and put on a fake smile

Hur jävla sugit, och hårt allt känns just nu. Så kommer de där falska jävla leendet på posten.
Jag går sönder inuti, hela hjärtat värken och tårarna brinner. Ändå sitter de där, de där falska leendet. 
Och orden "det kommer att lösa sig" hoppar ur min mun utan att jag ens hinner tänka. HUR FAN ska detta lösa sig?
Inom loppet av 1ynka jävla månad? Hur? De är omöjligt, helt jävla omöjligt... Jag vet, för jag har varit här förut...
Jag fick min chans, jag tog den och jag gjorde fan de bästa jag kunde göra. Men sist in, först ut.. Right?
 
Ja, ja ska berätta.. Jag och några till på jobbet blev avsagda igår, pga arbetsbrist. Företaget går dåligt och folk måste gå. Jag förstår de, absolut. Sånt händer dagligen och jag drabbas inte hårdare än någon annan. 
Men ändå bryter jag ihop.. Hela mitt liv rasar, och rädslan över vad framtiden har att bringa är så jävla stor.
 
Kommer jag att tvingas sälja Kelda?, bilen?, Bingó? 
 
De är bara för mig att förstå, jag har inte råd med 2hästar, bil och allt därtill utan arbete och inkomst. 
Jag sitter på 2 lån.. Hur ska jag ha råd med dessa? 
Bilen är nog relativt lättsåld trots allt, och visst då försvinner ett lån.. Men Kelda då? och Bingó?
Vem ska jag "göra mig av med" (om de blir så vill säga). Hur ska jag lösa detta utan att hela mitt hjärta ska rasa samman? utan att hela jag ska falla ner i ett mörkt hål?.
 
hur.....
 
 
 
Älskade ni <3

Söndag

Åååhh, ja fattar inte :( 
Hur kan helgen gå så fort? 
Dagen idag har spenderats i stallet, och på husvisning. 

Idag red jag faktiskt Bingó igen, vi red ut en liten 15min sväng och han kändes glad, lite aktsam om tassarna men gick på bra ändå. Snubblade inte en enda gång så något gott de hela gett med sig iaf!. Grusvägarna här omkring är så "lena" (om man kan säga så?) så rider man där bilarnas däck kör så är de som att rida på slät "lerväg" (eller hur man ska säga). Jättemysigt var de iaf :) Och Bingó hade spetsade öron hela tiden ^^.
 
Sen fick Kelda ut och springa lite. Jag tänkt tölt, hon tänkte galopp. Så rolligt, studsigt och galoppigt var de.
Övergångar, övergångar och lite mer övergångar. Sen kunde hon nästan tölta. Fick rida lite öppnor, skänkelvikningar osv för att hon inte skulle rinna ifrån mig. Blev en liten galopp och lite trav.
Överlag var hon lite osamarbetsvillig idag. Vilat i 2dagar också, så kan vara de! ;) Trots allt är hon så livsglad!. Springer runt med sina spetsade öron ^^.  
 
Imorgon hoppas jag att de har torkat upp lite på ridbanan, då ska vi hålla till där :) Trava lite bommar kanske t.om? De vore något!. 
Annars blir de vägarna igen :P De är tur att vi har så många att välja mellan trots allt ^^.
 
 
 
Okej, 5dagar sen helg igen! NU KÖR VI!

De finaste

Vackrafinahästar <3
Kelda var så galet duktig! Stod helt still!
Fina tjejen! Hon blev jättefin med sin klippning!

Bingo passa inte riktigt lika bra i sin, men aja ^^
De är finast iaf <3


It's friday and i'm in love

Jo, fredag idag!
Veckorna springer på så jäkla fort! Hinner knappt med!
Bingo har ju börjat sättas igång, igår fick han trava loss under tömkörning. Fina hästen <3

Kelda fick busa av sig i lina hon med! Kul sa hon och satte sig nästan på rumpan innan hon drog iväg i en serie med bocksprång! Sötan <3
Märker knappt av att hon är bebis, förutom vid dessa tillfällen! Haha
Men hon är så arbetsvillig och seriös annars. Klart att hon är liksom unghästig då och då. Men inte märkbart! Hon sköter sig galant ^^ som om hon aldrig gjort annat! Fina tjejen!

Ikväll blir båda hästarna badade! Klippning imorgon äre tänkt! Bingo får en liten halsklippning enbart för eksemets skull och de faktum att han får svamp med all sin päls!
Kelda får en halvklippning till att börja med, får se om det behövs mer sen!
På henne vill jag ha så lite täcken som möjligt! Så helst ska pälsen vara kvar ^^ iaf våran första vinter ihop!
Ska bli spännande å se hur hon kommer reagera över klippmaskinen också, aldrig blivit klippt (så vitt jag vet).
Antingen kommer hon va skitduktig å stå helt still.. Eller så kommer hon flippa helt! Tror dock mer på det först nämda! Återstår att se :)


<3


Måndag

Helt okej arbetsdag, fullt upp i princip hela tiden (okej inte heeela tiden, men sådär lagomt ni vet. Så tiden går fort men ändå inte jobbigt stressigt!)
 
Kelda och jag red ut en liten sväng, idag var hon lite lojjare mot gårdagen, men funka ändå fint. Fick igenom en fin tölt med bjudning mot bättre form!. Kul!
Trava riktigt bra bitvis men tror hon hade liiite liiite träningsvärk (för de har jag iaf!).
Blir så extremt jävla less på min vänstra höft/bäcken eller vafan man vill kalla de. Låsningen är tillbaka :(
Och jag får inte ner sittbenet hur jävla mycket jag än försöker. Ja vrider, bänder, flyttar, länger och kortar stiglädret osv osv. Men ändå kan jag inte sitta ner rakt på henne. JÄVLA SKIT!. (och en massa andra svordomar!)
Har bokat in en tid i början på november, men ska se om ja ska flytta fram den litet.. suck :( DUMMA JÄVLA KROPP.. (fast de är klart att jag behöver återbesök, med tanke på att låsningen har funnits hos mig sen typ 2005...)
 
Bingó då, ja han fick tömköras idag. Bjöd riktigt fint i vänster varv, gick lätt att ställa, arbetade i form och trava på riktigt bra. Höger varv var svårare, han gick gärna lite utåtställd och ville inte riktigt söka sig nedåt och framåt.
Men tillslut bjöd han på något varv i önskvärd form. Vi får helt enkelt se här hur mycket mer han kan hålla för.
Ska ge det ett helhjärtat försök att få igång honom nu, bygga lite muskler igen osv. Håller han så håller han, om inte kanske jag får börja fundera på hur länge jag vill/kan/orkar/har råd att ha kvar honom.
För även om hjärtat skriker att jag ska behålla honom, säger plånboken något annat, tiden säger något annat och min ork säger något annat. Men jag är inte den som ger upp!. Klart att guldponnyn ska ha ytterligare en chans <3
 

Dear Santa

Dessa ligger högt upp på min önskelista just nu, klämde och kände på dessa när jag var på Hööks i lördags!
Kändes helt underbara, samt att de var både lätta och nätta! Vilket betyder att man absolut kan RIDA i dessa!.
Tänk att slippa frysa om fossingarna i vinter?
 
Jag hoppas att de iaf ligger ett par under min julgran iår :P (och de är illa att jag tänker på julklappar redan nu... USCH!)
 
 

And now, I know what i bought!. I bought a new friend with a heart of gold.

Idag efter Bingós ridtur, fick jag en helt annan energi. Älskade häst va mycket han ger mig tillbaka <3.
 
Kelda och jag red ut, var t.om så duktig och drog på mig nya chapsen. Kände mig så seriös helt plötsligt!
Kelda var piggelin, skuttade fram för skänkeln men lyssnade fint för förhållningarna. Höll på att göra krokben på sig själv när hon fick syn på shettisen i ett stall längst vägen. Helt otroligt hur rädd hon kan vara för den där lille hästen!. Tog fatt på hennes energi och körde lite töltträning, hon är vacker den där damen!
Bjöd fint framåt. Lite hackigt i början där hon helt enkelt var lite för "på" och skuttade fram för skänkeln. Avhjälptes med lite böja och flytta längsmed vägen. Lossna riktigt fint!.
In en sväng i skogen, älskar att rida fram lite ute på en grusväg, få loss de sista i skogen, böjning och genomklivet. Sen ut på grusväg igen. Helt ny energi och jävlar va hon fräste fram. Hahaha, helt underbar!
Taggade upp henne i skritten inför galoppen. Fick ihop henne jättefint och hon nästan vibrerade, klockren fattning och vänster galoppen var så stabil och fin! :D JÄTTEHÄRLIGT!
Sen dog hon en sväng när de helt plötsligt låg ett gäng med stockar i kanten av vägen! Blev terapi där innan hon vågade nosa lite på dom. Luktade så gott :') Helt nyfällda!
Iaf, töltade bort från de läskiga stockarna och hon ville SÅHÄR JÄTTEGÄRNA galoppera igen, så blev en ny fattning på samma vis som innan, tagga upp henne i skritten, få henne att lätta upp i fram och sen ge skänkeln.
Högergaloppen var lika fin den! :) Duktig tjej!
 
Sen när vi började närma oss hem kände jag ett "nej jag vill inte sluta rida nu" sug. Så tog en 10min till på ridbanan. OCH HELVETE I MIN LILLALÅDA!. VILKEN HÄST <3
Tog trav direkt och hon bjuder på ett helt sjukt steg!. Den takten, de påskjutet alltså woow! :D Kändes som att sitta på en storhäst i litet format! Hon tog verkligen i med bakbenen, lättade upp fint i fram och var helt med mig!. Svävet kom riktigtriktigt bra bitvis och de var en fröjd att bara sitta!
Red lite serpentiner, volter och snett igenom och hon bröt liksom aldrig av från den där underbara traven!
FINATJEJEN!!! :D
Hon var SÅHÄR trött sen, så satt av direkt från en helt underbar kortsida i trav och gick en 10min med henne.
Därefter blev hon avspolad och utsläppt i hagen. Finatjejen! Åh idag var hon värld sin vikt i guld!
 

Älskade

10min på din rygg ger mig energi för en hel vecka!
Älskade du <3<3<3


Spenderarbyxorna på!

Idag har jag storhandlat för mina födelsedagspengar!
Blev ett par nya shortshaps/gaiters, då mina har blivit tok för stora (samt var trasiga).
Jag har tyvärr inte råd med ett par stövlar än, speciellt inte när jag måste specialbeställa. 5tusen är mycket pengar när man sitter med 2hästar osv. Men en dag ska jag också ha mina stövlar! :) MEN, de var inte det ja skulle berätta!
 
Mina nya gaiters är iaf ett steg på vägen!. Så är nöjd där iaf!. Blev också 2par stövelstrumpor, 2saltstenar samt 1par reflexboots!.
 
Så nu blir de att putsa upp mina ridskor.. hehe, de var väldigtväldigt matta å skitiga i jämförelse haha.
Vita ridbyxor blir det inte förrens till våren. Jag får nog hålla med min förnuftiga instruktör som sa något så smart på fb!. Dumt att köpa ett par vita ridbyxor nu. Iom att de antagligen kommer bli förstora inom kort de också... :P
De är ju ändå bara 1 tävling iår (som liksom inte ens är en riktig tävling), och när nästa tävlingsäsong drar igång har jag förhoppningsvis gått ner lite mer i vikt.
 
Efter Hööks drog ja å mamma förbi Kappahl, och vem hittar inte en jättejättejättemysig stickad tröjja där? Jo jag såklart. OMG jag älskar stickade tröjjor <3
 
 Atjo atjo prosit

Mjo de är klart jag vart dundetförkyld liksom så många andra...
Kändes okej imorse, men efter lunch slog de till ordentligt och febern smög sig på. Men de var bara att härda ut.
Redan en man kort (också sjuk) och mina arbetskamrater slutar innan mig (jag är alltid kvar sist) så de var som sagt bara att härda ut, ja smet däremot en kvart tidigare. Ringde mamma påvägen hem också, "maaaamma, snällasnälla kan du köra/följa med mig till stallet", världenssnällastemamma gjorde såklart de! <3
Fick mock och vattenhjälp, så otroligt tacksamt när man mår som ja gjorde!.
 
Nu har iaf en alvedon kickat in, snorigheten är avhjälpt med lite nässpray men ja känner mig så grymt ofräsch!.
Nyser, snorar och de känns som att hela huvudet är stoppat med bomull.. Åh yes! Trevlig helg på mig liksom! :D
 
But hey, säkert mår jag bättre redan imorgon! Tänk positivt och positiva saker kommer att hända :D Woooo va ja är frisk!! (ett tappert försök iaf? right!)
 
P

Barfotatroll

Idag är de torsdag, vilket innebär att de är fredag imorgon. Åh så skönt!
Börjar bli redigt förkyld också, arbetskamrat som smittat mig gissar jag.. Jävla skit >.< hoppas de bara håller sig som snorighet dock!.
 
Bingó och jag gick på en promenad idag, jättehärlig kväll, lagomt svalt och Bingó var pigg och glad.
Älskadehäst, usch de går verkligen inte att förklara va den här hästen betyder för mig. Hjärtat svämmar över varje gång jag får se honom <3. Älskadevackrahästpojke <3
Kelda, ja hon fick vila idag! Sådeså!
 


Lugna gatan

Jo, de är lugnt nu!
Kelda rids och tränas för fullt, igår red vi med viktade boots för första gången, lite jobbigt sa hon men slängde på frambenen gjorde hon iaf, men ja. Orken fanns inte för någon form, men man måste ju börja någonstans. Lär ju inte tävla med några viktade boots, utan de blir de lätta skyddsbootsen som gäller!

Bingo har haft de lugnt, har lite dåligt samvete över det, men nya tag och mer tid för bästaste måste de bli! Ändring Carro!!


Helgen

Kelda som skulle vila fick en uteritt med en stallkamrat :)
Mest skritt men damen bjöd på SÅHÄR fin trav. Rackarns vad hon kan ibland! <3
Fast, de är ganska kul, att Kelda den lilla på typ 140 isch kan trava i avslappnad trav, med ren takt, i form och bra sväv. När storstora hästen bredvid travar på i bra tempo, i takt osv men ändå inte kommer ikapp Kelda x) hahaha
 
Bingó fick lite massage i stallet, mys att kramas med den finaste <3 Älskadehäst <3
 
For vidare mot R på kvällen, filmkväll stod på schemat. Jättemys :)
 
Idag fick pållarna vila dock. Var där en snabbis bara :)
Känns så opepp på att de är måndag imorgon... Ja vill ha längre helger!!!
 
 

Fredag


Dagen började med huvudvärk nästan migrän. Så hela förmiddagen gick som ett töcken. ajajaj va ont de kan göra :(
De släppte upp fram mot lunch, efter både migräntablett och alvedon. Efter lunchen började ja bli människa igen.
Efter några koppar kaffe försvann de sen. Skönt nog!
 
Efter jobber blev det stallet. Med sällskap av Cassandra :D DEN ni! De var INTE igår!
Kelda reds på ridbanan, kändes förvånansvärt bra, den lilla tid jag red! För sen fick Cassandra prova ^^.
Så kul att ha en häst som någon annan kan prova rida :D
Tror nog att hon blev lite kär i min lilla Kelda också! Trava på så fint så fint :) Galoppa fint i båda varven också!
Hon är bra läcker den där lilla tjejen ^^.
 
Efter mina hästar var klara åkte vi vidare mot hennes pålle. Som är stor nog för två..... hehe
Kändes ju stabilt att sitta på iaf x) LillaE!
Försökte mest få igenom böjning på damen, hon släppte till fint då och då!. Jobbigt dock :)
 
Sen drog jag en liknelse med Gloria i madagaskar.. hehe, var nog inte så populärt *vissel*
 
 
 
 

Ridlektion!

Igår (Onsdag) var jag och Kelda iväg till FrökenridlärarMalin ute på Skogsäng och red en lektion!.
Mamma följde med som lite lasthjälp då damen inte går in helt hundra och behöver lite lite påputtning bakifrån.
Sen är de alltid kul med sällskap ^^
 
IAF! Kelda var jätteduktig bitvis, lite ofokuserad då och då (de var ju andra hästar runtomkring som hon inte fick hälsa på!. Nyfiken tjej!)
Började trava fram och ja, nu börjar ju traven likna något också! SÅ KUL när de verkligen är de vi tränat på nu under sommaren! :)
Körde lite övergångar, och bara rullade runt. Red sedan ett "4gångsprogram", eller ja. Vi liksom red runt 4kanten och gjorde alla de övergångar som ska göras :) Fick lite tips och råd.
Och såklart ska ja börja med något nytt nu också, är så livrädd för att få stolsits (som förrförra sadeln gav), och förra sadeln var ju en dressyrsadel så där hamnade man rätt, och då har jag fått för mig att min nya sadel inte alls ger mig samma sits så då sitter jag och drar bak mina skänklar.. Så de liksom hamnar lite för långt bak ist.. Och då puttas ju överlivet framåt. Suck!.
Men ytterligare en sak att tänka på!
 
Tränade lite galoppfattningar och nu jäklar :D Lite av min spärr försvann och nu vågar jag rida in lite energi i henne innan själva fattningen.. Och vilken galopp man får därefter! :D
 
Malin satt upp en sväng också och red :) Och jag är fortfarande chockad över att de liksom kan ske?!?!.
Sååå jäkla coolt när någon annan kan sitta upp på min häst :D (så sjukt att jag är helt lyrisk över en sådan sak xD Men det gick ju liskom inte på Bingó!)
 
Överlag var ridkänslan bra och det var KUL att träna igen!. Nu är jag taggad till tusen inför tävling å allt därtill!
 
Fina Keldan!!
 
Sadelmakartorp

Sadelmakartorp, älskade älskade sadelmakartorp.
Åh va sjukt lycklig jag blev när en stallkamrat berättade att hon hade hittat en ridväg till just Sadelmakartorp (dvs, ridvägarna runt därom).

Och lyckan var helt jävla total när jag efter ett dopp i ett kärr (där vi klarade oss oskadda, men hehe, jävlar va blöt jag blev x) hade en liten sjö i mina stövlar!) klev upp på grusvägen i toppen av "masten".
ÅH, att sedan rida "Stora Domänen" (har ja för mig att den hette) och bara vara på gamla jaktmarker, underbaraunderbara känsla :')
Och åh va ja vill rida dit med Bingó, verkligen vad jag hoppas att vi kan ta oss dit en dag, kanske kanske att man kan skritta dit med honom till våren?, bara för att få uppleva känslan av att rida den bästa på dessa ridvägar igen.
 
Vi var ute i 2,5timme. Kelda var verkligen superduktig! Jag valde att gå skogstigen från masten till våran "timmesrundan", som tar ca 20min. Bara för att Kelda skulle få andas lite.
Dock var hon lika positiv och glad hela tiden! Underbara häst! Bjöd på jättefin trav bitvis, men orken försvann såklart.
 
Idag fick hon jogga lite runt Bondgårdsrundan, för att helt enkelt inte stelna till helt. Imorgon blir det vila skulle ja tro, alternativt longering. Och sen på Onsdag ska vi ju iväg på träning :D
 
Bingó får lite promenader, vilar mest just nu för att han helt enkelt inte ska bli alltför öm om tassarna. Men än så länge funkar barfota för honom. Vilket gör mig så jävla lycklig!
 
Jag har helt enkelt 2riktigt riktigt underbara vänner <3
 

RSS 2.0