Snöstorm

Alltså vem i helvetet beställde detta väder?
Seriöst, det har landat drygt 10cm idag och det snöar fortfarande!!!

Bingó var ju sådär lagomt lycklig när jag kom till stallet också! Han tyckte att det hade gått så långt att matte var allmänt elak och vände bara bort huvudet när jag kom ropandes.. I vanliga fall kommer han travandes när det regnar eller snöar.. Nu var han förbannad xD TROTS helhalstäcket! Knäppa häst.. Fick snällt knalla in i hagen och hämta och sen ställa i stallgång med vetevärmaren på rumpan medans jag mockade och matade väldigt många hästar.. Pussa lite på honom, borsta och slängde på täcket igen och tyckte gott att hästen kunde gå ut igen.. Bingó delade inte riiiktigt den tanken.. Han försökte lite lätt följa med mig in i stallet igen efter det att jag stängt båda grindarna.. Vadåå?? jag kan väl göra ett gott försök till att hoppa över?? Inte??? Fick jaga bort honom från grinden xD och så såg han så sjukt ledsen ut att jag fick ont i hjärtat :( hade klockan varit närmare 18 än va den var, (kl var ju bara 15) så hade han fått gå in några timmar tidigare. Men jag menar, dom släpper ju inte in hästarna förrens kl 20 :P Tror dock iof att dom fick komma in lite tidigare idag men ändå :)

För att summera, det snöar som helvete utanför dörren. Hästen är arg på mig för att det är tydligen MITT fel att han tvingas stå ute i snöovädret.


och juste, jag har varit ute och skottat/plogat husets infart 2ggr!! Wtf liksom, en gång när jag kom hem vid halv4. Drog bort ett lager på typ 5cm.. Sen när pappa kom hem undrade han varför ingen hade plogat något.. Tittar ut och ser liksom att ALLT mitt jobb är som bortblåst >.< käkar middag och går ut och skottar igen. Pappa följde med ut också ;D som tur var! Nog för att jag tycker att det är ganska trevligt att skotta snö, frisk luft, kallt, bra motion så är det faktiskt inte kul 2ggr i snöovädret!
Gissar på att jag får ta och gå ut igen på fm och skotta en gång till! Sen får det vara nog.

Ge mig plusgrader, SOL, VÄRME och VÅR!!!! ffs

Klappret av hästhovar!

Nu är jag verkligen trött på vintern, sen att det har mage till å snöa imorgon också tycker jag är riktigt jävla drygt!
Dagen idag spenderades i stallet (överaskning!!) där jag red Bingó på hackamoret i samtliga sommarhagar, härligt att kunna rida där på plogade slingor! Bingó var sjukt lugn och tölta verkligen supertrevligt! Med bra takt, bärighet och form! även den ökade tölten var helt helt underbar!!. Tror nog att det är första gången han har töltat så trevligt ute faktiskt! Vågade mig på 2 väldigt korta galopper också! Han har ju så jävla lätt för sig att sticka iväg i galoppen just i sommarhagarna, men lyssnade väldigt fint faktiskt! Hacket är ju lite skarpare och som jag skrev tidigare så är han lugnare på det! Känner inte alls samma stress eller någon spänning!

Red sen lillabruna (Ásta) då hennes matte är på sjukhus (tycka MASSA synd om <3)
Trava lite på ridbanan och gick sen ut i sommarhagen med henne också :) trava lite bom bom trav, tölta och galoppa :D Så jävla söt.. "Jag kan springa jättejättejätte fort i galoppen *drumdrumdrumdrum*" Sen att hon knappt rör sig framåt är en annan femma ;D små små ben trummar fort men tar sig inte fram lika fort !!!
Ne hon är helt enkelt en mycket trevlig dam att rida :)

och att de ska vara sååå svårt att komma på en rubrik >.<

Trötter

Vet inte varför jag börjar skriva här, när jag EGENTLIGEN inte vill något hellre än att ligga i sängen med katten..
Men känner att jag måste berätta lite vad som hänt sen sist!

Hade stalltjänst i lördags, morgonfodring! Tog en skrittur med stallkamrat och Bingó och jag tittade lite närmare på marken än planerat! (halt när snö lägger sig om broddarna framme vid tån på framskon, han halka antagligen ;D) jag bestämde mig snabbt för att göra en snygg kullerbytta över halsen ist för att osnyggt klamra mig fast!! Bingó skämdes något så enormt och blir liksom så "rädd" och orolig. Fick dock sitta upp igen på ridbanan och rida lite skritt och tölt.. Aj sa höft, armbåge och axel!
Annica kom över på kvällen och vi käka middag, drack vin och snacka skit! Alltid lika trevligt!
Fick också ett samtal från en viss person där resultatet blev att jag numera iaf är stand-in på ett företag och kommer säkert i snitt jobba 2-3 dagar i veckan, relativt dålig timlön men jag klagar inte! Verkligen bättre än ingenting.. Men det sköna är att jag kan sluta närsom (dvs när jag hittat fast jobb HAHAHAHA när lär det hända?) och att jag även kan tacka nej till arbetspass utan att hamna långt ner på listan :)

Söndagen var lugn, longerade Bingó på ridbanan och det syns så tydligt på honom att han är osäker i traven på snöunderlag! Tog inte alls ut steget som vanligt och hade sämre tempo (nej folket, han är inte halt! Utan man ser verkligen på honom att han är osäker!!).. Hjälpte stallkamrat att longera hennes odjur för att kolla en rörelsestörning, vilket tråkigt nog inte blivit någe bättre trots veterinärvård..
For sedan iväg till bror för att fira födelsedag, han fyllde nämligen år i fredags. Blev en LITEN tårtbit och kaffe för min del..

För folket, nu i helvete ska det hända saker på vågen igen (känns bra att skriva det här, blir liksom officiellt och jag blir extra taggad)

Men nu, sängen med katten, imorgon väntas samtal och annat nödvändigt!
Natti <3 :D

Rida rida ranka

Idag har jag ridit världensbästa (Bingó såklart ;D) på ridbanan, blöö på att han började hänga i handen redan från början (eller rättare sagt, så fort jag kortade upp tyglarna och krävde samling samt form). halvlång tygel fortfarande i form = supertrevlig.. Säger då det, hästar!
Fick dock upp en jävligt bra takt med form :D Happy happy över det iaf!

Tog sen lillabruna och red en sväng på banan :) supertrevlig dam! Så otroligt söt för den delen med ;D
Trava och tölta med fokus på bärighet och form, damen har kommit långt nu :D bom bom trav finns det styrka i och tölten den kommer den med :D kul kul!

Men nu, sääängen  *snark*

Heeelt otaggad!

Trots att jag egentligen hade velat spendera hela tisdagen i sängen drog jag mig ut till stallet. För nej, det finns inte på min världskarta att stanna hemma från mitt hjärta bara för att jag helt enkelt inte vill/orkar/har lust. Han är MITT ansvar och ingen annans! (sjukdom är en annan sak, men jag har nog allt varit ute och mockat med 39,5grads feber!)
Iaf, mockade och fixade och gick sedan och hämtade ponny i hagen som är så ledsen i ögat över att det snöar, trots att han fick gå med tjocka helhalstäcket för att slippa få in snö i mankammen (snö, vatten, is är äääckligt att ha rinnandes längsmed mankammen säger Bingó). Kom när jag ropade som vanligt och jag tog mig faktiskt i kragen och red en sväng. Tog fram hacket och sadeln och ut for vi. Är så förvånad över min älskade häst <3 att kunna galoppera LUGNT och sansat på plan mark trots att galoppbacken kommer närmare och närmare och sen på det sakta av INNAN galoppbacken (typ 30m ifrån) och sen skritta LUGNT fram och sen trava i backen <3 Åh jag vart så glad <3 Bingó fick godis ifrån ryggen, skrittade en liten bit till (för halt för klantiga mig att gå xD) men sen satt jag av och gick sista 5minutrarna till stallet. Åh mattes älskling <3

jag ska försöka rida mer på hacket men ändå ha bettet som "det vanliga". Men mer variation behövs :) och han njuter ju så fullkomligt utav att gå på hack vilket gör mig så lycklig :)

Min prins <3

Åh va min ponnyhest är fin :'D och vad glad jag blir över att han är min min min och bara min!! :'D
Annica var ute och red på Musen (Múska) och vi red på vägen, tölta trevligt, skritta fint bitvis (lite stress såklart ;D men det hör till) galoppa jättelugnt och fint :D
Tog sen en sväng på ridbanan och kollade tölten igen och min häst är bäst ^^. Dock liiiiite hängig i handen men det gick att åtgärda, jättetrevlig form, takt och tempo i tölten och gick lätt att byta varv på osv. En dröm helt enkelt ^^.

Imorgon ska jag ut till stallet vid 10, ska hjälpa stallkamrat som får besök av veterinär. Mindre kul med sådana besök.. Men tyvärr ett måste då och då!

Och om ni inte visste det, så ska jag själv ringa veterinären (eller ehm, var det vårdcentralen ;D)

Lördag

Mööp va tråkigt det är när det börjar gå mot plusgrader.. Snön moddar sig, allt blir skitigt, hästarna får styltor (dock inte Bingó som tur är xD och varför jag klagar på styltor vet jag inte, bara jobbigt ändå).. När det ändå ligger snö kan det inte få vara -5grader typ hela vintern? Behöver ju inte vara typ -20 som det varit, de är fan att ta i.

Orkade mig upp på hästen idag och skrittade vägen med stallkamrat. Red Bingó på hacket och han älskar det ^^. Vilket är så skojj! :D Ska nog ta och rida nästa lektion på hacket.. Bara för att se om det egentligen är bättre för Bingó.. Nej han har inga problem med tänderna men antagligen så mycket psykiskt för oss båda med bett. Han är sjukt mycket mjukare med hack och stressar inte alls som med bett. :) Dock har jag faktiskt aldrig galopperat med hack xD har bara ridit på ridbanan och töltat samt travat med det.. Kanske dags att dra en galopprepa med hacket ;D

Men nu är det dags för sängen om inte annat.

Natti på er alla :)

Helt underbart!

Behövde verkligen lektionen igår, för även om jag vet om felen och VET hur man ska åtgärda dom blir man faktiskt hemmablind och LAT!! Men jävlar i min lilla låda va fin min älskade häst var idag! Det var ingen dragkamp NÅGONSTANS, dels ville ingen av oss ha den kampen, dels markerade jag tydligt redan första gången (precis INNAN han hängde sig på bettet) att de inte var okej och gjorde det "jobbigt" för honom. Mer behövdes inte :D Min häst var som mjukt smör i munnen (och det händer inte varje dag direkt, han är sjukt bestämd med sin mun och även väldigt envis och stark, ni skulle ha ridit honom för 4:a år sen när jag började rida honom. OMG vilken skillnad)
Sen så körde vi lite skritt övningar, korta och länga skritten utan att tappa form, takt, känsla eller bärighet. Gjorde små övergångar till tölt och körde sen även på att byta om volt (ni vet s svängen i en volt) och på slutet fick jag 2 underbara varv i båda varven med en JÄTTEFIN s byte! utan att han tappa form, bärighet, mjukhet eller takt!
Hästen var som en enda uppförsbacke med sjukt fin form, mjukhet och steget <3

Min underbara underbara hästpojke. Kan lova er att jag töltade 2 varv i den tölten, sen slängde jag ut tyglarna, KASTADE mig av hästen, släppte sadelgjord, nosgrimma, kasta in godis i munnen på honom och klia på bogen. HÄSTEN VAR SÅ JÄVLA DUKTIG!! *tårögd* mattes bebishäst <3 :D

(okej jag ska sluta nu)

Men åååhhh så stolt jag blir!

Men natti på er alla, jag kommer själv att sova som en gud med leende läppar :D

Årets första ridlektion!

Då var årets första ridlektion över. Vi gick igenom samma sak som tidigare och Bingó var så fin så fin :) Vi hamnar lite lätt i en "dragkamp" dvs han hänger lite i handen, jag hänger tillbaka i tygeln, han hänger lite mer i handen och jag hänger ytterliggare lite mer osvosv.. Dock lossnade det tillslut och jävlar va fin han var :D gick jättefint i form i tölten också ^^. Sådär jättetrevligt liksom, samt att han aldrig sökte sig bakom lod (eller hand whatever) Dock är traven något jag måste börja arbeta mer på, men som Malin sa, troligen tycker han att de är liiiite läskigt att trava i snö, så han spänner bakbenen och går ist över till tölt. Och jag kan nog inte mer än hålla med. För traven är jättefin när de är sandunderlag. Men så fort snön kommer blir han osäker.. Så ja vet inte, bygga lite på hans självförtroende antagligen och trava små små sträckor och mest köra tölt vintertid :)

Men stolt över ponnyn ändå, han är vackrast mitt troll <3 världens vackraste islandshäst :'D

Foderstaten denna vinter *TUMME NER*

mööp va jag tycker de är svår att hålla en god foderstat den här vintern >.< Bingó äter inte tillräckligt med hösilage, vilket resulterar i viktnedgång, fick då öka på krafften ist efterom han inte äter ordentligt och det resulterar i sjukt överpigg ponny! Jag blir galen.. Visst, det går att longera av all energi innan ridning men palla det hela tiden? Snart drar jag ner på krafften till hans "Normala" giva (dvs precis på gränsen mellan lugn ponny och galen ponny) så får han väl magra av den jäveln då!.. (okej ja är inte så elak egentligen men jag ger snart upp)

Imorgon ska jag och Bingó iaf ta och rida våran första lektion för iår :) Nytt år, nya tag!
Ska bli spännande å se vilken bakläxa vi får nu ;D eller vänta nu, jag och Bingó var ju färdiglärda... Vi bara håller ridläraren med lön då och då ;D (eller nått sånt)

Men nu, har jag svamlat klar. Fryser och ska ner i sängen med kattungen :)

Natti på er!

Måndag

Dagen började med en iskall dusch, eller nej där ljög jag faktiskt. Jag satte igång pannan som hade stannat och fick äran att vänta i sisådär 40min innan vattnet var varmt igen, sen in och duscha. Mamma och jag åkte till Farsta för att handla lite för julklappspengar och presentkort. Här inhandlades det en babyliss iCurl :D provkörde den när jag kom hem och med rätt teknik kommer jag få snygga lockar! :D

Slappade hemma tills dess att det var dags att åka ut till stallet, hade kvällinsläppet idag och Bingó fick en välförtjänad vila om man nu ska tänka på gårdagen. Han fick stå med en vetekudde på rumpan och bli masserad. Hittade lite knutor i rumpan som var sååååå sköna att trycka på att tapirnäsan tittade fram.
(ni som vill se hur det kan se ut, kan kolla på detta klipp från i sommras)




Sedan släpptes det in hästar och nattades. Alltid härligt att höra tuggandet av höt innan man släcker för natten! :)
och btw, äntligen har min häst fattat att man ska ÄTA hösilaget, och nu är vi uppe i ca 7kilo om dagen (står på halm dagtid).. Dock vill jag ha minst ytterligare 1 kilo till innan jag blir helt nöjd. Men 7kilo är absolut bättre än ynka 4,5 kilo som innan!
Måste komma ihåg att checka Bingó med viktbandet också.. Se om det har hänt alltförmycket med vikten >.< han får inte bli smalare nu!


En lång söndag

Hlav 7 ringde väckarklockan och kattungen la sig demonstrativt över mina ben. "Matte inte gå upp än, fortfarande trött!!" Släpade mig upp och ut till stallet i vilket fall och matade hungriga pållar!
Lite senare kom Annica och vi red ut till Dåntorp och traska i djupsnö i skogen. Skitjobbigt sa Bingó ;D ca 1 timme skritt i djupsnö, bra motion. Själv fick jag sitta av på slutet för Bingó var så trött i benen att han gick ner på knä. Måste tänka på att hästen har senskada och spatt (någonstans långtbak måste man tänka på det, trots att hästen inte visar några täcken alls).. Då lyckades iaf jag med att ramla 2ggr i snön ^^.

Imorgon ska hästen bara masserar och pussas på, gissar på träningsvärk ;D

Vackra vinterdagar!

Att det är kallt ute märks tydligt på hästarna som lyser upp något så totalt! Speciellt min nakna ponny som numera är JÄTTEPIGG eftersom man måste röra på sig för att hålla värmen. Tömkörde idag (var alltför länge sen) och fick ett smärre dampryck på ponnyn som tydligen helt plötsligt inte hade en aning om hur tömkörning gick till. Fikc igång honom tillslut och gick ner till våra plogade sommarhagar, men pållen var så sjukt pigg och framåt att jag inte alls hängde med i steget, hästen har broddar och kan klampa på snabbt snabbt.. Jag har hala skor och kan inte gå så snabbt. Beslöt mig för att longera av lite energi i djupsnön och MUMMA(!!!) på traven, sån bakbensaktion och sväv! (visst snön gjorde väl allt men ändå!!) att min häst har spatt är inget som hindrar honom från att vinkla haserna något enormt!
Efter några minuters longering i båda varven fortsatte vi vår resa genom alla sommarhagar! Lugnare skritt men ändock alltför snabb för mig! Längtar tills sommaren då man kan springa med bättre för nu är det för halt för att jag ska våga springa!

Imorgon har jag stalltjänst också. Upp med tuppen (halv7) och vidare förbi stallkamrat som jag har stalltjänsten med för att sedan åka mot stallet och mötas av 13 hungriga hästmagar :)

Men nu, sängen tillsammans med kattungen som sitter här bredvid och ser på mig med pömsiga ögon :)

Natti

sådär, lite lätt

bara såhär med lite text ska jag berätta för er
min ponnybus är bäst <3 och jag är så jävla lyckligt lottad över att ha honom <3 :'D

Klassiskt

När min ponnyhäst lyser upp som en sol när man kommer ropandes vid grinden, när han även kommer TRAVANDES fram med spetsande öron, ja då är det något fel.. Idag var det ett trasig täcke som var överraskningen. Bingó kör verkligen på "tittamattejagälskardigsåmycketattjagkommertravandes" sen ett "hoppsan täcket var visst trasigt också, men visst älskardumigändåeftersomjagkomtravandes???"
Jävla häst xD och de är tur för honom att han gör som han gör, för det är helt otroligt jätteomöjligt att bli arg på honom! faktiskt..

Kallt som satan var det idag också!, michelingubbe som man vart av alla kläder gjorde det hela omöjligt för mig att rida ordentligt! Är det lika kallt imorgon vettefan va jag ska ha på mig, blir väl kalla kläder vid ridning (dvs enbart ridbyxor och inga långkalsonger) för att sen efteråt dra på sig täckbyxor eller nått.. För nej, det går inte att rida ordentligt med hur mycket kläder på sig som helst! Då blir det mest att åka häst faktiskt.

Bjuder på en bild på Bingó idag i sitt nya täcke eftersom jag fick äran att ta hem det andra för lagning.

:)


Ett jättemysigt helhalstäcke! :D Såg nästan ut som en storhäst ett tag ;D


Nu räknar vi dagarna!

Jag har alltid sagt till mina nära och kära att jag skulle vilja ha en väggkalender med bilder på enbart mig och Bingó. Idag satte jag mig ner och gjorde en, synd bara att halva januari kommer att ha gått innan jag får hem kalendern men vafan xD
Bättre sent än aldrig ;D

Är verkligen superglad över att jag har er underbara människor som har lust att fota mig och mitt odjur (ni vet vilka ni är ^^). Uppskattat till tusen!
Dock behövs mer töltbilder x'D men nu ska vi inte klaga ^^.

Eller jag ska faktiskt klaga lite till, tråk ni är som läser min blogg!
Ni dryga 50+ pers som läser och inte en enda kommentar på länge? Något i min blogg lockar er och jag undrar vad?
Vore liksom kul med feedback då och då vetni ;D

Men nu ska jag och litenkatt gå och lägga oss. Lång dag imorgon! :)
Natti

Åh skit

Skrev ju förut att min häst är överpigg. Och ja det är han verkligen.. Helt stissig idag på ridbanan, lyckades dock få lugn skritt och fina övergångar till tölt, ner på ovalen och fick trevlig tölt dock stress hela tidne för han ville galoppa.. Gick över till sommarhagen för att låta honom galoppa lite och hästjäveln tvärsticker med mig för att det helt plötsligt var jättefarligt med en mobilsignal... (som han aldrig blivit rädd för förut). Tänkte köra en diciplin galopp och precis när vi fattar galopp ringer mobilhelvetet igen och hästen bokstavligt talat KASTAR sig fram i 4språngsgalopp, försöker desperat få ner, Bingó lägger sig i pass, slår sedan upp i galopp och är nästan påväg ned för kullen. Styr i panik upp i en snövall men Bingó studsar sidleds och blir helt jävla tossig i huvudet.. Diciplin rider galoppsträckan i skritt, hästen kastar sig fram i något så fort vi har gjort halt och ska fram i skritt igen..
Får honom att skritta upp för backen och skritta i djusnön.. Tar av tränset, sätter på grimman och tar longerpisken och longerlinan och går ut i djupsnön i sommarhagen och longerar arslet ur hästen. FAN ta honom när han gör sådär, för helt ärligt, jag blir skiträdd för honom när han går så.. För själva grejjen är ju att han inte kan parera upp i svängar och i nedförsbackar.. Vi går ju omkull om han skulle dra iväg för långt >.<
Så ibland mina vänner, önskar jag att Bingó vore en trött gammal ridskoleponny som inte gör ett skit mer än vad han behöver.. Men vad sitter jag på för as? jo en som gör sisådär 100ggr mer än vad som behövs!

Om han ändå kunde använda sin energi rätt.. Imorgon vet jag dock en häst som kommer att få springa i djupsnön innan det blir tal om ridning!

Ensamt och tråkigt! suck

Jag har såååå tröttnat på min vardag..
Vill ha ett jobb nu! Och varför ska det vara så förjävla svårt att anställa en ung tjej för? skit ner er era jävlar som sitter och väljer och vrakar på folk att intervjua och anställa! Jag vill också ha jobb :(
Bingó är överpigg men superfin i skritten på ridbanan, töltar gör vi i övergångar i form, traven har vi inte kommit till än på ridbanan. Orkar inte ha det tjaffset med honom än.. Bör väl ta tag i det snart antar jag.. måste dock få ner energin på honom först... Typ galopprejs i 1mil sen kan vi se om traven kan tänkas bli lugn och fin på ridbanan ;D

Bör nämnas att början på 2010 har varit helt okej, har min första vitadag på året och är redigt trötter idag!
Stallkamrat tog fel träns när hon lånade en annan häst i stallet och såklart vart det Bingós träns hon fick tag i.. Vilket slutade i ett par trasiga tyglar för mig. Min ekonomi sa AJ och jag skicka sms till stallkamrat som lovat att betala. BRA säger jag och min ekonomi. Tur i oturen har lyckås exakt samma tyglar för bara 200kronor. Så det blir bra :) Fick nästan lite ont i magen där ett tag då mina tyglar tog mig 1år att hitta, har haft dom i 3år nu och var skiträdd över att dom inte fanns längre. Men lite tur hade jag allt!

Nu ska jag och katten ta och sussa kudden. Förstår inte hur klockan lyckas med att bli så mycket hela tiden?

Natti på er alla

RSS 2.0