Torsdagen

Jag som inte skulle uppdatera så ofta xD. Nu är de ju faktiskt så att de händer lite grejjer å de är snart tävling så då vill man skriva lite å skryta lite också för den delen (a). Tävling på Lördag och som de känns nu så kommer de att gå helt OK. Galoppen är jag osäker på men men de får gå som de går =P. Fyrgången är ju inte våran starkaste gren och har man tur får jag lite bättre poäng i lätta tölten den här gången =) Vore kul faktiskt =).

Idag ticka Bingo på i tölten som vanligt. Efter några varv på 4kanten samt lite serpentiner och öppnor tippa han ner i form igen, så något gör jag ju rätt, undrar bara vad xD. De är ju inte så att han sen tickar på där i form utan de är bara för en långsida typ sen lyfter han huvudet lite, är ju lite jobbigt för honom att gå så men de gör mig inget =P.
Min satsning ligger såklart att Bingo någongång ska gå i form men inte till denna tävling iaf =P. Kanske nästa år =D. Då sopar vi tävlingbanorna =).

Idag ringde Emma och väckte mig vid 12. Hon ville ha guidning till hur man anmäler sig till tävlingar så jag fick låta pigg som en mört och försöka förklara =). De gick nog rätt bra ändå med tanke på att hon både lyckades med att Anmäla sig, betala anmälnings avgiften samt beställa en ryttarlicens =). Bra gjort av mig via telefon och lite halvt groggy xD.

Ska även hålla "lektion"  för Emma nu då några ggr innan tävlingen =), ska bli kul. Kanske ska ta å bli instruktör?. Alltid kul att hjälpa till när man kan och öppna annars stängda dörrar.

Nej nog skriver för idag =).
Hej då =)

Min älskade häst <3

Å idag hade dom visst släppt ihop hästarna.. Utan att säga något igen -.-
Tror dom gör de här för att irritera mig så mycket dom kan!!!

Iaf flocken var ko lugn när jag hämta Bingo och ja, va ska jag säga jag gillar stallet i sig samt hagarna, människorna är OK men man saknar någon i sin egna ålder "/. Övertalning pågår än så länge för att byta stall men de lär typ inte hända. Eftersom att min mor anser att vi trivs där. Vem är de egentligen som är där 7 dagar i veckan, 52 veckor om året, 365 dagar om året?? Jo jag. Medans min mor knappt är där på sommrarna, visst under vintern får hon skjutsa men oftast lämnar hon mig bara och åker hem eller gör något annat "/.

Absolut största nackdelen som jag känner inom stallet är faktiskt att de inte finns några ridvägar!!! Alla ridvägar är små små små läskiga slingor i skogen som går över berg eller via kärr. Bingo och jag har ju redan gått ner i ett kärr "/. Sen så fort man rider någonstans får man höra "Där får vi inte rida", Jag rider där ändå eftersom de är de enda vägarna som går att tölta, trava och galoppera på... Positiva är väl att de inte finns bilar på vägarna, men cycklister, fotgängare samt hundar finns de ju.

Bingo trivs ju också. De kan man ju inte säga något annat om, eller rättare sagt han trivs när han går med flocken!
Aja nog pratat om de, jag antar att jag blir "fast" i detta stall tills jag har eget körkort typ. Tyvärr.

iaf dagens ridning gick helt underbart <3. Bingo töltade som en klocka i kort kort tempo och vi gjorde lite öppnor och lite skänkelvikningar i tölt, töltade serpentiner, volter, snett igenom osv. Bingo bara ticka på =P. Tills han tillslut sa "Matte titta vad jag kan!" Dvs hästen tar i ordentligt med bakbenen rätar ut ryggen och går ner i form!!! Vi töltar i typ 2 varv i FORM!!.. Fatta att jag vart LYCKLIG!! Problemet var väl bara mest att jag satt där och åkte häst så jag vet inte riktigt hur jag ska göra för att göra om hela grejjen xD men de går nog bra tillslut O.o ???

Formen i traven vill liksom inte riktigt längre sträckor, troligen så är de så att Bingo inte orkar gå i form längre sträckor men form sträckorna blir typ kortare och kortare :O   Ne nu ska jag sluta oroa mig för våran "svacka" =P. De kommer nog att gå jättebra på Lördag! Håll tummarna!!!

Hej då
Önska mig lycka till med att övertala mor min att byta stall =)

Orkar inte med detta skit -.-

Jag som trodde dagen skulle bli bra idag. Men tji fick ja.

Det första man ser när man kommer till stallet är Bingo och Prins tillbaka i den gamla lilla skithagen helt själva. Jag blir lite lätt irriterad eftersom vi släppt ihop hästarna igår och jag faktiskt trodde dom kunde få gå tillsammans. Träffar Micke först och han blir lite lätt utskälld av mig, Då jag faktiskt tycker att man kan höra av sig till hästägarna om hästarna blir borttagna från flocken! Vi är faktiskt deras konsumenter, jag betalar INTE 2100 kronor i månaden för att bli behandlad som SKIT!. Micke typ sa lite halvhjärtat att Stefnir hade bråkat så mycket så dom tyckte att de vore bäst att ta ut våra hästar. Som faktiskt har gått med Stefnir i över 1 månad O.o

Så Stefnir den "elaka boven" i de hela får gå kvar men Bingo som var en snäll häst som faktiskt bara ville leka lite med Strakur och beta fick byta hage. FY fan va arg jag vart. Sen 5 min senare kommer Sylvie (stallägare) och mer eller mindre skäller ut mig för att jag tycker att dom kan höra av sig vid hagbyte osv. Sen går hon därifrån INNAN jag hinner säga ett skit typ. FY FAN för dessa människor! Som om inte jag mår tillräckligt piss ändå??

ÄR det för mycket begärt att stallägarna hör av sig när hästarna byter hage? speciellt med tanke på att Min häst tas UT UR flocken??. Jag får mer eller mindre SLÄPA Bingo till hagen dom går i nu för att han INTE vill gå i den hagen, Jag ser på Bingo att han inte trivs med att stå med bara en häst, jag vet de, jag såg honom hela förra sommaren!

Att få en utskällning från en person som ska vara ansvarig för stallet är fan inte OK. Speciellt med tanke på att jag betalar hennes lön mer eller mindre. Att behandla en person som hon gjorde är fan inte ok! Absolut inte!

Övertalning pågår för att få byta stall, då jag fått "utskällningar" mer eller mindre hela sommaren, Jag böt hage på min lilla häst från en utan gräs då han fick fångkänningar till en med väldigt lite gräs i att gå i halva dagen, Det var tydligen INTE ok då de var fler som ville ha hagen (bör nämnas att hagen stått tom sen Bingo stod i den), Jag får skäll över att min häst inte äter upp frukost höet!, (låt honom få lugn och ro på morgonen och han äter upp den!!). Ne fan jag ORKAR inte mer, det var inte de här jag ville ha när jag köpte häst och stallade in honom på Eriksberg.
Tack Ingela iaf för ditt stöd <3

Nej, god natt med er så får vi se om jag lyckas somna, upprörd och ledsen som jag är just nu, jag behöver verkligen INTE detta just nu.....

Ångest?

Ja, på onsdag börjar man skolan då. Hade riktig ångest inatt, somnade runt halv 5 typ -.-
Kan inte fatta att de är ETT år kvar till studenten, vill jobba nu ju! och tjäna pengar =P. NE ja låg och snurrade i sängen från halv 2 till halv 5 och hade ångest över praktikplats, schema, Bingo som inte vill galoppera utan bara korsgalopperar hela tiden, pengar å lite annat smått å gott som kom upp i tankarna mitt i natten. Låg även och tittade på ett    "Hej ringtillmigochvinn10000kronorsvarabararättpåkunskapsfråganochhittavåra3loggorsåvinnerdugaranterat10000kronor"

Samt "pratarjagtillräckligtsnabbtsamtärsötochriktigtjävlairriterandesåärdejättemångasomvillringain" USCH va jag hatar sånna program, orkade tillslut hitta fjärrkontrollen och böt kanal till tecknat <3. Låg och tittade på Familjen Flinta Tills jag somnade med tv:n på =P.

Dagens ridning vart inte heller som planerat utan blev utdragen i skogen av Maria och hennes dotter Tove, dom hittar ju ingenstans så jag fick agera turledare och vi red en timme i skogen, mysigt var de iaf =), Bingo känns lite sisådär, ibland är han jättepigg eller skitseg, idag kändes han allmänt ofräsch "/, Lite passtaktig i tölten och korsgalopperade en gång (utav 3 eller 4 galopper). Börjar tro att hans låsning kommit tillbaka =O.

Får väll se hur de går på lördag!. Blir de ingen galopp eller bara korsgalopp i 4gången så får jag väl bara nicka lite fint till domarna och skritta eller nått ist "/. Men vi hoppas på att Bingo känner av stämmningen och gör sitt bästa!

Idag flyttade även killarna upp från Torstens marker och går nu i hagen bakom stallet =). Bingo fick ÄNTLIGEN gå med kompisarna <3, Släppte ut Bingo efter ridningen och allt gick bra tills Stefnir fick syn på nya hästen Fönix som han aldrig träffat förut, Han jagade totalt SKITEN ur stackars lilla Fönix, usch va hemskt det var! Stefnir kan tydligen vara RIKTIGT riktigt elak när han är på det humöret. Efter ett tag fick Ingela tag på Stefnir och väntade tills flocken lugnat ner sig för att sedan släppa honom igen, Andra gången gick de bättre som tur var!

Bingo var ju sötast iaf när hela flocken drog runt efter Fönix och Stefnir, Lite lätt försvirrad sprang han omkring i mitten av flocken i trav när alla andra galopperade, Med svansen högt buren och så lätt och luftig trav <3 skitfin var han iaf =). Får hoppas flocken lugnar ner sig nu =). Vi hade lite sura miner eller ja stackars Ingela fick sura miner av de flesta valack ägarna. Bingo skötte sig faktiskt, Söt hästen <3

Idag blev de ett långt och lite osammanhängande inlägg men men, Är man riktigt trött så är man x)

God natt på er =)

Hopp Ponny?

Idag la vi ner ridningen och löshoppade ist  ;-) Å ska man löshoppa måste man ha med sig assistenten Annica!  Släpa bommar plus hålla reda på häst är inget man gör själv i onödan. Med lite uppvärming i skritt å trav så var han redo. Rev en gång den lata rackaren =P Men annars travade han fint över hindrena =P. Hoppa är för jobbigt.

Vi satsade på lite lägre hindren men studs så koncentrationen var på topp. Tills Bingo blev nödig och var tvungen att göra nr 2. Dvs han blir lite lätt stressad och drar in i häcken runt ridbanan xD. Men väl halvt i häcken gick de bra att lätta på trycket. Sen var de bara att fortsätta =)

På onsdag åker Húni iväg med matte till lösdrift och så flyttar alla killarna upp från torstens marker och Bingo kan äntligen få gå med kompisarna igen =D Stefnir och Prins är ingen hit hoss Bingo! Ska bli kul att få se hästen lysa upp igen tillsammans med Strakur och Kiljan =)

Imorgon blir de träning med boots =), ska se om tölten håller samma kvalité som vanligt samt om han går ok i traven med bootsen. Annars blir de boots löst på 4gången iaf =). Börjar bli lite smått nervös inför lördag då Bingo vägrade fatta galopp för någon dag sen "/  Men som sagt vi får se imorgon =)

Hej då ^^


Sm nästa?? =P

Fan va kul de är å rida när allt faktiskt funkar!! Vi hade vårat fina bråk Bingo och jag för 2 dagar sen då ALLT gick åt helvetet. Men de fixade sig idag =) Precis allt funka, ren tölt, fina övergångar till trav i FORM!! Träningslägret vi var på har hjälpt oss SÅÅ mycket <3

Att äntligen känna känslan med bakben + rygg är helt underbart. Sen att han fortfarande är lite ostabil å formen och lätt slåt upp huvudet är något man får ta med en nypa salt ;-) Med rätt stöd på tygeln kommer allt att gå såååå bra på lördag =D

Ska faktiskt bli riktigt kul att åka iväg på tävlingen och rida vårt sista lätta 4gång för iår! Så jag hoppas på att traven håller sig fin =). Kan inte kräva flera varv i form men en långsida och jag är SUPER nöjd! Får hoppas att domarna är snälla =). Men jag ska ju typ lägga ner 4gången nu ett tag framöver. Just pga problemen med traven och skritten, Tölten känns säkrare och ökningarna sitter nu perfekt, så de känns så skönt att kunna åka på tävling utan att vara super nervös över rätt galopp osv, nu ska vi bara försöka få till sista biten i tölten, dvs formen, Takten och aktionen är jag nöjd med, Bingo kan säkert mer om man skulle vija men han är ju ingen ungdom direkt =P

Men nu håller vi tummarna för mig och Bingo till på lördag =) och har vi tur blir de final på söndag (a)

Hej då

Sikta högt skjuta lågt


Okej, nu startar vi =)

Nu har man funderat ett tag på detta och äntligen har jag fixat det =)
En blogg!! Här kommer de då mest stå om hästar, tankar å annat skojjsigt!

och för att mjukstarta lite så ska jag berätta vem jag är. Intressant va?? ^^
Caroline heter då jag, är 18 år och ska börja 3:e å sista året på gymnasiet.
Jag går Möbel och Inrednings Snickeri vilket är såååå tråkigt. Har haft problem med skolan och jag kommer nu bara gå på kärnämnena sen är tanken att jag ska praktisera resten av tiden! Får väll se hur de går!
Helst av allt vill jag bara ta studenten och börja Jobba!

På fritiden är jag mest i stallet hos min islandspojke Bingó. En 16 årig femgångs valack, kommer berättas mer om denne krabat å hans hyss, våra tävlingsresultat och dagliga träning! Mycket nöje ;-)

Jag har också för den som inte vet en bilddagbok där jag försöker så gott jag kan lägga upp bilder varje dag, tyvärr så tar de oftast lite lång tid för mig att få bilderna från kameran till datorn till bilddagboken. Men ibland slår de slint å jag börjar ladda upp bilder. Så håll tillgodo =P

Så titta gärna in på Http://tweenie.bilddagboken.se      och lämna någon kommentar till någon/några bilder =)

Nu kallar sängen på mig och jag gissar att den håller kvar mig där ett tag ;-)

Hej då

Detta är slutet av det första inlägget men början på så många fler

RSS 2.0